🔰تاثیر انقلاب اسلامی ایران در احیا و گسترش اسلام در جهان
🔺نظر آنتونی گیدنز از برجسته ترین جامعه شناسان جهان درباره نقش انقلاب اسلامی ایران در احیا و گسترش اسلام در جهان و تاثیر آن بر تحولات سیاسی قرن بیستم:
🔹در میان نخستین متفکران جامعه شناسی احتمالاً تنها به ذهن ماکس وبر ممکن بود خطور کند که دینی سنتی چون اسلام چنان احیا گردد که شالوده تحولات سیاسی عمده ای در اواخر قرن بیستم گردد. این امر دقیقا همان چیزی است که بعد از انقلاب اسلامی ایران(1978-1979)رخ داد و به حکومت سلطنتی خاتمه داد و جمهوری اسلامی به رهبری آیتالله خمینی را برقرار کرد. در سالهای اخیر احیای اسلام گسترش یافته و تأثیر مهمی بر سایر کشورها از جمله مصر و سوریه و لبنان و الجزایر و افغانستان و نیجریه نهاده است.
📚 جامعه شناسی، آنتونی گیدنز و فیلیپ ساتن، ترجمه هوشنگ نایبی، (تهران: نی1394) ص1870
🔰 @Sajedi_ir
✍ابوالفضل ساجدی
استاد حوزه علمیه
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
5.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌓 ماجرای آب و برق مجانی از قول امام خمینی چه بود!؟
♨️ ۱۲ بهمن یا ۱۰ اسفند!؟بهشت زهرای تهران یا مدرسهی فیضیهی قم؟امیرعباسانتظام یا حضرتامامخمینی!؟
🔘 چند سال است که چراغ خاموش، صدا و سیما و سایر نهادها، فیلم مربوط به سخنرانی حضرت امام خمینی که مربوط به تاریخ ۱۰ اسفند ۱۳۵۷ در مدرسهی فیضیهی قم است را منتشر کرده و دریغ از گوشهای اشاره به موضوع مهمی که قریب به ۴۰ سال، بخشی کوتاه از این سخنرانی، دستاویز ضد انقلاب و گاهی حتی خودیها در متهم کردن امام به وعده آب و برق مجانی بوده است.
🔈خودتان فیلم را ببینید، که در مدرسهی فیضیهی قم و در مورد صحبتهای سخنگوی دولت موقت، امیرعباس انتظام که وعده آب و برق مجانی را داد، حضرت امام با بیانِ «دلخوش نباشید ...»، در واقع حرفهای او را نقد میکند.
📢ضد انقلاب، سالها این بخش از سخنرانی امام خمینی را بر روی فیلم سخنرانی ایشان در بهشت زهرا و درست در لحظاتی که فیلم، جمعیت را نشان میدهد و نه خود حضرت امام را، جاسازی کرده، و به خورد مردم دادهاند و این گونه حقیقت را تحریف می کنند.
🎙منابع سخنرانی کامل امام در تاریخ ۱۰اسفند۱۳۵۷:
📚صحیفهی حضرت امام خمینی، ج۶، از صفحهی۲۶۹تا۲۷۹.
🔊دانلود صوت کامل سخنرانی مربوطه در حدود ۴۵دقیقه
🌍پایگاه نقد و تبیین🔻
https://eitaa.com/joinchat/2013790376Cc0f9186832
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
💢 تاثیر تحريم بر اقتصاد ايران
🔹 اقتصاد ايران در دهه 1390، ضعيف شده، در آمد سرانه كاهش يافته است. فقر گسترده تر از گذشته شده و شدت آن نيز افزوده شده است. به طور كلي متغيرهاي اقتصادي روندي نزولي داشته است. طبق گزارش مرکز آمار ایران درآمد خالص ملی سرانه هر ايراني در سال 1402 نسبت به سال 1390 ( سيزده سال قبل) به میزان ۲۰درصد کاهش یافته است( دنياي اقتصاد، 3 / 9/ 1403) روند سرمايه گذاري نيز متغير كليدي براي چشم انداز آينده كشور است.
