eitaa logo
فرهنگی منطقه یک قم
2.4هزار دنبال‌کننده
3هزار عکس
671 ویدیو
33 فایل
🛠 ارتباط با حوزه معاونت فرهنگی: @Admin_farhangii1 تلفن: ۰۲۵۳۷۷۴۶۰۱۳
مشاهده در ایتا
دانلود
اَللّهُمَّ الْعَنْ اَوَّلَ ظالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ ، وَآخِرَ تابِعٍ لَهُ عَلى ذلِكَ __________________ عید غدیر آن‌ وقتی است که خورشید امیرالمؤمنین(ع) در عالَم طلوع کرد. همه باید نورانی می‌شدیم. اما حجاب سقیفه آمد و روی نور ولایت پرده انداخت. امام زمان(عج) این حجاب را بر می‌دارند و ظهور ولایت واقع می‌شود. در هنگام ظهور، پرتو نور امیرالمومنین(ع) عالَم را روشن خواهد کرد و همه نورانی می‌شوند.
هدایت شده از فرهنگی منطقه یک قم
آیت‌الله میرباقری: رزقِ محبّتِ امام یکی از مائده های آسمانیست که خداوند در غدیر از آسمان نازل کرد. در غدیر امکان دستیابی به این سِّر و این حقیقت فراهم گشت. بنابراین این باب گشوده شد و به شفاعت پیامبر اکرم(ص) این سفره و این مائده آسمانی بی پرده باز شد و حجاب ها کنار رفت. به همین خاطر غدیر «عِیدُ اللَّهِ الْأَکْبَر» شد. در غدیر از این سرِّ الهی پرده برداشته شد و این نعمت ظاهر گشت و لذا پس از آن این آیه نازل شد: «الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَرُوا مِنْ دینِکُم» (مائده/۳). پس اولین ثمره غدیر این است که کفار از دین شما نا امید شدند که کفاری که عُمَدِ نار می باشند مراد از «الَّذینَ کَفَرُوا» است. زیرا سایر کفّار و عموم جامعه آنان متوجه این أسرار نمی‌باشند که چه اتفاقی در حال رخ دادن است. «الَّذینَ کَفَرُوا» ابلیس و امثال اوست که از نزول وحی آگاه می‌شوند. وی می‌گوید: در روایت آمده است: هنگامی که غدیر برپا شد و پیامبر امیرالمؤمنین را معرفی کردند، ابلیس ناله‌ای زد که از ابتدا تا آن زمان چنین ناله هراس انگیری نزده بود. تمام فرماندهان ابلیس به سمت او سرازیر شدند و گفتند چه اتفاقی افتاده است؟ گفت پیامبر(ص) کاری کرد که اگر محقق شود هیچ کسی معصیت نمی‌کند. پس کسانی مأیوس شدند که از این قضایا آگاهند و دشمنی آگاهانه دارند. پس از اعطاء مأموریت رهبری جامعه به امیرالمؤمنین(ع) و قبول ایشان و پرده برداری از ولایت حضرت، با طلوع خورشید ولایت دوران ظلمتِ شب به پایان رسید و به همین خاطر «الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَرُوا مِنْ دینِکُم» نازل شد. هرچند جبهه باطل دوباره به میدان آمدند و ابلیس دست برنداشت همانگونه که روایت صحیحه‌ای از تفسیر علی بن ابراهیم آمده است: 🔥 پس از غدیر، شیاطین با نگرانی پیش ابلیس آمدند. ابلیس به آن‌ها گفت: نگران نباشید. بعضی از این مردم به من قول داده‌اند و از عهد خود نمی‌گذرند.  در روایتی دیگر می‌فرماید: هنگام برگزاری سقیفه، ابلیس لشگریانش را صدا زد و در حضور آنان تاج پادشاهی بر سر گذاشت و گفت بروید خوشحال باشید و عیاشی کنید امّا آنان می دانستند که کارش تمام شده است. در عین حال فرصت بدست آمده را مغتنم دیدند. ابلیس شرح صدر دارد، اما شرح صدر او قابل مقایسه با امام نیست. لذا در عین حال که ابلیس شرح صدر دارد و همه خوشحالی او در سقیفه است و پس از آن به خوشحالی و تاج گذاری می پردازد، اما این امر به نفع او به پایان نمی رسد. بلکه پیروزی با جبهه حق است که در خطبه قاصعه آمده است: هنگام بعثت پیامبر، صدای ناله شیطان را شنیدم. به پیامبر عرض کردم چه صدایی بود؟ فرمودند: صدای ناله شیطان بود که مأیوس شده است پس از بعثت من کسی او را عبادت کند و به عبارتی، با آمدن من باب توبه گشوده شده و شیطان فهمیده که کار او تمام است. امّا شیطان در عین حال تلاش می کند و در غدیر از برخی قول همکاری می گیرد و لشگریانش را آسوده خاطر می‌کند تا از غدیر ترسی نداشته باشند.
