اندیشه و قلم | احمد قدیری
📄 بازخوانی هشدارهای دکتر جلیلی در کمیسیون ویژه برجام در مجلس بخش #دو از دو پزشکیان: اگر به مسیر قب
🇺🇳 فصل هفتم
دکتر حمید رضا عسگری، حقوقدان عضو تیم مذاکرات هستهای در زمان دبیری جلیلی در شعام، در توضیحات خود در کمیسیون ویژه برجام گفته بود: «استناد شورای امنیت به ماده ۴۱ فصل هفت به منزله فصل هفتمی بودن قطعنامه نیست و از این جهت ایران هیچگاه ذیل فصل هفت نبوده که با برجام بخواهد از آن خارج شود».
نکتهای که آن روز با تمسخر برخی سیاسیون و رسانهایهای همسو با دولت مواجه شد.
اخیرا اما مقالهای میخواندم که دکتر ساداتمیدانی (استاد دانشکده وزارت خارجه و عضو تیم حقوقی برجام) و دکتر زمانی (استاد تمام حقوق بینالملل دانشگاه علامه) نگاشته بودند که دقیقا به همین نکته اذعان دارد.
noormags.ir/view/fa/articlepage/1460780
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
◼️ آنچه از حسن روحانی نمیدانید 🔹متولد ۹ دی ۱۳۲۷ (شناسنامه ۲۱ آبان ۱۳۲۷) سرخه است. 🔹هفت فرزند بودن
🇬🇧 سرباز ملکه
دکتر حمید رضا عسگری، عضو تیم مذاکره کننده دولت سابق در مصاحبه ناشناس با ویژه نامه روزنامه جوان در سال ۹۳ و پیش از حصول برجام: «انگلیسیها توافق را نگه داشتند برای دولت یازدهم»
چرا #انگلیسیها؟ چرا #روحانی؟
#تابعیت_اسکاتلند #کلدونیان_گلاسکو
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🇬🇧 سرباز ملکه دکتر حمید رضا عسگری، عضو تیم مذاکره کننده دولت سابق در مصاحبه ناشناس با ویژه نامه رو
🇬🇧 پاس و آبشار
یکی از جدلهای طیف حامی احمدینژاد این است که با افتخار میگویند مرادشان انقلابی ماند و تن به مذاکره نداد و صالحی و مذاکره او در مسقط هم به رئیسجمهور ربطی نداشت.
احمدینژاد نیز گفته آن دوره چون ایران به دلیل تحریم ۱۹۲۹ شورای امنیت در موضع قدرت نبود، مخالفت کرده.
در این خصوص گفتنیهایی است:
۱. آنچه صالحی بیان داشته، جواز مذاکره بود، نه دستور به آن. البته در شرایطی که رییسجمهور وقت مخالف مذاکره بود، جواز رهبری به مذاکره میتواند متضمن توصیه نیز باشد.
۲. بر گردن احمدینژاد مدال مخالفت با مذاکره نیاندازید! چراکه او همیشه خواهان مذاکره بوده و اخیرا نیز از ضرورت مذاکره با ترامپ گفت!
ضمن آنکه نه مطلق مذاکره نشانه سازشکار بودن است و نه مطلق مخالفت نشانه اقتدار و مقاومت؛ و بستگی به شرایط دارد.
با نظر امام در مقطعی و با شروطی، مذاکره صورت گرفت که میرحسین را در جریان نگذاشتند. بعدها هم که امام ۵۹۸ را پذیرفت، موسوی برای نمایش ناراحتی خواست استعفا کند که امام با عتابی که کردند، مانع استعفا و قهرمانبازی او شدند.
۳. اینکه احمدینژاد گفته بود ما به دلیل اعمال تحریمهای بانکی و نفتی در موضع قدرت نبودیم، درست است؛ اما اولا پیش از قطعمامه تحریمی ۱۹۲۹ نیز مذاکره در پرونده هستهای ایران در دولت احمدینژاد جریان داشت و بینتیجه مانده بود، و ثانیا مگر الان که ترامپ وحشیانهترین تحریمها را اعمال کرده و بسیاری از مولفههای قدرت ما زائل شده، در موضع قدرت هستیم؟
این یک بام و دو هوا چه معنایی جز لجاجت دارد؟
۴. احمدی میگوید با تلاش صالحی برای مذاکره موافق نبود.
پاسخ را دکتر علی باقری داد: «متکی را روی هوا عزل کردی، صالحی را هم روی زمین عزل میکردی».
