۲ خرداد ۱۳۹۸
۳ خرداد ۱۳۹۸
۳ خرداد ۱۳۹۸
✡️ ارتش سرّی روشنفکران
دولت سازندگی
قسمت سوم
1️⃣ روند نامحسوس این آمیزش [ایران با غرب] بهتدریج به چشم میآمد؛ خصوصاً وقتی تبعات برنامههای اقتصادی و اجتماعی #غلامحسین_کرباسچی بروز کرد:
2️⃣ کرباسچی بهعنوان یک چهرهی #لیبرال و #تکنوکرات پیش از هرگونه فعالیت سیاسی به ایجاد دگرگونسازیِ زیرساختهای اجتماعی و سیاسی پرداخت. او کوشید بافتِ «سنتیِ» #فرهنگ را بهسوی #مدرنیزاسیون سوق دهد. ایجاد #فرهنگسراها بهویژه در مناطق جنوب شهر تهران سببساز آشنایی صریح مردم با #زندگی_مدرن شد. انتشار #روزنامه_همشهری به جریانسازی این فرهنگ جدید کمک کرد. شگفت آنکه کرباسچی در همهی این اقدامات سعی آشکاری بر #غیرسیاسی جلوه کردن اقدامات خود داشت!
3️⃣ ناظران خارجی با دقت ادبیات و پروژه #تکنوکراتها را رصد میکردند و به نتیجه رسیدند که باید آنان را سیاستمدارانی «عملگرا» دانست. افسران جمعآوری اطلاعات «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» و اعضاء ارشد «شورای روابط خارجی آمریکا»، هردو روی یک ارزیابی اتفاقنظر داشتند:
👈 #عملگرایان بنا به #فطرت خود چندان روی مسائل #اسلام و #انقلاب متمرکز نیستند. جهت اصلی آنان ادامهی سیاستی بود که تصور میکردند اجرای آن برای ایران نتایج خوب «تکنولوژیک» و «فنسالارانه» به بار میآورد و در این مسیر، توجهی به #مذهب یا «خلوصِ مذهبیِ سیاستهایشان» نداشتند!
4️⃣ این طیف به زعم #ولیرضا_نصر: «شامل عملگرایان و محافظهکاران تکنوکراتی است که در کلام سکولارند و علاقهمند به ایالات متحده هستند»!
5️⃣ شدت این علاقه، #ری_تکیه و #کنت_پولاک را در مقالهی مشترکِ «همان عملگراهای خوب» در مجلهی سیاست خارجی به این نتیجه رساند که: «محافظهکاران عملگرا آمریکا را بینیاز از دخالت نظامی برای تغییر رژیم در ایران میکنند»!
#ارتش_سری_روشنفکران
#دولت سازندگی
@farooq313
۳ خرداد ۱۳۹۸
✡️ ارتش سرّی روشنفکران
دولت سازندگی
قسمت چهارم
1️⃣ #هاشمی_رفسنجانی بنا به سرشت #عملگرایی خود برای پیشبرد سیاستهایش دست به ائتلافهای سیاسی جدیدی میزد و کوشید تا بخشی از منتقدانش را یا با خود همراه کند یا در حاشیه نگه دارد.
2️⃣ اولین رگههای پیوند نیروهایی که خیلی زود به نامهای #حلقه_کیان و #حزب_کارگزاران_سازندگی شناخته شدند را میتوان در زمان آغاز انتشار روزنامه همشهری دید؛ وقتی غلامحسین کرباسچی در سال 1371 انتشار روزنامه شهرداری تهران را به ماشاالله شمسالواعظین سپرد.
3️⃣ شهردار تهران، #بهروز_غریبپور را نیز به سمت رئیس #فرهنگسرای_بهمن منصوب کرد و بدینترتیب پس از پیوند با روشنفکران دینیِ حامی عبدالکریم سروش، اینبار هنرمندان لائیک را به صحنهی مدیریت فرهنگی پایتخت برگرداند. اغلب چهرههای فرهنگی و مطبوعاتی مورد حمایت «کارگزاران سازندگی» (مانند غریبپور) در دههی 1380 بهنحوی علنی بخشهایی از پروژه #کودتای_مخملی را پیش بردند.
