🌸🍃﷽🍃🌸
✋والدین
🔹احسان به والدین (به عنوان عام ) چنان مهم است که حتی شرک آنان مانع احسان به آنان نیست ،گرچه باید ازعقاید مشرکانه آنان به دور بود ،واز کمترین بی احترامی وآسیب رساندن به آنان نهی شده ونهایت فروتنی ومهربانی به آن دو در حال حیات ومرگشان توصیه ومعادل نماز ،جهاد،حج و....شمرده شده است،حتی تشکر ازآنان مقارن شکر الهی قرار گرفته است آیات قرآنی بهترین گواه اهمیت نیکی به والدین است:
♦️وَقَضَى رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ كِلَاهُمَا فَلَا تَقُلْ لَهُمَا أُفٍّ وَلَا تَنْهَرْهُمَا وَقُلْ لَهُمَا قَوْلًا كَرِيمًا ﴿۲۳اسرا﴾و پروردگار تو مقرر كرد كه جز او را مپرستيد و به پدر و مادر [خود] احسان كنيد اگر يكى از آن دو يا هر دو در كنار تو به سالخوردگى رسيدند به آنها [حتى] اوف مگو و به آنان پرخاش مكن و با آنها سخنى شايسته بگوى (۲۳اسرا)
♦️وَإِنْ جَاهَدَاكَ عَلَىٰ أَنْ تُشْرِكَ بِي مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلَا تُطِعْهُمَا ۖ وَصَاحِبْهُمَا فِي الدُّنْيَا مَعْرُوفًا ۖ وَاتَّبِعْ سَبِيلَ مَنْ أَنَابَ إِلَيَّ ۚ ثُمَّ إِلَيَّ مَرْجِعُكُمْ فَأُنَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ/لقمان 15
و اگر پدر و مادر تو را بر شرک به خدا که آن را به حق نمیدانی وادار کنند در این صورت دیگر آنها را اطاعت مکن و لیک در دنیا با آنها به حسن خلق مصاحبت کن و از راه آن کس که به درگاه من رجوع و انابهاش بسیار است پیروی کن، که (پس از مرگ) رجوع شما به سوی من است و من شما را به پاداش اعمالتان آگه خواهم ساخت.)
♦️وَاخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ وَقُلْ رَبِّ ارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِي صَغِيرًا ﴿۲۴اسرا﴾
و از سر مهربانى بال فروتنى بر آنان بگستر و بگو پروردگارا آن دو را رحمت كن چنانكه مرا در خردى پروردند .
🍃🌹🍃
@fatemi222
✋احترام به والدین در سیره بزرگان
🔺شیخ مرتضی انصاری(ره)
شیخ اعظم، فقیه بزرگ، مادرش را تا نزدیك حمّام به دوش مى گرفت و او را به زن حمامى سپرده، مى ایستاد، تا بعد از پایان كار او را به خانه برگرداند.
هر شب به دست بوسى مادر مى آمد، و صبح با اجازه او از خانه بیرون مى رفت.
پس از مرگ مادر به شدت مى گریست فرمود گریه ام براى این است كه از نعمت بسیار مهمى چون خدمت به مادر محروم شدم، شیخ پس از مرگ مادر با كثرت كار و تدریس و مراجعات تمام نمازهاى واجب عمر مادرش را خواند، با آنكه مادر از متدیّنه هاى روزگار بود.
🔺حاج شیخ عبدالکریم حائری(ره)
ایشان زمانی که میخواستند از عراق و کربلا به ایران هجرت کنند از دار دنیا فقط یک منزل مسکونی در کربلا داشتند و آن را به سیدی تملیک نمودند و بهای آن را یک سال نمازقضا در حرم مطهر امام حسین(ع) به نیابت از مرحوم پدرشان قرار دادند.
🔺آیت الله خوئی(ره)
ایشان نسبت به والدین خویش کمال احترام را داشتند حتی در راه رفتن، وقتی که ایشان برای دیدن طلاب از نجف به قم به مدرسه فیضیه آمدند با وجود مقامی که داشتند جلوی در ایستادند تا پدرشان که یک روحانی ساده بود اول داخل شود.
🔺آیتالله العظمی بروجردی(ره)
در زندگی ایشان نوشتهاند که در سال 1314هـ .ق كه ایشان بیست و دومین بهار عمرش را پشت سر میگذاشت، پدرش نامهای به وی نوشت و او را از اصفهان به بروجرد احضار كرد.
آیتالله بروجردی گمان میكرد پدرش میخواهد او را برای ادامه تحصیل، به نجف اشرف، كه بزرگترین حوزه علمیه شیعه بود، بفرستد؛ ولی پس از دیدار پدر و بستگان، مشاهده میكند كه برخلاف انتظار وی، آنها مقدمات ازدواجش را فراهم كردهاند.