🔹 سرمايه گذاري امروز به معناي رشد زيرساخت هلي توليد، اشتغال بيشتر و رشد اقتصادي و در نهايت رفاه نسل آينده است. اما سرمایهگذاری سرانه در سال ۱۳۹۰، به طور متوسط ۱۱٫۳ میلیون تومان بوده كه در سال 1402 به ۴٫۳ میلیون تومان رسيده است( فرداي اقتصاد، ا/ 7/ 1402).يعني تقريبا پس از سيزده سال، سرمايه گذاري سرانه 38 درصد سال 1390 است. كاهش شديد سرمايه گذاري سرانه به معناي كاهش اشتغال، رشد اقتصادي و رفاه جامعه در آينده است.
🔹 بدون ترديد عوامل متعددي در به وجود آمدن شرايط كنوني موثر بوده است. و با توجه به روند يادشده در دوره تحريم، روشن است كه تحريم متغيري كليدي در ايجاد وضعيت كنوني است. اين روزها نيز بحث از تحريم و راههاي برون رفت از آن در محافل عمومي و سياسي مورد توجه مجدد قرار گرفته است. برخي بر اين باورند كه مسئله اصلي كشور، تحريم نيست. به اعتقاد آنان ساختارهاي اقتصاد كشور موجب شده است اقتصاد ايران نتواند رشد كند. آنان سهم تحريم در به وجود آمدن شرايط كنوني را حداكثر 20 درصد ارزيابي مي كنند.
🔹 به واقع اقتصاد ايران پيش از تحريم با چالش هايي مواجه بوده است كه برخي از آنان به ساختار قانوني، سياسي و اقتصادي كشور باز مي گشت. با اين وجود، اقتصاد ايران با روندي كند و البته با فراز و فرود، رشد مثبت را تجربه مي كرد. حكايت ما حكايت اتومبيلي بود كه در يك اتوبان با سرعتي پايين در حال حركت بوده و ديگر اتومبيل ها كه به روز بوده و شرايط مناسب تري دارند، به سرعت از كنار ما رد مي شدند و ما با حسرت به آنان نگاه مي كرديم. اما شوك تحريم در سال 90 به اقتصاد ايران موجب شد تا ما به طور كلي از مدار اقتصاد جهان خارج شويم. مانند اينكه اتومبيل فرسوده با سرعت اندك را از اتوبان خارج كرده باشيم. در اين صورت همان سرعت اندك را نداريم. ماشين در مسير خاكي متوقف شده است. در این شرايط چه بايد كرد؟
🔺 اولين قدم باز گرداندن اتومبيل به اتوبان است تا هر چند با سرعتي اندك اما در كنار سايرين به حركت ادامه دهد.
📌 واقعيت اين است كه اقتصاد ايران نيز از مدار اقتصاد جهاني خارج شده است. سهم ايران از تجارت جهاني 2.2 درصد بوده كه الان به دو صدم درصد رسيده است. و اين به معناي انزواي جهاني است. هيچ كشوري در انزوا نمي تواند پيشرفت كند. صنعت ايران فرسوده شده و با توجه به كاهش شديد سرمايه گذاري، امكان بازسازي آن با شرايط موجود وجود ندارد. به گفته عضو كميسيون انرژي مجلس، براي چند سال متوالي سالانه ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در بخش نفت کشور نیاز است تا بتوان میزان تولید نفت را در یک عدد قابل قبول حفظ کرد( تجارت نيوز، 15/ 7/ 1403). اين امكان نه براي نفت و گاز و نه براي ديگر صنايع بدون خروج از شرايط تحريمي وجود ندارد.
🔹 سخن اين نيست كه با خروج از تحريم، مشكلات اقتصادي كشور كاملا حل خواهد شد. سخن اين است كه با خروج از تحريم، ايران با همان سرعت اندك در جاده اقتصاد جهاني قرار گرفته و پس از آن بايد با نگاهي جامع به تدبير امور خود و سياستگذاري هاي اصلاحي اقدام كند. بنابراين اولویت اول بايد خروج از شرايط تحريمي باشد.
