18.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽️ حجتالاسلام #عیسوند
🌷سلسله مباحث « #راهی_برای_تغییر»
🌖رمضان ۱۴۴۱ه.
📚 جلسه سوم: «رمضانِ خداخواهی»
#رمضان
#خدا_خواهی
#خدای_معشوق
#لقاء_الله
@fekre_parvaz
🌸🦋🌸🦋🌸🦋🌸
PTT-20200523-WA0026.opus
111.2K
✅ #احکام ۱۲
📚 اگه شب عید فطر میهمان اومد چی؟!
🎙یونس عیسوند
#فطریه
#میهمان
#واجب
@fekr_parvaz
🌴📚🌴📚🌴📚🌴
🎂عیدِ شیرینِ همیشگی....!!!
🌹حضرت آیتالله محمد علی #جاودان حفظه الله تعالی
#عید_طهارت
#شرینی_همیشگی
#ترک_گناه
#عید_عمل
@fekre_parvaz
🌸🦋🌸🦋🌸🦋🌸
🌹نفوذ حكم حاكم و لزوم اطاعت علماء و مردم از او...!!!
#قسمت_اول
امّا راجع به حكومت اسلام ، گفتيم كه : حاكم اسلام واحد است و نمىشود در سيطرۀ اسلام دو تا حاكم باشد . وقتى يكى از مجتهدين حاكم شد حكمش بر تمام افراد مسلمان و حتّى بر مجتهدين ديگر و حتى بر افرادى كه از حاكم أعلماند نافذ است . خداوند به جهت حفظ مصالح نظام حكم او را حجّيّت داده است حالا بايد ديد وظيفۀ مجتهدين ديگر چيست ؟
مجتهدين ديگر در عبادات و معاملات و حجّ و هر چيزى كه راجع به امور شخصى است نمىتوانند از آن حاكم تقليد كنند ، زيرا اين امور تقليدى نيست ؛ و تقليد بر مجتهد حرام است ، امّا در امور ولائى كه راجع به حكومت است ، و شرع مقدّس اسلام اختيار آن را به دست حاكم داده است بر همه مجتهدين واجب است تابع باشند ، و هر چه او گفت عمل كنند . در امر جنگ در امر صلح ، در اخذ مالياتها ، در خراب كردن خيابانها ، در تركيب امور ادارات ، در قوانين راهنمائى ، در نماز عيد فطر و قربان ، و تعيين روز عيد فطر و روز عيد قربان ، و حكم بدخول شهر و رؤيت هلال و أمثال ذلك كه مسائل اجتماعى يكى دو تا نيست الى ما شاء الله بسيار است كه اينها بايد در جامعۀ اسلام يك حكم داشته باشد ، و هيچ كس حقّ خلاف ندارد ؛ مگر انسان علم به خلاف داشته باشد .
مثلاً اگر حاكم اسلام در شبى كه معلوم نيست شب آخر ماه رمضان است يا شب اوّل شوّال حكم كرد كه : فردا عيد است ، بر همه واجب است فردا را عيد بگيرند ؛ و روزه را بخورند . و ديگر نمىتوانند بگويند : عيد بر ما ثابت نيست ، چون استصحاب رمضان داريم ؛ و در روايات آمده است : صم للرّوية و أفطر للرّوية رسول خدا فرمود روزه بگيريد بديدن ماه و بخوريد بديدن ماه . نَه ، اين سخن صحيح نيست زيرا خود رسول الله فرمود حكم حاكم حجّت است . اين هم كلام رسول خدا است كه اگر آن دليل را با اين دليل ضميمه كنيم مىفهميم صم للرؤية و أفطر للرؤية آنجائى است كه حكم حاكم نباشد ؛ و امّا اگر حكم حاكم آمد بر آن دليل حكومت دارد .
حضرت علامه سید محمد حسین حسینی طهرانی رضوان الله علیه
وظیفه فرد مسلمان در احیای حکومت اسلام،ص۱۰۷
#وظیفه
#رهبری
#حکم_حکومتی
#حکومت_اسلام
#مجتهد
#عید_فطر
@fekre_parvaz
🌸🦋🌸🦋🌸🦋🌸
🌷اطاعت تامّ و تمام از حاکم اسلامی در مسائل سیاسی و اجتماعی...!!!
#قسمت_دوم
مردم ايران هم كه با آية الله خمينى بيعت كردند براى حكومت ، و روز ١٢ فروردين كه همه جمع شدند و بيش از ٩٨ درصد رأى دادند ، بر انقراض سلطنت طاغوت و برقرارى حكومت اسلام ، اين پاى صندوق رفتن كه در واقع رفراندم عمومى براى همه افراد سرتاسر مملكت بود ، اين بيعت بود با حكومت ايشان ؛ و اگر ما بيعت را با حاكم لازم بدانيم كما اينكه همينطور هم هست ؛ و در حكومت بيعت لازم است ، مردم ايران با ايشان علاوه بر اجتهاد و مقامات علمى در آن روز بيعت كردند ؛ و از آن روز ايشان حاكم شرع شدند.
