فکرت
🔻بخشی از سخنان آقای سیدجواد علویبروجردی ▫️اقتصاد اسلامی نداریم!!! «ما چطور میآییم در اینجا، میخ
واکنش و نقد حجت الاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی
🔴آمادگي براي اقناع: پاسخي به درخواست جناب استاد سيدجواد علوي بروجردي
🔸با تقديم سلام به محضر استاد سيدجواد علوي
🔸حضرتعالي در تاريخ 29/ شهريور 1399 با «اکوايران» (رسانه تصويري تخصصي اقتصاد ايران) مصاحبهاي دربارة اقتصاد اسلامي انجام دادهايد [البته بنده همين امروز 7/ 7/ 1399 از آن مطلع شدم]. جنابعالي در ضمن اين مصاحبه به صراحت مقولههايي مثل «اقتصاد اسلامي»، «جامعهشناسي اسلامي» و «روانشناسي اسلامي» و به طور کلي «علوم انساني اسلامي» را انکار ميکنيد و ابراز ناراحتي ميکنيد که چرا مراکزي در حوزه علميه تأسيس شده است که دنبال جامعهشناسي و روانشناسي و اقتصادند! افزون بر اين، با صراحت پيامبر اکرم(ص) را صرفاً به عنوان يک «مرشد معنوي» معرفي ميکنيد که براي ارتقاي اخلاق و معنويت مردم آمده است و هرگز کاري به علم و اقتصاد و سياست و امثال آنها نداشته است! و در نهايت ايدة «علوم انساني اسلامي» را يک «شوخي» ميدانيد و در عين حال اعلام آمادگي ميکنيد که اگر کسي از اين ايدهها دفاع ميکند و توانايي قانع کردن شما را دارد حاضريد که با او بحث و گفتگو کنيد و ميفرماييد: «من را بايد قانع کنند».
🔸پيرو اين درخواست حضرتعالي، اين کمترين طلاب که سالياني است در حوزة علوم انساني اسلامي فعاليت دارم، اعلام آمادگي ميکنم که هر زماني و در هر مکاني که حضرتعالي صلاح بدانيد آمادهام که به محضر شما شرفياب شوم و در اين زمينه با شما گفتگو کنم.
🔸البته طبيعي است که چون درخواست حضرتعالي به صورت عمومي و رسانهاي مطرح شده است، اين بنده نيز اجابت آن را به صورت عمومي و رسانهاي اعلام کنم و همچنين اين انتظار را داشته باشم که گفتگوي ما با حضور اصحاب رسانههاي مکتوب و تصويري باشد تا مخاطبان و علاقمندان به اين مباحث در جريان قوت و ضعف استدلالهاي طرفين قرار گيرند.
🔸بنده مطمئنام که چنين گفتگوهايي ميتواند خدمات بزرگي به فضاي علمي و فرهنگي کشور داشته باشد و اميد واثق دارم که مورد رضايت خداي متعال هم قرار خواهد گرفت. در انتظار اذن حضرتعالي هستم.
🌹ارادتمند شما/ احمدحسين شريفي/ حوزه علميه قم/ هفتم مهر 1399
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
فکرت
🔻بخشی از سخنان آقای سیدجواد علویبروجردی ▫️اقتصاد اسلامی نداریم!!! «ما چطور میآییم در اینجا، میخ
▫️واکنش و نقد حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه از اساتید حوزه علمیه قم
🔻 «برخی از اهل فقه بر این باورند که نباید بانک های کشور را ربوی دانست با این توجیه که اقتصاد علم است و اسلامی بردار نیست عرض بنده این است که اقتصاد تنها علم نیست در همه مکاتب دنیا یک ساحت اقتصاد عبارت از مکتب اقتصاد و ساحت دیگر حقوق اقتصادی است و این مطلب که بین علم اقتصاد و مکتب اقتصاد فرق است اجماع جهانی دارد و شهید صدر هم در اقتصادنا نیم قرن پیش گفته است اقتصاد اسلامی را نباید مطلقا نفی کرد بلکه مکتب اقتصاد اسلامی داریم همچنانکه مکتب اقتصاد لیبرالیستی و سوسیالیستی در جهان وجود دارد البته با گرایش های مختلف اما علم اقتصاد عبارت از فرمول های ریاضی وار است که با اقتصاد سنجی همراه است. فقه هم در ساحت حقوق اقتصادی و مکتب اقتصادی دخالت می کند نه علم اقتصاد
نکته دیگر اگر هم مشکل ربوی بودن بانکی کشور را با حیله های شرعی حل کنیم کارکرد بیمارگونه بانک ها را نمی توان انکار کرد.»
▫️علوی بروجردی در دیداری که با مدیرعامل یکی از بانک های مستقر در قم داشت بیان کرده بود: به بانک ها نباید به عنوان عامل ربایی نگاه کرد، این نگاه اشتباهی است که وجود دارد، زیرا بانک در گذشته و دوران صدر اسلام وجود نداشته، بلکه معاملات و بنگاهای خاص و مؤسساتی جدید است که از سوی غربی ها به وجود آمده و به مردم و جامعه خدمت رسانی می کنند.
