فقه ولایت
بگو به موسی عمران به کوه طور، مرو
و گرنه با اَرِنی، لَنْ تَرانیَتْ اولی است
ز کوه طور بیا خدمت رضا در توس
که در جمال خدایی او خدا پیداست
چه اختلاف لطیفی به موقع اعجاز
میان موسی عمران و زادۀ موسی است
برای خلقت آن اژدهای هولانگیز
همیشه تکیۀ موسی بر آن بلند عصاست
ولی امام نگاهی به نقش پرده نمود
ز هیبت نظرش شیر زنده شد، برخاست
یکی به فیض عصا و یکی به نور نگاه
ببین تفاوت ره از کجای تا به کجاست
#ریاضی_یزدی #امام_رضا
♦️ ما را در اینستاگرام دنبال کنید...
🆔 @feghhevelayat
💐✨💐✨💐✨💐✨💐✨💐✨
✨💐✨💐✨💐✨💐✨💐✨
💐✨
✨
📖 قال الله تعالی فی کتابه: «وَالْأَرْضَ بَعْدَ ذلِكَ دَحَاهَا؛ و پس از آن، زمين را با غلتانيدن گسترد» (نازعات/۳۰).
🌏 نظر به اینکه ۲۵ ذیالقعده روز #دحوالارض، یعنی روز گسترش زمین از زیر کعبه معظمه است: «إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَجَلَّ دَحَا الْأَرْضَ مِنْ تَحْتِ الْكَعْبَةِ؛ همانا خداوند عزّوجلّ زمین را از زیر کعبه گسترانید» (الكافي: ۱۸۹/۴)؛
✅ افضل اعمال مستحبۀ این روز، به افادۀ مرحوم سیّدالحکماء، جناب میرداماد -رحمةاللهعلیه- همانا #زیارت رئوف و وَدودِ آلمحمّد، مولانا علیّبن موسی الرّضا -علیهمالسلام- است.
🔢 قابل دقت اینکه کلمۀ «أرض» و «رضا» در مقام حروف و عدد متساویاند، چه هر دو هزار و یک هستند. بَساط عظیم ولایت ائمّۀ اثنیعشریّه در عالم وجود، به محوریت #امام_هشتم -علیهالسلام- در عالَم کیانی بسط داده شده است.
🌹اهل معرفت را نظر این است که #توسّل و #زیارت_امام_رضا -علیهالسّلام- در روز دحوالارض، #استعداد و قابلیتِ انسان را در مسیر سلوک و معنویات #شکوفا میکند.
🌀 بر اهل ولایت پوشیده نیست که #محور تمامی بسط و گستردگیها در نظامَینِ تکوین و تشریع، همانا #امام_معصوم از ائمّۀ آلمحمّد -علیهمالسّلام- است، چنانکه فرمودهاند: «الْإِمَامُ نُقْطَةُ الْكَائِنَاتِ وَقُطْبُ الدَّائِرَاتِ؛ امام نقطۀ کائنات و مرکز تمام دوائر وجود است» و نیز مولی میفرمایند: «أَنَا دَحَوْتُ أَرْضَهَا؛ من زمین را گسترانیدم» (مناقب ابن شهرآشوب: ۳۸۷/۳).
❇️ باری در این روز شریف هر کس توفیق رفیقش شد که در حرم مَلَکپاسبان رضوی بار یابد، در آن روضۀ منوره که فرمودند: «رَوْضَةٌ مِنْ رِيَاضِ الْجَنَّة؛ باغی از باغهای بهشت است» (عيون أخبار الرضا عليهالسلام: ۲۵۶/۲)، در بالای سر مبارک، #صلوات_مخصوصۀ رضویّه را در سجده به تعداد اشتهای وجودی خود بخواند.
🌧 که در واقع به این عمل به فرموده بزرگان از زیر باران به زیر #ناودان_رحمت خاصۀ الهیّه رفته است؛ «وَفِيهَا مَا تَشْتَهِيهِ الْأَنْفُسُ وَتَلَذُّ الْأَعْيُنُ؛ و در آنجا آنچه دلها آن را بخواهند و ديدگان را خوش آيد [هست]» (زخرف/۷۱).