آیت‌الله میرباقری قصه غدیر⬅️ قصه آیه نور و قصه سقیفه ⬅️ قصه آیه ظلمات است. این وسعت حادثه است و تجلی غدیر در عصر ظهور است كه «واللیل اذا یغشی و النهار اذا تجلی». در روایت دارد وقتی حادثه رقم خورد حضرت صبر كردند، تا به «و النهار اذا تجلی» که دولت حضرت بقیه الله است برسد و آن غشاء از ولایت برداشته می‏شود. (كه یكی از معانی ظهور همین است، یعنی حجاب ولایت برداشته می‏شود و ولایت بی حجاب در عالم ما ظهور پیدا می‏كند) این نعمت در حجاب رفته و تهدیدی كه هست همین است؛ دین شما كامل است، فقط از خدا بترسید كه مبادا شما پشت به این ولایت كنید. دشمن كاری نمی تواند بكند از او نترسید، شیطان با همه كر و فرش و سقیفه با همه دامنه اش ضرری به شما نمی تواند بزند؛ زیرا درهای وادی امن گشوده شد «ولایة علی بن ابیطالب حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی» این باب توحید گشوده شد، دشمن مأیوس است؛ اما كاری كه می‏كند همین است، شما نگران خودتان باشید و از خدا بترسید كه مبادا این نعمت را كفران كنید و پا از محیط این دین كامل بیرون بگذارید.
دو خاطره شنیدنی از روحانی برجسته اهل‌سنت! شریف زاهدی، روحانی برجسته اهل سنت بلوچستان که پس از تحقیق و بررسی به مذهب اهل بیت علیهم السلام گروید، در بیان خاطرات خود چنین می آورد: 1⃣ خیلی فکر کردم که با کدام روایت یا کتاب برای اهل تسنن ثابت کنم که «مولی» در حدیث غدیر، به معنای دوست نیست، بلکه به معنای پیشوا و رهبر است. تا این که روزی مشغول مطالعه یکی از کتاب‌های «مولوی محمد عمر سربازی» بودم. مطالعه‌ام که تمام شد و کتاب را که بستم، دیدم روی جلد آن نوشته شده: «نویسنده مولانا محمد عمر سربازی» فوراً به ذهنم آمد که از مولوی ها، معنای کلمه ی مولانا را بپرسم و سؤال کنم که چرا به محمد عمر سربازی، مولانا می‌گویند؟ از چند مولوی سؤال کردم. پاسخی که به من دادند، این بود: «مولانا» یعنی واجه؛ یعنی رهبر ما، پیشوای ما. به آنها گفتم: من تعجب می‌کنم «مولا» درباره بزرگانتان معنای واجه و رهبر می‌دهد ولی در سخن پیامبر (صلی الله علیه وآله) به معنای دوست آمده است! 2⃣ روزی یکی از دوستان اهل تسنن به دیدنم آمده بود. گفت وگوی مفصلی درباره حقانیت اهل بیت داشتیم از جمله به خطبه حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) در غدیر خم استناد کردم. ایشان می‌گفت: «مولا» در این حدیث به معنای دوست آمده است. نهایتاً هر چه دلیل آوردم قبول نکرد. خداحافظی کرد و به سمت بلوچستان حرکت کرد. یک ساعت از رفتنش نگذشته بود که به او زنگ زدم و گفتم: کار خیلی مهمی با شما دارم باید برگردی. گفت: من باید بروم، وقت ندارم برگردم. خانواده‌ام منتظرم هستند، چه کاری با من داری؟ تلفنی بگو. گفتم: کار مهمی دارم، نمی توانم تلفنی بگویم، باید خودت اینجا باشی. خیلی اصرار کردم تا این که برگشت. وقتی به من رسید گفت: چه کار مهمی داری که من را از این همه راه برگرداندی؟ گفتم: می‌خواستم به تو بگویم: دوستت دارم. گفت: همین! گفتم: بله. همین را خواستم به شما بگویم. دوستم ناراحت شد و گفت: خانواده‌ام منتظرم بودند و باید می‌رفتم، این همه راه من را برگرداندی که بگویی دوستت دارم، اذیت می‌کنی؟ گفتم: سؤال من همین جاست. چطور وقتی شما با عجله به سمت خانواده ای که منتظرت هستند می‌روی و شما را از راهتان بر می‌گردانم تا به شما بگویم «دوستت_دارم»؛ ناراحت می‌شوی و در عقل من شک می‌کنی، ولی وقتی پیامبر اسلام ص ده‌ها هزار نفر را که با عجله به سمت خانواده ی خود می‌رفتند، سه روز در زیر آفتاب سوزان معطل کردند که فقط بگویند: «هر کس من را دوست دارد، علی را دوست بدارد» این کار پیامبر را عاقلانه می‌دانی؟ آیا این اقدام پیامبر ناراحتی مسلمانان را در پی نمی داشت؟ آیا آنان در عقل چنین پیامبری شک نمی‌کردند؟! با این کاری که کردم، دوستم با تمام وجود احساس کرد که چه حرف خنده‌داری زده است و اقرار کرد که پیامبر خدا- در جریان غدیر خم- می‌خواست نکته مهم تری را بیان کند وگرنه برای بیان دوستی اش با علی (علیه السلام) نیازی نبود مسلمانان را از راهشان برگرداند. سیره فرزانگان، عبدالحسن بزرگمهرنیا، نشر سامان دانش، به نقل از: باید شیعه می‌شدم- خاطرات شریف زاهدی- ص ۱۳۸، نشر مجمع جهانی شیعه شناسی.