🔸او با بیان اینکه اقتصاد فرمول و علم است و اقتصاد اسلامی نداریم و مخالف این نظریه می باشم گفت: اقتصاد اسلامی، اقتصاد عقلایی است و در کل مباحث اقتصادی، غیر از تعداد معدودی، بقیه حکم به امضائی دادن اقتصاد داده اند، یعنی نگاه می کنیم سیره عقلا چگونه عمل می کنند، اگربا سیره مخالفت نداشت، امضاء می کنند؛ سیره عقلایی هم یعنی عقلای عالم و رشته های شناخته شده مقبول پیش همه، شرع هم همین می گوید. اقتصادی مقابل سوسیالیست نداریم.
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
فکرت
🔻بخشی از سخنان آقای سیدجواد علویبروجردی ▫️اقتصاد اسلامی نداریم!!! «ما چطور میآییم در اینجا، میخ
💢 نقدی بر سخنان آقای علوی بروجردی
در چند بند، به نقد بیانات آقای علوی بروجردی میپردازیم:
۱. آقای علوی از طرفی دچار خلط بین علوم انسانی و علوم تجربی میشود؛ یعنی برای رد اقتصاد اسلامی مثال هایی تجربی میآورد و میگوید: همان گونه که فیزیک اسلامی و شیمی اسلامی و جراحی مغز اسلامی نداریم، اقتصاد اسلامی هم نداریم.
در جواب باید گفت: از طرفی خلط علوم انسانی با علوم تجربی خطایی راهبردی است. و از طرف دیگر چه کسی گفته شیمی و فیزیک اسلامی؟! اگر منظور شما آن دیدگاهی است که کلیه علوم را با یک شرط خاص (التفات به عینالربط بودن پدیدهها نسبت به واجببالذات) اسلامی می داند، پس معلوم است که اساسا شما متوجه حرف و نظر آن ها نشدهاید. که دست به این مقایسه زدهاید!
۲. ایشان سپس دایرهی حرف خود را تعمیم می دهد و عمق فاجعه را بیشتر می کند و بحث را به علوم انسانی (مانند روانشناسی و جامعه شناسی) تعمیم می دهد. و آنها را صرفا عقلایی میداند.
در پاسخ به ایشان باید گفت: ضعف و استیصال خودتان را در تولید منظومه علمی اقتصاد اسلامی و منظومه علمی روانشناسی اسلامی و همین طور سایر علوم انسانی، به اسلام سرایت ندهید.
۳. وقتی حوزهها برای تشریح یک روایت "لا تنقض الیقین" دهها جلد کتاب (به تعبیر آیت الله جوادی آملی: ۵۰ جلد کتاب با حذف مکررات راجع به تفصیل این روایت نوشته شده) مینویسد اما همین روش را روی هزاران روایت اعمال نمیکند، این کاستی به خود حوزه بر میگردد. ما اکنون صدها روایت در حیطه نفس شناسی و روانشناسی داریم، چرا یکی از این روایات به صورت درس رسمی حوزویون مانند حدیث "لا تنقض" مورد بررسی و واکاوی قرار نمی گیرد؟! همین طور در سایر زمینهها.
۴. خوب شد حداقل همین مباحث اصولی، مرسوم است، وگرنه آقای علوی برای همین مباحث الفاظ هم میفرمود ما چیزی نداریم و باید برویم از ویتگنشتاین و راسل و فرگه، واردات انجام دهیم.
۵. عجبا و اسفا، آیا پیغمبر صرفا یک مرشد معنوی است؟!! مگر می شود بدون ارائه یک سری قوانین الهی در حیطههای کلانی مانند انسان شناسی و جامعه شناسی و اقتصاد و ... جامعه و مردم را رشد معنوی داد؟
۶. علوم انسانی اسلامی با علوم انسانی غربی، تفاوتهای اساسی و بنیادین دارد. و در نتیجه فروعات و نتایج آن ها هم متفاوت خواهد بود. آن ها می گویند مبدایی نیست و ما از خاکیم. ما می گوییم ما از ملکوتیم. آن ها می گویند انسان یک حیوان است با یک مغز پیچیده، ما می گوییم انسان علاوه بر مغز پیچیده دارای یک روح مجرد است. آن ها می گویید نهایت سیر انسان خاک است، ما می گوییم انسان با مرگ نمیپوسد بلکه پوسته عوض می کند. آن ها نه مبدا را قبول دارند و نه معاد را و جهان بینی آن ها یک جهان بینی ابتر و منقطعالاول و الآخر است، اما ما به قوس نزول و قوس صعود معتقدیم.
بله، بدون تردید ما می توانیم از برخی از تحقیقات آن ها استفاده کنیم، اما چارچوبها و خطوط کلی ما به طور کامل با آن ها متفاوت است.
