#مهدویت_و_امام_حسین
🔶امام حسین(ع) ووقایع بعد از ظهور
🔶قیام امام مهدی(عج)
عیسی خشّاب می گوید:
❇️از حضرت اباعبدالله(ع) سؤال کردم: آیا صاحب الأمر شما هستید؟ امام پاسخ داد: نه، صاحب الامر مخفی شده و در نهان است که به خونخواهی پدرش برخواهد خاست و با لقب عمویش خوانده شده و هشت ماه شمشیر به دوش خواهد گرفت.
📚(مؤسسه معارف اسلامیه، بی تا: 3/ 180، ح702 )
❇️حضرت در جایی دیگر با اشاره بر این که دوستان و پیروان اهل ستم جزو آنان محسوب می شوند و مهدی(عج) همه آنان را به سزای اعمالشان می رساند، می فرماید:
اما و الله لا تذهب الدنیا حتی یبعث الله منی رجل یقتل منکم الفا و مع الالف الفا و مع الالف الفا؛
📚 (همان)
🔶آگاه باشید، به خدا سوگند! دنیا تا زمانی باقی خواهد بود که خداوند از فرزندان من مردی را که از شما (بنی امیه) هزاران فرد را به هلاکت برساند.
🔶به حضرت عرض شد: آیا آنان (بنی امیه) تا زمان ظهور مهدی می رسند تا مهدی موعود آنان را به سزای عملشان برساند؟ امام در پاسخ فرمود:
و یحک فی ذلک الزمان یکون الرجل من صلبه کذا و کذا رجلا و ان مولی القوم من انفسهم؛
📚(همان)
وای بر تو! در آن زمان از نسل هر مردی از بنی امیه چنین و چنان مردی پدید آید، چون دوستان آنها جزو خود آنان است.
🆔https://eitaa.com/mahdilomam
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️تو زمین خوردی و خوردند زمین اهل حرم
▪️شانه خالی مکن از بارِ سفر، همسفرم
▪️مقتل حضرت ابالفضل العباس(ع)
@Farsna
#پرسمان_مهدوی
❓تعداد و اسامى نائبان خاص امام زمان چند و چیست؟❓
❇️در عدد نوّاب امام زمان(عج) #اختلاف هست. #سید_بن_طاووس در کتاب ربیع الشیعه اسامى آنان را چنین ذکر کرده است :
ابوهاشم داوود بن قاسم، محمد بن على بن بلال، عثمان بن سعید، محمد بن عثمان، عمر الاهوازى، احمد بن اسحاق، ابو محمد الوجنان، ابراهیم بن مهزیار و محمد بن ابراهیم
📚 رجال ابو على، ص 312.
.
#شیخ_طوسى نیز وکلا را این گونه معرفى کرده است : عمرى و پسرش، حاجز، بلالى و عطار از بغداد، عاصمى از کوفه، محمد بن ابراهیم بن مهزیار از اهواز، احمد بن اسحاق از قم، محمد بن صالح از همدان، شامى و اسدى از رى، قاسم بن العلاء از آذربایجان و محمد بن شاذان از نیشابور
📚رجال مامقانى، ج 1، ص 200 ؛ اثبات الهداة، ج 7، ص 294..
✅اما وکالت چهار نفر در بین شیعیان معروف است : عثمان بن سعید، محمدعثمان، حسین بن روح و على بن محمد سمرى. هر یک از آنها نیز در شهرهاى مختلف نمایندگانى داشتند 📚ر.ک : ابراهیم امینى، دادگستر جهان، ص 136..
🔶🔶ظاهراً نمایندگان اصلى امام، همین چهار نفر بودند و افراد دیگر، یا نماینده این چهار تن در شهرستان ها و بلاد بودند و یا اگر هم نماینده امام بودند، از طریق این چهار تن، امور مردم را به عرض امام مى رساندند و یا به گفته سید محسن امین، سفارت این چهار تن مطلق و عام بود ؛ ولى سفارت و نیابت دیگران در موارد خاص بود.
📚 اعیان الشیعه، ج 4، ص 21 (بخش 3)..
