فاروق
تحولات جدید همراه با دورانی گشت که به روایت نویسنده کتاب انقلاب و روشنفکران غرب در جستجوی واسطه از د
#ادامه نیمه ی پنهان ..
یکی از راههای بصیرت افزایی بازخوانی جریانات وتشکیلات سیاسی واحزاب دهه ی های گذشته است.
#نیمه ی پنهان بازخوانی جریانات سیاسی وعلی الخصوص اصلاح طلبان در دهه ی ۷۰
🔹 همه جوانب احتیاطی برای پنهان ماندن سفر سروش توسط یک حلقه امنیتی با تجربه رعایت میگشت اما مدیر مسئول روزنامه کیهان به محض دریافت گزارشی از یک منبع موثق درباره جلسه سری سروش با انجمن سیاست خارجی آلمان در شهر بن پیگیریهای خبری خود را آغاز کرد.
دریافت یک خبر محرمانه فوری بر اهمیت سوژه افزود ."آقای هوبل" از اعضای هیئت مدیره این انجمن گفت که به درخواست آقای دکتر سروش خبرنگاران و افراد غیر در این جمع حق شرکت ندارد و تاکید خیلی زیادی کردند که موضوعات مطروحه در این گردهمایی نیز نباید به هیچ وجه در مطبوعات انعکاس یابد سروش در جلسه محرمانه خود با سیاستگذاران وزارت امور خارجه آلمان و اعضای پیوسته انجمن سیاست خارجی آلمان گفت : "موضع کنونی طیفی از سیاستمداران کشور در برابر غرب در قیاس با اوایل انقلاب تعدیل و تا حدود قابل ملاحظهای منطقی شده است." سروش در این نشست سری مقولاتی از قبیل راسیونالیسم، لیبرالیسم، تقدم جان بر عقیده، سعادت دنیوی ،شک گرایی و سکولاریسم را از ارکان فرهنگ #مدرن برشمرد و یقین گرایی، تقدم عقیده بر جان و میل به سعادت اخروی را از ارکان اندیشه دینی معرفی کرد .
🔹در یک بخش مهم از این جلسه محرمانه عبدالکریم سروش از تمایل سیاستمداران پرنفوذ و روشنفکران موثر به تز تجدید نظر طلبی سکولار میگویند که آن را میتوان نمونهای بارز از آهنگ شتابان پروژه# فروپاشی از درون در ایران" دانست .
🔹افشاگری روزنامه کیهان پیرامون این نشست محرمانه باعث تکاپوهای جدیدی در جبهه اصلاح طلبان شد همین انتشار باعث شد که سروش در موقعیت یک سوژه امنیتی قرار گیرد ؛لذا چندین اقدام به صورت سلسله وار برای سرپوش گذاشتن روی ماجرای رسوایی امنیتی سروش انجام شد .
اتفاق اول: در روز ۳ مرداد ۱۳۷۴ انتشار نامه سرگشاده ۱۰۷ نویسنده روشنفکر و سیاستمدار به رئیس جمهور در حمایت از سروش؛ افرادی چون چهرههای برجسته سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی علی الخصوص بهزاد نبوی محسن آرمین مصطفی تاجزاده هاشم آقاجری و سعید حجاریان که روزگاری با سعید امامی معروف به سعید اسلامی عنصر برجسته امنیتی در وزارت اطلاعات همکاری داشت و با اسم مستعار جهانگیر صالح پور در ماهنامه کیان قلم مینوشت سعید امامی بعدها در قتلهای زنجیر دستگیر و بعد از تهدید به بازگویی اطلاعاتی به ناگاه با ابزار بهداشتی خودکشی میکند که این نوع خودکشی وی در زندان نیز در هالهای از ابهام است.