بنابراين از آن ببعد مجتهدين ديگر از نقطه نظر مدارك شرعى نمىتوانند با ايشان در امور حكومتى مخالفت كنند ؛ گرچه آراءشان در مسائل شرعى ، و فهم از آيات قرآن و اخبار و أمثال آن محترم است ؛ امّا در مسائل سياسى و اجتماعى و آن مسائلى كه راجع به حكومت اسلام است ، و حكومت را حكومت واحد مىكند ، بايد تابع حاكم باشند ؛ و ديگر اظهار آراء و نظريّه هايى كه نسبت به اين حكومت تزلزلى مىآورد و شكستى وارد مىكند ، دربارۀ مستحقين از فقرا و مستمندان از طبقات مختلف مردم است و جزء صدقات محسوب است اين چه مربوط است به مصارف و مخارج دولت از حقوق كارمندان و غيره در زمان رسول الله و بعد از رسول الله نيز اين مصارف را از خمس و زكوة نمىكردند اين مصارف را از خراج تأمين مىنمودند .
ما نمىتوانيم بگوئيم : آية الله خمينى آن بالا در جماران نشسته ، و براى ما رأى مىدهد ؛ يا اينكه مردم بيچاره شدهاند ، بدبخت شدهاند و نظير اين هذياناتى كه شنيدهايد . اگر انسان بداند او در چه موقعيّتى است ، در چه خصوصيّتى است ؟ چه عمرى را طىّ كرده است . و بر چه اساس و در چه وضعيّتى طى كرده است ؟ و الآن با چه مشكلاتى درگير است بدون شكّ براى او از خداوند تأييد و تسديد و طول عمر و رحمت مىطلبد . بايد انسان بچّههاى خودش را براى اين راه فدا كند ، تا از آن فساد عظيم جلوگيرى شود ، آن فسادى كه مثل سيل آمده ، و خانه را دارد از بين مىبرد . حالا ما فكر طاقشال خودمان هستيم كه چرا طاقشالمان از بين مىرود ، سيل كه بيايد هم طاقشال را مىبرد، هم كلاه و دستار را، و هم سر و دست و پا و انسان و صاحب دستار را و زن و بچّه و ساختمان و مزرعه و تجارتخانه را ؛ همه را مىبرد . آيا سزاوار نيست انسان براى نگهدارى از سيل خانمان برانداز طاقشال خود را بردارد و در شكاف و رخنۀ آب بگذارد كه آب نيايد و پى را نگيرد و ساختمان بر سر انسان خراب نشود ؟
لذا هر كس از من سؤال مىكرد ، مىگفتم : حكم اسلام لازم الإجراء است ، و الآن آية الله خمينى حاكم اسلاماند ، و اوامر ايشان بر همه مطاع است . مالياتها بايد داده شود . براى ما كه برگۀ آب و برق و تلفن مىآوردند مىگفتم : زودتر پول آن را بدهيد كه شايد دولت به اين پول احتياج داشته باشد ، يك قدرى زودتر در صندوقش ريخته شود .
وقتى دولت مىگويد : مثلاً اجناس در بازار آزاد نبايد خريد و فروش بشود، ديگر انسان جايز نيست خريد و فروش آزاد بكند ، نمىتواند بكند . چرا؟ چون دولت گفته است و دولت را هم حاكم معيّن كرده است و حاكم مىگويد : اين كار را نكنيد . رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم وقتى حاكمى را براى جائى مىفرستادند ، اوامر او واجب الإطاعه بود ، همه اطاعت مىكردند ، هر چه مىگفت بايد مردم بپذيرند ، چون حاكم از طرف رسول خدا است . در روايات داريم كه فقهاء امّت من و رُوات احاديث ما حجّت خدا هستند از طرف ما بر شما ، و ما حجّتيم بر آنها از طرف خدا ، كسى كه ردّ كند آنها را ، ردّ ما كرده است، و كسيكه ردّ ما كند ردّ خدا كرده است و كسى كه ردّ خدا كند در حكم شرك بالله است .
انسان بايد تمام اين مسائل را مو به مو عمل كند ، تا با هواى نفس خداى ناكرده آميخته نشود ؛ من و توئى پيش نيايد . اگر رياست بدست تو نيفتاد و بدست او افتاد ، خوش به حالت كه بدست تو نيفتاد اگر بدست تو افتاده بود چطور مىشد ؟ خدا را شكر كن حالا كه او مسؤوليّت را پذيرفته است و بار را تحمّل كرده است تو هم اگر در اخلاص و نيّت خود صاف و صادق باشى چه فرقى مىكند ، كار بنام تو باشد يا به نام او ، مسلمين داراى عزّت و سعادت بشوند ، از زير پرچم كفر بيرون بيايند ، پرچم اسرائيلى بر سرشان نباشد ، پرچم آمريكائى نباشد پرچم روسيهاى نباشد ، عمدۀ مطلب اين است .
