هدایت شده از ️حقیقت واصل
بسم الله الرحمن الرحیم
✅تبیین ابعاد تربیتی حضرت زهرا سلام الله علیها:
🌹زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان انسان کامل شخصی که بالاترین درجات قرب معنویت و کمال رسیده و وجود نازنینش بهترین گواه بر این مطلب هست که در اسلام بین مرد و زن تفاوتی نیست در رسیدن به کمالات عرفانی و معنوی و تلاش و مجاهدت و ایستادگی ،
✅زنان هم میتواند مدافع نبوت و وامامت باشند و جانانه از حریم نبوت و ولایت دفاع کنند ..
🔰⬅️منتها تفاوت زن و مرد در نوع فعایتهایشان است که براساس تفاوتهای تکوینی در خلقت نقشهای متفاوتی برایشان لحاظ شده
و همچنین تفاوت دیگر در شیوه حضورشان در اجتماع است که برای زنان این حضور با رعایت عفت و حجاب سفارش شده است.
✅حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، به زیبایی جایگاه عبودیت و بندگی ، جایگاه خانوادگی و جایگاه اجتماعی زنان را برای ما نشان دادند ..
✅در جایگاه عبودیت و بندگی خدا به جایی رسیدند که القاب زیبایشان و شان نزول های قرآنی و روایات مختلف پیامبر و اهل بیت درباره ایشان گواه این مطلب هست (سوره کوثر، سوره انسان، آیه تطهیر، آیه مباهله ، آیه مودت و ..)
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها نشان دادند که زن در اجتماع میتواند به عنوان یک مربی و هدایت گر نقش آفرین باشد.
ایشان به عنوان یک زن باسواد و فهمیده و عالمه و مسلط به مفاهیم عمیق قرآن و فلسفه احکام و آشنایی کامل به جایگاه نبوت و امامت و همچنین آگاهی کامل به شرایط مردم در زمان جاهلیت و حالشان که در #خطبه_فدکیه ، کاملا این جایگاه علمی حضرت را شاهد هستیم .
✅باشجاعت و شهامت تمام بدون هراس از احدی به غیر از خدا ، با رعایت کامل حجاب و عفاف وارد میدان میشوند و با شیوه های مختلف در دفاع از جایگاه ولایت و امامت در جامعه روشنگری میکنند .
✅سخنرانی در جمع مردان و زنان و گریه در بیت الاحزان و صحبت در جمع زنان و ۴۰ روز خانه به خانه رفتن و تشییع شبانه و قبر مخفی که تا قیامت از حق مولا علی علیه السلام دفاع کنند.
✅حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها زنی کامل و به تمام معنا هستند که در خانواده هم در تمام جایگاههای یک زن به عنوان یک دختر به عنوان یک همسر و به عنوان یک مادر نقشهایی بی بدیل ایفا میکنند . و شیوه زندگی مجاهدانه حضرت در همه ابعاد پر از درس ها و نکته ها است .
توجه به بعد مادری حضرت زهرا سلام الله علیها
✅تربیت فرزندان بر معیار توحیدی و توجه دادن فرزندان به عبودیت و بندگی خدا
📍حضرت این مسئله را هم به صورت #عملی با رفتار خود نشان میدادند و هم اینکه با توجه دادن فرزندان به نماز و رفتن به مسجد و بیداری شب قدر و .. این مهم را یادآور میشدند.
الان هم اگر بخواهیم فرزندانمان بیمه شوند در حوادث جامعه بابستی به نماز و رابطه ایشان با خدا توجه کنیم .
✅نکته دوم توجه عاطفی فرزندان
محبت و صمیمت اعضای خانواده با همدیکر بسیاری از مشکلات را حل میکند . محبت سختی ها را آسان میکند . در شیوه های تربیتی محبت یکی از بهترین شیوه هاست که در زندگی حضرت زهرا هم در رابطه با پدر و هم در رابطه با همسر و فرزندان این محبت عمیق را شاهد هستیم . بوسیدن فرزندان ، بازی باایشان و خواندن اشعار پرمحتوا برای ایشان نمونه هایی از این هاست
✅توجه به علم آموزی فرزندان که بعد از آمدن از مسجد ،آموخته هایشان را برای مادرشان بازگو میکردند و اینگونه تشویق میشدند برای یادگیری بیشتر و بهتر و عمیق تر
✅توجه به مسئولیت پذیری و نوع دوستی نسبت به مردم که در زندگی حضرت زهرا در ایثار غذایشان به مدت سه روز که در سوره انسان مورد تقدیر خدا قرار گرفت و در دعاهای شب جمعه شان که مورد سوال امام مجتبی قرار گرفت و در موارد مختلف دیگر شاهد هستیم
✅توجه به مسئله تقسیم کار در خانواده و در کنار آن انعطاف پذیری در خانواده که میبینیم حضرت علی علیه السلام با اینکه کارهای بیرون از خانه به ایشان محول شده بود در کارهای داخل خانه هم به حضرت زهرا سلام الله علیها کمک میکردند و این مسئله نکته مهمی در خانواده محسوب میشود و خانواده را از حالت خشکی و قوانین سخت گیرانه بیرون می آورد و نشاط خانواده را دو چندان میکند.
