🌼🍂🌼🍂🌼🍂🌼🍂
🌹سوره البقرة ــ آیه ۱۵۳
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ
اى كسانى كه ايمان آوردهايد، از شكيبايى و نماز مدد جوييد كه خدا با شكيبايان است.
🌼🍂🌼🍂🌼🍂🌼🍂
🌼🍂🌼🍂🌼🍂🌼🍂🌼🍂
🌹(تفسیرآيه ١٥٣سوره البقره) -استقامت و توجّه به خدا!
در آيات گذشته سخن از تعليم و تربيت و ذكر و شكر بود و در اين آيه سخن از صبر و پايدارى كه بدون آن، مفاهيم گذشته هرگز تحقّق نخواهد يافت.
🌹 نخست مىگويد: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد از صبر و نماز كمك بگيريد» (يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ) . و با اين دو نيرو (استقامت و توجه به خدا) به جنگ مشكلات و حوادث سخت برويد كه پيروزى از آن شماست «زيرا خداوند با صابران است» (إِنَّ اللّهَ مَعَ الصّابِرِينَ) .
🌹به عكس آنچه بعضى تصوّر مىكنند، «صبر» هرگز به معنى تحمّل بدبختيها و تن دادن به ذلّت و تسليم در برابر عوامل شكست نيست، بلكه صبر و شكيبايى به معنى پايدارى و استقامت در برابر هر مشكل و هر حادثه است. موضوع ديگرى كه در آيهء بالا به عنوان يك تكيّهگاه مهمّ در كنار صبر، معرّفى شده «صلاة» (نماز) است،
🌹 لذا در احاديث اسلامى مىخوانيم: «هنگامى كه على «عليه السّلام» با مشكلى رو برو مىشد به نماز برمىخاست و پس از نماز به دنبال حلّ مشكل مىرفت و اين آيه را تلاوت مىفرمود: «وَ اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ. . .»
🌹بنابراين آيه فوق در حقيقت به دو اصل توصيه مىكند:🌟 يكى اتّكاى به خداوند كه نماز مظهر آن است🌟 و ديگرى مسألۀ خوديارى و اتّكاى به نفس كه به عنوان صبر از آن ياد شده است.
📚برگزیده تفسیر نمونه جلد اول
🌼🍂🌼🍂🌼🍂🌼🍂
eitaa.com/ghadir_ch
🔆 امام صادق عليه السلام:
🔸 المَنُّ يَهدِمُ الصَّنيعَةَ
🌺 منّت نهادن، خوبى را از بين مى برد.
📚 ميزان الحكمه جلد ۶ صفحه ۲۴۱
🆔@ghadir_ch
✍از روز اول انقلاب توطئه ها علیه جمهوری اسلامی شروع شد؛ بیش از همه آمریکا و بعد هم دیگران.
♦️دو عنصر مهم برای مواجهه با این دشمنی لازم است. دو عنصر مهم که بنده همیشه توصیه کردم و بازهم توصیه میکنم: بصیرت و صبر. چنانچه این دو عنصر وجود داشت، دشمن هیچ کاری نمیتواند بکند. هیچ توفیقی با مواجهه و مقابله ی با نظام اسلامی به دست نمیآورد دشمن.
♦️بصیرت یعنی تیزبین بودن و راه درست را شناختن. در غبارآلودگی فتنهها انسان بتواند راه را پیدا کند و بفهمد راه درست چیست. صبر یعنی استقامت در این راه ، زاویه پیدا نکردن با این صراط مستقیم و پای فشردن بر این حرکت در این صراط مستقیم.
♦️یکی از راه هایی که این دو خصوصیت را بتوان حفظ کرد در جامعه عبارت است از تواصی. همانی که در سوره والعصر هست. مردم یکدیگر را تواصی کنند. این زنجیره ی تواصی، توصیه کردن یکدیگر، هم توصیه به راه حق کنند و هم توصیه ی به صبر بکنند. این همه را نگه میدارد.