4️⃣ سپس قرعه به نام منتقدان شدیدِ سابق هاشمی رفسنجانی افتاد که در پایان دههی 1360 در قامت یکی از مخالفان سرسخت سیاستهای تعدیل اقتصادی دولت ظاهر شدند و روزگاری در نقد رئیس جدید دولت در #روزنامه_سلام به عنوان ارگان #مجمع_روحانیون مبارز مینوشتند: ما نمیتوانیم «گرسنگان» خود را با تکه نانی که «غرب» به ما قرض میدهد، «راضی» کنیم.
5️⃣ چندی نگذشت همین منتقدان که سر از «مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری» یا برخی از بخشهای #وزارت_اطلاعات درآوردند، دیگر به هزینههای زیانبار «توسعه اقتصادی لیبرالیستی» اعتراضی نمیکردند، بلکه برای دورهی زمانیِ پس از آن هم پیشبرد فاز جدیدی از #دموکراتیزاسیون را در سر داشتند!!
6️⃣ هفتهنامه بیان و روزنامه سلام نیز مواضع «ضد سرمایهداری» و «ضد آمریکایی» خود را فراموش کردند و به تریبونی برای ترویج اندیشههای #سکولار تغییر مسیر دادند. این تغییر موضع که جناح موسوم به #روشنفکران_دینی مانند عبدالکریم سروش نیز آن را میپسندیدند، از قضاء توسط برخی از اعضاء بلندپایهی حلقههای سیاسی سکولار و بالاخص حلقهی ماهنامه کیان و فصلنامه نگاه نو مدیریت میشد.
#ارتش_سری_روشنفکران
#دولت سازندگی
@farooq313
۳ خرداد ۱۳۹۸
۳ خرداد ۱۳۹۸
۳ خرداد ۱۳۹۸
✡️ ارتش سرّی روشنفکران
دولت سازندگی
قسمت پنجم
1️⃣ کسانی چون علی میرزایی، محمدتقی بانکی، محسن سازگارا و بهزاد نبوی یا اقتصاددانانی مانند فخرالدین عظیمی بهسبب ضریب نفوذ و مناصبشان در شرکتهای عظیم صنعتی مانند شرکت ملی فولاد ایران یا مراکزی مثل سازمان برنامه و بودجه، وزارت صنایع و معادن و وزارت امور اقتصادی و دارایی در مرکزیتِ سیاستگذاریهای اصلاحی #دولت_سازندگی حضور داشتند. آنها همزمان مجلاتِ مبلّغ #سکولاریسم_دینی را با تکیه بر آراء فلاسفه انگلیسیِ #یهودی از جمله سِر #کارل_پوپر و سِر #آیزایا_برلین نیز نشر میدادند و برای اشاعهی این تفکر، سرمایهگذاری کلانی را متقبل گشتند.
2️⃣ یک لایه عمیقتر برویم. اسناد تاریخی به ما میگویند #عبدالکریم_سروش هم در کسوتِ حامی اکبر #هاشمی_رفسنجانی و هم تحت حمایت او زندگیاش را میگذراند. اصلاً سروش در نامههایش عنوان «سردار بزرگ آزادگی» را به لقب «سردار سازندگی» افزود و از ابتدای دهه 1370 با او دیدارهای خصوصی داشت. رئیس دولت نیز در پاسخ به برخی شکوائیههای سروش، از #علی_فلاحیان (وزیر وقت اطلاعات) بهسبب ایجاد محدودیتهای سیاسی برای او بازخواست میکرد و در آخر، هاشمی رفسنجانی #وزارت_اطلاعات را به حمایت از این چهرهی کلیدیِ #حلقه_کیان واداشت؛ چنانکه پیوندهای سروش با #سعید_امامی از همین مقطع آغاز شد.
3️⃣ همچنین به پیشنهاد #سیدمحمد_خاتمی در سال 1371 و همزمان با اوج انتقاد انقلابیون نسبت به رواج #سکولاریسم دینی، رئیسجمهور حکم عضویت در هیات امنای انجمن آثار و مفاخر فرهنگی را به او داد. این چنین، عبدالکریم سروش نیز نه یک «روشنفکر» یا به تعبیر خودش «قدرتمندی بدون مسند و سمت» بلکه شخصیتی حاضر در قشر صاحبمنصبانِ #دولت_سازندگی به حساب میآید؛ هر چند مسئولیتش مانند وقتی سخنگوی ستاد انقلاب فرهنگی در آستانهی دهه 1360 بود، به چشم نمیآمد.