🔹 فقط یک سال بعد بسیاری از این افراد در ستاد انتخاباتی معروف به "به آفرین" برای حمایت از کاندیداتوری #سید محمد خاتمی گرد هم آمدند. موج فشارها به حلقههای وابسته به سروش در داخل سرانجام وزارت امور خارجه آلمان را وادار کرد تا با صدور بیانیهای درباره این جلسه جنجالی توضیح بدهد :در این بیانیه صریحا تایید کرد: که سفر عبدالکریم سروش به دعوت رسمی دولت آلمان و برای رایزنی مقامات وزارت خارجه این کشور با این شخصیت ایرانی انجام شده است. 🔹نیمه دهه ۱۳۷۰ وضعیت سیاسی اصلاح طلبان در مرز میان دو گروهی بود که پروفسور هول در نظریه جنجالیش ترسیم کرده است: طیفی که یک سویش مانند عبدالکریم سروش محمد مجتهد شبستری با ژستهای آکادمیک شعار "روشنفکران؛ قدرتمندان بیمسند" را میدادند اما در پشت پرده با کارگزاران دولت سازندگی از محمد تقی بانکی تا غلامحسین کرباسچی پیوندهای تنگاتنگی داشتند و سوی دیگرش کاملاً برعکس؛ اعضای حزب کارگزاران ایران به عنوان صاحب منصبان دولتی و سیاستمداران تکنوکرات مثل سید حسین مرعشی از "مدیریت انتقال قدرت" پس از پایان دوره دوم ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی میگفتد. در عین حال طیفهای لیبرال سکولار موسوم به اصلاح طلب نه تنها از سیاست زدگی مفرط بلکه از یک" آوارگی معرفتی" زجر میبردند .
🔹مثلث سرویسهای جاسوسی CiA,Mi6 موساد به شدت در وزن کشی جریانهای سیاسی ایران دچار خطاهای استراتژیک و اشتباهات محاسباتی بودند بازتاب این خطاها صبح روز چهارشنبه ۱۲ بهمن ۷۴ روی تیتر عجیب صفحه اول روزنامه گاردین به چشم میخورد." لوتر ایرانی پایههای اسلام را به لرزه درآورده است".
این روزنامه انگلیسی گزارش رابین رایت را چاپ کرد که مدعی بود برآوردهای سیاسی نشان میدهد آینده خاورمیانه در دستان دکتر سروش و پیروان اوست.درست در نیمه دهه ۱۳۷۰ روشنفکران دینی در ائتلاف با احزابی مانند کارگزاران سازندگی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و مجمع روحانیون مبارز یک چهره سیاسی را که زوج فکری عبدالکریم سروش به شمار میرفت به میدان رقابت انتخاباتی فرستادند سید محمد خاتمی کاندیدای ریاست جمهوری شد و سرانجام بر رقیب اصلی خود علی اکبر ناطق نوری فائق آمد.اما آیا چنانکه معاون وزارت امور خارجه آمریکا تابستان ۱۳۷۵ در مقدمه گزارش شورای روابط خارجی نوشت این جریان که بخشی از یک حرکت فراگیرتر جهت متلاشی کردن اقتدار دینی جمهوری اسلامی است توانست به فروپاشی حکومت ایران بیانجامد .
#نیمه ی پنهان
# هرپنجشنبه
#بازخوانی پرونده های نفوذ از دهه ی ۷۰ به بعد
🍃 پایان قسمت چهارم
✍با قلم و بازخوانی و ویرایش
سرکارخانم محمدپور
کارشناس مسائل سیاسی و روزنامه نگار
#فاروق
کانال فرهیختگان
@farooq313
#سلام_امام_زمانم
📖 السَّلامُ عَلی وَلِیِّ اللَّهِ وَ ابْنِ اَوْلِیآئِهِ...
🌱سلام بر تو ای مولایی که همچون پدران پاکت، بر ذره ذره این عالم ولایت داری.
سلام بر تو و بر روزی که زیر پرچم ولایت تو جهان آباد خواهد شد.
📚 بحار الأنوار، ج99، ص 117.
#اللهمعجللولیکالفرج
@farooq313
عصر آدینه تون پرخیروبرکت
باتوجه به اعتراضات بی سابقه ی دانشجویان و دانشگاهیان مختلف جهان ازجمله آمریکا،
پیشتر خبروتحلیل هایی بارگذاری شد، از جمله #بازخوانی نامه ی رهبری حکیم به جوانان اروپا
که اتفاقا مورد عنایت شما مخاطب فرهیخته نیزقرار گرفته است.