🆔https://eitaa.com/mahdilomam
#اعتراف عالم #اهل_سنت به ولادت امام زمان (۱)
#محمد_بن_طلحه_شافعی در کتاب مطالب السؤول فی مناقب آل الرسول می گوید:
🔶مهدی منتظر، در سال 258 ق، در سامرا متولد شد. پدرش، حسن بن علی بن محمد بن علی الرضا بن موسی الکاظم بن جعفر الصادق بن محمد الباقر بن علی زین العابدین بن حسین بن علی المرتضی است. نام او محمد و کنیه اش ابوالقاسم و از القاب او حجت و خلف صالح و منتظر است.
🔶سپس روایاتی را از پیامبر درباره مهدی(ع) موعود نقل می کند مبنی بر اینکه: «مهدی، از نسل من و از فرزندان فاطمه و همنام من است؛ در آخرالزمان قیام می کند و زمین را از عدل و داد پر می کند، بعد از آن که از ظلم و جور پر شده است. این قیام، حتمی است، حتی اگر یک روز از عمر دنیا بیشتر باقی نمانده باشد». وی پس از ذکر این روایات، آن ها را بر همان ابوالقاسم محمد بن حسن بن علی علی ابن ابیطالب متولد 255 ق تطبیق می کند و به اشکالها و شبهاتی که در این باره ممکن است مطرح شود، پاسخ می دهد.
🆔https://eitaa.com/mahdilomam
#اعتراف_علمای_اهل_سنت_به_ولادت_امام_عصر
#سبط_ابن_جوزی حنفی در کتاب تذکرة الخواص می گوید:
🔶 حضرت حجت مهدی، محمد بن حسن بن علی بن محمد بن علی بن موسی بن جعفر بن محمد بن علی بن الحسین بن علی بن ابیطالب است. کنیه او، ابوعبدالله و ابوالقاسم است و او است حضرت حجت و صاحب الزمان و قائم منتظر.
🔶سپس از عبدالله ابن عمر روایتی نقل می کند که رسول گرامی اسلام گفت: در آخرالزمان، مردی از فرزندان من قیام می کند که نام او همانند نام من و کنیه اش همانند کنیه من است و زمین را از عدل و داد پر می کند پس از آن که از ظلم و جور پر شده است.
🆔https://eitaa.com/mahdilomam
🔶امام حسین علیه السلام به امام سجاد علیه السلام فرمودند:
❇️والله لایسکن دمی حتی یبعث الله المهدی
🔶به خدا سوگند خون من آرام نمیگیرد تا زمانی که خداوند #مهدی (عج)را برانگیزاند
📚مناقب آل الرسول ج۳ ص ۲۳۸
🆔https://eitaa.com/mahdilomam
#اعتراف_علمای_اهل_سنت_به_ولادت_مهدی_موعود[عج](۳)
🔶برخى از علماى اهل سنت (مانند عبداللَّه بن محمد مفارقى، ابن طلحه شافعى، دیار بکرى و...) سال ولادت مهدى موعود عج را 258 ه . ق دانسته اند ؛ ولى علمایى مانند ابن اثیر، ابن عربى، سبط ابن جوزى حنفى، صلاح الدین صفرى، ابن صباغ مالکى، ابن حجر مکى همانند شیعه سال ولادت او را 255 ه . ق مى دانند. درباره ماه و روز ولادت مهدى موعود نیز - علاوه بر نیمه شعبان - 23 رمضان، 9 ربیع الاول، 8 شعبان و... اشاره شده است
📚 ر.ک : فصلنامه انتظار، شماره 11و12، (مقاله مهدویت و مذاهب اسلامى)، ص 340و341 .
🆔https://eitaa.com/mahdilomam
#وظائف_منتظران
#بخش_اول
❇️واژه ی #ممهد در ادبیات مهدوی فراوان به کار میرود و مراد از این واژه آن است که برای ظهور منجی موعود می بایست زمینه و آمادگی فردی و اجتماعی فراهم گردد؛مجموعه ی وظایف امت در قبال امام زمان روحی فداه در واژه ی #ممهد میگنجد.
🔶در کتاب مکیال المکارم حدود ۸۰ وظیفه برای منتظران ذکر شده است.
🔶ما در این بخش و بخشهای پسین به برخی از وظایف منتظران آن حضرت از نگاه اهل بیت علیهم السلام می پرداریم:
۱)#معرفت_امام
🔶امام کاظم (علیه السّلام) انتظار فرج را فرع بر معرفت امام بهعنوان افضل العباده معرفی کرده می فرماید: «افضل العبادة بعد المعرفة انتظار الفرج». 📚[مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، ج۷۸، ص۳۲۶.]