📜 و بدانکه حضرت رضا فرمودند: «إِذَا نَزَلَتْ بِكُمْ شَدِيدَةٌ فَاسْتَعِينُوا بِنَا عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ وَهُوَ قَوْلُهُ وَلِلهِ الْأَسْماءُ الْحُسْنَى فَادْعُوهُ بِهَا؛ هرگاه مشکل سختی برایتان پیش آمد، از ما به درگاه خداوند کمک بخواهید و این است معنای کلام خداوند متعال: و برای خداوند نیکوترین نامهاست، پس او را به آن نامها بخوانید» (الإختصاص: ۲۵۲).
🔹نومید و مفلسیم و نداریم هیچ کس
🔹لطفی کن ای کریم و به فریاد ما برس
💠بیشک هیچ مشکل شدیدی به قدر بلاء #غیبت_امام_زمان -عَجَّلَ اللهُ تَعَالَی فَرَجَهُ الشَّرِیفَ- نبوده و نخواهد بود. پس تو ای زائر! با معرفت، در آن روضۀ رضوانِ رضوی، زیر ناودان رحمت رحیمیّۀ الهی، با سوز دل و توجه و حضور قلبی بگو:
اللَّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ بِحَقِّ مَوْلَانَا عَلِیِّ بْنِ مُوسَی الرِّضَا یَا مُفَرِّجَ الْفَرَجِ وَیَا سَرِیعَ الرِّضَا
🗓 ۲۵ ذی القعده ۱۴۴۰ مصادف با ۶ مردادماه ۱۳۹۸
🖊 سیّدابراهیم موسوی
📚منابع:
1⃣ #الإختصاص (شیخ مفید). قم: المؤتمر العالمى لألفية الشّيخ المفيد، ۱۴۱۳ق.
2⃣ #عيون_أخبار_الرضا علیهالسلام (شیخ صدوق). ۲ جلد، تهران: نشر جهان، ۱۳۷۸ق.
3⃣ #الكافي (شیخ کلینی). ۸ جلد، چاپ چهارم، تهران: دارالكتب الإسلاميّة، ۱۴۰۷ق.
4⃣ #مناقب آل أبيطالب (ابن شهرآشوب). ۴ جلد، قم: علّامه، ۱۳۷۹ق.
#️⃣ #کلام_ناب #دحوالارض #امام_رضا #حدیث_ناب
♦️ما را در اینستاگرام دنبال کنید...
🆔 @feghhevelayat
آزمون امامت امام جواد ع.mp3
2.04M
🌀 آزمون امامت امام جواد علیه السلام
🎙 گزیده ای از بیانات استاد محقق حاج سیدابراهیم موسوی دام عزه
#️⃣ #امام_جواد #حدیث_ناب
♦️ما را در اینستاگرام دنبال کنید...
🆔 @feghhevelayat
8.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 بیان الولایة ۲ | ریشۀ امامت
📽 کلیپ تصویری از بیانات استاد محقق حاج آقای موسوی دام عزّه به مناسبت شهادت امام جواد علیهالسلام
#⃣ #کلیپ_تصویری #امام_جواد #حدیث_ناب #فقه_الحدیث
🙏با معرفی این کانال، مُبَلِّغ ولایت اهلبیت علیهمالسلام باشید🙏
🆔 @feghhevelayat
🕯🥀🕯🥀🕯🥀🕯🥀🕯
🥀
👤صَقْر بن أبیدُلَف میگوید از #امام_جواد -علیهالسلام- شنیدم که میفرمود:
🔰«إِنَّ الْإِمَامَ بَعْدِي عَلِيٌ أَمْرُهُ أَمْرِي وَقَوْلُهُ قَوْلِي وَطَاعَتُهُ طَاعَتِي وَالْإِمَامُ بَعْدَهُ ابْنُهُ الْحَسَنُ الْعَسْكَرِيُّ أَمْرُهُ أَمْرُ أَبِيهِ وَقَوْلُهُ قَوْلُ أَبِيهِ وَطَاعَتُهُ طَاعَةُ أَبِيهِ»؛ ثُمَّ سَكَتَ؛
«همانا بعد از من فرزندم علیّ (امام هادی -علیهالسلام-) امام است؛ امر او امر من و سخن او سخن من و اطاعت از او اطاعت از من است و بعد از او فرزندش حسن عسکری -علیهالسلام- امام است، امر او امر پدرش و سخن او سخن پدرش و اطاعت از او اطاعت از پدرش است»؛ سپس سکوت فرمودند.
😭 فقُلْتُ لَهُ: «يَا ابْنَ رَسُولِ اللهِ! فَمَنِ الْإِمَامُ بَعْدَ الْحَسَنِ؟». فَبَكَى بُكَاءً شَدِيداً ثُمَّ قَالَ: «إِنَّ الْإِمَامَ مِنْ بَعْدِ الْحَسَنِ ابْنُهُ الْقَائِمُ بِالْحَقِّ الْمُنْتَظَرُ»؛
پس به حضرت عرض کردم: «ای پسر رسول خدا! پس امام بعد از حسن -علیهالسلام- کیست؟». حضرت به شدت گریستند و سپس فرمودند: «همانا امام بعد از او فرزندش قائم به حق و مُنتَظَر است».
❓فقُلْتُ لَهُ: «يَا ابْنَ رَسُولِ اللهِ! وَلِمَ سُمِّيَ الْقَائِمُ؟». قَالَ: «لِأَنَّهُ يَقُومُ بَعْدَ مَوْتِ ذِكْرِهِ وَارْتِدَادِ أَكْثَرِ الْقَائِلِينَ بِإِمَامَتِهِ»؛
عرض کردم: «ای پسر رسول خدا! چرا نام او قائم است؟». حضرت فرمود: «زیرا بعد از فراموشی یادش و بیاعتقاد شدن اکثر معتقدین به امامتش قیام میکند».
✅ فقُلْتُ لَهُ وَلِمَ سُمِّيَ الْمُنْتَظَرَ قَالَ لِأَنَّ لَهُ غَيْبَةً يَكْثُرُ أَيَّامُهَا وَيَطُولُ أَمَدُهَا فَيَنْتَظِرُ خُرُوجَهُ الْمُخْلِصُونَ وَيُنْكِرُهُ الْمُرْتَابُونَ وَيَسْتَهْزِئُ بِذِكْرِهِ الْجَاحِدُونَ وَيَكْذِبُ فِيهِ الْوَقَّاتُونَ وَيَهْلِكُ فِيهِ الْمُسْتَعْجِلُونَ وَيَنْجُو فِيهِ الْمُسْلِمُونَ؛
عرض کردم: «چرا نام او مُنتَظَر (انتظار کشیدهشده) است؟». فرمود: «زیرا او غیبتی دارد که ایامش زیاد و مدتش طولانی خواهد شد پس تنها مخلصان قیامش را انتظار میکشند و شکّاکان او را انکار کرده و مخالفان یاد او را به تمسخر میگیرند و آنان که وقت خروجش را تعیین میکنند دروغ میگویند و کسانی که قبل از وقت مناسب، ظهور او را میخواهند هلاک میشوند و تنها کسانی که تسلیم امر پروردگار باشند نجات خواهند یافت» (۱).
💧قطرهای از دریای معارف این حدیث شریف:
🔍 در این حدیث شریف امام جواد -علیهالسلام- در مقام معرفی امامان بعد از خود، در مورد #امام_زمان -عجّلاللهفرجه- سکوت اختیار میکنند که معنایی بسیار عمیق دارد، زیرا سکوت امام یعنی فرو رفتن در باطن نورانی و اتصال به ملکوت اعلای وجود خودشان که همان مقام نورانیت بلاتعین است که بر آن سکوتی محض احاطه دارد.
💠 بیشک این سکوت، تناسبی تام با وجود مقدس امام زمان -عجلاللهفرجه- نیز دارد چرا که آن حضرت مظهر غیبالغیوب ذات حضرت حق گردیده لذا در پردۀ غیب فرو رفته است.
💔 پس از سوال راوی، حضرت سکوت را با گریه میشکنند که گویای انقباض روحی است؛ یعنی قلب نازنین حضرت که آشیانۀ ارادۀ خداوند است(۲)، با ذکر امام زمان -عجّلاللهفرجه- منکسر و منقبض میشود و این یعنی انقباض عالم مُلک و ملکوت که نشان میدهد عالم وجود چگونه برای عصر ظلمانی غیبت در اندوه و ماتم فرو رفته است.