۷. آیا میتوان به طور کلی گفت علوم انسانی، عقلایی است؟!! مبانی و هسته و محور علوم انسانی مبتنی بر مسائل مهمی است مانند: وجود یا عدم وجود خدا، گذشته (مبدا و واجببالذات) و حال (دنیا) و آینده (آخرت) انسان و هستی ... و مسائلی در زمینه سعادت و شقاوت ... آیا می توان علوم انسانی که ریشهی آنها در یک چنین مسائلی است را امری عقلایی دانست؟!! اگر به بناء عقلا باشد، که بسیاری از عقلاء، انسان و عالم را صرفا امری مادی تلقی می کنند و در نتیجه تمامی برداشتهای روانشناسی و جامعه شناسی و اقتصاد و سیاست خود را بر انسان فیزیکالیستی و عالم ماتریالیستی بنا مینهند و مبتنی می کنند!!
کاستی و ضعف خود در استخراج نظاممند علوم مختلف انسانی اسلامی را بر عهده دین اسلام نیندازید. گرچه در زمینههای علوم انسانی اسلامی هم آثار خوبی توسط محققان دغدغهمند و دین و دنیا شناس ما نگاشته شده است.
خداوند حوزهها و دانشگاههای ما را از دو خطر بزرگ التقاط (دگم روشنفکری) و تحجر (دگم تحجر) حفظ نماید. و ما را به صراط مستقیم اجتهاد صحیح، رهنمون فرماید.
امین دهقانی
@feghheakbar
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
💬#مناظره
🔻آقای سیدجواد علویبروجردی:
🔸اقتصاد اسلامی نداریم!!!
🔸«ما چطور میآییم در اینجا، میخواهیم یک رشتهی اقتصاد اسلامی درست بکنیم؟
🔸ما چندتا روایت و آیه داریم برای اینکه اگر تورم بالا رفت چجور بخواهیم کنترلش بکنیم؟
🔸چندتا آیه و روایت داریم که رشد اقتصادی با چه فرمولی باید درست بشود؟ این مکاتب اقتصادی در دنیا هست، اقتصاددانها هستند.
🔸اصلا اسلام نیامده است که علم بیاورد.
✅واکنش و نقد حجت الاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی:
◾️آمادگي براي اقناع: پاسخي به درخواست جناب استاد سيدجواد علوي بروجردي
✅واکنش و نقد حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه از اساتید حوزه علمیه قم:
◾️«برخی از اهل فقه بر این باورند که نباید بانک های کشور را ربوی دانست با این توجیه که اقتصاد علم است و اسلامی بردار نیست عرض بنده این است که اقتصاد تنها علم نیست ... »
ادامه در کانال فکرت...
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
📚#کتاب
🔻کتاب فهم فقهی و سیاست معاصر منتشر شد
🔹کتاب فهم فقهی و سیاست معاصر تألیف منصور میراحمدی به همت نشر لوگوس منتشر شد.
🔹«فهم» و نه «روایت» فقهی، آغاز اندیشیدن فقیهان دربارۀ سیاست است.
🔹فقیهان معاصر بر اساس فهم فقهیشان که از یکسو، ناظر به امر واقع است و از سوی دیگر، در دایرۀ نصوص دینی شکل گرفته است، به تحلیل سیاست معاصر پرداختهاند.
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#کتاب #فقه #سیاست
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2523
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
📚#کتاب
🔻کتاب فهم فقهی و سیاست معاصر منتشر شد
🔹نظر به تنوع فهمهای فقهی، طبقهبندی مهمترین گونههای فهم فقهی به منظور توضیح نوع تأثیرگذاری آنها بر دیدگاه فقیهان دربارۀ سیاست معاصر ضروری به نظر میرسد.
🔹 بر پایۀ نگاه فقیهان به دین و سنت فقهی و به تبع الزامات معرفتشناختی و روششناختی نگاه آنان، میتوان مهمترین گونههای فهم فقهی را در دوران معاصر به پنج گونۀ فهم مقاصدی، فهم اجتهادی، فهم هرمنوتیکی، فهم سلفی-تکفیری و فهم سنتی تقریبستیز تقسیم کرد.
🔹فقیهان معاصر بر اساس قرار گرفتن در هریک از طبقههای مذکور، تحلیل متفاوتی از سیاست معاصر در دو سطح کلان (جهان اسلام) و خرد (دولت اسلامی) ارائه کردهاند که توضیح و درک تحلیل آنان بدون توجه به فهم فقهی آنان میسر نمیباشد.
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#کتاب #فقه #سیاست
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2523
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
📋#یادداشت
🔻حوزههای علمیه و مطالبات بر زمین مانده امام خمینی (ره)
🔸امام خمینی (ره) در بند (ط) وصیتنامه (صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۴۲۴-۴۲۶) خود خطاب به حوزههای علمیه چند نکته مهم را یادآور میشود:
🔸 هر چند خطر نفوذ منحصر در حوزههای علمیه نیست، و باید نسبت به همه بخشهای جامعه حساسیت ویژه وجود داشته باشد.
