فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥واقعا خداروشکر، داشتیم ژاپن میشدیم که انقلاب شد!
🗣 احمد قصری 🇮🇷
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
بسم الله الرحمن الرحیم 🔸سهم روز جمعه🔸
موضوع: شرح نهج البلاغه ۱۴۰۳/۶/۱۶
شرح خطبه ۱۸۵- آیت الله مکارم ،دشتی،لاهیجی
خطبه ۱۸۴- ابن میثم، فیض الاسلام، زمانی
خطبه 185 نهج البلاغه؛ بخش سوم: آفرینش مورچه
پيام امام اميرالمؤمنين عليه السلام، ج 7، ص: 166-156
💢کوتاه سخن اينکه گاه انسان آثار مختلفى از نظر کوچکى و بزرگى يک پديده آورنده مى بيند; مثلا ساعتهايى را که به اندازه يک سانتى متر است و ساعتهايى که چند متر طول و عرض آن است يا کتابى را که چند صفحه پايان يافته با کتابى که دوره آن ده ها جلد است هنگامى که انسان آنها را با يکديگر مقايسه مى کند و اصول کلّى حاکم بر آن را يکسان مى بيند و ادبيّات خاصّى که در آن کتاب کوچک و بزرگ به کار رفته هماهنگ مشاهده مى کند مى فهمد هر دو اثر از يک منبع، سرچشمه گرفته و پديد آورنده هر دو يکى است.
💢سپس به نکته مهم ديگرى در تکميل اين سخن پرداخته مى فرمايد: «(به يقين) بزرگ و کوچک، سنگين و سبک، قوىّ و ضعيف، همه در خلقتش يکسان است و در برابر قدرتش همگون»; (وَ مَا الْجَلِيلُ وَ اللَّطِيفُ، وَ الثَّقِيلُ وَ الْخَفِيفُ، وَ الْقَوِيُّ وَ الضَّعِيفُ، فِي خَلْقِهِ إِلاَّ سَوَاءٌ).
💢اشاره به اينکه کوچک و بزرگ و آسان و مشکل نسبت به موجودى تصوّر مى شود که قدرت و نيروى او محدود باشد. آنچه از استعداد او بيرون است ممتنع، و آنچه به اندازه آخرين حدّ استعداد اوست مشکل و آنچه کمتر از قدرت اوست آسان است; ولى ذات پاک خداوند که قدرتى نامحدود دارد همه اينها در برابرش يکسان است; حرکت دادن کلّ منظومه شمسى با حرکت دادن يک ذرّه غبار براى او تفاوتى نمى کند و آفرينش مورچه هاى بسيار ريز با درختان بسيار بلند و قوى پيکر براى او يکى است.
💢براى يک مورچه برداشتن يک دانه گندم با دو دانه بسيار فرق مى کند; ممکن است يکى را به آسانى بردارد و براى برداشتن دومى بسيار خسته و ناتوان گردد، در حالى که ما انسانها در اين دو کمترين تفاوتى را احساس نمى کنيم. همچنين ما در تصورات ذهنى خود مى توانيم يک قطره آب را تصوّر کنيم و به همان سادگى و آسانى يک درياى بى کران و موّاج را. اين مثالها مى تواند عمق بحثى را که درباره قدرت بى پايان خدا در بالا گفتيم، روشن سازد.