از این موضوع، اندوهگین میشود و چون پدرش علت اندوه و تأثر او را میپرسد، میگوید من با خاطر آسوده و جدیت بسیار، سرگرم دانشآموزی بودم، ولی اكنون بیم آن دارم كه تأهل، میان من و مقصودم فاصله اندازد و مرا از تعقیب مقصود و رسیدن به هدفم بازدارد.
پدر میگوید: فرزندم! این را بدان كه اگر به دستور پدرت عمل كنی، امید است كه خداوند به تو توفیق دهد تا به پیشرفتهای مهمی كه در نظر داری، برسی.
این احتمال را هم بده كه اگر به این آرزوی پدر ترتیب اثر ندهی؛ با همه جدیتی كه در تحصیل داری، به جایی نرسی! گفته پدر در وی اثر میبخشد و تردید او را برطرف میسازد. سرانجام پس از ازدواج، دوباره به اصفهان برمیگردد سالها به تحصیل و تدریس علوم و فنون مختلف اهتمام میورزد.
🔺آیتالله مرعشی نجفی(ره)
زمانی كه در نجف بودیم، یك روز مادرم گفتند: «پدرت را صدا بزن تا تشریف بیاورد برای نهار.» حقیر رفتم طبقه فوقانی؛ پدرم در حال مطالعه خوابش برده بود.
ماندم چه كنم، خدایا امر مادرم را اطاعت كنم؟ از طرفی میترسیدم با بیدار كردن ایشان، باعث رنجش خاطر مباركشان شوم.
خم شدم و لبهایم را كف پاهای پدر گذاشتم و چندین بوسه زدم تا اینكه[پدرم] به خاطر قلقلك پا بیدار شد و دید من هستم. پدرم، سیدمحمود مرعشی، وقتی این علاقه و ادب و احترام را از من دید، فرمود: شهابالدین تو هستی؟! عرض كردم: بله آقا.
دستش را بهسوی آسمان بلند كرد و فرمود: «پسرم، خدا عزتت را بالا ببرد و تو را از خادمین اهل بیت علیهم السلام قرار دهد». آیتالله شهاب الدین مرعشی نجفی میفرمود: هرچه دارم از بركت دعای پدرم است.
🔺علامه طباطبایی(ره)
علامه طباطبائی فرمودند:«آقای ادیب ( نام ایشان آقای شیخ محمد علی ارتقائی ملقب به ادیب العلماء است) که از شاگردان برادر من آقا سید محمد حسن بود، چون روح مرحوم قاضی (ره) را حاضر کرده بود و از رفتار من سۆال کرده بود، فرموده بود:
روش او بسیار پسندیده است؛ فقط عیبی که دارد آن است که پدرش از او ناراضی است و می گوید: در ثواب تفسیری که نوشته است مرا سهیم نکرده است!چون این مطلب را برادرم از تبریز به من نوشت، من با خود گفتم: من برای خودم در این تفسیر ثوابی نمی دیدم، تا آنکه آن را هدیه به پدرم کنم.
🍃🌹🍃
🔺مباحث بیشتر والدین👇 https://eitaa.com/fatemi222/11925
منبرک فاطمی
چهار نکته در والدین https://eitaa.com/fatemi222/7416 سه تفاوت نفقه_همسر و _پدر و مادر https://eitaa.
سلام و اردات
آیا میدونید که چه زمانهایی رحمت خدا نازل میشه؟
در پست بعدی ۴ زمان بیان میشه🌹
♦️عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بِن مَسْعُودٍ رضي الله عنه قَالَ:سَأَلْتُ النَّبِيَّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: أَيُّ العَمَلِ أَحَبُّ إِلَى اللَّهِ؟ قَالَ: «الصَّلاَةُ عَلَى وَقْتِهَا»، قَالَ: ثُمَّ أَيٌّ؟ قَالَ: «ثُمَّ بِرُّ الوَالِدَيْنِ» قَالَ: ثُمَّ أَيٌّ؟ قَالَ: «الجِهَادُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ»
♦️امام باقر عليه السلام فرمودند:
ثَلاثٌ لَمْ يَجْعَلِ اللّهُ (عَزَّوَجَلَّ) لاَِحَدٍ فِيهِنَّ رُخْصَةً اَداءُ الاَْمانَةِ اِلَى الْبَرِّ وَالْفاجِرِ وَالْوَفاءُ بِالْعَهْدِ لِلْبَرِّ وَالْفاجِرِ وَبِرُّ الْوالِدَيْنِ بَرَّيْنِ كانا اَوْ فاجِرَيْنِ
در سه چيز خداوند متعال به احدى اجازه ترك آنها را نداده است:
* اداى امانت به مرد نيكوكار و فاسق
* وفاى به عهد و پيمان نسبت به نيكوكار و فاسق
* نيكى به پدر و مادر، نيكوكار باشند يا فاسق و لااُبالى
بحارالأنوار، ج۷۴، ص ۵۶
♦️برخی زمانها برای نیکی به پدر و مادر
پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله فرمود: «مَنْ زَارَ قَبْرَ أَبَوَیْهِ أَوْ أَحَدِهِمَا فِی کُلِّ جُمُعَةٍ غُفِرَ لَهُ وَ کُتِبَ بَرّا » کسى که در هر جمعه به زیارت قبر پدر و مادرش یا یکى از آنان برود، هم گناهش بخشیده مى شود و هم نزد خداوند فرزند نیکوکار به حساب مى آید.