✅کودکی حضرت زهرا سلام الله علیها در شعب ابیطالب سپری شد و حضرت سختی ها را لمس کردند و محکم و مقاوم شدند برای زندگی آینده
الان هم مادران برای اینکه فرزندانی مقاوم تحویل جامعه دهند لازم است که فرزندان را با سختی های زندگی آشنا کنند
زیادی در رفاه بودن و آسایش زیاد و خریدن هر چیزی که دلشان خواست ، بدون توجه به درآمدوخرج و مخارج زنگی برای آینده بچه هایمان خطر دارد چون ایشان را پرتوقع و لوس و شکننده نسبت به مشکلات زندگی بارمی آورد .
🌹دعا کنیم برای عاقبت بخیری فرزندان
🌹خداوند توفیق دهد که از نسل ما هم سرباز امام زمان (ارواحنافداه ) و رهرو حضرت زهرا سلام الله علیها پرورش یابد.
📝 به قلم #محمدلو
@hahigatevasel
🔰 مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی:
عقلانیت، عدالت و معنویت اساس اسلام است/ غربی که ادعای آزادی دروغین می کند ناامن ترین مکان برای زنان است
🔶 حجت الاسلام امامی گفت: : پایه لطافت زنانه عقلانیت، معنویت و عدالت ورزی است و در جامعه ای که زنان را از این ها جدا کنند، خشونت علیه زنان و آزادی های دروغین جایگزین آن می شود و امروز غرب که خود را مهد آزادی می داند جزو کشورهای ناامن برای زنان است.
🔶 اسلام حضرت زهرا (س) را در قامت زن الگوی بشریت معرفی کند، که پیامبر اکرم (ص) در شأنشان می فرمایند؛ هِیَ روُحِی التی بَیْنَ جَنْبَیّ حضرت زهرا (س) جان و روح من است. پیامبر مثل ما نیست که بخواهد بزرگ نمایی کند بلکه سخن ایشان حقیقت محض است.
🔶 اگر ارتباط انسان از درون با خداوند محکم نباشد نمی تواند در بیرون خادم خوبی برای مردم باشد و این اسرار انسانیت است که اهل بیت برای ما یاد داده اند.
🔶یک بُعد اسلام عدالت ورزی است و تنها فهمیدن و تشخیص دادن یک موضوع کافی نیست بلکه باید بین حق و باطل را تبیین کرد، وارد میدانه شده و میدان داری کرد، حق را مورد حمایت قرار داده و در برابر ظلم و طاغوت ایستاد و با آن به مبارزه برخواست که حضرت زهرا (س) این بعد از اسلام را به ما یاد دادند.
💢 مشاهده کامل خبر در پایگاه اطلاع رسانی اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی 👇👇👇
https://ido-ag.ir/article/420
🌐 صفحه رسمی اداره تبلیغات اسلامی آذربایجانغربی
https://eitaa.com/nehzat_azgh
🔴ده فایده کمتر گفته شده از #حجاب از زبان بانوان غربی
۱_اعتماد به دانایی مطلق خداوند و تبعیت از خیرخواه مطلق زنان
۲_حفظ حجاب در شرایط مختلف مثل گرما میتواند قدرت صبر و تحمل بانوان را بالاتر ببرد.
۳_پوشش حجاب درک حضور انسان در محضر الهی را تقویت میکند.
۴_شباهت و تاسی به بانوان بزرگ جهان اسلام مانند حضرت زهرا سلامالله علیها است.
۵_حجاب به انسان تذکر میدهد تو علاوه برجسم یک روح زیبا هم هستی و یک سفر ابدی در پیش خواهی داشت.
۶_حجاب یک پوشش دائمی است و زنان را از تحولات مد و مصرفگرایی و ابتلا به چشم هم چشمی در امان نگه میدارد.
۷_زن میتواند نسبت به دستاوردهای ناشی از تلاش خود مانند رشد شخصیت، انضباط، دانش، اصلاح جامعه احساس غرور کند تا ظاهری که کنترل کمی بر آن است یا اصلاً کنترلی بر آن نیست و با افزایش سن و نمود خطوط پیری، تنها سرمایه مورد توجهِ زن بیحجاب هم از دست برود و احساس ناامیدی و خسران کند.
۸_حفظ حرمت و احترام بیشتر زنان محجبه در محل کار
۹_رعایت حجاب در بانوان، تعهد و مسئولیتپذیری نسبت به رعایت سایر احکام الهی و جنبههای انسانی را در زنان تقویت میکند.
۱۰_رعایت حجاب باعث تقویت حلقههای حمایتی مسلمانان در بیرون از خانه از همدیگر میشود.
⏪توجه به تجربههای بانوان غربی در فوایدحجاب بسیار مهم است چرا که آنها آسیبهای بیحجابی را مشاهد کرده و حجاب را در حل آنها موثر مییابند.