موفق باشید
Sa🌿
بسم الله الرحمن الرحیم 🔸سهم روز شنبه🔸
موضوع: شرح نهج البلاغه ۱۴۰۳/۶/۱۷
شرح خطبه ۱۸۵- آیت الله مکارم ،دشتی،لاهیجی
خطبه ۱۸۴- ابن میثم، فیض الاسلام، زمانی
خطبه 185 نهج البلاغه؛ بخش سوم: آفرینش مورچه
پيام امام اميرالمؤمنين عليه السلام، ج 7، ص: 166-156
نکته:
زندگى بسيار شگفت انگيز مورچه ها:
💢گرچه مورچه ها بر اثر کثرت و تنوّع و وجود بى شمارشان در کوه و صحرا و درون خانه ها، به صورت يک امر عادى درآمده و توجه عامّه مردم را هرگز به خود جلب نمى کند; ولى براى دانشمندانى که گاه بيست سال درباره زندگى آنها انديشيده اند بسيار شگفت آور است و مطالعات آنها درباره اسرار آفرينش مورچگان درهاى بزرگى را براى پى بردن به عظمت آفريدگار به روى ما گشوده است که به گوشه اى از آن ذيلا اشاره مى شود:
💢1. حيوانات و حشراتى که به صورت گروهى زندگى مى کنند کم نيستند; مانند بخشى از پرندگان و ماهيان و گوزنها و آهوها; ولى آنها که زندگى دسته جمعيشان بر اساس تقسيم کار است کم هستند و مورچگان يکى از شاخص ترين آنها هستند. مورچه هاى ماده وظيفه جمع آورى غذا، نگهدارى نوزادان و حتى نگهدارى مادر لانه (ملکه مورچگان) را بر عهده دارند. مورچه هاى نر کارشان بارور ساختن ملکه و ملکه کارش تخم گذارى است و جالب اين که نرها بعداز جفت گيرى مى ميرند. گروهى نيز به صورت نيروهاى مسلّح هستند که آرواره هاى قوى دارند و از لانه در برابر هجوم دشمنان پاسدارى مى کنند.
💢2. مورچه هاى کارگر (ماده ها) زمين را سوراخ مى کنند و به تدريج خاک را مى کَنَند تا محل مناسبى براى زندگى آنها در زير سطح زمين فراهم شود; ولى همه مورچه ها در زير زمين زندگى نمى کنند. گروهى از مورچه ها که آنها را مورچه نجار مى نامند، درون چوبها را سوراخ مى کنند و در آن لانه مى سازند.
💢3. مورچه ها در اندام کوچک خود که گاهى فقط به دو ميليمتر مى رسد تمام دستگاههايى را که در يک حيوان عظيم الجثه است، دارا هستند و حتى چيزى بيش از او دارند، پاهاى اضافى و شاخکهايى که آنها را با محيط خود آشنا مى سازد و عقل و هوش اجتماعى قوى و آينده نگرى.
موفق باشید
Sa🌿
بسم الله الرحمن الرحیم 🔸سهم روز یکشنبه🔸
موضوع: شرح نهج البلاغه ۱۴۰۳/۶/۱۸
شرح خطبه ۱۸۵- آیت الله مکارم ،دشتی،لاهیجی
خطبه ۱۸۴- ابن میثم، فیض الاسلام، زمانی
خطبه 185 نهج البلاغه؛ بخش سوم: آفرینش مورچه
پيام امام اميرالمؤمنين عليه السلام، ج 7، ص: 166-156
نکته:
💢4. بسيارى از مورچه ها، حشرات ديگر را به خدمت خود در مى آورند و از آنها استفاده مى کنند (در واقع نوعى دامدارى دارند) از جمله مورچه گندمزار يکى از اين نوع مورچه هاست. جانورى که مورد استفاده اين نوع مورچه قرار مى گيرد، شپشه هاى گياهى است. اين حشرات اگر خشمگين شوند مايع شيرينى مانند عسل ترشح مى کنند و مورچه ها از آن بهره مى گيرند. بعضى ديگر از مورچه ها، حشرات مخصوصى را که در پوست درختان تخم مى گذارند يا سوسکها را به خدمت خود در مى آورند.
