💠 عُمر هم می رود! آنچه باقی می ماند آن صفحات اعمال شماست.
عُمر هم میرود، آنچه که باقی میماند آن صفحات اعمال شماست که در قلب شما ثبت است، و شاید نامه عمل هم همان باشد. قلب شما نسبت به دنیا چه بوده است؟ دنیا با قلب شما چه کرده است و شما توجهتان به دنیا چه اندازه بوده است؟ آن روزی که دستتان نمیرسید زاهد و عابد بودید، آن روزی که دست رسید خدای نخواسته عکس او بود؟ مراقبت در کار است.
💠جهاد اکبر
برادران [و خواهران]! دارای هر سلیقه و هر جناح و هر فکر و - به قول معروف - هر خطی که هستید، بدانید که یکجا نقطهی انشعاب است؛ مواظب آنجا باشید. آنجا عبارت از آن نقطه و لحظهای است که احساس میکنید به جای #خدا، «خود» وارد میدان میشود. نقطهی انحراف، اینجاست. «اَعدی عدوِّکَ نَفسُکَ الّتی بَینَ جَنبَیکَ». این نفس و این من، از همهی دشمنان، دشمنتر است؛ چیزی است که برای ارضای آن، گاهی ممکن است خدای ناکرده ما حاضر بشویم که شریفترین و عزیزترین ارزشها را هم از یاد ببریم. اینجا نقطهی انحراف است و هر لحظه هم در انتظار ماست؛ باید مواظب این بود.
این، از آن اشتباهاتی نیست که ما در تاریخ زندگی خود دنبالش بگردیم؛ نقطهی آن را حدس بزنیم و در آنجا مواظبش باشیم. نه، ممکن است در هرلحظه برای ما پیش بیاید.
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
سلام بر ابراهیم. فصل 52
53.pdf
91.6K
سلام بر ابراهیم. فصل ۵۳
کارگاه مشاوره تحصیلی: نحوه مطالعه مفید و یادگیری دروس
با حضوز؛ جناب آقای مجتبی باقرپناه
چهارشنبه ۳ دی ۱۳۹۹ از ساعت ۲۰ الی ۲۱
👈 حضور برای همگان آزاد است:
http://82.99.217.99
/kermanshah
امور دانشجویی دانشکده علوم قرآنی. کرمانشاه
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
💠خلود:
🔹خدا عدّه اي را به جهت كفر، شرك ونفاق، در دوزخ ابدي و برخي ديگر را به جهت ايمان در بهشت، مخلّد ميداند. اين اصلي قرآني است و درباره اهل بهشت سؤال برانگيز نيست كه چگونه انسانِ موءمن در مدّت كوتاهي در دنيا با ايمان و عمل صالح به سر ميبرد و براي ابد در بهشت خُلد، جاودان است. چون بهشت، بر اساس فضل و لطف الهي است و اين مشكلي ندارد كه ذات اقدس اله تفضّل كند و در قبال عمل محدود، پاداش نامحدود عطا كند؛ چنانكه درباره انفاق يا مسائل خير ديگر در مرحله اول ميفرمايد: (مَنْ جاءَ بالحَسَنَة فَلَهُ خيرٌ منها)
و در مرحله دوم: (مَنْ جَاءَ بالحَسَنة فَلَهُ عَشرُ أمثالِها)
و در مرحله سوم: (مَثَلُ الَّذينَ يُنفِقونَ أموالَهُم في سبيل الله كمَثَلِ حَبَّةٍ أنْبتت سَبع سَنابِل في كُلِّ سُنبُلَةٍ مِائةُ حَبَّة): مَثَل كسي كه در راه خدا انفاق ميكند، مثل آن بذرافشاني است كه بذري را در زمين مستعدّ بپاشد تا به صورت هفت خوشه درآيد و هر خوشه، داراي صد حبّه باشد كه به اين ترتيب، بازدِه يك حبّه، هفتصد حبّه خواهد بود؛ آنگاه ميفرمايد: (وَالله يضاعِفُ لِمَن
يشاء) اگر (يُضاعِف) به معناي دو برابر باشد، يك حبّه هزار و چهارصد برابر ميشود و اگر به معناي چند برابر باشد قابل شمارش نيست.
