📖 پرورش معنوی مادران در مساجد
🔸یکی از اهتمامهایی که در کار نخبهپروری در زمینههای معنوی وجود دارد، موضوع مادران است؛ به ویژه مادران جوان. این که گاهی به قصد کوچک شمردن، می گویند: "این جلسه، جلسه زنانه است"، به خاطر نگاه اشتباه به این جلسات و عدم درک اهمیت آنهاست. حضرت امام فرمود که اسلام را ۱۴۰۰ سال است روضهها حفظ کرده است. و باید اضافه کرد، بهویژه روضههای زنانه. چراکه اگر مهرِ امام حسین (ع) در دل مادران ما نبود، فرزندانمان اینگونه تربیت نمیشدند. اثر تربیتی که مادران بر فرزندانشان دارند بسیار بیشتر است و پدران آنقدر بر فرزندان مؤثر نیستند.
🔹این درست نیست که مسجد از آقایان پُر شود و خانمها بدون هیچ فعالیتی پشت پرده بنشینند و هیچکس برایشان برنامه نداشته باشد. آقایان فقط سخنان را گوش میکنند و نهایتاً خودشان انسان های خوبی می شوند؛ اما مادران انسانساز هستند و علاوه بر تاثیر گرفتن خودشان، دیگران را هم تربیت می کنند.
🔸تاثیر معنوی زنان در جامعه بسیار بالاست. آیا غیر از این است که مردانی که در جلسات مذهبی شرکت میکنند، اکثراً توسط مادران، دختران یا همسرانشان به شرکت در مجالس و سخنرانیها کشیده می شوند؟ شاید هفتاد درصد از مردان را همسرانشان به جلسات مذهبی میآورند. این خانمها در مساجد فرصتها و فراغت هایی دارند که باید برای آن برنامهریزی کرد. یکی از مهمترین موارد نخبهپروری توجه به مادران است.
🔹بهعنوان مثال، اگر مسئله خمس را به بانوان یاد بدهیم و به آنها بگوییم اگر همسر شما خمس مالش را ندهد، مال حرام سر سفره خواهد گذاشت و آثار مال حرام در فرزندان این موارد است، این حرف تاثیر خودش را خواهد گذاشت. چون زن خانه نمیخواهد مالِ حرام در داخل خانه راه پیدا کند و در نتیجه فرزندانش تحت تاثیر آن قرار گیرند. بنابراین همسرش را به پرداخت واجبات مالی وامیدارد.
✂️ #برشی_از_کتاب : پرورش نخبگان معنوي در مساجد؛ ص ۶۷
👤 استاد عليرضا پناهيان
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
صعود چهل ساله.pdf
27.88M
📖 کتاب صعود چهل ساله
🔸این کتاب تلاش دارد میزان دستیابی جمهوری اسلامی ایران به آرمانهایی از قبیل عدالت، استقلال، آزادی، معنویت، کرامت زن، مردم سالاری دینی، گسترش رفاه عمومی و دیگر آرمانهای انقلاب را مورد کنکاش قرار دهد.
🔹ارجاع به منابع معتبر بین المللی نظیر سازمان ملل متحد، بانک جهانی، سازمان جهانی غذا و کشاورزی، دفتر برنامه توسعه ملل متحد و دیگر مراجع معتبر از شاخصه های اصلی کتاب صعود چهل ساله محسوب میشود.
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 نخبگان معنوی به مثابه شاخصهای موفقیت یک دین
🔸هیچ چیز برای اثبات صحت یک نظریه، مؤثرتر از نشان دادن یک نمونه عینی و بیرونی از آن نیست و هیچ چیز برای نشان دادن زیباییهای یک مکتب، مؤثرتر از نمایش نمونه اجرا شده و مصداق عینی آن نیست.
🔹نخبه های معنوی، "اجرا شدههای دین" هستند. هرچه این اجرا کاملتر باشد، دین در جذب انسانهای مستعد، موفقتر خواهد بود. نخبههای معنوی، نمایش دین هستند. هرچه این نمایش زیباتر باشد، در تبلیغ دین مؤثرتر خواهد بود.
🔸نخبههای معنوی، شاخصهای موفقیت دین تلقی می شوند، هر چه این شاخصها بالاتر باشند، ارزیابی دیگران در مورد این دین بهتر خواهد بود و طبیعتاً بیشتر به آن دین گرایش پیدا خواهند کرد.
🔹هیچ چیز به اندازه سرمایهگذاری برای ارتقای نخبههای معنوی، نمیتواند در تبلیغ و گسترش معنویت مؤثر باشد. گسترشی که دامنههای آن تمام عالم را فرا خواهد گرفت.