💢5. اگر تعجب نکنيد گروهى از مورچه ها دست به کشاورزى مى زنند. نوعى مورچه که به نام مورچه چترى ناميده مى شود، باغچه اى در اطراف لانه خود ترتيب مى دهد و در آن قارچهاى کوچک مى پروراند. مورچه هاى کارگر براى رشد قارچها قطعات کوچکى از برگها را جدا مى کنند و با خود مى آورند. هنگامى که مورچه کارگر قطعه اى از برگ را با خود مى آورد گويى چترى بالاى سر دارد و به همين دليل به اين نام ناميده شده است.
💢6. نوعى از مورچه ها به مورچه هاى سپاهى ناميده شده اند که مانند عشاير از جايى به جاى ديگر کوچ مى کنند. آنها حشراتى واقعاً درنده هستند که حتى فيلها سعى مى کنند سر راه آنها قرار نگيرند و گرنه صدمه زيادى به آنها مى زنند. گروهى از اين مورچگان که در مناطق حارّه زندگى مى کنند گوشت خوارند و هرگاه دسته جمعى به جانورى حمله کنند به زودى از پاى در مى آيد و در مدت کمى همه عضلات حيوان را مى خورند و تنها اسکلتى از او به جاى مى ماند.
موفق باشید
Sa🌿
بسم الله الرحمن الرحیم 🔸سهم روز دوشنبه🔸
موضوع: شرح نهج البلاغه ۱۴۰۳/۶/۱۹
شرح خطبه ۱۸۵- آیت الله مکارم ،دشتی،لاهیجی
خطبه ۱۸۴- ابن میثم، فیض الاسلام، زمانی
خطبه 185 نهج البلاغه؛ بخش سوم: آفرینش مورچه
پيام امام اميرالمؤمنين عليه السلام، ج 7، ص: 166-156
نکته
💢7. مورچه ها معمولا سرى بزرگ و کمرى باريک دارند و نسبت به جثه خود بسيار قوى و پرزورند چنان که دانه اى را که چندين برابر آنها وزن دارد با دندان مى گيرند و از ديوار بالا مى روند کارى که براى هيچ قهرمان وزنه بردارى از انسانها امکان پذير نيست. آرى! مورچه بر خلاف جثه کوچک خود، به راحتى مى تواند بارهايى را که ده برابر خودش وزن دارد بلند کند يا جابجا نمايد.
💢8. آينده نگرى مورچه و مديريت او بسيار جالب است; در تابستان با الهام درونى به فکر زمستان سخت است در صورتى که چه بسا در طول عمرش هرگز زمستان نديده باشد. دانه هاى غذايى را به طرز مطلوبى نگهدارى مى کند; گاه آنها را از لانه بيرون مى آورد تا هوا بخورد و فاسد نشود و گاه آنها را به دو يا چند قمست تقسيم مى کند تا سبز نشود و فاسد نگردد، حتى نوشته اند دانه گشنيز را به چهار قسمت تقسيم مى کند، زيرا اگر کمتر از آن باشد سبز مى شود.
💢9. موقعيت شناسى مورچه عجيب است. بعضى از دانشمندان نوشته اند مورچه اى را در وسط دايره اى از آتش قرار دادند او براى نجات خود به هر سو حرکت کرد و چون راه فرارى پيدا نکرد سرانجام جان داد. نقطه اى را که او جان داده بود اندازه گيرى کردند درست مرکز دايره بود; يعنى دورترين نقطه به آتش اطراف.
10. مورچه ها انواع زيادى دارند که بعضى از دانشمندان بالغ بر چهارهزار نوع را شمارش کرده اند و تعداد مورچه هاى روى زمين را ده برابر مجموع انسانها مى دانند. مطالعات جديد نشان مى دهد که مورچه ها در زمينه حل مشکل ترافيک از انسانها پيشى گرفته اند. ميليونها مورچه صبورانه با دنبال کردن يک ساختار ساده «تک گذر» بهترين راه را براى رسيدن به مقصد در اسرع وقت و بدون تأخير در پيش مى گيرند.