🔸«از همه لازمتر حوزههای علمیه است که تنظیم و تصفیه آن با مدرسین محترم و افاضل سابقه دار است با تأیید مراجع وقت.»
✍️نویسنده: احمدحسین شریفی
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#امام_خمینی #حوزه #صحیفه_امام
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2520
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
📋#یادداشت
🔻حوزههای علمیه و مطالبات بر زمین مانده امام خمینی (ره)
🔸از مهمترین شگردهای مخالفان اسلام، نفوذ دادن افراد منحرف و تبهکار در حوزههای علمیه خواهد بود:
🔸 «یکی از راههای با اهمیت برای مقصد شوم آنان و خطرناک برای اسلام و حوزههای اسلامی نفوذ دادن افراد منحرف و تبهکار در حوزههای علمیه است، که خطر بزرگ کوتاه مدت آن بدنام نمودن حوزهها با اعمال ناشایسته و اخلاق و روش انحرافی است و خطر بسیار عظیم آن در دراز مدت به مقامات بالا رسیدن یک یا چند نفر شیاد که با آگاهی بر علوم اسلامی و جا زدن خود را در بین تودهها و قشرهای مردم پاکدل و علاقهمند نمودن آنان را به خویش و ضربه مهلک زدن به حوزههای اسلامی و اسلام عزیز و کشور در موقع مناسب میباشد.»
🔸نفوذیها ممکن است دهها سال با مشی اسلامی و مقدسمآبی در حوزههای علمیه و در میان مردم با صبر و حوصله زندگی کنند «و در موقع مناسب مأموریت خود را انجام میدهند.»
✍️نویسنده: احمدحسین شریفی
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#امام_خمینی #حوزه #صحیفه_امام
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2520
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
✅#اختصاصی
📋#یادداشت
🔻نقش زنان در بسط فرهنگ عاشورا و محرم
🔹فرهنگ، روح حاکم بر فعالیتهای اجتماعی جامعه است.
🔹فرهنگ مردم یک جامعه بر رفتارها و کنشهای آنان اثری مستقیم دارد. پس زمانی که میگوییم نقش فرهنگی زنان، منظورمان نحوۀ سلوک و رفتاری است که زنان انجام میدهند و تأثیرش در جامعه مشهود است.
🔹امام خمینی در عبارتی بسیار پرمفهوم فرهنگ را مبدأ تمام خوشبختیها میداند و به خطر فرهنگ استعماری و انگلیسی تا بدان جا اشاره میکند که آن را از اسلحۀ دشمنان هم بدتر میداند.
✍️نویسنده: معصومه سعادتمند
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#فرهنگ #عاشورا #زن
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2514
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
✅#اختصاصی
📋#یادداشت
🔻نقش زنان در بسط فرهنگ عاشورا و محرم
🔹بانوان، علاوه بر کارکردها و وظایف مربوط خودشان، وظیفۀ انسان سازی و تربیت فرزندان و مردان جامعه را هم برعهده دارند. از دامن زن، انسانها رشد پیدا میکنند.
🔹بنابراین، بار عظیم به دوش کشیدن مسئولیتهای فرهنگی هم برعهدهاش است. ازاین رو، میتوانیم بگوییم مخاطبان اصلی سخنانی که در رابطه با خطر ظهور و بروز فرهنگ استعماری و تلاش جهت رواج فرهنگ اصیل در خانه و جامعه ایراد میشود، زنان و مادران هستند.
🔹زنان صاحب تواناییها و استعدادهای فراوانی در حوزۀ فرهنگ و اجتماع هستند که اگر به خوبی شناسایی و بهکار گرفته شوند، تأثیر به سزایی در تحولات جامعه از خود به جای خواهد گذاشت.
🔹دراین زمینه امام خمینی(ره) میفرمایند:«همانطور که قرآن انسان ساز است، زن نیز انسان ساز است، لذا دامن پاک مادران میتواند بهترین و موثرترین کانون برای تربیت نسل منتظر باشد، زیرا با عطوفت و صبر در برابر تربیت فرزندان سازندهترین نقش تربیتى را بر عهده دارند و یکی از افتخارات زنان اینست که بزرگ مردان تاریخ، در دامان اینها رشد کرده و بزرگ شدهاند».
✍️نویسنده: معصومه سعادتمند
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#فرهنگ #عاشورا #زن #بانوان
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2514
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅#اختصاصی
🎬#ویدئوکلیپ
🔻شغل جدید سربازان خردسال
▪️قسمت سوم
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#فکرت #رسانه #شناخت #فرهنگ #سواد_رسانه
🔺لینک قسمت دوم:
https://eitaa.com/fekrat_net/2223
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
📋#یادداشت
🔻خاورمیانه؛ امید ترامپ برای کسب رای
🔸پرونده خاورمیانه از دیرباز به دلیل مساله انرژی، امنیت و نیز رژیمصهیونیستی از مهمترین مسائل انتخاباتی در آمریکا بوده است.