واین روایت رسول خدا ص مشهور است که «من مات ولم یعرف امام زمانه مات میتة جاهلیة؛ هر کس بمیرد در حالی که امام زمان خویش را نمیشناسد به مرگ جاهلی مرده است».📚[کلینی، محمد بن یعقوب، اصول کافی، ج۱، ص۳۷۷.]
و امام هشتم در معرفی امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) میفرماید: «یکون اولی الناس بالناس من انفسهم و اشفق علیهم من آبائهم و امّهاتهم».
📚 [مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، ج۲۵، ص۱۱۷.]
✅بنابراین یکی از مهمترین وظایف منتظران منجی موعود شناخت امام است.
🆔https://eitaa.com/mahdilomam
#وظائف_منتظران
#بخش_دوم
🔶محبت به امام🔶
محبت به او به طور خاص: در وجوب محبت به همه ائمه معصومین (علیهمالسّلام) و اینکه دوستی ایشان بخشی از ایمان و شرط قبولی اعمال است، تردیدی نیست؛ ولی در اهتمام به محبت مولایمان حضرت حجت (علیهالسّلام) تاکید بسیار بیشتری شده است. خداوند در شب معراج به پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) فرمود:
🔶«ای محمد! او را دوست بدار که من او و محبت او را دوست دارم».
📚[موسوی اصفهانی، سید محمدتقی، مکیال المکارم، ترجمه مهدی حائری قزوینی، ج۱، ص۲۱۹.]
🔶«قل لا اسالکم علیه اجراً الاّ المودّة فی القربی».
[شوری/سوره۴۲، آیه۲۳.]
🔶 امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف): «فلیعمل کلّ امرء منکم بما یقرب به من محبّتنا».
📚[طبرسی، احمد بن علی، احتجاج، ج۲، ص۳۲۳.]
✅برخی از جلوههای محبت از این قرارند:
ـ یاد حضرت.
ـ دعا برای سلامتی و ظهور حضرت.
دعا برای این امر، علاوه بر تعجیل در فرج، برکات و نتایج زیادی دارد از جمله: گشایشی کار خود دعا کنندگان. حضرت ولی عصر (عجّلاللهفرجهالشریف) میفرماید:
«اکثروا الدعاء بتعجیل الفرج فان ذلک فرجکم، برای تعجیل در فرج بسیار دعا کنید که گشایش کار شما در آن است.
📚اربلی، علی بن عیسی، کشف الغمه من معرفه الائمه، ج۳، ص۳۴۰.
🆔https://eitaa.com/mahdilomam
#وظائف_منتظران
#بخش_پایانی
🔶همواره به یاد حضرت بودن
اگر کسی به حقیقت، منتظر محبوب خود باشد، پیوسته در اندیشه او خواهد بود. منتظر واقعی، سعی میکند در همه حال، به یاد آن بزرگوار باشد و با یاد حضرت، دل و جان خود را زنده نگه دارد و اعمال خود را از انحراف و کجیها حفظ کند. یاد آن حضرت، با خواندن دعاهای آن بزرگوار، توسّل به آن عزیز، صدقه دادن برای سلامتی ایشان، انجام دادن خیرات به نیابت حضرت، دعا کردن برای تعجیل فرجش، ندبه کردن در فراق این امام همام و تجدید پیمان در یاری حضرت مهدی(عج) تحقق می یابد.
🔶تلاش برای حفظ ایمان در زمان غیبت
از آنجا که در زمان غیبت، خطرات فراوانی برای ایمان و عمل پیش میآید و فکرها و مذاهب انحرافی در مسیر انسان پیدا میشود و دوستاننمایان شیطانی سعی در گمراهی انسان دارند، انسان منتظر، پیوسته در حفظ ایمان و عمل خود می کوشد. در این زمینه، او پیرو مجتهد جامع الشرایط مورد سفارش و توجه امامان معصوم علیهمالسلام است؛ زیرا او کسی است که از نظر علمی و عملی، مورد تأیید آن حضرت قرار گرفته است.
🔶زمینهسازی برای ظهور.
منتظر واقعی، با درک صحیح معنای انتظار، میکوشد زمینه ظهور امام زمان (عج) را تقویت کند؛ بنابراین، هم به اصلاح نفس و خودسازی میپردازد و هم با امر به معروف و نهی از منکر، سعی در ساختن جامعه دارد پس او فردی متعهد برابر خود و جامعه خویش است.
