حضرت آیت الله قاضی(ره)
🔹#امام_باقر علیه السلام: «كسى كه خوشحال مىشود و دوست دارد كه بين او و بين خدا هيچ حجابى نباشد به
🔹از اين روايت استفاده مىشود كه اصلًا مقام لقاء خدا بدون تبعيت از امام صورت نخواهد گرفت. و عاشقان و سوختگانِ بارگاه عزّش تا سر تسليم در حرم امامش نسپرند به عِزِّ وصول و مقامِ ديدار، نائل نخواهند شد.
🔹لذا مىبينيم كه بسيارى از سالكين و عاشقين كه در بَدوِ سلوك از عالمِ تشيع محروم بودهاند، چون داراى نيتِ صادقه بوده و بدون عناد و لجاجْ سلوك كردهاند، در عاقبتِ امر، مطلب بر آنها مكشوف شده است؛ مقام ولايت را اعتراف و از شيعيان پاك گشتهاند.
🔺و اگر چه در زمان تقيه مىزيستهاند، ولى از كلمات و اشارات، بلكه بعضی از تصريحات آنها، ارشادشان به مقام حقّ، مشهود است.
📝. علامه طهرانی قدّس الله سرّه
📚. #امام_شناسى، ج3، ص: 32
#لقاء_خدا #لقاءالله #تقیه #معرفت_امام علیه السلام #ولایت #توحید #تشیع_حقیقی #اخلاص
@ghazi_ir
. #چه_کتابی_مطالعه_کنم | ۰۲
. دوست دارم خودسازی را شروع کنم و به صورت کاربردی مبانی سیر و سلوک الی الله را بدانم ، چه کتابی مطالعه کنم؟
📒. کتاب آیین رستگاری:
این اثر حاصل شش مجلس بیانات ارزشمند حضرت علاّمه طهرانی رضوان اللَه علیه پیرامون ارکان، آداب و امور لازمۀ سیر و سلوک إلی اللَه است که برای یکی از اصدقای ایمانی خویش بیان فرمودهاند، که صوت آن پیاده شدۀ و به زیور طبع آراسته گردیده است.
➕ برای مطالعه بیشتر: کتاب مبانی اخلاق ، کتاب رساله لب اللباب
__________
@ghazi_ir
🔵. زیارت در شب عرفه!
🔸شب عرفه بسيار شب مهمى است. زيارت سيدالشهداء ـ علیه السلام ـ در شب عرفه بسيار وارد است. بزرگان و اولياء خدا همچون مرحوم حاج سید هاشم حداد ـ قدس الله سره ـ وقتی شب عرفه میشد زیارت سیدالشهداء ـ علیه السلام ـ را میخواندند. به شاگردان خویش هم دستور میدادند که زیارت شب عرفه را بخوانند.
🔸آنهایی که کربلاء مشرّف هستند خب حساب و کتابشان مشخص است که بسیار پربار و همراه با نعمات و الطاف بسیار است. خداوند به همگان توفیق دهد که مشرّف باشند.
🔸اگر زیارت ظاهری هم مهیّا نبود، باز مطلب در جای خویش باقی است؛ چون ولایت امام علیه السلام یک ولایت سِعِی است که اختصاص به جایی ندارد و با دلها مرتبط است و آن دلهایی که قابل و لایق باشد را به سمت خود میکشاند.
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #شرح_حدیث_عنوان_بصری مجلس 162؛ با ویرایش
#عرفه #شب_عرفه #زیارت_سیدالشهداء #ولایت #توسل #مراقبه #اتحاد_روحی
@ghazi_ir
. #چه_کتابی_مطالعه_کنم | ۰۳
. دوست دارم در مورد زندگی و مکتب عارف کبیر سید علی قاضی قدس سره بیشتر بدانم، چه کتابی مطالعه کنم؟
📒. کتاب مهرتابناک:
در این کتاب علاّمه طهرانی و فرزند بزرگوارشان آیة اللَه حسینی طهرانی رضوان الله علیهما شمهای از احوالات و تاریخ حیات پر برکت مرحوم قاضی را بیان فرمودند که برخی از عناوین این کتاب عبارتند از: زندگی نامه و شرح احوال مرحوم قاضی، اساتید، مبانی و مقامات عرفانی، کرامات الهی، سیره عملی و دستور العملها، شاگردان و ...
➕ برای مطالعه بیشتر: کتاب روح مجرد ، کتاب نفحات انس
__
@ghazi_ir
🔹در پیشِ او رقصان شوم، در کیشِ او قربان شوم
در خونِ خود غلطان شوم، سرمَست از جامِ اَلَست
🌸. عید سعید قربان، عید رهایی از قید و تعلّق و دلبستگی، و وصول به عشق و آزادی و وارستگی بر همه انسانهای آزادمنش مبارک باد.