🔺 اگر چنانچه به صبر و تواصی به حق و بصیرت در جامعه وجود داشته باشد این جامعه به آسانی دستخوش تحرکات دشمن نخواهد شد. اما اگر چنانچه این جریان تواصی که زنجیره محافظت مومنان است اگر این زنجیره قطع بشود این جریان تواصی اگر قطع بشود قطعا خسارت خواهد رسید. ۹۹/۱۲/۲۱
🆔@ghadir_ch
🌷سردار شهید حاج محمد ابراهیم همت:
🔷من زندگی را دوست دارم،ولی نه آنقدر که آلوده اش شوم و خويشتن را گم وفراموش کنم.
علی وار زيستن...
و علي وار شهيد شدن،
حسين وار زيستن...
و حسين وار شهيد شدن
را دوست می دارم...
🆔@ghadir_ch
لذات این دنیا به طرفة العینی میگذرد،دنیا سریع میگذرد، زندگی وحیات آنجاست،برای آنجا مراقبت کنید.
🆔@ghadir_ch
VID_20210313_050354_111.m4a
353.1K
✍سخنرانی استاد فاطمی نیا
💠 موضوع: چه کسانی موفق به توبه میشوند؟!
🆔@ghadir_ch
💖فلسفه بعثت انبیاءدرقرآن(ادامه)💖
♦️بشارت و انذار
وَمَا نُرْسِلُ الْمُرْسَلِينَ إِلَّا مُبَشِّرِينَ وَمُنذِرِينَ
ﻭ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺟﺰ ﻣﮋﺩﻩ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﻭ ﺑﻴﻢ ﺭﺳﺎﻥ ﻧﻤﻰ ﻓﺮﺳﺘﻴﻢ.(انعام٤٨)
♦️اتمام حجت
رُّسُلًا مُّبَشِّرِينَ وَمُنذِرِينَ لِئَلَّا يَكُونَ لِلنَّاسِ عَلَى اللَّهِ حُجَّةٌ بَعْدَ الرُّسُلِ
ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻧﻲ ﻛﻪ ﻣﮋﺩﻩ ﺭﺳﺎﻥ ﻭ ﺑﻴﻢ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﺗﺎ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻥ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ، ﻋﺬﺭ ﻭ ﺑﻬﺎﻧﻪ ﻭ ﺣﺠﺘﻲ ﻧﺒﺎﺷﺪ.(نساء١٦٥)
♦️رفع اختلاف و وحدت
كَانَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً فَبَعَثَ اللَّهُ النَّبِيِّينَ مُبَشِّرِينَ وَمُنذِرِينَ وَأَنزَلَ مَعَهُمُ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِيَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ فِيمَا اخْتَلَفُوا فِيهِ
ﻣﺮﺩم [ﺩﺭ ﺍﺑﺘﺪﺍﻱ ﺗﺸﻜﻴﻞ ﺍﺟﺘﻤﺎﻉ] ﮔﺮﻭﻫﻲ ﻭﺍﺣﺪ ﻭ ﻳﻚ ﺩﺳﺖ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﭘﺲ [ ﺍﺯ ﭘﺪﻳﺪ ﺁﻣﺪﻥ ﺍﺧﺘﻠﺎﻑ ﻭ ﺗﻀﺎﺩ ] ﺧﺪﺍ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻧﻲ ﺭﺍ ﻣﮋﺩﻩ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﻭ ﺑﻴﻢ ﺭﺳﺎﻥ ﺑﺮﺍﻧﮕﻴﺨﺖ، ﻭ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﺩﺭﺳﺘﻲ ﻭ ﺭﺍﺳﺘﻲ ﻛﺘﺎﺏ ﺭﺍ ﻧﺎﺯﻝ ﻛﺮﺩ ، ﺗﺎ ﻣﻴﺎﻥ ﻣﺮﺩم ﺩﺭ ﺁﻧﭽﻪ ﺑﺎ ﻫﻢ ﺍﺧﺘﻠﺎﻑ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ ، ﺩﺍﻭﺭﻱ ﻛﻨﺪ. (بقره٢١٣)
♦️دعوت به حیات وزندگی انسانی
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ
ﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ! ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﻭ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺵ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺣﻘﺎﻳﻘﻲ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ [ ﺣﻴﺎﺕ ﻣﻌﻨﻮﻱ ﻭ ] ﺯﻧﺪﮔﻲﻣﻰ ﺑﺨﺸﺪ ، ﺩﻋﻮﺕ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ﺍﺟﺎﺑﺖ ﻛﻨﻴﺪ.(انفال٢٤)
🆔@ghadir_ch
💐☘💐☘💐☘💐☘💐☘
‼️واگذاري دفترچه بیمه به فقير
🔷س 5325: آیا می توانیم به نیت #کمک_به_نیازمندان، #دفترچۀ_بیمۀ درمانی را در اختیار آنان قرار دهیم؟
✅ج: استفاده از دفترچۀ بیمه فقط مطابق آئین نامه و مقررات شرکت صادر کنندۀ دفترچه جایز است، در غیر این صورت جایز نیست و موجب ضمان است، هرچند در فرض سؤال باشد.
🆔@ghadir_ch
🌺معرفی یک دوست نمونه دربیان امام حسن مجتبی (ع)🌺
ادامه.....
♦️در امر دین و احکام الهی و دفاع از حق قوی و با صلابت بود.
♦️ درمیدانهای رزم و جهادوشهادت،مانند شیری شجاع می رزمید.
♦️هرگاه در جمع دانشمندان و دانایان بود،شنیدن را بر سخن گفتن ترجیح میداد.
♦️اگر ضرورت ایجاب میکرد،سکوت خود را شکسته و لب به سخن می گشود.
♦️آنچه را که عمل نمی کرد نمی گفت، و کارهایی را که نگفته بودانجام میداد.
♦️چون در برابر دو کار قرار می گرفت ونمی دانست کدام خداپسندتراست، آن را که مورد پسند نفسش نبود،انتخاب می کرد.
♦️مردم را در اشتباهاتی که امکان عذربود سرزنش نمی کرد،و اجازه می داد که آنها عذرخواهی کنند.
🆔@ghadir_ch
🌺شیوه های تربیتی امام حسن مجتبی علیه السلام🌺
ادامه....
۳) شیوه مدارا وگذشت.
🌺خداوندمتعال در قرآن کریم بارها از حل و بردباری افراد یاد کرده و بیش از ده بار خودش را با صفت حلم و حلیم توصیف نموده است.
🌺در یک روایتی از امام حسن مجتبی(ع) سوال کردند:حلم یعنی چه؟
آن حضرت پاسخ داد:
🌹كَظْمُ اَلْغَيْظِ وَ مِلْكُ اَلنَّفْسِ.
(فرو خوردن خشم و مالک نفس خویش بودن).
♦️مربیان تربیتی باید در تربیت، از شیوه مدارا و بردباری بهره بگیرند.
♦️شایسته است درتربیت کودک،مهر و محبت و گذشت باشد و حتماً با عیب پوشی و نرمش با آنان برخورد شود.
🔴رفتار ناخوشایندکودکان، نباید موجب ناراحتی و خشم سریع مربیان گردد.
ادامه دارد....
🆔@ghadir_ch
#خلاقیت_کودکان
👈وقتی کار اشتباه کودک نقد شد و وجود او تایید شد، در این حالت است که درک مسئول به وجود می آید.
♦️درک مقصر و درک مظلوم توانایی جداکردن کار از وجود را ندارند نه درمورد خودشان و نه در دیگران. یک درک مقصر به خاطر کار اشتباه خودش را سرزنش و تحقیر می کند و به خاطر آن به خودش آسیب می زند و درک مظلوم این کار را با دیگران می کند و دیگران را مقصرمی داند وسرزنش میکند، اما درک مسئول هیچ وجودی را تخریب نمی کند و فقط کار را نقد می کند هم درمورد خودش و هم دیگران حتی در نقد اول باید با تأیید شروع کنیم.
