Dr.Javadi-2.mp3
9.81M
🎙 #بشنوید| اخلاق و فرا اخلاق - قسمت دوم
💠دکتر محسن جوادی
🆔 @fekrat_net
📝 #بخوانید| هویت و مسئله توسعه
✍️علی عسگری
◽️فلسفه تاریخ دانشی است که متکفل پرداخت به مسائلی همچون مبدأ و منتهای تاریخ است، دانشی که در کار پژوهشی خود، تاریخ سرنوشت انسان را تقسیم به دورههایی کرده و به قضاوت آن مینشیند، تا از این رهگذر بتواند جایگاه وی در آخرالزمان و ادوار بعد را ترسیم سازد.
◽️پرسش از حقیقت انسان و جامعه یا به عبارت دیگر پرسش از کیستی انسان و جامعه که در زبان جامعه شناسانه، بدان هویت اطلاق میشود، ربط مستقیمی بر نوع تلقی وی از ترقی و تنزل دارد. در ادامه این نوشتار قصد بر آن داریم تا پرسش از عقبماندگی را ارزیابی و مشخص سازیم که این پرسش تا چه میزان دارای اصالت است، تا از این طریق تعریضی به پاسخهای داده شده به آن داشته باشیم.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 5 دقیقه
#توسعه
#هویت
🆔 @fekrat_net
10_13960203_ضرورت_نگاه_تاریخی_به.MP3
10.85M
🔊 #بشنوید| فایل صوتی سلسله جلسات فلسفه اجتماعی حکمت متعالیه
🎙 دکتر سید مهدی امامی جمعه
⏰ 3 اردیبهشتماه 1396
📍 سرای هنر و اندیشه
📂 با موضوع: ضرورت نگاه تاریخی به مسائل اجتماعی
🆔 @fekrat_net
📝#بخوانید| بازنمایی رویکردهای مختلف ادیان
✍️میثم کریمانی
🖇انحصار گرایی معمولا بازخورد منفیای را در میان پیروان دیگر ادیان و یا دیگر انسانها موجب شده است چرا که « بسیاری از افراد نمیتوانند بپذیرند که تلاش پیروان سایر ادیان محکوم به شکست باشد صرفا به دلیل آنکه ایشان تعالیم یک دین خاص را نشنیدهاند و برای رستگاری راهی را که آن دین توصیه کرده است نپیمودهاند.
🖇مردان و زنان صالحی که بر اساس موازین اخلاق زندگی میکنند به خداوند و اولیای او ایمان و دلبستگی دارند زندگی این افراد نشان میدهد که دین آنها به وعده خود یعنی متحول کردن زندگی انسانها عمل کرده است آیا میتوان تلاش چنین کسانی را محکوم به شکست دانست صرفاً بر این اساس که که آنها فلان واسطه الهی را نمیپذیرندودر نتیجه به تعالیم او گردن نمینهند.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 5 دقیقه
#پلورالیسم
#ادیان_و_مذاهب
🆔 @fekrat_net
🎙 #مصاحبه| علامه حسنزاده مسائل کشور و انقلاب را از افق بسیار بالا نگاه میکرد (بخش دوم)
📻استاد امینی نژاد
🔖علامه حسن زاده آملی از جمله عالمان معاصر ما هستند که به تازگی این جهان را ترک گفته و به دیار باقی شتافتهاند. ایشان در طول زندگی خویش از محضر اساتید گرانقدری چون مهدی الهی قمشهای، علامه شعرانی، علامه طباطبایی و سید محمدحسن الهی استفاده نموده و با تلاشهای فراوان و مجاهدتهای بیدریغ خود توانست در علوم فراوانی چون ریاضیات، طب، نجوم، فلسفه، فقه و… متخصص و صاحب نظر شوند.
🔖شخصیت بزرگی که مقام معظم رهبری در پیام تسلیت نسبت به رحلت این عالم گرانقدر میفرمایند: «این روحانی دانشمند و ذوفنون از جملهی چهرههای نادر و فاخری بود که نمونههای معدودی از آنان در هر دوره، چشم و دل آشنایان را مینوازد و توأماً دانش و معرفت و عقل و دل آنان را بهرهمند میسازد».