امروز نیز باتوجه به حمایت های بی چون وچرای نتانیاهو ،از رژیم کودک کش اسراییل؛ برخود لازم دانسته تا به شخصیت شیطانی وی بپردازیم.
مستند #کمی شیطان شناسی
تقدیم نگاه پرفهمتان🙏
باما همراه باشید.
باتشکر
✍ص.محمدپور
#فاروق
@farooq313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✡️ #نتانیاهو || کمی شیطانشناسی (١)
💥 نتانیاهو را باید محصول کارگاه ایدئولوژی فاشیستپرور پدرش دانست. پدر او که یک خاخام افراطی بود، به سرزمینهای اشغالی مهاجرت کرد و منشی مخصوص #ژابوتینسکی شده، و حلقهٔ واسطی شد بین اندیشههای تروریستی ژابوتینسکی و پسرش بنیامین!!
@farooq313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✡️ نتانیاهو |
| #کمی شیطانشناسی (٢)
💥 «نتانیاهو» در آمریکا تحصیل کرده، و تربیتی آمریکایی - صهیونیستی دارد. او در بازگشت به سرزمینهای اشغالی، حتی در سخنگفتن به زبان #عبری مشکل داشت. اما کشتهشدن برادرش در جنگ، باعث شد پلههای ترقی در سیاست را سریعتر طی کند.
@farooq313
🍂جمعه های دلگیر
غروب جمعه شد و در خیالِ دلدارم ..
غبارِ غم شده این دل ، بیا که بیمارم
هزار جمعه گذشت و نیامدی جانم 😔
ولی به پای تو من تا همیشه میمانم🙏
#امام_زمان
#جمعه_های_دلتنگی
#باران و یک بغل دلتنگی
@farooq313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍نصب پرچم ایران و تصویر رهبری در مقابل کنگره آمریکا !
👌این پرچم و این عزت پایین کشیدنی نیست....
صد سال آینده ،مردمان این کشور ب عزت امروز ایران اسلامی پی خواهند برد...
فقط خداکند شرمنده ی آیندگان نشویم🙏😔
#ایران مقتدر
#مقتدرمظلوم
@farooq313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✡️ نتانیاهو |
#کمی شیطانشناسی (٣)
💥 نتانیاهو باهوش بود و بیانی قوی داشت. او در آمریکا در یک مؤسسهٔ بازیگری ثبتنام کرد تا قدرت تکلم و بیانش را تقویت کند.
@farooq313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✡️ نتانیاهو || کمی شیطانشناسی (۴)
💥 نتانیاهو بعد از بازگشت به اسرائیل، به عضویت #حزب_لیکود درآمد. بعد از معاهدهٔ اسلو، سخنرانی تندی علیه #اسحاق_رابین انجام داد. بعد از آن بود که رابین ترور شد و تا امروز، خانوادهٔ او، نتانیاهو را در قتل رابین شریک میدانند. نتانیاهو آدم مخوفی است که در اسرائیل هم بسیاری از او میترسند!
@farooq313
کارگاه سواد رسانه، اقناع سازی و تحلیل مباحث روز
مدرس: سرکارخانم محمدپور
شهرستان : اندیکا
زمان : فردا دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
#فاروق
@farooq313
🔴درگیری شدید مقاومت با نیروهای اشغالگر در شهر غزه
🔻مقاومت فلسطین در جنوب غرب محله الزیتون در شهر غزه وارد درگیریهای شدیدی با نیروهای اشغالگر اسرائیلی شده است.
✔️دعا برای جبهه ی مقاومت و نابودی سرطان صهیون فراموش نشود لطفا🙏
@farooq313
📌«صبا آذرپیک» با شکایت مجلس و برخی نمایندگان به ۲ سال حبس قطعی و ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد
🔹 به گزارش خبرگزاری رسمی مجلس شورای اسلامی در پی شکایتهای جداگانه از «صبا آذرپیک» حامی جریان اصلاحطلب، از سوی مجلس انقلابی، محسن دهنوی و زهرا شیخی نمایندگان تهران و اصفهان به اتهام نشر اکاذیب، افترا و تهدید، وی به ۲ سال حبس تعزیری و جزای نقدی و اعاده حیثیت از شکّات از طریق عذرخواهی در یک روزنامه رسمی به دلیل ۵ فقره نشر اکاذیب، یک سال حبس تعزیری به اتهام تهدید و جزای نقدی به دلیل ۵ فقره اتهام و ۲ سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی بهصورت قطعی محکوم شد.