4️⃣ بنابراین اغلب اینان، علیرغم ادعاهای امروز خود، هیچوقت در «بیرونِ قدرت» حضور نداشتند یا «حاشیهنشین» نبودند، بلکه «بازی در متنِ» سیاست را تجربه کردهاند. آنها «مغز» اصلاحات اقتصادی را بهگونهای ساختند که سرنوشت و سرشت آن پیوند ناگزیری با مرحلهی ظهور «سیاستمداران تجدیدنظرطلب» داشت و خودشان را هم آمادهی بازی در این نقش تازه میکردند. شکّی نیست که این یک #پروژه بود و سیدحسین مرعشی (رئیس وقت دفتر هاشمی رفسنجانی) ضمن افشای پیوند پنهان #کارگزاران_سازندگی با سکولارها دربارهاش میگوید:
👈 ما بهعنوان کسانی که در دولت آقای هاشمی رفسنجانی حضور داشتیم، متوجه بودیم که دورهی ایشان هم در حال تمام شدن است و باید #انتقال_قدرت بعد از خود را «مدیریت» کنیم. این مسایل مرتب در حاشیه جلسات دولت و جلسات مختلف مطرح میشد.
#ارتش_سری_روشنفکران
#دولت سازندگی
@farooq313
۴ خرداد ۱۳۹۸
✡️ ارتش سرّی روشنفکران
دولت سازندگی
قسمت ششم
1️⃣ همین ایام، یک جدال پنهان و وسیع در نقطهای حساس درگرفت. در کنار تبعاتِ اجرای سیاستهای تعدیل اقتصادی، پروژه #استحاله_از_درون در عرصه «فرهنگ» نشانههای بارزی از پیشرفت خود نشان میداد و #سیدمحمد_خاتمی بهعنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کابینهی #هاشمی_رفسنجانی نقش مؤثری را در «پروژه استحاله» ایفا کرد.
2️⃣ #سعید_حجاریان روایت میکند وزارت 11 ساله خاتمی با تجربهی حضور در 3 دولت متفاوت از زمان نخستوزیری میرحسین موسوی او را نه تنها در مقابل نقد رسانههایی مانند #روزنامه_کیهان، بلکه در جلسات محرمانه شورای عالی امنیت ملی و با حضور منتقدانی کار کشته قرار داد.
3️⃣ منتقد سرسخت او این بار نیز #حسین_شریعتمداری بود که غیر از حضور فعال در کادر رهبری دفتر سیاسی سپاه پاسداران از سالهای نخست دهه 1360 ابتدا در نشریه داخلی «رویدادها» (ویژه فرماندهان سپاه پاسداران و مسئولان ارشد نظام) و سپس در نشریه «رویدادها و تحلیل» (ویژه اعضاء سپاه پاسداران) مینوشت.
4️⃣ همزمان با انتشار #روزنامه_همشهری و دعوت #غلامحسین_کرباسچی از چهرههای نزدیک به #عبدالکریم_سروش، رهبر معظم انقلاب در سال 1371 به حسین شریعتمداری ماموریت دادند تا به «تحلیل محتوا» سرمقالههای 10 شماره از روزنامه همشهری بپردازد. شریعتمداری تحلیل خود را به محضر آیتالله خامنهای ارائه کرد و مقام معظم رهبری پس از مطالعه آن در یادداشتی خطاب به حجةالاسلام حجازی مرقوم فرمودند:
👈 «این تحلیل، بسیار خوب، تیزبینانه و دقیقاً منطبق بر همان برداشتی است که من از مطالعهی آن چند شماره داشتم. البته آنچه من مجملاً درک میکردم، در این نوشته بهروشنی تبیین و برای آن اتخاذ شواهد شده است. به ایشان [حسین شریعتمداری] بگویید این نوشته را ویرایش لفظی اگر میخواهند بکنند، شاید لازم باشد در زمانی نزدیک به نحوی انتشار یابد».
#ارتش_سری_روشنفکران
#دولت سازندگی
@farooq313
۴ خرداد ۱۳۹۸
✡️ ارتش سرّی روشنفکران
دولت سازندگی
قسمت هفتم
1️⃣ سال 1371 اتفاقی افتاد که شکاف میان #مدیران_تکنوکرات دولت سازندگی با #انقلابیون را آشکار میکرد. #حسین_شریعتمداری که بهعنوان یکی از اعضاء کمیسیون ویژه بررسی #تهاجم_فرهنگی انتخاب شده بود، در جلسات محرمانهای که در شورای عالی امنیت ملی برگزار میگشت با #سیدمحمد_خاتمی (وزیرِ وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی) انتقادات مستندی را از پیامدها و طبعات شیوه #مدیریت_فرهنگی دولت و سیاستهای تکنوکراتها در میان گذاشت.
