فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺حاشیه مجمع شپارس/تبلیغ محصول شرکت بابت هدیه روز پدر
کسانی که نمی تونند جوراب نو بدند پودر میدیم بشورند همون جوراب ها رو بدند
قبل از مطالعه این سطور خواهشا به ریش کسانی که اینگونه طرحهای خیانت بار را در کشور میخواهند اجرایی بکنند جانانه بخندید. چرا انتقال پایتخت به مکران اشتباه است ؟
#علیرضا_تقوی_نیا
🔸 تقریبا همه مسئولان و مردم متفق القولند که تهران مشکلاتی زیادی از جمله ترافیک سنگین، آلودگی هوا ، تامین آب شرب و ... دارد.
اما آیا راه حل این مشکلات پاک کردن صورت مسئله و انتقال پایتخت سیاسی از این شهر است؟
🔸نگارنده در این وجیزه قصد ندارد راجع به مواردی که در آن تخصصی ندارد سخن بگوید و صرفا در خصوص الزمات امنیتی و سیاسی پایتخت خواهد نوشت.
🔸یکی از مواردی که برای طرح تعیین موقعیت پایتخت سیاسی یک کشور باید در نظر گرفته شود، پیوست های امنیتی آن است.
🔸به عبارت دیگر پایتخت یک کشور باید از لحاظ امنیتی به گونه ای باشد که کمترین تهدید داخلی و خارجی متوجه آن گردد.
🔸برای مثال اکثرکشورها پایتخت خود را در نقطه ای قرار می دهند که از تهدیدات برون مرزی دور باشد یا توسط عوارض طبیعی مخافظت گردد.
🔸برای مثال پایتخت ایران در قرن های گذشته به دلیل تهدیدات بارها تغییر کرد و از شهرهای نزدیک به مرز مانند تبریز و قزوین به اصفهان و شیراز و در نهایت تهران منتقل گشت.
🔸تهران از لحاظ استراتژیکی موقعیت مناسبی دارد که از مرزهای دارای مشکلات امنیتی کشور مانند شرق ، غرب و جنوب دور بوده و دسترسی به آن برای دشمن به لحاظ هوایی سخت و به لحاظ زمینی ناممکن است.
🔸در واقع پایتخت ایران از جنبه عمق استراتژیکی در موقعیت بسیار مناسبی قرار داشته و تغییر آن اصلا به نفع کشور نیست.
🔸از سوی دیگر استان های پیرامون تهران مانند سمنان ،مرکزی ، مازندران ، البرز و قم کمترین مشکلات سیاسی و امنیتی را دارند و یک حائل مناسب برای پایتخت هستند.
🔸جا دارد اینجا به یک واقعه تاریخی اشاره شود ؛ در جنگ جهانی دوم ارتش آلمان بیش از هزار کیلومتر در خاک شوروی پیشروی کرد اما وقتی به مسکو رسید که هم دیگر رمق و توان اولیه را نداشت و هم این که روسها در چند ماه اول جنگ فرصت داشتند دارایی های استراتژیک و صنعتی خود را به دورترین نقطه از دسترسی ژرمن ها منتقل کنند.
🔸به تعبیر بهتر عمق استراتژیک شوروی باعث دوام و پایداری آن در برابر ارتش بسیار قدرتمند نازی ها شد و اگر برای نمونه پایتخت شوروی در کی یف واقع گشته بود ، بلافاصله کار این حکومت تمام می شد ؛ به همین دلیل بود که پوتین بعد از به قدرت رسیدن رسما اعلام کرد فروپاشی شوروی بزرگترین فاجعه ژئوپلیتیکی قرن بیستم بود زیرا روسها بسیاری از سرزمین های غربی خود را از دست دادند تا جایی که برای جلوگیری از پیوستن اوکراین به ناتو مجبور شدند جنگی پرخسارت را شروع کنند(زیرا در صورت پیوستن اوکراین به ناتو ، فاصله تسلیحات پیشرفته غربی تا مسکو تنها به ۵۰۰ کیلومتر می رسید).
🔸حال مسئولان با کدام بررسی و تدقیق قصد دارند پایتخت کشور را به سواحل مکران انتقال دهند که اولا در نزدیکی پایگاه های آمریکایی استقرار یافته در کشورهای عربی و ناوگان آمریکا در اقیانوس هند ، دریای عمان و خلیج فارس قرار دارد و ایضا در نزدیکی مرز ناامن با پاکستان واقع شده است ؟
🔸 اگر پایتخت ایران به سواحل مکران منتقل گردد، هواپیماهای کشورهای غربی بدون نیاز به سوخت گیری می توانند آن را بمباران کنند ، اما دسترسی به تهران برای آنان بسیار سخت است.