منبع:
https://muslimfamilyhub.org/community/10-unexpected-benefits-of-hijab/
✍️عالیه سادات
🔎حضرت زهرا(س) الگوی شکست مارپیچ سکوت در جنگ شناختی
▫️مرز جنگ شناختی در فاطمیه، تقابل در سطحی کلان محسوب میشد. نظام معرفتی کل جامعه در حال تغییر بنیادین بود و خطر وارونه سازی دین در ساحت عمومی اجتماع وجود داشت. دعوا سر فرد یا جامعه فقط نبود و #پروژه_تحریف_تاریخ محوریت داشت.
▫️اینکه چه کسی و با چه مکانیزمی باید حکومت میکرد یک مساله بنیادین برای کل تاریخ و هدایت انسان محسوب می شد. تقابل اسلام ناب و آمریکایی پیرامون دال مرکزی و مضمون اصلی دین یعنی تعریف و منزلت ولایت در جامعه موضوعیت داشت.
🔻حضرت زهرا(س) در چنین ایستگاهی دست به عملیات معرفتی شهادت طلبانه زد و #سه_راهبرد_اساسی را پی گرفت:
ادامه یادداشت از طریق لینک https://irna.ir/xjP66J
✍علیرضامحمدلو
🆔 @asre_tabyin
🚨پاسخ به شبهه عقل زن در روایات
✅بررسی عقل زن در خطبه۸۰ نهج البلاغه
۱ ) خطبه ۸۰ : از خطبههاى آن حضرت است پس از پايان جنگ جمل در مذمّت زنان
مَعَاشِرَ النَّاسِ إِنَّ النِّسَاءَ نَوَاقِصُ الْإِيمَانِ نَوَاقِصُ الْحُظُوظِ نَوَاقِصُ الْعُقُولِ فَأَمَّا نُقْصَانُ إِيمَانِهِنَّ فَقُعُودُهُنَّ عَنِ الصَّلَاةِ وَ الصِّيَامِ فِي أَيَّامِ حَيْضِهِنَّ وَ أَمَّا نُقْصَانُ عُقُولِهِنَّ فَشَهَادَةُ امْرَأَتَيْنِ كَشَهَادَةِ الرَّجُلِ الْوَاحِدِ وَ أَمَّا نُقْصَانُ حُظُوظِهِنَّ فَمَوَارِيثُهُنَّ عَلَى الْأَنْصَافِ مِنْ مَوَارِيثِ الرِّجَالِ
ترجمه:
اى مردم، زنان از نظر ايمان و ارث و عقل ناقصند. اما نقصان ايمانشان به اعتبار معاف بودن از نماز و روزه در ايامی است. اما نقصان ارثشان به اعتبار اينكه سهم ارث آنان نصف سهم ارث مردان است. اما نقصان عقلشان، به اعتبار اينكه شهادت دو زن برابر شهادت با يك مرد است.
۲ ) امالی صدوق، شیخ صدوق: ص ۶۱۸؛ علل الشرایع، شیخ صدوق: ج۱ ص ۱۴۶
✅امام خامنه ای عزیز در یکی از سخنرانی هایشان به این روایت و مسئله عقل زن اشاره کردند و فرمودند:
((اما آنی که گفتند زن ناقصالعقل است، این نخواستند بگویند که زن خدای نکرده قوهی ادراک ندارد، هرگز. بسیاری از زنان از بسیاری از مردان سطح شعور و درکشان به مراتب بالاتر است؛ نه یک ذره دو ذره. من در تفسیر این جمله در نهجالبلاغه یک بیانی کردم که این بعد هم منتشر شده. شاید هم شماها بعضیتان دیده باشید. دو احتمال دربارهی این هست که یکی از این دو احتمال را من اینجا ذکر میکنم و آن این است که نظر امیرالمؤمنین در «هن ناقصات العقول[ان النساء نواقص الایمان نواقص الحظوظ نواقص العقول/۱۲۸نهجالبلاغه/ خطبه ۸۰]» به طبیعت زن نیست، بلکه به زنی است که تحت تأثیر فرهنگ ستمآلود تمام طول تاریخ که نسبت به زنان این فرهنگ، همیشه توأم با ظلم و ستم بوده، ناقص بار آمده. در زمان امیرالمؤمنین زن در همهی جوامع بشری، نه فقط در میان عربها، مظلوم بود. نه میگذاشتند درس بخواند، نه میگذاشتند در اجتماع وارد بشود و در مسائل سیاسی تبحر پیدا کند. ۱۳۶۰/۰۴/۰۶))
بنابراین با جمع بندی این مطلب درباره عقل زن میتوان گفت :
1⃣اولا زن و مرد از لحاظ حصول و رسیدن به درجات معنوی و پاداش آنها یکسان هستند همچنانکه در آیات قرآن شاهد این مطلب هستیم. علاوه بر این خود زنان تاریخ ساز اسلام از جمله وجود نازنین حضرت زهرا سلام الله علیها شاهد این قضیه است .