✂️ #برشی_از_کتاب : پرورش نخبگان معنوي در مساجد؛ ص ۴۹
👤 استاد عليرضا پناهيان
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🎙 #بشنو | صد سال مرگ بر انگلیس
👤 استاد رحیم پور ازغدی
🔸دشمنی و توطئه انگلیس در ایران سابقه ای طولانی دارد. دخالت آنها در ایران به رهبری سفارت انگلیس در قضایای فتنه 88 و دروغ پراکنیهای بیبیسی محدود نمیشود، بلکه از اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی به صورت مستمر درصدد نفوذ بوده است.
🔹فراماسونری تنها یکی از تشکیلات پیچیده آنهاست که روزی اکثریت دولت ایران را تصرف کرده بودند.
🔸با گوش دادن به این صوت از استاد رحیم پور شما نیز مجاب خواهید شد، این روباه پیر را " انگلیس خبیث " بنامید.
📥 لینک دریافت صوت #همايش
🌐 fatehan.net/post/74
🆔 @fatehan
📖 پرسش: دانش خود را از چه کسی دریافت کنیم؟
🔹پاسخ: ما این دو جمله را داریم: "اُنظُر اِلی ما قال وَ لا تَنظُر اِلی مَن قال" (نگاه کن ببین چه چیزی گفته شده، نگاه نکن که چه کسی گفته است). این یک روایت است.
🔸روایت دیگر در ذیل آیه "فَلیَنظُرِ الإنسانُ اِلی طعامِهِ" (انسان باید به طعامش توجه کند) است که امام باقر علیهالسلام میفرمایند: مراد از طعام در این آیه، "عِلمُهُ الَّذی یَاخُذُهُ عَمَّن یَاخُذُهُ" است، یعنی مقصود از این طعام، علمی است که انسان اخذ میکند و انسان باید بنگرد که این علم را "از چه کسی" اخذ میکند. میگوید "عَمَّن" (از کی گرفتهای؟)، نمیگوید "عَمَّا"؛ یعنی نگاه کند به علمش ببیند از "چه کسی" میگیرد.
🔹حالا شما میگویید: یک جا به ما گفتید "ما قال" را نگاه کن، جای دیگر میگوید "من قال" را نگاه کن؟ به ذهن میآید که تناقض باشد. نه، تناقض نیست. چرا؟ چون در آنجا که میگوید "اُنظُر اِلی ما قَال"، این را به کسی میگوید که قدرت تصور و قدرت تصدیق دارد و "صاحب نظر" است. به او میگوید "اُنظُر"؛ یعنی می توانی خودت "نگاه کنی". اینجا با "ناظر" دارد حرف میزند و با کسی که چشم بینا دارد صحبت میکند. اما در آیه "فَلیَنظُرِ الاِنسانُ اِلی طَعامِه" دارد با "مقلد" و کسی که صاحبنظر نیست حرف میزند. به کسی که میخواهد تقلید بکند میگوید تحقیق کن ببین او کیست. حتی مرجع تقلیدت را با تحقیق بشناس. چرا؟ چون گفته های او "خوراک علمی" توست. رساله عملیه او را تو گویا "میخوری" و "مصرف میکنی" و "طعام" توست. او را بشناس.
✂️ #برشی_از_کتاب : تفکر؛ ص ۵۲
👤 استاد آيتالله حائري شيرازي(ره)
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 مثل آب شور دریا
🔸شاید پیش خودتان بگویید وقتی برهنگی آزاد شد، درنتیجه این فرهنگ عادی شده و حس کنجکاوی نسبت به آن از بین میرود، آن وقت دیگر مرد و زن نسبت به یکدیگر حرص و طمع ندارند! اما باید توجه داشته باشیم غریزه جنسی انسان ها، مثل آب دریاست، فرض کنید تشنه اید، اگر آب شور دریا را خوردید، تشنهتر خواهید شد، وقتی حریمی بین دو جنس زن و مرد در جامعه نباشد، هیجانهای جنسی گسترش پیدا خواهد کرد، مثل آتش که هرچه بیشتر خوراکش دهید، شعلهورتر خواهد شد.
🔹قبول ندارید؟ به تاریخ نگاهی بیندازید؛ تاریخ میگوید ثروتمندان هرچه بیشتر ثروت میاندوختند حریصتر میشدند به مال دنیا! تاریخ همچنین از پادشاهانی یاد میکند که غرق در حرمسرای خود بودند با بیشتر از سه هزار زن زیبارو😳 مثلاً همین خسروپرویز خودمان و یا فتحعلی شاه قاجار؛ اما هیچگاه نظیر این پادشاهان از رفتارهای زشتشان سیر نمیشدند. هر گاه وصف زنی زیبارو را میشنیدند، او را به خدمت فرامیخواندند.