🔸 بنابراین بهتر است برای حل مشکل پایتخت طرح های بهتری مورد بررسی قرار گیرد که به باور کاتب این مرقومه، تمرکز زدایی از آن بهترین چاره است.
🔸برای نمونه چه لزومی دارد که دفاتر اصلی شرکت های نفتی و پتروشیمی شامل پایانه های نفتی ایران ، فلات قاره ، شرکت ملی نفت، شرکت نفت و گاز پارس و ... در تهران باشد ؟ مگر تهران چاه نفت دارد؟
🔸یا چرا باید حدود ۴۰ درصد صنایع ایران در پایتخت سیاسی آن باشد که هم مشکل کمبود آب را در پی خود بیاورند و هم آلودگی هوا و نیز ترافیک سنگین و متورم شدن شهر؟
🔸 به کدام علت با وجود این که قطب گردشگری کشور شهرهایی مانند اصفهان یا شیراز هستند، سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی ایران در تهران مستقر گردد؟
🔸چرا مراکز اصلی علمی و آموزشی کشور باید در پایتخت واقع باشد ؟
🔸و دهها سوال دیگر که در حوصله راقم این سطور نمی گنجد.
🔸در نهایت باید گفت در شرایط فعلی انتقال پایتخت نه صحیح بوده و نه امکان آن موجود است و قطعا می طلبد مسئولان دست اندرکار به جای طرح ادعاهایی از این قبیل ، در پی اجرایی سازی طرح هایی چون تمرکز زدایی از تهران، انتقال مراکز نامربوط ، خروج صنایع سنگین از این شهر و ... باشند.
🔸خاطرنشان می گردد برای عدم انتقال پایتخت ایران به مکران ، دهها دلیل دیگر نیز می توان ذکر کرد که به طرح آن کارشناسان و متخصصان دیگر واگذار می شود.
13.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️تغییر نقشه ژئوپولتیکی جهان پس از قرارداد مشارکت راهبردی ایران و روسیه از دیدگاه تحلیلگر روس
🟡دیدگاه رجب صفروف، مدیر مرکز مطالعات ایران در روسیه: "موافقتنامه مشارکت راهبردی ایران و روسیه، مسیر حرکت دو کشور را به سمت روابط استراتژیک تغییر خواهد داد. | من بارها گفتهام روزی خواهد رسید که کشورهای مهم جهان همچون آمریکا، روسیه و چین برای همکاری با ایران با یکدیگر رقابت خواهند کرد و امروز، آن روز است. | ایران برگ برندهی روابط کشورهای مهم دنیا در جامعه جهانی است."
خوب کسی هست جرئت مطرح کردن مذاکره با آمریکا داشته باشد.
هدایت شده از pedarefetneh | پدر فتنه
⭕️با ترساندن مردم از ترامپ رأی گرفتند. از بخت بَدِشون، هریس در انتخابات شکست خورد.
ولی مگه از روو رفتند؟ خیر.
حالا میخوان با عامل خروج از برجام مذاکرهٔ «شرافتمندانه» کنند.
ترامپ شرافتتون رو خواهد بُرد. بعد از اینکه تمام آلترناتیوهای ایران را به باد دادید.
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
هدایت شده از 🌻🌻🌻🌻 طلوع 🌻🌻🌻🌻
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️این غلط کردم شاه و بفرستید برای همه اونا که میگن مملکت گل و بلبل بوده.
▫️۲۶ دی ماه سالروز فرار محمدرضا پهلوی
Mojtaba Yekta - Gheyrate Aftab_1479412211.mp3
9.87M
#غیرت_آفتاب
تولید سال ۱۳۹۶
آهنگساز : مجتبی یکتا
ترانه سرا : مهدیه محمدیان (از شاعران آئینی تبریز)
تنظیم : امیر جانعلیپور
مسترینگ : سعید مؤذنی
طراح : سید محمد موسوی
هدایت شده از بنیاد بین المللی غدیر آذربایجان شرقی
عکسهای یادگاری شاعران آئینی در شب میلاد امام علی علیه السلام در دو سال متوالی در کنار نمایندگان مقام معظم رهبری مدظله العالی و ائمه جمعه محترم تبریز(سالهای 1402 و 1403)
💠 شناسه ما در صفحات ایتا، روبیکا
🆔 @ea_alghadir
✅ آدرس وب سایت
https://ea-alghadir.ir
7.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
درسهایی جدید از نهح البلاغه دکتر مسعود پزشکیان: ♨️پزشکیان در گفتگو با NBC News: ایران هرگز قصد ترور ترامپ را نداشت.
🔹آنچه توطئه علیه ترامپ گفته میشود، نقشه اسرائیل و دیگر کشورها برای ترویج دشمنی با ایران است.
🔹ایران قصد ترور کسی را نداشت و ما برای ترور ترامپ اقدامی نکردیم و هرگز نخواهیم کرد.
✍️رهبر معظم انقلاب:
آمرین و قاتلین شهید سلیمانی باید انتقامشان را پس بدهند!
توضیح واضحات: با صراحت و بدون لکنت زبان عرض میکنم از نشخوار کننده احادیث و خطبه های نهج البلاغه (بدون فهم کلام مولا و در عین حال بدون قابلیت لازم برای درک کلام مولای متقیان ) جز این هم انتظار نبود.در یک کلمه خلایق هرچه لایق. مسعود پزشکیان در گفتوگو با شبکه آمریکایی NBC، در موضعی تاملبرانگیز و در پاسخ به سؤال خبرنگار این شبکه درباره مجازات ترامپ، اظهار داشت: از ابتدا همچنین قصدی نداشتیم و نخواهیم داشت. این موضع عجیب در تقابل با سخن و موضع صریح رهبر معظم انقلاب درباره مجازات و انتقام عاملان و آمران ترور شهید سلیمانی و سیاست رسمی کشور در ارتباط با ترامپ است.
روز سهشنبه گذشته سید مهدی طباطبایی معاون ارتباطات دفتر رئیسجمهور در پیامی در فضای مجازی از مصاحبه و پیام مهم مسعود پزشکیان رئیسجمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با شبکه NBC آمریکا خبر داد.
خبری که پیش از انتشار این گفتوگو، امیدها را برای اتخاذ موضعی هوشمندانه و مبتنی بر اصول کلی و اساسی سیاست خارجی نظام از سوی رئیسجمهور محترم برای افکار عمومی در آمریکا، پررنگتر کرده بود.
با انتشار این مصاحبه در روز چهارشنبه، اتخاذ موضعی عجیب و تامل برانگیز از سوی رئیسجمهور محترم، به ناگاه نگرانیها را درباره تداوم مواضع متناقض و در تضاد با سیاستهای کلی نظام و رهبر معظم انقلاب در حوزه سیاست خارجی روزافزون کرد.
مسعود پزشکیان در این گفتوگو در پاسخ به سؤال خبرنگار NBC با این مضمون که« قول میدهید که اقدامی برای کشتن دونالد ترامپ صورت نگیرد؟» اظهار میدارد: «از ابتدا هم چنین قصدی نداشتیم و نخواهیم داشت.»
غلطی کردند، بایستی انتقام پس بدهند
این موضع عجیب پزشکیان در حالی عنوان میشود که رهبر معظم انقلاب حضرت آیتالله العظمی خامنهای در ۲۶ آذر ۱۳۹۹ در بیانات خود در این ارتباط فرمودند: «قاتل سلیمانی و آمر به قتل سلیمانی باید انتقامشان را پس بدهند؛ آن به جای خودش محفوظ است. اگر چه به گفته یک عزیزی، کفش پای سلیمانی هم بر سرِ قاتل او شرف دارد و سرِ قاتل او هم برود، فدیه کفش سلیمانی هم نمیشود؛ این هست امّا بالاخره غلطی کردند، بایستی انتقام پس بدهند؛ هم آمر، هم قاتل بدانند که در هر زمان ممکن، هر وقت ممکن شد - ما دنبال وقت ممکن هستیم- باید انتقامشان را پس بدهند.»
ایشان همچنین در ۱۱ آبان ۱۴۰۱ نیز بر این موضع تأکید کردند و فرمودند: «ما هرگز شهادت شهید سلیمانی را فراموش نخواهیم کرد؛ این را بدانند. حرفی زدیم در این مورد، پای آن حرف ایستادهایم. در وقت خودش، سر جای خودش انشاءالله انجام خواهد گرفت.»