2⃣بعد اینکه فضای روایت خطبه ۸۰ نهج البلاغه که درباره عقل زن بحث شده درباره عایشه و جنگ جمل بوده است
3⃣بعد هم اینکه عقل ۳ جور است : عقل نظری، عقل عملی، عقل ابزاری
👈که اگه تفاوتی هم بین زن ومرد باشد در عقل نظری و عقل ابزاری است که برای اداره امورات دنیا به کار می آید و وظیفه تامین نفقه هم بر همین اساس بر دوش مرد نهاده شده
4⃣عقل زن کم نیست بلکه غلبه احساساتش بیشتر است .
در مورد آقایان هم غلبه عقل مطرح است وگرنه خشک نیستند
5⃣بعد هم اینکه اگر زن در عقل عملی ناقص باشد که این طور نیست چرا که در این صورت بهشت و جهنم معنا ندارد
چون در صورت نقص در عقل عملی ،
👈شناخت خوب و بد و تشخیص خیر و شر برای زن ناممکن شده در نتیجه در توزیع بهشت و جهنم عدالتی نخواهدبود
6⃣واقعیت این است که خداوند در خلقت زنان و مردان را براساس تفاوتهای تکوینی خلق کرده که این تفاوتها لازمه خلقت است و برای هدف خاصی هر یک از زن و مرد خلق شده اند .
✅امام علی علیه السلام در نهج البلاغه فرمودند:
✨فَإِنَّ الْمَرْأَةَ رَیْحَانَةٌ وَ لَیْسَتْ بِقَهْرَمَانَةٍ»؛ «زیرا زن مانند گل ظریف است، نه پهلوان خشن». (نامه ۳۱ نهج البلاغة)
✅رهبر انقلاب : در اين حديث ميگويد: خيال نكن زن كارگزار تو داخل خانه است كه بايد كارهاي خانه را [انجام دهد]؛ اينجوري نيست. خب ببينيد، اين خودش يك فصلي است كه از آن چندين فصل گشوده ميشود:
👈مسئله احترام كار زن در خانه
👈 و عدم الزام او، مجبور نبودن او،
👈 قابل خريداري شدن اين كار يعني قابل مبادله با پول؛ اين است. اينها چيزهايي است كه خب در اسلام هست، در فقه اسلام هست»۹۳/۱/۳۰
✅در داخل خانواده، از نظر اسلام مرد موظّف است که زن را مانند گلی مراقبت کند. میفرماید: «المرأة ریحانة»؛ زن گل است. این مربوط به داخل #خانواده است. «المرأة ریحانة و لیست بقهرمانة»؛
این چشم و دید خطابینی را که گمان میکرد زن در داخل خانه موظّف به انجام خدمات است، پیغمبر با این بیان تخطئه کرده است.
👈زن مانند گلی است که باید او را مراقبت کرد. با این چشم باید به این موجود دارای #لطافتهای_روحی و #جسمی نگاه کرد.
🌹 این، آن نگاه اسلامی است. ۸۹/۲/۱
🚨اما مشکل اینجاست که همیشه بایک دید ناقص دنبال عمل کردن به قوانین اسلام هستیم متاسفانه ..
✅گردآوری و جمع بندی و قلم #محمدلو
32.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ پسرانمان را مرد بار بیاوریم
🔻سخنرانی مفید درباره تربیت اجتماعی فرزندان پسرمان
#تربیت_فرزند
#فرزند_پسر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تفاوت تربیت دخترانمان در دوران کودکی و نوجوانی
🔻سخنرانی مفید درباره تفاوت نحوه صحبت با دخترانمان در کودکی و نوجوانی
#تربیت_فرزند
#فرزند_دختر
روش های درست فرزندپروری و تربیت کودک
حوزه/ محمدلو گفت: از جمله روش های رشد در فرزندان توجه اهداف رشد و تکامل کودک است و نباید صرفا به آرامش ظاهری آن توجه شود و والدین باید مراقب توان جسمی، روحی و معنوی کودکان باشند.
🔆 مشاهده خبر در خبرگزاری حوزه 👇👇👇
https://hawzahnews.com/xcyXX
جواب چهارم به شبهه از نگاه توحیدی👇👇
👌👌همه ما مظهر صفات خداوند هستیم که هر کدام از ما به شکلی و برای انجام رسالتی اینگونه در آمدیم یعنی انتخاب کردیم و میتوانیم انتخاب بکنیم
چون خداوند دارای هزار صفت است شما میتوانید انتخاب بکنید کدام باشید👇👇
👈#رحمان، #رحیم، #کریم،#خالق، #رازق، #هادی، #مضل و......👇👇
شیطان صفت مضل خداوند است یعنی این صفت را برای خودش انتخاب کرد («يُضل مَن يَشاء که به وسیله شیطان محقق میشود»)👈داخل کانال مفصل این آیه را توضیح دادیم(که یعنی چه خداوند گمراه میکند)
👆👈👌و هر کسی که کارهای شیطان انجام بدهد و مردم را گمراه بکند مصداق صفت مضل میشود
👌✅پیامبران و کسانی که مردم را به راه راست هدایت میکنند مصداق صفت هادی خداوند هستند (و يَهدي مَن يَشاء)
👈👌صفت رازقیت شاید برای مردان است که رزق خانه را تامین میکنند
👈👌صفت خالقیت و رحمانیت..برای زنان است که فرزند را با مهر و جان بزرگ میکنند
و.....
