واقعا شما منتظر بودید کاغذهایی که در آن مفاد برجام نوشته شده آتش زده شود؟!
اما برخی از معانی حقیقی #آتش_زدن_برجام در مقابل بدعهدی دولتهای غربی اینهاست:
غنی سازی۶۰درصد(به ادعای آنها۸۴٪)؛
ساخت ونصب سانتریفیوژهای نسل جدید؛ تولید و ذخیره انبوه #HEU؛
رساندن #Breakout به عدد صفر.
@ghazanfari58
💢زمانه و زمینه سفر گروسی به ایران
عزیز غضنفری
تاریخ انتشار ۱۱ اسفند
🔹سفر گروسی نه اولین سفر مسئول آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران است و نه آخرین آن خواهد بود. اما آن چه این سفر را از سایر دیدارهای گذشته متمایز کرده و آن را دارای اهمیت ساخته، زمانه ای است که این سفر در آن صورت میپذیرد.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید:
https://basirat.ir/fa/news/344953/
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
@ghazanfari58
سایه سیاه غرب بر پرونده هستهای
اگر بخواهیم از تجربه مذاکرات هسته ای که از اویل دهه ۸۰ کلید خورد و تاکنون نیز ادامه دارد، یک درس بگیریم، آن درس این است که مهم تر از مباحث فنی و هسته ای مذاکرات، این متغیرها و مسائل سیاسی هستند که بشدت در این زمینه ایفای نقش می کند. بیاد دارم که سال ها پیش، یکی از مسئولان مذاکره کننده هسته ای کشورمان در یک نشست تخصصی بیان داشت، به خاویر سولانا که آن هنگام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود گفتم شما در این سال ها بر اساس توافقات صورت گرفته از تمامی مکان های هسته ای کشور بازدید کرده اید. آژانس هم تاکنون گزارشی که تایید کند جمهوری اسلامی به سمت سلاح هسته ای منحرف شود نداشته و بر عکس صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران را تایید کرده است. از آن سو ایران بر اساس توافق «مدالیته» در حال پاسخ دادن به مسائل مطرح شده قرار دارد؛ پس چرا این همه بر روی برنامه هسته ای ایران متمرکز شده و اجازه نمی دهید شرایط ایران عادی شود؟خاویا سولانا در پاسخ می گوید که رفتارهای سیاسی و امنیتی شما در سطح منطقه برای ما موجب نگرانی است!
متاسفانه در همچنان بر همان پاشنه گذشته می چرخد؛ دولتهای ضلع غربی مذاکرات هستهای هیچ گاه اجازه ندادهاند مذاکرات هسته ای در مسیر فنی و تکنیکال خود به پیش برود. مثلا در ۱۸ اردیبهشت۹۷ دولت وقت آمریکا با این تحلیل که خروج از برجام و اعمال سیاست فشار حداکثری می تواند ایران را به نقطه فروپاشی برساند از توافق هستهای خارج شد. همان موقع متوهمانه گفتند انقلاب اسلامی ایران چهل سالگی خودش را نخواهد دید! بعد که دیدند انقلاب اسلامی در هویت و باروهای مردم ایران جای دارد، کوشیدند برجام موشکی و منطقهای را به برنامه جامع اقدام مشترک بیفزایند. اینک نیز هر چند شرایط محیطی تغییر کرده، اما ماهیت زورگویانه دولتهای تغییری نیافته است و محاسبات اشتباه آن ها کماکان ادامه دارد. غربی ها باید بدانند که از جنگ ترکیبی و ایجاد پروژه آشوب که علیه ایران قوی و متحد به راه انداختهاند آبی برای آنها گرم نمیشود.