2️⃣ این جلسات به صحنه مباحثه دوجانبه خاتمی و شریعتمداری تبدیل شد. وزیر، هوادار #لیبرالیسم_فرهنگی بود و آن را اقتضاء سیاستهای تکنوکراتیک دولت در دیگر حوزهها میدانست. در مقابل، شریعتمداری خواهان اجرای #اصول بود و بهشدت با باج دادن به #سکولارها مخالفت میکرد.
3️⃣ #حسن_روحانی در مقام دبیر شورای عالی امنیت ملی، مسئول برگزاری این جلسات ویژه بود و گزارشِ آن را به رهبری و رئیس جمهوری میداد. سرانجام خاتمی پس از اعتراضات گستردهای که به تریبون نماز جمعه نیز کشیده شد، روز 3 خرداد 1371 از سمتش استعفاء داد. #سعید_حجاریان میگوید خاتمی پس از خاتمهی بحثی مفصل و پرالتهاب با حسین شریعتمداری گفت:
👈 مشکل آقایان من هستم. «تهاجم فرهنگی» امثال بندهایم و برای همین میروم استعفاء میدهم.
4️⃣ سیدمحمد خاتمی و همچنین عبدالله نوری (وزیر کشور) و مصطفی معین (وزیر علوم) استعفاء دادند، ولی #هاشمی_رفسنجانی راه خودش را میرفت. او در مسیر تقویت خاستگاههای طبقهی جدید سکولاری افتاد که 16 سال قوه مجریه را در سیطرهی خود داشتند؛ چه در عصر #سازندگی چه در دورهی #اصلاحات و منطقاً تعابیری مانند «حاشیهنشینی نخبگان سکولار» یا «رانده شدگان از درون قدرت» دربارهشان معنا نمییابد.
5️⃣ این طیف ابتدا تحت عنوان جمعی از #کارگزاران_سازندگی در انتخابات مجلس پنجم وارد عرصه «رقابت سیاسی» شدند. پس نه فقط «حاشیهنشین» نبودند، بلکه درگیر تجربهی اولین «رقابت سیاسی» فراگیر هم شدند. لیست نامزدهای آن شامل بخشی از «کابینهی کار» آقای هاشمی و حتی شامل نام دخترش #فائزه هاشمی رفسنجانی بود که از نظریههای فمینیستی سکولار هواداری میکرد. او روی دومین کرسی مجلس پنجم در استان تهران نشست و کارگزاران به یک فراکسیون اقلیت، اما قدرتمند در مجلس تبدیل شد.
#ارتش_سری_روشنفکران
#دولت سازندگی
@farooq313
۵ خرداد ۱۳۹۸
۵ خرداد ۱۳۹۸
۵ خرداد ۱۳۹۸
✡️ ارتش سرّی روشنفکران
دولت سازندگی
قسمت هشتم
1️⃣ نقش #هاشمی_رفسنجانی در این جمعیت [كارگزاران] به هیچ عنوان یک «راز پنهان» به شمار نمیرود. اکثریت کاندیداهای این «حزب نوپا» و برخاسته از «سرمایهداری نوپا» را فعالان سیاسیای تشکیل میدادند که #جامعه_روحانیت_مبارز حاضر به حمایت انتخاباتی از آنان نشد. از این رو، هاشمی رفسنجانی با حمایت غیررسمی از کارگزاران میانی و بعضاً کلان دولت خود، آنان را تشویق به ارائه لیستی جداگانه برای کاندیداتوری در پارلمان کرد.
2️⃣ با پیروزیِ نه چندان چشمگیر آنان، یک پیام سیاسی جدید هم مخابره میگشت و اینکه «سرمایهداری نوکیسه» دیگر در قامت یک «حزب سیاسی عملگرا» حاضر میشود. نوع کنشِ همراه با «رانتجویی» و «سودانگاری» آنان ما را به یاد تئوری «نهادسازی لیبرال» میاندازد، نه به یاد یک رقابت منصفانه سیاسی. طبیعتاً از درون این طیفها و قشرها دوباره ردپای همان «سیاستمداران عملگرا» دیده خواهد شد. این اتفاق نیز افتاد؛ جایی که #نیکی_کدی استاد ایرانشناسی دانشگاه #تلآویو نتیجه گرفت:
👈 «در انتخابات مجلس پنجم اتحاد محافظهکاران و عملگرایان پایان یافت.»