🖋 محمدرضا یوسفی شیخ رباط
🔖 دانشیار دپارتمان اقتصاد دانشگاه مفید
دفتر هماندیشی اساتید دانشگاه مفید
🆔 https://eitaa.com/joinchat/3558408917C9d54c2058d
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
🔻 آیا از هر دو ازدواج، یک ازدواج به طلاق منتهی میشود؟!!
۱. براساس شاخص عمومی طلاق و طلاق متاهلان، با وجود افزایش تعداد طلاقها، میزان شیوع طلاق در ۱۰ سال گذشته در ایران تقریبا ثابت بوده است. نرخ طلاق متاهلان به ازای هر هزار زن از سال ۹۲ تا ۱۴۰۰، براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس بین ۸ تا ۹ متغیر بوده است.
توضیح اینکه👇
۲. متوسط سن طلاق در ایران ۹ سال است. سنجیدن آمار طلاق به ازدواج در یک سال مقایسهای غلط است چون غالب طلاقها ربطی به ازدواجهای همان سال ندارند. تعداد واقعه طلاق افزایشی بوده چون تعداد ازدواج ها بر اساس هرم جمعیتی در ۱۰ سال پیش حدود ۵۰ درصد بیشتر از امروز بوده است...
۳. بنابراین هرچند تعداد طلاقهای بیشتری ثبت شده ولی این عدد در نسبت با زنان متاهل تقریبا ثابت است.
طبق این نمودار هم میزان ازدواج و طلاق جوانان ۱۸ تا ۳۴ سال هم در سالهای اخیر چندان تغییری نداشته است. تقریبا ۸۴ درصد ازدواجها و ۱۶ درصد طلاقها مربوط به جوانان بوده که طی ۵ سال تغییری نداشته است.
ابتدای دهه ۹۰ حدود ۸۰۰ هزار ازدواج در سال داشتیم، اما الان ۵۳۰ هزار ازدواج در سال داریم، چون کشور پیرتر شده و حدود ۳ میلیون از تعداد جوانان زیر ۳۵ سال کاسته شده است.
معاون امور جوانان با بیان اینکه برای به دست آوردن آمار دقیق طلاق باید نگاهی به آمار زنان متاهلی که بیوه شدهاند و آمار طلاقهای ثبت شده در یک سال نسبت به ازدواج های ثبت شده در همان سال انداخت، تاکید کرد: طی ۴.۵ سال اخیر دو میلیون و ۲۴۹ هزار ازدواج ثبت شده است که از این میان ۲۰۲ هزار نفر طلاق گرفته اند. این میزان یعنی حدود ۹ درصد ازدواجهای ۴.۵ سال اخیر ایران به طلاق منجر شدهاند.
یامین پور افزود: از ۱۳۸۶ تا ۱۴۰۱ تمام ازدواجهای ثبت شده و طلاقهای ثبت شدهی همان ازدواج ها موجود است. متوسط طلاقها در این بازه زمانی ۱۹ درصد است و این یعنی ۱۹ درصد ازدواج ها در ایران در این بازه زمانی منجر به طلاق شده است.
👈 توضیح این چالش اینجاست که متاسفانه بعضیها از سر عدم آشنایی با آمار و تحلیل آن، حرف های عجیبی درباره میزان طلاق میزنند. مثلا اخیرا بعضیها گفتند از هر دو ازدواج یکی به طلاق منجر میشود!!
در حالیکه آمار طلاق ها در یکسال ربطی به ازدواجهای همان سال ندارد.
همانطور که در ویدئوی بالا توضیح دادهام، در ۵ سال اخیر فقط ۹ درصد ازدواجهای ثبت شده به طلاق منجر شده و نرخ زنان مطلقه نسبت به کل زنان در ۱۰ سال اخیر تقریبا ثابت بوده است.