🔸لابیهای قدرتمند صهیونیستی و شرکتهای اسلحهسازی و نفتی بهعنوان سه گروه مهم ذینفع در دهههای گذشته خاورمیانه را به صدر موضوعات آمریکا آورده و کاندیداهای انتخاباتی با توجه به مواضع، اقدامات و نظراتشان درباره این منطقه است که مورد ارزیابی افکار عمومی قرار میگیرند.
✍️نویسنده: سیدمهدی طالبی
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#ترامپ #خاورمیانه #انتخابات
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2529
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
📋#یادداشت
🔻خاورمیانه؛ امید ترامپ برای کسب رای
🔸ترامپ علاقمند بود طرح خود موسوم به «معامله قرن» را برای حلوفصل «قضیه فلسطین» به اجرا دربیاورد. هدف این طرح خارجکردن درگیریهای رژیم صهیونیستی و فلسطین از اذهان ملتها و دولتهای منطقه بود.
🔸در این درگیری آمریکا پشتیبان صهیونیستهاست و همین مساله باعث شده معضلی بزرگ در روابط میان واشنگتن با کشورهای عربی و افکارعمومی آنها به وجود بیاید و ازسوی دیگر واشنگتن مجبور است برای محافظت از امنیت رژیمصهیونیستی در فضای ملتهب خاورمیانه هزینههایی را متحمل شود.
🔸معامله قرن درصورت اجرا میتوانست خیال کاخسفید را از امنیت رژیمصهیونیستی و وجهه آمریکا میان ملتهای عرب راحت کند.
🔸شکست این طرح حالا ترامپ را بهجایی رسانده است تا با گذشتن از اهداف معامله قرن آن را تنزل داده و به یک شوی تبلیغاتی صرف تبدیل کند.
🔸در این مسیر با حضور آمریکا روابط رژیمصهیونیستی با چند کشور عربی عمدتا کوچک عادیسازی خواهد شد تا بر این اساس ترامپ بتواند از خود یک چهره صلحطلب و توانا را میان افکارعمومی آمریکا ترسیم کند.
✍️نویسنده: سیدمهدی طالبی
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#ترامپ #خاورمیانه #انتخابات
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2529
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
📋#یادداشت
🔻گفتوگوی انتقادی آری، ترور شخصیت خیر
🔹چالش پایان عدالتخواهی و امتحان مواسات با پایان دهه اول محرم و پایان منبرهای پناهیان در دانشکده افسری امام علی(ع) با موضوع مواسات به آخر نرسید.
🔹بحث فراتر از چند چالش نظری، به موضوعات دیگری توسعه یافت و برخی که گویی سالها منتظر چنین فرصتی بودند، پا را فراتر از نقد گذاشته و وارد میدان مواجههای شدند که واجد حداقلهایی از ضوابط اخلاقی و قانونی نبود.
🔹وقتی منتقدان علمی و تئوریک پناهیان که پس از دهه اول محرم بحث را تمامشده تلقی میکردند، عقب نشستند، میدان دست کسانی افتاد که هرکدامشان بهنوعی خواسته یا ناخواسته زمین مباحثه منطقی و اخلاقی را کنار گذاشته و به زمینی وارد شدند که بیشتر میدان تسویهحساب سیاسی بود.
✍️نویسنده: علی جمشیدی
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#گفت_و_گو #انتقاد #ترورشخصیت
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2526
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
📋#یادداشت
🔻گفتوگوی انتقادی آری، ترور شخصیت خیر
🔹افراد و گروههایی که این روزها را بهترین زمان برای حمله به پناهیان یافتهاند دو ضرر عمده به جامعه وارد آوردند.
🔹اول اینکه مسیر بیاخلاقی را باز کرده و باب این را گذاشتهاند که برای نقد یک فرد میتوان به زندگی خصوصی او سرک کشید و با ربط دادن مسائل مربوط و نامربوطی به فرد مقابل (که میتواند بهعنوان یک رقیب سیاسی هم انگاشته شود) او را تخریب و حتی زمینگیر کرد.
🔹بهعبارتی برخلاف نظر امام راحل(ره) که حتی به ضابطان حکومتی اجازه ورود و سرک کشیدن به محفل خصوصی افراد را نمیدهد و صرفا با ضوابط خاصی توصیه به کشف جرم دارد، این افراد بدون اینکه سندی مبتنیبر فساد در محکمهای به اثبات رسیده باشد و حتی بدون اینکه حداقلهایی از حقیقت روشن شده باشد تلاش میکنند فرد مقابل را تخریب کنند، رفتاری که حتما مورد تایید نیست و خود میتواند بهعنوان یک جرم شناخته شود.