دو نکته مهم
👌👌بعضی از انسان همه صفات خداوند را درون خودشان جمع میکنند (یعنی مظهر همه صفات خداوند میشوند) آنها انسان های کامل هستند مثل انبیاء و اولیاء
👌👌هر انسانی میتواند مظهر چندین صفت خداوند بشود بستگی به خودش دارد چقدر روی خودش کار بکند
🔴✅راز اصیل آفرینش زن، آرامش زن و مرد است نه گرایش غریزی و اطفاء شهوت و خداوند اصالت را در ایجاد آرامش به زن داده است سوره روم آیه ۲۱
وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا
👌👌اگر الان میبینیم این آرامش توسط زنان ایجاد نمیشود چون نقش زن و جایگاه زن را دست کاری کردند و الان مادران دغدغه شون تولید انسان سازی نیست
👌✅ صفات خداوند را باید دارا شد نه دانا، همه دانا هستند ولی عده بسیار کمی دارا هستند
خانم های محترم مادران محترم جایگاه خودتان را فراموش نکنید و بدانید که برای چه رسالت مهمی در این دنیا آمدین
#حجاب
#دهه_فاطمیه
#ارث
#دیه
انتشارش با شما خوبان 🌹
کانال پاسخ های ناب | عضو شوید👇👇
https://eitaa.com/joinchat/301400148C71113bbd3e
السلام علیک یا اباصالح المهدی عج:
✅ تربیت فرزند با رویکرد دینی
در تربیت فرزندان بایستی به تمام ابعاد تربیت فرزند توجه داشت که هر کدام از آنها برای تکامل و شخصیت فرزندان لازم است و نکته مهم اینجاست که اگر هر کدام از این ابعاد تربیتی کودک از راه درست پر نشود. چون نیاز به آن را کودک احساس میکند از راه نادرست پر میشود .
بعد اول بعد زیستی کودک است یعنی نیاز به غذا و استراحت و.. که اگر غذای مفید بهش نرسد از تنقلات و غذای ناسالم استفاده میکند
نکته دوم بعد روانشناختی یعنی توجه به عاطفه و محبت در فرزندان لازم است اگر والدین محبت به فرزند نداشته باشند هستند نااهلانی که با فریب و نیرنگ بهش محبت دروغین داشته باشند تا به اهداف خود برسند .
نکته سوم هم تقویت بعد شناختی فرزندان یعنی توجه به نیاز به دانستن و آگاهی در فرزندان که اگر ظرف دانش کودک را ما با مطالب مفید پر نکنیم کسانی هستند که با مطالب نامناسب پر کنند.
نکته چهارم هم توجه به بعد اجتماعی یعنی ارتباط با دیگران هست که اهمیت دارد که لازم است زمینه دوستی با افراد شایسته را برای کودک فراهم کنیم
و نکته پنجم هم که مهمتر از همه اینهاست توجه به بعد معنوی و ارتباط با خدا در فرزندان است که از اهمیت بسزایی برخوردار است .
دومین مطلب در تربیت فرزندان به ویژه کودکان برنامه ریزی برای ذهن کودکان است
۷روش برای برنامه ریزی ذهن کودکان داریم
که اولین روش توصیفی هست که خودش شامل الف : تکنیک حق انتخاب
ب: روش الگودهی: ج روش قیاس کردن د : توصیف احساس خود
۲ روش سوالی
۳ارائه دلایل منطقی
۴گوشدادن فعالانه و همدلانه
۵صبور بودن
۶پذیرش عواطف منفی
۷زبان اطلاع رسانی
سومین روش در تربیت فرزندان توجه به اینکه هدف رشد و تکامل کودک باشد ؛ نه فقط آرامش ظاهری در خانه
چهارمین مطلب توجه به سن و فهم و توان کودک است
پنجمین مطلب مراقب مادر از خود و توان جسمی و روحی و معنوی خود است
مطلب بعدی در تربیت فرزند توجه به انواع سبکهای فرزند پروری است
۴ سبک فرزند پروری داریم به نامهای مقتدرانه ؛ مستبدانه ،؛ سهل گیرانه ؛ بی تفاوت ؛ داریم
که از میان این سبکها سبک فرزند پروری مقتدرانه قابل تایید است که محبت و قاطعیت و کرامت را تواما داشته باشد یعنی کنترل و محبت را با هم داشته باشد .
توجه به این نکته لازم است که بایستی به دین با تمام ابعاد آن توجه نمود. برخورد گزینشی با دستورات دینی باعث دین گریزی جوانان میشود .
