🔻 اصل دین تکلیف نیست؛ تفکر و رسیدن به قدرت تشخیص است
🔻 بعضیها اصل دین را تکلیف میدانند؛ این تصور بدی از دین ایجاد میکند
📌 محفل هفتگی هیئات دانشجویی استان تهران- ج۱
🔘 امامسجاد(ع): ما تاریخ و جنگهای پیامبر را مثل سورههای قرآن به فرزندانمان آموزش میدهیم
🔘 آیا میشود قرآن عمیق باشد ولی عترت عمیق نباشد و نیاز به تفکر نداشته باشد؟!
🔘 وقتی امیرالمؤمنین(ع) تاریخ پیامبر را بازگو میکرد تا مردم الگو بگیرند، برخی میگفتند: نه تو پیغمبری و نه ما اصحاب پیامبر!
🔘 الآن هم برخی از تاریخ اهلبیت بهره نمیگیرند و میگویند: ما نمیتوانیم بفهمیم آنها چرا این کارها را کردند!
________
پناهیان در جلسۀ اول مبحث تاریخ اسلام:
خدا دربارۀ بسیاری از احکام دین میفرماید: این حکم را قرار دادم تا شما فکر کنید که چرا این را قرار دادم؟ نه اینکه فقط بروید عمل کنید. «كَذلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآياتِ لَعَلَّكُمْ تَتَفَكَّرُون» (بقره،219) عملکردن لازم است اما کافی نیست.
انگار احکام الهی نقشۀ یک گنج هستند که ما باید آن گنج را پیدا کنیم. دین معماهای سربستهای دارد که بهمرور کشف میشود، البته با تلاش و تکاپوی مردم و عملکردن آنها به دین.
بعضیها تصور بدی از دین در جامعه ایجاد کردهاند؛ مثلاً اصل دین را تکلیف میدانند. درحالیکه اصل دین تکلیف نیست، اصل دین تفکر و رسیدن به قدرت تشخیص است. البته تکلیف خیلی مهم است ولی برای رسیدن به همین تکلیف هم نیاز به قدرت تشخیص داریم.
این خیلی زشت است که برخی از مذهبیها فکر میکنند همۀ دین را بلدند و به مطالعه نیاز ندارند. همینهاست که دین را نابود میکند. ما دین را بهعنوان یک مشت اعتقادات، انتخاب نکردیم؛ دین را انتخاب کردیم برای آغاز اندیشیدن و بهعنوان راهنمایی برای اندیشیدن و موضوعی برای اندیشیدن.
ببینید قرآن چقدر عمیق است و نیاز به تفکر دارد! تا روز قیامت هم اگر تفسیرش کنیم، کم میآوریم؛ نه بهعنوان حرفهای عرفانی و معنوی، بلکه حرفهای کاربردی که واقعاً گرهِ مسائل امروز ما را باز میکند. آیا میشود قرآن عمیق باشد ولی عترت عمیق نباشد!؟
ما علاوه بر قرآن نیاز به مطالعه و تفکر دربارۀ تاریخ اسلام هم داریم. امام زينالعابدين(ع) میفرماید: ما اهلبیت، تاریخ و جنگهای پیغمبر(ص) را مثل سورههای قرآن به فزرندانمان آموزش میدهیم. (كنا نعلم مغازي رسولالله ص كما نعلم السورة من القرآن؛ البدایة والنهایة، ج3، ص242)
دربارۀ برداشتکردن از تاریخ بهویژه تاریخ اسلام، چند رویکرد وجود دارد. یک رویکرد این است که میگویند: «اولیاء خدا وظایفی داشتند و ما نمیدانیم آنها چرا این کارها را کردند، ما نمیتوانیم بفهمیم!» ما این رویکرد را قبول نداریم.
رویکرد دیگر هم سوءاستفاده از تاریخ است که در اثر جهل مردم پیش میآید. بعضیها از هرجای تاریخ که به نفعشان باشد، استفاده میکنند و بخشهای دیگر را نمیگویند. مثلاً صلح امامحسن(ع) را میگیرند ولی سراغ امامحسین(ع) نمیروند. یا میگویند «پیامبر(ص) خانۀ ابوسفیان را در مکه، خانۀ امن اعلام کرد» اما نمیگویند که پیامبر(ص) مسجد ضرار را در مدینه نابود کرد.