😔 اما مهم اینکه حضرت در مقام علت نامگذاری امام زمان -عجّلاللهفرجه- به قائم، میفرماید: زیرا او بعد از فراموشی قیام میکند و چه بسا یکی از بزرگترین علل غیبت ولیعصر -عجّلاللهفرجه- همین باشد که شیعیان و معتقدین به امامت رفتهرفته از عقیدۀ خود دست بر میدارند و حضرت را فراموش میکنند.
💠 از همین جا میتوان استفاده کرد که راه استواری بر اعتقاد به امامت آن حضرت این است که یادشان را در دل زنده نگهداریم و همانگونه که قرآن میفرماید، با امام خود مرتبط باشیم(۳) تا طول غیبت آن حضرت دلهای ما را سخت نکند:
📖 «وَلا يَكُونُوا كَالَّذينَ أُوتُوا الْكِتابَ مِنْ قَبْلُ فَطالَ عَلَيْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ؛ و مانند كسانى نباشند كه از پيش بدانها كتاب داده شد و انتظار بر آنان به درازا كشيد، و دلهايشان سخت گرديد»(۴).
📚 منابع:
1️⃣ #إعلام_الورى (علامۀ طبرسی): ص۴۳۶، چاپ سوم، تهران: اسلامیّة، ۱۳۹۰ق.
2️⃣ #بحار_الأنوار (علامه مجلسی)، ج۲۵، ص۳۸۵؛ ۱۱۱جلد، چاپ دوم، بيروت: دار إحياء التّراث العربيّ، ۱۴۰۳ق.
3️⃣ سورۀ آلعمران؛ ۲۰۰ و #الغيبة (نعمانی)، ص۲۵؛ تهران: نشر صدوق، ۱۳۹۷ق.
4️⃣ سورۀ حدید؛ آیۀ ۱۶.
#️⃣ #حدیث_مهدوی #فقه_الحدیث #حدیث_ناب
♦️ما را در اینستاگرام دنبال کنید...
🆔 @feghhevelayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 عظمت علمی امام جواد علیهالسلام
#⃣ #امام_جواد #حدیث_ناب
♦️ ما را در اینستاگرام دنبال کنید ...
🆔 @feghhevelayat
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
🌼✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🌼✨🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
🌼✨🌼
🌼
📜 لوْ لَا أَنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَتَعَالَى خَلَقَ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ لِفَاطِمَةَ مَا كَانَ لَهَا كُفْوٌ عَلَى ظَهْرِ الْأَرْضِ مِنْ آدَمَ وَمَنْ دُونَهُ؛
✅ اگر خداى تبارک و تعالى اميرالمؤمنين عليهالسلام را براى فاطمه علیهاالسلام نمىآفريد، در روى زمين، از آدم گرفته تا هر بشرى بعد از او، همتایی برای فاطمه علیهاالسلام وجود نداشت (الكافي: ج۱، ص ۴۶۱).
🗓 در تاریخ عقد ازدواج نورَین نَیّرَین مولا امیرالمومنین و صدّیقۀ کبری علیهماالسلام اختلافات کثیری وجود دارد و قریب به 15 قول در آن مطرح است.
3️⃣ مبدأ این اختلافات آن است که این تزویج نورانی در سه مرحله واقع شده است: ابتداء عقد آسمانی و ملکوتی در ماه مبارک رمضان، (کشف الغُمّة: ج۱، ص۳۶۴). سپس عقد زمینی و مُلکی که ۴۰ روز پس از عقد آسمانی بوده است، (مناقب ابن شهرآشوب: ج۳، ص۳۴۹) و در نهایت ازدواج.
📌به هر حال، از میان این اقوال، اوّل ذیالحجّه و ششم آن مشهورتر است و به دلیل فقدان دلیل ترجیح، هیچ یک از این دو تاریخ بر دیگری ترجیحی ندارد.
📚 منابع:
1️⃣ #الكافي (شیخكلينىّ). ۸جلد، چاپ چهارم، تهران: دارالكتب الإسلاميّة، ۱۴۰۷ق.
2️⃣ #كشف الغُمَّة (إربلی). ۲جلد، تبريز: بنیهاشم، ۱۳۸۱ق.
3️⃣ #مناقب آل أبيطالب (ابن شهر آشوب). ۴جلد، قم: علّامه، ۱۳۹۷ق.
