❓چرا
اسـم ائــمه
علیهــم الســــلام
در قــرآن بیــــان نشــده؟
امامت مگر از اصول دین نیست؟
✅ پاسخ:
1️⃣ اصل امامت از اصول دین است، اما دانستن اسامی همه ائمه علیهمالسلام از اصول دین نیست.
اصل امامت از مسلمات قرآن است که در آیه ابتلاء، اولی الامر، ولایت و... بیان شده است. همانند اصل نماز، زکات و... که اصل آن در قرآن آمده ولی خصوصیات آن توسط سنت نبوی بیان شده است.
2️⃣ بیان ائمه در قرآن به صورت کنایهای و با ذکر اوصاف است، بیان کنایهای فصیحتر و بلیغتر از بیان صریح است. قاعده مسلم در ادبیات عرب است که 👈 الکنایة ابلغ و اصرح من التصریح👉 خصوصا در مواردی که مصادیق خارجی اوصاف، بسیار واضح و روشن باشند.
👌 مثلا در زمان ما به جای گفتن «سید علی خامنهای» غالبا از القابی مثل «مقام معظم رهبری» استفاده می شود! مصادیق خارجی ائمه ۱۲ گانه 👈 خصوصا امیرالمومنین علیهالسلام به دلیل تصریحات متعدد رسول گرامی اسلام 👉 بسیار واضح و روشن بوده لذا خداوند در قرآن با بیان کنایهای و با ذکر اوصاف، ائمه را بیان و معرفی کرده است. این روش بیان برای روشن کردن شرافت و فضیلت بالای آنها نیز مناسبتر است.
3️⃣ بیان قرآنی و بیان نبوی و اطاعتالله و اطاعتالرسول در اتمام حجت نسبت به بندگان و وجوب تبعیت (معذریت و منجزیت) هیچ تفاوتی ندارند❗️ بیان نبوی مکمل و مبین و مفسر بیان قرآنی می باشد و در سعادت و شقاوت و هدایت و گمراهی ارزشی همسنگ و برابر دارند. صدها روایت صحیح السند و متواتر در بیانات رسول گرامی اسلام وجود دارد و حجت را بر همگان تمام کرده است.
4️⃣ بیان صریح و با ذکر اسامی هیچ تضمینی برای رفع اختلاف و هدایت همگی نیست❗️مگر اسم رسولالله در کتاب مقدس مسیحیان و یهودیان نیامده بود❓ آیا همگی هدایت یافتند❓آیا اختلاف پیدا نشد؟ آیا با معرفی طالوت برای بنی اسرائیل همگی وی را پذیرفتند⁉️
5️⃣ جلوگیری از نسل کشی ائمه علیهمالسلام: یکی از حکمت های ذکر کنایهای و با اوصاف است، با وجود دشمنانی که در کربلا حتی به طفل شش ماهه تشنه هم رحم نکردند😭 دشمنانی که با هدف کشتن امام زمان علیهالسلام، امام هادی و عسگری را به شدت کنترل و زندانی کردند.
6️⃣ جلوگیری از تحریف قرآن: به خاطر مطامع سیاسی🇺🇸 و اقتصادی👑 یکی از حکمت های بیان کنایه ای و با اوصاف مصادیق امامت می باشد.
مطالعه در تاریخ حدیث نگاری میان مخالفان و دشمنان نشان میدهد که آنها واضحترین و مسلمترین حقایق و فضائل اهل بیت علیهمالسلام را نیز انکار و تضعیف و تحریف نمودهاند❗️
❇️ برای مثال حدیث منزلت را تحریف کرده و به جای هارون، قارون😳 ذکر کردهاند، یا اینکه در صحیح بخاری واضحترین روایات متواتر همانند حدیث غدیر، طیر، ثقلین و... کتمان شده است😔
📎#پاسخ_به_شبهات
✍️مباحثی از عید غدیر جهت مطالعه
https://eitaa.com/fatemi222/9316
🔹 آیت الله حائری شیرازی 🔹
🔸نگویید: «مستحب است؛ شد، شد؛ نشد، نشد»🔸
هرچه می توانید سنتهای خود را در عید_غدیر، جدیتر بگیرید. نگویید: «مستحب است؛ شد شد؛ نشد نشد». این سنتها از اوجب واجبات است. چرا؟ چون شناسنامۀ ما شیعیان است.
پدرها جوری نسبت به عید غدیر ارادت به خرج بدهند که بچهها از یک ماه، دو ماه قبل چشمانتظار #عید_غدیر باشند! حتی اگر لازم شد، قرض کنید و یک عیدی حسابی -به اندازهای که به علی ارادت دارید- به بچهها بدهید. نگویید: «باز من باید یک چیزی خرج کنم!» نه! مقروض میشوی، خب بشو! تو که برای چیزهای دیگر قرض کرده ای، یک بار هم برای حضرت علی مقروض شو.
مسیحیها بابانوئل درست میکنند و به بچه هایشان میگویند: «او برای تو هدیه را آورده؛ مسیح برای تو این هدایا را آورده». بچه از اول ذهنش با عیسی (علیهالسلام) انس میگیرد، رفاقت میکند.
حالا بروید ببینیم چه کار میکنید! این شما و این عید #غدیر. سفری، تفریحی، گردشی میخواهی ببری، بگو این مال عید غدیرت است! اگر هم تابستان میبری بگو، قولش را عید غدیر به شما دادم.قولهایی که میخواهید به آنها بدهید، عید غدیر بدهید. هدایایتان و وعدههایتان را بگذارید در این روز تا اینها با عید غدیر جوش بخورند.
علما
✍️مباحثی از عید غدیر جهت مطالعه
https://eitaa.com/fatemi222/9316
❇️ #حدیث | اثر محبّت به امام علی
🔻 قالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّیاللهُعَلَیهِوَآلِهِوَسَلَّمَ:
«حُبُّ عَلِيِّ بنِ أبيطالِبٍ يَأكُلُ السَّيِّئَاتِ كَمَا تَأكُلُ النَّارُ الحَطَبَ».
✍️ رسول خدا صلواتاللهعلیهوآله فرمود:
دوست داشتن على بن ابىطالب علیهماالسّلام گناهان را از بين مىبرد، همانگونه كه آتش، هيزم را.
📚 بحار الأنوار، ج39، ص306.
📎 #غدیر
📎 #روز_شمار_غدیر
📎 #فضائل_امیرالمؤمنین
✍️مباحثی از عید غدیر جهت مطالعه
https://eitaa.com/fatemi222/9316
❇️ #حدیث_نگاشت | حدیث ولایت
🔻 قالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّیاللهُعَلَیهِوَآلِهِوَسَلَّمَ:
«عَلِيٌّ عَلَيْهِالسَّلاَمُ وَلِيُّ كُلِّ مُؤْمِنٍ مِنْ بَعْدِي».
✍️ رسول خدا صلواتاللهعلیهوآله فرمودند:
علی علیهالسّلام سرپرست هر زن و مرد مؤمنی بعد از من است.
📚 الأمالی (شیخ صدوق)، ص2.
📎 #غدیر
📎 #روزشمار_غدیر
📎 #فضائل_امیرالمؤمنین
✍️مباحثی از عید غدیر جهت مطالعه
https://eitaa.com/fatemi222/9316
❇️ #حدیث | امام امّت
🔻 قالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّیاللهُعَلَیهِوَآلِهِوَسَلَّمَ:
«عَلِيٌّ يَعْسُوبُ الْمُؤْمِنِينَ».
✍️ رسول خدا صلواتاللهعلیهوآله فرمود:
على علیهالسّلام پيشواى مؤمنان است.
📚 امالی (شیخ طوسی)، ص355.
📎 #غدیر
📎 #روز_شمار_غدیر
📎 #فضائل_امیرالمؤمنین
✍️مباحثی از عید غدیر جهت مطالعه
https://eitaa.com/fatemi222/9316
💠 #حدیث_نگاشت | تبلیغ غدیر واجب است
🔻 قالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّیاللهُعَلَیهِوَآلِهِوَسَلَّمَ:
«إِنَّ اللَّهَ أَمَرَنِي بِوَلاَيَةِ عَلِيٍّ؛ فَوَلاَيَتُهُ وَلاَيَتِي وَ وَلاَيَتِي وَلاَيَةُ رَبِّي. عَهْدٌ عَهِدَهُ إِلَيَّ رَبِّي وَ أَمَرَنِي أَنْ أُبَلِّغَكُمُوهُ».
✍️ رسول خدا صلواتاللهعلیهوآله فرمود:
همانا خدا مرا به ولایت علی علیهالسّلام امر کرده است؛ پس ولايت على، ولايت من است و ولايت من، ولايت خداى من است. اين، عهد و پيمانى از طرف پروردگارم به من بود و فرمانم داد تا به شما برسانم...
📚 الخصال، ج2، ص553.
📎 #غدیر
📎 #روزشمار_غدیر
📎 #فضائل_امیرالمؤمنین
✍️مباحثی از عید غدیر جهت مطالعه
https://eitaa.com/fatemi222/9316
کتاب-اقتداء.pdf
1.18M
🔰 کتاب «اقتدا»...
🔸با موضوع تاملی در رابطه امام و امت...
✍حجت الاسلام صفری...
(گروه تبلیغی رضویون)
✅گفتار اول: امام؛ مظهر دین
✅گفتار دوم: ماهیت و رسالت امام
✅گفتار سوم: زندگی با محوریت امام
✅گفتار چهارم: ولایت فقیه، امتداد جریان ولایت
✅گفتار پنجم: آثار اطاعت از امام
✅گفتار ششم: عوامل امامت ستیزی
✅مجموعه فیش های سـخنرانی حجت االاسلام و المسلمین استاد ماندگاری با موضوع ارکان اقتدا
#اقتدا
#ولایت
#عید_قربان
#عید_غدیر
#بسته_فرهنگی
🔺چهل و دو نکته از غدیرجهت مطالعه👇
https://eitaa.com/fatemi222/9316
عیدغدیر۱۴۰۲در نیروی انتظامی گناباد.m4a
24.11M
✋وقایع روز غدیر
👌چهار پیام
۱_بزرگترین امتحان بشریت
۲_غدیر یعنی ( شایسته سالاری )
۳_غدیراثبات حاکمیت اسلام واستمرارحکومت نبوی
۴_امامت به نصب خدا میباشد.
🔹سخنرانی حجت الاسلام فاطمی
۱۴۰۲/۴/۱۴
✍️مباحثی از عید غدیر جهت مطالعه
https://eitaa.com/fatemi222/9316
غدیر خم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🌙بیان احکام
کسی که روزه قضا بر عهده دارد نمی تواند روزه مستحبی بگیرد اما کسی که روزه استیجاری بر عهده دارد می تواند روزه مستحبی بگیرد .
💠نقل تاریخی ماجرای غدیر
➖امام باقر(ع) فرمود:«حَجَّ رَسُولُ اللَّهِ (ص ) مِنَ الْمَدِینَهْ وَ قَدْ بَلَّغَ جَمِیعَ الشَّرَائِعِ قَوْمَهُ غَیْرَ الْحَجِّ وَ الْوَلَایَهْ فَأَتَاهُ جَبْرَئِیلُ فَقَالَ لَهُ یَا مُحَمَّدُ إِنَّ اللَّهَ جَلَّ اسْمُهُ یُقْرِئُکَ وَ یَقُولُ لَکَ إِنِّی لَمْ أَقْبَضْ نَبِیّاً (ص) مِنْ أَنْبِیَائِی وَ لَا رَسُولًا مِنْ رُسُلِی إِلَّا بَعْدَ إِکْمَالِ دِینِی وَ تَأْکِیدِ حُجَّتِی وَ قَدْ بَقِیَ عَلَیْکَ مِنْ ذَلِکَ فَرِیضَتَانِ مِمَّا یَحْتَاجُ أَنْ تُبَلِّغَهُمَا قَوْمَکَ فَرِیضَهْ الْحَجِّ وَ فَرِیضَهْ الْوَلَایَهْ وَ الْخِلَافَهْ مِنْ بَعْدِک...»(۱)
رسول خدا (ص) از مدینه به حج رفت، زیرا همه احکام غیر از حج و ولایت را به قوم خود تعلیم داده بود، از این رو جبرئیل نزد وی آمده و گفت: «ای محمّد، خداوند عزّوجلّ بر تو سلام می¬کند و میگوید: من هیچ نبی یا رسولی از انبیا و رسل خود قبض را روح ننموده¬ام مگر اینکه دین خود را کامل و حجّت خویش را تأکید کرده باشم، و بر تو انجام دو فریضه باقی مانده است که قوم تو نیازمند ابلاغ آن هستند: فریضه حج و فریضه ولایت و خلافت پس از خودت .
➖با این دستور خداوند منادی پیامبر ندا در مدینه ندا سر داد که ای مردم! پیامبر عازم حج است و می خواهد اعمال حج را به شما تعلیم فرماید. هزاران نفر مشتاقانه آماده همراهی پیامبر در این سفر مهم شدند .
پیامبر و مسلمانان از مدینه عازم مکه شدند .
➖هنگامی که به میقات ذوالحُلیفه رسیدند پیامبر در مسجد شجره احرام بست و لبیک گفت مسلمانان نیز تبعیت کردند و صدای لبیک فضا را پر کرد. و با شکوه خاصی پیامبر و مسلمانان عمل حج را آغاز کردند.
➖هنگامی که به عرفات رسیدند جبرییل نازل شد و گفت «یا محمد إنَّ اللهَ عز و جل یُقرُئکَ السلامَ و یَقولُ لَک إنّه قَد دَنا أجلَک و مُدَّتَک...» ای محمد خدا سلامت می رساند و می فرماید مدت تمام شده و عمرت به سر آمده به تو خبر می دهم از چیزی که از آن گریزی نیست باید وصیت کنی و میراث علوم انبیا قبل از خود ، سلاح ،تابوت و تمام ودایعی که از پیامبران در نزد توست را به وصی ،جانشین و حجت من بر بندگانم علی بن ابی طالب تسلیم کنی.
امام باقر(ع) در ادامه فرمود: «فَخَشِیَ رسولُ الله قومَه و أهلَ النفاق و الشِّقاقِ أَن یَتَفَرَّقوا و یَرجِعوا الی الجاهلیه لِما عَرَفَ مِن عَداوَتِهم و ما یَبطُنونَ علیه أنفسَهم لِعلیٍّ مِن البغضاء» از آن جایی که پیامبر از عداوت عده ای از اهل نفاق نسبت به علی(ع) خبر داشت از ترس آن که مبادا از دین برگردند و به جاهلیت روی آورند از جبرییل خواست تا خداوند وعده عصمت بیاورد یعنی محفوظ ماندن دین از شر منافقان تضمین شود.
➖هنگامی که پیامبر و مسلمانان به منا رسیدند جبرییل در مسجد خیف بر پیامبر نازل شد و دستور خداوند را تکرار کرد اما بازهم از تضمین عصمت (محفوظ ماندن از خطر منافقان) سخنی نیامد پیامبر ای جبرییل می ترسم قوم من مرا تکذیب کنند و گفتارم در مورد علی را قبول نکنند منتظر فرصتی هستم تا این وظیفه خطیر را به شایستگی انجام دهم .
➖پیامبر و مسلمانان حرکت کردند وقتی به صحرای غدیر خم رسیدند جبرییل نازل شد و آیه مهم تبلیغ را بر پیغمبر خواند:« يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ» ای پیامبر! آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است، کاملاً (به مردم) برسان! و اگر نکنی، رسالت او را انجام ندادهای! خداوند تو را از (خطرات احتمالی) مردم، نگاه میدارد؛ و خداوند، جمعیّت کافران (لجوج) را هدایت نمیکند.(۲)
وقتی این آیه نازل شد پیامبر دستور توقف صادر فرمود ؛«أَیها الناس اَجیبوا داعی اللَّه أَنا رسولُ اللَّه» ای مردم، دعوت کننده خدا را اجابت کنید که من پیام آور خدایم. و این کنایه از آن بود که هنگام ابلاغ پیام مهمی فرا رسیده است.
سپس فرمان دادند تا منادی ندا کند: «همه مردم متوقف شوند و آنان که پیش رفته اند بازگردند و آنان که پشت سر هستند توقف کنند».
[ادامه در صفحه بعدی]
➖پس از این دستور همه مرکب ها متوقف شدند، و کسانی که پیش تر رفته بودند بازگشتند و همه مردم در منطقه غدیر پیاده شدند و هر یک برای خود جایی پیدا کردند، و کم کم آرام گرفتند. شدت گرما در اثر حرارت آفتاب و داغی زمین سوزنده و به حدی ناراحت کننده بود که مردم و حتی خود حضرت گوشه ای از لباس خود را به سرانداخته و گوشه ای از آن را زیر پای خود قرار داده بودند، و عده ای از شدت گرما عبای خود را به پایشان پیچیده بودند.
➖سپس در زیر سایبان، سنگ ها را روی هم چیدند و از رواندازهای شتران و سایر مرکب ها هم کمک گرفتند و منبری به بلندی قامت حضرت ساختند و روی آن پارچه ای انداختند، و آن را طوری بر پا کردند که نسبت به دو طرف جمعیت در وسط قرار بگیرد و پیامبر (ص) هنگام سخنرانی مشرف بر مردم باشد تا صدای حضرت به همه برسد و همه او را ببینند. البته ربیعة بن امیة بن خلف کلام حضرت را برای مردم تکرار می کرد تا افرادی که دورتر قرار داشتند مطالب را بهتر بشنوند.
انتظار مردم به پایان رسید.
➖ابتدا منادی حضرت ندای نماز جماعت داد، و سپس نماز ظهر را به جماعت خواندند. بعد از آن مردم ناظر بودند که پیامبر (ص) بر فراز آن منبر ایستادند و امیرالمومنین(ع) را فراخواندند و به ایشان دستور دادند بالای منبر بیایند و در سمت راستشان بایستند. قبل از شروع خطبه، امیرالمؤمنین (ع) یک پله پایین تر بر فراز منبر در طرف راست حضرت ایستاده بودند.
➖سپس آن حضرت نگاهی به راست و چپ جمعیت نمودند و منتظر شدند تا مردم کاملاً جمع شوند. پس از آماده شدن مردم، پیامبر سخنرانی تاریخی و آخرین خطابه رسمی خود را برای جهانیان آغاز کردند.
پیامبر سخنان تاریخی شان را شروع کردند تا اینکه دست علی(ع) را بلند نمود تا مردم او را ببینند و فرمود: ألَسْتُ أوْلَى بِكُمْ مِنْ أنْفُسِكُمْ«ای مردم، آیا من از خود شما، به ولایت [سرپرستی] شما سزاوارتر نیستم؟
مردم پاسخ دادند: آری، ای رسول خدا.
حضرت فرمود: مَنْ كُنْتُ مَوْلاَهُ فَهَذَا عَلِىٌّ مَوْلاَهُ؛ اللَّهُمَّ وَالِ مَنْ وَالاَهُ، وَ عَادِ مَنْ عَادَاهُ، وَ انْصُرْ مَنْ نّصَرَهُ، وَ اخْذُل مَنْ خَذَلَه
پس هر کس که من مولای اویم، علی مولای اوست.» رسول خدا(ص) سه بار این جمله را تکرار کرد و فرمود: «خداوندا، دوست بدار و سرپرستی کن هر کسی را که علی را دوست دارد و او را مولای خود بداند و دشمن بدار هر کسی را که او را دشمن میدارد و یاری نما هر کسی را که او را یاری مینماید و به حال خود رها کن هر کس را که او را وا میگذارد.» سپس خطاب به مردم فرمود: «حاضران این پیام را به غایبان برسانند.
➖خطبه مهم پیامبر در حالی تمام شد که عرق از سر و روی هر دو جاری بود هنور صف های جمعیت متفرق نشده بودند که امین وحی نازل شد و این آیه را آورد: ...الْیوْمَ یئِسَ الَّذِینَ کفَرُوا مِنْ دِینِکمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دِینَکمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکمُ الْإِسْلَامَ دِینًا...» امروز، کافران از (زوال) آیین شما، مأیوس شدند بنابراین از آنها نترسید! و از (مخالفت) من بترسید! امروز، دین شما را کامل کردم و نعمت خود را بر شما تمام نمودم و اسلام را به عنوان دین شما پذیرفتم.(۳)
➖در این موقع پیامبر(ص) فرمود:
اَللّهُ أَکْبَرُ عَلى اِکْمالِ الدِّیْنِ وَ اِتْمامِ النِّعْمَةِ وَ رَضِىَ الرَّبِّ بِرِسالَتِى وَ بِالْوِلایَةِ لِعَلِىٍّ(ع) مِنْ بَعْدِى، ثُمَّ قالَ: مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ فَعَلِىٌّ مَوْلاهُ اَللّهُمَّ والِ مَنْ والاهُ وَ عادِ مَنْ عاداهُ وَ انْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ:
«اللّه اکبر بر تکمیل دین و اتمام نعمت پروردگار و خشنودى خداوند از رسالت من و ولایت على(ع) بعد از من، سپس فرمود: هر کس من مولاى اویم على(علیه السلام)مولاى او است، خداوندا! آن کس که او را دوست بدارد دوست بدار، و آن کس که او را دشمن دارد، دشمن بدار، هر کس او را یارى کند یارى کن، و هر کس دست از یاریش بر دارد دست از یارى او بردار».
سپس شوری در بین جمعیت افتاد و مردم برای تبریک به سمت علی(ع) هجوم آوردند.
🔻 ادامه دارد 👇👇
🟢فضیلت روز غدیر خم
در فضیلت غدیر خم، امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا (ع) فرموده است:
«إِذَا كَانَ یوْمُ الْقِیامَةِ زُفَّتْ أَرْبَعَةُ أَیامٍ إِلَی اللَّهِ كَمَا تُزَفُّ الْعَرُوسُ إِلَی خِدْرِهَا قیلَ ما هذِهِ الاْیامُ قالَ: یوْمُ الاْءَضْحَی وَ یوْمُ الْفِطْرِ وَ یوْمُ الْجُمُعَةِ وَ یوْمُ الْغَدِیرِ وَ إِنَّ یوْمَ الْغَدِیرِ بَینَ الاَْضْحی وَ الْفِطْرِ وَ الْجُمُعَةِ كَالْقَمَرِ بَینَ الْكَوَاكِبِ وَ هُوَ الْیوْمُ الَّذِی نَجَافِیهِ اِبْرَاهِیمُ الْخَلِیلُ مِنَ النَّارِ فَصَامَهُ شُكْرا للَّهِ وَ هُوَ الْیومُ الَّذِی اَكْمَلَ اللَّهُ بِهِ الدِّینَ فِی اِقَامَةِ النَّبِی(ص) عَلِیا اَمِیرَالْمُؤْمِنِینَ عَلَما وَ اَبَانَ فَضِیلَتَهُ وَ وَصَاءَتَهُ فَصَامَ ذَلِكَ الْیوْمَ وَ اِنَّهُ لَیوْمُ الْكَمَالِ وَ یوْمُ مَرغَمَةِ الشَّیطَانِ وَ یوْمُ تَقَبُّلِ اَعْمَالِ الشِّیعَةِ وَ مُحِبِّی آلِ مُحَمَّدٍ»