3️⃣ دیگر بوی تأسیس یک #ائتلاف_سیاسی جدید به مشام میخورد و احتمال میرفت جمعیت نوپای #کارگزاران_سازندگی با پشتوانه رئیسِ دولتی که سعی در «بهبود رابطه با غرب» داشت، بتواند نقشهای مهمتری را در ساخت سیاسی کشور برعهده گیرد. عقبههای تئوریک و مخزن معرفتی آنان هم به #فلسفههای_سکولار حلقههای کیان و آئین گره خورد (كه ترجمهی دست سوم آراء فلاسفه غرب است).
4️⃣ بدینترتیب یک جبههی سیاسیِ بهشدت ناهمگون خود را آماده اعلام موجودیت میکرد که به گفتهی #نیکی_کدی:
👈 «در انتخابات ریاست جمهوری سال 1376 با پشتیبانی هاشمی، #عملگرایان با #چپگرایان به نحو شگفتانگیزی همراه یکدیگر شدند»!
#ارتش_سری_روشنفکران
#دولت سازندگی
@farooq313
۶ خرداد ۱۳۹۸
۷ خرداد ۱۳۹۸
السلام علیک یا امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب علیه السلام ▪️▪️▪️▪️▪️▪️
علی باضربه ی شمشیر به شهادت نرسید؛برخی میگویند علی درکوچه های ناجوانمردیِ کوفه آن هنگامیکه فاطمه اش را زدند ،به شهادت رسید😔😔
ولی من میخواهم علاوه بر این بگویم: علی از جهالت مؤمنین بی بصیرت،و دنیاپرستانِ تسبیح به دست وکج فهمانِ پینه بسته بر پیشانی ها،به شهادت رسید آنجا
که خود مولا گفته :خار در چشم و استخوان درگلو مانده ام و....
الهی به درد دلهای شبانه ی مولایمان علی علیه السلام، فهم و بصیرت و قلبی بی ریا به همه ی مؤمنین عنایت بفرما.
🙏🙏🙏
فهمی که امروز نه تنها درد علی ،بلکه تنهایی یوسف فاطمه سلام الله علیه را حقیقتا درک کنیم ونه فقط لب به اللهم عجل فرجه ،بگشاییم درحالیکه قلب و جان و روحمان از فهم آن عاجز باشد.
شب زنده داری هاتون قبول و مستدام
آمین یارب العالمین
اللهم عجل لولیک الفرج
التماس دعای فرج 🙏🙏🙏
@farooq313
۷ خرداد ۱۳۹۸
✡️ ارتش سرّی روشنفکران
حجاریان وبراندازی ناکام
قسمت نهم
1️⃣ پس از #دوم_خرداد 1376، #اصلاحطلبان به سرعت کوشیدند تا «پایگاه اجتماعی» خود را نهادینه کنند؛ پایگاهی که «نیروی سازمانی» پروژهی #اصلاحات باشد و قدرت «بسیج تودهها» را به نفع آنان بیابد. این تمام ماجرا نیست. مأموریت مشخص دیگری نیز برای همین پروژه تعریف شده بود:
2️⃣ آنان بهدنبال «مصادره منابع کلانِ اقتصاد شهری و روستایی ایران» بودند تا پروژهشان برای گسترش «سکولاریسم ذهنی/عینی» را [بر اساس یکی از سندهای «توسعه جامعه مدنی» مصوب سازمان ملل متحد] به عمق لایههای اجتماعی و فرهنگ سیاسی کشور ببرند.
3️⃣ در نخستین سالگرد دوم خرداد، جلسهای میان #سیدمحمد_خاتمی و #سعید_حجاریان بهعنوان نزدیکترین مشاور سیاسی او برگزار شد. این ملاقات را باید منشاء اتفاقات شگفتی دانست. حجاریان در آن روزها بیشتر وقتش را در نهاد ریاست جمهوری میگذراند تا تحولات سیاسی را از خیابان پاستور تهران در مرکز حکومت و قلب دولت رصد کند، بهجای آنکه هفتهای دو روز به محل کار رسمیاش برود!