🆔https://eitaa.com/gelayeri_babolkenari2
#روایت_یا_حکایت_؟
🔶در برخی از کتب که راجع به مهدویت نگاشته شد و حتی برخی بزرگان نیز آن را نقل کردند عبارتی وجود دارد که میگوید وقتی حضرت حجت روحی فداه ظهور کند واعدائوه مقلده العلماء من الاجتهاد .....
🔶واین عبارت را یک روایت تلقی کرده و برای برخی مدعیان دروغین مثل #احمد_بصری دستاویزی ساختند تا به اجتهاد و تقلید تاخته و نیز فقها را که در روایات از آنان به #حصون_الدین تعبیر شد ،دشمنان امام زمان معرفی کنند.
❇️اما #حقیقت آن است که این عبارت روایت نیست بلکه کلامی از #محی_الدین در #فتوحات است چنانکه مرحوم سید #بحرانی در چهل حدیث خود به آن تصریح دارد👇👇
❇️#كلامه_في_الفتوحات_المكية، في الكتاب المذكور في الباب الثلاثمائة والستة والستين ما نصه: ان لله خليفة [1] يخرج من عترة رسول الله (صلى الله عليه وآله) من ولد فاطمة (عليها السلام) يواطئ اسمه اسم رسول الله (صلى الله عليه وآله)، جده الحسين بن علي (عليهما السلام)، يبايع بين الركن والمقام، يشبه رسول الله (صلى الله عليه وآله) في الخلق - بفتح الخاء - وينزل عنه في الخلق - بضم الخاء - أسعد الناس به أهل الكوفة، يعيش خمسا أو سبعا أو تسعا، يضع الجزية، ويدعو الى الله بالسيف، ويرفع المذاهب، فلا يبقى الا الدين الخالص، #أعداؤه مقلدة العلماء أهل الاجتهاد، لما يرونه يحكم بخلاف ما ذهب إليه أئمتهم، فيدخلون كرها تحت حكمه خوفا من سيفه، وتفرح به عامة المسلمين أكثر من خواصهم. يبايعه العارفون من أهل الحقائق عن شهود وكشف بتعريف الهي، له رجال الهيون يقيمون دعوته وينصرونه، ولولا أن السيف بيده لأفتى الفقهاء بقتله، ولكن الله يظهره بالسيف والكرم، فيطمعون ويخافون ويقبلون حكمه من غير ايمان، ويضمرون خلافه، ويعتقدون فيه إذا حكم فيهم بغير مذهب أئمتهم أنه على ضلال في ذلك. لأنهم يعتقدون أن أهل الاجتهاد وزمانه قد انقطع، وما بقي مجتهد في العالم، وان الله لا يوجد بعد أئمتهم أحدا له درجة الاجتهاد. وأما من يدعي التعريف الالهي بالأحكام الشرعية، فهو عندهم مجنون فاسد الخيال [2]. هذا كلامه، وهو صريح الدلالة على ما عليه أصحابنا رضوان الله عليهم، من جهات عديدة [3] لا تخفى على من تأملها بعين البصيرة، وتناولها بيد غير قصيرة.
[1] ظاهر قوله (ان لله خليفة) يشعر بأنه موجود، كما عليه أصحابنا ومحققوا المخالفين لا أنه سيوجد (منه).
[2] الفتوحات المكية 3: 327 ط بيروت.
[3] منها قوله (ان لله خليفة) ومنها (أسعد الناس به أهل الكوفة) وقوله (أ عداؤه مقلدة العلماء) وقوله (لولا أن السيف بيده لأفتى الفقهاء بقتله) (منه).
🆔https://eitaa.com/gelayeri_babolkenari2
#پرسمان_مهدوی
#سوال:آیا شیعیان معتقدند که امام زمان روحی فداه از سرداب مقدس ظهور میکند؟
#پاسخ:
❇️در هیچ یك از آثار روایى و تاریخى شیعى، نیامده كه حضرت مهدى(عج) در سرداب مقدس زندگى مى كند و در آنجا باقى است و از آنجا نیز ظهور خواهد كرد!🔶چنان كه علامه امینى تصریح دارد : ...شیعه اعتقاد ندارد كه غیبت امام در سرداب است و خودشان را در سرداب مخفى كرده اند و از همان جا نیز ظهور خواهد كرد ؛ بلكه اعتقاد شیعه آن است كه او از مكّه معظمه، مقابل خانه خدا ظهور خواهد كرد و آن سرداب تنها خانه امامان در سامرا بوده است ؛ این مسئله اى همگانى است..