حضرت علامه سید محمد حسین حسینی طهرانی رضوان الله علیه
وظیفه فرد مسلمان در احیای حكومت اسلام، ص ۱۰۸
#حاکم_اسلام
#حکومت_اسلام
#اطاعت
#سیاسی_اجتماعی
@fekre_parvaz
🌸🦋🌸🦋🌸🦋🌸
☘راهي براي #ازدواج_هاي_رومينايي...؟!
👈نگاه شرعي:
۱- دين اسلام در ازدواج قائل به #استقلال نظر جوانان است فلذا صحت عقد منوط به رضايت زن و مرد است و در غير اين صورت باطل.
۲- استيذان از پدر به عنوان #ولي در ازدواج دختران باكره و دختران غير رشيده امري لازم است و گرنه طبق نظر برخي از فقهاء عقد باطل است.
۳- ازدواج پسر با دختري كه شرعا و عرفا #كفو و همتاي يكديگرند و ازدواج به مثبت آنهاست، بدون اذن پدر جايز است.
۴- اگر پدر با اصل ازدواج موافق است، ولى نسبت به خصوصيات آن (مانند مقدار مهر و تعيين زمان عقد و عروسى و…) مخالف مى باشد؛ در اين صورت اجازه او لازم نيست و عقد صحيح است.
۵- رعايت كردن #حرمت_پدر_و_مادر از مهمترين دستورهاى دينى و جلب رضايت آنها از اشرف طاعات وعبادات است ولو آنها كافر باشند.
۶- #عاقّ_والدين شدن و آزرده خاطر ساختن آنها از جمله #گناهان_كبيره است.
۷- اذن و اجازه والدين در انجام #واجبات شرط نيست اما در امور مستحبي و مباح لازم است.
۸- اطاعت از فرامين پدر و مادر واجب است مگر در جايي كه #مخالف_فرمان_خدا يا #مصلحت_واقعي فرزند و موجب ضرر فوق العاده دینی یا دنیوی گردد.
👈نگاه قانوني:
ذيل ماده 1043 قانون مدني: هرگاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند, اجازه او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نمایدو شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده است, پس از اخذ اجازه از #دادگاه_مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.
👈نگاه آماري:
۱- با توجه به شان و منزلتی که پدر و مادر در زندگی انسان دارند، شرط اصلی در هنگام ازدواج، رضایت داشتن آنهاست. والدین در زندگی فرزندان نقش معنوی و پررنگی دارند و زن و شوهری که دعای پدر و مادر پشت سرشان نباشد، خود را از #نعمت بزرگی محروم کردهاند.
۲- مطالعهای بر روی ۵۱۷۴ نفر از نامزدها نشان داد، هنگامی که هر دو والدین دربارهی ازدواج فرزندانشان مخالفند، نزدیک به ۸۸ درصد از زوجها سطح پایینی از #رضایت_زناشویی را نشان دادند.
۳- اما اگر فقط یکی از والدین، در بارهی آیندهی ازدواج نظر منفی داشتند، تقریباً ۷۳ درصد از زوجها سطح پایینی از رضایت را در ارتباطشان نشان دادند.
۴- از طرف دیگر هنگامی که هر دو والدین دربارهی ازدواج نظر مثبتی داشتند، تقریباً ۸۵ درصد زوجها سطح بالایی از رضایت را در ارتباطات خود نشان دادند.
👈نگاه اخلاقی - مشاوره اي:
🔅گام اول: پيشگيري كردن از مخالفت خانواده با #اطلاع_رساني به موقع از قصد ازدواج
🔅گام دوم: طرح #گفتگوهاي_صميمانه و پرسش از دليل مخالفت والدين با ازدواج و اقناع سازي يكديگر
🔅گام سوم: واسطه قرار دادن #ريش_سفيدان_و_بزرگان بي طرف از اقوام و آشنايان
🔅گام چهارم: مراجعه به #مشاوران آگاه و متخصص در امر ازدواج
🔅گام پنجم: گاهي تنها واگذاري مساله به #مرور_زمان و گذشتن ايامي چند، حلال مشكلات است. اگر هم حل نشد لااقل با تلاشي كه كرده ايد، احساس گناه نداريد.
🔅گام ششم: وقتي منتظريد زمان، مشكل رضايت والدين را حل نمايد، بيكار ننشينيد بلكه از ديگر موانع و #مشكلات_ازدواج بكاهيد مانند: سربازي، پيگيري شغل و درآمد، يادگيري مهارت هاي لازم، تهيه جهيزيه و ...