۵. و اما کلام آخر: موضع ضعف و قدرت نسبی است. قطعا اگر آن زمان احمدینژاد جواز/توصیه/دستور آن روز رهبری را جدی میگرفت و از موضعی به مراتب قویتر از امروز که احمدینژاد تجویز به مذاکره کرده، وارد مذاکره و توافق میشد. روحانی و برجام با این تعداد و عمق حفرههای حقوقی، امنیتی و اقتصادی بر سر کشور خراب نمیشدند.
متأسفانه کشور در آنجا هم اسیر نگاه تک بعدی و لجاجت همیشگی احمدینژاد شد و در یک کلام این روحانی از دل آن احمدینژاد بیرون آمد.
به عبارت دیگر سرویس انگلیس با احمدینژاد پاس داد و با روحانی آبشار زد.
bbc.com/persian/iran-49056076
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔵 پاسخ به یک پرسش از آمریکا داروهای متعددی وارد میشود، چرا واردات واکسن کرونا ناگهان خط قرمز شده؟
🔵 درحاشیه
به عبارت دیگر اینها با کدام دانش و تخصص، در میان تمام واکسنهای موجود، واکسن پرتلفات #آمریکایی را تأیید، تجویز و تا این حد بر آن اصرار میکنند؟
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 تهدید شناور دشمن همیشه آماده وارد کردن ضربه است و در این خصوص گاهی زمان و زمینه را خود تعیین و فر
🔴 دفع خطر
خطر حمله و به قول آمریکاییها گزینه نظامی همیشه بوده و هست ولی در چند مقطع به طور محسوسی افزایش یافته و به اوج خود رسیده است:
۱۳۸۶ (۲۰۰۷-۲۰۰۸): اواخر دور دوم بوش، پس از ناکامی در جنگ ۳۳ روزه لبنان به عنوان مقدمه حمله به سوریه و ایران و با هدف ایجاد خاورمیانه جدید، ساخت فیلم ضدایرانی ۳۰۰ با موضوع جنگ تمدنی ایران و غرب، درخواست پادشاه عربستان از آمریکا برای حمله به ایران و «قطع سر مار»(۱) که منجر به تهدید متقابل رهبر انقلاب در ۸۶/۶/۳۱ برای تغییر محاسبه دشمن شد: «آن کسانی که تهدید میکنند، این را باید فهمیده باشند، حالا هم بفهمند؛ تهدید نظامی ایران و تعرض نظامی به ایران به صورت بزن و در رو، دیگر ممکن نیست. هر کس تعرضی بکند، بشدت عواقب آن تعرض دامنگیر او خواهد شد».(۲)
۱۳۹۱ (۲۰۱۲-۲۰۱۳): فتنه شام و قدرتگیری داعش در همسایگی ایران، ساخت فیلمهای سینمایی و مستندهای پایان جهان،(۳) انتشار بازی رایانهای بتلفیلد۳ و نمایش حمله سربازان آمریکایی به تهران،(۴) آماده باش اسرائیل برای حمله به ایران(۵) که مجموعا منجر به تایید صلاحیت حسن روحانی و تحت کنترل قرار دادن ریسک اقدام نظامی علیه ایران شد و مستند آن خاطره روحانی از اولاند است: آماده بودن شش کشور غربی برای حمله به ایران در صورت عدم پیروزی او در انتخابات!(۶)
۱۳۹۹ (۲۰۲۰-۲۰۲۱): چیدن بالهای قدرت ایران در منطقه با اقداماتی نظیر آشوبافکنی در ایران، عراق، لبنان و ترور سردار سلیمانی و تلاش برای ترور سرداران حاجیزاده و شهلایی، شدت دادن تحریمها، تضعیف اقتصاد کشور و معیشت مردم برای ایجاد نارضایتی و هرجومرج از یک سال قبل و آتشافروزیهای سریالی در کشور، خرابکاری در نطنز و ترور دکتر فخریزاده، مغز متفکر دفاعی-هستهای، که مخالفت رهبری با استیضاح روحانی را درپی داشت و این درحالی است که سیدحسن نصرالله نسبت به احتمال شرارت آمریکا در منطقه در آخرین روزهای دولت ترامپ هشدار داد(۷) و از طرف دیگر نیز خبر تصمیم و تلاش ترامپ برای حمله به ایران با هدف پیروزی در انتخابات، به بیرون درز کرد.(۸)
باید بدانیم بودجه نظامی متخاصمترین کشورها (تنها آمریکا، عربستان، اسرائیل، فرانسه، انگلیس) حدود ۱۰۰۰ میلیارد دلار و بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ برابر بزرگتر از بودجه نظامی ایران است.
