📝 #بخوانید| علم دینی؛ از خاستگاه علمشناختی تا دینشناختی
✍️دکتر رمضان علیتبار
📔مسأله دینیبودن علم با دو خاستگاه و از دو زاویه مختلف، مطرح میشود: یکی ناظر به علم و از زاویه علمشناسی و دیگری ناظر به دین و از زاویه دینشناسی. در نگاه نخست، خاستگاه مسأله به نقص و آسیبهای علم سکولار بر میگردد و این آسیبها، صرفاً از ناحیه اوصاف هویتی نیست؛ بلکه عناصر ذاتی و مؤلفههای اصلی علم را نیز درگیر میکند.
📔در این نگاه، با معیار مطلوب، به آسیبشناسی علوم موجود میپردازیم و در پاسخ به این سؤال که علم مطلوب باید واجد چه ویژگیهای ذاتی (ماهیتی) و غیرذاتی (هویتی) باشد که علوم موجود، واجد آن نیست و از اینجا به ضرورت علم مطلوب یا همان علم دینی میرسیم؛ لذا علم دینی از زاویه علمشناسی، همان علم حقیقی و مطلوب است؛ چون، علوم موجود، به دلایلی، مطلوب ما نیست.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 3 دقیقه
#فمنیسم
#سرمایه_داری
🆔 @fekrat_net
تفسیری علامه طباطبایی_1.mp3
11.18M
🎙 #بشنوید| جلسه دانشگاه شهید بهشتی موضوع: مبانی تفسیری علامه طباطبایی.
📻استاد سید محمد موسوی
🆔 @fekrat_net
🔻در چهلمین سالگرد رحلت علامه طباطبایی (ره)، برنامه مجله تصویری علوم انسانی فکرت موضوع خود را به اندیشه سیاسی علامه طباطبایی (ره) اختصاص داده و با خوانشی از نظام اندیشه سیاسی علامه (ره) به گفتگو با حجت الاسلام دکتر یزدانی مقدم پرداخته تا فلسفه اندیشه سیاسی علامه را خوانش و بررسی کند.
#علامه_طباطبایی
🆔 @fekrat_net
📝 #بخوانید| بازنمایی فلسفه غرب در «بازی مرکب»
✍️محمدحسین کتابی
📙فیلم بازی مرکب، بهواقع روایتی نقادانه از جامعه و فلسفه فعلی در غرب است. جامعهای که در آن مؤلفههای ضدانسانی و ضدتمدنی بسیاری یافت میشود. مؤلفههایی همچون خشونت، قمار، ربا، ماشینیسم، دموکراسی، خودخواهی، دینگریزی و خداناباوری.
📙کارگردان درعین اعتراض به بعضی از این مؤلفههای موجود در جامعه، خود پاسخ و راهحل کاملاً غلطی را برای جامعه جدید ارائه میکند. قمار و خشونت مورد تأیید کارگردان است؛ اما با این وجود کارگردان بهدنبال احیای مساوات و شرایطی برابر در جامعه میگردد.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 7 دقیقه
#بازی_مرکب
#فلسفه_غرب
🆔 @fekrat_net
50.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید| موضوع شناسی و چیستی معنویت
👈استاد احمدرضا شیبانی
🆔 @fekrat_net
#اختصاصی
🔶 شماره جدید نشریه دیدهبان اندیشه
🔸با موضوع | حکمت حکیمی
ویژهنامه رصدی و تحلیلی بررسی اندیشه محمدرضا حکیمی
موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت
شماره سی و یکم، مهرماه ۱۴۰۰
🔻نشریه دیدهبان اندیشه در این شماره به بازتاب روایتهای جریانات فکری در خصوص اندیشه های علامه حکیمی میپردازد و بر این اساس سه مسئله کلیدی را مورد بازخوانی قرار میدهد:
۱- اندیشه تفکیک در نظر مرحوم حکیمی
۲- سیاست در نظر مرحوم حکیمی
۳- عدالت در نظرمرحوم حکیمی
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#علامه_حکیمی
#فیلسوف_عدالت
#اسلام_شناس_عدالتخواه
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
🆔 @fekrat_net
DIDEBAN_ANDISHE_N0..31.web.pdf
24.08M
🔶 نشریه دیدهبان اندیشه
(شماره ۳۱. مهرماه ۱۴۰۰)
🔸با موضوع | حکمت حکیمی
🔻ارتحال این اسلامشناس عدالتخواه بهانهای شد تا باز هم اصحاب اندیشه و قلم در فضای مجازی بهصف شده و شروع به تحلیل و تبیین منظومه فکری ایشان کنند. اینان هر کدام از زاویه دید خود، نظریات این متفکر برجسته را بررسی نمودند.
دیدهبان اندیشه سعی دارد با رسالت تبیینگرایانه خود به بررسی بازتاب اندیشههای این حکیم فرزانه بپردازد و روایتهای مختلف در اینباره را مورد تحلیل و بررسی قرار دهد.
🆔 @fekrat_net
📝 #بخوانید| روش شناسی علامه در تفسیر المیزان
✍️محسن ابراهیمی
🔦با نگاهی به مقدمه المیزان مشخص میشود که اصلیترین مرحله که علامه بر آن تاکید میکند؛ مرحله فهم مفاهیم آیات الهی قرآن کریم است. علامه در آسیب شناسی شیوههای مختلف تفسیری این نکته را مطرح میکنند که مفسران در مقام فهم مفاهیم قرآن، گرفتار خطایی به نام تطبیق شدهاند.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 10 دقیقه
#تفسیر
#علامه_طباطبایی
🆔 @fekrat_net
46.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید| پیشینه و طبقه بندی جنبش های نوظهور
👈استاد احمدرضا شیبانی
🆔 @fekrat_net
🎙 #مصاحبه| اندیشه سیاسی در منظومه فکری علامه طباطبایی (بخش اول)
📻استاد احمدرضا یزدانی مقدم
💡منظور علامه طباطبایی این است که غربیها به غیر از اینکه در درون خودشان استخدام مضمون فردی وجود دارد، نسبت به ملل دیگر نیز، یک استخدام بینالمللی یا بهتعبیر دیگر یک کشورهای دیگر را استثمار میکنند و اموال و منابع آن کشورها را غارت میکنند. استخدام مضموم گاهی در روابط یک یا دو نفر است؛ اما گاهی میان ملل و حکومتها جریان پیدا میکند.
💡علامه طباطبایی میفرماید که این استخدام توسط غرب انجام میشود؛ بنابراین یک مسؤولیت اخلاقی پیدا میشود؛ یعنی تمام کشورهای قوی که نسبت به کشورهای دیگر این ظلم و اجحاف را انجام میدهد، مسؤولیت دارند. علامه طباطبایی میفرماید مردم آنها نیز اگر چنین سیاستی را تأیید کنند، به مانند آیات قرآن کریم که میفرماید برخی از اقوام لعنت شدهاند، قرار میگیرند.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
#اندیشه_سیاسی
#علامه_طباطبایی
🆔 @fekrat_net