آنگاه در ذيل آيه ميفرمايد: (وَالله واسعٌ عليم)
معلوم نيست وسعت الهي، چه اندازه پاداش، به دنبال دارد، چون گاهي پاداشي كه خدا ميدهد، بهشتي است به پهناي نظام كيهاني: (عرضُها السَّماواتُ وَالأرض)
ولي اينها بالاءخره محدود است، اگر به اندازه نظام كيهاني كنوني هم خدا به كسي عطا كند، از نظر امتداد زماني يا آنچه به منزله زمان است، محدود است.
🔹بنابراين، اگر خدا بخواهد در برابر ايمان و عمل صالح، بهشت جاودان مرحمت كند، سوءال برانگيز نيست؛ ولي مسئله كيفر، سؤال برانگيز است كه چگونه انسان كافر، مشرك يا منافقي كه در مدّت كوتاه عمرِ دنيايي به تبهكاري تن در دهد، در قيامت براي هميشه و ابَد كيفر ميبيند.
از امام صادق (عليه السلام) سوءال شد: چگونه مرداني كه در دنيا با عمر محدود گناه كردند در دوزخ به شكل نامحدودي كيفر ميبينند؟ آن حضرت در پاسخ فرمود: چون نيّت تبهكاران و دوزخيان اين بود كه هر اندازه كه در دنيا بمانند، گناه كنند و از طرفي خداوند هم بر اساس نيّت، كيفر ميدهد، نه صرف عمل خارجي. درباره بهشتي ها نيز چنين است؛ يعني، درباره بهشتي ها فرمود: چون قصد آنان اين بود كه هر اندازه در دنيا بمانند، اطاعت كنند.
🔹اين سخن معصوم (عليه السلام) شايد در نظر اول براي حلّ مشكل، كافي به نظر برسد، ولي براي محقّق پژوهشگر، باز سوءال ديگر توليد ميشود كه در اين جواب، دو اشكال يا نقد ميتواند وجود داشته باشد: نخست آنكه: نوع فقيهان نامدار
اماميّه فتوا داده اند كه عزم بر گناه، گناه نيست و كسي را به علّت عزم بر گناه كيفر نمي كنند. ديگري اينكه: اگر عزم بر گناه، گناه باشد، اين اشكال بر خود عزم هم هست؛ يعني اشكال اوّل دوباره برمي گردد كه اين عزم محدود است و نمي شود گفت عزم محدود و موقّت، كيفر نامحدود دارد. زيرا با عقل و عدل و قسط الهي هماهنگ نيست.
📚مبادی اخلاق در قرآن حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی _ ص ۱۷۵و ۱۷۶
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل برگزار می کند:
نشست علمی_تخصصی با موضوع:
📣"کارکرد طرحواره های تصویری در مفهوم سازی رذائل اخلاقی در قرآن با رویکرد شناختی"
ارائه دهنده: دکتر سیده فاطمه سلیمی
چهارشنبه ۳ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۸_۱۹
پخش زنده به آدرس
http://82.99.217.99/amol
در سامانه الکترونیکی دانشگاه
(ادوب کانکت)
#توجه #توجه #توجه👇
متقاضیان محترم، پس از کلیک کردن بر روی آدرس لطفا در قسمت guest، نام خود و دانشکده را به صورت #کامل وارد نمایید؛ به عنوان مثال:
Mahdi,Mahdavi,Amol
#دکتر_سیده_فاطمه_سلیمی
#انجمن_علمی_دانشجویی
#علوم_قرآنی_آمل
@quran_amol
🔴 روحیه کتابخوانیمان ضعیف است
✅ رهبر معظم انقلاب:
با تلخی باید اعتراف کنیم که رواج کتاب و روحیهی کتابخوانی در میان ملت عزیز ما که خود یکی از مشعلداران فرهنگ و کتاب و معرفت در طول تاریخ پس از ظهور اسلام بوده است، بسی کمتر از آنچیزی است که از چنین ملتی انتظار میرود. ۷۲/۱۰/۰۴
🆔 @Jarianshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آیت الله فاطمی نیا :
در محضر خدا می گویم ، امروز گناهی بالاتر از تضعیف رهبر نیست
🆔 @Jarianshenasi
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
نشست علمی_تخصصی با موضوع"کارکرد طرحواره های تصویری در مفهوم سازی رذائل اخلاقی در قرآن با رویکرد شناختی" از سوی انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل با حضور دانشجویان محترم قرآنی و با ارائه سرکارخانم دکتر سیده فاطمه سلیمی در سامانه ادوب کانکت بصورت زنده و به مدت ۸۰ دقیقه برگزار گردید.
