May 11
بسم الله الرحمن الرحیم 🔸سهم روز دوشنبه🔸
موضوع: شرح نهج البلاغه ۱۴۰۳/۴/۲۵
شرح خطبه ۱۸۳- آیت الله مکارم ،دشتی،لاهیجی
خطبه ۱۸۲- ابن میثم، فیض الاسلام، زمانی
●خطبه 183● نهج البلاغه؛ بخش سوم: توصیه به تقوا و ترک دنیا
پيام امام اميرالمؤمنين عليه السلام، ج7، ص: 114-108
جايگاه عظيم تقوا:
💢امام(عليه السلام) در اين بخش از خطبه با تأکيد هر چه بيشتر دعوت به تقوا کرده و دليل آن را ذکر مى فرمايد. سپس از آثار تقوا سخن مى گويد و در ادامه درباره ناپايدارى دنيا و سفر آخرت و زاد و توشه آن که تقواست شرح پرمعنايى مى دهد.
💢نخست مى فرمايد: «خداوند شما را به تقوا سفارش کرده و آن را آخرين مرحله خشنودى و خواست خويش از بندگان قرار داده است»; (وَ أَوْصَاکُمْ بِالتَّقْوَى، وَ جَعَلَهَا مُنْتَهَى رِضَاهُ، وَ حَاجَتَهُ مِنْ خَلْقِهِ).
💢اين عبارت نشان مى دهد که تقوا برترين خواست پروردگار از بندگان و بالاترين افتخار براى همگان است. و هماهنگ با آيات قرآنى است که مى گويد: (إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللهِ أَتْقَاکُمْ)(1)، (وَتَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوَى)(2)، (تِلْکَ الْجَنَّةُ الَّتِى نُورِثُ مِنْ عِبَادِنَا مَنْ کَانَ تَقِيّاً)(3) و بالاترين بها را براى تقوا قائل شده است.
💢حقيقت اين است که تقوا احساس مسئوليت از درون است که از يک سو زاييده ايمان قوى است و از سوى ديگر سرچشمه اطاعت و پرهيز از گناه است.
💢تعبير به حاجت در مورد خداوند; نه به اين معناست که خداوند احتياج به بندگان دارد. حاجت در لغت تنها به معناى نياز و فقر نيست، بلکه گاه به معناى درخواست نيز آمده است.
پی نوشت:
1. حجرات، آيه 13.
2. بقره، آيه 197.
3. مريم، آيه 63.
موفق باشید
Sa🌿
10.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
⁉️ توجیه کسانی که در مقابل امام حسین علیه السلام ایستادند ولی حضرت را میشناختند چی بود؟
📣 استادمحمدیشاهرودی
#شبهات_محرم
ı👇با#دنیای_پاسخ حاضرجوابباش
@PasokhWorld
ı👆جوابشبهاتمُحرم
13.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❓سوال
⁉️ شهادت امام حسین علیه السلام عاقلانه بود یا عاشقانه؟
📣 استادمحمدیشاهرودی
#شبهات_محرم
ı👇با#دنیای_پاسخ حاضرجوابباش
@PasokhWorld
ı👆جوابشبهاتمُحرم
بسم الله الرحمن الرحیم 🔸سهم روز چهارشنبه🔸
موضوع: شرح نهج البلاغه ۱۴۰۳/۴/۲۷
شرح خطبه ۱۸۳- آیت الله مکارم ،دشتی،لاهیجی
خطبه ۱۸۲- ابن میثم، فیض الاسلام، زمانی
●خطبه 183● نهج البلاغه؛ بخش سوم: توصیه به تقوا و ترک دنیا
پيام امام اميرالمؤمنين عليه السلام، ج7، ص: 114-108
💢امام(عليه السلام) در ادامه اين سخن به بيان دليل رعايت تقواى شديد در پيشگاه الهى پرداخته، مى فرمايد: «پرهيزکارى در برابر خداوندى پيشه کنيد که همواره در پيشگاه او حاضريد و زمام شما به دست اوست و حرکات شما در اختيار او قرار دارد»: (فَاتَّقُوا اللهَ الَّذِي أَنْتُمْ بِعَيْنِهِ، وَ نَوَاصِيکُمْ(4) بِيَدِهِ، وَ تَقَلُّبُکُمْ(5) فِي قَبْضَتِهِ).
💢آرى عالم محضر خداست و زمام اختيار همه به دست اوست، هر چند بندگان را در اعمالشان آزاد قرار داده; ولى اين آزادى به معناى سلب قدرت از ذات پاک او نيست.
در ادامه براى تأکيد بيشتر مى افزايد: «کسى که اگر کار خود را پنهان کنيد مى داند و اگر آشکار سازيد مى نويسد. پاسداران والامقامى براى ثبت اعمال شما گماشته که از حفظ هيچ حقّى غفلت نمى ورزند و چيزى را بيهوده ثبت نمى کنند»; (إِنْ أَسْرَرْتُمْ عَلِمَهُ، وَ إِنْ أَعْلَنْتُمْ کَتَبَهُ ; قَدْ وَکَّلَ بِذلِکَ حَفَظَةً کِرَاماً، لاَ يُسْقِطُونَ حَقّاً، وَ لاَ يُثْبِتُونَ بَاطِلاً).
4. «نواصى» جمع «ناصية» به معناى موهاى پيش سر و اشاره به قدرت قاهره خداوند و کنايه از سلطه او بر همه چيز است.
5. «تقلّب» در اينجا به معناى «تصرّف» و هرگونه دگرگونى است، اشاره به اين که همه حرکات شما در دست قدرت اوست.
موفق باشید
Sa🌿