#️⃣ #امیرالمومنین #حضرت_زهرا #ذی_الحجه #تحقیق_تاریخی
♦️ما را در اینستاگرام دنبال کنید...
🆔 @feghhevelayat
🗓 تقویم ولایت
🔰 جلوات و مناسبتهای ولایی ماه مبارک ذیالحجة الحرام
#⃣ #امیرالمومنین #ذی_الحجه #تقویم_ولایت
📌 در انتشار این پست کوشا باشید...
🆔 @feghhevelayat
💐✨💐✨💐✨💐✨💐✨💐✨
✨💐✨💐✨💐✨💐✨💐✨
💐✨
✨
💢 اهمیت دهۀ اوّل ذیالحجّه
📖 قال الله تبارک وتعالی: «وَيَذْكُرُوا اسْمَ اللَّهِ فِي أَيَّامٍ مَعْلُومَاتٍ؛ نام خدا را در روزهایی معلوم (دهۀ اول ماه ذیالحجّه) بیاورید» (حجّ/۲۸)
📜 در بیان نبوی –صلّیاللهعلیهوآله- آمده است: «مَا مِنْ أَيَّامٍ أَزْكَى عِنْدَ اللَّهِ تَعَالَى وَلَا أَعْظَمَ أَجْراً فِی خَيْرٍ مِنْ عَشْرِ الْأَضْحَى؛ هیچ ایامی نزد خداوند تعالی گرامیتر و دارای اجر بیشتر برای انجام امور خیر، از دهۀ اوّل ذیالحجه نیست.
⁉️ گفته شد: «و نه جهاد در راه خدا؟» حضرت فرمود: «وَلَا الْجِهَادُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ إِلَّا رَجُلٌ خَرَجَ بِمَالِهِ وَنَفْسِهِ ثُمَّ لَمْ يَرْجِعْ مِنْ ذَلِكَ بِشَيْءٍ؛ و نه جهاد در راه خدا؛ مگر شخصی که با مال و جانش راهی جهاد شود و هیچ یک را بر نگرداند (یعنی شهید شود)» (إقبال الأعمال: ۳۱۷/۱).
✅ نکته مهم اینکه در این دهه، أَهمّ اعمال، تشدید مراقبه و مجاهده با نفس امّاره است که به عنوان جهاد اکبر محسوب میشود و از جهاد اصغر بالاتر است و هر مقدار که انسان در مسیر بندگی مراقبت را بیشتر نماید، دلالت بر برتری مقام مجاهد در جهاد اکبر دارد.
📜 «مَا مِنْ أَيَّامٍ الْعَمَلُ الصَّالِحُ فِيهَا أَحَبُّ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ مِنْ أَيَّامِ الْعَشْرِ يَعْنِي عَشْرَ ذِي الْحِجَّةِ؛ هیچ ایامی برای انجام اعمال صالح نزد خداوند عزّوجلّ محبوبتر از دهۀ اول ذیالحجّه نیست» (إقبال الأعمال: ۳۱۷/۱).
📌 ختام المسک اینکه عزیزانِ اهل مراقبه، در این دهه از تهلیلات امیرالمومنین علیهالسلام غفلت نکنند: «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَدَدَ اللَّيَالِي وَالدُّهُورِ...» (ثواب الأعمال: ۷۲).
🖊سیدابراهیم موسوی
🗓 ۱۵ مرداد ماه ۱۳۹۸
📚 منابع:
1⃣ #إقبال_الأعمال (سید بن طاووس). ۲جلد، چاپ دوم، تهران: دارالكتب الإسلاميّة، ۱۴۰۹ق.
2⃣ #ثواب_الأعمال (شیخ صدوق). چاپ دوم، قم: دارالشّريف الرّضيّ للنّشر، ۱۴۰۶ق.
#️⃣ #کلام_ناب #حدیث_ناب #ذی_الحجه
♦️ما را در اینستاگرام دنبال کنید...
🆔 @feghhevelayat
عظمت اسم و مسمای امام باقر ع.mp3
3.08M
🔍 عظمت اسم و مسمای امام باقر علیهالسلام
🎙 گزیدهای از بیانات استاد محقق حاج سیدابراهیم موسوی دام عزّه
#️⃣ #امام_باقر #حدیث_ناب #فقه_الحدیث
♦️ما را در اینستاگرام دنبال کنید...
🆔 @feghhevelayat