9.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روشنگری و تبیین درباره عملکرد برخی از اصحاب پیامبر
*مردی خدمت حضرت امام صادق ع عرض كرد:*
در میان مخالفین شما كه ولایت شما را قبول ندارند، افرادی هستند كه بسیار خوبند، صادق و امینند، اهل عبادت و خضوع و خشوعند، آیا این ها از اعمالشان بهرهی نمی برند؟.
حضرت داستانی برای او نقل كردند و فرمودند: در بنی اسرائیل مردی عابد و زاهد بود، مشكلی برایش پیش آمد.
چهل شبانه روز مشغول عبادت شد و از خدا تقاضای حل مشكل كرد و نتیجه ای نگرفت!.
خدمت حضرت عیسی علیه السلام، آمد كه نبی و ولیّ زمان بود.گفت: عجیب است! من چهل شبانه روز عبادت كردم و خدا خدا گفتم ولی مشكلم حل نشد! از شما تقاضامندم دعایی دربارهی من بفرمایید تا مشكل من حل شود و بفهمم گیر كار من در كجاست و سر بی اعتنایی خدا نسبت به دعای من چیست؟.
حضرت عیسی علیه السلام، نمازی خواند و دست به دعا برداشت. خطاب آمد به این مرد بگو: از آن دری كه من باز كرده ام رو به من نمی آیی! من نبوت و ولایت عیسی علیه السلام را، راه بندگی بندگان خود قرار داده ام، و تو از راه دیگر می روی و هرگز به هدف نمی رسی! اگر آن قدر بنالی كه رگ گردنت قطع شود، اجابتت نخواهم كرد.
حضرت عیسی ع رو به او كرد و گفت: مگر تو در نبوت من شك داری؟ او شرمنده شد و گفت: بله، تاكنون در نبوت شما تردید داشتم و اینك توبه كردم و ایمان آوردم.
حضرت امام صادق ع پس از نقل این داستان فرمود: ولایت اهل بیت ع نیز چنین است.
عبادت هیچ عبادت كننده ای مقبول درگاه خدا نخوا هد شد مگر اینكه از در ولایت ما وارد گشته و با هدایت ما رو به خدا برود و شك و تردید در امر ولایت ما نداشته باشد.
قال: قلت له: إنا نرى الرجل من المخالفين عليكم له عبادة واجتهاد وخشوع، فهل ينفعه ذلك شيئا ؟. فقال: يا محمد إنما مثلنا أهل البيت مثل أهل بيت كانوا في بني إسرائيل، وكان لا يجتهد أحد منهم أربعين ليلة إلا دعا فأجيب، وإن رجلا منهم اجتهد أربعين ليلة ثم دعا فلم يستجب له فأتى عيسى ابن مريم عليه السلام يشكو إليه ما هو فيه، ويسأله الدعاء له. فتطهر عيسى وصلى ثم دعا فأوحى الله إليه: يا عيسى إن عبدي أتاني من غير الباب الذي أوتي منه، إنه دعاني وفي قلبه شك منك، فلو دعاني حتى ينقطع عنقه وتنتثر أنامله ما استجبت له. فالتفت عيسى عليه السلام فقال: تدعو ربك وفي قلبك شك من نبيه ؟ قال: يا روح الله وكلمته قد كان والله ما قلت، فاسأل الله أن يذهب به عني، فدعا له عيسى عليه السلام، فتقبل الله منه وصار في حد أهل بيته، كذلك نحن أهل البيت لا يقبل الله عمل عبد وهو يشك فينا.
*بحار الأنوار ، ج ۲۷ ، ص ۱۹۱*
*کافی ، ج ۲ ، ص ۴۰۰*
ولایت شرط عبادت
@ggg1400
هدایت شده از تاریخ تفکر تمدن
♨️ باید از امیرالمومنین خجالت بکشم
🔻بخشی از پیام حضرت ایت الله جوادی املی به کنگره بینالمللی نهجالبلاغه
🔹اکنون که در حال شرح نهجالبلاغه هستم، در چند مورد نوشتهام که باید از امیرالمؤمنین (ع) خجالت بکشم.
🔹 علی بن ابیطالب (ع) آن نیست که در [کتاب] نهجالبلاغه سیدرضی آمده، بلکه آن است که در [کتاب] تمام نهجالبلاغه آمده است. حضرت در آنجا خودش را معرفی میکند و[کتاب] تمام نهجالبلاغه چند برابر نهجالبلاغه سیدرضی است که تقطیع شده محسوب میشود و خطبه را رها کردن و خطابه را به جای خطبه گذاشتن است.
🔸مطالب علمی نهجالبلاغه در خطبههاست، آنجا که توحید، اهل بیت (ع)، ولایت و امامت را معرفی میکند، جای علی بن ابیطالب (ع) است.
🔸دستاندرکاران کنگره باید[کتاب] تمام نهجالبلاغه را در دستورکار قرار دهند تا به گوشهای از وظیفه تشیع خود نسبت به علی بن ابیطالب (ع) عمل کرده باشند.
🎤ایت الله جوادی آملی؛ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰
@ttt1400
📌 #حکومت داری اهل بیت علیهم السلام
🌞 روزی امام #صادق(ع) در هنگام طواف #کعبه از #مفضل پرسید، چرا اینگونه اندوهگین و برافروختهای؟
مفضل پاسخ داد:
وقتی حکومت #بنیعباس را با این مال و قدرت می بینم، با خود میگویم اگر این همه #قدرت و مال، در دست شما بود، ما نیز در آن همراه شما بودیم" و یاریتان می کردیم."
امام صادق(ع) فرمود:
ای مفضل!
اگر حکومت در دست ما بود،
🌗 #شب_ها #برنامه_ریزی و تدبیر امور می کردیم،
🌞 #روزها به #کار و وضع زندگی مردم می پرداختیم
و خودمان همانند اميرمؤمنان #علی(ع) خوراک خشک و جامههای #ساده استفاده می کردیم.
در غیر این صورت، اگر به روشی جز روش #علی(ع) عمل کنیم، جایگاه ما آتش جهنم است.
📚نعمانی، الغیبه، ص۲۸۷.
مسئولیت پذیری
مسئولان
🌹خدایا رنج ِ نوشتن ِ کارهای بد را از فرشتگان ِ بزرگواری که کارهای ما را
می نویسند ، بردار
و کارنامههای ما را ازنیکی پر ساز .
" صحیفه ی زیبای سجادیه "
🔵❗️چرا گاهی بی دلیل شاد و یا بی دلیل غمگین می شویم؟
🔶🔸ابو عبد الرحمن می گوید : به امام جعفر صادق علیه السّلام گفتم : چه بسیار می شود که غمگین می شوم و حال آن که در خاندان و مال و فرزندنم آسیبی نمی بینم و بسیار هم می شود که شاد می شوم و هیچ علت و سببی برای آن نمی یابم. فرمود : هیچ کسی نیست جز اینکه با او فرشته یا شیطانی است ، و شادیش به سبب نزدیکی فرشته به اوست و غمش به سبب نزدیکی شیطان است. و تایید این سخن قول خداوند تبارک و تعالی در قران است جایی که میفرماید:
📚سوره بقرة آیه ۲۶۸
‼️« الشَّیْطانُ یَعِدُکُمُ الْفَقْرَ وَ یَأْمُرُکُمْ بِالْفَحْشاءِ وَ اللَّهُ یَعِدُکُمْ مَغْفِرَةً مِنْهُ وَ فَضْلًا وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلِیمٌ »
«شیطان شما را از تهیدستی بیم می دهد و شما را به زشتی وامی دارد و [لی] خداوند از جانب خود به شما وعده آمرزش و بخشش می دهد، و خداوند گشایشگر داناست
💟✨أبِی رحمه الله عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ یَحْیَی الْعَطَّارِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ بْنِ یَحْیَی عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِیٍّ عَنْ عَبَّاسٍ عَنْ أَسْبَاطٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ الرَّحْمَنِ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام إِنِّی رُبَّمَا حَزِنْتُ فَلَا أَعْرِفُ فِی أَهْلٍ وَ لَا مَالٍ وَ لَا وَلَدٍ وَ رُبَّمَا فَرِحْتُ فَلَا أَعْرِفُ فِی أَهْلٍ وَ لَا مَالٍ وَ لَا وَلَدٍ فَقَالَ إِنَّهُ لَیْسَ مِنْ أَحَدٍ إِلَّا وَ مَعَهُ مَلَکٌ وَ شَیْطَانٌ فَإِذَا کَانَ فَرَحُهُ کَانَ دُنُوُّ الْمَلَکِ مِنْهُ وَ إِذَا کَانَ حَزَنُهُ کَانَ دُنُوُّ الشَّیْطَانِ مِنْهُ وَ ذَلِکَ قَوْلُ اللَّهِ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی الشَّیْطانُ یَعِدُکُمُ الْفَقْرَ وَ یَأْمُرُکُمْ بِالْفَحْشاءِ وَ اللَّهُ یَعِدُکُمْ مَغْفِرَةً مِنْهُ وَ فَضْلًا وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلِیمٌ.
📚علل الشرائع ص ۹۳
8.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حاجی الماسی علی مرده!!!
یک قدم بردار هزاران قدم برایت بر میدارند
داستان
@ggg1400
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلید ورود به صراط مستقیم
🔹 آیتالله خوشوقت
✳ چه سنخیتی با امیر مؤمنان داریم؟
🔻 ما چه سنخیتی با #امیر_مؤمنان داریم؟ بعد از این همه فضایلی که در مدح حضرت گفتیم، جای این سوال باقی است که ما را چه به حضرت. همین که او را دوست داریم، کافی است؟ #محبت، #تبعیت و پیروی را آسانتر میکند، ولی کافی نیست، بلکه به عکس، #مسئولیت ما را بیشتر میکند، زیرا مسئولیت کسی که محبت #امام در دل اوست، بیشتر از کسی است که امام را دوست ندارد و یا نمیشناسد.
🔹 کاری که ما میکنیم، این است که امام را باعظمت جلوه میدهیم، سپس او را مانند کالاهای لوکس و دکوری به نمایش میگذاریم و به وجودش افتخار میکنیم اما ما چه میکنیم؟ امیر مؤمنان (ع) از این راه میرود و ما از راه دیگر، آنگاه او را امام خود میخوانیم. این دروغ و افترایی بیش نیست.
🔸 ما #شیعه و پیرو علیبنابیطالبیم و مردم اعمال ما را به حساب او میگذارند. آیا او راضی است که به #همسران خود ظلم کنیم یا اینکه در #تربیت_فرزندانمان کوتاهی کنیم؟ هرگز! او کسی است که تازیانه به دست میگرفت و داخل بازار میشد و فریاد میزد: «اول فقه، سپس تجارت.» سپس در میان بازار میگشت و اگر مظلومی را پیدا میکرد [حق او را از ظالم میگرفت.] او اینگونه در میان مردم حکومت و داوری میکرد.
🔺 وقتی در #عمل با امام رابطهای نداریم، پس در واقع هیچ ارتباطی میان ما و او نیست.
👤 #امام_موسی_صدر
📚 از کتاب #انسان_آسمان
📖 صفحات ۴۸ تا ۵۰
✳️ نفْسِ پیامبر
🔻 همهی ما عظمت و مقام #حضرت_علی علیهالسلام را میدانیم. حتی اگر حدیثی که در واقعه معراج از #پیامبر (ص) نقل شده است که فرمودهاند کاروانی از شتر دیدم که بر پشت خود کتابهای بسیاری حمل میکردند. پرسیدم اینها چیست؟ گفتند: این کتابها حاوی فضائل علی (ع) است. حتی اگر این حدیث هم صحیح نباشد، اگر همهی کتابهایی را که از ولادت حضرت تا به امروز، به زبانهای مختلف در فضیلت او نوشته شده، جمعآوری کنیم، میدانید چند کتاب میشود؟ آیا کاروانی از شتر نمیخواهد که این همه کتاب را حمل کنیم؟ اینها چیز عجیبی نیست، عظمت امام خیلی بیشتر از اینهاست. شهادت پیامبر (ص) بر فضیلت حضرت کافی است: «علی با حق و حق با علی است. هرکجا علی باشد، حق نیز بر محور او میگردد.» در عظمت او همین بس که قرآن کریم حضرت را نفْس پیامبر (ص) که سرور کائنات است، میداند.
👤 #امام_موسی_صدر
📚 از کتاب #انسان_آسمان
#طیب ولادت محبین اهل بیت علیهم السلام
شیخ طوسی علیه الرحمه به سند صحیح از ثقات و اجلاء در تهذیب الاحکام نقل نموده است که امام صادق علیه السلام فرمودند: «مَنْ وَجَدَ بَرْدَ حُبِّنَا فِي كَبِدِهِ فَلْيَحْمَدِ اللَّهَ عَلَى أَوَّلِ النِّعَمِ قَالَ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ مَا أَوَّلُ النِّعَمِ قَالَ طِيبُ الْوِلَادَةِ»( هر كس که خنكاى محبّت ما را در دلش احساس كرد پس خداوند را بر نخستين نعمت سپاس گويد، گفتم: فدای سرتان بشوم چیست نخستين نعمت ؟ فرمودند: حلال زادگى.
📚 طوسی، «تهذيب الأحكام»،ج4، ص 143
📚 این روایت به اسناد و طرق مختلف دیگر نیز نقل شده است بنگرید به: برقی، «المحاسن»، ج1، ص139/ قاضی نعمان، «شرح الأخبار»، ج3 ص8 /صدوق، «الأمالي»، ص475/ صدوق، «معاني الأخبار»، ص161/ صدوق، «علل الشرائع»، ج1، ص141/ طوسی، «الأمالي»، ص456/ فتال نیشابوری، «روضة الواعظين»، ج2ص271/ عماد الدین طبری، «بشارة المصطفى لشيعة المرتضى»، ص176/ اربلی، «كشف الغمة في معرفة الأئمة»، ج1ص، 401