🔹بر این اساس حکم محکومیت «صبا آذرپیک» لیدر رسانهای اصلاحطلبان که در سالهای گذشته در پوشش افشاگری اقدام به تهمتپراکنی دروغ علیه افراد موثر جبهه انقلاب کرده بود، لازمالاجراست.
منبع: خانه ملت
@farooq313
فاروق
📚 مطالعات اسلامی در غرب ✍🏼 قسمت بیستم: ادامه انگیزه های تبشیری و دینی... 🔰 بدین سان، مطالعات اسلامی
📚 مطالعات اسلامی در غرب
✍🏼 قسمت بیست و یکم:
🔰انگیزه های سیاسی و استعماری
انگیزه های سیاسی واستعماری مطالعات اسلامی و شرق شناسی همواره مورد توجه نویسندگان بوده و نقد و تحلیل های زیادی درباره آن مطرح شده است. در این قسمت تلاش خواهد شد به استناد پاره ای اظهار نظرها و اسناد، آمیختگی بخش قابل توجه از مطالعات شرق شناسی و اسلامی را با انگیزه های غیرعلمی و اهداف سیاسی و اقتصادی و استعماری مورد بررسی قرار دهیم. برخی از این اسناد و شواهد به شرح زیر است:
🔻اولین استاد کرسی مطالعات عربی در دانشگاه کمبریج، یعنی«ابراهام ویلوک» در نامه ای خطاب به موسس این کرسی بدون پرده پوشی نوشت:
«این کرسی تنها هدف فعال ساختن ادب و نشر معارف را ندارد، بلکه هدف آن همچنین خدمت به پادشاهی و حکومت در زمینه های تجارت با سرزمینهای شرقی و گسترش آفاق کلیسا و پراکندن دیانت مسیحیت بین حیرت زدگان در تاریکی(ساکنان سرزمینهای شرقی) است.
🔸در ماده اول قانون بنیاد مدرسه زبانهای شرقی پاریس نیز که اولین بار در سال (۱۷۹۵ م) با نام «مدرسه مخصوص زبانهای شرقی» تاسیس شد واز مراکز عمده پرورش خاورشناسان فرانسه بوده، چنین آمده است:
«در محوطه ی کتابخانه ملی، مدرسه ای عمومی ایجاد خواهد شد و هدف آن آموزش زبانهای زنده شرقی ای خواهد بود که برای سیاست و تجارت سودمند تشخیص داده شوند».
و وقتی جمعیت آسیایی در سال (۱۸۲۱ م) در فرانسه تاسیس شد، دست اندرکاران آن در آگهی تبلیغاتی شروع به کار آن نوشتند که هدف اصلی این انجمن پیش از هرچیز:
«گرد آوری اسناد ارزشمندی است که برای اقدامات دیپلماسی در خاور نزدیک و طرحهای تجاری در سراسر آسیا ضروری است و سپس گردآوری اطلاعات درباره صنایع مهمی مانند نساجی و سفالکاری که دسترسی به اطلاعات پیرامون آنها در تالیفات شرقی ها آسان است».
🔹نکته مهم و قابل توجه دیگری که در این زمینه باید از نظر دور نماند این است که تعدادی از مستشرقان و اسلام شناسان صاحب نام پرآوازه، عضو یا مستقیما در خدمت سفارتخانه ها و کنسولگری ها و سرویس های سیاسی، جاسوسی و نظامی دولتهای استعمارگر بودند و برای مشروعیت بخشیدن به سیطره ی دولتهای استعماری بر شرق از هیچ تلاشی فروگذار نکردند و به آنان در زمینه چگونگی برخورد با افکار عامه ی مردم درباره اسلام کمک می کردند. که در اینجا فقط به عنوان نمونه به چند مورد اشاره می کنیم:
«دوساسی» (۱۸۳۸ م)، مستشرق معروف و مستشار مقیم در وزارت خارجه که به هنگام لشکرکشی فرانسه به الجزایر بیانیه ی فرانسه خطاب به مردم الجزایر را ترجمه کرد. وی از سال (۱۸۰۵ م) به بعد، مشاور وزیر خارجه و وزیر جنگ فرانسه در کلیه تصمیم گیری های مربوط به شرق بود و به یمن خدماتی که به امپراتور فرانسه کرد به دریافت لقب«بارون» نایل آمد. ادامه دارد...