♦️وقتی توانایی جدایی کار کودک از وجود او را پیدا کردیم به این نکته می رسیم، که ما باید به بچه ها اجازه ی اشتباه بدهیم چون اگر اشتباه نکنند رشد نمی کنند.
♦️درک مقصر به خودش اجازه ی اشتباه نمی دهد. مگر می شود که بدون اشتباه رشد کرد؟ بچه ها باید اشتباه کنند وحق اشتباه کردنشان را به رسمیت بشناسیم و به این حق احترام بگذاریم.
♦️کسی که اشتباه می کند،کارش را نقد می کنیم ولی نبایدسرزنش کنیم. حتی اگر بخواهیم نقد کنیم اول باید وجود کودک را تأیید کنیم، از او حمایت کنیم بعد نقد کنیم و کار درست را به او یاد بدهیم.
✅به عنوان مثال: مادری که وقتی فرزندش لیوان شیر از دستش ریخت، با ذهنی آماده با جدایی کار از وجود فرزندش اول جمع کردن شیر را به صورت بازی درآورد و بعد با حمایت یک لیوان پلاستیکی حاوی آب به فرزندش،بدهد تا او تمرین ریختن مایعات در لیوان را یاد بگیرد و مهارت آن را به دست آورد.
♦️این مادر اول با بازی شیری که زمین ریخته، وجود کودک را تثبیت کرد و او را تقویت نمود، بعد او را نقد می کند، عزیزم بلد نیستی بریزی، بیا این بطری آب این هم لیوان، تمرین کن تا یاد بگیری. این میشه نقد.
♦️بچه ها نباید به خاطر اشتباه سرزنش شوند بلکه باید یاد بگیرند مسئولانه جبران کنند و این گونه درک مسئول در بچه ها به وجود می آید. با درک مسئول است که کودک خلاق می شود، باید بداند که اگر اشتباه کرد حالا باید جبران نموده و بهاء بپردازد.
(ادامه دارد...)
🆔@ghadir_ch
#پندانه
✅خودت را به خدا بسپار
✍وقتی صبرت سر اومد و طاقتت کم شد
رو به خدا مدام در دلت بگو:
🔹اراده تو، نه اراده من
🔹به طریق تو، نه به طریق من
🔹به وقت تو، نه به وقت من
شکر کن برای همه نعماتی که به چشم نمیآید ولی بدون آن نعمات، زندگی ما تهی و بی معنا بود؛ مثل هر نفسی که میکشیم. سلامی که از سر وجود از عزیزی میشنویم. و همین خوابی که شبها، ما را به رویاهایمان پیوند میزند و به آرامش و سکون میرساند ...
🆔@ghadir_ch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قرار_شبانه_قرآنی
🌹💐تقدیم به روح پاک و مطهر شهدا،شهدای مقاومت بخصوص سیدالشهدای مقاومت حاج قاسم سلیمانی،شهید ابومهدی المهندس،شهیدپورجعفری.🍂🍂
🆔@ghadir_ch
به رسم ادب و ارادت هر روز صبح سلام می دهیم به ارباب بی کفن
✨السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن✨
🆔@ghadir_ch
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸
🍁سوره البقرة ــ آیه ۱۵۴
وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْيَاءٌ وَلَكِنْ لَا تَشْعُرُونَ
👈آنان را كه در راه خدا كشته مىشوند، مرده مخوانيد. آنها زندهاند و شما در نمىيابيد.
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿
🍁شان نزول آیه ۱۵۴ سوره بقره:
👈از ابن عباس نقل شده كه: اين آيه در بارۀ كشته شدگان ميدان جنگ بدر نازل گرديد، آنها چهارده تن بودند، شش نفر از مهاجران، و هشت نفر از انصار، بعد از پايان جنگ عدّهاى تعبير مىكردند فلان كس مُرد، آيه نازل شد و با صراحت آنها را از اطلاق كلمۀ «ميّت» بر شهيدان نهى كرد.