💚 ولایت علی، نه علی را دوست داشتن که فقط علی را دوست داشتن است.
هدایت شده از مددکاری منطقه یک قم
در کلام امام موسی صدر، مفهوم معاصر غدیر را بخوانید.
امام موسی کاظم (علیه السلام): امر به معروف و نهی از منکر کنید, وگرنه نابکاران شما، زمام کارهای‌تان را به دست می‌گیرند، آنگاه نیاکانتان دعا کنند، ولی دعای‌شان مستجاب نشود. «تهذیب الاحکام، ج۶ ، صفحه ۱۷۶، حدیث ۳۵۲» ولادت امام کاظم علیه السلام تبریک و تهنیت باد.
📚 حاج قاسمی که من می‌شناسم. روایت رفاقتی چهل ساله حاج قاسم با علی شیرازی... قسمت‌هایی از این کتاب را برای شما عزیزان به اشتراک می‌گذاریم.
فرهنگی منطقه یک قم
📚 حاج قاسمی که من می‌شناسم. روایت رفاقتی چهل ساله حاج قاسم با علی شیرازی... قسمت‌هایی از این کتاب
🪴📚 توجه به حفظ آبروی افراد... حاج قاسم همیشه می‌گفت: اگر کسی اشتباهی کرده و می‌خواهیم با او برخورد کنیم، باید نگاه کنیم که فقط خود او نیست؛ خانواده دارد... وقتی می‌خواهیم در مورد کسی تصمیم بگیریم؛ حواس‌مان باشد خسارتی به زن‌و‌بچه‌ او وارد نکنیم. فرد اشتباه کرده، زن‌و‌بچه او که مقصر نیستند.
🔰تجمع بزرگ خانوادگی عفاف و حجاب استان قم ✳️چهارشنبه ۲۱ تیر ماه ساعت ۲۱ بوستان علوی ✳️با حضور حاج ابوذر روحی ♦️منتظر حضور پر شور همه دوستداران عفاف و حجاب هستیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️ شهید حسن باقری: بی‌تعارف بگم «نیرویی که نمازش را اول وقت نمی‌خواند خوب هم نمی‌جنگد.»
امام علی(ع): «هيچ عملى در نزد خداى عزوجل محبوب‌تر از گزاردن نماز نيست، پس مبادا كه كارى از كارهاى دنيا شما را از آن مشغول كند، كه خداى- عزوجل- این افراد را نكوهش كرد و فرمود: الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلاتِهِمْ ساهُونَ يعنى كسانى كه نسبت به آن غفلت مى‏ورزند و در گزاردن آن در وقت خود سستى مى‏نمايند».
فرهنگی منطقه یک قم
📚 حاج قاسمی که من می‌شناسم. روایت رفاقتی چهل ساله حاج قاسم با علی شیرازی... قسمت‌هایی از این کتاب
🪴📚 محکم برخورد شود! همین حاج قاسم، در برخورد با تخلفی که به بیت‌المال و حق‌الناس مربوط می‌شد، می‌گفت: «باید حکم اسلام اجرا شود.» پرونده‌ای را گذاشتند جلوی سردار سلیمانی که خلافش محرز بود؛ آن را با دقت مطالعه کرد و نوشت: «محکم برخورد شود.» در این موارد اغماض نمی‌کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📸 با سپاهی از شهیدان خواهد آمد... ۲۱ تیر ماه سالروز شهادت سرباز لشکر صاحب الزمان(عج) 🕊شهید مدافع حرم "قاسم غریب" گرامی باد.
