؛☀️🕊🌹﹏🍃
؛🕊🌹💦
؛🌹💦
؛︴
؛🍃
✨ بسْمِ الله الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ ✨
🕊 البُخلُ عارٌ و الجُبنُ مُنقَصَةٌ و الفَقرُ یُخرِسُ الفَطِنَ عَن حُجَّتِهِ وَ المُقِلُّ غَریبٌ فی بَلدَتِه
💧امام(علیه السلام) فرمودند :
بخل، ننگ است و ترس، مایه نقصان و فقر، شخص زیرک را از بیان دلیلش گنگ می سازد و آن کس که فقیر و تنگدست است، حتی در شهر خود غریب است .
🌱 نهج البلاغه . ح3 .
🌴🌴🌴🌴🌴
🍁 #آدينه 🍁
☀️ 22 تیر 1397 ش
🌙 28 شوال 1439 ه.ق
🎄 12 جولای 2018 م
✨ @gelayeri_babolkenari
🍃
︴
🌹💦
🕊🌹💦
☀️🕊🌹﹏🍃
🔗 سلسله بحثهای تاریخ ادیان، فرق و مذاهب
؛🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران
#فصل_دوم
«حکومتها، مذاهب»
#بخش_دوم
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
#ورود_آریائیان_به_ایران
👈در تاریخ دقیق آن شبهه بسیار است و نقلها متفاوت، اما آنچه امروز به آن دست یافتند و نیز آنچه از یافته های تمدن سابق به دست می آید به طور خلاصه می توان گفت: اقوام آریایی ایران حدود ۲۴۰۰ سال قبل از میلاد از آسیای مرکزی به طرف ایران، هند و اروپا مهاجرت را آغاز نمودند، آنچه محققین به آن رسیدند علت مهاجرت را بروز سرمای شدید در شمال روسیه ذکر می کنند که به مرگ هزاران نفر از ساکنین آنجا منجر شده بود. همچنان که در اوستا نیز به این موضوع اشاره شده است
↙️برخی از محققان دیگر نیز نظر دیگری دارند اقبال آشتیانی می گوید: جهت آمدن آریانها به فلات ایران محققاً معلوم نیست چه بوده، اوستا مملکت اصلی آریانها را «اُیران وَ ارجَ» یعنی مملکت آریانها می نامند و می گوید: مملکتی بود بسیار خوش آب و هوا و دارای زمینهای حاصلخیز ولی ارواح به دفعتاً زمین را سرد کردند و چون زمین قوت مسکنه را نمی داد مهاجرت شروع شد.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
📍در مورد نحوه پراکندگی آنها نیز آنچه دانشمندان و محققان اکنون به آن رسیدند با توجه به این که در اوستا اسامی ۱۶ مملکت ذکر شده که یکی از آنها معلوم نیست کجا بوده، و از پانزده مملکت دیگر اولی «اُیران وَ ارجَ » و دو مملکت آخری صفحه البرز و پنجاب هند است از این جا بعضی محققین استنباط می کنند که این مملکت با ولایات دیگر خط سیر انتشار آریانها را نشان می دهد 👈بنابراین عقیده، خط سیر آنها از این قرار بوده است:
✍ آریانهای ایرانی از سغد به طرف مرو آمده و هرات و نیسایه و کابل را اشغال کردند و پس از آن به طرف خج و هیلمند رفته و چون به دریاچه زرنگ (دریاچه سیستان) رسیده اند، و دریاچه مزبور در آن زمان بزرگتر از دریاچه کنونی بوده به آن طرف نگذشتند به خصوص که در طرف جنوب آن اراضی بلوچستان و مکران امروزی شروع می شود و این اراضی به واسطه بی آبی و آب و هوای گرم آریانها را جلب نمی کرد از این جهت بعد از اشغال سیستان به طرف مغرب رفته ولایت جنوبی خراسان و صفحه دماوند و ری را اشغال کردند.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
#مذهب_ایرانیهای_بومی_و_آریایی
🌱در خصوص دین و مذهب ایران مدارک و مستندات قوی وجود ندارد. ولی آنچه از کشفیات به دست می آید، و نیز بعضاً در برخی کتب باستانی به چشم می خورد بومیان ایرانی چند خدایی بودند و با هجوم آرین ها این دین به حاشیه رانده شد. البته این نظریه چندان نمی تواند مورد قبول باشد- چه چندگانه پرستی آنها و چه به حاشیه رفتن این دین- در خصوص اول دلیل قطعی در دست نیست و در خصوص دوم این دین به حاشیه نرفت بلکه با زرتشتی گری مختلط گشته و بعضاً در این دین اثر نیز گذاشته است.