ما رویکردی را قبول داریم که میگوید: میشود از تاریخ برداشت کرد و تاریخ، راه را به ما نشان میدهد. دلیل قرآنیمان آیۀ «لَقَدْ كانَ لَكُمْ في رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ» (احزاب،21) است؛ یعنی پیامبر(ص) الگوی شماست.
امام سجاد(ع) میفرماید: ما اهلبیت تاریخ پیغمبر(ص) را مثل سورههای قرآن به فرزندانمان آموزش میدهیم. (كنا نعلم مغازي رسول الله كما نعلم السورة من القرآن؛ البدایة والنهایة، ج3، ص242) تو باید بفهمی پیامبر(ص) با چه کسی جنگید و با چه کسی نجنگید و الّا مثل داعشیها میشوی که میگویند چون پیغمبر برخی را کشته، ما هم میکُشیم!
امیرالمؤمنین(ع) تاریخ پیغمبر(ص) را برای مردم بازگو میکرد تا الگو بگیرند. یک نفر گفت: نه تو پیغمبر هستی و نه ما اصحاب پیامبر! حضرت غضب کرد و فرمود: مادرت به عزایت بنشیند، آیا من گفتم من پیغمبر هستم و شما اصحاب پیغمبر هستید؟ میگویم شما به ایشان تأسی کنید. «ثَكِلَتْكُمُ الثَّوَاكِلُ مَا تَزِيدُونِّي إِلَّا غَمّاً هَلْ أَخْبَرْتُكُمْ أَنِّي مُحَمَّدٌ ص وَ أَنَّكُمُ الْأَنْصَارُ؟ إِنَّمَا ضَرَبْتُ لَكُمْ مَثَلًا وَ إِنَّمَا أَرْجُو أَنْ تَتَأَسَّوْا بِهِم» (الغارات، ج2، ص331)
امیرالمؤمنین(ع) از نحوۀ برخورد آن فرد با تاریخ پیامبر خشمگین شد و الا فکر نکنید که ایشان نمیتوانست غضبش را کنترل کند یا بیجهت غضبناک میشد. نه؛ حرف آن مرد واقعاً مزخرف بود. اگر این حرف در جامعه باب بشود، دیگر کسی نمیرود از تاریخ اسلام استفاده کند.
📢صوت:
@Panahian_mp3
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/7512
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
✅ با توجّه به اهمّیّت مسئله ظهور، چرا هیچ اسمی از آن در قرآن نیامده است؟
✍️ پاسخ: آیات متعددی در قرآن میتوان یافت که مرتبط با مسائل مهدویت مانند ظهور، قیام، غیبت و حکومت حضرت مهدی (عج) هستند.
🔹 البته روایات وارد شده در ذیل این آیات کمک زیادی در تفسیر یا تأویل آنها دارند. از جمله این آیات میتوان به آیات زیر اشاره کرد:
1️⃣ سوره انبیاء، آیه ۱۰۵: «وَ لَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ» و در حقيقت، در زبور پس از تورات نوشتيم كه زمين را بندگان شايسته ما به ارث خواهند برد. از امام باقر (ع) نقل شده که منظور از صالحان، اصحاب حضرت مهدی (عج) در آخر الزمان هستند.
2️⃣ سوره قصص، آیه ۵: «وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ» و خواستیم بر کسانی که در آن سرزمین فرودست شده بودند منّت نهیم و آنان را پیشوایان [مردم] گردانیم و ایشان را وارث [زمین] کنیم. در روایتی از امام علی (ع) «الذین استضعفوا» به آل محمّد (ع) تفسیر شده که حضرت مهدی دشمنانشان را خوار میکند.
3️⃣ سوره نور، آیه ۵۵: «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ..». خدا به كسانى از شما كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كردهاند، وعده داده است كه حتماً آنان را در اين سرزمين جانشين [خود] قرار دهد.
4️⃣ سوره توبه، آیه ۳۳ «هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَ دِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ» اوست كسى كه فرستاده خود را با هدايت و آيين درست روانه كرد، تا آن را بر هر چه دين است فائق گرداند، هر چند مشركان را ناخوش آيد.
5️⃣ سوره اسراء، آیه ۸۱ «جَاءَ الْحَقُّ وَ زَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا» و بگو: «حق آمد و باطل نابود شد. آرى، باطل همواره نابود شدنى است. از امام باقر (ع) در معنای در تفسیر آیه نقل شده، هنگامی که امام مهدی (عج) قیام کند، دولت باطل برچیده میشود.
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
✴ متقین جوش نمی آورند❗
🌺 الْکاظِمينَ الْغَيْظَ وَ الْعافينَ عَنِ النَّاسِ وَ اللَّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنينَ (آل عمران/134)
تقوا پیشگان کسانی هستند که خشم خود را فرو می خورند، و از لغزش مردم در می گذرند، اینان نیکوکارند و خدا نیکوکاران و محسنین را دوست می دارد. (آل عمران/134)
📢📢📢📢📢
#تمثیلهای_خدایی
✍ ظرف آبی که روی اجاق می جوشد، اگر جابجا کنی از جوش می افتد و آرام آرام سرد می شود...
❄️ وقتی خودت هم جوش می آوری، جابجا شو! ️و هر کجا هستی آنجا نمان!
#خشم
#متقین
🔴 در این آیه ۳ صفت برای متقین بیان شده است:
۱. آنها بر خشم خود مسلطند:
◀️ وَ الْکٰاظِمِینَ الْغَیْظَ❗
۲. آنها از خطای مردم میگذرند، و با عفو و بخشش کینه ها را از قلب خودشان پاک میکنند:
◀️ وَ الْعٰافِینَ عَنِ النّٰاسِ❗
۳. آنها نیکوکارند، و علاوه بر دو مرحله فوق، با نیکی کردن در برابر بدی، ریشه دشمنی را در دل طرف مقابل نیز می سوزانند:
◀️ وَ اللّٰهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ❗
🔆 خلاصه بحث:
🔴 خویشتن داری در برابر خشم.
🔴 شستن قلب خود با عفو و بخشش.
🔴 شستن قلب طرف مقابل با نیکی کردن به او.
هر روز نکته ای از معارف قرانی
🌹ناشر معارف باشیم
@fatemi222
❣ #تدبر_در_قرآن
🔹 خداوند روی وعدههایش مانده و هرگز پشتمان را خالی نمیکند
🔹 البته تا زمانی که خودمان لیاقت داشته باشیم
👈 و با سستی و اختلافات داخلی و تمرد از ولایت، خودمان را محروم نکنیم از نصرت خداوند!
🌴 سوره آل عمران 🌴
🕋 وَ لَقَدْ صَدَقَكُمُ اللَّـهُ وَعْدَهُ إِذْ تَحُسُّونَهُم بِإِذْنِهِ حَتَّىٰ إِذَا فَشِلْتُمْ وَتَنَازَعْتُمْ فِي الْأَمْرِ وَعَصَيْتُم «152»
⚡️ترجمه:
و قطعاً خداوند وعدهى خود را (مبنى بر پيروزى شما در جنگ احد) محقّق گرداند، زيرا كه دشمن را با خواست او مىكشتيد، تا آنكه سست شديد و در كار (جنگ و تقسيم غنائم) به نزاع پرداختيد و از دستور پيامبر نافرمانى كرديد
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
@fatemi222
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
❣ #تدبر_در_قرآن
✅ خدا را آنطور که هست در دلمان باور کنیم!
✅ همان خدایی که آگاه است به تمام اعمالمان!
👈 اگر باور داریم پس چرا این هستیم که هست؟!
🌴 سوره حشر 🌴
🕋 َاللَّـهُ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ «18»
⚡️ترجمه:
از خدا بترسید که او به همه کردارتان به خوبی آگاه است.
@fatemi222
بگذارید بدانیم.pdf
12.33M
🔻 مطالعه مقایسهای مسئله زن در غرب، پهلوی و نظام جمهوری اسلامی
|
🔻 مطالعه مقایسهای مسئله زن در غرب، پهلوی و نظام جمهوری اسلامی
📄گردآوری: مرکز بررسی های راهبردی فرهنگی اجتماعی انقلاب
▪️با استفاده از جدیدترین منابع علمی
🔗کتاب آمریکا منفی ٢٠
اثر پژوهشی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه جامع امام حسین(ع)
▫️کتاب ایران ٢٠
▫️کتاب صعود چهل ساله
اثر پژوهشی پژوهشکده سعداء
✅ پرده نگار ویژه #سخنوران
#زن_در_غرب
#پهلوی | #زن_در_اسلام
#حجاب
#عفاف_حجاب
@Chastity
✍️ #عواقب_ترک_نماز
🔥 «فِي جَنَّاتٍ يَتَساءَلُونَ عَنِ الْمُجْرِمِينَ. ما سَلَكَكُمْ فِي سَقَرَ قالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ... »
📒 مدثر: 42 تا 47
🔥 قرآن می گوید:درسَقَربی نمازها عذاب می شوند. عذابی است که هیچ چیز را باقی
نمی گذارد و رها هم نمی کند و پوست صورت را به شدت دگرگون می کند. «سَأُصْلِيهِ سَقَرَ ـ وَ ما أَدْراكَ ما سَقَرُ ـ لا تُبْقِي وَ لا تَذَرُ ـ لَوَّاحَةٌ لِلْبَشَرِ»
📒 مدثر: 26 تا 29
🔥 امام صادق عليه السلام فرمود اين درّه از شدّت گرماى خود به خداوند عَزّ وَ جَلّ شكايت كرد و خواهش نمود كه به وى اجازه دهد تا نَفَسى بكشد. پس نَفَس كشيد و با این نَفَس دوزخ را شعله ور کرد.
«إنّ في جَهنَّمَ لَوادِياً لِلمُتَكبِّرِينَ يقالُ لَهُ سَقَرُ، شَكا إلَى اللَّهِ عَزَّوجلَّ شِدَّةَ حَرِّهِ و سَألَهُ أن يَأذَنَ لَهُ أن يَتَنَفَّسَ، فَتَنَفَّسَ فَأحرَقَ جَهَنَّمَ»
📒 ميزان الحكمة ؛ ج10 ؛ ص 36
🌺 البته در کنار بیان این عذاب های شدید باید به رحمت خدا هم امیدوار بود و دانست که خدا با توبه کنندگان بسیار مهربان است و آنها را از جهنم دور خواهد کرد.
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
🚨 ادارهی هیچ کشوری در دنیا، دشوارتر و پیچیدهتر از ادارهی ایران نیست.
🔰 هر لحظه باید بابت نعمت رهبر حکیم، شجاع و مدبّرمان سجده شکر بجا بیاوریم!
#ایران قوی
#رهبر_حکیم
@fatemi222
🎁 بسته محتوایی دُرّ نهان با موضوع حجاب و عفاف منتشر شد ؛
📗کتاب
🔹پاورپوینت
✍️منبر مکتوب
📀 نرم افزار
📣 منبر صوتی
🔅ایده های تبلیغی
💠درسنامه دانش آموزی
➕محتوای تبلیغی ویژه حوادث اخیر
👈برای مشاهده و دریافت محتواها به آدرس زیر مراجعه نمایید ؛
🔗 https://bastefarhangi.ir/dorenahan/
#زن
#حجاب
#در_نهان
#بسته_فرهنگی
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
🔰 راهبردی دقیق به عمر ۱۳۰۰ سال!!
اين روزها بيش از هر زماني در محيط خوابگاهي دانشگاه قدم ميزنم؛ با هر بهانهاي، #سلام میکنم.
جوابها واقعا متفاوت است:
برخی پر انرژی
برخی با محبت
برخی با اکراه
و حتی ۱ درصدی بیجواب
و در کل #مثبت
موضوع عمامهپرانی هم باب #شوخی و صحبت را باز کرده است و چه صحبتهای خوبی که در این زمان میشود بیان کرد.
این لحظات موقع گوشهگیری نیست؛ باید پا در گود گذاشت. با آرامش، با زیرکی و مهارت و خودمانی سخن گفت. ناملایمتیها را تحمل کرد و #لبخند را هدیه کنیم.
باید این جو را شکست.
این جو سکوت و ناراحتی و حرف نزدنها و ارتباط نگرفتنها را.
با سلامی، کلامی، رفتاري و حركتي...
#راهبرد_برون_رفت از این شرایط را امام صادق (ع) حدودا ۱۳۰۰ سال پیش دقیق بیان کردند، خواهشم از دوستان انقلابی، اساتید گرانقدر و روحانیون فاضل این است که این حدیث را با تمام توجه مرور کنیم:
👈امام صادق عليه السلام میفرمایند:
صِلْ مَنْ قَطَعَكَ وَ اَعْطِ مَنْ حَرَمَكَ وَ اَحْسِنْ اِلى مَنْ اَساءَ اِلَيْكَ وَ سَلِّمْ عَلى مَنْ سَبَّـكَ وَ اَ نْصِفْ مَنْ خاصَمَكَ وَ اعْفُ عَمَّنْ ظَـلَمَكَ؛
با كسى كه با تو قطع ارتباط كرد، #رابطه_برقرار_كن
به كسى كه از تو دريغ داشت، #ببخش
به كسى كه به تو بدى كرد، #نيكى_كن
بر كسى كه تو را ناسزا گفت، #سلام_كن
با کسی که با تو دشمنی کرد، #منصف_باش
و كسى را كه بر تو ستم نمود، #عفو_كن.
#احیای_ارتباط
#منبرک_فاطمی
@fatemi222
♦️سامری و سلبریتی در قرآن کریم♦️
🔸قرآن کریم در رابطه با نقش و تأثیرگذاری افراد شاخص بر تودة مردم، صحّه گذاشته و از جمله به نقش شاعران نیک و بد که در واقع مصداقی از هنرمندان میباشند اشاره نموده و پیروی کردن از شاعران منحرف و گمراه را مذمت نموده است. (الشعراء آیات 224-227)
و نیز از نقش سامری که یک هنرمند چیرهدست بود و توانست یک امت را گمراه کند سخن به میان آورده و سرانجام زندگیاش را که به حذف شخصیتی و حصرخانگی و انزوای کامل اجتماعی کشیده گشت بیان کرده است: ﴿قَالَ فَاذْهَبْ فَإِنَّ لَكَ فِي الْحَيَاةِ أَنْ تَقُولَ لَا مِسَاسَ ...﴾ 97 طه
حصر خانگی و انزوای کامل اجتماعی و عدم ارتباط و تماس با بدنه جامعه، شاید یکی از عقوبتهای سخت برای سلبریتیها باشد که حضرت موسی علیهالسلام در رابطه با سامریِ هنرمند، چنین تدبیری را اندیشید!
🔹قرآن کریم همچنین به ماجرای قارون پرداخته و شخصیت او را نیز -که یک سلبریتی ثروتمند و دانا و شاخص بوده و روحیه دنیاخواهی مردم را تحریک مینموده را- به شدت درهم شکسته و سرانجامش را که در نهایتِ خواری به قعر زمین فرو رفت، درس عبرتی برای دیگران قرار داده است. ﴿فَخَسَفْنا بِهِ وَ بِدارِهِ الْأَرْضَ فَما كانَ لَهُ مِنْ فِئَةٍ يَنْصُرُونَهُ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَ ما كانَ مِنَ المُنْتَصِرِينَ﴾ 81قصص
پس ما، او و خانهاش را به زمين فرو برديم و هيچ گروهى نبود كه او رادر برابر قهر خداوند يارى كند و خودش نيز نمىتوانست از خويش دفاع نمايد.
از برخورد اینچنینی با قارون میتوان استفاده کرد که در جامعه اسلامی باید ثروتمندان قارونمنش را به زیر کشید و آنچنان آنها را خوار و ذلیل و با خاک یکسان نمود که هیچکس آرزوی منش و سبک زندگی قارونی را در سر نپروراند! همچنانکه امام خمینی در خطابات خود بارها و بارها ثروتمندان و سرمایهداران زالو صفت را به خفت و خواری کشاند و همین سبب گشت تا روحیه منفی و قارونی آنها به مردم سرایت نکند و فاصله طبقاتی بیشتر نشود.
🔸خداوند در قرآن کریم به زنان پیامبر (ص) که به نوعی الگوهای مردمی آن عصر بودند، سفارش کرده که شما مانند سایرین نیستید بلکه جایگاه شما ویژه است و لذا در صورتیکه کار ناروایی انجام دهید دو برابر دیگران عذاب خواهید دید و اگر کار نیکی انجام دهید دو برابر دیگران پاداش خواهید داشت؛ از شهرت بپرهیزید و در خانههای خود قرار و آرام گیرید [و آرایش و زینتهای خود را در محیط منزل و برای همسرتان داشته باشید] و همانند افراد جاهل و گنهکار، در بیرون از منزل به تَبَرُّج و خودنمایی نپردازید و خود را در معرض دید و نمایش مردم قرار ندهید.
#عفافگرایی
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
#منبرک_فاطمی
@fatemi222