🔴 متاسفانه خیلی از جوانان در نظرسنجیها گفتهاند به خاطر بزرگنمایی مساله طلاق از ازدواج ترسیدهاند و تمایلشان به شروع زندگی مشترک کم شده است.
👈 ببینید چطور اظهارنظرهای ناشی از نادانی و عدم آشنایی با مساله باعث بروز مشکلات اجتماعی میشود.
🆔️ @yaminpour
پانوشت: فرق است بین اینکه بگوییم از هر ۱۰۰ ازدواج، ۵۰ ازدواج به طلاق منتهی میشود و اینکه بگوییم در سال ... به ازای ثبت هر ۱۰۰ ازدواج، ۵۰ مورد طلاق ثبت شده است! تعداد ازدواجهای یک سال مشخص، ربطی به تعداد طلاقهای همان سال ندارد. چون، برای نمونه، سال جاری، سن ازدواج برخی دهه هفتادی ها و دهه هشتادی هاست. ممکن است طلاق برخی دهه پنجاهی ها یا بالاتر هم باشد. نسبتی بین اینها نیست که آمار ازدواج و طلاق یک سال را معیار گزارش بگیریم. باید طلاق همان کسانی که ازدواج کرده اند را معیار محاسبه قرار دهیم.
✍دکتر محسن عزیزی ابرقوئی
روانشناس
https://eitaa.com/joinchat/4203216913C592b78c231
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
10.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 پهلوی، خاندان وطن فروش👆
مناطق استراتژیک ایران که در زمان رضاشاه و محمدرضا شاه از خاک ایران جدا شد 👆
✍️سرکار خانم بتول هاشمی، دانشجوی رشته اقتصاد، دانشگاه قم
🇮🇷 درس انقلاب اسلامی، استاد: سرکار خانم دکتر الهه خانی، هیات علمی گروه معارف، دانشگاه قم
کانال درس انقلاب
https://eitaa.com/joinchat/3161325635C4e55bfd861
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
مذاکره شرافتمندانه:
🔹اگرتو اسلحه در دست بگیری من اسلحه در دست بگیرم میتوانیم در مورد قانون صحبت کنیم ،
اگر تو یک چاقو در دست بگیری و من یک چاقو می توانیم در مورد قواعد صحبت کنیم،
اگر تو دست خالی بیایی و من دست خالی می توانیم در مورد عقل صحبت کنیم،
اما اگر تو اسلحه داری و من فقط چاقو پس حقیقت در دستان توست،
اگرتو اسلحه داری و من دست خالی.. چیزی که تو در دست داری فقط یک اسلحه نیست زندگی من است،
🔸مفاهیم حقوق، قواعد و اخلاق زمانی معنا پیدا میکنند که مبتنی بر برابری باشند
واقعیت تلخ این دنیا این است که وقتی پول حرف میزند حقیقت ساکت میشود و زمانی که قدرت صحبت میکند حتی پول سه قدم به عقب بر میدارد.
کسانیکه قوانین را ایجاد میکنند اغلب اولین کسانی هستند که آنها را زیر پا میگذارند
قوانین برای ضعیفان زنجیر است و برای قوی ها ابزار
در این دنیا برای هر چیز خوبی باید جنگید.
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
📌شبکه چهار بستری برای بازنمایی پایان نامه های دانشگاهی
🔹اساتید دانشگاههای کشور میتوانند از برترین رسالهها و پایاننامههای تحت راهنمایی خود را به شبکه چهار سیما معرفی کنند. این اقدام با هدف ترویج و معرفی فعالیتهای پژوهشی در رسانه ملی انجام میشود و فرصتی مناسب برای نمایش دستاوردهای علمی دانشگاهها به شمار میآید.
🔻اساتید علاقهمند به شرکت در این برنامه میتوانند مشخصات آثار پژوهشی خود را از طریق سامانه پیامک 3000045 یا نشانی الکترونیکی Payanname_tv4@ ارسال کنند.