✅برخی از آثار نیکی به والدین
♦️رضایت الهی
👌روایت شده است أنّ أوّل ما کتب اللّه فی اللّوح المحفوظ انّی أنا اللّه لا اله الّا أنا، من رضی عنه والداه فأنا منه راضٍ و من سخط علیه والداه فأنا علیه ساخطٌ نخستین چیزی که در لوح محفوظ نوشته شد (این بود) منم خداوند و جز من خدائی نیست هرکس پدر و مادرش از او راضی شود من نیز از او راضیم و هرکس والدینش بر او خشم گیرد، من نیز براو خشم می گیرم (و شدت عمل نشان خواهم داد. ([5]جامع السعادات: 2/ 258- از وسائل الشّیعة.
♦️نزول رحمت الهی"
👌قـالَ النَّـبِيُّ صلي الله عليه و آله: يُفْتَحُ اَبْوابُ السَّماءِ بِالرَّحْمَةِ فى اَرْبَعِ مَواضِعَ: عِنْدَ نُزُولِ الْمَطَرِ، وَ عِنْدَ نَظَرِ الْوَلَدِ فى وَجْهِ الْو الِدَيْنِ، وَ عِنْدَ فَتْحِ بابِ الْكَعْـبَةِ، وَ عِـنْدَ النِّـكاحِ. حديث
پيامبر خدا صلي الله عليه و آله فرمود: درهاى رحمت آسمانى در چهار وقت گشوده مى شود: ۱ ـ موقع بارش باران. ۲ ـ زمانى كه فرزند به چهره پدر و مادرش مى نگرد. ۳ ـ هنگام گشوده شدن در كعبه. ۴ ـ هنگام برپايى مراسم عقد و عروسى.
♦️بهره مندی از سایه عرش الهی"
👌حضرت موسی(علیه السلام) به چنین کسی غبطه میخورد
در روایتی آمده است: روی أنّ موسی(علیه السلام) لمّا ناجی ربّه رأی رجلاً تحت ساق العرش قائماً یصلّی فغبطه بمکانه، فقال: «یا ربّ بم بلّغت عبدک هذا ما أری؟» قال: یا موسی! انّه کان بارّاً بوالدیه.-بحارالأنوار، ج ۷۱، ص ۶۵،
وقتی حضرت موسی با پروردگارش مناجات میکرد، مردی را دید که مناجات میکند. حضرت موسی به مقام و درجه او غبطه خورد. عرض کرد: «پروردگارا! به چه وسیله بندهات را به این مقام رساندی؟». فرمود: ای موسی! این مرد به پدر و مادر خود، نیکی میکرد.
🔺مباحث بیشتر والدین👇 https://eitaa.com/fatemi222/11925
✋مسئوليّت انسان در برابر خانواده
✍️در آيات متعدّدى از قرآن به رسالت انسان در برابر خانوادهاش اشاره شده است، از جمله:
🔺«قُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَهْلِيكُمْ ناراً» «تحريم، 6.»
🔺«وَ أْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلاةِ وَ اصْطَبِرْ عَلَيْها» «طه، 132.» اهل خود را به نماز فرمان ده و بر آن پايدارى كن.
🔺«وَ أَنْذِرْ عَشِيرَتَكَ الْأَقْرَبِينَ» « شعراء، 214» نزديكترين بستگانت را هشدار ده.
🔺«يا بُنَيَّ أَقِمِ الصَّلاةَ وَ أْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ» «لقمان، 17.» فرزندم! نماز به پا دار و امر به معروف كن.
🔺«قُلْ لِأَزْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِينَ» « احزاب، 59.» اى پيامبر! به زنان و دختران خود و سپس زنان مؤمنان بگو ...
🔺«إِنَّ الْخاسِرِينَ الَّذِينَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ وَ أَهْلِيهِمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ» «زمر، 15.»* زيانكاران واقعى كسانى هستند كه خود و خانوادهشان در قيامت باختهاند.
🔺«إِنَّا كُنَّا قَبْلُ فِي أَهْلِنا مُشْفِقِينَ» « طور، 26.» مردان خدا در مورد خانواده دغدغه دارند و بىتفاوت نيستند.
🔺«وَ كانَ يَأْمُرُ أَهْلَهُ بِالصَّلاةِ» « مريم، 55» پيامبر، همواره خانوادهاش را به نماز سفارش مىكرد
🍃🌹🍃
✅مباحث بیشتر والدین👇 https://eitaa.com/fatemi222/11925
منبرک فاطمی
تولید و پخش محصولات فرهنگی شما می توانید با سلیقه خودتان هدیه فرهنگی زیبا از ما تحویل بگیرید با قیمت
سلام
تولید و پخش محصولات فرهنگی شهدای گمنام در مشهد با ارسال به کل کشور
شما می توانید با سلیقه خودتان هدیه فرهنگی زیبا از ما تحویل بگیرید با قیمت مناسب
#روز_دانش_آموز
https://eitaa.com/shahidfatemishoping/3526
♦️بهره مندی از سایه عرش الهی
✋عنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ
✍️و اَربَعٌ مَن کُنَّ فیهِ مِنَ المُؤمِنینَ اَسکَنَهُ اللهُ فی اَعلىٰ عِلّیّینَ فی غُرَفٍ فی مَحَلِّ الشُّرَفِ کُلُّ الشَّرَفِ
♦️مَن آوَى الیَتیمَ وَ نَظَرَ لَهُ فَکانَ لَهُ اَباً
♦️وَ مَن رَحِمَ الضَّعیفَ وَ اَعانَهُ وَ کَفاهُ
♦️وَ مَن اَنفَقَ عَلى والِدَیهِ وَ رَفَقَ بِهِما وَ بَرَّهُما وَ لَم یَحزُنهُما
♦️وَ لَم یَخرِق لِمَملوکِهِ وَ اَعانَهُ عَلى ما یُکَلِّفُهُ وَ لَم یَستَسعِهِ فیما لا یُطیق.(
1️⃣👈 من آوَى الیَتیمَ وَ نَظَرَ لَهُ فَکانَ لَهُ اَبا
این اولی است؛ ببینید چطور ناگهان [حدیث] از عبادات، ذکر، دعا و مانند اینها منصرف می شود به یک مسأله اجتماعی و انسانی. می گوید: شما ضعیفی را پناه بدهید (آوی یعنی پناه دادن) و مثل پدر با او رفتار کنید.
2️⃣👈ومن رَحِمَ الضَّعیفَ وَ اَعانَهُ وَ کَفاهُ
خصوصیت دیگر را اینگونه بیان کرده است: کسی که فرد ضعیفی را مورد ترحم قرار بدهد و به او کمک کند و او را کفایت کند. بیشتر ابتلائات جوامع بشری از اول خلقت دنیا تا به امروز عبارت است از پایمال شدن حقوق ضعفا. آن کسی که قوی است، آن کسی که دارای قدرت روحی یا قدرت مالی یا قدرت مقامی است، از معرکه های اجتماعی که به طور طبیعی وجود دارد، خود را نجات می دهد؛ اما ضعیف زیر پا له می شود. چنانچه کسی تصمیم بگیرد و این را تکلیف خود قرار بدهد که به ضعفا مهربانی، کمک و ترحم کند،یکی از این 4 خصلتی که انسان را در اعلی علیین قرار می دهد، دارد.
3️⃣👈 و مَن اَنفَقَ عَلى والِدَیهِ وَ رَفَقَ بِهِما وَ بَرَّهُما وَ لَم یَحزُنهُما
سومین خصلت این است که شخص پدر و مادرش را محزون و اندوهگین نکند؛ چراکه رفتار با پدر و مادر خیلی مهم است. بنابراین باید حضور پدر و مادر را غنیمت شمرد و ثواب الهی را که در خدمت به آنها، وعده داده شده، دریافت کرد. به عنوان مثال اگر فرزندی که از نظر مالی در سطح مطلوبی قرار دارد، پدر و مادرش را تامین مالی کند، با آنها رفتاری توأم با مهربانی و رِفق و ملایمت داشته باشد و به آنها نیکی کرده و اندوهگینشان نکند، در اعلی علیین قرار می گیرد.
4️⃣👈 و لَم یَخرِق لِمَملوکِهِ وَ اَعانَهُ عَلى ما یُکَلِّفُهُ وَ لَم یَستَسعِهِ فیما لا یُطیق
خصوصیت چهارم به سختگیری نکردن نسبت به مملوک و بَرده اشاره دارد؛ البته چون در زمان گذشته برده بود، از این کلمه استفاده شده؛ اما به طور کلی به معنی خدمتکار، زیردست یا آن کسی است که با دستور شما کار می کند. بنابراین اگر کسی نسبت به انجام تکلیف کارمند یا زیردست خود سختگیری نکند، در اعلی علیین و جایگاه رفیع بهشتی ساکن می شود.
🍃🌹🍃
@fatemi222
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جز کوی تو دل را نبود منزل دیگر...
سلام صاحب الزمان ❤️
اللهم عجل لولیک الفرج 🤲
🍃🌹🍃
@fatemi222
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ انسانیت، بهترین دینه؟اصلا دین بالاتره یا انسانیت؟ چرا انسانیت کافی نیــــست!؟
🍃🌹🍃
@fatemi222
باسمه تعالی
نمونه منبر کوتاه یا بین نماز،
♦️موضوع: ازدواج عجیب
پدرِ مقدس اردبیلی در دوران جوانی، کنار جوی آبی نشسته بود، دید سیبی بر روی آب می آید.
دست برد و سیب را برداشت و خورد. بعد از خوردن سیب، به فکر افتاد که این سیبی که خوردم از کدام باغ بود؟ رفت تا به باغی که سیب از آن باغ بود، رسید. به صاحب باغ گفت که مرا حلال کنید یا آنکه قیمتش را بپردازم. صاحب باغ گفت: این باغ فقط از من نیست، ما چهار برادریم و من سهم خودم را به شما بخشیدم. دو تا دیگر از برادرانم در ایران هستند و یکی در خارج از ایران )آذربایجان(.
♦️نزد آن دو برادر رفت و حلالیت طلبید و سپس بار سفر بست و به خارج از ایران رفت و خود را به در خانه آن برادر رسانید و قصه را بیان کرد. آن برادر چهارم تعجب کرد که این فرد کیست که برای یک چهارم سیب، این همه راه را طی کرده و به اینجا آمده تا حلالیت بطلبد؟
♦️گفت: من سهم خودم را به شما بخشیدم ولی به یک شرط: دختری دارم از چشم، کور و از زبان، لال و از گوش، کر است اگر قبول کنی با او ازدواج کنی حلالت می کنم و الا نه. جوان قدری تأمل کرد و پذیرفت. وقتی مراسم عقد تمام شد و داخل حجله رفتند، عروس را حوریه ای از حوران بهشتی دید.
♦️از حجله بیرون آمد و به پدر دختر گفت: شما گفتید دخترتان کور و کر و لال است؟! گفت: آری، من دروغ نگفتم. گفتم: کور است چون تا به حال چشمش به نامحرم نیفتاده، و گفتم: کر است، چون گوش او صدای نامحرم و صدای ساز و آواز و غنا نشنیده، و گفتم: لال است، زیرا زبانش به دروغ و غیبت و ناسزا و تکلم با نامحرم باز نشده است. مدتها از درگاه حضرت حق درخواست می کردم که خدایا داماد خوبی که هم کفو این دختر باشد به من مرحمت کن. خدا دعای مرا مستجاب کرد و دامادی متقی چون تو نصیبم کرد. از این ازدواج خداوند فرزندی صالح و بی نظیر، عالمی ربانی، افقه ». الفقهاء زمان، شیخ احمد مقدس اردبیلی را عنایت فرمود
🍃🌹🍃
@fatemi222
🌸🍃﷽🌸🍃
✋رزّاقيّت خداوند
1- آياتى كه رزق و روزى را به طور مطلق مستند به حضرت حقّ مىداند واز آن آيات استفاده مىشود كه آنچه از جانب او مقرّر است صحيح و خير و به دور ازحرام و شرّ است، چرا كه حضرت او منبع فضل و رحمت و عنايت و مرحمت و لطف و كرامت وجود و سخا و عطا و بخشش و قدرت جناب او بىنهايت در بىنهايت است و جز خير و خوبىو درستى و سلامت براى احدى نخواسته و نمىخواهد؛ و از آن جا كه سلامت زندگى مردمبستگى به رعايت اوامر و نواهى او دارد و مهمترين عامل حركت آدمى به سوى عبادت وتقوا، روزى پاك و حلال است، معنا ندارد خداوند عزيز از طرفى از انسان برنامه پاك ورعايت حقوق بخواهد و از طرف ديگر روزى انسان را از راه حرام قرار دهد كه در كارحكيم و عالم و عادل تناقض وجود ندارد:
🔻﴿الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلاةَوَمِمَّا رَزَقْناهُمْ يُنْفِقُونَ﴾«بقره 3.»
آنان كه به غيب ايماندارند و نماز را بر پا مىدارند و از آنچه به آنان روزى دادهايم، انفاق مىكنند.
🔻﴿الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْيُنْفِقُونَ﴾«انفال: 3.»
هم آنان كه نماز را برپا مىدارند و ازآنچه به آنان روزى دادهايم،انفاق مىكنند.
🔻﴿الَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْوَالصَّابِرِينَ عَلَى مَا أَصَابَهُمْ وَالْمُقِيمِى الصَّلَاةِ وَمِمَّارَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ﴾«حج 35.»
همانان كه وقتى خدا ياد شود، دلهايشان مىهراسد و بر آنچه [از بلا وحادثه] به آنان مىرسد، شكيبايند و برپا دارندگان نمازند و از آنچه روزى آناننموديم، انفاق مىكنند.
🔻﴿أُولئِكَ يُؤْتَوْنَ أَجْرَهُم مَرَّتَيْنِ بِمَا صَبَرُواوَيَدْرَءُونَ بِالْحَسَنَةِ السَّيِّئَةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ﴾«قصص 54.»
اينان به علت صبرى كه [بر ايمان و عمل به قرآن] كردند و بدى [مردم]را با نيكى و خوبى خود دفع مىكنند و از آنچه به آنان روزى كردهايم، انفاق مىنمايند،دوبار پاداششان مىدهند.
🔻﴿تَتَجَافَىٰ جُنُوبُهُمْ عَنِ الْمَضَاجِعِ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ خَوْفًا وَطَمَعًا وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ﴾« سجده 16.»
[ملازم بستر استراحت و خواب نيستند، بلكه] پهلوهايشان ازخوابگاههايشان دور مىشود در حالى كه همواره پروردگارشان را به علت بيم [از عذاب] و اميد[به رحمت و پاداش] مىخوانند و از آنچه آنان را روزى دادهايم، انفاق مىكنند.
🔻در اين آيات به خصال و اوصاف مردان راه حقّ و عارفان عاشق اشارهمىكند كه اينان با غيب عالم، در ارتباطند و بپا دارنده نمازند و چون ياد خدا شودقلبشان از عظمت حقّ مملوّ از ترس و خشيت مىشود، بر مصايب و طوفانها براى حفظ دينخود صبر مىورند، بدى را به خوبى برطرف مىنمايند، به وقت نيمه شب و سحر از بسترخوش و رختخواب ناز سربرداشته به عرصه گاه عبادت و مناجات قدم مىنهند؛ و در پايانهر پنج آيه مىفرمايد: از آنچه كه به اين بندگان صالح و عباد شايسته روزىكردهايم، در راه خير و صلاح مردم و پيشبرد اهداف حقّ و رفع نياز نيازمندان وجبران درد دردمندان انفاق مىكنند.
🔻آرى، اصل رزق و روزى در ارتباط با عنايت و حكمت خداست و آنچه ريشه دراسما و صفات او دارد صحيح و پاك و اصيل و عين نور است و اين معنا از جمله﴿وَمِمّا رَزَقْناهُمْ﴾ استفاده مىشود.
🔻با توجّه به آيات ياد شده، احدى را نمىرسد كه تصوّر كند خداوند راغير از روزى پاك، رزق ديگرى هست كه از حرام باشد كه اين مسئله تهمتى شيطانى بهحريم پاك حضرت حقّ است، حريمى كه از هر عيب و نقصى منزّه و جز كمال و درستى و عدلو صدق و رحمت و كرم و خلاصه كمالات بى نهايت در بى نهايت، در آن پيشگاه با عظمت،چيزى يافت نمىشود.
🍃🌹🍃
@fatemi222
🌸🍃🌸🍃
شبی یک کشتی گرفتار توفان شد. مسافران وحشت زده شده بودند و فریاد میکشیدند.
دختر ۸ ساله ی ناخدا هم در کشتی بود. سر و صدای بقیه بیدارش کرد. از مادرش پرسید: مادر چه شده؟
مادر گفت که توفانی عظیم آمده است. دخترک: آیا پدر پشت سکان است؟ مادر: بله. دخترک با شنیدن این پاسخ، دوباره به رختخوابش بازگشت. دخترک دیگر نمیترسید،
چون به سکاندار ایمان داشت.
پ.ن: تا وقتی خدا سکاندار ماست، نگرانی برای چه؟
🍃🌹🍃
@fatemi222
🔺سال 37 هجرى در صفّين، شخصى از طايفه بنى اسد سوالی را از امام المتقین، امیرالمومنین، علی علیه السلام پرسيد: چگونه شما را از مقام امامت كه سزاوارتر از همه بوديد كنار زدند؟
🔺اطراف امام علیه السلام پر بود از ارادتمندان خلفا و پرداختن تفصیلی و شفاف نسبت به جواب این شخص، باعث پراکندگی لشگر و یاران حضرت در برابر معاویه، علیه اللعنه و الهاویه می شد.
◀️ حضرت فرمودند: يَا أَخَا بَنِي أَسَدٍ ! إِنَّكَ لَقَلِقُ اَلْوَضِينِ تُرْسِلُ فِي غَيْرِ سَدَدٍ؛"يعنى هر آينه بند بار تو سست است (كنايه از سخن گفتن بىموقع) و سينۀ تو تنگ است (كنايه است از بىحوصلگى و بىصبرى) .
و در ادامه حضرت در ضمن جوابی اجمالی به این شخص فرمود: وَ هَلُمَّ اَلْخَطْبَ فِي اِبْنِ أَبِي سُفْيَانَ؛ " اكنون مشكل پسر ابو سفيان در پيش است.
✅ منظور مبارک حضرت این بود که در این کارزار و درگیری با معاویه، جای طرح برخی مسائل و اشکالاتی که در گذشته بوده و پرداختن به آن ها باعث دو دستگی و ضعف در جبهه ی حق علیه باطل می شود، صحیح نیست و همه ی دغدغه ها باید معطوف به دشمن باشد.
💥 به نظر می رسد، در این روزهای حساس و سرنوشت ساز، پرداختن به مباحثی چون:
◀️شیعه یا سنی بودن اهل غزه یا لبنان، یمن یا سوریه
◀️ شهید یا غیر شهید بودن کشتگان خط مقاومت
◀️ صحیح یا غلط بودن برخی تکنیک ها یا تاکتیک های فرماندهان ارشد خط مقاومت
و و و صحیح و پسندیده نیست.
✅ همگان ان شاء الله با استعانت از پروردگار عالم و استمداد از ولی الله الاعظم و دست در دست همه ی رزمندگان جبهه ی حق و در خیمه ی امن #ولایت_فقیه، فقط و فقط به نابودی اسرائیل غاصب و کودک کش بیاندیشیم و با توکل بر خدا، جهان بدون اسرائیل را جشن بگیریم.
🌹ان شاء الله
🍃🌹🍃
@fatemi222
D1736898T14993882(Web)-mc.mp3
9.94M
🔹 بندگی خدا اساس اخلاق دینی بندگی
پایه و اساس اخلاق دینی بندگی و عبودیت است و این امر لوازمی دارد و صفاتی باید در انسان رشد کند تا به این درجه برسد. یکی از این امور شاکر بودن است.
🎙 #استاد_عالی
⏱ #سخنرانی_کامل
📺 #صوتی
┄┄┅═✧❁🎙❁✧═┅┄
🍃🌹🍃
@fatemi222
🔴در فتنهی بعد از رسول خدا (ص) همراه امیرالمؤمنین (ع) باشید!
♦️رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: سَتَكونُ بَعدی فِتنَةٌ فإذا كانَ ذلكَ فالزِموا علی بن أبی طالِب، فإنَّهُ أوَّلُ مَن يَرانی و اوَّلُ مَن يُصافِحُنی يَومَ القِيامَةِ و هو الصِّدّيقُ الأكبَر و هُوَ الفاروقُ هذه الاُمَّةِ، يفرقُ بَينَ الحَقِّ و الباطِلِ و هو يَعسوبُ المُؤمِنينَ.
♦️ به زودی بعد از من فتنه ای خواهد بود، پس در آن هنگام همراه علی بن ابی طالب (ع) باشید که او اولین کسی است که مرا می بیند و با من در روز قیامت مصافحه می کند،
♦️و اوست صدیق اکبر و فاروق این امت که بین حق و باطل فرق می نهد و اوست بزرگ مؤمنین.
📚 اسدالغابه ۲۸۷/۵، اصابة ١٦٧/٧، استيعاب ٦٥٧/٢، كنزالعمال ١٥٥/٦
🍃🌹🍃
@fatemi222
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گاهی اوقات یک گناه آدم رو زمین میزنه‼️
🍃🌹🍃
@fatemi222
✨﷽✨
استاد مرحوم فاطمی نیا:
به قول آیت الله بهاء الدّینی رضوان الله علیه شاید به نظر ما چیزی نباشد ولی مبدأ میل را عوض می کند
در جوانی به مکّه مشرّف شدم -شاید اینطور بوده است- یک شیخی بود، یک بندهی خدایی در کاروان بود، مردم از او فرار میکردند، دفع میشدند. یک لیوان آب به یک سیّدی داد، هوا گرم بود، در جدّه بودیم، این محبوب القلوب شد.
پدر من اعلی الله مقامه میگفت: در اصفهان طلبهای بود، درسها را نمیفهمید، فهم او بسته بود. به یک موردی یک احسانی کرد، یک نیکی کرد فهم او باز شد. خدا این ابزار را برای ما گذاشته است، قدردان باشید. فقط فکر نکنید با نماز شب است، نماز شب یکی از آن ابزار است. دل شاد کردن به اندازهی وسع خود شما، به یک تلفنی دلی را شاد بکن. یک وقت دیدید یک کسی با یک چیز کمی دلشاد میشود. اگر قدرت دارید با چیزهای زیاد دلها را شاد بکنید. به هر حال یک کاری بکنید که این سیّئات از شما دور بشود.
چرا؟ چون «إِنَّ الْحَسَناتِ یُذْهِبْنَ السَّیِّئاتِ»، چقدر قرآن زیبا است! میفرماید: حسنات سیّئات را میبرد. بعد میگوید: «ذلِکَ ذِکْرى لِلذَّاکِرینَ» این یک تذکّری است که مردم به هوش بیایند. شما ابزار دارید، تعداد زیادی ابزار دارید که میتوانید سیّئات را ببرید. میتوانید نماز بخوانید، میتوانید قرآن بخوانید، پیش پدر و مادر خود بروی دلی را شاد بکنی، زنگ بزنی. اینقدر ابزار وجود دارد. برای همین قرآن میگوید: «إِنَّ الْحَسَناتِ یُذْهِبْنَ السَّیِّئاتِ ذلِکَ ذِکْرى لِلذَّاکِرینَ» در واقع داریم تذکّر میدهیم از ابزار خود غافل نشو.
📚سیری در صحیفه ۸۶آذر / 1396 .
🍃🌹🍃
@fatemi222
منبرک فاطمی
باسمه تعالی 👌دوبرابر پرداخت بانکی 🔺اگر فرزندتان بیکار است و مایلید به اندازه یک کارمند معمولی درآم
سلام
این برنامه اقتصادی از شهریور بحمدلله شروع شده و چند نفری از دوستان هم مشارکت نمودندکه قابل تقدیر میباشد.
توضیحات 👇
https://eitaa.com/fatemi222/14647
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴واکنش قوی حجت الاسلام عالی به بیانیه جامعه مدرسین و محققین درباره به رسمیت شناختن اسرائیل.
منتظر واکنش انقلابی سایر علما هم در مورد مواضع ننگین جامعه مدرسین و محققین حوزه هستیم.
🍃🌹🍃
@fatemi222
✳️ در بازار دنیا گُم شدهایم!
🔻 امام زمان گُم و غایب نشدهاند؛ ما گم و محجوب گشتهایم. غرور کودکانهٔ ما انسانها سبب شد از سویی گمان کنیم بزرگ شدهایم و دیگر نیازی به هدایت الهی و رهبران آسمانی نداریم و با علم و اندیشهٔ خویش میتوانیم راه سعادت را بیابیم و طی کنیم و به مقصد نائل شویم و لذا دست خود را از دست حجت خدا ارواحنا فداه بیرون کشیدیم. از سوی دیگر با به حاشیه راندن و به فراموشی سپردن معنویات، فریفتهٔ ظواهر دنیا و ویترینهای تزیینشدهٔ قدرت، ثروت و لذت در بازار مکارهٔ دنیا شدیم.
🔺 با آن توهم، خود را از پدر مهربان بینیاز پنداشتیم و با این تعلّق مجذوب ظواهر دنیوی شدیم و از همراهی نمودن با او بازایستادیم و وقتی به خود آمدیم، گم شده بودیم و به خطا پنداشتیم پدر گم شده است؛ در حالی که دائماً متوجه ماست.
📚 از کتاب #جان_جهان | پژوهشی نو و جامع در عرصهٔ مهدویت ص ۲۱۵
🍃🌹🍃
@fatemi222
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حتما ببینید:
بحث آخرت نیست اصلا
تو حتی اگه عیاشی هم میخوای باید از جبههی مقاومت دفاع کنی!
شماره کارت
🍃🌹🍃
@fatemi222
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آزمایشهای قبل از دوران مهدی موعود (عج)
🍃🌹🍃
@fatemi222
🌸🍃﷽🍃🌸
✋همراه با قرآن
✍ درسهای تربیتی سوره ی حمد
1-انسان در تلاوت سوره ی حمد با «بِسْمِ اللّهِ» از غیر خدا قطع امید می کند.
2-با «رَبِّ الْعالَمِینَ» و «مالِکِ یَوْمِ الدِّینِ» احساس می کند که مربوب و مملوک است و خودخواهی و غرور را کنار می گذارد.
3-با کلمه«عالمین»میان خود و تمام هستی ارتباط برقرار می کند.
4-با «الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ» خود را در سایه لطف او می داند.
5-با «مالِکِ یَوْمِ الدِّینِ» غفلتش از آینده زدوده می شود.
6-با گفتن «إِیّاکَ نَعْبُدُ» ریا و شهرت طلبی را زایل می کند.
7-با «إِیّاکَ نَسْتَعِینُ» از ابرقدرت ها نمی هراسد.
8-از «أَنْعَمْتَ» می فهمد که نعمت ها به دست اوست.
9-با «اهْدِنَا» رهسپاری در راه حقّ و طریق مستقیم را درخواست می کند.
10-در «صِراطَ الَّذِینَ أَنْعَمْتَ عَلَیْهِمْ» همبستگی خود را با پیروان حقّ اعلام می کند.
11-با «غَیْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَیْهِمْ» و «لاَ الضّالِّینَ» بیزاری و برائت از باطل و اهل باطل را ابراز می دارد.
🌹هر صبح با پیام قرآنی ،جهت اهدا وارسال به دوستان ..
📚چهل موضوع کاربردی قرآنی
https://eitaa.com/fatemi222/8043
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹کی میشه با اذان مسجدالاقصی در قدس نماز بخونیم !؟
#قدس
@fatemi222