🌱ایران که پس از ورود آریانها ایران نامیده شد با توجه به تقارن تقریبی پیدایش زرتشت و حکومت آریانها در ایران که تاریخ ایران را شکل می دهند مردم این سرزمین یکتا پرست بودند و ادیان بومیان به عنوان خرده دینها و خرده مذهبهای موجود مطرح بودند همچنان که هنوز هم در کشورهای مختلف این خرده مذهبها وجود دارد ولی تعمیم آن به کل معقول نیست.
↙️👈 البته هدف آن نیست که بخواهیم ایرانی را از اول یکتاپرست معرفی کنیم بلکه نقد نوع نگرش به دین ایرانیان است به هر شکل آنچه مسلم است یکی از قدیمی ترین دین نزد ایرانیان و نیز فراگیرترین دین در ایران که در برخی از ادوار تاریخی به عنوان دین رسمی و دولتی نیز مطرح بوده، و #بعضاً منشاء بسیاری از تحولات تاریخی گردیده بود دین #زرتشت است.
📝 با توجه به اهمیت این دین چه از حیث حکومتی بودن آن و چه از نظر اهمیت آن در تحولات ایران و نقش تعیین کننده ی این دین در براندازی و روی کار آمدن سلسله های حکومتی در ایران ضروری است که نسبت به آن شناخت بیشتری داشته باشیم در بخش بعدی، بیشتر به مبانی و فرامین دین زرتشت و نیز اندکی به دین مغان می پردازیم.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
#آئین_مغان
📌 قبل از ظهور #زرتشت یعنی پیش از پادشاهی مادها بومیان غیر آریایی دینی داشتند که آئین مغان نامیده می شد. کلمه «مغ» «مگوش» در زبان قدیم ایران به معنای خادم بوده است و به نظر می رسد مغان سکنه بومی ایران بودند و مانند دراویدیان هندوستان، پس از ورود #آریائیان سرزمین خود را تسلیم آنان کردند.
⭕️ واژه ی #مجوس که در زبان عربی به زرتشتیان اطلاق می شود از همین کلمه مگوش می آید.
برخی از پژوهشگران معتقدند که ثنویت یعنی ایمان به آفریدگاری برای بدیها و آفریدگاری برای خوبیها در دین زرتشت از مغان قدیم گرفته شده است و از کتابای تاریخی بر می آید که مغان قدیم دوگانه پرست بودند مغان به رستخیز نیز ایمان داشتند البته این نکته نباید نادیده گرفته شود که در خصوص دین مغان سندی در دست نیست همانطور که سابقاً نیز به آن اشاره شد و نیز گفتیم، با آمدن زرتشت آئینهای کوچک به نحوی تعالیم خود را در دین زرتشت هضم کردند و دین زرتشت را وارد دین و آئین خود نمودند
👈 اگر چه به اصل یکتا پرستی که در دین زرتشت وجود داشت اعتنایی نداشتند و نیز زرتشت هم برخی از فرامین آئین مغان را که معارض با دین آنها نبود در دین خود وارد کرد تا جایی که به پیر زرتشتی «مغ» می گفتند در حالی که در دین زرتشت به رهبر مذهبی و به اصطلاح به پیرشان هیربد می گویند ولی چون معارض با آئین خود نمی دیدند پذیرفتند.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
؛☀️🕊🌹﹏🍃
؛🕊🌹💦
؛🌹💦
؛︴
؛🍃
✨ بسْمِ الله الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ ✨
🕊 الْعَجْزُ آفَةٌ، وَالصَّبْرُ شَجَاعَةٌ، وَالزُّهْدُ ثَرْوَةٌ وَالْوَرَعُ جُنَّةٌ، وَنِعْمَ الْقَرِینُ الرِّضَى.
💧امام(علیه السلام) فرمودند :
ناتوانى،آفت و شكيبايى،شجاعت و زُهد،ثروت و پرهيزكارى، سپرِ نگه دارنده است و چه همنشين خوبى است راضى بودن و خرسندی.
🌱 نهج البلاغه . ح4.
🌴🌴🌴🌴🌴
🍁 شنبه 🍁
☀️ 23 تیر 1397 ش
🌙 29 شوال 1439 ه.ق
🎄 13 جولای 2018 م
✨ @gelayeri_babolkenari
🍃
︴
🌹💦
🕊🌹💦
☀️🕊🌹﹏🍃
🔗 سلسله بحثهای تاریخ ادیان، فرق و مذاهب
؛🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران
#فصل_دوم
«حکومتها، مذاهب»
#بخش_سوم
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
#دین_زرتشت
⚡️ وقتی به بعثت زرتشت می پردازیم و آن را مورد تحقیق قرار می دهیم به یک به هم ریختگی تاریخی و تزاحم آرا می رسیم به این شکل که برخی بعثت او را ۶۰۰۰ سال قبل از میلاد دانسته اند که اگر چنین باشد بسیاری از فرضیه های تاریخی به مشکل بر می خورند.
📌 بنا بر نظر مشهور تولد وی در سال ۶۶۰ قبل از میلاد و بعثت او ۶۳۰ قبل از میلاد می باشد، اگر این نظریه را بپذیریم و آن را در کنار داستانهایی که در کتاب «اوستا» کتاب مقدس زرتشتیان آمده است قرار دهیم ظهور زرتشت در دوران حکومت پیشدادیان – با فرض وجود چنین حکومتی بوده است نه دوره مادها. البته گفته شده وجود چنین حکومتی به دلیل نبود مدارک معتبر در ابهام می باشد و فقط در اوستای کهن و شاهنامه فردوسی به آن اشاره شده است.
⚡️البته اگر بپذیریم و بتوان این موضوع را با مدارک موجود که گفته شد تطبیق داد به این نتیجه می رسیم که دین زرتشت در ارکان حکومتی جا گرفته بود و این نشان از سابقه طولانی این دین دارد. تعارض دو قوم ایرانیان و تورانیان نیز در قصه حکومت پیشدادیان به چشم می خورد که اگر به آن دقت شود👈 این نتیجه حاصل می گردد که این تزاحم و معارضات بیشتر به تقابل دو فرهنگ و دو دین و یا نظریه دینی شباهت دارد تا اختلافات سیاسی؛ چنانچه زرتشت تورانیان را دیوان و اهریمنان می داند و این در حقیقت آغاز برخورد ملل به لحاظ فرهنگی و دینی است.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🇮🇷🇮🇷 #قلمرو_ادیان_در_تاریخ_ایران 🇮🇷🇮🇷
📌آریائیان پس از ورود به ایران بعد از گذشت چند قرن آرام، آرام به شهرنشینی روی آوردند دراین زمان بود که انسان اصلاح گری خود را مصلح و فرستاده ی خدای خوبیها می دانست برخاست و آنها را به کیش خود دعوت کرد. او می گفت آئین من از اهورامزدا است و آمده ام جهان را از تاریکی پاک کنم و به روشنایی ببرم.
🔰زرتشتیان به نام هایی چون «گبر» «پارسی» خوانده می شوند. واژه ی مجوس فقط یکبار در آیه ی ۱۷ سوره حج پس از ذکر چند دین توحیدی و پیش از اشاره به مشرکان قرار گرفت. اکثر علمای اسلام مجوس را اهل کتاب دانسته و احادیثی نیز در این باب وجود دارد.
🔰 کلمه «گبر» در زبان سریانی به معنای کافر از جانب دیگران به آن اطلاق شده است و «پارسی» معمولاً به زرتشتیان هند اطلاق می شد البته به نظر می رسد اطلاق گبر به دین زرتشت بعد از انحراف این دین مثل دیگر ادیان منسوخه باشد و نیز ورود دو گانه پرستی در این دین از دیگر علل آن می باشد.
✨🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✨ @gelayeri_babolkenari
✨🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