🔸 این برنامه به دنبال شناسایی و پخش فعالیتهای پژوهشی برتر در سطح ملی است و تمامی اعضای هیئت علمی دانشگاهها میتوانند در این طرح مشارکت کنند.
🔰اساتید و پژوهشگران میتوانند با این اقدام، به ارتقاء سطح علمی و پژوهشی کشور کمک کنند و دستاوردهای خود را در معرض دید عموم قرار دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر و پیگیری اخبار مربوط به این برنامه، به وبسایت رسمی شبکه چهار سیما مراجعه کنید.
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
تصمیم سخت جمهوری اسلامی (هشدار به همه دلسوزان)
راهکار نماینده قم برای بلعیدن نقدینگی و کاهش نرخ ارز
🔹قیمت ارز و سکه را دیدید؟! ده روز قبل سکه ۶۰ میلیون بود و امروز (۲۱ بهمن) ۷۸ میلیون! ۱۸ میلیون تومان (معادل ۳۰ درصد جهش) صرفا طی ده روز! یعنی تورمی که بایستی طی مثلا یک سال در قیمت سکه اتفاق میافتاد طی فقط ۱۰ روز حادث شده و هنوز هم معلوم نیست که این ماجرا تا کجا ادامه دارد! این وضعیت، یعنی اولا حاکمیت نتوانسته پولهای سرگردان را به سمت تولید و صنایع مولّد هدایت کند و لذا سیل ویرانگر نقدینگی و تورم انتظاری، اینطور بازار طلا و ارز را تکانده است! ثانیا جهش ۳۰ درصدی سکه طی ده روز، یعنی انتقال تورم انتظاری به سایر کالاها در آینده نزدیک و بالتبع، وقوع یک تورم اساسی؛ آن هم در شرایطی که تحمیل هر ابرتورم جدید به مردم ممکن است منتج به تبعات اجتماعی و امنیتی شود.
🔹خب حالا چه کنیم؟! یا باید شرافتمان را بفروشیم و بعد از ۴۶ سال، جلوی آمریکا تا کمر خم شویم و بگوییم سَلّمنا که البته آن هم باتوجه به تجارب دیگران معلوم نیست که چقدر واقعا سبب گشایش اقتصادی شود! و یا اینکه ببینیم که در این وضعیت بغرنج، داشته اصلی ما برای تغییر موازنه اقتصادی به نفع ملت چیست؟ با اطمینان عرض میشود داشته اصلی ما که کلید حل این گره است فقط و فقط زمین است؛ چرا؟ توضیح میدهم.
🔹اولا زمین، تنها کالایی است که به وفور در کشور ما وجود دارد و جهشِ فراتر از تورم چنین کالایی در کشور پهناور ایران حقیقتا جای تعجب دارد. ثانیا طبق مطالعات انجام شده، حدود ۲۵٪ از تولید ناخالص ملی، صرفا مربوط به مسکن و راه (یعنی حوزه مسئولیت وزارت راه و شهرسازی) است. یعنی یک وزارتخانه به تنهایی میتواند حدود ۲ درصد از رشد اقتصادی ۸ درصدی که تکلیف برنامه هفتم است را محقّق کند. اما مشروط به آنکه بازی با کارت اصلی را بلد باشد که آن، چیزی نیست بجز زمین.
🔹اگر انحصار زمین شکسته شود و به وفور به مردم، سرمایهگذاران و بخش خصوصی عرضه شود آنگاه باتوجه به ناترازی موجود مسکن (که بالغ بر ۷میلیون مسکن است)، بخش مهمی از نقدینگی سرگردان که این روزها اینطور بازار طلا و ارز را تکان داده راهی عرصه مسکن و عمران میشود. این یعنی ضمانت تبدیل کشور به یک کارگاه بزرگ ساخت و ساز و بالتبع، تولید مستمر و رونق دهها رسته شغلی وابسته به مسکن و بدیهی است که این رونق گسترده تولید، یعنی کاهش مستمر تورم. البته در کنار عرضه گسترده زمین، لازم است که بانکها نیز تسهیلات تکلیفی خود برای موضوع مسکن را پرداخت کنند (طبق قانون، باید معادل ۲۰٪ از مجموع تسهیلات پرداختیشان باشد که اکنون متاسفانه فقط حدود ۴درصد است!).
