📖 تقید به آداب دینی
🔸آداب دینی زمانبندی ویژهای دارند، از این روی برای پدید آوردن روحیه زمانشناسی بسیار مؤثر است. برای نمونه تسبیحات حضرت زهرا علیهاالسلام برای تعقیبات نمازهای واجب سفارش شده است. تسبیحات حضرت زهرا علیهاالسلام افزون بر پاداش معنوی دو ویژگی مهم دارند که برای درمان ضعف اراده مؤثرند: نخست وقت آن ویژه است که هر روز ۵ نوبت تکرار میشود و ویژگی دیگر تعداد معین و مقید آن است که ۳۴ بار «اللهاکبر»، ۳۳ بار «الحمدلله»، و ۳۳ بار «سبحان الله» است. دقت در انجام تسبیحات که با اراده انسان انجام شود، اراده ضعیف را تقویت میکند.
🔹از یکی از بزرگان پرسیدم، اگر ذکر تسبیحات حضرت زهرا علیهاالسلام را کم یا زیاد کنیم چه اتفاقی میافتد؟ ایشان در پاسخ فرمودند: مثل این است که به شما بگویند اگر از فلان نقطه ۳۴ قدم به سمت راست، بعد ۳۳ قدم به سمت جلو و بعد ۳۳ قدم به سمت چپ بروی و آنجا را حفر کنی، به گنجی ارزشمند میرسی! روشن است که اگر در هرکدام از مراحل، یک قدم اشتباه کنی و یا به عمد کم و یا زیاد کنی، هرگز به آن گنج نخواهی رسید.
🔸تعبد در اسلام جایگاه خاصی دارد و برای تنظیم ساختار ارادی انسان بسیار مؤثر است، زیرا فرد با آنکه می تواند کلمهای را کم و یا زیاد کند، با اراده خود به آنچه از دين رسیده است پایبند می شود و ذکر را همانگونه که در دین رسیده است، به جای میآورد.
🔹پیشوایان دین نیز شاگردان خود را در فراگیری اذکار و اوراد آنچنان تربیت میکردند که بدون هر گونه افزونی و کاستی به ذکری که فرامیگیرند، پایبند باشند. برای نمونه شخصی از امام صادق علیهالسلام پرسید در دوره آخرالزمان چه ذکری بگوییم؟ امام فرمود: «یا مقلّبَ القلوب! ثَبِّت قلبی علی دینِک»؛ او در حضور امام گفت: «یا مقلب القلوب! و الاَبصار ثَبِّت قَلبی علی دینِک» امام فرمود: خداوند مقلب القلوب و الأبصار هست ولی همان ذکری را که گفتم بگو! این ذکر اثر دیگری دارد.
🔸ادعیه و اذکار و بویژه تسبیحات حضرت زهرا علیهاالسلام در تقویت اراده بسیار مؤثرند و تقید به قرائت قرآن هر روز نیز برای بهرهمندی از زمان مؤثر خواهد بود.
✂️ #برشی_از_کتاب : اراده (بازبینی و درمان ضعف آن؛ تلاش بر بازیابی و قوت آن)، ص ۵۷
👤 استاد دکتر مرتضی آقاتهرانی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🎙 #بشنو | از خودتحریمی در اقتصاد متکی به نفت تا مدیریت جهادی در اقتصاد مقاومتی
👤 دکتر محمد حسن قدیری ابیانه
🔸بسیاری از مردم در خصوص میزان درآمد نفتی کشور دچار توهم هستند و توقعاتشان را از دولت بر اساس این تصورات اشتباه تنظیم میکنند و نه واقعیات، بنابراین انتظارات مردم از دولت بسیار فراتر از امکانات موجود است و در معیشت، مسکن، درمان و غیره منتظر کمکهای دولت هستند.
🔹نتیجه چنین توهمی از درآمد بالای نفتی بروز تنبلی اجتماعی و نارضایتی است. ساعات کار مفید روزانه در کشورهای اروپایی شش تا هفت ساعت و کره 9 ساعت و نیم است اما در ایران ساعت مفید کار در ادارات در سال 90، حدود ...
📥 لینک دریافت صوت #همايش
🌐 fatehan.net/post/59
🆔 @fatehan
📖 درآمدی بر مفهوم تقوا
🔸هرچند معنای کلمه «تقوا» روشن است، اما اگر بخواهیم برای منتقل شدن بهتر معنا معادل فارسی آن را بکار ببریم، می توان کلمه «مراقبت» را جایگزین آن کرد. در قرآن بیشترین تعداد «امر» به تقواست و حدود ۸۰ بار در آن به تقوای خدا امر شده است که در این صورت معنای آن میشود: مراقب خدا بودن، مراقب اوامر او بودن، مراقب رضایت خدا بودن و ...