خلاصه نشست:
دکتر سلیمی در این نشست گفتند:
مهم ترین اهداف این نشست عبارتند از:
✅بازتاب استعاره مفهومی قرآنی در مفهوم سازی امور ذهنی و انتزاعی
✅بسامد طرحواره های تصویری در قرآن کریم
✅تحلیل مفاهیم رذائل اخلاقی بخل،کبر،نفاق،ظلم،ایمان ضعیف،شک و تردید و دلمشغولی با فرایند کالبدینه سازی،ساختارمندی و حرکت؛ بیان نمودند.
خانم سلیمی در تعریف طرحواره تصویری گفتند:
طرحواره های تصویری حاصل تجربیات بشر(حرکات بدن،تجارب فیزیکی و اجتماعی) از جهان خارج و ساخت های ذهنی ساختار های مفهومی جسمی شده (کالبدینگی).
دکتر سلیمی انواع طرحواره های تصویری را #حرکتی، #قدرتی و #حجمی بیان نمودند و به توضیح مفصل آنان پرداختند.
#انجمن_علمی_دانشجویی
#علوم_قرآنی_آمل
@quran_amol
✅ به نام خدا ✅
✅ نظام سازی کار بزرگ و اصلی شما است. مقام معظم رهبری (مُدّ ظِلُّه العالی)
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✅ فراخوان مقاله
با موضوع :
نظام سازی قرآنی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✳️ فرهیختگان معزّز و محترم حوزه و دانشگاه ، با عنایت به این که مسوولیت کمیسیون ((قرآن و علوم انسانی)) وابسته به مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، از سوی مسوولان معزّز این مجمع ، به ریاست محترم دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تفویض گردیده است ؛ این دانشگاه نشست های تخصصی این کمیسیون را در سال ۱۴۰۰ با موضوع ((نظام سازی قرآنی)) که مورد تاکید فراوان مقام معظم رهبری(دامت برکاته) می باشد ، با حضور صاحبان مقالات برگزیده ، برگزار می نماید.
✳️ امتیازات مقالات برگزیده :
شایان ذکر است مقالات شما فرهیختگان ارجمند در کمیته های علمی کمیسیون یاد شده ، بررسی و برگزیده می گردند و پس از آن به مسوولان محترم ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی ، جهت انتخاب ((نظریه برگزیده)) و دریافت جایزه سالانه، تقدیم می گردد.
همچنین مقالات و نظریات برگزیده در ((کتاب نظریه)) با امتیاز علمی پژوهشی به چاپ می رسد .
موضوعات فراخوان مقاله در ذیل تقدیم حضورتان می گردد :
👇👇👇👇👇👇
✅ معناشناسیِ نظام سازی قرآن؛
✅ نظام شناسی و نظام سازی؛
✅ روش شناسی نظام سازی قرآنی؛
✅ ضرورت نظام سازی قرآنی؛
✅ معنای اصطلاحی نظام از منظر اندیشمندان مسلمان؛
✅ دین و نظام سازی؛
✅ چشم انداز نظام قرآن بنیان و الزامات کشف آن؛
✅ نقد و تحلیل رویکردهای موجود در خصوص نظام سازی قرآنی؛
✅ نظام اخلاقی و تربیتی قرآنی؛
✅ نظام معرفتی قرآنی؛
✅ نظام فرهنگی قرآنی؛
✅ نظام سیاسی قرآنی؛
✅ نظام اجتماعی قرآنی؛
✅ نظام خانواده قرآنی؛
✅ نظام اقتصادی قرآنی؛
✅ نظام فقهی حقوقی قرآنی؛
✅ نظام حکومتی قرآنی؛
✅ نظام سازی علمی بر مبنای علوم انسانی قرآن بنیان.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
توجه: اخبار زمان برگزاری نشست های تخصصی کمیسیون قرآن و علوم انسانی در خصوص موضوعات یاد شده با حضور نگارندگان محترم و معزّز مقالات برگزیده ، در اوایل سال ۱۴۰۰ در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ، متعاقباً اعلام خواهد شد .
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
با دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم همراه باشید .
