🌼🌼🌿🌼🌼🌿🌼🌼🌿
🌟(آيه ١٢٥سوره مبارکه بقره) -عظمت خانۀ خدا!
بعد از اشاره به مقام والاى ابراهيم در آيۀ قبل، در اين آيه به بيان عظمت خانۀ كعبه كه به دست ابراهيم ساخته و آماده شد پرداخته، مىفرمايد:
🌟 «به خاطر بياوريد هنگامى را كه خانۀ كعبه را «مثابة» (محل بازگشت و توجّه) مردم قرار داديم و مركز امن و امان» (وَ إِذْ جَعَلْنَا الْبَيْتَ مَثابَةً لِلنّاسِ وَ أَمْناً) . از آنجا كه خانۀ كعبه مركزى بوده است براى موحّدان كه همه سال به سوى آن رو مىآوردند، نه تنها از نظر جسمانى كه از نظر روحانى نيز بازگشت به توحيد و فطرت نخستين مىكردند، از اين رو به عنوان «مثابة» معرفى شده، امّا اين كه خانۀ كعبه از طرف پروردگار به عنوان يك پناهگاه و كانون امن و امان اعلام شده، مىدانيم:
🌟در اسلام مقررّات شديدى براى اجتناب از هر گونه نزاع و كشمكش و جنگ و خونريزى در اين سرزمين مقدّس وضع شده است، به طورى كه نه تنها افراد انسان بلكه حيوانات و پرندگان نيز در آنجا در امن و امان به سر مىبرند و اين در حقيقت اجابت يكى از درخواستهايى است كه ابراهيم از خداوند كرد.
🌟سپس اضافه مىكند: «از مقام ابراهيم نمازگاهى براى خود انتخاب كنيد» (وَ اتَّخِذُوا مِنْ مَقامِ إِبْراهِيمَ مُصَلًّى) . و آن همان مقام معروف ابراهيم است كه محلّى است در نزديكى خانۀ كعبه و حجّاج بعد از انجام طواف به نزديك آن مىروند و نماز طواف بجا مىآورند.
🌟سپس اشاره به پيمانى كه از ابراهيم و فرزندش اسماعيل در بارۀ طهارت خانۀ كعبه گرفته است مىفرمايد: و مىگويد: «ما به ابراهيم و اسماعيل امر كرديم كه خانۀ مرا براى طواف كنندگان و مجاوران و ركوع كنندگان و سجده كنندگان (نماز گزاران) پاكيزه دارند» (وَ عَهِدْنا إِلى إِبْراهِيمَ وَ إِسْماعِيلَ أَنْ طَهِّرا بَيْتِيَ لِلطّائِفِينَ وَ الْعاكِفِينَ وَ الرُّكَّعِ السُّجُودِ) . منظور از طهارت و پاكيزگى در اينجا پاك ساختن ظاهرى و معنوى اين خانۀ توحيد از هر گونه آلودگى است. چرا خانۀ خدا! در آيۀ فوق از خانۀ كعبه به عنوان «بَيْتِيَ» (خانۀ من) تعبير شده در حالى كه روشن است خداوند نه جسم است و نه نياز به خانه دارد، منظور از اين اضافه همان «اضافه تشريفى» است به اين معنى كه براى بيان شرافت و عظمت چيزى آن را به خدا نسبت مىدهند، ماه رمضان را «شهر اللّه» و خانۀ كعبه را «بيت اللّه» مىگويند.
📚برگزیده تفسیر نمونه جلد اول
🌼🌼🌿🌼🌼🌿🌼🌼🌿
eitaa.com/ghadir_ch
«كانَ رسولُ اللّهِ صلی الله عليه و آله إذا جاءَ شَهرُ رَجبٍ جَمَعَ المسلمِينَ حَولَهُ و قامَ فيهِم خَطيبا......... ثمّ قال: أيّها المسلمونَ، قد أظَلَّكُم شَهرٌ عظيمٌ مُبارَكٌ، و هو شَهرُ الأصَبِّ، يَصُبُّ فيهِ الرحمَةَ عَلی مَن عَبَدَهُ إلاّ عَبدا مُشرِكا أو مُظهِرَ بِدعَةٍ في الإسلامِ.
چون ماه رجب فرا میرسيد، رسول خدا صلی الله عليه و آله مسلمانان را دور خود جمع میكرد و برای ايشان خطبه میخواند... و میفرمود: ای مسلمانان! ماه بزرگ و مباركی بر شما سايه افكنده است، اين ماه، ماه فرو ريزنده است. خداوند در اين ماه رحمت خود را بر بندگانش فرو میريزد، مگر آن كه بنده ای مشرك باشد يا پديد آورنده بدعتی در اسلام».
📚بحار الأنوار: ۹۷ / ۴۷ /۳۳.
🆔@ghadir_ch
7.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌙 آغاز ماه دعا
👈 رهبرانقلاب: باید همهمان به یکدیگر تبریک عرض کنیم این توفیق الهی را که توانستیم بار دیگر وارد شهر رجب شویم
🌟 اگر رابطهی خودمان را با خدا تقویت کنیم، بسیاری از معضلات و مشکلات به خودیِ خود مرتفع خواهد شد.
🆔@ghadir_ch
🌹🌿جعبه شیرینی را جلوش گرفتم یکی برداشت و گفت « میتونم یکی دیگه بردارم،گفتم البته هرسید جون این چه حرفیه؟ برداشت ولی هیچ کدوم را نخورد، کار همیشگی اش بود، میگفت میبرم « با خانم و بچه هام میخورم»
🌹🌿میگفت اینکه آدم شیرینی های زندگیشو با زن و بچه اش تقسیم کنه، خیلی توی زندگی خانوادگی تأثیر میذاره!
📚سید مرتضی آوینی،کتاب دانشجویی
🆔@ghadir_ch
🎀🌼🎀🌼🎀🌼🎀🌼
روایتی از زندگی علامه سید علی قاضی(ره)
🌹 آماده ملاقات
نامه ای نوشته بود از اوضاع معنوی بدی که داشت نزد استاد شکایت کرده بود.
استاد هم دوای دردش را برایش نوشت:
«حضرت آقا.... تمام این خرابی ها، از جمله وسواس و عدم آرامش، از غفلت ناشی می شود.
کمترین مرتبه غفلت، غفلت از دستورات خداوند است...
سبب تمام غفلتها، غفلت از مرگ و تخیل ماندن در دنیاست.
پس اگر میخواهی از جمیع ترس و هراس و وسواس ایمن باشی، دائما در فکر مرگ و آمادگی ملاقات خدا باش. این است گوهر گرانبها وکلید سعادت دنیا و آخرت.»
🆔@ghadir_ch
🌹#تربیت_کودک:
ادامه....
کودکان حسابگران ماهری هستند! جاذبه و دافعه ،حسن ظن و بدگمانی دارند! آن مربی که جلوی بازی کودک را بگیرد، در نظر کودک مزاحم تلقی میشود و آن که امکانات تجربه و آزمایش را برایش فراهم کند، مورد اطمینان کودک واقع می شود.
وقتی مربی اجازه بازی با آب را به کودک ندهد، در واقع به او میگوید که تو کوچک تر از این کار هستی ! این کار برای بچههای بزرگتر از توست! اما آن مربی که لیوان خالی را کنار لیوان آب
می گذارد،به کودک می گوید توحق بازی کردن داری و میتوانی با آب بازی کنی و توانا هستی!
وقتی در عمل به کودکان گفته می شود که تو توانا هستی، بندی از دست و پای او برداشته می شود؛ در مقابل وقتی در عمل به کودک گفته می شود تو هنوز نمی توانی، بر دست و پای او بندی نهادیم.
#آیت_الله_حائری_شیرازی
🆔@ghadir_ch
#خلاقیت_کودکان
✅خلاقیت هم مانند هوش از کلماتی است که بسیار مورد علاقه ی والدین است اما متأسفانه جامعه ی امروز ما درک درستی از آن ندارد.
♦️خلاقیت با هوش متفاوت است، حتی مرکزشان در مغز هم متفاوت است. مرکز هوش نیمکره ی چپ و مرکز خلاقیت نیمکره ی راست است.
♦️کشف و پردازش کار هوش و ابداع کار خلاقیت.
♦️خلاقیت یعنی تولید.
♦️هوش مهارت پردازش و خلاقیت قدرت تولید
است.
♦️ممکن است که ما مهارت پردازش را به دست نیاوریم ولی همه ی ما قدرت تولید را داریم.
♦️انسان،باهوش به دنیا نمی آید، ولی خلاق به دنیا می آید و خلاقیت را همه ی انسان ها دارا هستند.
♦️ هوش و خلاقیت لازم و ملزوم هستند هرکدام بدون دیگری ناقص است.
بچه های باهوش ولی بدون خلاقیت بچه هایی به شدت وظیفه شناس، درس خوان، مؤدب و همراه هستند و بسیار مورد علاقه ی معلمان، اما تحمل کوچکترین شکست را ندارند و اگر نمره ی 20 آنها 19 شود دق می کنند. این بچه ها را والدین هم خیلی دوست دارند.
👈 بهترین بچه ها:بچه های باهوش و خلاق هستند.
♦️برای این که بچه های خلاق داشته باشید باید صبور باشید،چون اصلاً بچه های راحتی نیستند.
( ادامه دارد.....)
🆔@ghadir_ch
🍂با كودكان خجالتی چگونه رفتار کنیم؟
🌺گاهی اینگونه است که، كودك خجالتي كودكی "مضطربي"ست كه باور دارد من بد هستم همه بد هستند،اين افراد بد اگر از بدي من آگاه شوند به من آسيب مي زنند. خجالت به معني عدم حرمت نفس همراه با اضطراب مي باشد.
♦️ هميشه احساس كودك را تاييد كنيد.
🔹وقتي ترسيد، نگويد اين كه ترس نداره يا نترس، بايد گفت ميدونم ميترسي.در صورت نفي و رد احساس كودك،او به اين نتيجه ميرسد كه من هيچي نميفهمم، هر چه احساس ميكنم اشتباه است و شروع به نفي احساس خود و شخصيت خود ميكند.
♦️ كودك را به صورت مستقيم تصحيح نكنيد. 🔹هرگز او را جلوي دوستانش يا در مقابل جمع يا حتي جلوي خواهر و برادرش اصلاح نكنيد. اگر كلمه يي گفت كه اشتباه بود، در جمله يي از آن كلمه استفاده كنيد.
در صورت لزوم، در اتاقش به تنهايي درباره كار اشتباهش صحبت كنيد.
♦️وقتي با شما صحبت ميكند به او توجه مخصوص نشان بدهيد.
🔹اگر در حال تلفن حرف زدن، صحبت با دوستان، كار با كامپيوتر، يا تماشاي تلويزيون هستيد،لحظه ای كارتان را متوقف كنيد، به چشمانش نگاه كنيد، و در صورت لزوم از او بخواهيد بعد از اتمام كارتان با او صحبت خواهيد كرد.
♦️از او بخواهيد برايتان كتاب بخواند.
🔹فيلمي كه ديده را تعريف كند؛نشان بدهيد مشتاق شنيدنيد.
♦️هرگز به او يا كارهايش نخنديد.
🔹مخصوصا در جمع حتي به كارهاي بامزه اش نخنديد مگر آنكه خودش اين خواسته يا انتظار را داشته باشد.
♦️بعد از شش سالگي با كمك مربي خصوصي او را در زمينه يك ورزش "گروهي" مثل فوتبال يا بسكتبال بسازيد،تا زمين ورزشي بدرخشد.
♦️هرگز با کودک درد دل نكنيد.
🔹بدي ديگران را هرگز به او نگوييد. والدین باید دوست فرزندانشان باشند ولی هیچگاه هیچگاه هیچگاه هیچ پدر و مادری حق ندارد فرزندش را به عنوان دوست خود انتخاب کند.
♦️روزي ٥٠ بار، به جا و به موقع به او بگوييد تو خوبي.
🔹 ممنونم پسر خوبم، ممنونم دختر خوبم.
♦️ از ظاهر او ايراد نگيريد او را با كسي مقايسه نكنيد.
♦️ به خاطر اشتباهش او را تنبيه نكنيد.
♦️اجازه بدهيد اشتباهات بي خطر كند
🔹در صورت نياز بدون منت كمكش كنيد.
♦️به او احساس گناه ندهيد.
🔹به عنوان مثال:خسته شدم از دستت، پيرم كردي، كاش......
♦️از كودك به عنوان جاسوس استفاده نكنيد.
♦️ با او قهر نكنيد.
♦️از خجالتی بودن او در جمع حرفی به میان نیاورید.
🔹 کودکان خجالتی در برابر حرف های اطرافیان بسیار حساس اند.
🆔@ghadir_ch