#مطالعات_اسلامی_در_غرب
@farooq313
📚جریان فراماسونری در غرب و ایران
✍🏼 قسمت اول
🔰 مقدمه:
روابط ایران با دنیای متجدد غرب آثار متنوعی را در بر داشت. یکی از این آثار رفت و آمد ایرانیان به اروپاست که در قالب های مختلفی مانند تجارت، جهانگردی و مهمتر از همه اعزام دانشجو صورت گرفت.
🔻در این میان تجدد اروپایی جذاب ترین پدیده ای بود که دانش آموختگان ایرانی در فرنگ را تحت تاثیر قرار داد و آنان را شیفته خود ساخت. بسیاری از این شیفتگان تمدن غرب، که در طول زمان در اروپا جذب سازمان فراماسونری شدند، به هنگام بازگشت به کشور مدارج ترقی را در خدمت این سازمان پیمودند.
🔸منافع دولت های غربی در ایران قبل از انقلاب اسلامی عمدتا توسط این عده حفظ و تامین شده است و غالبا این افراد در راس مناصب مهم سیاسی و فرهنگی کشور قرار داشته اند.
مساله دخالت سازمان سری و مخوف فراماسونری در رویدادهای ایران، از مسائل پیچیده ای است که در بسیاری از رخدادهای این سرزمین رد پای آن دیده می شود.
🔹بدون شناسایی ضعف ها، خطاها وخیانت هایی که در بطن جامعه ایرانی وجود داشته است و به سبب عدم دسترسی به اسناد فراماسونری، هویت فراماسون ها از دید تحلیل گران و جامعه شناسان پنهان مانده است. و لذا بدون درک درست و ارزیابی علمی از ساز و کار نظام فراماسونری که با قدرت فائقه خود، بر میهن ما مستولی بود، هرگز نمی توان به خط مشی درست و سالمی که منطبق با خواسته ها، نیازها و آرزوهای ملی و دینی باشد، دست یافت.
🔸با وجود شرایط حاکم بر جوامعی که فراماسونری در آنها وجود داشته، پیچیدگی این جنبش باعث استحکام هرچه بیشتر آن شده است و نیز عضویت استادان دانشگاه و سرمایه داران و دولتمردان برگزیده در صفوف این تشکیلات بر قدرت آن افزوده است.
🔹استعمار غرب با گسترش فراماسونری و به عضویت درآوردن مسئولین مهم سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشورهای جهان سوم، در طراحی برنامه ریزی های کلان این کشورها نفوذ کرده و به گونه ای عمل می کرد که این برنامه ریزی ها در راستای اهداف سرمایه داری جهانی و نظم نوین جهانی قرار گیرند و در نتیجه، هر روز فاصله این کشورها با کشورهای صنعتی بیشتر شود.
در سلسله بحث های آتی به معرفی این جریان و چگونگی نفوذ آن در ایران خواهیم پرداخت.
#فراماسونری_در_غرب_و_ایران
@farooq313
فاروق
📚 مطالعات اسلامی در غرب ✍🏼 قسمت بیست و یکم: 🔰انگیزه های سیاسی و استعماری انگیزه های سیاسی واستعماری
📚 مطالعات اسلامی در غرب
✍🏼 قسمت بیست و دوم:
ادامه انگیزه های سیاسی و استعماری:
🔰 دیگر مستشرق پرآوازه ی فرانسوی، «لوئی ماسینیون» (۱۹۶۲ م) است که به عنوان مشاور حکومت فرانسه در امور اسلامی در وزارت امورخارجه فرانسه خدمت می کرد و در سال (۱۹۰۸ م) در بغداد به اتهام جاسوسی علیه دولت عثمانی دستگیر شد و حتی حکم اعدام او صادر شد، ولی جان سالم بدر برد. او که خود صریحا اعتراف کرده است: «من در ایام جنگ جهانی اول با حرارت و اشتیاق در خدمت دولت بودم و آرزوی فتح هرچه سریعتر مغرب را با قوت سلاح داشتم». وی یکی از افسرانی بود که در سال (۱۹۱۷ م) تحت فرماندهی ژنرال«آلنبی» وارد قدس شد. این ژنرال همان کسی است که پس از ورود به بیت المقدس گفت: «امروز جنگهای صلیبی به پایان رسید». ماسینیون بعد از جنگ جهانی اول، ماموریت جلب تمایل مسلمانان سوریه و لبنان به استعمار فرانسه را مطابق شرایط اشغال داشت ودر سال (۱۹۱۹ م) وزیر وقت امورخارجه فرانسه شخصا ماموریت تحقیق درباره قانون اساسی سوریه را به او واگذار کرد.
🔻در انگلیس نیز شرق شناسی و اسلام شناسی و باستانشناسی همواره پوششی برای اهداف سیاسی و نظامی و جاسوسی بوده است. بخصوص پس از ورود و سیطره انگلیس برهند، عده ای از مستشرقان در لباس سیاستمداران یا نظامیان در خدمت دولت بریتانیا قرار گرفتند و این پیوند تا بدانجا دامن گسترد که پاره ای از دولتمردان انگلیسی پیش از هر تصمیم سیاسی درباره شرق، مستشرقان را گرد می آوردند و با آنها مشورت می کردند. در اوایل قرن بیستم، «لرد کرزون» از جمله کسانی بود که اصرار زیادی بر تاسیس مدرسه مطالعات شرقی داشت؛ زیرا معتقد بود این عمل جزء ضروری تاسیس امپراتوری است و به حفظ موقعیت انگلستان در شرق مدد می رساند.
🔸«ادوارد براون» (۱۹۲۶ م) نیز که در مدح او به ویژه برای مطالعات ایرانی، سخنها گفته شده است و وجودش برای ایران «نعمتی خداداد، گنجی بادآورد و یکی از برکات نیکو و نادر طبیعت» شمرده شده است، در خدمت اهداف استعماری انگلستان بود و در عموم آثار خود به دنبال تحقق اهداف بریتانیا بود. تحقیقات او درباره «فرقه ی بابیه» درست در همین راستا صورت گرفت. تاکید او بر آریایی بودن نژاد ایرانی و نزدیک بودن آنها به اروپائیان و سامی بودن نژاد اعراب درست هنگامی مطرح شد که در ایران و عربستان نفت پیدا شد و ایجاد اختلاف میان ایرانیان و اعراب می توانست به ابزاری مهم در دست دولت بریتانیا تبدیل شود. ادامه دارد...
#مطالعات_اسلامی_در_غرب
@farooq313
فاروق
📚جریان فراماسونری در غرب و ایران ✍🏼 قسمت اول 🔰 مقدمه: روابط ایران با دنیای متجدد غرب آثار متنوعی ر
📚 فراماسونری در غرب و ایران
✍🏼 قسمت دوم
🔰 تاریخچه فراماسونری در غرب
جریان فراماسونری، عامل و ریشه اصلی همه ضد فرهنگ ها در جوامع بشری است. اعضای فراماسونری را فراماسون یا ماسون می نامند. پیشینه تاریخی ماسون ها، ارتباطی با ماسون دوره جدید ندارد.
♦️پس از سقوط امپراتوری روم بسیاری از شهرها از میان رفتند و یا به صورت دهکده هایی کوچک در آمدند، اما بعد از مدتی در نیمه دوم قرن یازدهم میلادی(در قرون وسطی)، به تدریج شهرهای جدیدی که معمولا در اطراف یک کلیسا یا صومعه قرار داشتند، به وجود آمدند.
امنیت شهرها، روستائیان را به سوی خود جلب کرد و بدین ترتیب جمعیت شهرها افزایش یافت. ساکنان این شهرها از راه بازرگانی و صنعتگری ثروتمند شدند و برای خود اتحادیه هایی برپا کردند که از جمله می توان از اتحادیه معماران یا «ماسون» ها که هسته اصلی تشکیل شهرها یعنی کلیساها را بنا کرده بودند، یاد کرد.