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
#علامه_حسن_زاده
#استاد_امینی_نژاد
🆔 @fekrat_net
11_13960210_رویکرد_فلسفه_اسلامی.MP3
11.88M
🔊 #بشنوید| فایل صوتی سلسله جلسات فلسفه اجتماعی حکمت متعالیه
🎙 دکتر سید مهدی امامی جمعه
⏰ 10 اردیبهشتماه 1396
📍 سرای هنر و اندیشه
📂 با موضوع: رویکرد فلسفه اسلامی به عرفان
🆔 @fekrat_net
📝 #بخوانید| پارادوکس سرمایهداری و خاستگاه جنبشهای فمینیستی
✍️دکتر محمدرضا کدخدایی
🔦بهترین شیوه برای ایجاد تغییرات ارزشی و سنتی برای اهداف سرمایهداری آن است که بار مخالفتهای اجتماعی با اصلاحات زنانه را به دوش خود زنان آزادی خواه انداخته در عین حال از دستاوردهای آن استفاده کند. بهترین شیوه برای مدیریت نیروهای مخالف اجتماعی در استثمار مدرن، بازسازی یا حتی خلق مخالف و مماشات حداکثری با آنهاست.
🔦نظام عقلانی سرمایهداری مدرن، بهگونهای مدیریت شده نیروی مخالف را میسازد، کنترل میکند و از همان نیروی مخالف در راستای اهدافش سود میجوید. براساس شواهد ارائه شده میتوان ادعا کرد، شکلگیری «جنبش فمینیسم» محصول چنین فرآیندی است.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 4 دقیقه
#فمنیسم
#سرمایه_داری
🆔 @fekrat_net
📝 #بخوانید| علم دینی؛ از خاستگاه علمشناختی تا دینشناختی
✍️دکتر رمضان علیتبار
📔مسأله دینیبودن علم با دو خاستگاه و از دو زاویه مختلف، مطرح میشود: یکی ناظر به علم و از زاویه علمشناسی و دیگری ناظر به دین و از زاویه دینشناسی. در نگاه نخست، خاستگاه مسأله به نقص و آسیبهای علم سکولار بر میگردد و این آسیبها، صرفاً از ناحیه اوصاف هویتی نیست؛ بلکه عناصر ذاتی و مؤلفههای اصلی علم را نیز درگیر میکند.
📔در این نگاه، با معیار مطلوب، به آسیبشناسی علوم موجود میپردازیم و در پاسخ به این سؤال که علم مطلوب باید واجد چه ویژگیهای ذاتی (ماهیتی) و غیرذاتی (هویتی) باشد که علوم موجود، واجد آن نیست و از اینجا به ضرورت علم مطلوب یا همان علم دینی میرسیم؛ لذا علم دینی از زاویه علمشناسی، همان علم حقیقی و مطلوب است؛ چون، علوم موجود، به دلایلی، مطلوب ما نیست.
👈ادامه مطلب را اینجا مطالعه کنید.
⏰زمان مطالعه: 3 دقیقه
#فمنیسم
#سرمایه_داری
🆔 @fekrat_net
تفسیری علامه طباطبایی_1.mp3
11.18M
🎙 #بشنوید| جلسه دانشگاه شهید بهشتی موضوع: مبانی تفسیری علامه طباطبایی.
📻استاد سید محمد موسوی
🆔 @fekrat_net
🔻در چهلمین سالگرد رحلت علامه طباطبایی (ره)، برنامه مجله تصویری علوم انسانی فکرت موضوع خود را به اندیشه سیاسی علامه طباطبایی (ره) اختصاص داده و با خوانشی از نظام اندیشه سیاسی علامه (ره) به گفتگو با حجت الاسلام دکتر یزدانی مقدم پرداخته تا فلسفه اندیشه سیاسی علامه را خوانش و بررسی کند.
#علامه_طباطبایی
🆔 @fekrat_net