بدون توجه به مؤلفههای مهم و حساس بزرگیِ قدرت نظامی دشمن و نزدیکی خطر حمله، تحلیل شرایط کشور و تصمیمات و مصلحت اندیشیهای رهبر حکیم انقلاب ممکن نیست.
۱. radiofarda.com/a/f8-wikileaks-saudi-asked_us-to-attack-iran/2233158.html
۲. farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3402
۳. ahmadghadiri.ir/post/389
۴. mashreghnews.ir/news/66056
۵. bbc.in/2H6L6BC
۶. bbc.com/persian/iran-51135720
۷. fa.alalamtv.net/news/5272436
۸. ir.sputniknews.com/amp/politics/202011177162698
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 به سوی برجام موشکی «اخلال اقتصادی» و «عملیات روانی» دو بازوی شبکه نفوذ برای شرطی کردن جامعه و تدو
🔴 پیدا و پنهان برجام
کلاه گشادی که سرمان رفته و حواسمان هم نیست این است که مبتنی بر گفتهی روحانی (آمادگی برای برجام۲) گمان میکنیم برجام۲ (منطقهای و موشکی) با همین مدل برجام هستهای قرار است پیش رود که آشکارا مذاکره و متنی صادر کنند که در آن بر عدم حمایت ایران از گروههای مقاومت منطقه نظیر حماس، حزبالله و انصارالله تصریح شده باشد.
این، تصور عام و خاص از موضوع است اعم از آنکه موافق آن باشند یا نباشند.
مسئله مهم اما اینجاست که آدرس غلط روحانی (آمادگی برای برجام۲) این تصور را ایجاد کرده درحالیکه همین الان و با همین برجام هستهای، تحدید منطقهای و موشکی ایران شروع و عملیاتی شده!
ترور شهیدان قاسم سلیمانی و محسن فخریزاده در همین دولت و با برجام محقق شد و دنبال ترور سرداران شهلایی و حاجی زاده هم هستند و این درحالی است که سیدحسن نصرالله رسما از برنامه دشمن برای ترور خود خبر داده است.
جاسوسیهای موشکی و کشف زاغهها ذیل پروتکل الحاقی پذیرفته شده در برجام درحال انجام است و کسری بودجه، توسعه موشکی و پشتیبانی از مقاومت منطقه را با مشکل جدی مواجه کرده.
هماکنون همه چیزمان دارد از دست میرود، بیآنکه حتی در این معامله خائنانه ستادهای وجود داشته باشد.
همه چیز را در برجام فروختند؛ هستهای را مکتوب و رسمی؛ موشکی و منطقهای را غیرمکتوب و در عمل.
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 عبث تعداد حسابهای فعال و غیرفعالِ توییتر در ایران، تنها ۱ الی ۲ درصد است. در میان کاربران فعال و
⚫️ سیاه چاله مجازی
مشکل از جایی شروع شد که به جای کار فرهنگی در مهد و مدرسه و مسجد و محله، رفتیم چسبیدیم به توییتر.
داخل یک اتاق دربسته مجازی نشستیم و طوفان و هیاهو کردیم به خیال اینکه گوش فلک را کر و قلههای مجازی را فتح میکنیم.
غافل از اینکه صدایی از آن اتاق کوچک و البته جذاب، بیرون نمیرود و مردم ایران خارج از اتاق توییتر و حتی خانه مجازی، و در کوچه و بازار حقیقی زیست میکنند.
وقتی مرور میکنم که چه شد که عرصه حقیقی را رها کردیم و شاخه خاصی از مجازی (توییتر) را چسبیدیم و در آن هم تمام توان و تلاش را صرف عبثترین اقدام (ترند هشتگ) کردیم، به این نتیجه میرسم که سال ۸۸ یک اقلیت محض، وقتی در صندوقها و علی الارض از جبهه انقلاب و اکثریت مردم شکست خوردند، تنها راه تنفس و ابراز وجودشان مجرای مجازی بود که در آن ترند کردن هشتگ برایشان تقلایی مضحک برای اکثریت نمایی شد.
اینجا بود که خیلی از دوستان انقلابی ما تصمیم گرفتند برای خارج کردن آن عرصه از دست ضدانقلاب، سنگر مجازی را هم فتح کنند، اما نتیجه عملا شد رها کردن عرصههای واقعی میدان و رفتن به کنج توییتر.