#عیدقربان #فیض_کاشانی رحمه الله
@ghazi_ir
🔹عيد قربان عيدى است براى همه افراد؛ نه فقط براى آنهايى كه به حج مشرّف میشوند و در مِنىٰ هستند و قربانى مىكنند و رَمْی و حَلْق مینمایند و از آن جَذَبات و نَفَحات و جَلَواتِ خاصه بهرهمند مىشوند؛ كه آن خودْ داستان ديگرى دارد و خیلی عالَمِ عجیبی است.
🔹 حال و هواى عيد قربان با عيد فطر متفاوت است؛ گرچه نمازی که در هر دو عید میباشد یک نماز است. ديده مىشود نسبت به نماز عيد قربان قدرى تساهل مىشود؛ در حالتى كه نماز عيد قربان از نقطه نظر تأثير، اگر بيشتر از عيد فطر نباشد كمتر نيست.
🔹به طور كلى حال و هواى روز عيد قربان با روز عيد فطر متفاوت است و كيفيت نزول نَفَحات فرق مىكند. در عید فطر جنبۀ رحمت وسيعتر است ولی در عید قربان جنبۀ توحيد قويتر است.
🔺همۀ اینها براى حركت انسان لازم است؛ هم حالوهوایی که در عید فطر است، و هم حالوهوایی که در عید قربان است.
🎙. حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #شرح_حدیث_عنوان_بصری جلسه 227، با ویرایش
#عید_قربان #حالات_معنوی #توحید #رحمت_واسعه #نماز #مراقبه #تساهل_در_راهخدا #عرفان #حج #زیارت
@ghazi_ir
. #چه_کتابی_مطالعه_کنم | ۰۴
. دوست دارم حکمت ، اسرار و آداب عبادات را بفهمم، چه کتابی مطالعه کنم؟
📒. کتاب انوارالملکوت:
کتاب " انوارالملکوت " از منظری توحیدی و عرفانی و... به اسرار روزه، نماز، مسجد، قرآن و دعا میپردازد. مرحوم علاّمه طهرانی رضوان اللَه علیه طیّ سخنرانیهایشان در ماه مبارک رمضان ۱۳۹۰ ه.ق در مسجد قائم طهران، این سلسله مباحث را ایراد فرموده و چکیدۀ آن را در جُنگهای خود ثبت نموده بودند که بعد از رحلت ایشان، این دستنوشتهها در دو جلد تنظیم، تحقیق، ترجمه و منتشر شد.
➕ برای مطالعه بیشتر: رساله سیره سالکان در ماه رمضان - رساله ماه رجب، جنة الماوای اولیاء
__
@ghazi_ir
﷽
📌. قربانی نفس، پیام حضرت ابراهیم علیه السلام
📚. عالم ربانے و حڪیم متالہ مرحوم آیةاللہ سید محمدمحسن حسینے طهــرانے رضوان اللہ علیہ در جلسات " شرح عنوان بصری، جلسه ۲۲۳ " می فرمایند:
✍🏻 . داستان حضرت ابراهيم به هر دقيقه دقيقه ما كار دارد. در مواجهه با یک قضيه، آیا بايد كلام حق را بگويى يا كلام باطلی كه موافق نفس است؟ كلام حق را بگو و برو جلو، که يك ذبح كردهاى. شما چه نقشى در فلان قضیه بازى میکنید؟ حق را میگيرى يا اينكه آنچه را كه به نفعتان است؟ اگر آنچه را كه به نفع و مصلحت دنيوى شما هست انجام دهيد اين امتحان را باخته ايد، اگر انجام ندهيد، گرچه به ضرر باشد، شما نفس خویش را ذبح كردهايد و سر بريدهايد.
❖. در قضاوتی که پيش میآید اگر انسان بخواهد حق را بگويد ممكن است بر ضرر او یا منتسبین به او باشد، درحالیکه حق با طرف مخالف است، انسان چه میکند؟ آيا يك جورى حرف را می پيچاند که بالاخره هوای این طرف هم داشته باشد؟ يا اينكه نه، صريح میگوید كه آقا در اين مسئله حق با شماست و آن طرف (که منتسب به ما بود) اشتباه كرده است. اگر خيلى صريح گفتيم، نفس را ذبح كردهايم، اگر نگفتهايم باختهايم. در همه مطالب و وقایع به همین صورت است.
❖. لذا قضيه حضرت ابراهيم نسبت به رفتار و کردار انسان جنبه سمبليك دارد و باید انسان در هر جا اين مطلب را در نظر بگيرد. اين نكته، نكته اى است كه انسان را جلو میبرد. يعنى داستان حضرت ابراهيم پيامى است براى همه افراد كه:
بسم الله! بفرماييد! اين گوى و اين ميدان، قضیه حضرت ابراهیم و ذبح فرزند برای ایشان بود و نمی گوییم این چنین کنید؛ الان اين حرفها نيست. الان مسئله این است که در فلان قضيه چرا حق را نگفتى؟ الان در فلان قضيه چرا تهمت زدى؟ الان در فلان واقعه چرا خلاف آنچه را كه میدانستی عمل كردى و بر زبان آوردى؟ اين مطلب مطلبى است كه پيام روز عيد قربان است.
#آیت_الله_طهرانی #شرح_عنوان_بصری
@ghazi_ir