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿
eitaa.com/ghadir_ch
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿
🍁تفسيرآیه ۱۵۴ سوره البقره: شهيدان زندهاند:
👈 به دنبال مسألۀ صبر و استقامت در اين آيه، سخن از حيات جاويدان شهيدان مىگويد كه پيوند نزديكى با استقامت و صبرشان دارد.
🍁 نخست مىگويد: «هرگز به آنها كه در راه خدا كشته مىشوند و شربت شهادت مىنوشند مُرده مگوييد» (وَ لا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللّهِ أَمْواتٌ) .
🍁سپس براى تأكيد بيشتر اضافه مىكند: «بلكه آنها زندگانند، اما شما درك نمىكنيد!» (بَلْ أَحْياءٌ وَ لكِنْ لا تَشْعُرُونَ) .
🍁اصولاً در هر نهضتى گروهى راحت طلب و ترسو خود را كنار مىكشند و علاوه بر اين كه خودشان كارى انجام نمىدهند سعى در دلسرد كردن ديگران دارند. گروهى از اين قماش مردم در آغاز اسلام بودند كه هر گاه كسى از مسلمانان در ميدان جهاد به افتخار شهادت نائل مىآمد مىگفتند: فلانى مُرد! و با اظهار تأسف از مُردنش، ديگران را مضطرب مىساختند.
🍁خداوند در پاسخ اين گفتههاى مسموم با صراحت مىگويد: شما حقّ نداريد كسانى را كه در راه خدا جان مىدهند مُرده بخوانيد آنها زندهاند، زندۀ جاويدان، و از روزيهاى معنوى در پيشگاه خدا بهره مىگيرند، امّا شما كه در چهار ديوارى محدود عالم مادّه محبوس و زندانى هستيد اين حقايق را نمىتوانيد درك كنيد.
🍁ضمناً از اين آيه موضوع بقاى روح و زندگى برزخى انسانها (زندگى پس از مرگ و قبل از رستاخيز) به روشنى اثبات مىشود. شرح بيشتر در بارۀ اين موضوع و همچنين مسألۀ حيات جاويدان شهيدان و پاداش مهمّ و مقام والاى كشتگان راه خدا در سورۀ آل عمران ذيل آيۀ ١٦٩ خواهد آمد.
📚برگزیده تفسیر نمونه جلد اول
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿
eitaa.com/ghadir_ch
«پیامبرگرامی اسلام (صلیالله علیه و آله و سلم)»:
🌺فَوقُ كُلِّ ذِیبِرٍّ بِرٌّ حتّی یُقتلَ الرّجُلُ شهیداً فی سبیلِ الله.
👈هر عمل نیکی، عملی نیکوتر از خود دارد مگر شهادت در راه خدا که نیکوتر عملی از آن وجود ندارد.
📚 (خصال، ج ١، ص ٨)
🆔@ghadir_ch
✅رهبر انقلاب :یکی از نیازهای مهم جوامع اسلامی عملیاتی کردن مفاهیم دینی است. در هر برههای که این مفاهیم عملیاتی شد، برای کشور و ملت و آبروی جمهوری اسلامی، ارزشمند بود و هرجا که غفلت کردیم از برکات آن محروم شدیم.
🔹 امام بزرگوار با حضور در صحنه و تبیین مفاهیمی همچون توکل، تکلیف، ایثار، جهاد و شهادت، آنها را در جامعه و زندگی مردم رایج کردند و نتیجه آن، پیروزی ملت ایران در یک جنگ هشت سالهی بین المللی بود. ۹۹/۱۲/۴
🆔@ghadir_ch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهید سلیمانی : شهید بَرنده است
╲\╭┓
╭🌺🍂🍃
┗╯\╲
🆔@ghadir_ch