4️⃣ او از خاتمی خواست تا هر چه زودتر دستور برگزاری #انتخابات_شوراها ی شهر و روستا را صادر کند و ضمناً استعفایش را نیز از مقام مشاورت رئیسجمهور بپذیرد تا به دنبال سازماندهی «جنبش اصلاحات» برود:
5️⃣ همه رفتند به «دولت» اما من بال بال زدم که چرا حواستان به #جنبش نیست. برای همین هم «استعفاء» دادم و به «شورای شهر» رفتم. #شوراها را «بهانه» کردم و گفتم که من میخواهم به دنبال «شورایاری» بروم تا شاید بتوانم بخشی از «جنبش» را در شوراهای محلی «نهادینه» کنیم.
🔸 #ارتش_سری_روشنفکران
@farooq313
۸ خرداد ۱۳۹۸
۸ خرداد ۱۳۹۸
۹ خرداد ۱۳۹۸
۹ خرداد ۱۳۹۸
طرح معامله ی قرن چیست؟
🔴 ظرفیت #روز_قدس در شکست معامله قرن
طرح جدید عادیسازی روابط اعرابا و اسراییل و حل و فصل مساله فلسطین موسوم به #معامله_قرن با محوریت کوشنر _ داماد یهودی ترامپ _ در حال پیگیری است و تا این لحظه قرار است ۲۳ خرداد از آن رونمایی شود. هرچند ابعاد این طرح تاکنون افشا نشده و عموما گمانهزنی است اما در این رابطه به نکات مهمی اشاره میشود:
۱. راهبرد کلی معامله قرن بر سه محور بسیار مهم و خطرناک بنیان گذاشته شده است:
الف. حذف و یا حداقل جابجایی مساله فلسطین به عنوان مساله اول جهان اسلام.
ب. اساس معامله قرن، بر عادیسازی روابط اعراب و اسرائیل و مشروعیتبخشی به رژیم اشغالگر از طریق تغییر ریل سیاسی به #ریل_اقتصادی است. در واقع پایه معامله قرن وارد کردن (بخوانید: آلوده کردن) فلسطینیهای #داخل به عرصههای اقتصادی و اعطای اقامت دایمی به فلسطینیان #خارج است. اینجا دیگر سخن از مذاکرات طولانی سیاسی، سلطه خودگردان، گروههای فلسطینی اعم از گروههای مقاومت و سازشکار و مساله قدس نیست بلکه مستقیما #مردم_فلسطین را مورد هدف قرار داده است.
ج. خطر آنجا بیشتر میشود که کشورهای اسلامی و عربی با محوریت عربستان و امارات تامین کنندگان منابع مالی و بخصوص #عملیاتیسازی این طرح هستند. این یکپارچگی اعراب برای عادیسازی روابط اسرائیل در پوشش #کمکهای_افتصادی و انسانی به مردم فلسطین صورت خواهد گرفت. یعنی دقیقا نقطهای که این ملت شریف مقاوم از آن ناحیه بشدت در تنگنا قرار دارد.
۲. در حقیقت در یک فریب آشکار و در سایه این طرح، مساله فلسطین، چهرهای اقتصادی و به ظاهر انسانی به خود خواهد گرفت و ابعاد آرمانی، دینی، تاریخی و ...آن به محاق خواهد رفت.
۳. همانگونه که رهبری معظم فرمودند روز قدس امسال از سالهای گذشته اهمیت بیشتری دارد چرا که در کنار آمادهسازی حذف و یا ضربه بزرگ به آرمان فلسطین و قدس، جبهه عبری _ عربی به یک اجماع برای شکستن مقاومت مردم فلسطین از طریق تغییر صورت مساله اشغالگری فلسطین و قدس شریف به موضوعی اقتصادی و قابل معامله و با امید به انشقاق داخلی فلسطینیان دست یافته است. هرچند این طرح محکوم به شکست است اما در این شرایط حساس زنده نگهداشتن آرمان اصلی فلسطین و بازگرداندن آن به مساله اول جهان اسلام، با ظرفیت عظیم روز قدس به حرکت درخواهد آمد.
۴. دوگانهسازیهای جعلی: قدس = معیشت؛ فلسطین = زندگی؛ آرمان = آرامش و ... محورهای القایی رسانههای صهیونیستی و عربی ضدمقاومت در روزهای آتی خواهد بود.