🔹ضرر دوم این است که این افراد درواقع مسیر و باب گفتوگو را در جامعه بستهاند، خطای بزرگی که اثراتش حتما از مورد اول بیشتر است و حتی ممکن است در سرنوشت جامعه تاثیرگذار باشد.
🔹مسیری که این جریان در چند روز گذشته درمقابل علیرضا پناهیان در پیش گرفته حتما باعث خواهد شد یا جامعه بهسمت بیتوجهی به موضوعات فکری و چالشهای نظری پیش برود و با افتادن در ورطه بیتوجهی و نداشتن دغدغه سرنوشت خود را محتوم ببیند یا اینکه جریانات مختلف را بهسمت مواجهه رادیکال بکشاند که در آن صورت دیگر سنگ روی سنگ بند نخواهد شد.
✍️نویسنده: علی جمشیدی
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#گفت_و_گو #انتقاد #ترورشخصیت
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2526
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
🎙#مصاحبه
🔻فلسفه اسلامی باید عصری شود
🔸فلسفۀ اسلامی به طور بالقوه ظرفیت مواجهه با مسائل عصر جدید را دارد، اما به جهت توجه دیر هنگام اهالی فلسفه ما به مسائل عصر جدید، این امر در بسیاری از حوزهها هنوز فعلیت نیافته است.
🔸ما در حوزههایی همچون الاهیات و معرفت شناسی از سرمایههای ارزشمندی برخورداریم و گامهای خوبی در این زمینهها برداشته شده است.
🔸در برخی دیگر از حوزههای فلسفی به ویژه در حوزۀ مسائل انسانی و اجتماعی راهی طولانی در پیش داریم.
🎤گفت و گوبا: دکتر محمد فنایی اشکوری
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#فلسفه #فلسفه_اسلامی #الاهیات
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2330
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
🎙#مصاحبه
🔻فلسفه اسلامی باید عصری شود
🔸علوم انسانی از دل هیچ فلسفهای از جمله فلسفۀ اسلامی در نمیآید. اما بنیانها و چارچوبهای کلی علوم انسانی اسلامی را میتوان بر پایۀ فلسفۀ اسلامیِ توسعه یافته و عصری شده پیریزی کرد.
🔸ابتنای علوم انسانی بر اصول فلسفی غیر از استنتاج و استخراج آنها از اصول فلسفی است.
🔸وقتی میگوئیم یک ساختمان بر فونداسیون استوار است، معنایش این نیست که کل بنای ساختمان و اجزایش از دل آن فونداسیون در میآید، بلکه مبتنی بر آن و متناسب با آن است. بسیاری از مسائل علوم انسانی تجربی هستند.
🔸گزارههای تجربی از اصول فلسفی استنتاج نمیشوند. برای تولید علوم انسانی مطلوب دست کم به سه حوزۀ معرفتی یعنی تفکر فلسفی، دانش تجربی و اجتهاد دینی در حوزههای گوناگون نیازمندیم.
🔸تفکر فلسفی در زمینههای انسان شناسی و حکمت عملی با همۀ شعب و شاخههایش در کنار مطالعات تجربی و دینی میتواند زمینه ساز تحول در علوم انسانی شود. باید تأکید کرد که بار اصلی اسلامی سازی علوم انسانی بر دوش دانشمندان علوم انسانی آشنا با معارف دینی است، نه فیلسوفان.
🔸 فیلسوفان میتوانند با تبیین بنیانهای نظری و فلسفی این علوم و ترسیم خطوط کلی مرتبط با این معارف به دانشمندان علوم انسانی در این زمینه کمک کنند.
🎤گفت و گوبا: دکتر محمد فنایی اشکوری
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#فلسفه #فلسفه_اسلامی #الاهیات
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2330
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅#اختصاصی
🎬#ویدئوکلیپ
🔻کاربردهای رسانه در مدیریت فرهنگی
💠 دکتر رفیع الدین اسماعیلی
🔘مدیر موسسه فرهنگی رسانه ای شناخت
▪️#قسمت_سوم
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#فکرت #رسانه #شناخت #فرهنگ #سواد_رسانه
🔺لینک قسمت دوم:
https://eitaa.com/fekrat_net/2189
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
📋#یادداشت
🔻جنگ انگلیسی با تاریخ دفاع
🔹شبکه سلطنتی بیبیسی فارسی امسال در آستانه دفاع مقدس مستندی با عنوان «کودتای خزنده» با استناد به یک صوت منتشر نشده پخش کرد و در آن نیت کرده بود که تا بهزعم خود اختلافات میان فرماندهان سپاه را برجسته کند
🔹 در ادامه این مستند این مطلب را القا کند که بسیاری از تصمیمگیریهای جنگ در سایه کنار گذاشته شده بسیاری از فرماندهان منتقد بوده است.
🔹با این حال بعد از گذشت چند روز مشخص شد که این مستند بر پایه ادعایی ساخته شده است که غلط بودن آن اثبات شده است و اصلاح های بعدی هم موثر واقع نگردیده چراکه منطق مستند زیرسوال رفته است.