راهپیمایی۲۲ بهمن سال۱۴۰۱ که در اوج جنگ همه جانبه آنها علیه مردم ایران رخ داد، آشکار ساخت مردم ایران هر چند ناراضی از مسائل معیشتی هستند اما پیوندشان با انقلاب و نظام ناگسستنی است. حال که مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران حضور دارد، او و غربیها بدانند که ایران برای احیای برجام آمادگی دارد، اما از آنسو هیچ گاه توانمندی نظامی صلحآمیز و سیاستهای منطقهای خود را بر روی میز مذاکره قرار نخواهد داد. کوتاه آمدن غرب از این محاسبات و پندارها نادرست، راهکار حل مسئله هستهای بوده و خواهد بود.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
تبعات ترحم بر پلنگ تیز دندان...
از ابتدا گفته می شد که طراحی پروژه آشوب و اغتشاش در ایران بیش و پیش از آن که در ساحت میدان باشد، در فضای فکر و ذهن و اداراک عمومی جامعه در جریان است. درباره ماجرای مسمومیت در مدارس کشور نیز سهم مسائل روانی کم نیست. در این باره جمع بندی های بخش اطلاعاتی و پزشکی کشور ۴ نکته مهم را نشان می دهد:
اولا تاکنون همه بررسی های اطلاعاتی و سوار شدن بر مسیرهای اقدامات دشمنان در داخل کشور نشان داده که نقش عامل بیرونی و گروههای مخالف نظام و ضدانقلاب در مسمومیت مدارس به اثبات نرسیده است.
ثانیا، تاکنون با بکارگیری همه آزمایشگاه های معتبر کشور و بررسی نمونههای گوناگون، وجود ماده یا گاز مسموم کننده خطرناک تأیید نشده است.
ثالثا، اکثریت بسیار زیادی از خبرهای مسمومیت در مدارس غیرواقعی و روانی و بعضا ناشی از شیطنت¬های دوره دانش آموزی است.
رابعا؛ در بعضی موارد دانش آموزانی با ماجراجویی و اغراض خاص برخی اقدامات را انجام دادند که باعث تولید بوهای خاص و ترس و اضطراب سایر دانش آموزان شده، که پدید آمدن چنین وضعیتی باعث تعطیلی کلاس و مدارس شده بودند.
حال سئوال اساسی آن است که با آن مقدمه و نیز گزارش های دستگاه های مرتبط، برخورد با پروژه مسمومیت و افراد خرابکار چگونه باید طراحی شود؟ درست است که نقش عوامل و اقدامات میدانی بسیار اندک است، اما این رخداد به مانند رخدادهای دیگر اذهان و افکار را به طور فراگیر درگیر کرده و همان نتایج یک اقدام و عمل تروریستی را در جامعه بدنبال داشته و سطح عمیق و گسترده ای از هراس اجتماعی را تولید کرده است.
در اینجا جمهوری اسلامی ایران در مقابل طراحی تبلیغاتی و عملیات روانی دشمنان خارج از کشور در موعد و مکان مشخص اقدامات متناسب را خواهد کرد و این رفتار شرارت آمیز آن ها بر جرائم و جنایت های گذشته آن ها اضافه خواهد شد. در این میان افرادی که طبق اسناد و مدارک مشمول بند چهارم شوند نیز باید برخورد متناسب صورت گیرد. اما از جرم آن افراد و گروه هایی که از روز اول آغاز پروژه آشوب و اغتشاش در ایران هر اقدام جنایت آمیز و تروریستی را به نظام و نهادهای درون کشور نسبت می دهند، به هیچ وجه نباید گذشت. چه معنی دارد مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، حزب خشونت طلب و رادیکال اتحاد ملت و یا برخی چهره های سیاسی و بعضی سلبریتی ها آشکارا جنایت بزرگ و وحشتناک بهم ریختن فضای مدارس کشور و تهاجم به ذهن و روان دانش آموزان و خانواده های ایرانی را بدون سند و مدرک کار نظام و برخی نهادهای کشور معرفی کنند و سپس راست راست برای خودشان راه بروند و تصور کنند کسی هم کاری به کارشان ندارد؟!
مردم عزیز ایران و دستگاه هایی که متولی امنیت مردم ایران هستند بدانند یکی از راه های قطعی مقابله با برهم زنندگان امنیت ایران و خاصه در این مقطع مدارس کشور برخورد جدی با افرادی است که بی حساب و کتاب اظهار نظر می کنند. باید تاکنون آموخته باشیم که دشمن از ابتدای طراحی پروژه آشوب در ایران بر روی چنین افرادی برای به پیش بردن اقدامات شرارت آمیز خود در میان لایه های اجتماعی حساب ویژه باز کرده است. از آن سو به طور بنیادین باید به موضوع افزایش سرمایه اجتماعی نظام فکر کرد. طراحی های هوشمندانه در این زمینه با هدف تحقق همه ابعاد امنیت مورد نیاز مردم ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
درباره توافق مهم #ایران و #عربستان نباید مبالغه کرد؛ این رویداد میتواند ترتیبات و تحولات جدیدی در منطقه ایجاد کند. اما فعلا ایران و عربستان توافق کردهاند تا دو ماه آینده به دوره پیش از حمله به سفارت عربستان در سال۹۴ برگردند و سفارتخانههای دو کشور بازگشایی شود.
@ghazanfari58
بهرهبرداری اقتصادی از یک توافق سیاسی
تاثیرات سیاست بر اقتصاد، تاثیرات واقعی و عینی است. وقتی دشمن با استفاده از تبلیغات و جنگ روانی، اقتصاد کشور و حتی نظام سیاسی را رو به اضمحلال به تصویر می کشد، و در پی آن مدیریت عرضه و تقاضا در بخش ارز و خاصه دلار به هم می ریزد، در این شرایط تصمیمات و اقدامات اقتصادی تا حدی پاسخگو خواهد بود و در کنار آن باید در عرصه سیاسی و دیپلماسی نیز برنامه ریزی و طراحی داشت.وقتی دشمن با اخبار فیک بازار ایران را دچار التهاب و نوسانات می کند، ما چرا از اتفاقات واقعی و مثبت در عرصه اقتصاد و معیشت بهره برداری نکنیم.
مدتی قبل صحبت های برخی از کارشناسان بانک مرکزی را در یک نشست تخصصی شنیدم؛ گفتند به طرز بی سابقه ای تقاضای خرد برای خرید دلار - به غیر از تقاضاهای درشت- افزایش پیدا کرده است. گفتند افراد زیادی هستند که برای خرید سه و چهار دلار، پای در بازار سبزه میدان می گذارند. می گفتند تحلیل سیاسی این بخش از مردم نیز آن است که با این حجم از فشارهای خارجی و انسدادی که در فضای تعاملات خارج از کشور ایجاد شده، اگر کار جمهوری اسلامی تمام نشود، کار اقتصاد ایران تمام شده است! در انتها توصیه کردند که همه دلسوزان که درگیر تبیین و روشنگری هستند در ارائه بحث و تحلیل، فضای سیاسی را برای مردم به سمت آرامش و همدلی پیش ببرید. گفتند بخش نسبتا زیادی از نوسانات ارز باید در حوزه سیاسی تعیین تکلیف شود.
این ها را گفتم که بگویم توافق ایران وعربستان جدای از متن قضیه که قرار است دو کشور روابط عادی و دیپلماتیک خود را بعد از دو ماه از سر بگیرند؛ یک فرا متن بسیار قوی و تعیین کننده نیز با خود به همراه دارد. فرامتنی که سبب شده آن تحلیل و القائات ذهنی که در نتیجه جنگ دشمن پدید آمده بود و کار نظام و اقتصاد را پایان یافته معرفی می کرد، به طرز قابل ملاحظه ای با شکست مواجه گردد.
به نظر می آید ضرورت دارد تا از توافق ایران و عربستان به نفع منافع ملی بهره خودمان را ببریم؛ بایستی نظریه همسایگی که شعار درست و دقیق دولت سیزدهم است از طریق تقویت روابط با همسایگان عمق بخشیده شود؛ در گام بعدی باید به فکر از سرگیری روابط با بحرین و مصر بود؛ نتایج توافقات راهبردی ایران - روسیه و ایران- چین از طریق تنظیم قراردادهای اثرگذار عملیاتی شود؛ حال که ایران برای احیای برجام آماده است و متن تهیه شده معطل اراده سیاسی آمریکاست، باید توپ در زمین آمریکا انداخته شود.