#معامله_قرن
@farooq313
۹ خرداد ۱۳۹۸
۱۰ خرداد ۱۳۹۸
✡️ ارتش سرّی روشنفکران
حجاریان وبراندازی ناکام
قسمت دهم
1️⃣ ایدهی #اصلاحطلبان برای ساخت «سرمایهی اجتماعی» و «نهادینهسازی جنبش اصلاحات» با بستهی پیشنهادی #فرانسیس_فوکویاما در کتاب جدیدش که تابستان 1376 در ایالات متحده منتشر شد، همخوانی نزدیک داشت. بعدها طرح #خاورمیانه_بزرگ آمریکا سر از مطبوعات درآورد و فاش شد که حجاریان و همفکرانش طرح انتخاباتیاش به خاتمی را بر اساس سند توسعهی سیاسیِ مصوب کشورهای گروه 8 ارائه داده است!
2️⃣ پروژه مرسوم به «نهادینهسازی جنبشهای مدنی» از رهگذر قبضه کردن قدرتِ شوراهای شهر و روستا یکی از مقدمات ساخت «نیروی سازمانیِ #براندازی_نرم» است و راه به استراتژی #تیموتی_گارتناش، فیلسوف سیاسی و تاریخدان اینتلیجنس سرویس انگلستان میبرد. میتوان گفت او از جوانترین وارثان نسل آخر نظریهپردازان «فروپاشی اروپای شرقی» به شمار میرود که به ایران آمد.
3️⃣ پروفسور تیموتی گارتناش روز 12 جولای 1955.م در لندن به دنیا آمد. از سال 1986، یعنی 3 سال پیش از «فروپاشی اروپای شرقی» با پیوستن به مرکز محققان وودرو ویلسون در واشنگتن. دی. سی کاربستهای استراتژی «فشار از پایین، چانهزنی از بالا» را صورتبندی کرد؛ همانجایی که رامین جهانبگلو و لادن برومند نیز در کنار هاله اسفندیاری (مدیر «دپارتمان خاورمیانه» مرکز ویلسون) از دهه 1370 سرگرم پژوهش درباره راههای تحقق #فروپاشی_از_درون نظام بودند!
4️⃣ او اینچنین حضوری فعال در صحنهی سیاستگذاری برای سلطه کودتاهای مخملی در شرق اروپا یافت. همین ایفای نقش مؤثر مدال ملی کشورهای لهستان، چک و آلمان بههمراه جایزه جورج اورول (داستان نویس MI6) را برایش به ارمغان آورد و سِر #آیزایا_برلین (فلسفهدان یهودی MI6) نیز گارتناش را بهعنوان دستیار ارشد خود برگزید؛ همکاری او با برلین که نزدیک به یک دهه تا سال 1997 و زمان مرگِ این فیلسوف جاسوس ادامه داشت، به درک عمیقتر گارتناش از سیاستهای سِرّی انگلستان در حوزه تئوریهای سیاسی انجامید.
5️⃣ علاقهی گارتناش در ایران بیشتر متوجه #سعید_حجاریان بود، چون ذائقههای سیاسی انگلیسی – آمریکایی را به واسطهی آموزشهای #حسین_بشیریه میدانست.
🔸 #ارتش_سری_روشنفکران
@farooq313
۱۰ خرداد ۱۳۹۸
✡️ ارتش سرّی روشنفکران
حجاریان وبراندازی ناکام
قسمت یازدهم
1️⃣ #سعید_حجاریان استراتژی مشهور «فشار از پایین، چانهزنی از بالا» از این استراتژیست MI6 را راهبرد اصلی «جناح چپ» اعلام کرد و اکثر ناظران سیاسی آن را تا سال 1379 دستور کار اصلی #جبهه_اصلاحات برای پیگیری مطالباتش میشناختند. حتی تحلیلهای حجاریان از پیدایش زمینهها و نتایج انتخابات دوم خرداد 1376 نیز برگرفته از آراء اوست؛ تئوریهایی که ابتدا در زمان ریاست ویلیام کیسی در CIA نخستین مرحلهی اجرای آزمایشیاش را در صحنهی عمل سیاسی در کشورهای «چکسلواکی» و «لهستان» گذراند و حالا وارثان او آن را در ذهن رهبران #اصلاحطلب ایران میپروراندند.
2️⃣ پس از فروپاشی بلوک شرق، #تیموتی_گارتناش با سالها اندوختهی مطالعات مدرن امنیتی از دهه 1990 همراه جان کین و فرد هالیدی مثلث نظریهپردازان انگلیسی برای #براندازی_نرم ایران را ساخت.
3️⃣ گارتناش با تحلیل منحنی تحول و دگرگونی اروپا در ربع قرن اخیر، توصیفی متفاوت از کودتاهای مخملی اروپای شرقی به دست میداد و آن را پدیدهای میان «اصلاح» و «انقلاب» میدانست. گارتناش معتقد است:
4️⃣ «آنچه که در کشورهای #لهستان و #مجارستان به وقوع پیوست را به دشواری میتوان «انقلاب» نام نهاد. در واقع آن ترکیبی از اصلاحات و انقلاب بود. در آن هنگام من آن را Refolution نامیدم. در این پدیده، یک عنصر نیرومند و بنیادین «تغییر از بالا» وجود داشت که تحت رهبری «اقلیتی روشنبین» درون احزاب کمونیست عمل میکرد؛ اما یک عنصر زندهی «فشار تودهای از پایین» نیز حضور داشت. رابطه متقابل میان این دو عنصر عمدتاً با میانجیگری میان نخبگان حاکم و مخالف شکل گرفت.
#ارتش_سری_روشنفکران
@farooq313
۱۱ خرداد ۱۳۹۸
✡️ ارتش سرّی روشنفکران
حجاریان و براندازی ناکام
قسمت دوازدهم
1️⃣ به گمان #تیموتی_گارتناش برای تحلیل «انقلابهای مخملی» باید از اصطلاح Refolution (رفولوسیون) که تلفیقی از 2 اصطلاحِ «اصلاحات» (رفرم) و «انقلاب» (رولوسیون) است استفاده کرد. در این تعریف: Refolution تکاپویی است بر اساس استراتژی «فشار از پایین، چانهزنی از بالا» و رویدادها را بهگونهای سامان میبخشد که پیامد آن عدم «مشروعیت قانونی» حاکمیت سیاسی و جابهجایی بسیاری از شخصیتهای دولتی در «پستهای کلیدی» میشود. نتیجهی این استراتژی در یک نظام حکومتی ابتدا به #فروپاشی_ایدئولوژیک (دگردیسی و استحاله ارزشها) و سپس به «دگرگونیهای ساختاری» خواهد انجامید.
2️⃣ در نخستین سالگرد انتخابات دوم خرداد، وقتی #سعید_حجاریان به گفتوگو با اکبر گنجی در هفتهنامه راه نو نشست، گفت ما راهی جز اتکا به این استراتژی نداریم:
👈 «فشار از پایین و چانهزنی از بالا» معطوف به دو پویش جمهوریت و مشروطیت است؛ یعنی حضور گسترده مردم در صحنه و نخبگانی که بتوانند از این انرژی و نیرو استفاده کرده و با بازکردن فضایی سیاسی، مطالبات را طرح کنند و به اصطلاح «انسداد سیاسی» را برطرف کنند. هردوی اینها شرط لازم تداوم مردمسالاری است.
3️⃣ حجاریان با اتکاء به چارچوب نظریهی گارتناش میگوید: «دوم خرداد یک یومالله و یومالناس» و «نقطهی تلاقی جمهوریت و مشروطیت» است که در آن، هر دو «رود» به یک «دریا» ریختند. در چنین فرآیندی از یک طرف «نخبگان به دنبال تحدید قدرت از بالا» هستند؛ نخبگانی که به گفتهی او در زمان دولتِ #هاشمی_رفسنجانی به حاشیه رانده شدند، مثل #سیدمحمد_خاتمی که «پس از استعفاء از وزارت ارشاد از دستگاه رسمی حذف شد.» این نخبگان با «چانهزنی از بالا» سبب تأیید صلاحیت خاتمی گشتند و از طرف دیگر بسیج اجتماعی از پایین که زمینهی این تحدید را فراهم میکنند!
4️⃣ حجاریان ادامه میدهد: «فشار تودهها از پایین مانع شد تا خاتمی از میدان رقابت انتخاباتی حذف نشود.» در نگاه او، این تودهها که به واسطهی «سیاستهای تعدیل اقتصادی هاشمی» به حاشیه و زیر خط فقر رانده شدند، خود را متضرر از این سیاستها میدانستند و «با نخبگان بیرون از حکومت جفت شدند.» در نتیجه «ترکیبی از نخبگان و تودهها دوم خرداد را به وجود آورده است»!!
#ارتش_سری_روشنفکران
@farooq313
۱۲ خرداد ۱۳۹۸
۱۳ خرداد ۱۳۹۸