🔹«پرهیزکاری» معنای ناقصی از کلمه تقواست. نمود بیرونی تقوا به همان صورت که گاهی پرهیز کردن از بدیها و معاصی است، عمل کردن و به انجام رساندن نیکیها و خوبیها نیز هست. اقدام به کار خوب، همان قدر می تواند به دلیل تقوا باشد که دوری کردن و ترک کار بد. مهم آنست که وجهی از «مراقبت» در آن وجود داشته باشد.
🔸در قرآن کریم ایمان به خدا و روز قیامت و پیامبران، انفاق مال به خویشان و یتیمان و فقرا، اقامه نماز، زکات دادن، وفای به عهد، صبر در سختیها و ... همگی از صفات اهل تقوا به شمار آمده است. این یعنی تمام خوبیها، اعم از انجام خوبی و ترک بدی نمود و مصداقی از تقوا است و نباید آن را منحصر در دوری کردن از بدیها دانست. همانگونه که پیامبر اکرم (ص) فرمودند: « إتَّقِ اللهَ فَاِنَّهُ جِماعُ الخَیر؛ تقوای خدا را پیشه کنید که جمع همه خوبیها است.»
✂️ #برشی_از_کتاب : تقوا طرحي براي اداره جامعه؛ ص ۱۳
👤 استاد عليرضا پناهيان
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📶 کارگاه آنلاین #نقد_حذف_همجنسگرایی_و_خودارضایی_از_فهرست_اختلالات_جنسی_در_DSM ، هماکنون در حال برگزاری است.
👤 مدرس: دکتر سیدعلی مرعشی | پزشک، متخصص روانشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز
👈 نقد بر مبنای دیدگاههای علمی و سپس دیدگاههای دینی
با ما همراه باشید ...
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 ریشههای تربیتی تفکر
🔸اینکه ما یک مقدار کم فکر میکنیم و این شده سنت ما، ریشه در تربیت ما دارد؛ همان تربیتِ ابتدای بچگی. بیگانگان در ابتدای بچگی مایههایی میگذارند. دیدهاید که بچههای هشت نه ماه یا یکساله وقتی مینشینند سر سفره، وقتی یک لیوان آب به دستشان می آید، چه کارش می کنند؟ یک لیوان آب را میگیرند و با آن بازی میکنند و ریختوپاش میکنند.
🔹برخورد با بچهای که به سمت لیوان آب میآید، در فرهنگهای مختلف متفاوت است. آنهایی که طبقات پایین یا طبقات کمرنگ جامعه هستند، روی دست بچه با سوزن یا چیزی فشار میدهند و تنبیهاش میکنند؛ آنهایی که یک خُرده از اینها پیشرفته ترند، نگاه تندی میکنند؛ آنهایی که یک خُرده باسوادترند و اهل تربیت هستند، لیوان را از جلوی بچه برمیدارند یا بچه را از جلوی لیوان برمیدارند، شما اگر راه دیگری دارید بگویید! به نظر شما میشود کار دیگری کرد؟ اگر رهایش کنی، لیوان آب را یا روی قالی میریزد، یا روی خودش میریزد و خسارت به بار میآورد.
🔸عروس من اتریشی است. بچهاش امین حدوداً یکساله بود، یک لیوان روی سفره بود که داخلش آب بود. امین آمد بردارد، عروس ما وقتی دید امین به لیوان نزدیک شد، نه لیوان را برداشت و نه بچه را. هیچ تذکری هم به او نداد و چیزی نگفت؛ بلکه یک لیوان خالی گذاشت بغل دستش. امین هم از این لیوان ریخت درون آن یکی و از آن یکی ریخت درون دیگری. زمین را کثیف نکرد و آببازی خودش را هم انجام داد.
🔹این، فکر کردن است؛ اما وقتی بچه را برمیداری، معنای آن این است که قدّ تو به این نمیرسد، تو کوچکتر از این هستی، تو توانایی نداری و هزار القا و تحقیر در متن انجام این کار نسبت به طرف مقابل وارد میشود. بعد این بچه که بزرگ شد استعمارپذیر میشود؛ اما آن دیگری که بزرگ شد، اگر بدذات باشد استعمارگر میشود و اگر روی دنده عقل راه برود و خوش ذات باشد، بُتشکن میشود.