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#انگلیس #جنگ #بی_بی_سی #کودتای_خزنده
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2539
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
📋#یادداشت
🔻جنگ انگلیسی با تاریخ دفاع
🔹مهدی بختیاری، خبرنگار نظامی در همان روزهای اول انتشار این مستند در ردان نوشت: مطلبی که بیبیسی در آستانه هفته دفاع مقدس بهعنوان یک موضوع محرمانه از جنگ میخواد جا بندازه، موضوع جدیدی نیست. همان دعوای گروهی از بچههای تهران با #محسن_رضایی است.
🔹موضوع به پاییز سال۶۳ (قبل از عملیات بدر) و اختلاف طیفی از بچههای سپاه تهران (عمدتاً از لشکر۱۰) با فرمانده وقت سپاه برمیگرده که اینها به لحاظ سیاسی و فنی با محسن رضایی مشکل داشتند و مخالف بودند.
🔹اینها نظرات خود علیه محسن رضایی را به برخی نمایندگان مجلس هم میگویند. در این جلسات مشکلات جبهه غرب، شمال غرب و جنوب مسائل سیاسی مطرح میشود که مسائل سیاسی را اکبرگنجی میگوید و صدایش در این فایل هم هست.
🔹اینها طرفدار آقای منتظری بودند و علیه آقایان مصباح و راستی و… با بالا گرفتن این دعواها، قرار میشود محسن رضایی در جمع مخالفان حاضر شده و سخنرانی کند.
🔹 محمدعلی صمدی، پژوهشگر جنگ هم به صورت مفصل در چند فایل ویدیویی به آن پاسخ داد و گفت: «فایل صوتی که قرار است تحت عنوان کودتای خزنده پخش شود محرمانه نبوده و نیست و خیلیها آن را از قبل در اختیار داشتهاند خودم هم این کاست را مدتها قبل از یک رزمنده عادی گرفته بودم.
🔹شخص اکبر گنجی هم بعد از خروج از ایران درباره این جلسه حرف زده است. بخش عمدهای از این جلسه توضیحات فنی محسن رضایی است که اصولاً نه جذابیتی دارد و نه خیلی به درد مخاطب عام میخورد.
🔹من راجع به این ماجرا و این جلسه در پروژهای همکاری داشتهام که نتیجه آن تبدیل به کتاب و منتشر هم شده است(مردان رستگار: جستارهایی از لشکر۱۰سیدالشهدا) راوی این کتاب سیدمحمد ابوترابی و از مؤثرین افراد تشکیلدهنده همین جلسهای است که الان بیبیسی فارسی مدعی محرمانه بودن آن است.
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#انگلیس #جنگ #بی_بی_سی #کودتای_خزنده
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2539
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
📋#یادداشت
🔻مناسک عاشورایی و شرایط کرونایی، رویکرد دنیاگرایانه به هستی!
🔸درحالت قطبی ستاد محرم خواهان برگزاری مراسم محرم در شرایط معمولی بود، چنانچه گویی بیماری و شرایط کرونایی اصلا وجود ندارد.
🔸در برابر، ستاد کرونا در وضعیت قطبی خواهان عدمبرگزاری مراسم محرم در بیماری و شرایط کرونایی بود، چنانکه گویی اصلا محرمی وجود نداشته است.
🔸یک طرف شرایط طبیعی را حاکم میکرد که در آن مراسم محرم بیهیچ قید و شرطی یا بدون هر محدودیتی برگزار میشد.
🔸طرف دیگر به شرایط کرونایی حاکمیت مطلق میداد و مطابق آن برگزاری مراسم محرم را حتی با رعایت تمامی قیدوشرطهای کرونایی یا همه دستورالعملهای بهداشتی نیز نمیپذیرفت.
✍️نویسنده: دکتر حسین کچویان
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#عاشورا #کرونا #محرم
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2536
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
📋#یادداشت
🔻مناسک عاشورایی و شرایط کرونایی، رویکرد دنیاگرایانه به هستی!
🔸آنچه حساسیت و مواجهه عقلایی میطلبید، تشدید مباحثات تا سر حد جدلی شدن یا تشدید تنشزای آن نیست.
🔸 قطعا به مناقشات جدلی و تنش میان دولت و مردم به هیچ روی خوشامد گفته نمیشود، لکن بیش از شکل ساخته و سیر تنشزای آن، پیامدهای محتوایی آن اهمیت دارد.
🔸از این جهت رفتار و تصمیمات جانبدارانه ستاد قطعا مطلوبیت ندارد، اما فینفسه حداقل در قیاس با علل و دلایل محتوایی اهمیت اصلی ندارد.
🔸ستاد در مواجهه با محرم و مدیریت مناسک عاشورایی در شرایط کرونایی چنان جانبدارانه و قطبی عمل کرد که به مردم میفهماند برگزاری مراسم محرم از نظر ستاد اهمیتی ندارد.