📚الغدیر، ج 3، ص 308 و 309.
🆔https://eitaa.com/gelayeri_babolkenari2
#پرسمان_مهدوی
#سوال:
🔶آیا به کار بردن این عبارت :"ظهور نزدیک است " با روایاتی که تعیین وقت ظهور را نهی میکنند منافات ندارد؟
#پاسخ:
🔶آنچه در ادبیات روایی با تعبیر #کذب_الوقاتون آمده است تعیین زمان مشخص برای ظهور است بر فرض مثال گفته شود ماه رمضان امسال ظهور اتفاق می افتد یا در فلان سال ظهور محقق میشود،چنین عباراتی که زمان مشخصی برای ظهور تعیین میکند مدلول نهی روایات است اما اینکه گفته شود ظهور نزدیک است تعیین زمان دقیق محسوب نمیشود و به طور طبیعی هم حرکت در بستر زمان، نزدیک شدن به عصر ظهور را اقتضا میکند.
🆔https://eitaa.com/gelayeri_babolkenari2
❇️ظهور حق و غلبه دین
🔶قرآن می فرماید: )هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَی وَدِینِ الْحَقِّ لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ وَلَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ([توبه/33.]؛ «او کسی است که پیامبرش را با هدایت (و دلایل آشکار) و دین حق فرستاده است تا آن را بر همه ادیان پیروز گرداند؛ هر چند مشرکان از آن ناخشنود باشند.»
✅این وعده خداوندی در پرتو حکومت امام مهدی (عج) محقق می شود.
امام صادق(ع) فرمود: «وَاللَّه ما نزل تأویلها بعد، و لا ینزل تأویلها حتی یخرج القائم(عج) فاذا خرج القائم (عج) لم یبق کافر باللَّه العظیم و لا مشرک بالامام الاّ کره خروجه حتی لو کان کافرٌ او مشرک فی بطن صخرة قالت: یا مؤمن فی بطنی کافر فاکسرنی واقتله؛
📚[ینابیع المودة، قندوزی حنفی، ص 423]
به خدا سوگند، تأویل این آیه بعد از ظهور امام مهدی(عج) حاصل می شود. آن گاه که حضرت ظهور کند کافری و مشرکی باقی نمی ماند...»
#فخر_رازی در تفسیرش از« سدی» نقل می کند که این آیه مربوط به بعد از قیام مهدی است و در این زمان فردی باقی نمی ماند، مگر اینکه به اسلام گرویده باشد.
📚[تفسیر کبیر،فخر رازی ، ج 16، ص40.]
🆔https://eitaa.com/gelayeri_babolkenari2
هدایت شده از جرعه ناب
#اربعین_تجسم_عصر_ظهور
اربعین یک تجسم عینی از عصر ظهور است
چون همیشه این سوال در اذهان هست امام عصر ارواحنا لمقدمه الفدا اگر قیام کند چگونه میخواهد بین این همه اقوام مختلف هماهنگی ایجاد کند آیا همه مسلمان شده وتحت فرمان حضرت قرار می گیرند اینکه ادیان مختلف کنارهم با صلح زندگی می کنند چیست
ما در اربعین مدل کوچک این جامعه را می بینیم
ادیان مختلف مسلمان چه شیعه چه سنی مسیحی یهودی در این حرکت عظیم شرکت می کنند از مکان های مختلف با زبانهای مختلف در کنارهم با صلح و صفا پیاده روی می کنند بهم کمک می کنند نسبت بهم ایثار می کنند حتی زبان هم را نمی دانند اهل یک ملیت وقوم و مذهب نیستند اما تحت یک پرچم جمع می شوند که حسین بن علی علیه السلام است واساسا حضرت حجت با همین پرچم حسینی قیام می کند
@jorenab
هدایت شده از یزدانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 به نيابت از ولی امر مسلمین
🔹سید هاشم الحیدری(از رهبران مقاومت اسلامی عراق)
هدایت شده از اساتید انقلابی و نخبگان علمی
✳️ظهور ابعاد اربعین در آینه انقلاب اسلامی✳️
📚📚طلیعه تمدن جدید! ؟ یا تحول و "عهد آخرالزمانی"
(یک حقیقت با دو تعبیر از دو نظریه پرداز امریکایی و روسی)
🔴🔵🔴دو اظهار نظر از دو متفکر و نظریه پرداز متفاوت یکی هنری کیسنجر امریکایی و دیگری الکساندر دوگین روسی وجود دارد که علیرغم زاویه نگاه متفاوت از یک حقیقت واحد و مهم درباره انقلاب اسلامی و احیای سنت دینی در عصر جدید پرده بر می دارد :
اول به نظر هنری کیسنجر درباره تاثیر انقلاب اسلامی که از ایران آغاز شده ، می پردازیم ؛ وی چندین بار از تعبیر "امپراتوری پارس" یا امپراتوری ایران سخن گفته ، و در سال ۱۳۹۳ در مصاحبه با رادیو ان پی آر نکته مهمی را می گوید :
نوعی کمربند شیعی از تهران تا بغداد و از آنجا تا بیروت شکل گرفته است این وضعیت این فرصت را به ایران می دهد تا امپراتوری پارس باستان را این بار با عنوان شیعی احیا کند .
🔴🔵🔴این سیاستمدار ۹۴ ساله یهودی بار دیگر این اظهارات را خطاب به ترامپ در مهر ۱۳۹۶ تکرار می کند ۰ صرف نظر از میزان دقیق بودن الفاظ بکار رفته در سخن وی ، ساخت یک امپراتوری ( چه پارسی ،ایرانی ، اسلامی و یا شیعی ) علاوه بر بستر تاریخی و امکانات مادی ، به نوعی نیروی" برتر فرهنگی و فکری" محتاج است که بتواند بیرون از قدرت تکنیکی و تبلیغی و سیاسی و فکری غرب مدرن عرض اندام کند و در اعتراف کیسنجر، ایران به چنین شرایطی دست یافته است ۰ در فرض مذکور ایجاد چنین امپراتوری در جهانی که تحت سلطه تمدن غرب است فقط با یک تمدن رقیب و جدید و پر انرژی ممکن است ؛ تمدنی که نوعی بستر جدید برای نظمی نو و یا به تعبیری تمدنی متفاوت را در چشم انداز دین نشان می دهد۰ اربعین می تواند طلیعه این نگاه جهانی و فرا ملی باشد۰
🔴🔵🔴برای تکمیل این سخن و اثبات آنچه گفته شد با یک چرخش به نیمکره دیگر زمین رفته و به اظهار نظر متفکر روسی که یک مسیحی ارتدوکس است و در راهپیمایی اربعین شرکت کرده توجه می کنیم ؛ پروفسور الکساندر دوگین می گوید:
«این پیاده روی نشانه ای مهم از آمادگی برای یک تحول معنوی جهانی و آخرالزمانی است. من به عنوان یک مسیحی ارتدوکس با رویکرد آخرالزمانی انقلاب اسلامی که خود را حرکتی آماده گر برای ظهور مسیح و مهدی می داند، موافقم و امیدوارم با آن حادثه عظیم که پیروان همه ادیان منتظر آن هستند، فاصله زیادی نداشته باشیم. پیاده روی اربعین به یک حادثه آخرالزمانی شباهت بیشتری دارد تا یک حادثه عادی و معمولی ۰ ما و همه کسانی که در جستجوی عدالت و معنویت در دنیای ظلمت و ستم زده مدرن هستیم باید با همدیگر متحد شویم و این پیاده روی جلوه ای از این اتحاد است.»
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
https://eitaa.com/asatid_enghelabi
https://splus.ir/asatid_enghelabi
#پرسمان_مهدوی
❇️مهدویت شخصیه و نوعیه چیست؟
#پاسخ:
🔶در باب مهدویت عقیده مذهب شیعه این است که مهدویت خاصه، صحیح و مقبول است و به تعبیر دیگر آنچه مورد پذیرش است مهدویت شخصیه است نه مهدویت نوعیه.
