هدایت شده از خبرگزاری فارس
1.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 پایگاههای آمریکایی در بحرین که طی ساعات اخیر توسط موشکهای سنگین ایرانی مورد حمله قرار گرفتهاند.
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
1.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تلآویو شب گذشته اینچنین در آتش سوخت
@FarsNewsInt
4.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌿
🌹 تلاوت زیبا و دلنشین سوره مبارکه «الکافرون» توسط حضرت آیتالله العظمی امام خامنه ای ﴿رِضوانُ الله تعالی عليه﴾.
📽 حتماً ببینید.
🎧 و بشنوید.
💐هدیه به روح مطهرشان فاتحة مع الصلوات.
🍃 الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم وَ أَهْلِكْ عَدُوَّهُمْ مِنَ الْجِنِّ وَ الإِْنْسِ مِنَ الأَْوَّلِينَ وَ اﻵْخِرِينَ.🍃
👈 مطالب معارفی و بصیرتی در کانال «بَيِّنَات» به آدرس :
🆔 @gh_karimi
هدایت شده از بینات
⛰ ایستادگی در مقابل :
💥 «جنگ تحمیلی»
👈 و تن ندادن به
🥀 «صلح تحمیلی».
🕯 شرحی مختصر بر یک آیه ، از یک صفحه ی قرآن کریم.
⭐ قسمت چهارم :
📖 سوره آل عمران، آیه ۱۳۹
(صفحه ۶۷ قرآن کریم)
🌿وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ.
🍃 ﻭ ﺳﺴﺖ ﻧﺸﻮﻳﺪ! ﻭ ﻏﻤﮕﻴﻦ ﻧﮕﺮﺩﻳﺪ! ﻭ ﺷﻤﺎ ﺑﺮﺗﺮﻳﺪ ﺍﮔﺮ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻴﺪ!
🔰 سه سوال مهم و اساسی.
۱. در چه چیزی سست نشویم؟
۲. از چه چیزی غمگین نگردیم؟
۳. در چه صورت دست برتر با ماست؟
✍ قرآن کریم که کتاب هدایت و نور است در راستای بیان حقایق و واقعیت های عالم ابتدا با بیانی کلی خطوط اصلی را ترسیم می کند سپس با تبیین جزئی و مصداقی به روشن سازی آن بیان کلی می پردازد ؛ لذا ابتدا در یک بیان کلی می فرماید : «وَلَا تَهِنُوا» ،" سست نشوید" سپس در تبیین جزئیات این فرمان مشخص می سازد که در چه چیزی سست نشوید:
🏔 الف) استقامت در مقابل «جنگ تحمیلی دشمن».
📖 قرآن کریم در آیه ۱۰۴ سوره مبارکه نساء به وضوح اعلام می دارد که : در «تعقیب دشمن و ایستادگی در مقابل جنگ تحمیلی دشمن » سست نشوید ؛ آنجا که می فرماید :
🌿 وَلَا تَهِنُوا فِي ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ إِن تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ وَتَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لَا يَرْجُونَ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا.
🍃 ﻭ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺗﻌﻘﻴﺐ ﺩﺷﻤﻦ، (ﻫﺮﮔﺰ) ﺳﺴﺖ ﻧﺸﻮﻳﺪ! (ﺯﻳﺮﺍ) ﺍﮔﺮ ﺷﻤﺎ ﺩﺭﺩ ﻭ ﺭﻧﺞ ﻣﻲ ﺑﻴﻨﻴﺪ، ﺁﻧﻬﺎ ﻧﻴﺰ ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﺷﻤﺎ ﺩﺭﺩ ﻭ ﺭﻧﺞ ﻣﻲ ﺑﻴﻨﻨﺪ; ﻭﻟﻲ ﺷﻤﺎ ﺍﻣﻴﺪﻱ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﺩﺍﺭﻳﺪ ﻛﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﻧﺪﺍﺭﻧﺪ; ﻭ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ، ﺩﺍﻧﺎ ﻭ ﺣﻜﻴﻢ ﺍﺳﺖ.
🔺️ نکته مهم دیگری که در این آیه شریفه بدان اشاره شده ، این است که : به سوال دوم ، یعنی اینکه ، «از چه چیزی غمگین نشوید» هم پاسخ می دهد و می فرماید: «از اینکه به شما درد و رنجی برسد متألم و غمزده نشوید» ، چراکه اگر شما زخمی برداشتید و رنجی دیدید ، دشمن شما هم متحمل درد و رنج شد اما 👈 باید بدانیم که کشته های شما شهید فی سبیل الله ، زنده و منشاء اثر و «ذخائر عالم بقا» و یاری کننده شما هستند و هزینه هایی که در این راه انجام می شود" انفاق فی سبیل الله" است که باعث خیر دنیا و سعادتِ آخرت است ، اما هزینه های آنان خسارت و کشته هایشان راهی جهنم می شوند.
🏔 ب) سست نشوید و به زیر بار «صلح تحمیلی» نروید.
📖 قران کریم در آیه شریفه ۳۵ سوره حضرت محمد ﴿صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ﴾ به صراحت به مومنان نهیب می زند و می فرماید سست نشوید و زیر بار «صلح تحمیلی» نروید و دشمن را دعوت به سازش و مذاکره نکنید در حالی که شما دست برتر را دارید :
🌿 فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَاللَّهُ مَعَكُمْ وَلَن يَتِرَكُمْ أَعْمَالَكُمْ
🍃 ﭘﺲ ﻫﺮﮔﺰ ﺳﺴﺖ ﻧﺸﻮﻳﺪ ﻭ (ﺩﺷﻤﻨﺎﻥ ﺭﺍ) ﺑﻪ ﺻﻠﺢ (ﺫﻟﺖ ﺑﺎﺭ) ﺩﻋﻮﺕ ﻧﻜﻨﻴﺪ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺷﻤﺎ ﺑﺮﺗﺮﻳﺪ، ﻭ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﺎ ﺷﻤﺎﺳﺖ ﻭ ﭼﻴﺰﻱ ﺍﺯ (ﺛﻮﺍﺏ) ﺍﻋﻤﺎﻟﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﻛﻢ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﺪ!
❓شاید در اینجا این سوال پیش آید که این استقامت و شدت عمل در مقابل دشمن را تا کجا ادامه دهیم؟
📖 اتفاقاً قرآن کریم در آیه ۴ همین سوره مبارکه به این مطلب اشاره می کند و می فرماید این شدت عمل تا در هم کوبیدن دشمن ادامه دهید و او را خوار و ذلیل کنید ، آنجا که می فرماید :
🌿 فَإِذَا لَقِيتُمُ الَّذِينَ كَفَرُوا فَضَرْبَ الرِّقَابِ حَتَّىٰ إِذَا أَثْخَنتُمُوهُمْ ... .
🍃 ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻲ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ (ﺟﻨﺎﻳﺖ ﭘﻴﺸﻪ) ﺩﺭ ﻣﻴﺪﺍﻥ ﺟﻨﮓ ﺭﻭﺑﻪ ﺭﻭ ﺷﺪﻳﺪ ﮔﺮﺩﻧﻬﺎﻳﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺰﻧﻴﺪ، (ﻭ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ﺭﺍ ﻫﻤﭽﻨﺎﻥ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺩﻫﻴﺪ) ﺗﺎ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﻛﺎﻓﻲ ﺩﺷﻤﻦ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻫﻢ ﺑﻜﻮﺑﻴﺪ; .... .
🔺️سومین سوالی که لازم است در رابطه با این آیه شریفه (۱۳۹ آل عمران) پاسخ داده شود این است که : در چه صورت دست برتر با ماست و مورد یاری و نصرت الهی خواهیم بود؟
💡پاسخ به این پرسش به روشنی در پایان آیه شریفه آمده است ، «إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ» و در جای ، جای قرآن کریم ، مورد تاکید واقع شده است ؛ لذا ما موظف به تقویت ایمان خود و حسن ظن به خداوند هستیم.
🌹 ارادتمند جمیع دوستان
✍ غلامعلی کریمی
هدایت شده از بینات
💠 قرائت کنندگان سه گانه قرآن
📝 روایت چهاردهم.
🌙 ۱۴ رمضان المبارک
☀️ قَالَ اَلْبَاقِرُ (عَلَيْهِ السَّلاَمُ) :
📖 قُرَّاءُ اَلْقُرْآنِ ثَلاَثَةٌ:
📖 قاريان قرآن سه قسمند :
١. رَجُلٌ قَرَأَ اَلْقُرْآنَ فَاتَّخَذَهُ بِضَاعَةً وَ اِسْتَجَرَّ بِهِ اَلْمُلُوكَ وَ اِسْتَطَالَ بِهِ عَلَى اَلنَّاسِ.
۱. كسى كه قرآن مى خواند و آن را وسيله اى براى تقرّب به حاکمان و جلب توجه مردم قرار مى دهد .
٢. وَ رَجُلٌ قَرَأَ اَلْقُرْآنَ فَحَفِظَ حُرُوفَهُ وَ ضَيَّعَ حُدُودَهُ وَ أَقَامَهُ إِقَامَةَ اَلْقِدْحِ فَلاَ كَثَّرَ اَللَّهُ هَؤُلاَءِ مِنْ حَمَلَةِ اَلْقُرْآن .
۲. فردى كه قرآن را می خواند و حروف آن را نگهدارى می كند ولى حدود آن را ضايع می سازد و آن را چون طرف آب نگهدارى می كند.
{ يعنى هنگام سودجوئى از آن بهره می گیرد و در ساير اوقات پشت سر اندازد چنان كه شخص سواره جام آبش را پشت سرش مىآويزد} ، خداوند امثال اين قرآن خوانان را زياد نكند.
٣. وَ رَجُلٌ قَرَأَ اَلْقُرْآنَ فَوَضَعَ دَوَاءَ اَلْقُرْآنِ عَلَى دَاءِ قَلْبِهِ فَأَسْهَرَ بِهِ لَيْلَهُ وَ أَظْمَأَ بِهِ نَهَارَهُ وَ قَامَ بِهِ فِي مَسَاجِدِهِ وَ تَجَافَى بِهِ عَنْ فِرَاشِهِ .
🌧 فَبِأُولَئِكَ يَدْفَعُ اَللَّهُ اَلْعَزِيزُ اَلْجَبَّارُ اَلْبَلاَءَ وَ بِأُولَئِكَ يُدِيلُ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مِنَ اَلْأَعْدَاءِ وَ بِأُولَئِكَ يُنَزِّلُ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ اَلْغَيْثَ مِنَ اَلسَّمَاءِ
☀️ فَوَ اَللَّهِ لَهَؤُلاَءِ فِي قُرَّاءِ اَلْقُرْآنِ أَعَزُّ مِنَ اَلْكِبْرِيتِ اَلْأَحْمَرِ .
۳ فردى كه قرآن خواند و داروى قرآن را بر دل دردمندش نهد و بواسطه ی آن شب زنده دارى كند و روزش را به تشنگى بسر برد، و در زمان و مکان نماز به آن قيام كند، و به امر قرآن از بستر خواب جدا گردد.
🌧 و بخاطر اين دسته از مردمان است كه خداى عزيز جبار بلا را بگرداند و به بركت اينان كه خداوند عز و جل شر دشمنان را دفع کند و بسبب آنان است كه خداوند عز و جل از آسمان باران فرو فرستد.
☀️ پس بخدا سوگند اينها در ميان قرآنخوانان از یاقوت قرمز كميابترند.
📚 منابع
۱. الخصال ج ۱، ص ۱۴۲
۲. الأمالی (للصدوق) ج ۱، ص ۲۰۲
۳. جامع الأخبار ج ۱، ص ۴۸
۴. مجموعه ورّام ج ۲، ص ۱۶۴
۵. بحار ، ج ۸۹، ص ۱۷۸
۶. سائل الشیعة ج ۶، ص ۱۸۲
۷. روضة الواعظین ج ۱، ص ۹
۸. مشکاة الأنوار ج ۱، ص ۱۳۶
📝 قسمت های قبلیِ روایات را از کانال «بَيِّنَات» دریافت کنید.
👈 مطالب معارفی و بصیرتی در کانال «بَيِّنَات» به آدرس : 👇
🆔 @gh_karimi