در سال های گذشته با هر بار افزایش درآمدهای نفتی جامعه ایرانی با افزایش تقاضای کاذب و نوعی توهم پولی مواجه می شود. موضوعی که منجر به افزایش تقاضای کالا و خدمات در کشور و عدم تناسب تقاضا با عرضه کالا در کشورشده و در نهایت منجر به افزایش قیمت ها می شد.
از طرفی بدون شک افزایش تولید و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، کاری پر دردسر و البته زمان بر بود. موضوعی که باعث می شد دولت ها عموما در این مواقع برای مقابله با کمبود عرضه و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا دست به واردات کالاهای مختلف بزنند.
اقدامی که به دلیل وجود درآمدهای ارزی ناشی از فروش نفت خام، شاید ساده ترین اقدام ممکن از سوی دولتمردان به شمار آید. اقدامی که اگر چه تا حدودی می توانست موجب تنظیم مقطعی بازار شود اما در بلند مدت به واسطه آسیب به بنیان های تولیدی کشور به وجود یک تورم ساختاری در اقتصاد ایران منجر شد.
مسئله ای که حالا و در سال های اخیر به دلیل شرایط تحریمی و کاهش درآمدهای ناشی از فروش نفت عریان تر از گذشته قابل مشاهده است. با این حال و حتی در بدترین شرایط کشور به لحاظ درآمدهای ارزی همواره نرخ تورم کالاهای اساسی و مواد غذایی از نرخ عمومی تورم رقم پایین تری بوده است که عمده دلیل آن را می توان تخصیص ارز ترجیحی یا سایر حمایت های یارانه ای از واردات کالاهای اساسی دانست.
برای مثال در سال گذشته در حالی که نرخ عمومی تورم از سوی بانک مرکزی رقمی بیش از 40 درصد اعلام شد این نرخ برای کالاهای اساسی حدود 25 درصد بود که نشان دهنده وجود حمایت های دولتی از کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی مردم است.
موضوعی که به نظر می رسد در سال جاری رفته رفته در حال رنگ باختن بوده و فشار قیمت ها سفره زندگی مردم را روز به روز کوچک تر کرده است. حذف ارز ترجیحی از واردات مواد اولیه تولیدات کشاورزی در کنار افزایش قیمت کالاهایی چون لبنیات، حبوبات، برنج و.... طی ماه های اخیر، بیانگر افزایش فشار بر سبد معیشت خانوارهای ایرانی است.
عوامل و دلایل افزایش قیمت کالاهای اساسی در ماه های اخیر پرداخته ایم:
1) افزایش نرخ ارز: اگر چه موضوع نقدینگی و افزایش حجم آن را می توان یکی از دلایل افزایش قیمت کالا و خدمات در ایران دانست. اما تجربه تاریخی در اقتصاد ایران ثابت کرده افزایش شدید قیمت ها در ایران همواره همراه با افزایش و نوسانات نرخ ارز بوده است به طوری که تمام نرخ های تورم بالا در اقتصاد ایران ( از جمله دهه 70، ابتدای دهه 90 و در حال حاضر) همزمان با افزایش شدید نرخ ارز بوده است. موضوعی که از آن می توان به عنوان دلیل اصلی افزایش قیمت ها در یکسال اخیر یاد کرد. نرخ ارز در بازار آزاد و نیمایی نسبت به سال گذشته با افزایشی صد در صدی مواجه بوده است. در این شرایط طبیعی است علاوه بر اینکه واردات مستقیم کالا و خدمات با هزینه های بیشتری مواجه شده است تولیدات داخلی نیز با افزایش هزینه های تولید مواجه می شود چرا که برای مثال در بخش تولیدات حوزه صنعت و معدن، تولیدات داخلی حدود 25 درصد به واردات وابسته است به طوری که سالیانه برای تولید حدود 120 میلیارد دلار کالا چیزی قریب به 30 میلیارد دلار واردات انجام می شود که نشان دهنده وابستگی 25 درصدی صنعت ایران به واردات مواد اولیه و واسطه ای است. حتی در تولید محصولات غذایی و کالاهای کشاورزی و دام و طیورو... نیز اگر چه بخش بسیار زیادی از نیاز کشور از طریق تولید داخلی تامین می شود اما واقعیت این است که بخش قابل توجهی از نهاده های دامی مانند ذرت و سویا یا مواد اولیه تولیدات کشاورزی مانند کودهای شیمیایی یا سموم و بذرها و.. وارداتی است که با توجه به افزایش نرخ ارز یا تغییر نرخ تخصیصی به واردات از ارز ترجیحی ( دلار 4200 تومانی) به ارز نیمایی ( بیش از 21 هزار تومان) با افزایش قیمت مواجه شده اند.
2) تورم صادراتی: موضوع دیگری که در ماه های اخیر و شاید بتوان گفت برای اولین بار شاهد آن بوده ایم تورمی است که به واسطه صادرات برخی از کالاها و کمبود عرضه آن کالا در کشور ایجاد شده است. به نحوی که با افزایش نرخ ارز و کاهش شدید ارزش پول ملی، صادرات هر کالایی از ایران به خارج از کشور در حال حاضر دارای مزیت صادراتی است. از طرفی به دلیل ایجاد محدودیت های ارزی برای کشور طبیعی است که سیاست های صادراتی از سوی دولتمردان تشویق شود. اما باید به این نکته توجه داشت که اولویت صادرات باید با کالاهایی باشد که برای تامین نیاز داخلی کشور مازاد عرضه و تولید برای آن کالا وجود دارد و افزایش صادرات آن منجر به کمبود کالا در داخل کشور نمی شود. برای مثال با بررسی قیمت بسیاری از کالاهای داخلی متوجه می شویم عمده افزایش قیمت این کالاها از جمله محصولات کشاورزی و غذایی و... عمدتا به دلیل صادرات این کالاها به کشورهای همسایه و کاهش عرضه آن در داخل کشور است. نمونه بارز این موضوع را می توان قیمت حبوبات مختلف از جمله عدس، لوبیا و... دانست به نحوی که در حال حاضر یک بسته 900 گرمی لوبیا یا عدس در شرایط فعلی قیمتی کمتر از یک دلار دارد، رقمی که در سال گذشته بسیار کمتر هم بوده است همین موضوع باعث شده قیمت عمده حبوبات نسبت به سال گذشته با افزایشی گاها صد درصدی مواجه شود که دلیل عمده آن را می توان صادرات حبوبات ایرانی به کشورهای همسایه دانست.
3) سوء تدبیرهای دولت: نقش بی تدبیری ها و تصمیمات اشتباه دولت را نیز می توان عامل سوم در افزایش قیمت کالاهای اساسی و اقلام خوراکی و در نهایت کوچک تر شدن سفره های مردم دانست. یکی از عمده ترین سوء تدبیری های دولت طی دو سال گذشته را می توان اتلاف منابع ارزی کشور طی سال های 97 و 98 دانست.
موضوعی که باعث شد در این سال ها ارز ترجیحی 4200 تومانی به رغم وجود بازگشت تحریم ها و خروج آمریکا از برجام به واردات بسیاری از کالاهای لوکس و غیر ضرور تعلق بگیرد.
موضوعی که در نهایت منجر به هدررفت چیزی بیش از 70 میلیارد دلار ارز ترجیحی و نیمایی برای واردات کالا به کشور، آن هم بدون تاثیر واقعی در کنترل قیمت ها شد. اتلاف منابع ارزی در دو سال گذشته باعث شده دولت در حال حاضرحتی برای واردات کالاهای اساسی و اولیه ای مانند نهاده های دامی و مواد اولیه کشاورزی نیز ارز دولتی تخصیص ندهد.
موضوعی که بدون شک منجر به افزایش فشارهای اقتصادی بیش از این به اقشار آسیب پذیر جامعه خواهد شد. در کنار این موضوع وضعیت نامشخص و متزلزل وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت کشور است. در حال حاضر بیش از 4 ماه است که این وزارتخانه به عنوان مهمترین وزارتخانه در ایجاد تعادل در بازار عرضه و تقاضا، نظارت بر بازار و متولی امر صادرات و واردات بدون وزیر اداره می شود.
✅ #درمان_چشم_زخم
🔰انسان چگونه می تواند از چشم بد در امان باشد؟
🔹 انسان نمی تواند دائم نسبت به دیگران گمان بد داشته باشد که آن ها دارای چشمان شور هستند بلکه عده کمی ممکن است دارای چشمان شور باشند ولی حدش این قدرها که برخی گمان می کنند نیست که بخواهد زندگی اشخاص را دگرگون کند؛ پس در این زمینه نباید دچار مبالغه شد.
🔸 اصل چشم زخم مورد قبول است که هم در قرآن آمده و هم در روایات به آن اشاره شده است. خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: «وَ إِنْ يَكادُ الَّذينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَ يَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُون»(سوره مبارکه قلم/51) یک تفسیر از این آیه شریفه مربوط می شود به چشم زخم. یعنی این ها هنگامی که قرآن را می شنوند می خواهند با چشمانشان تو را نابود کنند. در روایتی منسوب به حضرت علی(ع) آمده است که: «وَ قَالَ ع الْعَيْنُ حَقٌّ وَ الرُّقَى حَقٌّ وَ السِّحْرُ حَقٌّ»(نهج البلاغة صبحی صالح/ص546) یعنی چشم زخم و افسون و سحر حقیقت دارد.
🔰راههای درمان و محفوظ ماندن از چشم زخم:
1️⃣ صدقه دادن: صدقه بلاهای متعدد از جمله چشم زخم را دفع می کند.
2️⃣ ذکر «لا حول و لا قوة الا بالله العلیّ العظیم»
3️⃣ ذکر شریف «ما شاء الله لا قوة الا بالله»
4️⃣ خواندن آیه شریفه «وَ إِنْ يَكادُ الَّذينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَ يَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُون»(سوره مبارکه قلم/51)
5️⃣ خواندن معوذتین؛ سوره های مبارکه فلق و ناس
6️⃣ اسفند دود کردن؛ در روایات آثار متعددی برای این کار ذکر شده است از جمله دفع شیاطین جن و دفع چشم زخم
🚫 برخی کارهایی که عوام در این زمینه انجام می دهند که متضمن دروغ و تهمت و اسراف است، خرافات است و هیچ وجه شرعی ای ندارد.
✳️ کسی که چشمان شوری دارد وظیفه دارد که اگر نگاه کرد حتماً ذکر شریف «ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّه» را به زبان بیاورد تا اثر چشم زخم خودش را خنثی کند.
♨️ https://eitaa.com/esfandan1 👈
#اسرائيل براى سالها به زنان يهودى اتيوپيايى تبار بدون اطلاع انها داروى #نابارورى تزريق ميكرد ( به راحتى در قالب واكسن امكانپذير است) كه اين عمل باعث افت ۵۰% بارورى انها طى يك دهه شد! نهايتا در سال ٢٠١٣ اين دولت مجبور به #اعتراف به اينكار شد.
اين اعتراف باعث تظاهراتهاى خشونت بار اين اقليت #افريقايى شد. اين جامعه قبلا هم در سالهاى ١٩٩٦طعم #تحقير را چشيده بود وقتى كه خون اهدايى انها به بهانه احتمال ابتلا به #ايدز دور انداخته شده بود. ظاهرا در درون قوم برگزيده ، بعضيها برگزيده ترند.
#نژاد_پرستى در بين مقامات اسرائيل گاهى بصورت كاملا اشكار ميباشد تا جايى كه سخنگوى وزارت دفاع انها #مهاجران_افريقايى تبار را به سرطان تشبيه كرده.
♨️ https://eitaa.com/esfandan1 👈
4_5965238961692476482.mp3
7.39M
﷽
🍃💔 @karbbala_ir 💔🍃
🌴جا موندم...
🌴 مثلرقیہاربعینجاموندم...
🎤 با نوای: محمدحسینحدادیان
🥀کانال کربلا🥀
🍃💔https://eitaa.com/esfandan1 💔🍃
#ما_ملت_امام_حسینیم #اربعین
Meisam motiee - Soye Ninaya (320).mp3
8.48M
﷽
🍃💔 یاحسین علیه السلام💔🍃
🌴 ڪنار قدمهای جابر🥀
🌴سوی نینوار هسپاریـم...🥀
🎤 با نوای: حاجمیثممطیعی
🥀کانال کربلا🥀
🍃💔https://eitaa.com/esfandan1 💔🍃
#ما_ملت_امام_حسینیم #اربعین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 #| خفه می شوی؟‼️
خیلی سخت است چیزی را به این دلقک حالی کنی!
🔹 اولین مناظره ترامپ و بایدن برگزار شد در حالی که در جریان مناظره دونالد ترامپ، به طور متناوب صحبت های جو بایدن رقیب دموکرات خود را قطع می کرد، بایدن خطاب به او گفت: آیا خفه می شوی مرد؟ بایدن سپس به طور کنایه آمیزی گفت تو مدام وراجی می کنی.
🔹همه میدانند ترامپ دروغگو است. مردم، آیا شما میدانید این دلقک دارد چه میگوید؟ .... خیلی سخت است چیزی را به این دلقک حالی کنی!
#افول_آمریکا #نظریه :دل انسان برای مردم آمریکا می سوزد که ترامپ یا بایدن می خواهد رییس جمهور شود و بدبخت و نگون بخت کسانی هستند که دل در گرو انتخابات آمریکا دارند
✅از سوالات مطرح شده در کانال های ثامن:
❌ سوال اول: نقش رهبری در مواجهه با مشکلات اقتصادی جامعه چیست؟ چرا رهبری ورود نمی کنند؟ چرا روحانی را عزل نمی کنند یا با استیضاح و برکناری وی موافقت نمی کند؟
👈 پاسخ
🔹 ۱) این درست است که مشروعیت تمام اجزای حکومت به تایید ولی فقیه است، اما جمهوری اسلامی ایران کاملاً به مردم سالاری دینی معتقد و ملتزم است، به این معنا که این مردم هستند که مسئولان اجرایی و قانونگذار خود را انتخاب میکنند، لذا بر اساس تقسیم کاری که صورت گرفته مباحث اجرایی به عهده دولتی است که با رای مستقیم مردم روی کار آمده و تعیین مسیر آن و نظارت بر عملکرد آن به عهده مجلسی است که نمایندگان آن با رای مردم بر کرسی مجلس تکیه میزنند.
اگر رهبری مدام در هر امری که وظیفه این قوا است ورود کنند، فلسفه وجودی این قوا زیر سوال می رود، ضمن آنکه روش امام راحل و رهبر معظم انقلاب مدیریت سیستمی بوده و هست، چرا که نمی خواستند و نمی خواهند نظام قائم به فرد بشود، کما اینکه با رحلت امام خمینی جامعه و نظام بدون هیچ چالشی پذیرای رهبر جدید شدند. به زبان دیگر در مدیریت الهی و ولایی همه مسئولان و آحاد جامعه باید رشد و تعالی یابند و این با دخالت رهبری در تمام امور جامعه منافات دارد.
البته رهبری روشنگری و هشدارها را همواره ارائه می کنند.
🔸 ۲) اینکه گفته میشود رهبری کاری برای حل این مشکلات انجام نمیدهند اشتباه است، چرا که رهبری به چند صورت برای کاهش مشکلات مردم ورود می کنند. یکی با هشدارهای علنی و دوم دستورات و هشدارهای غیر علنی در جلسات، ایشان خود به این اشاره کردند که هر دستور یا نهیبی به یک مسئول دولتی نباید علنی شود.
همچنین اجازه به دولت برای فعالیتهای فراقانونی مثل برداشت از صندوق توسعه ارزی برای حل مشکلات و ...
رهبری زمانی وارد عزل و نصب مسولان می شوند که انحراف اساسی در مسیر انقلاب رخ دهد.
در سال آخر ریاست جمهوری استیضاح یا برکناری و حتی استعفای دولت هیچ مشکلی را از جامعه برطرف نمیکند، بلکه بر مشکلات موجود می افزاید.
🔹 ۳) این دولت وعده داده که با مذاکره با کدخدا مشکلات را حل می کند. همه باید اشتباه بودن این راهبرد بدانند، امروز دولت در سال آخر خود باید پاسخگوی وعده های داده شده و مسئولیتهای خویش باشد نه آنکه با کنار رفتن آن، بخش های تبلیغاتی همسو با دولت با اغواگری از آن دولتی مظلوم بسازند که مثلاً "نگذاشتند کار کند".
باید سطح آگاهی های عمومی چنان افزایش پیدا کند که بدون ورود مصداقی، انتخاب قاطبه مردم بر اساس مصالح ملت و کشور ایران باشد تا مشکلات موجود نیز حل شود.