🌹🌴🌹🌴🌹🌴🌹🌴🌹🌴
✔️ویژگیهای پیامبر اسلام در قرآن
🌷برخاسته از میان مردم
لَقَدْ جَاءَكُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِكُمْ
ﻳﻘﻴﻨﺎً ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﻱ ﺍﺯ ﺟﻨﺲ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﺑﻪ ﺳﻮﻳﺘﺎﻥ ﺁﻣﺪ
🌷غم خوار و دلسوز امت
عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ
ﻛﻪ ﺑﻪ ﺭﻧﺞ ﻭ ﻣﺸﻘﺖ ﺍﻓﺘﺎﺩﻧﺘﺎﻥ ﺑﺮ ﺍﻭ ﺩﺷﻮﺍﺭ ﺍﺳﺖ
🌷علاقه شدید به هدایت مردم
حَرِيصٌ عَلَيْكُم
ﺍﺷﺘﻴﺎﻕ ﺷﺪﻳﺪﻱ ﺑﻪ [ ﻫﺪﺍﻳﺖِ ] ﺷﻤﺎ ﺩﺍﺭﺩ
🌷 مهربان
بِالْمُؤْمِنِينَ رَءُوفٌ رَّحِيمٌ
ﻭ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ﺭﺅﻭﻑ ﻭ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ ﺍﺳﺖ. (توبه١٢٨)
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌹🌴🌹🌴🌹🌴🌹🌴🌹🌴
✔️مراعات کودکان
🌷گاهی امام حسن و امام حسین (علیهماالسلام) در موقع نماز میآمدند و بر پشت پیامبرسوار میشدند. آن حضرت که در حالت سجده بودند، آنقدر سجده شان را طول میدادند، تا آنها از پشتشان پایین بیایند.۱
🌷بچه خانمی که در جماعت حضور داشت، شروع کرد به گریه کردن. پیغمبر عظیم الشأن آن روز نماز را سریع تر از همیشه خواندند. بعد از نماز شخصی به پیغمبر عرض کرد: نماز را خیلی سریع خواندید؟!
حضرت فرمودند:
أما سمعتم صراخ الصبی؛مگر صدای شیون کودک را نشنیدید؟ ۲
👈در نماز جماعت که اگر تعداد نمازگزاران از ده نفر بگذرد، ثواب آن را فقط خدا میداند. نماز جماعتی که امام جماعتش پیامبر عظیم الشأن است، اتصال کامل به خدای متعال دارد. خدا میگوید: اتصال به مرا کوتاه کن، تا مادر، بچه را آرام کند.
🌷فرمودند: چون مادرش به من اقتدا کرده بود و تا سلام نماز نمیداد نمی توانست بچه را آرام کند نماز را سریع خواندم.
📚مناقب آل ابی طالب علیهم السلام، ج ۳، ص ۲۸۴؛ بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۲۸۳.
📚عدة الداعی، ص ٫۸۹ الکافی، ج ۶، ص ۴۸.
🆔eitaa.com/ghadir_ch
✔️مهمترين اقدامات براى تربيت و تشويق کودکان به نماز
🌺امام صادق (ع) در خصوص نحوه آموزش گام به گام نماز به كودكان اين چنين بيان داشته اند:
👈هنگامى كه كودك به سه سالگى رسيد، به او گفته مى شود كه هفت مرتبه
«لااله الاالله» بگويد.
♦️بعد او را آزاد بگذار تا زمانيكه سن او به سه سال و هفت ماه و بيست روز كه رسيد به او گفته مى شود كه هفت مرتبه بگويد:
«محمد رسول الله»
♦️بعد او را آزاد بگذار تا چهار سال او تمام شود آن گاه به او بگو هفت مرتبه:
«صلى الله على محمد و آل محمد» بگويد.
♦️پس او را آزاد بگذار تا هنگامى كه پنج سالش تمام شد، آنگاه دست راست و چپش را به او ياد بده، وقتى آن ها را شناخت، او را به سمت قبله بنشان، و به او بگو:
«سجده كن».
♦️سپس او را تا شش سالگى آزاد بگذار.و بعد از آن به او نماز خواندن و ركوع وسجود را ياد بده.
♦️هنگامى كه هفت سالش تمام شد، آنگاه به او بگو:«دست و صورتت را بشوى» و هنگامى كه شست، به او بگو:«نماز بخوان».
♦️و بعد او را تا تمام شدن نه سالگى آزاد بگذار و سپس به او وضو را ياد بده.
📚دانستنى هاى لازم از نماز.
📚وسائل الشيعه، ج ۲۱، ص ۴۷۴
🆔eitaa.com/ghadir_ch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 قالَ اللهُ تَعَالَی:
﴿إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ ۚ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا﴾ [اﻷحزاب: ۵۶]
«أَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ عَلَی آلِ مُحَمّدوَعَجِّل فَرَجَهُم💎⭐️💎
🆔@ghadir_ch
به رسم ادب و ارادت هر روز صبح سلام می دهیم به ارباب بی کفن
✨السَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن✨
🆔eitaa.com/ghadir_ch
💠🌀💠🌀💠🌀💠🌀💠🌀
سوره آل عمران ــ آیه ۳۷
فَتَقَبَّلَهَا رَبُّهَا بِقَبُولٍ حَسَنٍ وَأَنْبَتَهَا نَبَاتًا حَسَنًا وَكَفَّلَهَا زَكَرِيَّا ۖ كُلَّمَا دَخَلَ عَلَيْهَا زَكَرِيَّا الْمِحْرَابَ وَجَدَ عِنْدَهَا رِزْقًا ۖ قَالَ يَا مَرْيَمُ أَنَّىٰ لَكِ هَٰذَا ۖ قَالَتْ هُوَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ ۖ إِنَّ اللَّهَ يَرْزُقُ مَنْ يَشَآءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ
پس پرودگارش او را به صورتی نیك پذیرفت، و به طرز نیكویی نُشو و نما داد، و زكریّا را كفیلِ [رشد و تربیت معنوی] او قرار داد. هر زمان كه زكریّا در محراب [عبادت] بر او وارد میشد، رزق ویژهای نزدش مییافت. [روزی در كمال شگفتی] گفت: ای مریم! این رزق ویژه برای تو از كجاست؟! گفت: از سوی خداست، یقیناً خدا هر كس را بخواهد، رزق بیحساب میدهد.
💠🌀💠🌀💠🌀💠🌀
💠🌀💠🌀💠🌀💠🌀💠🌀
🌷(تفسیرآيه ٣٧سوره ال عمران):اين آيه ادامۀ بحث آيۀ قبل در بارۀ سرگذشت مريم است، مىفرمايد: «پروردگارش او را به طرز نيكويى پذيرفت و بطور شايستهاى (گياه وجود) او را رويانيد و پرورش داد».
🌷جملۀ اخير اشاره به نكتۀ لطيفى دارد و آن اينكه كار خداوند، انبات و رويانيدن است يعنى همان گونه كه در درون بذر گلها و گياهان استعدادهايى نهفته است، در درون وجود آدمى و اعماق روح و فطرت او نيز همه گونه استعدادهاى عالى نهفته شده است كه اگر انسان خود را تحت تربيت مربيّان الهى كه باغبانهاى باغستان جهان انسانيّتند قرار دهد، به سرعت پرورش مىيابد و آن استعدادهاى خداداد آشكار مىشود.
🌷سپس مىافزايد: «خداوند زكريّا را سرپرست و كفيل او قرار داد» (وَ كَفَّلَها زَكَرِيّا). هر چه بر سنّ مريم افزوده مىشد، آثار عظمت و جلال در وى نمايانتر مىگشت و به جايى رسيد كه قرآن در ادامۀ اين آيه دربارۀ او مىگويد: «هر زمان زكريّا وارد محراب او مىشد غذاى جالب خاصّى نزد او مىيافت».
🌷زكريّا از روى تعجّب، روزى «به او گفت اين غذا را از كجا آوردى» ! مريم در جواب «گفت: اين از طرف خداست و اوست كه هر كس را بخواهد بىحساب روزى می دهد.
🌷از روايات متعدّدى استفاده مىشود كه آن غذا يك نوع ميوۀ بهشتى بوده كه در غير فصل، در كنار محراب مريم به فرمان پروردگار حاضر مىشده است و اين موضوع جاى تعجّب نيست كه خدا از بندۀ پرهيزگارش اين چنين پذيرايى كند!
📚برگزیده تفسیر نمونه جلد دوم
💠🌀💠🌀💠🌀💠🌀
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌼برکت تا چه زمانی ادامه دارد؟
✍پیامبر اکرم (ص): تا وقتى مردم امر به معروف و نهى از منکر مى کنند و یکدیگر را در نیکى و تقوا، یارى مى رسانند، در خیر و نیکى اند، آنگاه که چنین نکنند، برکتها از آنان گرفته مى شود و بعضى بر بعض دیگر مسلط مى گردند و در زمین و در آسمان، هیچ یاورى نخواهند داشت.
📚تهذیب الأحکام، ج ۶، ص ۱۸۱
🆔eitaa.com/ghadir_ch
🌹اخلاق پیامبر اکرم(ص) در نظام و جامعهٔ اسلامی
♦️امام خامنه ای:خصوصیت جاهلیت، نظام ظالمانه بود. ستمگری عرف رایج بود...اسلام، استقرار عدل را آورد. اصلا پیغمبر برای این آمده؛ آمده تا یک دنیای عادلانه درست کند و نظام عادلانه بوجود بیاورد. البته در نظام عادلانه است که انسانها فرصت پیدا میکنند به تکامل برسند.
♦️آیا صرف موعظه کافی است؟ مگر گرگها میگذارند این نظام عادلانه باقی بماند؟ خدای متعال در کنار موعظهگری که برای پیامبر فرض میشود، در کنار ایدهٔ تشکیل نظام توحیدی، از اسلحه و قوهٔ قهریه یاد میکند.
🆔eitaa.com/ghadir_ch