💢شگفتيهاى دنياى مورچگان بسيار بيش از آن است که در بالا گفته شد و در اين زمينه کتابها يا مقالات فراوانى نوشته شده است و از اينجا روشن مى شود که اميرمؤمنان على(عليه السلام) در اين خطبه بر چه نقطه حساسى از آفرينش خداوند انگشت نهاده است.(12)
12. دائرة المعارف موسوم به فرهنگ نامه، نوشته موريس پارکر که توسط ده نفر از اساتيد دانشگاههاى ايران به فارسى برگردانده شده است; فرهنگ معين; مقالات مطبوعات روز و حياة الحيوان دمیری
موفق باشید
Sa🌿
🔷 زنان آمرلی از ترس، هر کدام یک نارنجک به خودشان بسته بودند تا قبل از اسیر شدن آن را منفجر کنند. آنها اسلحه به دست گرفته بودند تا در کنار مردانشان از شهرشان دفاع کنند. در چنین شرایطی بود که قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس با هلیکوپتر در قلب محاصره نشستند. نیروهای مدافع شهر آمرلی از دیدن فرمانده ایرانی و یار عراقیاش جان گرفتند. قاسم سلیمانی نیروهای مدافع شهر را سازماندهی کرد، با تدبیر او راههای ورود داعش به شهر بسته شد. بعد از نظم گرفتن اوضاع داخلی شهر با بیسیم نیروهای حشدالشعبی و ارتش عراق را از بیرون شهر هدایت کرد تا به نقاط آسیبپذیر حلقه محاصره که از هلیکوپتر شناسایی کرده بود حمله کنند. با هدایت نیروها از داخل و خارج شهر، حلقه محاصره داعشیها شکست و بیشتر نیروهایشان تار و مار شدند. زنان و دختران آمرلی بیش از همه، شاد بودند.
📗 برداشتی از کتاب "نامزد گلوله ها" سفری به زندگی شهید حاج قاسم سلیمانی
🌼🍃🌸🍃🌼🍃🌸🍃
🌐 shamiim.ir
🆔 @Shamimeashena
🌼🌻🌼🌻
💠 حضرت #امام_رضا علیه السلام : خداوند #سه_چيز رابه #سه_چيز ديگر مربوط كرده است و به طورجداگانه نمىپذيرد.
❶ نماز را با زكات ذكر كرده است ،
هركس نماز بخواند و زكات ندهد نمازش پذيرفته نيست .
❷ نيز شكرخود و شكر از والدين را با هم ذكر كرده است .
از اين رو هركس از والدين خود قدردانى نكند از خدا قدردانى نكرده است .
❸ نيز در قرآن سفارش به تقوا و سفارش به ارحام(نزدیکان) در كنار هم آمده است.
پس اگركسى به خويشاوندانش رسيدگى و احسان ننمايد، با تقوا محسوب نمىشود.
📚عيون اخبارالرضا ج۱ ص ۲۵۸
https://eitaa.com/hal_khosh/20105
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا گاهی در زندگی نا امید می شویم؟!
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸ضرورت احوالپرسی امام جماعت با مأمومین🔸
شیطان به انسان میگوید آقا تو اگر با این مریدت یا با این کسی که به نماز جماعت تو میآید سلام و تعارف کردی، مثل این است که میخواهی او را به خودت جذب کنی! نه، این ریا نیست؛ تظاهر نیست. چه گناهی دارد؟ چه بدی دارد که انسان به مأمومین خودش بگوید: «چکار میکنی؟ شغلت چیست؟» احوالپرسی چه ضرری دارد؟
ما بسیاری از ثوابها را از ترس گناه از دست میدهیم. این کلاهی است که شیطان سر ما میگذارد. خیرهای بسیاری از ما فوت میشود به خاطر همین حیاءها: «لا تَعمَلْ شَیئا مِنَ الْخَیرِ ریاءً وَ لا تَتْرُکْهُ حَیاءً» (١). آدم نباید از روی تظاهر احوالپرسی کند، اما خجالت هم نباید بکشد. برای خدا برو احوالپرسی کن.