🔶اما برخی از صوفیه و عرفا قائل به مهدویت نوعیه بوده یا هستند. به این معنا که عقیده دارند در هر عصر و دوره ای باید یک مهدی وجود داشته باشد که ویژگی ها و خواص مهدویت و هادویت را داشته باشد و می گویند هیچ عصری خالی از یک مهدی هادی نیست و ضرورتی هم ندارد که مشخص شود از نسل چه کسی است و چه خصائصی را داراست؟ این عقیده بعضی صوفیه و عرفا است که البته از نظر ما نامفهوم بلکه مردود است. عقیده مبرهن و مستدل مذهب شیعه آن است که مهدویت، مهدویت شخصیه است، یعنی یک فرد است که مهدی این امت و موعود امت ها و ملت هاست و ابعاد و ویژگی های او مشخص است. خانواده، پدر و مادر، محل ولادت و غائب شدن و نشانه های ظهور و حتی خصوصیات جسمی او و در یک کلام همه ابعاد مربوط به او اعلام شده است و با این مشخصات و ویژگی های ذکر شده، ما فقط یک مهدی را قبول داریم. آری یک فرد به عنوان مهدی است که واجد و جامع تمامی این خصائص و ویژگی ها و نشانه هاست.
🔶برای آنکه مفهوم مهدویت نوعیه مقداری روشن تر شود، به اشعاری از ملای رومی درباره امام حی غائب دقت کنید که می گوید هر دوری یک ولی دارد ولی ما معتقدیم که در تمام ادوار و اعصار تنها و تنها یک ولی هست.
پس به هر دوری ولیی قائم است
تا قیامت آزمایش دائم است
هر کرا خوی نکو باشد برست
هرکسی کوشیشه دل باشد شکست
پس امام حی قائم آن ولی است
خواه از نسل عمر، خواه از علی است
مهدی و هادی وی است ای راه جو
هم نهان و هم نشسته پیش رو
❇️این که در ابیات بالا ملاحظه می نمایید مفاد مهدویت نوعیه است. ما قائل هستیم که این ادعا هیچ دلیل و برهانی در مقام اثبات ندارد؛ بلکه تمامی ادله مهدویت شخصیه و خاصه به گونه ای است که هر نوع مهدویت دیگری را نفی می کند و مهدویت شخصیه خاصه را با همان ابعاد و جزئیات و شرایط و صفات و علاماتی که بیان داشتیم؛ اثبات می نماید. 🔶پس اگر در مطالعات و بررسی ها پیرامون امام زمان، (علیه السلام)، مهدویت نوعیه به بیان فوق یا هر بیان دیگر ارایه و مطرح شد باید توجه داشت که این نظر و عقیده اصیل و پذیرفته شده شیعه امامیه نیست بلکه دیدگاه مذهب شیعه همان #مهدویت_خاصه شخصیه است که به آن معتقدیم.
🆔https://eitaa.com/gelayeri_babolkenari2
#ویژه_آغاز_امامت_حضرت_ربیع_الانام_روحی_له_الفداه
❇️برخی علمای اهل سنت قائل به این هستند که مهدی منتظر در آخرالزمان به دنیا خواهد آمد در مقابل بیش از هفتاد عالم سرشناس جماعت قائل به تولد امام هستند که ما در مناسبتهای مختلف اشاراتی به اعترافات برخی علما داشتیم
در پستهای چندگانه به به مناسبت آغاز ولایت حضرت ربیع الانام روحی فداه ،به برخی دیگر از اعترافات اشاره خواهیم داشت
#علی بن الحسین بن علی #المسعودی الشافعی (متوفای 346هـ)
مسعودی از دانشمندان پر آوازه شافعی مذهب پیرامون ولادت آن حضرت چنین می نویسد:
🔶الإمام الثانی عشر وفی سنة ستین ومائتین قبض أبو محمد الحسن بن علی بن محمد بن علی بن موسی بن جعفر بن محمد بن علی بن الحسین بن علی بن أبی طالب علیهم السلام فی خلافة المعتمد، وهو ابن تسع وعشرین سنة، وهو أبو المهدی المنتظر... .
📚مروج الذهب، ج 4 ص 160
✅امام دوازدهم و در سال دویست و شصت ابو محمد حسن بن علی بن محمد بن علی بن موسی بن جعفر بن محمد بن علی بن الحسین بن علی بن أبی طالب علیهم السلام (امام حسن عسکری سلام الله علیه) در دوران خلافت معتمد از دنیا رفت در حالی که سنش بیست و نه سال بود. او پدر مهدی منتطر بود.
🆔https://eitaa.com/gelayeri_babolkenari2
🔶ابوالفضل الشافعی الحصکفی (متوفای 553 هـ)
❇️أبو الفضل یحیی بن سلامة بن الحسین حصکفی یکی از بزرگان اهل سنت است که وجود حضرت مهدی علیه السلام را مفروغ عنه گرفته و در باره آن حضرت و سایر ائمه اهل بیت علیهم السلام شعر سروده است .