✂️ #برشی_از_کتاب : تفکر؛ ص ۷۲
👤 استاد آيتالله حائري شيرازي(ره)
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🎙 #بشنو | طب اسلامی
👤 دکتر رضا منتظر
🔸بسیاری از مردم ما نمیدانند که تاریخ غربزدگی ما ایرانیان ارتباط وثیقی با ورود طب غربی و پزشکان اروپایی به ایران دارد.
🔹ورود توطئه آمیزی که به قول امام راحل (رضوان الله علیه) به براندازی خائنانۀ طب سنتی انجامید، و بزرگترین عامل جهت نفوذ فرهنگ غربی و تغییر نگاه نسل جدید ایرانیان نسبت به فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامیشان شد.
🔸محقق ارجمند، دکتر رضا منتظر در این سخنرانی به بررسی تاریخ مبارزه با طب اسلامی ایرانی و براندازی آن در ایران میپردازند و سپس با معرفی وجوه استعماری طب رایج و نقاط ضعف و آفات آن، اثرات مخرب بکارگیری این طب وارداتی در ایران را مورد بررسی قرار خواهند داد و سپس به معرفی طب اسلامی و اصول اساسی آن خواهند پرداخت.
📥 لینک دریافت صوت #همايش
🌐 fatehan.net/post/68
🆔 @fatehan
🚩 السلام علیک یا صدیقهالشهیده
🚩 مهدے_جان❤️
✼بیا بیا گل زهرا، #عزاےمادر توست
✻صفاے #فاطمیه از، صفاےمادرتوست
✼بیاکه باتن خونین💔هنوزمنتظراست
✻که #انتقام تو تنها، دواے مادر توست.
🏴 آجرک الله یا صاحبالزمان (روحی وارواح العالمین لک الفدا)
🖤 شهادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها تسلیت باد.
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 زن و مرد دو دنیای متفاوت دارند!
🔸یک دوستی داشتیم میگفت من میخواهم ازدواج کنم، بعد با هم بیاییم بنشینیم نوار فلانی را گوش کنیم! خب او که نمیخواهد نوار گوش کند چه؟
🔹او هنوز به بازیچههایش رو می آورد. اینجاست که آدمی باید یاد بگیرد. باید بچههای کوچک، یا همسری که هنوز در سن دورتری است، چگونه او را آمادگی بدهد. در او انگیزه ایجاد کند، زمینه فراهم کند. تحمیل نکنیم، سختگیری نکنیم، چون این تحمیلها باعث میشود که او از مقاصد فاصله بگیرد، راه را کنار بگذارد. و این نکته، نکته خیلی مهمی است.
🔸پس کلیت قضایا این است. دونفر که با هم ارتباطی برقرار کردهاند، دو دنیا هستند. این دو دنیا در ارتباط با همدیگر شاید تفاوتهایی داشته باشند.
🔹اگر ما بخواهیم هر دنیا را بر دنیای دیگر تحمیل کنیم، میبازیم مخصوصاً در سنین بالا. من در سن خودم که تجربههایم شکل گرفته با کسی که او هم تجربههایش شکل گرفته بخواهم پیوندی داشته باشم، طبیعتاً مشکلات زیادی را خواهم داشت. مگر اینکه بیاموزم، انعطاف را پیدا کنم، دقت را پیدا کنم، شرایط و ضعفها و قدرتهای او را در نظر بگیرم.
✂️ #برشی_از_کتاب : روابط متکامل زن و مرد، ص ۶۸
👤 استاد صفایی حائری
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🌀 سایت فتح به روز رسانی شد ...
🎙 #بشنو | طلسم و جادو
👤 حجت الاسلام والمسلمين استاد وکيلي
🔹وجود جن، طلسم و جادو از واقعیات اسرارآمیز عالم است و نمی توان وجود آنها را به کلی انکار کرد. البته مردم مشکلات متعددی را به آنها نسبت می دهند، اما حقیقت آن است که ریشه بسیاری از این مسائل به رفتارهای غلط خود انسان بازمی گردد!
🔸همواره سوالات متعددی در مورد جن ها و تاثیرات آنها بر زندگی انسانها وجود داشته است.
🔹اینکه آیا واقعا جن می تواند بخت انسان را ببندد؟
🔸چه آیات و دعاهایی برای دفع آنها می توان خواند؟
🔹در این صوت حجت الاسلام وکیلی ضمن پاسخ به سوالاتی از این دست، به بیان علت هایی می پردازند که موجب می شود شیاطین به سراغ انسان بیایند و راهکاری قطعی برای مقابله با شیاطین جنی ارائه می دهند.
📥 لینک دریافت صوت
🌐 fatehan.net/post/166
🆔 @fatehan
📖 فرهنگ شهادت حافظ "ماهیت" نظام
🔸"شهدا فقط رفتند که اصل وجود نظام بماند. آنها با ماهیت آن کاری نداشتند!"
باید در مقابل این تصویر قلابی که دارد از شهادت و فرهنگ ایثارگری ارائه میشود، ایستاد. نهضتی باید ایجاد بشود که ما بدانیم شهدا چه کسانی بودند. شهدا در زندگیشان شهید بودند. هفده سال از جنگ گذشته است. من این جمله را در همه شهرها دیدهام که: "به خاطر خون شهدا برادرم نگاهت؛ خواهرم حجابت". دیدهاید سالی یکی دو بار مثلاً میروند سر مزار شهدا. دهه فجر و هفته دفاع مقدس، خبرنگار می رود مصاحبه می کند با مردم که به نظر شما پیام شهدا چه بود؟ جواب می دهند شهدا پیامشان این بود که ما انشاءالله همه پشتیبان ولایتفقیه باشیم. حالا پشتیبان ولایت فقیه باشیم یعنی چه؟ میگوید یعنی حجابمان را حفظ کنیم. بعد، آخرش هم مجری میایستد و با سوز دل متنی را میخواند. تمام شد و رفت.
🔹پشتیبان ولایت فقیه بودن یعنی چه؟ یعنی حجاب را حفظ کنیم و با بیحجابها دشمن باشیم. این شد پیام خون شهدا. تمام شد.
🔸آیا تابحال یک تابلو نوشته شده که به خاطر خون شهدا رشوه نگیرید؟ به خاطر خون شهدا کار مردم را راه بیندازید؟ میگویند آقای اصلاً این ربطی به شهدا ندارد.
🔹پارسال بچههای مسجدی در خمین، یادوارهای برای هفتاد شهید مسجدشان برگزار کرده بودند. به آنها گفتم شما کلی زحمت کشیدهاید. شهر را از عطر شهدا پُر کردید. یک هفته فضای شهر را متأثر کردید. بعد از یک هفته هیچ اتفاق عینی عملیای در زندگی مردم و فضای شهر آغاز نشد. یعنی مردم قبل از برگزاری نمایشگاه هم در باب عدالت همین طور عمل میکردند؛ بعدش هم همین طور. این دارد پیام پنهانی به جامعه میدهد که آی مردم بدانید و آگاه باشید که ترویج یاد شهدا هیچ ربطی به مسائل زندگی شما ندارد. دقیقاً همان بلایی که سر عاشورا آمد.
🔸کتاب تحریفات عاشورای آقای مطهری را بخوانید. یا خودِ نقدهایی که حضرت امام درباره بحث عاشورا میکردند. میگفتند بله ما باید یاد امام حسین علیهالسلام را زنده نگه داریم. خُب یاد امام حسین علیهالسلام را زنده نگه داریم ثُمَّ ماذا؟ بعد، از او تبعیت کنیم؟ نه، دیگر قرار نیست عاشورا به زبان روز ترجمه بشود.
🔹همان نگاه دوگانهای که در زمان جنگ هشت ساله درباره عاشورا وجود داشت. یک طرف بسیجیها بودند که وقتی به عاشورا نگاه میکردند، بعدش میگفتند خیلی خوب، زیارت عاشورا من را میفرستد جبهه. عدهای هم زیارت عاشورا و دعای ندبه و ... می خواندند؛ گریه میکردند؛ غش میکردند؛ عزاداری میکردند؛ سینهزنی راه میانداختند و ...؛ اما یک روز هم در هشت سال، جبهه نرفتند. حتی خون از دماغ هیچکدامشان نیامد. مستحبات را هم انجام میدادند. آخرش هم بعضیهایشان به امام (ره) ناسزا میگفتند. فحش به انقلاب میدادند. میگفتند مذهبیهای غیرانقلابی یا ضد انقلاب.
✂️ #برشی_از_کتاب : شهدا براي چه افقي جنگيدند؟، ص ۵۳
👤 استاد وحيد جليلي
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan