#تربیت_کودک
وقتی مرتب با فرزندتان صحبت می کنید و در گفتگوها گوشزد می کنید که در این زندگی ، چقدر سختی و عذاب کشیده اید چقدر رنج دیده اید و چه فداکاریها که نکرده اید ، در واقع مرتب به فرزندتان القا می کنید که من قربانی این زندگی هستم و تو تنها چشم امید و ناجی من هستی.
حالا او خودش را نجات دهنده شما تصور می کند و هیچ لحظه ای را برای نجات شما از دست نمی دهد، غافل از اینکه خودش تمام زندگیش را با نگرانی برای شما از دست میدهد.
✅ در قبال رسیدگی و عشقی که به فرزندانمان می دهیم آنها را مدیون و بدهکار و ناامن نکنیم، به آنها کمک کنیم زندگی های مستقل و ذهن های آرام داشته باشند.
@fatemie135
#تربیت_کودک
اجازه بدهید حسّ #کنجکاوی کودکان با خراب کردن اسباببازی ها یشان، پاسخ داده شود تا آرام آرام، جذّابیت این کار برای آنها از بین برود.
برخی معتقدند باید مراقبت از وسایل شخصی را از همان ابتدا به فرزند یاد داد؛ امّا این دسته از دو نکته غافلاند که
اوّلاً کودک، بویژه در سنین دو یا سه سالگی و پایینتر از آن، مراقبت از اشیای شخصی را در سالم نگهداشتن آنها نمیداند. او دوست دارد از وسایلش استفاده کند و خراب کردن اسباببازی را هم نوعی استفاده از آن میداند
ثانیاً کودکان هر اندازه به هفت سالگی نزدیکتر میشوند، حسّ مراقبت از وسایل در درونشان قویتر میشود.
📚 "کتاب منِ دیگرِ ما"
#استاد_عباسی_ولدی
@fatemie135
#نوجوان
#پرخاشگری
🔴 تولید خشم را در نوجوانان متوقف كنید!
یكی از بزرگترین مشكلات بین والدین و فرزندان در نوجوانی ، پرخاشگری و خشم فرزندان است كه شاید باور نكنید اما جلوگیری از آن راهحل سادهای دارد؛
راهحل این است كه دستگاه «تولید خشم »را از برق بیرون بكشید! شاید بگویید این دیگرچه حرفی است.
👈خب اجازه بدهید كمی توضیح بدهیم:
✳️مقایسه مداوم فرزندان آن هم از كودكی با بچههای فامیل، دوستان و حتی همبازیهای مهدكودكشان باعث میشود كه آنها در نوجوانی با توجه به سرخوردگی ناشی از مقایسه و رقابت دائم ، بیش از حد معمول حساس و خشمگین باشند.
❇️خوب است بدانید بچهها وقتی نمیتوانند فاصله خودشان را با كسانی كه پدر و مادر با آنها مورد مقایسه قرار میدهند پركنند، احساس شكست و طردشدگی خواهند كرد؛احساس تلخی كه مقدمه صدمات روانی زیادی است؛
👈بنابراین به جای مقایسه فرزندانتان با بقیه ، به استعدادهای آنها و علایقشان توجه كرده و احترام بگذارید. با این كار اعتماد به نفس فرزندانتان رشد كرده و تقویت آنها در مسیری كه دوست دارند، باعث شكوفاییشان میشود؛ در نتیجه با توجه به تواناییها و مهارتهایشان، احساس برتری و سرآمد بودن كرده و در نوجوانی استرس كمتری را تجربه میكنند. همه این مسائل باعث میشود كه فرزند شما دیگر پرخاشگر نباشد.
@fatemie135
🗓 #حدیث_روز
حضرت امام سجاد عليه السلام
اِتَّقُوا الكَذِبَ الصَّغيرَ مِنهُ وَ الكَبيرَ، فى كُلِّ جِدٍّ وَ هَزلٍ فَإِنَّ الرَّجُلَ إِذا كَذِبَ فِى الصَّغيرِ اجتَرَأَ عَلَى الكَبيرِ؛
از دروغ كوچك و بزرگش، جدّى و شوخيش بپرهيزيد، زيرا انسان هرگاه در چيز كوچك دروغ بگويد، به گفتن دروغ بزرگ نيز جرئت پيدا مى كند.
تحف العقول ص 278
🍃🍃🍃✨✨✨🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️
🆔 @dars_akhlaq
May 11
May 11
May 11