🔸فراماسون گرفته شده از کلمه فرانسوی (فرانماسون) بوده که ترجمه لغوی آن «بنّای آزاد» یا «بنای سنگ تراش» میباشد.
در آن ایام بنّاهای آزاد روزمزد دورهگرد که عمدتا یهودی بودند، با تشکیل اتحادیهای در شهری از فرانسه گرد هم آمده و برای کمک به یکدیگر و پیشبرد منافع مشترکشان و در انحصار گرفتن این حرفه، گروه هایی تشکیل داده و شاگردانی از میان خودشان انتخاب کرده و در محل ویژه ای که بعدها به« لژ » معروف شد، به تعلیم آنان می پرداختند.
آنان برای مخفی نگهداشتن فنون معماری و جهت شناسایی یکدیگر، از رمز و اشاره هایی استفاده می کردند و برای خود درجاتی مثل شاگرد بناء ، استاد بنا، و استاد بزرگ تعیین کرده و در این راستا تصمیماتی اتخاذ میکردند.
🔹ماسون ها در اواسط قرن چهاردهم برای خود قوانینی وضع کرده و برادری، برابری، آزادی وجهان وطنی را از اصول کار خود قرار دادند. بیشتر صاحب نظران معتقدند که فراماسونری در دوره احداث ساختمان های بزرگ از جمله کلیساها و کاخها در حدود سالهای ۹۰۰ تا ۱۶۰۰ میلادی دوران رشد خود را طی کرد. از بررسی آرای بدست آمده می توان نتیجه گرفت که صنعت معماری بستر رشد فراماسونری بوده است. این صنعت در قرون وسطی(سده های میانه) نسبت به سایر صنایع از ارزش والایی برخوردار بود و معماران به منظور بهره برداری از توجه قدرتمندان به صنعت مزبور، سعی داشتند از گسترش بی رویه ی صنف خود جلوگیری نمایند.
آنها اسرار و فنون معماری را از دیگران پنهان می کردند و با گسترش مسیحیت و تسلط کلیسای کاتولیک، این افراد به ساختن کلیساها پرداختند و برای این منظور به سراسر اروپا سفر کردند که این امر نه تنها موجب افزایش اعتبار آنها شد، بلکه موجبات گسترش این صنف را فراهم آورد.ادامه دارد...
#فراماسونری_در_غرب_و_ایران
@farooq313
آخرین خطبۀ هاشمی؛ درسها و عبرتها
‼️آخرین خطبۀ هاشمیرفسنجانی در نمازجمعه و در سال1388، پس از کودتای رنگی جریان سبز، در اوج ناهنجاری و ساختارستیزی، در حالی برگزار شد که علاوه بر یادآوری غائلۀ منافقان در برخی نمازجمعههای صدر انقلاب اسلامی، تناقضات مخفی او را نیز عیان ساخت!
‼️هرچند خطبهخوانی هاشمی در جمعی از نمازگزارانِ مختلط و روزهخوار در ماهرمضان با سوت و کف همراه بود اما آن تجمعِ بیگانه با نمازجمعه، نقطۀ آغازی شد برای افول شخصیت کسی که پیش از این، مورد احترام اقشار متدین و انقلابی بود!
‼️هاشمی در آن خطبه از "لزوم عمل به قانون" گفت، اما نگفت که چرا آن روزها فرزندان و نزدیکانش قانون شکن و آتشافروزان فتنه شدهاند!
‼️ هاشمی از وحدت سخن راند، اما نگفت که چرا در حال پنجه کشیدن به صورتِ وحدتِ برآمده از مشارکت حداکثری مردم در انتخابات است!
‼️هاشمی از اینکه پشتوانۀ حکومت مردم هستند، سخن گفت، اما نگفت که چه کسی با شک آفرینی درصدد جداکردن بخشی از مردم، از حکومت میباشد!
و...
‼️ تأمل در احوال هاشمیِ قبل از 88 و هاشمیِ بعد از 88 قطعاً درسها و عبرتهای فراوانی به همراه دارد، خصوصاً آنجا که با سوت و کفِ قلیلی از همان جماعت،در سال 95 بدرقه شد!
✍️#محمد_اسداللهی
@farooq313