🎇💫🎇💫🎇💫🎇💫
مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ{۴-فاتحه}
مَالِكِ = (خداوندی که) مالک
يَوْمِ = روز
الدِّينِ = جزاست.
🎇💫🎇💫🎇💫🎇💫
🎇💫🎇💫🎇💫🎇💫
(آیه 4)- دومین اصل مهم اسلام یعنی قیامت و رستاخیز: «خداوندی که مالک روز جزاست» (مالِکِ یَوْمِ الدِّینِ).
در اینجا تعبیر به «مالکیت خداوند» شده است، که نهایت سیطره و نفوذ او را بر همه چیز و همه کس در آن روز مشخص میکند، روزی که همه انسانها در آن دادگاه بزرگ برای حساب. حاضر میشوند و در برابر مالک حقیقی خود قرار میگیرند، تمام گفتهها و کارها و حتی اندیشههای خود را حاضر میبینند، هیچ چیز حتی به اندازه سر سوزنی نابود نشده و به دست فراموشی نیفتاده است،
و اکنون این انسان است که باید بار همه مسئولیتهای اعمال خود را بردوش کشد! حتی در آنجا که بنیانگزار سنت و برنامهای است، باز باید سهم خویش را از مسئولیت بپذیرد! بدون شک مالکیت خداوند نسبت به جهان هستی مالکیت حقیقی است نه مالکیت اعتباری نظیر مالکیت ما نسبت به آنچه در این جهان ملک ما است.
و به تعبیر دیگر این مالکیت نتیجه خالقیت و ربوبیت است، آنکس که موجودات را آفریده و لحظه به لحظه فیض وجود هستی به آنها میبخشد، مالک حقیقی موجودات است.
و در پاسخ این سؤال که مگر خداوند مالک تمام این جهان نیست که ما از او تعبیر به «مالک روز جزا» میکنیم؟ باید بگوئیم: مالکیت خداوند گر چه شامل «هر دو جهان» میباشد، اما بروز و ظهور این مالکیت در قیامت بیشتر است، چرا که در آن روز همه پیوندهای مادی و مالکیتهای اعتباری بریده میشود، و هیچ کس در آنجا چیزی از خود ندارد، حتّی اگر شفاعتی صورت گیرد باز به فرمان خداست.
اعتقاد به روز رستاخیز، اثر فوق العاده نیرومندی در کنترل انسان در برابر اعمال نادرست و ناشایست دارد و یکی از علل جلوگیری کردن نماز از فحشاء و منکرات همین است که نماز انسان را هم به یاد مبدئی میاندازد که از همه کار او با خبر است و هم به یاد دادگاه بزرگ عدل خدا.
در حدیثی از امام سجّاد علیه السّلام میخوانیم: هنگامی که به آیه «مالِکِ یَوْمِ الدِّینِ» میرسید، آنقدر آن را تکرار میکرد که نزدیک بود روح از بدنش پرواز کند.
امّا کلمه «یَوْمِ الدِّینِ»: در قرآن در تمام موارد به معنی قیامت آمده است، و اینکه چرا آن روز، روز دین معرفی شده؟ به خاطر این است که آن روز روز جزا است و «دین» در لغت به معنی «جزا» میباشد، و روشنترین برنامهای که در قیامت اجرا میشود همین برنامه جزا و کیفر و پاداش است.
خلاصه تفسیر نمونه
🎇💫🎇💫🎇💫🎇💫
📗 کتاب صوتی "نفوذی"
کتاب «نفوذی» روایت زندگی شهید عبدالمحمد سالمی، عضو ارشد واحد اطلاعات شناسایی قرارگاه سری نصرت، است.
دربارهی کتاب:
شهید عبدالمحمد سالمی کیست؟
عبدالمحمد سالمی در سال ۱۳۲۶ در یکی از روستاهای شهرستان شادگان به دنیا آمد. در پنجسالگی همراه خانواده به اهواز مهاجرت کردند و ساکن این شهر شدند...
گزیدهای از کتاب نفوذی:
ارتش عراق بعد از عملیاتهای فتحالمبین و طریقالقدس و بیتالمقدس که با فتوحات و بازپسگیری سرزمینهای اشغالی همراه بود، از ترس حملات غافلگیرکنندهی رزمندگان ایرانی از هیچ طرح و نقشهی بازدارندهای در مقابل پیشرویهای رزمندگان اسلام غفلت نمیکردند.
خارج از مرزهای بینالمللی، همهی سرزمینهای اشغالی تحت تصرف را با تقویت یگانهای پدافندی، بهویژه عناصر مهندسی رزمی با کاشت انواع مین، حفر کانال و کار گذاشتن انواع فولاد مثل تیرآهن و میلگرد و خودروهای قراضه و الوار راهآهن خرمشهر نفوذناپذیر کرده بودند.
✍️ نویسنده: بهنام باقری
🎙 راوی: محسن بهرامی , بهادر ابراهیمی , مهدی نمینی مقدم
⏱ 264 دقیقه
🔻کاری از ایران صدا
http://book.iranseda.ir/detailsalbum/?VALID=TRUE&g=563036
#کتابخانه_همراه
#کتاب_صوتی
#دفاع_مقدس
👇دریافت 10 فصل فایل صوتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حجت_الاسلام_عالی
🎥نقل مکاشفه ای شنیدنی از حاج آقا نجفی قوچانی در کربلا
💚 «أَلا بِذِكرِ اللَّهِ تَطمَئِنُّ القُلُوبُ» 💚
✨💎✨ خدایا! فاصله زندگی با مرگ خیلی کوتاهتر از آن است که من گمان میکنم و فاصله کودکیام با پیریام بسی کوتاهتر از هر چیزی! سعادت دنیا و آخرت، در گرو دیدن این فاصله کوتاه است. بر من این فاصله را تا میتوانی کوتاهتر نشان ده تا هیچ غمی در دنیا رنجورم نسازد و هیچ شادی مرا مغرورام در دنیا نگرداند.
ســـــــــ🌼ــــــــــلام
روزتــان ســرشـار از نــگاه خــدا📗
امروز شنبه
#ذڪࢪࢪوز شنبه💛 يارب العالمين
☀️ 🌻 ۱ مهر ماه ۱۴۰۲ ه.ش
☀️ 🌾 ۷ ربیع الاول ۱۴۴۵ ه.ق
☀️ 🌻 ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۳ ميلادى
✾࿐༅🍃♥️🍃༅࿐
✍امام علی علیه السلام:
کسی را که به تو امید دارد، ناامید نکن
📚غررالحکم حدیث 422
✾࿐༅🍃 ❤️🍃༅࿐
فردای روزی که دشمن بعثی خرمشهر رو گرفت، جسد بی جان و عریان دختر خرمشهری رو به تیرک بلندی بستند و اونطرف کارون مقابل چشم های رزمنده های ایرانی گذاشتند.
رگ غیرت رزمنده های دلیر ایرانی به جوش میاد و تک آورهای نیروی زمینی ارتش سه تا شهید می دهند تا بلاخره جسد اون دختر رو پایین میارند و بخاک می سپارند.
بله درست خوندین، سه شهید برای جسد یک دختر مسلمان ایرانی. و حالا بعد از گذر ایام آن عده ای که از صدقه سری همین شهدا بر صندلی های نرم همین جمهوری اسلامی تکیه زده اند بر طبل بی غیرتی می کوبند.
این حرف یعنی اینکه اگر خدایی نکرده دشمن یکبار دیگه جسد بی جان و عریان یک دختر ایرانی را به تیرک ببنده ما باید با خودمون بگیم: اصلا مشکلات جامعه ما این ها نیست.
درسته که امروز به لطف امنیتی که شهدا برای ما به ارمغان آورده اند بیگانگان اجازه دست درازی به ناموس ما را ندارند اما از صدقه سری بعضی از مسئولین هر روز دشمنان بیگانه با پوشاندن لباس هایی زننده ناموس مارا برای چشم های کل دنیا عریان می کنند...