#ابن_کثیر دمشقی سلفی پس از نقل غزل طولانی از او می نویسد:
🔶ثم خرج من هذا التغزل إلی مدح أهل البیت والأئمة الإثنی عشر رحمهم الله
وسائلی عن حب أهل البیت
هل أقر إعلانا به أم أجحد
هیهات ممزوج بلحمی ودمی
حبهم هو الهدی والرشد
حیدرة والحسنان بعده
ثم علی وابنه محمد
وجعفر الصادق وابن جعفر
موسی ویتلوه علی السید
أعنی الرضی ثم ابنه محمد
ثم علی وابنه المسدد
والحسن الثانی ویتلو تلوه
محمد بن الحسن المفتقد
...
فلا یظن رافضی أننی
وافقته أو خارجی مفسد
...
والشافعی مذهبی مذهبه لأنه فی قوله مؤید
اتبعته فی الأصل والفرع معا فلیتبعنی الطالب المرشد
إنی بإذن الله تاج سابق إذا ونی الظالم ثم المفسد
📚البدایة والنهایة، ج14ص154-155
پس از این غزل به مدح اهل بیت و ائمه دوازده گانه می پردازند و می گوید:
🔶ای کسی که از من در باره محبت أهل بیت سؤال می کنی که آیا آشکارا به آن اقرار می کنم یا منکر می شوم؟
بدان ! هرگز انکار نمی کنم، محبت آنان با گوشت و خون من آمیخته شده است . محبت آنان هدایت و رشد است . مقصود از اهل بیت، حیدر است و حسنین و ... دوازدهمین آنان حسن است که بعد از او محمد بن الحسن خواهد آمد که الآن غائب شده است.
کسی گمان نکند که من رافضی شده و با آنان موافق هستم یا این که خارجی و فاسد هستم . مذهب من شافعی است؛ زیرا او در دیدگاهش تأیید شده است. من از شافعی در اصل و فرع پیروی می کنم ؛ پس هر کسی خواهان هدایت است از من پیروی کند
🆔https://eitaa.com/gelayeri_babolkenari2
وُلِدَ الـهُـدى فَـالكائِناتُ ضِياءُ
وَفَـمُ الـزَّمـانِ تَـبَــسُّـمٌ وَثَــناءُ
با ولادت او عالم سراسر نور شد و زمان دهانش را به لبخند و ثناگویی باز کرد.
احمد شوقی
🆔https://eitaa.com/gelayeri_babolkenari2
هدایت شده از پنجره🇮🇷
راز یک اشتباه
دعا برای سلامتی امام زمان آنطور که در مفاتیح آمده است با حمد و صلوات شروع می شود ولی معمولا در مجامع حتی صدا و سیما با اللهم کن لولیک شروع می شود
به نظر می آید که به نوشته های فارسی مفاتیح توجه نداریم و فقط عربی که با خط درشت تر نوشته می شود را توجه می کنیم
در مفاتیح در اعمال ۲۳ ماه رمضان آمده است :
روايت كرده محمد بن عيسى به سند خود از صالحين عليهم السلام كه فرمودند: مكرر مىكنى در شب بيست و سوم از ماه رمضان اين دعا را در حال سجود و قيام و قعود و بر هر حالى كه هستى در تمام ماه و هر چه ممكنت شود و هر زمانى كه حاضر شود تو را يعنى يادت آيد اين دعا در روزگار حياتت مىگوئى بعد از ستايش كردن حق تعالى به بزرگوارى و فرستادن صلوات بر پيغمبر صلى الله عليه و آله
اَللَّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ فُلاَنِ بْنِ فُلاَنٍ و بجاى فلان بن فلان بگو
اَلْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلَى آبَائِهِ فِي هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِي كُلِّ سَاعَةٍ وَلِيّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراًوَ دَلِيلاً وَ عَيْناً حَتَّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فِيهَا طَوِيلاً
در زيارت امام زمان بعد از نماز صبح نيز بعد از ذكر زيارت آمده است:
مؤلف گويد كه علامۀ مجلسى در بحار فرموده كه من در بعض كتب قديمه ديدهام كه بعد از اين زيارت دست راست را به دست چپ بزند مثل زدن در بيعت
https://eitaa.com/MohammadGelayeri