امام رضا علیه السلام فرمودند: (اگر مردم زیبایی های دین را میشناختند هر آینه از آن پیروی میکردند )
برای مثال اگر درباره حجاب بانوان صحبت می شود حتما بایستی از ارزش و احترام و کرامتی که اسلام به دختران و زنان قائل هست نیز صحبت شود .
اینکه اسلام نسبت به بعد عاطفی دختران بسیار توجه دارد و در روایات اشاره شده که دختران حسنه هستند و برای حسنه پاداش نوشته میشود و پسران نعمت هستند و از نعمت سوال میشود .
سفارش شده به اینکه اول هدیه ای که داده میشود به دختران اهدا شود
یا چه قدر در روایات نسبت به محبت پیامبر عظیم الشان اسلام نسبت به دخترشان حضرت فاطمه س اشاره شده است با عباراتی همچون «فاطمه پاره تن من است» «فداهاابوها» ؛ «ام ابیها»
در حقیقت پیامبر عظیم الشان اسلام با تکریم و احترام حضرت فاطمه سلام الله علیها ارزش و منزلت دختران و زنان را در اسلام معنا نمودند . اینکه اسلام دینی هست که مدافع حقوق و منزلت زنان هست
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها یک شخصیت کامل بودند که در تمام ابعاد رشد یافته بودند هم در زمینه عبودیت و بندگی
هم در زمینه خانوادگی ( در مقام دختری و همسرداری و مادری) و هم در زمینه مسائل اجتماعی و سیاسی سرآمد همگان بودند .
و زندگی پرخیر و برکت ایشان نشان داد که زن میتواند هم با حفظ سنگر خانواده و هم با رعایت حجاب و عفاف در جامعه نقش آفرین و تمدن ساز باشد
در حدیث شریف کسا هم حضرت فاطمه سلام الله علیها را به عنوان محور هستی میشناسیم
محمدلو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 سه روش مهم محبت ورزی به همسر یا فرزند
🔻 وقتی بچه پدر مادرش رو دوست نداشته باشد، مرامش را هم دوست ندارد.
وقتی به او میگویی فلان کار را انجام بده،
به خواستههای این چنینی پدر و مادر اصلاً تن نمیدهد. شاید مثلاً برعکس عمل بکند، لجبازی بکند. بچه باید همیشه با پدر و مادر رابطه عاطفی خوب داشته باشد.
♨️ بین زن و شوهر سه شیوه محبت باید وجود داشته باشد.
بین پدر و مادر و بچهها هم این سه شیوه باید وجود داشته باشد.
🔹️ سمعیها چیست؟ مکرر از پدر و مادر کلمات محبت آمیز بشنود. به آنها القا بشود، یعنی وقتی که بیرون از بچه سوال میکنند پدر مادر چقدر تورا دوست دارند بچه باید بگوید: خیلی من را دوست دارند.
از طریق گوش به قلب او برسد.
🔹️ دو لمسی است. ارتباط بدنی بینهایت مهم است. بغل کردن، بوسیدن، نوازش.
🔹️ بصری یعنی اینکه شما آن چیزهایی که چشم بچه را پر میکند برایش تامین و تحصیل بکنید.
چیزهایی که بچه دوست دارد ببیند، هدیههایی که میتوانیم و در توانمان هست، برای بچهها بخریم.
"استاد شجاعی "
⚠️ ما در کرامت، برایتان از اندیشه های مختلف تربیتی می گوییم، چراکه نگاه نقادانه ی شما ارزشمند است. ⚠️
🔸 "کرامت؛ کانون رشد و آموزش مربی تراز انقلاب اسلامی"
🔗 بله / اینستاگرام / ایتا / تلگرام / گپ / سروش / آی گپ / آپارات/ روبیکا
✅ @keraamat_ir
💸💳 آموزش خرج کردن به نوجوانان
۱- به #نوجوانان خود در مورد شیوه کار چکها و کارتهای اعتباری و نحوه عملکرد بانکها توضیح دهید.
به سپردههای دارای سود بانکی و هزینههای مربوط به خدمات اشاره کنید.
۲- به او تا زمان به دست آوردن شغل و #استقلال_مالی ، به صورت هفتگی یا ماهانه پول توجیبی دهید و خرید برخی از اقلام مورد نیازش مثل لوازم التحریر را به استفاده از این پول مشروط کنید.
۳_ درباره مواردی که باید هزینه کند و مواردی که شما بابت آنها پرداخت میکنید، به توافق برسید.
۴- به او درباره موارد مورد توافق #مسئولیت_مالی دهید.
۵- به فرزند #نوجوان خود بیاموزید که چطور در مورد مخارجش #برنامهریزی کند. فهرستی از هزینههای ماهانه او و تاریخ پرداخت آنها تهیه کنید. بنشینید و با او در مورد نحوه #مدیریت درامد و هزینههایش توضیح دهید.
۶- برای او حتما #حساب_بانکی باز کنید. بیشتر نوجوانان شتابزده و نسنجیده عمل میکنند پس نداشتن پول نقد زیاد در دست آنها باعث پایین آمدن مخارج و هزینههایشان میشود.
۷- برای آنها هدف تعیین کنید. درباره رفتن به دانشگاه، خرید ماشین، وسایل سرگرمکننده، تفریحات و خریدهای بزرگ با او صحبت کنید. با فرزند خود در مورد طرحهایی که شما قصد پرداخت آنها را دارید و آن چه از او انتظار دارید، گفتگو کنید.
۸.اگر می توانید حتما کارهای پاره وقت، فصلی و مهارتی برایش درنظر بگیرید تا سختی درآمدزایی را تجربه کند.
✅ ( فرزندان نوجوان به ویژه پسرانمان حتما لازم است که یک #مهارت یاد بگیرند که اگر کار متناسب با رشته تحصیلی دانشگاهی پیدا نکنند ؛ یا نیاز به درآمد بیشتر داشته باشند ؛ از راه مهارت خود کسب درآمد نمایند )
✅ یادگیری مهارت #مدیریت_اقتصادی در خانواده ها هم برای فرزندان پسر و هم فرزندان دخترمان لازم است .
🔺فرزندان پسرمان یاد بگیرند که درست و بجا خرج کنند .
🔺و فرزندان دخترمان یادبگیرند که توقعات خود را متناسب با درآمدهای زندگی تنظیم کنند .
#تربیت_نوجوان
#تربیت_اقتصادی
🔻درسی از قدیمی برای امروز
🔻قدیمی ها در بلا با حداقل هفت ایمان و باور اکسیری، مشقت را نعمت می دیدند.
1⃣🔸اول اینکه وقتی با بلا مواجه می شدند در کنارش پی نعمت بودند. می گفتند گرچه فلان مشقت رسید، اما خدا را شکر سقف به سر دارم و صحت به بدن.
2⃣🔸دوم اینکه بلا را تجربه می دانستند. می گفتند رنج کشیدیم اما سبب شد تجربه کنیم. مثلا اگر گرفتار شریک بد می شدند، مال باختگی را درس آدم شناسی و رفیق گزینی می دانستند.
3⃣🔸سوم اینکه اعتقاد داشتند اقتضای رحمت خدا چنین است که مشقت فزونتر از توان آنها نیست. لذا یقین داشتند راهی هست برای فائق شدن.
4⃣🔸چهارم حکیمانه می دیدند. " تا نباشد میل حق برگی نیافتد از درخت". می گفتند در این بلا خیری است و می گشتند پی حکمتش. حکمت را هم اغلب در هدایت می دانستند. بلا برایشان امتحان بود. آنهم آزمونی برای رشد و رفتن و نه ماندن.
5⃣🔸پنجم اینکه هر که در این بزم مقرب تر است/ جام بلا بیشترش می دهند. روشن است؛ با بلا فخر ایمانی داشتند.
6⃣🔸ششم اینکه مشهور بود "پایان شب سیه سپید است". پیران منبردیده و حکمت چشیده برای نوه هایشان قصه یوسف می گفتند تا انجا که خبر تلخ بنیامین به جناب یعقوب رسید و غم ایشان فزون یافت.اینجا بود که گلو صاف می کردند و از زبان حضرت یعقوب امید می دادند که "ولاتیاسوا من روح الله" و این غم را پایانی است.
7⃣🔸هفتم و آخر اینکه ورد زبان شان این بود: ان الله معنا. اینکه ورای همه چیز قدرت اوست. ایمان داشتند و کمتر از این را شرک می دانستند و از اینکه قدرت او برتر از همه اسباب عالم است آرامش می گرفتند. "چو تیر از شست او باشد خطا نیست..."
بعدها که بزرگتر شدم، فهمیدم همه آن حکیمانه های پدربزرگ و مادربزرگ ها از شریعت است و منشا روائی و عرفانی دارد.
خلاصه اینکه هر حادثه تلخی؛ حکمتها و درسهایی هم با خود دارد ..
خدایا ما را نسبت به مقدراتت صبور و بردبار بنما
📝محسن مهدیان
سلام نظر من همان هست که قبلاً نوشتم هردو امر حجاب و مبارزه با اختلاس مهم است✅
و مقایسه بزرگ و کوچک شمردن گناهان کبیره نمیتواند در جامعه مفید باشد و مقایسه حالت تدافعی ایجاد خواهد کرد باید مراقب بود به ویژه نسل نوجوان و جوان دانش آموز و دانشجو این مقایسه را نمی پذیرد
اما اگر قرار بر مقایسه باشد باید گفت که اختلاس همت مسئولین را می طلبد که جلوی این امر را بگیرند.
اما بدحجابی علاوه بر مسئولین همت همه ی اقشار جامعه را می طلبد همه بایستی احساس مسئولیت کنند و امر به معروف و نهی از منکر نمایند و بی تفاوتی و سکوت اختیار نکنند .