🍃هفته دفاع مقدس گرامی باد🍃
🌴💠 یاعلی 💠🌴
🗓 شنبه ١ مهر ماه ١۴٠٢
روزهای #شنبه، منتخبی از #اعمال_هفته
برگرفته از کتاب شریف #اقبال_الاعمال سیدبنطاووس (مورد توصیه حضرت آیت الله بهجت) و دیگر کتب ادعیه
🔸 شهادت مولای ما امام حسن عسکری علیهالسلام، در روز هشتم ربیع الاول رخ داده است. [و شایسته است زیارت امام حسن عسکری علیهالسلام خوانده شود.]
🔹 نهم ربیعالأول، آغاز ولایت و امامت حضرت مهدی علیهالسلام و روز شادی شیعیان است.
🔸 روزه روز دهم، به شکرانه ازدواج رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم با جناب خدیجه، عملی پسندیده است.
📚 اقبالالاعمال، ج٢، ص ۶۴٣ و ۶۴۴
🎇💫🎇💫🎇💫🎇💫
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ{۵-فاتحه}
إِيَّاكَ = (پروردگارا!) تنها تو را
نَعْبُدُ = میپرستیم؛
وَإِيَّاكَ = و تنها از تو
نَسْتَعِينُ = یاری میجوییم
🎇💫🎇💫🎇💫🎇💫
🎇💫🎇💫🎇💫🎇💫
(آیه 5)- انسان در پیشگاه خدا: از اینجا گوئی «بنده» پروردگار خود را مخاطب ساخته نخست از عبودیت خویش در برابر او، و سپس از امدادها و کمکهای او سخن میگوید: «تنها تو را میپرستم و تنها از تو یاری میجویم» (إِیَّاکَ نَعْبُدُ وَ إِیَّاکَ نَسْتَعِینُ).
در واقع آیات گذشته سخن از توحید ذات و صفات میگفت و در اینجا سخن از توحید عبادت، و توحید افعال است. توحید عبادت آن است که هیچ کس و هیچ چیز را شایسته پرستش جز ذات خدا ندانیم تنها به فرمان او گردن نهیم، و از بندگی و تسلیم در برابر غیر ذات او بپرهیزیم، توحید افعال آن است که تنها مؤثر حقیقی را در عالم او بدانیم، نه اینکه دنبال سبب نرویم بلکه معتقد باشیم هر سببی هر تأثیری دارد به فرمان خداست. این تفکر و اعتقاد انسان را از همه کس و همه موجودات بریده و تنها به خدا پیوند میدهد.
خلاصه تفسیر نمونه
🎇💫🎇💫🎇💫🎇💫
باز آمد بوی ماه مدرسه
بوی بازی های راه مدرسه
بوی ماه مهر، ماه مهربان
بوی خورشید پگاه مدرسه
از میان کوچه های خستگی
می گریزم در پناه مدرسه
باز می بینم ز شوق بچه ها
اشتیاقی در نگاه مدرسه
زنگ تفریح و هیاهوی نشاط
خنده های قاه قاه مدرسه
باز بوی باغ را خواهم شنید
از سرود صبحگاه مدرسه
روز اول لاله ای خواهم کشید
سرخ، بر تخته سیاه مدرسه
💠شاعر: قیصر امین پور
📰 نشریه اخبار و تحلیلهای شنبه ۱ مهر ۱۴۰۲
🔗ادامه مطلب در لینک زیر
https://basirat.ir/fa/news/351156/
📌#نشریه_اخبار_و_تحلیل_ها
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
هوای سامره دارد دل هوایی من.mp3
7.71M
🔳 #شهادت_امام_حسن_عسکری
🌴هوای سامره دارد دل هوایی من
🌴بده برات سفر جان مادرت زهرا
🎙 #میثم_مطیعی
⏯ #روضه
👌بسیار دلنشین