🔴 ۲۱ تیر سالروز قتل عام و کشتار بیش از ۱۶۷۰ نفر از مردم ایران توسط رضا پهلوی در حمله به مسجد گوهرشاد. 🔺۲۱ تیرماه، در مسجد گوهرشاد چه گذشت؟ تیرماه سال ۱۳۱۴، مردم مشهد در اعتراض به سیاست‌های ضد اسلامی رضاشاه در مسجد گوهرشاد تجمع کردند. صبح روز بیست‌و‌یکم نیروهای نظامیِ حکومت پهلوی با حمله به مسجد، مردم را به رگبار بستند. سیدمحمدعلی شوشتری، نماینده‌ی مخصوص رضاشاه در آستان قدس که خود شاهد این واقعه بوده در خاطراتش می‌نویسد: شوفر سردار ساعد می‌گوید: آنچه کشته بود را ما حمل کردیم و بردیم زیر باغ خونی؛ بالغ بر یک هزار و ششصد و هفتاد نفر بودند. مسئولین شهرداری نیز می‌گویند: کامیون و اتومبیل‌هایی که جنازه‌ها را حمل می‌کرد، شمرده یاداشت کردیم، تعداد ۵۶ کامیون بود که در اغلب این کامیون‌ها صدای ناله‌های زخمی‌ها هم شنیده می‌شد که التماس می‌نمودند: برای رضای خدا، ما زنده‌ایم! منبع: خاطرات سیاسی سیدمحمدعلی شوشتری (خفیه‌نویس رضاشاه)، ص ۸۰ تا ۸۵
🇱🇧🇮🇷 دیوار نگاره جدید از شهید حاج قاسم سلیمانی در مسیر فرودگاه بیروت به مناسب سالروز پیروزی مقاومت در جنگ ۳۳ روزه لبنان
فرهنگی منطقه یک قم
📚 حاج قاسمی که من می‌شناسم. روایت رفاقتی چهل ساله حاج قاسم با علی شیرازی... قسمت‌هایی از این کتاب
🪴📚 مرد کارهای سخت و مطیع بی‌چون‌و‌چرای رهبر... حاج قاسم گفت: با ترفندی عیدوک- اشرار مسلح سیستان و بلوچستان- را دستگیر کردیم. رفتیم خدمت آقا تا این خبر مهم را به ایشان بدهیم. آقا خوشحال شدند، بعد فرمودند: «چطور او را گرفتید؟» گفتم: با او قرار گذاشتیم و سر قرار دستگیرش کردیم. آقا فرمودند: یعنی به او امان دادید؛ بعد دستگیرش کردید؟! همین الان بروید و او را آزاد کنید! عرض کردم: آقا آزادش کنیم!؟؟ فرموند: بله، شما به او تأمین داده‌اید، آمده‌. اسلام اجازه چنین کاری نمی‌دهد! از همان جا رفتم زندان، به عیدوک گفتم: «مقام معظم رهبری، حکم به آزادی‌ات دادند. برو... آزادی! باور نمی‌کرد. گفت: «من از زندان بیرون نمی‌روم!» وقتی فهمید خبر درست است، از مریدان آقا شد و همکاری مؤثری با ما کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📹 پخش مستند حاج‌آقا محمد به مناسبت اولین سالگرد درگذشت حاج‌آقا محمد موسوی؛ خادم‌الشهدای شهر قم پنجشنبه ۲۲ تیرماه ساعت ۱۹ از شبکه افق
إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ پدر شهیدان «ابوالقاسم و ابراهیم رشید» و جانبازان «احمد، محمود و محسن رشید" در سن 89 سالگی دعوت حق را لبیک گفت و آسمانی شد. شهید «ابوالقاسم رشید» در فروردین سال ۱۳۴۱ متولد و در اسفندماه سال ۱۳۶۲ در عملیات خیبر منطقه جزیره مجنون به مقام شهادت نائل گردید و پیکر مطهرش مفقود شد. شهید «ابراهیم رشید» در فروردین سال ۱۳۶۵ متولد و در ادامه راه برادرش برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) و خاندان اهل بیت (ع) در برابر داعشیان عازم سوریه شد و دهم تیر ماه سال ۱۳۹۷ در مسیر جاده تدمر - دیرالزور در برخورد با تله انفجاری به شهادت رسید.