لب دریا قدم میزد
هر کس هم بهش تیکه مینداخت
با خنده و روی خوش بهش سلام میکرد
واقعا دمت گرم 👌
#طلبه
#جذب
🆔 @fatemi222
🔸شرح دعای روز پنجم
https://eitaa.com/fatemi222/5363
↩️گام پنجم هدایت در قرآن ازجزء پنجم
🔹اولویتبندی در احسان
https://eitaa.com/fatemi222/5365
🔹بدیها از شماست
https://eitaa.com/fatemi222/5366
🔹آتش حَسَد را جدّی بگیریم
https://eitaa.com/fatemi222/5367
🔹امانتداری
https://eitaa.com/fatemi222/5368
🔹راضی باشیم
https://eitaa.com/fatemi222/5369
🔹نه شبهه روزه داری
https://eitaa.com/ahkam31/968
🔹احکام
https://eitaa.com/ahkam31/910
🌸🍃﷽🌸🍃
👆 راهکارهای زندگی موفق در جزء پنجم قرآن کریم.😊
#زندگی_قرآنی
✅ بین افراد، صلح و آشتی ایجاد کنید، و ناامید و بیتفاوت نباشید.
🆔 @fatemi222
🔴 ولی خدا در بین ماست
🔹 یکی از منابع مهم مهدوی کتاب کمال الدین و تمام النعمه مرحوم شیخ صدوق است. در باب 26 این کتاب که در موضوع غیبت #امام_زمان نگارش یافته است از وجود نازنین امیرالمؤمنین نقل کرده است:
خداى تعالى چهار چيز را در چهار چيز مخفى ساخته است؛
1️⃣ رضاى خود را در طاعتش نهان ساخته است و مبادا چيزى از طاعتش را كوچك شماريد كه بسا آن طاعت موافق رضاى او باشد و تو ندانى؛
2️⃣ و خشم خود را در معصيتش نهان ساخته است، مبادا چيزى از معصيتش را كوچك شماريد كه بسا آن معصيت، موافق با خشم او باشد و تو ندانى؛
3️⃣ و اجابت خود را در دعايش نهان ساخته است و مبادا چيزى از دعايش را كوچك شماريد كه بسا آن دعا موافق با اجابت او باشد و تو ندانى؛
4️⃣ و ولىّ خود را در ميان عبادش نهان ساخته است و مبادا كه بنده اى از بندگانش را كوچك شماريد كه بسا آن بنده، ولىّ او باشد
📚 کمال الدین و تمام النعمه ، ج ۱ ص ۲۹۶
🔵 آری ولیّ خدا در بین ماست
🆔 @fatemi222
💈شرح دعای هر روز ماه مبارک رمضان💈
#دعای_روز پنجم
«أللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرینَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ عِبَادِكَ الصَّالِحِینَ الْقَانِتِینَ وَاجْعَلْنِی فیهِ مِنْ أَوْلِیَائِكَ الْمُقَرَّبِینَ بِرَأْفَتِكَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِین
خدایا! مرا در این روز، از استغفارکنندگان قرار ده و از بندگان صالح مطیع خود مقرر فرما و هم در این روز، مرا از دوستان مقرب درگاه خود قرار ده. به حق لطف و رأفتت، ای مهربانترین مهربانان!
🔹پیامهای دعا
1- قرارگرفتن جزء استغفارکنندگان
2- قرارگرفتن جزء بندگان صالح مطيع
3- قرارگرفتن جزء اوليای مقرب خدا
4- درخواست رأفت و رحمت خداوند متعال
🔸پیام منتخب
✍️توبه و استغفار، یكى از حقایق بلند اسلام است که در بیش از هشتاد آیۀ قرآن، بر اهمیت آن تأکید شده است. توبه واقعى چهار شرط اساسی و دو رکن تکمیلی دارد. که عبارتاند از: پشیمانی از گذشته، تصمیم جدی بر بازنگشتن به معصیت، ادای حقوق الهى و ادای حقوق مردم (اعم از مالى، عِرضی و بدنی).
دو شرط تکمیلى عبارتاند از: 1)چشیدن رنج عبادت و 2) ذوبکردن گوشتهای روییده در دوران معصیت.
پیامبر اکرم(ص) فرمود: «آیا میدانید تائب(توبهکننده) کیست؟ گفتند: نه! فرمود: هرگاه بندهای تائب، شاکی های خود را راضی نکند، تائب نیست؛ کسی که توبه کند و مجلس و غذایش را تغییر ندهد، تائب نیست؛ کسی که توبه کند و رفقای دوران گناه خویش را تغییر ندهد، تائب نیست؛ کسی که توبه کند و بر عبادتش نیفزاید، تائب نیست.
📚منابع؛
مستدرک الوسائل، ج ۱۲، ص ۱۳۱
بحار الأنوار، ج ۶، ص ۳۵ و ۳۶
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
🌺🌺🌺
🆔 @fatemi222
شب پنجم.pdf
حجم:
203.2K
🌀فیش منبر روشمند ماه مبارک رمضان
✳️ پنجم ماه مبارک رمضان
#ماه_رمضان
#رمضان
#ماه_مبارک_رمضان
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
﷽
☫
🆔 @fatemi222
درس پنجم کتاب رمضان با قرآن.pdf
حجم:
779.3K
📖 📖 📖 📖 📖ا
📝 درس پنجم 📝
📔 کتاب رمضان با قرآن 📔
📚 براساس تفسیر نور 📚
🆔 @fatemi222
هر وقت خیلی خسته شدی این عکس رو ببین و انرژی بگیر ... پاشو و ادامه بده .
🆔 @fatemi222
✅شرح دعای روز ششم
https://eitaa.com/fatemi222/5384
↩️گام ششم هدایت در قرآن ازجزء ششم
🔹افشاگری درباره ظلم
https://eitaa.com/fatemi222/5387
🔹اوّلین خون
https://eitaa.com/fatemi222/5388
🔹 ترسِ زیبا و ترسِ زشت
https://eitaa.com/fatemi222/5389
🔹رابطهی توکّل و ایمان
https://eitaa.com/fatemi222/5390
🔹مومن کینهجو نیست
https://eitaa.com/fatemi222/5391
🔹 پزشکی قرآن
https://eitaa.com/fatemi222/5392
↩️احکام تقسیم بندی و عددی روزه
https://eitaa.com/ahkam31/910
🔹امر به معروف و نهی از منکر
https://eitaa.com/ahkam31/974
دعا؛ برنامه مؤکد رمضان
[منبر ۲۰ دقیقه ای]
[ نکاتی برگزیده تقدیم می شود تا به سلیقه سخنران به مقدار ۲۰ دقیقه انتخاب و ارائه شود]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین اما بعد؛ «وَإِذا سَأَلَكَ عِبادي عَنّي فَإِنّي قَريبٌ ۖ أُجيبُ دَعوَةَ الدّاعِ إِذا دَعانِ ۖ فَليَستَجيبوا لي وَليُؤمِنوا بي لَعَلَّهُم يَرشُدونَ﴿۱۸۶ بقره﴾
و هنگامی که بندگان من، از تو در باره من سؤال کنند، (بگو:) من نزدیکم! دعای دعا کننده را، به هنگامی که مرا میخواند، پاسخ میگویم! پس باید دعوت مرا بپذیرند، و به من ایمان بیاورند، تا راه یابند (و به مقصد برسند)!»
🌙بیان احکام
اگر کسی فراموش کند که روزه است و از سر فراموشی هر یک از مفطرات از قبل خوردن،آشامیدن و آمیزش جنسی را مرتکب شود، روزهی او باطل نمیشود، ولی هر لحظه که یادش آمد باید فوراً از خوردن ، آشامیدن دست بکشد و دهانش را خالی کند. همین طور باید از حال آمیزش خارج شود وگرنه روزهاش باطل است.
❇️نکات کلی مقدماتی
🔷تناسب دعا با رمضان
➖آیهی «و اذا سألک عبادی عنّی فانّی قریب اجیب دعوة الدّاع اذا دعان» در سورهی بقره، در خلال آیات مربوط به روزه و ماه رمضان است. و این نشان دهنده اهمیت دعا در رمضان و هنگام روزه داری است.
➖ پیامبر(ص) در کلام انگیزشی خطبه شعبانیه مؤمنان را به دعا ترغیب فرموده اند؛«... وَ دُعَاؤُکُمْ فِیهِ مُسْتَجَابٌ فَاسْأَلُوا اللَّهَ رَبَّکُمْ بِنِیَّاتٍ صَادِقَةٍ وَ قُلُوبٍ طَاهِرَةٍ أَنْ یُوَفِّقَکُمْ لِصِیَامِهِ وَ تِلَاوَةِ کِتَابِه».(۱)
و دعاهای شما مستجاب، پس، از پروردگار خویش با نیت های راستین و دلهای پاک، بخواهید که توفیق روزه این ماه و تلاوت قرآن در آن را به شما عنایت فرماید.
➖امام کاظم (ع) زمان افطار را موقعیتی مناسب برای دعا میداند و میفرماید: «دَعْوَةُ الصَّائِمِ یُسْتَجابُ عِنْدَ إِفْطارِهِ؛ دعای روزهدار در هنگام افطار پذیرفته است.»(۲)
🔷 دعا یک فضیلت است
مؤمن دعا كننده با انسانی که خدا غافل است یکی نیستند.و سنّت خداوند لطف به اوّلى را اقتضا میکند نه دوّمى.
آرى، دعا و گفتگو با خداوند، ظرفيّت انسان را براى دريافت الطاف الهى بيشتر مىكند. همانگونه كه توسل و زيارت اولياى خدا، شرايط انسان را عوض مىكند. چنانكه اگر كودكى همراه پدر به مهمانى رود، دريافت محبّتش بيش از آن خواهد بود كه تنها برود.
بنابراين دعا، زيارت و توسل، سبب تغيير شرايط است، نه برهمزدن سنّتهاى قطعى الهى.
➖ استاد مطهری می نویسد:
«قطعنظر از اجر و پاداشی که برای دعا هست و قطعنظر از اثر استجابتی که بر دعا مترتب است، دعا اگر از حد لقلقه زبان بگذرد و دل با زبان هماهنگی کند و روح انسانی به اهتزاز درآید، یک روحانیت بسیار عالی دارد؛ مثل این است که انسان خود را غرق در نور میبیند. شرافت گوهر انسانیت را در آنوقت احساس میکند. آنوقت خوب درک میکند که در سایر اوقات که چیزهای کوچک او را به خود مشغول داشته بود و او را آزار میداد، چقدر پست و ساقط و اسفل بوده.
انسان وقتیکه از غیر خدا چیزی میخواهد، احساس مذلت میکند؛ ولی وقتی از خدا میخواهد، احساس عزّت. به همین جهت، دعا هم طلب است و هم مطلوب، هم وسیله است و هم عنایت. اولیاء خدا هیچچیزی را بهاندازه دعا خوش نداشتند. همه خواهشها و آرزوهای دل خود را با محبوب واقعی در میان میگذاشتند و بیش از آن اندازه که به مطلوبهای خود اهمیت میدادند، به خود طلب و نیاز اهمیت میدادند.»(۳)
🔷دعابرای همه خواسته ها
➖امام محمدباقر(ع)»:
ولاتُحقِّروا صَغیراً مِن حَوائِجِكُم، فَاِنَّ اَحَبَّ المُؤمِنینَ اِلَی اللهِ تَعالی أَسأَلُهُم.
حاجتهای کوچک خود را خُرد و ناچیز نشمارید. در نزد خدای متعال محبوبترین مؤمنان آن کسی است که بیش از همه حاجتها و خواستههای خود را از خداوند مسألت مینماید.(۴)
➖«فيما أوحَى اللّه ُ إلى موسى (ع) : يا موسى ، سَلْني كلَّ ما تَحتاجُ إلَيهِ ، حتّى عَلَفَ شاتِكَ ، و مِلحَ عَجينِكَ» در آنچه خداوند به موسى وحى كرده است : اى موسى! هر چه نياز دارى از من بخواه ، حتّى علوفه گوسفند و نمك خميرت را.(۵)
🔺در ادامه در دو محور عوامل و موانع استجابت را بررسی میکنیم🔺
🔻 ادامه دارد 👇👇