در یک نگاه کلی خط تحلیلی و تبیینی ایران قوی و تقویت امید به آینده را با ذکر مستندات و داده های قابل لمس، بیش از گذشته در بحث ها و مکتوبات بازتاب داده شود. پیامد قهری و قطعی این رویکرد، موفقیت دولت در عرصه اقتصاد و تنظیم معاش و معیشت مردم و در نیتجه افزایش سرمایه اجتماعی نظام خواهد بود. ظرفیت های گوناگون کشور برای حل مسائل اقتصادی و معیشتی مردم، چشم انداز آینده ایران را محکوم به موفقیت می سازد.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
🔺پارادوکس گفتوگو و آشوب
🔹یادداشت سیاسی 1086
🖊عزیز غضنفری - عضو شورای سیاست گذاری صبح صادق
📝درک این نکته که نظام جمهوری اسلامی که اصلاحطلبان خود در مناصب اجرایی آن سالها مسئولیت داشتند و به خوبی از آن شناخت دارند، هرگز به دنبال خلق بحران برای خود نیست، کار دشواری به نظر نمیرسید، اما آنها موضوع بدحالی برخی دانشآموزان را به حملات شیمیایی و بیولوژیکی تعبیر کردند و دقیقاً همنوا با دشمنان حوادث مدارس را کار افراد و نهادهای درون نظام دانستند!
🔗متن کامل را بخوانید
@ssweekly
چین و نسبت آن با توافق ایران و عربستان
جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی ۱۹ اسفندماه سال گذشته پس از هفت سال قطع رابطه با تلاشهای میانجیگرانه چین برای ازسرگیری رابطه توافق کردند. حالا طبق خبری که شرق الاوسط منتشر کرده است، فردا پنج شنبه حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران با فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان در پکن با هم دیدار و گفتگو می¬کنند. این دیدار اگر نگوییم مهم ترین، دست کم یکی از مهم ترین رویدادهای عرصه دیپلماسی کشور ظرف چند سال اخیر به حساب می آید. اما با این حال، موضوع این نوشته چیز دیگری است که در ادامه به آن پرداخته می شود.
سئوالی که مجددا مطرح شده آن است که چرا چین برای مذاکرات امنیتی و اعلام توافق ایران و عربستان و نیز دیدار وزرای خارجه دو کشور انتخاب شده است؟این در حالی است که مذاکرات امنیتی ایران و عربستان به مدت یکی دو سال در بغداد پایتخت عراق جریان داشت و منطقی آن بود که در ادامه نیز همین کشور به عنوان مکانی برای مذاکرات سیاسی معین شود. در مقطع جدید، مقامات بلندپایه عربستان سعودی در سفر رئیس جمهور چین به آن کشور از او می خواهند تا بین ایران و عربستان میانجی گری کند.
طبعا وقتی رئیس جمهور چین می پذیرد چنین نقشی ایفا کند، پکن ناخواسته به عنوان اولین میزبان مذاکرات در نظر گرفته می شود. اما شاید این سئوال پاسخ کامل تری نیز داشته باشد و آن این است که کشور چین فقط مکانی برای مذاکرات ایران و عربستان و اعلام توافق بین این دو کشور نبوده است؛ بلکه چین نقش تسهیل گر، متوازن ساختن مذاکرات و تعدیل سازی مواضع دو طرف را نیز بر عهده داشته است. بهتر آن است که کشور چین را با داشتنِ اولین یا دومین اقتصاد بزرگ دنیا، بخشی از توافق ایران و عربستان و ضامن اجرای تعهدات طرفین نیز در نظر بیاوریم.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
نظر وزیر خارجه #عربستان درباره گفتوگو با همتای ایرانی؛ «فیصل بن فرحان» در پاسخ به سوال یک خبرنگار درباره نتایج گفتوگو با امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه #ایران در پکن گفت: #عالی.
@ghazanfari58