به تعبیر دیگر شبکهسازی اجتماعی را به شبکههای اجتماعی فروختیم.
@GhadiriNetwork
🎭 امجد شناسی
در منزل عالم وارسته مرحوم آیتالله سیدعلی هاشمی گلپایگانی، امام جماعت مسجد سادات در محله یوسفآباد تهران، دهه آخر ماه رجب هر سال برنامهای عمومی بود.
آقایان صدیقی و امجد منبریهای منزل آقای گلپایگانی بودند و آقایان فاطمینیا و پناهیان هم عموما حضور داشتند.
حجتالاسلام محمود امجد آن موقع به خُلخُل بازیهایش مشهور بود و هرچه بیشتر خُل بازی درمیآورد، عوام الناسی چون منِ کودک/نوجوان بیشتر فکر میکردیم که چشم برزخی دارد و میخواهد بهلولوار رد گم کند!
پیرمردی بیش فعال که تندتند و بعضا نامفهوم حرف میزد و ناگهان میزد به فاز شعر و مدح علی(ع) و خنداندن جمع!
یادم نمیرود که وقتی در جمع حضرات تحویل گرفته نمیشدم، میگذاشتم به حساب اینکه لابد به دلیل شیطنتهای عادی خانگی، باطن من را دیده و چهها که ندیده!
خب منِ عوام که نمیتوانستم صورتش را ببوسم و سهمم از دیدار با علما تنها بوسیدن دستشان بود!
عوامیتی کودکانه که اگرچه از آن رد شدم، اما بسیاری هنوز اسیرش هستند و یک لحظه فکر نمیکنند این عارفان بللّه چرا باطن عوام الناسِ دستبوس را میبینند اما باطن آقایان و آقازادگان فاسد و فاسق را نمیبینند و مدام با آنان فالوده میخورند؟
پاسخ البته روشن است: چون فالودهاش خوشمزه است!
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 دفع خطر خطر حمله و به قول آمریکاییها گزینه نظامی همیشه بوده و هست ولی در چند مقطع به طور محسوسی
🇮🇷 دفاع نظامی
رزمایشهای نظامی ایران از ابتدای سال تا پایان دی:
۳ تیر، زمینی سپاه
۷ مرداد، مشترک سپاه
۲۰ شهریور، مشترک ارتش
۳۱ شهریور، ایران و کشورهای قفقاز
۳۰ مهر، پدافندی ارتش و سپاه
۱۶ دی، پهپادی ارتش
۲۰ دی، دریایی سپاه
۲۴ دی، دریایی ارتش و الحاق ناوبندر مکران
۲۶ دی، موشکی سپاه
۳۰ دی، زمینی ارتش
@GhadiriNetwork
📊 نظرسنجی و رسوایی
در کانال اصلاحاتنیوز ۴۲٪ مخاطبان، ظریف را وزیر خارجهای ضعیف ارزیابی کردهاند و این یعنی ارزیابی عمومی، به مراتب بدتر از مخاطبان اکثرا اصلاحطلب این کانال است.
جالب آنکه بانیان کانال، از ترس بدتر شدن نتایج، تنها پس از یک ساعت از انتشار نظرسنجی، امکان ثبت نظر را مسدود نمودهاند.
@GhadiriNetwork
📻 چهارشنبه، ۱ بهمن، ساعت ۸، گفتگو #ضبطی با رادیو #گفتگو (برنامه تنگه احد) پیرامون فضای مجازی
📻 چهارشنبه، ۱ بهمن، ساعت ۱۳، گفتگوی #زنده با رادیو #ایران (برنامه بحث روز) پیرامون پسا انتخابات آمریکا
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔵 بلاد کفر بسیاری از اکانتهای توییتر که دراختیار مقامات آمریکا (نظیر رئیسجمهور) و بعضا منتسبینش
🔵 روابط خصوصی
مفهوم جدیدی از روابط عمومی سازمانی در ایران خلق شده که تنها محدود است به اطلاع رسانی دستآوردهای مردم پسند، از مجرای حساب شخصی توییتری مسؤل روابط عمومی.
ماهی چند میلیون حقوق میگیرند تا لطف کند و با دستآوردهای سازمان متبوع، لایک و فالوور نیز بگیرند.
شغلی بهتر از این سراغ دارید؟
@GhadiriNetwork