🔸"خسرو معتضد"، نویسنده کتاب "سیاست و حرمسرا، زن در عصر قاجار" در مقدمه این کتاب مینویسد: "وقتی پادشاهی چون فتحعلیشاه قاجار سالها وقت خود را در آن مقطع حساس تاریخی به خوشگذرانی و زمانسپاری بیهوده میگذراند و کلکسیون زنان در خانه خویش ترتیب می دهد، نیک پیداست که کشور را به حال خود رها میکند و اوقات زیادی برای رسیدگی به امور ملک و مردم برایش باقی نمیماند. انصاف دهیم زمانی شاهی که درعینحال وظایف رییس مملکت، رئیس دولت، قوه مقننه و حتی قضاییه را به شانههای ناتوان خود تلنبار کرده و خویشتن را اولیالامر هم میخواند، اینسان روزگار به بیهودگی و هوسرانی بگذراند و صاحب بیش از دویست فرزند شود، کجا توان و وقت پرداختن به امور مهم کشور را خواهد داشت و آیا نمیتوان یکی از رازهای عقبماندگی ایران در دویست سال اخیر را از همین گم کردن زمامدار در شبستانهای حرمسرایش بازیافت؟!"
✂️ #برشی_از_کتاب : ترگل (بيست دليل عقلي و روانشناسي براي حجاب) ؛ ص ۱۲
👤 عماد داوري دولت آبادي
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🎙 #بشنو | تبلیغ موثر به چه دانش هایی نیاز دارد؟
👤 استاد عليرضا پناهيان
🔸تبلیغ دین چه مولفه هایی دارد؟
🔹آیا برای یک تبلیغ موثر باید تکنیک هایی فرا گرفته شوند؟ این تکنیک ها چقدر موثر است؟
🔸یک مبلغ خوب، چه دانش هایی را باید فرا گیرد؟
🔹استاد پناهیان در این صوت تکنیک ها را تنها 10 درصد موثر می دانند. ایشان دانش هایی را بعنوان دانش های اساسی مطرح می کنند که نه می توان آنها را در دانشگاه یافت و نه در حوزه.
🔸انسان شناسی، جامعه شناسی، تاریخ، نگرش سیستمی، روانشناسی دین برخی از این دانش هاست. ایشان بصورت عملیاتی راهکارهای دستیابی به این دانش ها را ذکر می کنند.
📥 لینک دریافت صوت #همايش
🌐 fatehan.net/post/94
🆔 @fatehan
📖 دو نوع بسیجی داریم
🔸یک نوع بسیجی که وقتی به دفاع مقدس نگاه میکند میگوید خیلی خوب، آن عاشورای آن روز بود؛ امروز هم عاشورای دیگر است. آن روز دفاع از ولایت فقیه آن بود؛ امروز یک چیز دیگر است. نه که یک چیز متباین با او باشد نه، بلکه امروز مصداقش یک چیز دیگر شده است. آن زمان هرچه جلسات امام حسین علیه السلام شما پرشورتر بود، عملیاتها قویتر، موفقتر و با شور و انگیزه بیشتری انجام میشد. ولی الان ما اگر هفته دفاع مقدس را با تشریفات کامل برگزار می کنیم، واقعاً مبارزه با فقر و فساد و تبعیض اوج می گیرد؟ نه! چون نسبتی بین این دو برقرار نیست. عدهای آمدهاند نسبت بین این دو تا را قیچی کردند.
🔹یک وقت است ما شهدا را یاد میکنیم بهعنوان مقدمهای برای عمل به الگوهای زندگی که از آنها میگیریم؛ یک وقت هست نه! ما یاد را به جای اینکه مقدمه عمل کنیم، جانشین عمل میکنیم.
🔸درصورتیکه آنها همهاش مقدمه است برای اینکه عمل میشود به راه شهدا. فضا آنقدر سنگین میشود که حتی میبینید خود خانواده شهدا را تحت تاثیر قرار می دهد. فضا طوری شده که مادر شهید وقتی دوربین به طرفش گرفته می شود، احساس میکند باید صرفاً درباره حجاب تذکر بدهد. خود بچه رزمنده وقتی میخواهد خاطره بگوید فکر میکند که فقط راجع به نماز شب شهدا باید خاطره بگوید. نباید بگوید فلان جا درگیر شد با فلان رییس اداره. بعد هم اخراجش کردند. بعد رفت جبهه شهید شد. اینها را نباید گفت. درگیریها و مراقبتها و دقت هایی را که درباره بیتالمال داشتند، نباید گفت.
