✔️الگوی عملی وتاثیرگذار
👈مادر به عنوان الگوی عملی و تأثیر گذار،روی شخصیت فرزندان به ویژه دختران نقش نمادین دارد.
♦️رفتار،کردار و پندار مادر مستقیماً در فرآیند رشد،فرزندتعیین کننده است.
✍امام صادق(ع) میفرمایند:«خوشبخت کسی است که مادرش دارای گوهر گرانبهای عفت باشد».
✍امام خمینی(ره)،درخصوص میزان نفوذ و تأثیر تربیتی مادران در شخصیت کودکان می فرمود:«سعادت بچه ها از دامن مادر شروع میشود.آن قدری که اخلاق مادر درکودک تأثیر دارد و به او منتقل میشود، از دیگران عملی نیست.
♦️مادرها مبداء خیرات هستند و اگر خدای نخواسته مادرانی باشند که بچه ها را بد تربیت کنند،مبدأ شرورند.
♦️یک مادر ممکن است یک کودک را خوب تربیت کند و آن بچه،یک امّت را نجات بدهد و ممکن است بد تربیت کند و موجب هلاکت امّت بشود.»
👈این مجال به دنبال تبیین نقش تربیتی مادران، در ترویج فرهنگ حجاب و عفاف از طریق تحکیم این ارزش والای اسلامی و ایرانی در بین دختران این مادران نسل های آتی است.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌺شیوه های تربیتی امام حسن مجتبی(علیه السلام)🌺
✔️تربیت عملی.
👈رعایت آداب مسجد.
♦️آن حضرت هرگاه روانه ی مسجد می شد و به نزد درب مسجد می رسید،سر را به سوی آسمان بلند میکرد و میگفت:ای خدای من! این میهمان توست که به درگاه تو ایستاده، ای خداوند نیکوکار و احسانبخش! بنده تبهکار به نزد تو آمده، پس از کارهای زشت و ناستوده من به نیکی های خودت درگذر،ای صاحب کرامت و احسان.
📚مناقب، جلد۴.ص ۱۴
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✔️چطور با کودک «لجباز» برخورد کنیم؟
ادامه....
👈دنیا را از دریچه چشمان کودک خود ببینید.
♦️وقتی پدر و مادر احساس میکنند اوضاع وخیم شده است، باید به دنبال روشهای درمانی باشند. قرار نیست به رفتار بد کودک پاداش بدهید بلکه باید در رابطه خودتان با او تجدید نظر کنید. دنیا را از دریچه چشمان کودک خود ببینید.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
به رسم ادب و ارادت هر روز صبح سلام می دهیم به ارباب بی کفن
✨السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن✨
🆔eitaa.com/ghadir_ch
💐🍂💐🍂💐🍂💐🍂💐🍂
سوره بقره ــ آیه ۲۱۵
يَسْأَلُونَكَ مَاذَا يُنْفِقُونَ ۖ قُلْ مَآ أَنْفَقْتُمْ مِنْ خَيْرٍ فَلِلْوَالِدَيْنِ وَالْأَقْرَبِينَ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينِ وَابْنِ السَّبِيلِ ۗ وَمَا تَفْعَلُوا مِنْ خَيْرٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ
از تو میپرسند: چه چیز انفاق كنند؟ بگو: هر مال و مایه سودمندی كه انفاق میكنید باید برای پدر و مادر و نزدیكان و یتیمان و نیازمندان و در راه ماندهگان باشد، و هر كار نیكی انجام دهید، خدا به آن داناست.
💐🍂💐🍂💐🍂💐🍂
💐🍂💐🍂💐🍂💐🍂💐🍂
🌹شأن نزول آيه ٢١٥ سوره بقره :
«عمرو بن جموح» پيرمردى بزرگ و ثروتمند بود به پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» عرض كرد: از چه چيز صدقه بدهم و به چه كسانى؟ اين آيه نازل شد و به او پاسخ گفت.
💐🍂💐🍂💐🍂💐🍂
🆔eitaa.com/ghadir_ch
💐🍂💐🍂💐🍂💐🍂💐🍂
🌹تفسيرآیه ۲۱۵ سوره البقره:
در قرآن مجيد آيات فراوانى در بارۀ انفاق و بخشش در راه خدا آمده است. همين امر سبب مىشد كه دربارۀ جزئيات از پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» سؤال كنند. لذا در آيۀ مورد بحث مىفرمايد: «از تو سؤال مىكنند چه چيز را انفاق كنند» (يَسْئَلُونَكَ ما ذا يُنْفِقُونَ) .
🌹 سپس مىافزايد: «بگو هر خير و نيكى (و هر گونه سرمايۀ سودمند مادّى و معنوى) كه انفاق مىكنيد براى پدر و مادر و نزديكان و يتيمان و مستمندان و واماندگان در راه، بايد باشد» (قُلْ ما أَنْفَقْتُمْ مِنْ خَيْرٍ فَلِلْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبِينَ وَ الْيَتامى وَ الْمَساكِينِ وَ ابْنِ السَّبِيلِ) .
🌹مسلّماً ذكر اين پنج طايفه به عنوان بيان مصداقهاى روشن است و گرنه منحصر به آنها نمىباشد.
🌹 و در پايان آيه مىفرمايد: «و هر كار خيرى انجام مىدهيد خداوند از آن آگاه است» (وَ ما تَفْعَلُوا مِنْ خَيْرٍ فَإِنَّ اللّهَ بِهِ عَلِيمٌ) . لزومى ندارد تظاهر كنيد، و مردم را از كار خويش آگاه سازيد، چه بهتر كه براى اخلاص بيشتر انفاقهاى خود را پنهان سازيد، زيرا كسى كه پاداش مىدهد از همه چيز با خبر است و كسى كه جزا به دست اوست حساب همه نزد او است. جملۀ «وَ ما تَفْعَلُوا» معنى وسيعى دارد كه تمام اعمال خير را شامل مىشود. و جملۀ «ما أَنْفَقْتُمْ مِنْ خَيْرٍ» (آنچه از نيكيها انفاق مىكنيد) مىگويد: انفاق از هر موضوع خوبى مىتواند باشد، و تمام نيكيها را شامل مىشود از اموال باشد يا خدمات، از موضوعات مادّى باشد يا معنوى.
🌹 در ضمن تعبير به «خير» نشان مىدهد كه مال و ثروت ذاتاً چيز بدى نيست، بلكه يكى از بهترين وسايل خير است، مشروط بر اين كه به نيكى از آن بهرهگيرى شود.
📚برگزیده تفسیر نمونه جلد دوم
💐🍂💐🍂💐🍂💐🍂💐🍂
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✍امام علی علیه السلام می فرمایند:
آنها (زنان) نزد شما امانت های خدا هستند آزارشان نرسانید و برآنان سخت نگیرید.
📚مستدرک الوسائل ج۲ ص۵۴۱
🆔@ghadir_ch