در هنگام قیامت، چهار روز را آرایش كرده نزد خدای سبحان میآورند؛ چنان كه عروس را [در شب زفاف] به حجله میبرند. از حضرت پرسیده شد: این ایام كدام اند؟ فرمود: روز قربان، روز فطر، روز جمعه و روز غدیر است. و روز «غدیر» بین روزِ فطر و روز جمعه مثل ماه است در میان ستارگان. آن روزی است كه حضرت ابراهیم خلیل (ع) از آتش نجات پیدا كرد و روزه گرفت و از خدا تشكر كرد. روز غدیر روزی است كه خداوند به وسیله آن دین را كامل كرد و پیامبر(ص) علی (ع)را به عنوان امیرالمؤمنین معرفی كرد و فضائل وی را برشمرد و جانشین بودن وی را [از طرف خدای سبحان به همگان] اعلام كرد و به میمنت این روز، روزه گرفت؛ چرا كه روز كمال است و روز ناامیدی شیطان و روز قبولی اعمال شیعیان و دوستداران آل محمد (ص)است.»(۴)
🔵جلوه های غدیر خم
غدیر خم در اعمال و عبادت هایی جلوه کرده است که به عنوان اعمال این روز مطرح میشود اما در واقع بیانگر اهمیت این اعمال در کمال انسان است که چهار عمل بیشتر از همه مورد تأکید می باشد
🔹روزه
یکی از عبادت های مهم که در روز غدیر خم جلوه می کند روزه است ، در این خصوص امام صادق (ع) فرموده است:
«ثواب روزه این روز، معادل روزه شصت ماه است.»
«روزه عید غدیرخم در نزد خدای سبحان، معادل یكصد حج و یكصد عمره پذیرفته شده است.»
«همه انبیاء به جانشینان خود سفارش میكردند كه روز تعیین جانشین را روزه بدارند.» «روزه روز غدیرخم، كفاره شصت سال است.»
🔹نماز
امام صادق(ع) فرموده است:
«كسی كه نیم ساعت قبل از ظهر، [در روز عید] دو ركعت نماز شكر بگذارد و در هر ركعت ده مرتبه سوره حمد، ده بار سوره قل هو الله احد، ده بار سوره انا انزلناه فی لیلة القدر و ده بار آیة الكرسی بخواند، نمازش نزد خدای متعال برابر است با هزار حج و عمره و هر حاجتی چه دنیوی و چه اخروی از خداوند بخواهد، به آسانی و در كمال سلامتی بر آوردهاش خواهد كرد.»
🔹احسان و نیكی
یكی دیگر از جلوههای ویژه روز عید غدیر، احسان و نیكی به دیگران، از جمله به خانواده و برادران دینی است. حضرت علی (ع) «معاش خانواده تان را توسعه دهید! به برادرانتان نیكی كنید! شكر گزار نعمتهای الهی باشید! با خوشحالی و چهره شاداب همدیگر را ملاقات كنید! انفاق یك درهم در این روز، مساوی است با دویست هزار درهم. هر كه در این روز مؤمنی را افطاری دهد، مانند كسی است كه ده «فئام» را افطار داده باشد.
شخصی از امیرالمؤمنین پرسید «فئام» چیست؟ حضرت فرمود:
هر فئام عبارت است از دویست هزار نبی، صدیق و شهید. پس اگر فردی چند نفر از اهل ایمان را افطار دهد، چه پاداشی خواهد داشت! برای چنین فردی من از جانب خدا ضامن میشوم كه دُچار فقر و كفر نشود.»
🔹دعا
یكی از آداب شب عید غدیر، دعا خواندن است و دعا وسیله ارتباط مخلوق با خالق است و سبب توجه و عنایت خدای مهربان با بنده خاضع و محتاج خود میشود؛ چرا كه خودش فرموده است:
«قُلْ ما یعْبَؤُا بِكُمْ رَبِّی لَوْ لا دُعاؤُكُم»؛« [ای پیامبر!] بگو اگر دعا و درخواست شما نباشد، خدا به شما توجه نخواهد كرد...»
🔻 ادامه دارد 👇👇