🔹ما هی باید بگوییم همه شهدای ما شش ماه قبل از تولدشان مادرش خواب دیده بود اولیای خدا گفتهاند که ایشان به دنیا خواهد آمد؛ مثل یک موجود عجیب و غریب استثنایی و شگفتانگیز. اینها آدمهای نظرکرده بودند! یعنی آقا دنبال این نباشید راه شهدا را بروید. شهدا آدمهایی هستند که خود خدا اینها را انتخاب کرد و رفتند. اینها الگو نیستند. خداینکرده اینها را بهعنوان الگو در جامعه معرفی نکنید! خیلی خطرناک میشود اوضاع جامعه! اینها کسانی بودند که از شش ماه مانده به تولدشان معلوم بود چه جور آدمهایی اند. بعد هم وقتی به دنیا آمدند، از شش سالگی نماز میخواندند. صرفاً به دنبال معنویت بودند و هیچ کاری به جامعه نداشتند. بعد هم رفتند شهید شدند و به لقاءالله پیوستند. الان هم دارند در بهشت صفا میکنند.
🔸این نوع روایت یعنی چه؟ یعنی شهدا قابلیت الگوبرداری در جامعه را ندارند؛ درحالیکه شهدا از توی همین کوچهبازارها، از همین نیمکتهای مدرسه ما بلند شدند رفتند. همین جا شاگرد نانوایی بود. معلم مدرسه بود. کاسب بود. دانشجو بود. میدیدیمش ... وارد سلوک شد. این آدم تلاش کرد. خودسازی کرد. رشد کرد. رشدش را میدیدیم. باید تصویر واقعی شهدا را ارائه کرد.
✂️ #برشی_از_کتاب : شهدا براي چه افقي جنگيدند؟، ص ۵۵
👤 استاد وحيد جليلي
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 قدرشناسی فرصتها
🔸قدرشناسی فرصتها به معنای برخاستن و فعالیت است. انسان ضعیف الاراده باید از فرصت پدید آمده سود جوید و کار خود را همان زمان آغاز کند و نباید میان تصمیم و انجام کار فاصله بیندازد. امام صادق علیهالسلام در سخن زیبایی فرمودند: "هر کس که فرصت را به امید فردایی بهتر از دست بدهد زمانه فرصت را از او برباید."
🔹برای نمونه اگر کسی دروغ گفتن را زشت شمرد و بر اثر پندِ واعظ و یا خواندن کتاب تصمیم گرفت که دروغ نگوید، نباید ترک دروغ گفتن را به فردا واگذارد، بلکه از همان لحظه بایسته است که دروغ را ترک کند و یا اگر نماز خوب را آرزو کرد بایسته است که همان لحظه نخستین نماز زیبایش را بجا آورد و از آنپس نیز نمازهای خود را زیبا بخواند. فرصت بسیار زودگذر است و چهبسا فرصت هرگز تکرار نشود. امام علی علیهالسلام فرمود: "فرصت چون ابر میگذرد پس فرصتهای نیک را دریابید.
🔸عارف نامدار محمد بیدآبادی(ره) میفرمود: اگر آدمی شصت سال عمر کند، نصف آن را زنگی شب به غارت برد، و ربع آن در طفولیت به جهالت، و ثلث و ربع دیگر پایمال حرص و طول اَمل و شغل و کسب رزق و فکر عیال شود، و ده سال باقی به پیری و همّ و غمّ و اَلَم بر باد رود، و حیف از این عمر که یک سر به بطالت برود. و در جای دیگری فرمود: ای عزیز! هی هی در طفلی پستی، و در جوانی مستی، و در پیری سستی، پس خدا را کی پرستی؟ بهترین و عادلترین فرصت همین حال است و نباید هماینک درنگ کرد. حضرت مولا علی علیهالسلام در نامهای به فرزندشان اینگونه نگاشتهاند: "به هر فرصتی نمیتوان دست یافت."
🔹اکنون که این نوشتار را میخوانید، بدانید که فرصت را نمیتوان دوباره احیا کرد، برخیزیم و برای خویشتن توشهای فراهم کنیم. امام حسن علیهالسلام فرمود: "فرصت بشتاب میرود و به کندی بازمیگردد." پروین اعتصامی شاعرهی معاصر درباره بهرهگیری از فرصتها سروده است:
جهد را بسیار کن عمر اندکی است
کار را نیکو گزین فرصت یکی است
کاردانان چو رفو آموختند
پارههای وقت برهم دوختند
عمر را باید رفو با کار کرد
وقت کم را باهنر، بسیار کرد
✂️ #برشی_از_کتاب : اراده (بازبینی و درمان ضعف آن؛ تلاش بر بازیابی و قوت آن)، ص ۵۶
👤 استاد دکتر مرتضی آقاتهرانی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan