💢 مواجهه حوزه علمیه قم با فلسفه غرب
▫️ گزارشی از سخنرانی برگزار شده استاد محمد #فنایی_اشکوری @dreshkevari
👈 متن گزارش فوق
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
💢 مدیریت عقلانی حوزه علمیه به سبک #سید_مرتضی، در بیان آیت الله #جوادی_آملی
در مطالب پیشرو، به سبک عقلانی سید مرتضی در تربیت شاگرد و مدیریت حوزه میپردازیم
@feghheakbar
حوزه علمیه تمدن ساز
💢 مدیریت عقلانی حوزه علمیه به سبک #سید_مرتضی، در بیان آیت الله #جوادی_آملی در مطالب پیشرو، به سبک
💢 سید مرتضی، یکسان شهریه نمیداد
علامه #جوادی_آملی:
مرحوم بحر العلوم(رضوان الله تعالی علیه) نقل میکند که سید مرتضی که درس میگفت ضمن درس از اشکال مستشکل، از سؤال سائل میفهمید که او قابل رشد است یا نه؟ او از طلبهها که اشکال میکردند یا سؤال میکردند، میفهمید که او از نبوغِ آینده برخوردار است. اگر شهریه میداد یکسان شهریه نمیداد.
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
حوزه علمیه تمدن ساز
💢 مدیریت عقلانی حوزه علمیه به سبک #سید_مرتضی، در بیان آیت الله #جوادی_آملی در مطالب پیشرو، به سبک
💢 اگر سید مرتضی نبود، شیخ طوسی شیخ طوسی نمیشد
علامه #جوادی_آملی:
مرحوم بحر العلوم نقل میکند که سید مرتضی دید دوتا طلبه خیلی با استعداد هستند، به یکی ماهی دوازده دینار شهریه داد و به یکی ماهی هشت دینار؛ آن کسی که ماهی دوازده دینار به او شهریه داد، شد شیخ محمد حسن طوسی که دو کتاب از «کتب أربعه» را نوشت، و به آن کسی که ماهی هشت دینار شهریه داد، شد همین «قاضی إبن البرّاج»، اینها را او تربیت کرد، نهالفروشی نکرد. اگر یک نعمتی را ذات أقدس الهی به یک کسی داد، سید مرتضی میخواهد که این نعمت را بپروراند.
مرحوم سید مرتضی دید که این دو طلبه لایق هستند و اگر سید مرتضی نبود این آقا شیخ محمد حسن بعد از چند سال که زن و بچه گرفت و هزینه زندگی نداشت، او هم یا امام جماعت میشد یا امام جمعه میشد، دیگر شیخ حسن طوسی نمیشد که دوتا کتاب از «کتب أربعه» را بنویسد؛ «إبن البرّاج» هم همینطور است.
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
💢 مرکز ثقل آن، حسن روحانی است؛ تبیین آن از بزرگترین مصادیق "جهادتبیین" است. این جهاد را انجام دهید، خواهید دید که مردم چگونه و بدون درخواست شما "جهادتبیین" خواهند کرد و پشت نظام و انقلاب خواهند ایستاد.
.....................................
آیت الله #جوادی_آملی:
در بیان قرآن کریم، مال عامل قیام یک ملت است اگر ملت بخواهد بایستد باید جیبش پر باشد، فقیر به معنای ندار نیست! بلکه کسی است که ستون فقراتش شکسته است، کسی که ستون فقراتش شکسته است حرف شنوی از حکومت ندارد.
💢 ضرورت حمایت از طلاب محقق و مستعد
علامه #جوادی_آملی:
گرچه حفظ نظام بر همه ما واجب است، اما این واجب کفایی است، حیف است یک طلبه فاضل که می تواند استاد خارج شده و فقیه باشد، برای تامین عائله خود وارد کارهای اجرایی شود.
یک طلبه فاضل و با استعداد، مسئولیت دارد تا در حوزه بماند و خلاء مرجع و استاد را در آینده پر کند و وظیفه ما این است که این طلبه فاضل را تامین و بورسیه کنیم تا وارد کارهای اجرایی نشود، چرا که اساس حیات حوزه به مراجع و اساتید است.
کسی که تنها نقل کننده نظرات دیگران باشد، دلال علم است، فقیه کسی است که نظریه پرداز و صاحب نظر باشد و شما نیز باید در مقابل حمایتی که از طلاب با استعداد می کنید، به جدّ از آنها خروجی علمی بخواهید.
👈 پست بعدی را مطالعه فرمایید
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
💢 طرح پیشنهادی به حوزه علمیه برای حمایت از طلاب محقق و مستعد
💢 مقایسه حقوق شهرداری یک شهر و حقوق طلاب محقق
▫️ در شفافیت سازی اخیر که شهرداری کرمان انجام داد روشن شد که کارکنان شهرداری آنجا بیش از ۲۰۰۰ هزار نفر هستند و میانگین حقوق آنها ۹الی۱۰ ملیون تومان.
▫️ دقت بفرمایید؛ یک شهر آنهم فقط یک صنف از آن این هزینه را دارد.
▫️ حال مقایسه نمایید با طلابی که حقیقتا در صورت بورسیه و تامین مالی و تمحض علمی، کارهای راقی و آثار مفید و ضروری در راستای اسلامی کردن علوم و ساختن تمدن، خلق میکنند. حمایت از اینها تقریبا هیچ است.
▫️ اگر به اندازه کارکنان یک صنف از یک شهر برای این دسته از طلاب هزینه شود، میتوان ۳۰۰۰ طلبه را در عرصه های تحقیقات اسلامی با ماهیانه ۷-۸ ملیون تومان تامین کرد.
▫️ اگر امیدی به تمدن سازی اسلامی باشد، این کار فقط از عهده حوزویان مستعد (که توان ارتباط با منابع اصیل فقهی یا فلسفی) و نیز ابعاد و مسائل جدید دارند، میسور است و انجام آن توسط اصناف و ارگانهای دیگر قریب به استحاله است.
▫️ در ضرورت چنین اقدامی تردید وجود ندارد ولی در کیفیت تحقق آن باید نشست و فکرها را به کار گرفت.
▫️ به نظر، راهکار ایجاد و یا گسترش پژوهشگاههای حوزوی راحتترین مصداق بتواند باشد. به این شکل که اعضای هیئت علمیهای موسسات و پژوهشگاههای حوزوی چند برابر شوند و طلاب مستعد به آنها راه یابند. / البته شاید با تامل بیشتر راهکارهای نظاممندتر و آیندهدارتری هم یافت.
▫️ مثلا در گام اول جذب ۲۰۰۰ طلبه توانمند در رشتههای متنوع: فلسفه، اقتصاد، کلام، سیاست، مدیریت و ...
▫️ عدم اقدامهای راهبردی در جهت خیز برداشتن حوزه به سمت ساختن دولت اسلامی و ساختن تمدن اسلامی، تمدن را به خیالی خام و رویایی غیر قابل تعبیر تبدیل خواهد کرد، که راه ۵۰ ساله را ۵۰۰ ساله هم طی نخواهد کرد. اینکه اصناف و ارگانهای گوناگون و مشاغل فراوان که برخی کمارزش و بعضا بیارزش هستند، به راحتی از خزانه حکومت اسلامی برخوردار باشند اما یگانه امیدهای تاثیرات بنیادین و پیشبرنده، اینچنین مطرود باشند، موجبات لعن تکوینی خداوند و صاحبالعصر را برای برنامهریزان فراهم خواهد کرد که کمترین آن تاخیر هزاران ساله در ایجاد تمدن اسلامی خواهد بود.
▫️ البته به اقتضای حمایتها باید از آنها به جدّ کار علمی کشید و خروجی علمی طلب کرد. کار علمی هم باید راهبردی باشد، نه اینکه در دور باطل مقالات سطحی نوشتن برای ارتقا کاذب پیدا کردن بیفتند.
▫️ توصیههای علامه جوادی آملی در این زمینه: مورد اول، مورد دوم ، مورد سوم.
هداناالله باحسن طرقه
✍ حوزه علمیه تمدن ساز
✅ @feghheakbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیك یا اباعبدلله
السلام علیك و رحمةالله و برکاته
#شب_جمعه
👈 صفحه اینستاگرام آیت الله جوادی آملی
▫️ مملکت تنها با شعار اداره نمیشود.
▫️ حفظ نظام از اوجبواجبات است.
▫️ برخی فقط به درد دعای کمیل میخورند نه مدیریت.
حوزه علمیه تمدن ساز
علامه #جوادی_آملی: موقع خطر، فلاسفه و متکلمان به دفاع از اسلام برخاستهاند. دشمن نمیآید بگوید: «ن
💢 فرهیخته ارجمند، از شما دعوت می شود جهت مشارکت در گام دوم «طرح کلان و معماری ساختار فرهنگ و رسانه کشور» به سامانه هماندیشی شورای عالی انقلاب فرهنگی به آدرس hamandishi.sccr.ir مراجعه فرمایید.
✅ @sccmedia
💢 مصاحبه مهم پروفسور #گلشنی درباره درد بزرگ این روزهای دانشگاههای ما
⏪ لینک https://www.javanonline.ir/fa/news/1078562