یک فرق دیگر و مهمشان هم این هست که مسئله حجاب یک امر #فرهنگی است و بایستی علاوه بر اجرای قانون در نهادینه سازی آن در باور پذیری و #شناخت نسبت به اهمیت آن کار کرد و این امر با حوصله و بحث و گفتگو و فضای با محبت و صمیمیت در خانواده و جامعه بین اقشار هم جنس امکان پذیر هست
قانون بی حجابی زمان رضاخان را مطالعه کنید ببینید ابتدا چه اقدامات ضدفرهنگی نرم نرم اجرا شد بعدش توانستند به صورت علنی و بگیر و ببند بی حجابی را رواج دهند البته تا حدودی موفق شدند( چون انسانهای متقی همان زمان هم تسلیم زمانه نشدند نمونه اش خانمی بود که ۷ سال به خاطر حفظ حجاب آن زمان از خانه خارج نشده بود که امام زمان عج بر تشییع جنازه اش حاضر شدند)
اما در اختلاس #قانون و مجریان قانون باید به قدری قاطع باشند که سریعا جلوی این امور را بگیرند و مماشات نبایستی صورت گیرد .
باید توجه داشت که مسئله حجاب یک امر #زمان_بر هست .قانون لازم هست اما صرف قانون جواب نمیدهد بایستی اقدامات فرهنگی را با حوصله انجام داد
بایستی ریشه های بدحجابی و بی حجابی در اشخاص را شناسایی کرد و در جهت رفع آن اقدام کرد
چه بسا در یک کلاس درس دلایل بد حجابی افراد مختلف باشد و نمیتوان برای همه نسخه واحد پیچید
یکی مشکل خانوادگی دارد .یکی با نظام مشکل دارد .یکی شبهه اعتقادی دارد .یکی ترس از مسخره شدن دارد .یکی دوستان ناباب دارد و غیره
برای همه ی این موارد فقط بگوییم حجابت رارعایت کن جواب نمیدهد👈 باید با محبت درد را شناسایی کرد و این زمان و حوصله و دلسوزی و محبت لازم دارد ✅
پندانه
🔻حتما بخوانید بی تاثیر نخواهد بود🔻
🔹اتومبیل جلویی خیلی آهسته پیش میرفت و با اینکه مدام بوق میزدم، به من راه نمیداد.
🔸داشتم خونسردیام را از دست میدادم که ناگهان چشمم به نوشته کوچکی روی شیشه عقبش افتاد:
👈راننده ناشنواست، لطفا صبور باشید!"👉
🔹مشاهده این نوشته همه چیز را تغییر داد! بلافاصله آرام گرفتم، سرعتم را کم کرده و چند دقیقه با تأخیر به خانه رسیدم اما مشکلی نبود.
🔸ناگهان با خودم زمزمه کردم: آیا اگر
آن نوشته پشت شیشه نبود، من صبوری به خرج میدادم؟
🔹راستی چرا برای بردباری در برابر مردم به یک نوشته نیاز داریم!؟
🔸اگر مردم، نوشتههایی به پیشانی خود بچسبانند، با آنها صبورتر و مهربان خواهیم بود؟ نوشتههایی همچون:
"کارم را از دست دادهام"
"در حال مبارزه با سرطان هستم"
"در مراحل طلاق، گیر افتادهام"
"عزیزی را از دست دادهام"
"احساس بی ارزشی و حقارت میکنم"
"در شرایط بد مالی و ورشکستگی قرار دارم"
“بعد از سالها درس خواندن، هنوز بیکارم”
“مریضی در خانه دارم”
و صدها نوشته دیگر شبیه اینها.
🔸همه درگیر مشکلاتی هستند که ما از آن چیزی نمیدانیم.
🔹بیائیم نوشتههای نامرئی همدیگر را خوب درک کرده و با مهربانی به یکدیگر احترام بگذاریم چون همه چیز را نمیشود فریاد زد .
دوستی گلایه میکرد و میگفت:
"من چیزهای زیادی بخشیدم، به همه کس خوبی کردم ولی، جواب مهر و محبت و معرفت من را با توهین، بیاحترامی و بیتوجهی دادند. یا فقط یک نگاه توهین آمیز دریافت کردم."
اینجاست که آدم ها از یکدیگر، ناامید میشوند، دلگیر و دل سرد میشوند.. و از بخشش و نیکی کردن به یکدیگر پشیمان میشوند...
بیایید به فرد نبخشیم.
به شخص نبخشیم.
به کسی نیکی نکنیم،
بلکه آن شخص را به عنوان،
تصویری از خدا بدانیم و آنچه را که،
به او میبخشیم به خدا بدهیم...
آن شخص،
فقط مانند یک صندوق پست است.
وقتیکه نامهای را پست میکنید،
مهم نیست که،
صندوق پست کهنه است یا نو.
فقط نامه را در آن میاندازید،
و اطمینان دارید که،
نامه به مقصد خواهد رسید...
✅ مقصد ما خداست.
با چنین اعتقادی،
ببخشید، بدهید و نیکی کنید،
آنگاه بعد از هر نیکی و بخششی
حالتان خوبه خوب میشود..