🔸منع مطلق در مراحل اولی و محدودیتهای سخت برای برگزاری مراسم جمعی و بعضی مناسک عاشورایی که تنها تحتتاثیر مخالفتهای شدید مردم و فشار برگزارکنندگان هیات و سخنرانان یا مداحان اندکی تغییر کرد یا تصحیح میشد، تردیدی در این حس و فهم برای مردم باقی نگذاشت.
🔸 درحالی که بعضا از دید مردم چنین تلقی میشد که حتی اصلاحات جزئی در تصمیمات ستاد کرونا نیز نه به دلیل خواست مردم، بلکه تحتتاثیر تذکرات محدود و معدود مقام معظم رهبری اتفاق افتاده است.
🔸بیتردید صرف آگاهی اندک از حساسیتهای اجتماعی و بنیانهای هویتی جامعه کفایت میکند تا شخص بفهمد مباحثات کرونایی در مورد محرم در چه مسیر خطرناکی حرکت کرده است!
🔸سکوت و غفلت کامل ستاد کرونا از توجه به تصمیمات ستاد در رابطه با محرم و بیتوجهی در پاسخگویی به شبهات و تشکیکات مطرحشده درمورد ماهیت ستاد و بعضی از اعضای آن تنها یک نتیجه داشته است. با این نحوه برخورد ستاد کرونا خود دیدگاههای موجود درمورد ستاد را تایید و نتایج آن را تشدید کرده است.
🔸اما روشن است این وضعیت و نتایج آن به ستاد کرونا محدود نمیشود، اساسا ستاد کرونا از نظر مردم موضوعیت و اهمیت ندارد. ستاد کرونا درواقع از نظر مردم یعنی دولت، پس تمام آن پیامدها و تبعات بر دولت و مسئولان خاصه رئیسجمهور بار میشود.
✍️نویسنده: دکتر حسین کچویان
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#عاشورا #کرونا #محرم
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2536
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
📋#یادداشت
🔻راه مطمئن سلامت معنوی تکیه به وحی آسمانی است
🔹سلامت جسمی نیازمند ارتباط با پزشک جسم و سلامت معنوی نیازمند ارتباط با پزشک روح و روان است و چون روح انسان ظرفیتها و ابعاد پیچیده ای دارد.
🔹 ارتباطات و تأثیر و تأثرها میان روح و جسم، میان فرد و جامعه، میان جهان درون و برون انسان، میان جهان غیب و شهود، و میان دنیا و آخرت، وجود دارد.
🔹راه مطمئن سلامت معنوی تکیه به وحی آسمانی است که بر این روابط پیچیده احاطه علمی لازم را داشته باشد. همین امر، ضرورت دین را نیز آشکار میسازد.
✍️نویسنده: ابوالفضل ساجدی
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#وحی #روح #جسم #سلامت_معنوی
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2533
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
📋#یادداشت
🔻راه مطمئن سلامت معنوی تکیه به وحی آسمانی است
🔹رویکرد اسلامی در باب معنویت همسو با نظام معرفتی اسلام و هستیشناسی توحیدی طراحی شده است.
🔹بنا بر جهانبینی اسلامی، هستی و جهان از دو لایه تشکیلشده است؛ لایهای ظاهری که آشکار است و انسانها با ابزارهای ادراکی معمولی بدان دسترسی دارند؛ لایهای باطنی که پنهان و خارج از دسترس همگانی است و انسان برای فهم آن به ابزارهای فراتر از مشاعر حسی نیاز دارد.
🔹لایه اول هستی را «جهان ظاهر»، «دنیا»، «عالم ماده» و «جهان ملک» نام گذاردهاند و به لایه دوم «جهان غیب»، «ماورا»، «عالم معنا» یا «جهان ملکوت» خطاب نمودهاند.
🔹به بیان آیت الله جوادی آملی جهان مُلکی، موطن دنیایی و در دایره زمان و مکان است همانگونه که جهان ملکوتی موطنی فرامادی و خارج از دایره زمان و مکان دارد.
🔹این سطحبندی واقعیت در مفهومشناسی لغوی «معنا» و «معنویت» نیز منعکس است. معنویت از ریشه معنا گرفتهشده است؛ «معنا» سطح ژرفتری است که در مقابل پوسته و ظاهر به باطن و روح چیزی اشاره دارد.
🔹نگاه اسلامی به معنویت بر پایه اصل هستیشناختی فوق، بنا شده است.
🔹علامه طباطبایی ضمن پذیرش توأمان عالَم ظاهر و باطن معتقد است که جهان باطن، موطن حیات معنوی است؛ جهانی که بسیار اصیلتر و واقعیتدارتر و پهناورتر از جهان ظاهر و ماده است.
✍️نویسنده: ابوالفضل ساجدی
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#وحی #روح #جسم #سلامت_معنوی
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/2533
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅#اختصاصی
🔊#پادکست
🔻پادکست اربعین
💠 ماهاتماگاندی و قیام امام حسین (علیه السلام)
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net