🖤 #امام_رضا علیه السلام:
🌼 فَعَلى مِثلِ الحُسَينِ فَليَبكِ الباكونَ؛ فإنَّ البُكاءَ عَلَيهِ يَحُطُّ الذُّنوبَ العِظامَ... كانَ أبي عليه السلام إذا دَخَلَ شَهرُ المُحَرَّمِ لا يُرى ضاحِكا، و كانَتِ الكَآبَةُ تَغلِبُ عَلَيهِ حَتّى تَمضِيَ عَشرَةُ أيّامٍ.
❄️ بر كسى چون حسين بايد كه گريندگان بگريند؛ زيرا كه گريستن بر او گناهان بزرگ را مىزدايد... چون ماه محرّم مىرسيد كسى پدرم عليهالسلام را خندان نمىديد. غم و اندوه بر او چيره بود تا آن كه ده روز مىگذشت.
📚 وسائل الشيعة ج 8 ص 10
ترجمه خطبه 25 نهج البلاغه- علل شكست ملّتها
امیرالمومنین علی علیه السلام، اين خطبه را در سال 40 هجرى زمانى ايراد فرمودند كه گزارش هاى پياپى از شكست ياران امام عليه السّلام به كوفه مىرسيد و عبيد اللّه بن عباس و سعيد بن نمران، فرمانداران امام در يمن از بسر بن ابى ارطاة، شكست خورده به كوفه برگشتند. امام براى سرزنش ياران جهت كندى و ركود در جهاد، و مخالفت از دستورهاى رهبرى، خطبه را ايراد فرمود كه آخرين سخنرانى امام است.
💠 علل شكست ملّتها (علل شكست كوفيان، و پيروزى شاميان)
اكنون جز شهر كوفه در دست من باقى نمانده است، كه آن را بگشايم يا ببندم اى كوفه اگر فقط تو براى من باشى، آنهم برابر اين همه مصيبت ها و طوفانها چهره ات زشت باد. آنگاه به گفته شاعر مثال آورد: (به جان پدرت سوگند اى عمرو كه سهم اندكى از ظرف و پيمانه داشتم). سپس ادامه داد: به من خبر رسيده كه بسر بن ارطاة بر يمن تسلّط يافته، سوگند به خدا مى دانستم كه مردم
شام به زودى بر شما غلبه خواهند كرد. زيرا آنها در يارى كردن باطل خود، وحدت دارند، و شما در دفاع از حق #متفرّقيد شما امام خود را در حق نافرمانى كرده و آنها امام خود را در باطل فرمانبردارند. آنها نسبت به رهبر خود امانت دار و شما خيانتكاريد، آنها در شهرهاى خود به اصلاح و آبادانى مشغولند و شما به فساد و خرابى، (آنقدر فرومايه ايد) اگر من كاسه چوبى آب را به يكى از شماها امانت دهم مى ترسم كه بند آن را بدزديد.
💠 نفرين به امّت خيانتكار:
خدايا، من اين مردم را با پند و تذكّرهاى مداوم خسته كردم و آنها نيز مرا خسته نمودند، آنها از من به ستوه آمده، و من از آنان به ستوه آمده، دل شكسته ام، به جاى آنان افرادى بهتر به من مرحمت فرما، و به جاى من بدتر از من بر آنها مسلّط كن. خدايا، دلهاى آنان را، آنچنان كه نمك در آب حل مى شود، آب كن. به خدا سوگند، دوست داشتم، به جاى شما كوفيان، هزار سوار از بنى فراس بن غنم مى داشتم كه: «اگر آنان را مى خواندى، سوارانى از ايشان نزد تو مى آمدند مبارز و تازنده چون ابر تابستانى» آنگاه امام از منبر فرود آمد.
📚نهج البلاغه، خطبه ۲۵
🗓 #تـقـویـمشـیـعــه ↯
⬅️ وقایع روز دوم #مـحــرم🚩
امام حسین علیهالسلام در روز پنجشنبه
دوم محرم الحرام سال شصت و یک هجری
به كربلا وارد شد
چون به کربلا رسید پرسید:
نام این سرزمین چیست؟
گفتند: غاضریه
پرسید: نام دیگری دارد؟ گفتند: نینوا
فرمود: نام دیگر چه؟ گفتند: ساحل فرات
فرمود: اسم دیگر هم دارد؟ گفتند: كربلا
آنگاه اشک در چشمان حضرت حلقه زد
و فرمود: سرزمین محنت و رنج!
سپس فرمود: بایستید و پیش نروید
بخدا که محل فرود آمدنمان و سرزمین
ریخته شدن خونمان همین جاست
اینجاست که حرمت ما را میشكنند
مردانمان و كودكانمان را میكشند
قبور ما در همین جا زیارتگاه خواهد شد
جدم رسول خدا صلی الله علیه و آله
همین خاک را به من وعده داده
و وعده او خلاف نیست
↫◄ در این روز حر بن یزید ریاحی
ضمن نامهای عبیدالله بن زیاد را
از ورود امام به كربلا آگاه نمود
در این روز امام علیهالسلام به اهل كوفه
نامهای نوشت و گروهی از بزرگان كوفه
که مورد اعتماد حضرت بودند را
از حضور خود در كربلا آگاه كرد
حضرت نامه را به قیس بن مسهّر دادند
تا عازم كوفه شود اما ستمگران پلید
این سفیر جوانمرد امام را دستگیر كرده
و به شهادت رساندند
زمانی که خبر شهادت قیس به امام رسید
حضرت گریست و اشک بر گونه مباركش
جاری شد و فرمود:
【اَللّهُمَّ اجْعَلْ لَنا وَ لِشِیعَتِنا عِنْدَکَ مَنْزِلاً
كَریماً واجْمَعْ بَینَنا وَ بَینَهُمْ فِی مُسْتَقَرٍّ
مِنْ رَحْمَتِکَ اِنَّکَ عَلىٰ كُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ】
✨خداوندا برای ما و شیعیان ما در نزد خود
قرارگاه والائی قرار ده و ما را با آنان در
جایگاهی از رحمت خود جمع كن
که تو بر انجام هر كاری توانائی
◽️▪️◽️▪️◽️▪️◽️▪️◽️
✍ منابع:
📗اللهوف، صفحه ۳۵
📓مقتل الحسین مقرّم، صفحه ۱۸۴
📚بحارالانوار، جلد۴۴، صفحه ۳۸۱.۵