—————————-
(١) هيچ كار خيرى را از روى ريا انجام نده و از سَرِ شرم، آن را ترک نکن.
@haerishirazi
قابل توجه آقایان: زن از شما فقط گوش دادن به حرف هایش را می خواهـد نه راه حل!
🔸بیشتر مردان نمی دانند که حرف زدن و درد دل کردن برای بالا بردن سطوح اکسی توسین، در مقابله با استرس، به زن کمک می کند.
🔸بدون درک این کشش زیستی، مرد به اشتباه گمان می کند که زن از او راه حل می خواهد، پس حرف زن را قطع می کند تا راه حل هایش را بگوید.
🔸مرد این کار را می کند چون حل کردن مساله یکی از روش های او برای بهبود حال خودش به هنگام فشارها و ناراحتی هاست.
🔸او می پندارد که این کار به زن کمک میکند. حل مساله سطوح تستوسترون مرد را بالا می برد ولی چندان تاثیری بر اکسی توسین زن ندارد.
کانال مشاوره دینی نور
┅═✿๑🍀🌺🌼🌸๑✿═┅
@moshavernoormalayer
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استوریهای مخصوص شهادت امام حسن عسکری(ع)
#با_امام_عسکری_علیه_السلام
#8ربیع_الاول
#ادعیه_اذکار
◾️ #صلوات_بر_امام_حسن_عسکری_علیه_السلام
➖ اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْبَرِّ التَّقِيِّ،
➖ الصَّادِقِ الْوَفِيِّ، النُّورِ الْمُضِيءِ،
➖ خازِنِ عِلْمِكَ، وَالْمُذَكِّرِ بِتَوْحِيدِكَ،
➖ وَوَلِيِّ أَمْرِكَ، وَخَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ الْهُداةِ الرَّاشِدِينَ،
➖ وَالْحُجَّةِ عَلَىٰ أَهْلِ الدُّنْيا،
➖ فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ أَصْفِيائِكَ وَحُجَجِكَ وَأَوْلادِ رُسُلِكَ يَا إِلٰهَ الْعالَمِينَ.
📝 خدایا درود فرست بر حسن بن علی بن محمّد،
نیکوکار، پرهیزگار، صادق، وفادار،
نور تابنده، خزانهدار دانشت،
بهیاد اندازهی توحیدت و سرپرست فرمان و قانونت و یادگار پیشوایان دین،
آن راهنمایان رشد یافته و حجّت بر اهل دنیا، پس بر او درود فرست ای پروردگار،
برترین درودی که بر یکی از برگزیدگان و حجّتهایت و اولاد رسولانت فرستادی، ای معبود جهانیان.
📚 منابع:
۱. زاد المعاد، ج ۱، ص ۳۰۹
۲. البلد الأمین، ج ۱، ص ۳۰۳
11000-fa-hadis141-imam-hasan-a (1).pdf
707.7K
141 حديث از حضرت امام حسن عسكري عليه السلام
مشخصات كتاب:
سرشناسه:مركز تحقيقات رايانه اي قائميه اصفهان،1393
عنوان و نام پديدآور:141 حديث از حضرت امام حسن عسكري عليه السلام/ واحد تحقيقات مركز تحقيقات رايانه اي قائميه اصفهان .
مشخصات نشر ديجيتالي:اصفهان:مركز تحقيقات رايانه اي قائميه اصفهان ، ۱۳93.
مشخصات ظاهري:نرم افزار تلفن همراه ، رايانه و كتاب
موضوع: احاديث شيعه -- قرن ۱۳ق. ، خاندان نبوت -- احاديث ، خاندان نبوت -- فضايل
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
╭┅─────────┅╮
𖡨⃟ٖٖ𖠷͚̥̆̑⃟📚══✼🍃🌺🍃●═┅┄•
📲کتابخانه موبایلی