🔹بانکها به بهانه ناترازی و کنترل نقدینگی، از پرداخت تسهیلات مسکن تمرّد میکنند؛ اما باتوجه به قیمت تمام شده هر مترمربع مسکن، سهم تسهیلات فقط حدود یک سوم از هزینه ساخت را پوشش میدهد و دو سوم دیگر، با خود مردم و سازندگان است و این یعنی برخلاف ادعای بانکها، پرداخت تسهیلات به پروژهها سبب خواهد شد که دو برابر آنچه بانکها پرداخت میکنند، مردم و بخش خصوصی نقدینگیِ خود را به پروژهها تزریق کنند و این یعنی جمعآوری نقدینگی سرگردان؛ همان نقدینگی که به دلیل حکمرانیِ انقباضیِ زمین و تسهیلات تکلیفی بانکها، این روزها به جای مسکن سر از طلا و ارز درآورده! در نتیجه، بخش زیادی از نقدینگی سرگردانی که این روزها بازار طلا و ارز را تکان داده وارد عرصههای مولّدِ مسکن و عمران میشود و ضمانتی میشود برای رشد مستمر اقتصادی.
🔹حالا جمهوری اسلامی در آستانه وقوع یک تورم اساسی، سه راه دارد: یا تا کمر جلوی آمریکا خم میشود، یا خم نمیشود اما همچنان مسیر انقباضی فعلی را در موضوع زمین و بانکها ادامه میدهد و خودش را آماده یک تورم جدید و تبعات اجتماعی و امنیتیاش میکند، و یا با درس گرفتن از گذشته بالاخره بعد از ۴۶ سال، تغییر رویکرد در مدیریت انقباضی زمین را میپذیرد و با عرضه گسترده آن، یک تحول اقتصادی را به نفع مردم رقم میزند. تحولی که پس از پیروزی انقلاب، مرحوم امام بلافاصله به درستی روی آن دست گذاشت.
🔹بخشی از پیام مهم امام(ره) که هنوز بعد از ۴۶ سال، چشم انتظار مدیران اجرایی برای تحقّق آن هستیم: "در رژیم منفور پهلوی مسئلۀ مسکن یکی از مصیبت بارترین مشکلات اجتماعی مردم ما بود. بسیاری از مردم در اسارت تهی یک قطعه زمین و داشتن یک لانه بودند، و چه بسا تمام عمرشان را زیر بار بانکها و سودجویان و غارتگران به سر میبردند تا بتوانند پناهگاهی را برای خود و فرزندانشان دست و پا کنند... مشکل زمین باید حل شود و همه بندگان محروم خدا باید از این موهبت الهی استفاده کنند... همه محرومان باید خانه داشته باشند. هیچ کسی در هیچ گوشه مملکت نباید از داشتن خانه محروم باشد. بر دولت اسلامی است که برای این مسئله مهم چارهای بیندیشد"(۲۱ فروردین ۱۳۵۸).
دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
6.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ انتقاد از مسئولین و مشکلات
🔻 منطق انقلابی یعنی جای درست دفاع میکند و جای غلط انتقاد، نه توجیه گر کارهای غلط مسئولین است نه با دشمن همصدا میشود.
https://eitaa.com/joinchat/1246560365Ca5e65155c1
✍شیخ فرهاد فتحی
استاد حوزه علمیه
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
آنها دنبال کنترل تمام مردم جهان در آینده نزدیک از طریق #کلان_داده هستند، گنج گرانبهایی که هر روز به ثمن بخس به تاراج میرود!
✍🏻محسن انبیائی
@anbiaei14
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur