در زندگی طوری باش که آنان که خدا را
نمی شناسند تو را که می شناسند، خدا را بشناسند !
#دکتر_علی_شریعتی
💠 در باره دکتر شریعتی
🎤مصاحبه با محمد مهدی عبدخدایی 👇👇
▪️علی شریعتی در چه فضای تاریخی دست به مبارزه زده است و شرایط آنروزگار چگونه بوده است؟
▫️در آن روزگاری که علی شریعی در دانشگاه فعالیت میکرد مبارزان چپگرا تبلیغات گستردهای علیه رژیم شاه در دانشگاهها آغاز کردند تا هژمونی مبارزه با رژیم پهلوی در دانشگاه بیشتر در دست تودهای و مارکسیستی باشد نه مذهبیها.
اگر به تاریخ مبارزات علیه رژیم شاه در دانشگاهها در سالهای 26 ـ 27 تا 1330 نگاهی بیاندازید پی برده که بیشترین جمعیت معترضان به رژیم شاه، کمونیستها بودند. به همین دلیل کمونیستها مبارزات علیه رژیم را در دانشگاه رهبری میکردند.
حتی جبهه ملی در برابر کمونیست ها در اقلیت بود. علی شریعتی با فعالیت و سخنرانی در حسینه ارشاد در سوق دادن دانشجویان به سمت روحانیت و مذهب نقش موثری داشت و توانست دانشجویان را متمایل به دین کند. البته مدرسه و دبیرستان علوی و مرحوم کرباسچیان و روزبه در فرستادن بچه مذهبیها به دانشگاه نقش موثری داشتند.
اما فعالیت دکتر علی شریعتی در دانشگاه مشهد و حسینیه ارشاد وزن نیروهای مذهبی را در دانشگاه بیشتر کرد. علاقه دکتر به روحانیت ـ به قول خودش تشیع علوی ـ و استفاده از ادبیات روز و چپ گرایانه که کل نیروهای جوان و دانشجو که فکر می کردند. با نگاه چپ و نظریات چپ می توانند علیه رژیم شاه مبارزه و انقلاب کنند. را علاقمند به انقلاب اسلامی و روحانیت کرد.
جوانان مبارز که نگاه چپگرایانه به مبارزه داشتند رهبری به نام دکتر علی شریعتی پیدا کردند که با توجه به این نقش می توان دکتر علی شریعتی را یکی از پیشگامان وحدت حوزه و دانشگاه بعد از استاد مطهری دانست.
▪️منتقدان شریعتی دو دسته هستند برخی مانند حجت الاسلام حمید روحانی معتقدند که شریعتی عامل ساواک بود و برخی دیگر معتقدند علی شریعتی از لحاظ فکری نزدیکیهای به رژیم پهلوی داشت نظر شما چیست؟
▫️این سخن که شریعتی با رژیم پهلوی اشتراکاتی داشت یک سخن است و اینکه رژیم پهلوی از سخنان دکتر علی شریعتی بهره وری تبلیغاتی میکرد یک چیز دیگر است.
دکتر علی شریعتی فارغ التحصیل دانشگاه سوربن فرانسه است. ژان پل سارتر فیلسوفان هم عصر شریعتی و مطرح در فرانسه بود که ـ طرفدار سوسیالیسم دموکراتیک و نظریه پرداز اگزیستانسیالیسم بود. دکتر شریعتی تحت تاثیر نگاه سارتر و کارل مارکس به تاریخ قرار می گیرد.
اگر چه در اروپا به منابع تاریخی مسلمانان و شیعه توجه داشت. اما بیشترین منابع تاریخی اسلام که به آن رجوع میکرد تاریخ طبری بود که از منابع معتبر تاریخی اهل سنت است. دکتر بعد از خوانش تاریخی متون اسلامی به خصوص منابع اهل سنت بدون اینکه آنرا با تاریخ شیعه تطبیق دهد. برداشت فلسفی از تاریخ دست یافت. برای روشن شدن این مطلب مثالی میزنم به طور مثال در تشیع علوی و تشیع صفوی این گونه برداشت می کند. دلیل موفقیت محمود افغان نابسامانی حکومت صفویه از درون بود.
این نگاه به تاریخ براساس نظریه تز و سنتز هگل است. که معتقد است درون هر حکومتی و در طول زمان نیروی اجتماعی ضد آن حکومت ایجاد میشود و در نهایت پیروز میشود. اما به نظرم دلیل شکست شاه سلطان حسین این نیست. شاه سلطان حسین مردی بیعرضه و مقدس مآب بود به این دلیل کشور را به سمت هرج و مرج و آشفتگی برد و محمود افغان از این آشفتگی نهایت استفاده را برد. خود شریعتی هم می نویسد درحالی که محمود افغان به دروازههای اصفهان پایتخت آن زمان ایران رسیده بود سلطان حسین بجای اینکه چارهای بیاندیشد در حال بحث بی مورد و خشکمقدسانه بود.
شریعتی این شکست تاریخی را با سقوط تاریخی بیزانس مقایسه میکند. بیزانس در حال سقوط بود. اما کشیشان در حال بحث بودند که عیسی وقتی به آسمان رفت لاهوتی رفت یا ناسوتی.
نخستین کتاب دکتر شریعتی به عنوان ابوذر اولین سوسیالیست خداپرست است. شریعتی در ایران تحت تاثیر سوسیالیستهای خدا پرست مانند محمد نخشب بوده است. و بعد از رفتن به اروپا و آشنا شدن با تفکر سارتر و ماسینیون و دیگران این تفکر بر او غلبه پیدا کرد.
من از این جهت به دکتر شریعتی انتقاد دارم و استاد مطهری نیز با توجه به این دیدگاه شریعتی میگوید: «وقتی دکتر شریعتی در حسینیه ارشاد باشد من نمیآیم» چون مرحوم مطهری فلسفه خوانده است. سرچشمه سوسیالیسم را می داند همچنین اطلاع دارد که ماتریالیسم تاریخی از کجا سرچشمه پیدا می کند. سر انجام این نوع سخنرانی را درک می کند.
دانشجویان آنروز ما درک مطهری و مطالعات او را نداشتند و سخنرانی شریعتی مورد استقبال آنان قرار میگیرد. از این جهت بین آیتالله مطهری و دکتر شریعتی اختلاف ایجاد میشود. دلیل استقبال از شریعتی در میان دانشجویان این بود که بین نوع استدلال شریعتی و دانشجویان آنزمان که تحت تاثیر سوسیالیسم بودهاند همخوانی وجود داشت. شریعتی به خوبی استدلال محمد نخشب و سوسیالیسم های خداپرست را تبیین می کرد. شریعتی اذعان دارد که کارشناس تاریخ است تاریخی که هم خوانده است تحت تاثیر نگاه چپ آنروز است. به همین جهت شریعتی از دید فلسفه تاریخی سوسیالیسم به تاریخ نگاه میکند که این نگاه نقد دارم.
رضاشاه دانشگاه را در ایران تاسیس کرد تا پایههای نظری نظام پادشاهی در ایران به وسیله نظریهپردازان علاقمند به سلطنت مستحکم شود تا جوانان تحصیلکرده به نظام پادشاهی و کوروش علاقمند شوند. اما جنگ جهانی دوم موجب شد روشنفکران و فیلسوفان دچار دگردیسی در اندیشه شوند و بنیادها را تغییر دهند و به شدت ادبیات روشنفکری جهان چپ شد. ادبیات تحصیلکردگان و روشنفکران ایران نیز پیرو نظام جهانی چپ شد. فضای عمومی و دانشگاهها و به خصوص دانشگاه تهران تغییر کرد به نحوی که اگر جوانی فارغ از کتابهای دانشگاهی کتابی را میخواست مطالعه کند.
انتخاب محدودی داشت یا باید کتابهای تقی ارانی و ترجمه کاپیتان مارکس را میخواند یا اگر علاقمند به رمان و ادبیات بود باید خوشههای خشم «جان اشتاین بک» «خرمگس» با داستان «پیرمرد و دریا»ارنست همینگوی را میخواند. که این رمانها نیز منتقد نظام سرمایهداری و حرکت به سمت سوسیالیسم را تبلیغ میکرد.
▪️خاطرهای از دکتر علی شریعتی دارید؟
▫️محمدتقی شریعتی پدر علی شریعتی نزد پدر من آشیخ غلامحسین تبریزی درس تفسیر خوانده است. مقام معظم رهبری سال 59 یا 60 در مجله سروش مصاحبهای دارد و نقل می کند. «در روز جمعهای من به اتفاق علی شریعتی نزد آشیخ غلامحسین تبریزی رفتیم. دکتر علی شریعتی نظریات خودش را نسبت به تاریخ میگوید و آشیخ میگوید: اشکالی ندارد که شما چنین استنباطی از تاریخ دارید اما نظرم با دیدگاه شما فرق دارد».
رهبری میگوید: زمانی از منزل آشیخ بیرون آمدیم دکتر علی شریعتی به من گفت: «نمیدانستم در شیعه چنین روحانیون آگاه وجود دارد».من دکتر را هم از نزدیک دیدم و هم در برخی از مجالسی که ایشان بودند حضور داشتم از جمله کانون حقایق اسلامی نیز رفتم.
محمد تقی شریعتی قبل از انقلاب از مشهد به تهران مهاجرت کرد و پشت حسینیه ارشاد آپارتمانی تهیه کرد و آنجا زندگی میکرد. من و چند نفر دیگر به دیدنش رفتیم و مقام معظم رهبری و محمدرضا حکیمی هم در خانه آقای شریعتی مهمان بودند.
من برگشتم به آقای محمدتقی شریعتی گفتم بعضیها در همه عمر خود قلم میزنند اما نویسنده نیستند برخیها یک مقاله مینویسند اما نویسنده هستند. برخی تاریخ مینویسند اما مورخ نیستند اما ابن خلدون یک مقدمه نوشت و مورخ شد.
آقای شریعتی شما یک پسر داشتید اما پسرتان پسر بود. جاودانهتان کرده است برای همیشه نامت در تاریخ زنده نگه داشت.
محمد تقی شریعتی بلند شد و پیشانی مرا بوسید و زمان خداحافظی نیز دوباره مرا بوسید گفت حرف خوبی زدی. پدر دکتر خاطره جالبی را نقل کردند و گفت: یک شب دیدم چراغ منزل علی روشن است نگاه کردم که علی دارد گریه میکند. دیدم دیدم مقاله ای در مورد حضرت رسول مینویسد به مظلومیت حضرت رسول رسیده است خودش دارد گریه میکند.
🔸یادی از شهیدان عاشورای رضوی
🔹انفجار حرم مطهر رضوی توسط منافقین در ساعت ۱۴ و ۲۶ دقیقه ۳۰ خرداد ۱۳۷۳ مقارن با روز عاشورا در حالی رخ داد که محوطه روضه منوره، رواقها، صحنها و بستهای حرم، همگی مملو از جمعیت مردم عزادار مشهد بود.
🔹طبق تحقیقات صورت گرفته محل اصلی انفجار در قسمت بالای سر ضریح قرار داشت و شدت بمب منفجر شده طبق نظر کارشناسان معادل ۱۰پوند تی.ان.تی ارزیابی شد؛ انفجاری که جان ۲۶ نفر از زائران را گرفت و بیش از ۳۰۰ تن را زخمی کرد.
پایداری
دانشجویان آنروز ما درک مطهری و مطالعات او را نداشتند و سخنرانی شریعتی مورد استقبال آنان قرار میگیرد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ دکتر رفت ...
.
📌تصاویر کمتر دیده شده از دکتر علی شریعتی
.
۲۹ خرداد ماه سالروز درگذشت دکتر شریعتی
خطبه عقد خواهر شهید مجید قربانخانی از شهدای مدافع حرم که سال ۱۳۹۴ در منطقه خانطومان سوریه به شهادت رسیده بود توسط رهبر انقلاب قرائت شد
رهبر انقلاب بعد از جاری شدن خطبه عقد دعا کردند این زوج زندگی شیرینی داشته باشند: «باهم بسازید، صفا و صداقت داشته باشید تا زندگیتان شیرین باشد.» این اما همه ماجرا نبود.
پس از قرائت خطبه عقد، پدر شهید قربانخانی از حضرت آیتالله خامنهای درخواست کرد تا از مادر شهید بخواهند تا لباس مشکی خود را عوض کند؛ درخواستی که با پاسخ مثبت ایشان روبرو شد: «لباس مشکی را عوض کنید. ما چشم حقیقتبین نداریم و نزدیکبین هستیم. اگر چشم حقیقتبین داشتیم و جایگاه شهدا را در آن دنیا میدیدیم قطعاً برای آنها خوشحالی و شادی میکردیم و عزا نمیگرفتیم.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با علم چیزی درست نمیشود❗️
امام خمینی 🎙
⚠️علم باید باعث پاکسازی و خودسازی روح،جسم و نفس شود و گرنه فایده ندارد.❗️
علم پیدا کردی که شأن پیدا کنی پیش خودت و بقیه، جهنمی هستی حتی اگر علم خداشناسی باشد 🔥 👹
✅ ایتا https://eitaa.com/farhange_paydari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 «شبیخون فرهنگی»
شهید حاجقاسم سلیمانی: این کلمه "شبیخون فرهنگی" مثل یک "داد" است، "فریاد" است ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 حاج قاسم سلیمانی:
جان من و همه شهیدان ارزش فدا شدن برای این ملت را دارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 تصاویری از مراسم تشییع پیکر مطهر شهید سلیمانی در کاظمین؛
🏴 بهمناسبت سالروز شهادت جوادالائمه علیهالسلام
یکم تیر ماه 1394 - سالروز شهادت حسن غفاری - #مدافع_حرم
ا🌱🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷🌱
💠همسر شهید حسن غفاری:👇
🌷شهید غفاری فردی ولایتمدار و خوش اخلاق بود که در تمام امور رضای خدا را در نظر می گرفت.
مدت یک سال بود که تصمیم گرفته بود برای دفاع از حرمین اهل بیت (ع )به سوریه برود و همیشه می گفت:
"می ترسم درب شهادت بسته شود ومن از جاماندگان قافله باشم. "
در مدت یک سال توانست رضایت من و مادرش را جلب کند
و در تاریخ 27خرداد 94 اعزام شد و پس از 6روز در یکم تیر ماه 94 در مبارزه با تکفیری های داعش در سوریه به مقام والای شهادت دست یافت.
🌷یکی از تأکیدات مهم شهید غفاری بحث ولایتمداری بود و همه را به اطاعت و پیروی از ولایت فقیه دعوت می کرد.
هدایت شده از دفاع مقدس
کاروان_حج_زائرم_من_زائر_بیت_الحرام.mp3
6.94M
📢 #صوت | نغمه و نوحه حاج صادق آهنگران در ایام حج - دوران دفاع مقدس
⏳ دهه شصت
ا┄┄┄┄❅✾❅┄┄┄┄┄
ایتا http://eitaa.com/DefaeMoqaddas
تلگرام https://t.me/Defa_Moqaddas
https://chat.whatsapp.com/C2cmirle7r2I68ULVJglLk
🌴 گروه واتساپ "دفاع مقدس"
پایداری
📃#بریده_جراید - #جمهوری_اسلامی - 1 تیر ماه 1360 ❌ عزل بنی صدر از ریاست جمهوری
💠 نگاهی تازه به #دهه_60
عدم كفایت سیاسی #بنی_صدر
#بنی_صدر اولین رئیس جمههور ایران بود. او که با عوامفریبی و ادعای پیروی از امام، توانسته بود رای مردم را به دست آورد، به تدریج ماهیت خود را نشان داد. وی از همان آغاز، مخالفت خود را با یاران امام، سپاه و سایر نهادهای انقلابی ... نشان داد و به تدریج به جبهه مخالف خط امام یعنی: لیبرال ها، ملیگراها، #سازمان_مجاهدین_خلق (#منافقین) ... نزدیک شد. همراهی با این جبهه در تخریب یاوران واقعی انقلاب و ایجاد جو التهاب در جامعه که منجر به بروز #اغتشاشات خیابانی گشت، او را کاملاً در برابر انقلاب قرار داد؛ لذا در 30خرداد60 طرح عدم كفایت سیاسی #بنی_صدر در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت. (او پیش از این در20خرداد از فرماندهی كل قوا، عزل شده بود.) مجلس پس از بحث و بررسی در 31 خرداد رای به عدم كفایت سیاسی #بنی_صدر داد.
پس از تصویب این طرح، نامهای از سوی رئیس مجلس به امام خمینی(ره) نوشته شد:
بسمالله الرحمن الرحیم
محضر شریف حضرت آیت اللّه العظمی امام خمینی ـ ادام اللّه ظله
محترماً به عرض می رساند، رأی مجلس شورای اسلامی در جلسۀ مورخ 1360/3/31 پس از بحث و بررسی با حضور 190 نفر به شرح زیر:
آرای موافق: 177
رأی مخالف: یك نفر
آرای ممتنع: دوازده نفر
در مورد آقای سید #ابوالحسن_بنی_صدر بر این قرار گرفت كه "آقای #ابوالحسن_بنی_صدر برای ریاست جمهوری اسلامی ایران كفایت سیاسی ندارد". به موجب اصل 110 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مراتب برای اتخاذ تصمیم به خدمت امام عظیم الشأن گزارش می گردد.
رئیس مجلس شورای اسلامی - اكبر هاشمی رفسنجانی
پایداری
💠 نگاهی تازه به #دهه_60 عدم كفایت سیاسی #بنی_صدر #بنی_صدر اولین رئیس جمههور ایران بود. او که با
📃 نامه هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس به امام خمینی، مبنی بر اعلام عدم کفایت سیاسی #بنی_صدر و عزل او از سوی امام
ا▫️▪️▫️▪️▫️
📜 حكم عزل #بنی_صدر توسط امام خمینی
در روز اول تیرماه 1360 نیز امام خمینی با صدور حكمی، عزل #بنی_صدر از مقام ریاست جمهوری را رسما اعلام كردند. متن حكم امام (ره) به شرح زیر است:
بسم اللّه الرحمن الرحیم
پس از رأی اكثریت قاطع نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینكه آقای ابوالحسن #بنی_صدر برای ریاست جمهوری اسلامی ایران كفایت سیاسی ندارد، ایشان را از ریاست جمهوری اسلامی ایران عزل نمودم. اول تیرماه 60 - روح اللّه الموسوی الخمینی
⭕️ تبعات عزل #بنی_صدر
▫️ پس از برکناری #بنی_صدر، طرح امريكايي #ترور ها به نام «فونيكس» توسط عوامل داخلي آنها در ايران به اجرا گذاشته شد.
این طرح با اعلام شورش #مسلحانه از سوی #سازمان_مجاهدین_خلق (#منافقین) به مرحله اجرا درآمد. آنها که خود را از قبل آماده کرده بودند، در تهران و برخی شهرهای بزرگ کشور، درگیری های خیابانی راه انداختند؛ و این در حالی بود که جنگ با عراق در مرزها ادامه داشت. این بحران چند روزی ادامه یافت و برخلاف انتظارشان، مردم با آنها همراه نشده و مقابل ایشان قرار گرفتند. سپاه و کمیته نیز در اندک زمانی خیابان ها را آرام نموده و #بنی_صدر و #رجوی (رهبر #سازمان_مجاهدین_خلق (#منافقین)) نیز مخفی شدند.
آنها پس از ناکامی شورش، تحرکشان را زیرزمینی کردند و به #ترور های کور(#ترور مردم عادی و #حزب_اللهی) و هدفمند (#ترور مسئولان جمهوری اسلامی) روی آوردند. این رویکرد متاثر از تحلیل #رجوی بود که اعتقاد داشت با از بین بردن مقامات کشور از جمله: نمایندگان مجلس، نخست وزیر و رؤسای قوا، نظام ساقط خواهد شد. آنها حتی ترور امام و فرماندهان سپاه را نیز طراحی کرده بودند.
به هر تقدیر تابستان 1360، پر حادثه بود و در طی آن بيش از 100 نفر از كادرهای درجه اول نظام تازه پای جمهوری اسلامی توسط ضد انقلاب به شهادت رسيدند!
در همین زمان هم بود که #بنی_صدر همراه با #مسعود_رجوی از كشور گريخت و به فرانسه پناهنده شد.
پایداری
🌱 ۱ تیر ۴۷ - سالروز تولد دادالله شیبانی اولین شهیدمدافع حرم شیراز 🕊🕊شهادت: ۲ تیر۹۳ درست پایان زمان
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽| #ڪلیپ
عڪس هاے #شهید_دادالله_شیبانی
نام جهادے : ابوحیدر
فرمانده اے ڪہ سرباز بود..✨
🌷 دوم تیرماه ۱۳۹۳ - سالروز شهادت دادالله شیبانی
رزمنده دوران دفاع مقدس و از مسئولان و فرماندهین مدافعین حرم
او در اول تیرماه 1347 در شهر شیراز و در خانواده ای مذهبی بدنیا آمد. در عنوان جوانی پا به جبهه های نبرد حق و باطل گذاشت و همدوش دیگر رزمندگان با ارتش بعثی صدام جنگید.
با پایان جنگ در رشته مهندسی مخابرات به تحصیل پرداخت و سپس در بخش مخابرات و الکترونیک سپاه به فعالیت مشغول شد. او در دوران سپاهی گریش خدمات شایانی انجام داد.
همزمان با آغاز فتنه داعش در سرزمین عراق و شام به جبهه مقاومت پیوست و در حالی که نام و نشانی از آنها نبود همدوش دیگر مجاهدین به دفاع از اسلام و حریم اهل بیت پرداخت.
او بیش از یکسال در سکوت کامل خبری، با بازوهای صهیونیست ها در منطقه و کفار تکفیری جنگید که در خلال یکی از درگیری ها، مصدوم شد.
وی در جو رعب انگیز و محاصره حرم حضرت زینب (س) شجاعت ها و رشادت های وصف ناپذیری از خود نشان داد و ضمن فعالیتهای شبانه روزی و خستگی ناپذیر خود از پرداختن به امور و نیازهای مسلمانان مظلوم منطقه و روستای مجاور دریغ نمی ورزید. او در حد توان به مردم تحت ظلم مسلحین داعش رسیدگی نموده و خدمات رفاهی به آنها ارائه می داد و چه بسا از حقوق شخصی خود، به آنها کمک می کرد.
او در آخرین سفر به ایران که حدود دو هفته قبل از شهادتش بود، از دوستان و نزدیکان حلالیت طلبید، و وصایا وسفارشات لازم را به خانواده و فرزندانش نمود و وقتی که با درخواست فرزندش مبنی بر نوشتن وصیتنامه اش مواجه شد، در پاسخ گفت:
"همان مطالبی که شفاهی گفتم، وصیت من است و این را هم تأکید کنم که من یک رکعت نماز قضا و حتی یک روزه قضا برعهده ام هم نیست..." که این خود تقد شهید را به امورات شرعی نشان می دهد.
شهید دادالله شیبانی در اول تیرماه 1393 که مصادف با سالروز تولدش بود، گویا نداء ارجعی را به وضوح شنیده بود، با مادر،برادران، فرزندان، خواهر وهمسرش تلفنی تماس گرفت واز همسرش حلالیت طلبید وبه ایشان گفت: (( انشاء الله دیدارمان به قیامت باشد...)) . و در حوالی زوال ظهر روز دوشنبه دوم تیرماه (دقیقاً مطابق با تاریخ خاتمه اعتبار کارت ملی اش ) و مقارن با رسیدن بهسن 46 سالگی، در حالی که بهمراه یکی از همکارانش (شهید حشمت اله سهرابی ) عازم انجام مأموریت بودند، در دام تله انفجاری گروه های تکفیری افتاد و خون خود را در راه دفاع ازحرم عقیله بنی هاشم (س) نثار کرد.
روحش شاد و یادش گرامی باد