#اهداف حضرت #زینب (سلام الله علیها) از بیان خطابه و گریه و شیون
🔵 حضرت #زینب (سلام الله علیها) مجالس سوگواری را بر پا نمود ، مجالسی که تا امروزه هم به عنوان یک نهاد تبلیغاتی در کشورهای اسلامی، سرشار از عاطفه اند و در کنار #تزکیه و #تربیت ؛ موجب افزایش بینش دینی میشوند.
🔹در حقیقت #گریه #زینب (سلام الله علیها) هدفی پیامبرگونه داشت. چون گریه او گریه ستیز با بیدادگری بود. گریه ای برگرفته از شجاعتِ بیان حقیقت ظلمی که بنی امیه بر خاندان حضرت داشتند.
🔹 وانگهی #خطابه ایشان در بردارنده عوامل روانی و برخوردار از عاطفه جوشنده و توفنده بود، و موجب آگاهی بخشی معنوی و ابراز دوستی صادقانه با رهبران راستین و دعوت صریح آنها، و دادن مسئولیت ایشان است.
و وقتی با زمامداران سخن می گوید، مسئولیت آنها را در قبال قتل حضرت #حسین (علیه السلام) به خوبی بازگو می کند.
🔹 این خود یکی از شاخصه ها و پایه های بزرگ #بلاغت است و ضمناً درسی بزرگ برای مبلغین دین و کسانی که در صدد کمک و یاری رساندن به اسلام اند برای اینکه دلی بزرگ و شجاعتی وصف ناپذیر همچون #زینب_کبری (سلام الله علیها) داشته باشند.
@fereshtehaye_zahraii
#دلنوشتہ
حسین! گوشه چشمی که حرفها دارم
دلم گرفته فقط شوق کربلا دارم
تو سر پناه منی یک نگاه کن آقــا
مگر به غیر حسینیه من کجا دارم؟
#اربعین
#حرم
@fereshtehaye_zahraii
#سکینه کیست؟
#سَکینه ، دختر امام #حسین علیه السلام و مادرش #رباب دختر امری ءالقیس است. نامش را امینه، امنیه و آمنه ذکر کرده اند و لقب وی را #سکینه نهاده اند که به معنی «وقار و سکون» است.
#سکینه در خاندانی بزرگ که خداوند مقامشان را رفعت بخشیده بود، رشد نمود. تمسّک به راه مستقیم الهی و تبعیّت از احکام حیات بخش قرآن، او را به کمال انسانیّت رسانید و سبب شد هم طراز عقیله بنی هاشم، #زینب کبری علیها السلام از پیام آوران کربلا گردد؛ به طوری که دشمنان به شخصیّت با صلابتش معترفند و دوستداران اهل بیت علیهم السلام به وجودش مفتخر.
@fereshtehaye_zahraii
#سکینه محبوب پدر💕
اخلاق نیک و خصال پسندیده این بانوی نمونه، وی را در نظر پدر که مربّی صالح و کاملی بود، عزیز نمود و چون ستاره ای فروزان💫 در آسمان خاندان امام درخشید و همه را شیفته رفتار شایسته خود کرد.
دلبستگی و مهر امام نسبت به #سکینه، در آخرین خداحافظی از خیمه ها، قابل توجّه و تأمّل است. وقتی آن حضرت نزدیک خیمه ها رسید، فرمود:
«یا زینب! یا امّ کلثوم! یا سکینه! علیکنّ منّی السّلام.»
چون اهل بیت صدایش را شنیدند، برای وداع گرداگرد امام حلقه زدند. علاقه فراوان #سکینه به پدر، عنان اختیار را از کفش ربود، دستهایش را بر سر فرود آورد و گفت: «پدرجان! آیا تن به مرگ داده ای که این گونه خداحافظی می کنی؟ ما، بعد از تو به چه کسی پناهنده شویم؟»😢😭
سخنان عاطفه برانگیز دختر، بر قلب پدر، سنگین آمد💔 و از بی تابی فرزندش گریست و فرمود: «ای نور دیده ام! چگونه تسلیم مرگ نشود کسی که یار و یاوری ندارد؟»
صحبت های امام برای #سکینه که بوی فراق و تنهایی می داد، او را از جمع حاضر جدا کرد و در حالی که آرام آرام می گریست 😭، به گوشه خیمه رفت! شاید قصدش این بود که قلب پدر را بیش از این غصّه دار نکند. امام #حسین علیه السلام با مشاهده این وضع از اسب فرود آمد و #سکینه را نزد خویش خواند و او را به سینه چسباند و اشک هایش را پاک نمود و فرمود:
«ای #سکینه! بدان که بعد از من گریه زیادی در پیش خواهی داشت؛ اما تا هنگامی که جان در بدن دارم، با این اشکِ جانگدازت، دلم را آتش نزن! آن زمان که کشته شدم، تو که بهترین زنان هستی، سزاوارترین فرد به گریستن بر منی!»
@fereshtehaye_zahraii
🌺 #سکینه ، گوهری مستور در صدف عفّت و حیا و آراسته به اخلاق محمّدی است.
🌺 وی شأنش بالاتر از مدح ستایشگران و مقامش والاتر از وصف دوستداران است؛ زیرا او در کنف حمایت بزرگانی چون پدر و برادر رشیدش امام #زینالعابدین و حضرت #علیاکبر علیهم السلام قرار داشت و راه تعالی روح و مبارزه با نفس را از آنها فرا گرفته بود.
@fereshtehaye_zahraii
#سکینه در کربلا
#سکینه بلایای سنگین روز #عاشورا را با دلی استوار و اراده ای پولادین تحمّل نمود. این توان، برخاسته از #باطنپاک و توجّه کامل او به ذات احدیّت بود .
همان گونه که امام #حسین علیه السلام درباره اش فرموده: «دخترم، دائم محو جمال الهی است.»
مطمئنّاً اگر امام #بردباری او را محک نزده بود و به درجه ایمانش واقف نبود، او را همراه خویش به سفری پرحادثه نمی برد تا مبادا از آن حوادث دهشت بار روحش متزلزل شده و دینش دستخوش دگرگونی گردد.
#سکینه به مرتبه ای از #یقین و #رضای الهی رسیده بود که کشته شدن پدر و برادرها و عموها را دید، اما لب به شکایت نگشود و آن مصائب را لطف الهی دانست.
@fereshtehaye_zahraii