امروز پنج شنبه
04 دی ۱۳۹۹
08 جمادی الاول ۱۴۴۲
24 دسامبر 2020
🔸#قرآن سوره آل عمران آیه 169:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ
البته نپندارید که شهیدان راه خدا مردهاند، بلکه زندهاند (به حیات ابدی و) در نزد خدا متنعّم خواهند بود.
💠 حدیث روز 💠
❓چرا برخی از افراد نسبت به فراگیری دانش بیرغبتند؟
🔻امام علی علیهالسلام:
إنَّما زُهدَ النّاسِ فی طَلَبِ العِلمِ کَثرَةُ ما یَرَونَ مِن قِلَّةِ مَن عَمِلَ بِما عَلِمَ
❗️آنچه مردم را به تحصیل دانش بیرغبت کرده، این است که بسیار میبینند آنان که به آنچه آموختهاند #عمل میکنند، اندکاند.
📚 غررالحکم، ح ۳۸۹۵
✍ هر چه بیشتر تواضع کرد؛ بیشتر بالا رفت؛ بیشتر محبوب خدا و بیشتر معشوق ما شد...
آقای قاسم! کاش این قدر ما را عاشق خودت نمیکردی خوشانصاف! هنوز قلبمان میسوزد سرباز!
#عند_ربهم_یرزقون
🆘 @JEDALL | جـــــدال
عزیزان من! این خانه، خانهی شماست. این مملکت، مملکت شماست. مملکت عظیم، بابرکت وثروتمندی است. خیلی ثروت در این خاك نهفته است که همهاش متعلّق به شما و نسلهای آیندهی این کشور است. ثروت معنوی زیادی در این کشور وجود دارد و همهاش متعلّق به شماست. این همه علم، استعداد، آگاهی و اخلاقیّات خوب، به برکت اسلام، فرهنگ کهن اسلامی و سوابق این ملت در این کشور هست که متعلّق به شماست. چه وقت میتوانید استفاده کنید؟ وقتیکه این ملت، آمادهی کار باشد؛ کمر بسته باشد؛ هیچکس در کارهای خود کوتاهی نکند و بیکاری را برای خود مغتنم نشمارد. هستند کسانی که در حال خستگی از کار هم، وقتیکه کاری وجود دارد با کمال شوق کار میکنند.
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد
🌷شهداء، اصحاب آخرالزّمانی سیدالشهدا (علیه السلام) هستند. پیام آنها عشق و اطاعت است. (شهید مرتضی آوینی)🌷
📋نشست علمی تخصصی با موضوع "مقاومت و دفاع از مظلوم در نگاه قرآن و بررسی آن در سیره و سبک عملی شهید حاج قاسم سلیمانی" با همکاری انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد، با حضور جناب دکتر محمد جواد توکلی عضو هیئت علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد و حضور دانشجویان محترم در سامانه ادوبی کانکت به صورت زنده و به مدت ۹۰ دقیقه برگزار گردید.
🔹در این جلسه، با اشاره به آیات قرآن کریم با محتوای شهادت و مقاومت در راه حق به اهمیت جهاد، مقاومت و شهادت در راه خدا پرداخته شد و همچنین معانی دقیق این مطالب نیز تبیین گردید.
🔹جناب دکتر توکلی ضمن تعریف و تبیین مصادیق آیات مذکور، به اهمیت و مصادیق فعالیتهای شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس در مسیر مقاومت اشاره فرمودند.
🔹از دیگر مواردی که در این جلسه مطرح و اشاره شد، بحث شناخت صحیح دشمن و ابزار و دستاویزهای آنان برای ضربه زدن به بدنه اسلام و جمهوری اسرامی ایران بود.
🔹در ادامه بحث، با استفاده از آیات قرآن کریم، شرط موفقیت در مسیر مقاومت در راه خدا را ثبات قدم تبیین فرمودند.
🔹و در نهایت با استفاده از آیات قرآن کریم چنین توضیح داده شد که مقاومت و ثبات قدم در مسیر الهی باعث شکست صد در صدی دشمن خواهد بود. و البته چنین تاکید شد که مسوولان و سردمداران باید بیش از پیش با قرآن و مخصوصا آیات با محتوای مقاومت مانوس باشند.
💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن💎
🆔@anjomanelmiquran110
هدایت شده از کانال
🥀 امور فرهنگی و کانون قرآن و عترت دانشکده علوم قرآنی خوی، به مناسبت فرا رسیدن اولین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، مسابقه کتابخوانی از وصیت نامه ایشان برگزار می کند .
🌟علاقمندان از تمام دانشکده های علوم قرآنی می توانند در مسابقه شرکت نمایند .
🚨 سوالات ان شاءالله روز چهارشنبه تاریخ ۱۳۹۹/۱۰/۱۰ ساعت ۱۲، داخل کانال امور فرهنگی دانشکده علوم قرآنی خوی بارگذاری خواهد شد.
🎗 شرکت کنندگان محترم تا ساعت ۱۲ ظهر روز شنبه۱۳۹۹/۱۰/۱۳ فرصت دارند تا جواب سوالات را در قالب یک عدد ۲۰ رقمی به آیدی @Baghernasab ارسال نمایند .
🎁 در پایان دو جایزه یک میلیون ریالی به نفرات برتر تقدیم خواهد شد .
@olomquranikhoy
هدایت شده از کانال
vasiat-nameh-hajqasem.pdf
13M
🥀وصیت نامه سردار حاج قاسم سلیمانی جهت شرکت در مسابقه کتابخوانی 🎗
@olomquranikhoy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شعر خوانی بسیار عالی و حماسی نزد رهبر معظم انقلاب .
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 نماهنگ سردار دلها
با صدای حسین خلجی
برای بقیه هم حتما بفرستید
بسیار زیبا حتما حتما ببینید این کلیپ رو
امروز جمعه
05 دی ۱۳۹۹
09 جمادی الاول ۱۴۴۲
26 دسامبر 2020
🔸#قرآن سوره آل عمران آیه 170:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
فَرِحِينَ بِمَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَيَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِينَ لَمْ يَلْحَقُوا بِهِمْ مِنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ
آنان به فضل و رحمتی که خدا نصیبشان گردانیده شادمانند، و دلشادند به حال آن مؤمنان که هنوز به آنها نپیوستهاند و بعداً در پی آنها به سرای آخرت خواهند شتافت که بیمی بر آنان نیست و غمی نخواهند داشت.
💠حدیث روز💠
🔴خوشحالى و تأسف بيجا
امام علی علیه السلام:
🔆وَمَا نِلْتَ مِنْ دُنْيَاکَ فَلاَ تُکْثِرْ بِهِ فَرَحاً، وَمَا فَاتَکَ مِنْهَا فَلاَ تَأْسَ عَلَيْهِ جَزَعاً
🔹 بنابراين آنچه از دنيا به دست آورده اى زياد به آن خوشحال نباش و آنچه را از دنيا از دست داده اى بر آن تأسف نخور و جزع نکن
📚نهج البلاغه، نامه_22
💠 عُمر هم می رود ...
عُمر هم میرود، آنچه که باقی میماند آن صفحات اعمال شماست که در قلب شما ثبت است، و شاید نامه عمل هم همان باشد. قلب شما نسبت به دنیا چه بوده است؟ دنیا با قلب شما چه کرده است و شما توجهتان به دنیا چه اندازه بوده است؟ آن روزی که دستتان نمیرسید زاهد و عابد بودید، آن روزی که دست رسید خدای نخواسته عکس او بود؟ مراقبت در کار است.
ما آن وقتی میتوانیم حقیقتاً منتظر به حساب بیاییم که زمینه را آماده کنیم. برای ظهور مهدی موعود(ارواحنا فداه) زمینه باید آماده شود و آن عبارت از عمل کردن به احکام اسلامی و حاکمیت قرآن و اسلام است. تشکیل نظام جمهوری اسلامی یکی از مقدمات این حرکت عظیم تاریخی است. هر اقدامی در جهت استقلال عدالت، یک قدم به سمت آن هدف والاست. انتظار معنایش این است. انتظار حرکت است، انتظار سکون نیست؛ انتظار و رها کردن و نشستن برای اینکه کار به خودی خود صورت بگیرد، نیست. انتظار حرکت است. انتظار آمادگی است. این آمادگی را باید در وجود خودمان در محیط پیرامون خودمان حفظ کنیم... انتظار فرج یعنی کمر بسته بودن، آماده بودن، خود را از همه جهت برای آن هدفی که امام زمان برای آن هدف قیام خواهد کرد، آماده کردن.