🔅گام هفتم: براي جلب رضايت والدين و برگرداندن تصميم و نرم نمودن قلب آنها، دست به دامن خدا شويد كه او #مقلب_القلوب است؛ پس از دعا كردن و طلب خير نمودن براي پدر و مادر در خلوت ها غفلت نكنيد كه #اكسير_گشايش امور است.
🔅گام هشتم: قبل از هر گونه اقدام، مشكلات احتمالي #ازدواج_منطقي خود را با مخالفت پدر و مادر به خوبي رصد كنيد و توانايي تحمل خود را اندازه بگيريد چرا كه احياناً از #حمايت هاي_عاطفي_و_اقتصادي آنها محروم مي شويد.
🔅گام نهم: امام حسين عليه السلام فرمودند: «کسی که بخواهد از راه #گناه (مانند روابط پنهاني، فرار، بي حرمتي، جنايت و ...) به مقصدی برسد، دیرتر به آروزیش می رسد و زودتر به آنچه می ترسد گرفتار می شود!»؛ #تقوا تنها مسيري است كه بن بست ندارد.
🔅گام دهم: در تمامي اين مراحل از #توسل به ائمه هدي عليهم السلام به ويژه #امام_زمان_مهربانمان غفلت نكنيد كه آنها ابتدا و انتها و معدن خير و خوبي و صلاح اند.
✍ یونس #عیسوند
#رومینا
#ازدواج
#والدین
#راهکار
@fekre_parvaz
🌸🦋🌸🦋🌸🦋🌸
⚔ #داس را چه كساني به دست #بابا دادند؟!
۱- تلویزیون و رسانه های جمعی دیگر دائماً دارند به #روابط_آزادانه، تنوع طلبی بی حد و حصر، #زندگی_های_مستقل_زنانه_و_مردانه، شکل گیری #طلاق های غیر ضروری و ساختن كاخ #آرزو_هاي_متجملانه دامن می زنند و جوانان را تحت فشار #هیجانات_جنسی قرار میدهند.
۲- خواب گران #مسئولین در تسهیل امر #ازدواج و عدم هر گونه اقدام جدی و جهادی در اين راستا
۳- #فضای_غيراخلاقي_جامعه پُر از انگ زدن و کشف عیوب و سوء استفاده ها و برداشت های شخصی و منفعت طلبانه از آبروهای در خطر افتاده و خطاهای ناخواسته برای گرمی بازار شهرت طلبی و فالور بازي خود
۴- از بین رفتن #حرمت_بزرگان_و_ریش_سفیدان فامیل که سابقاً به عنوان مشاوران خانواده و پناهگاه جوانان در حل معضلات خانوادگی ایفای نقش می نمودند.
۵- عدم آشنایی جوانان با #قوانین رسمی در استیفای حق خود و البته طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده های خانوادگی و تبدیل شدن آن به نوش دارو بعد از مرگ سهراب(مثلا دختر و پسر می توانند با مراجعه به دستگاه قضا و احراز #صلاحیت ازدواجشان بدون رضایت پدر ازدواج نمایند)
همه و همه در شکل گیری چنین حوادث تلخ و ناگواری دخیل اند.....
گویا قربانی شدن #رومینا یکی از خروجی های دعوای #سنت و #مدرنیته است!
👈حاشيه: نگاههای #پسینی به قتل رومینا با پیگیری کلید واژه هایی چون: اذن پدر، قصاص پدر، غیرت بیجا، ازدواج اجباری، مرد سالاری، دختر معصوم، فرزندان فراري و سنت هاي بي اساس خانوادگي.... كه همه با رويكرد منفي و منفورِ برخاسته از دين ستيزي است غالبا برای حواس پرتی از نگاههای #پیشینی است، تا شاید با به مسلخ کشاندن #قاتلان_پیدا، از #جنایتکاران_پنهان صرف نظر گردد!!
✍یونس #عیسوند
#رومینا
#سنت
#مدرنیته
#ازدواج
@fekre_parvaz
🌹🦋🌹🦋🌹🦋🌹
🌸عنوان: #حرف_خدا ۱
📚 موضوع: تابلوهای تفسیری (کوتاه و زیبا)
☀️قرآن کریم: آیه «بسم الله الرحمن الرحیم»
✍یونس #عیسوند
@fekre_parvaz
🌸🦋🌸🦋🌸🦋🌸
🌸عنوان: #حرف_خدا ۱
📚 موضوع: تابلوهای تفسیری (کوتاه و زیبا)
☀️قرآن کریم: آیه «بسم الله الرحمن الرحیم»
✍یونس #عیسوند
@fekre_parvaz
🌸🦋🌸🦋🌸🦋🌸