همه مردم جمع شده بودند و به انتظار یک رویداد بزرگ، لحظهشماری میکردند. روز امتحان مردی بود که ادعای پیامبری داشت. یک طرف، بزرگترین ساحران مصر بودند که با سحرشان هر بینندهای را مسحور میکردند. طرف دیگر اما موسی بود با عصایی در دست.. بدون تشریفات و خدم و حشم!
- موسی تو میاندازی یا ما بیندازیم؟
- شما بیندازید..
باقی قصه را همه میدانیم. ساحران ایمان آوردند چون فهمیدند کار موسی و عصایش از سحر و جادو گذشته است. ایمانی آوردند که با تهدید های جلادی چون فرعون هم متزلزل نشد!
گاهی برای ایمان آوردن به دنبال چنین معجزاتی هستیم. عصایی به اژدها تبدیل شود، مردهای زنده شود یا ماه به دو نیم شود. کار این معجزات بیش از همه، اتمام حجت است. اما زندگی مومن هر روزش با معجزه میگذرد. زندگی بدون معجزه زندگی نیست مردگی است..
مولای ما فرمود: هر کس آنچه بین او و خداست را اصلاح کند خداوند آنچه ما بین او و مردم است را اصلاح میکند و هر کس امر آخرتش را اصلاح کند خدا امور دنیایی او را اصلاح میکند..¹
تو رابطه ات را با خدا اصلاح کن. بین تو و خدا چیزی نباشد که رابطهات را با خدا را خراب کند. اگر به اینجا رسیدی دیگر راحت باش! دغدغه عزت و آبرویت را نداشته باش! فقر و شغل و ازدواج و کلا دنیایت ذهنت را درگیر نکند! خدای موسی، خدای تو هم هست. با خدا باش. ببین چه باید بکنی تا این رابطه اصلاح شود. چه کنی تا او راضی شود. دیگر بقیه اش دست تو نیست. او خدای قادر، مهربان و عالم است. به این سه ویژگی خدا خوب فکر کن. تو برو به سمت خدا. رابطه ات که اصلاح شد خدا میشود مسئول کارهای تو. درست کردن کارهایت با اوست. راحت میشوی. دیگر آرام و شاد باش که کارهایت را خوب کسی به عهده گرفته است.
اگر به خدای معجزهگر ایمان داری، به یاری او ایمان داشته باش. او گاهی تا لب دریا تو را میکشاند، از پشت سر هم فرعونیان را میرساند و تو آنجا باید آرام باشی.. نترس. مسئول جان هزاران نفر از بنی اسرائیل، خداست نه تو! تو وظیفه ات را انجام دادی. او خدای معجزهگر است. او همیشه همراه توست و همه جا حواسش به تو هست. پس در جواب اطرافیانت با آرامش بگو خدایم با من است.²
کسی که این معجزات را در زندگی ندارد بیچارهای است که به حال خودش و محاسبات مادیاش رها شده. خودش را حلّال همه مسائل میداند. بیچاره باید بار همه مشکلاتش را به تنهایی به دوش بکشد..!
پایت را از زندگی خودت بیرون بکش! مومن، بندگی میکند و خدایش کار دنیایش را با معجزهها اصلاح میکند. پس منتظر معجزههایت باش...
۱) حکمت ۸۹
۲) شعراء، ۶۸-۶۰
@ghorbani_hamedani
آقای پدر!
همسرت نیاز به تجدید قوا دارد. گاهی بچهها را به شخص امینی بسپارید و باهم بیرون بروید. ساعتی فارغ ازهمه مشکلات، عاشقانه با هم گپ بزنید. این بیرونرفتنهای دونفره برای هردو به خصوص خانم نیاز است تا بتوانید با انرژی و نشاط زیاد، مشکلات زندگی وفرزندان را مدیریت کنید.
@ghorbani_hamedani
برخی افراد برای برنامه ریزی زندگی، به مشاور مراجعه می کنند که البته کاری لازم است! دلیل این مراجعه این است که احساس می شود مشاور بهتر می تواند برنامه ریزی کند.
#بندگی یعنی خدا بهتر از من برای من برنامهریزی میکند. برنامه بنده از الان تا آخر عمر فقط عمل به برنامه ریزی خداست. کار بنده صرفا شناخت این وظیفه است. اینکه به کجا میرسیم و چگونه این مسیر را طی میکنیم در اختیار ما نیست.
به برنامه خدا اعتماد کنیم..
@ghorbani_hamedani
اگر درونمان را درست کردیم هیچ مشکلی از بیرون از وجود ما نمیتواند ما را افسرده کند! وقتی بر اثر حرف دیگران یا رفتار نامعقول آنها به هم میریزیم و افسرده میشویم، یعنی درونمان آنگونه که باید آباد نیست. شادی دائمی سهم دلهای آباد است...
@ghorbani_hamedani
پسر دلش نان تازه خواست. قبل ازرفتن، پدرش هم به او گفت نان بخر. در این مورد، نان خریدن پسر مطابق خواست پدر است نه تابع دستور او.
گاهی اعمال ما هم صرفا مطابق با خواست خداست نه تابع آن. علاقهمند به حضور در فجازی هستیم اما آن را به نام خدا فاکتور میکنیم.
@ghorbani_hamedani
استاد اهل مکاشفهای شاگردش را دید.
گفت چرا در دلت طناب میبینم؟
عرض کرد به دنبال طنابی برای پهن کردن
لباس هستم.
فرمود بگرد؛ اما چرا طناب، دلت رامشغول کرده؟
اصل توکل خالی کردن دل است. مشکل، کار زیاد
نیست! مشکل، دلمشغولی است...
کار را انجام
بده؛ اما دلنگرانش نباش...
@ghorbani_hamedani
«بندگی» یعنی آزادی از همه دغدغهها و غمها..
چه کار داریم چه میشود؟ مگر نه اینکه اگر بندگی کنیم خدا آنچه که بیشترین صلاح ما در آن است را برای ما میفرستد؟ مگر نه اینکه هرچه پیش سالک آید خیر اوست؟
بنده از همهٔ قیود آزاد است... بندگی کن و شاد و آزاد باش؛ همه چیز خوب میشود..
@ghorbani_hamedani
وقتی خدا در دلت بزرگ شد،
همه چیز غیر او در چشمت کوچک میشود.
آن وقت است که به شادی و آرامش
دائمی میرسی. نه دادن هدیههای کوچک
دنیایی برایت جذاب است و
نه گرفتنشان ناراحتت میکند.
می شوی رفیق خدا..
نه از چیزی میترسی و
نه چیزی غمگینت میکند!
راحت میشوی...
خوش باش که در طریقت ما کافریست رنجیدن..
@ghorbani_hamedani
رنجهای هر انسانی مانند اثر انگشت مخصوص خود اوست! رنج، مربی انسان است در مبارزه با خودخواهیها... اینکه در روایت فرمود: "تعداد مسیرهای رسیدن به خدا به تعداد انسانهاست"، به این معناست که هرکس باید با سختیها و امتحاناتی روبرو شود که برای رشد او مفید است و چه بسا همین رنجها برای دیگران مضر باشد! حتی ظاهر یک سختی مانند فقر و بیماری ممکن است برای دو نفر به یک میزان تولید رنج نکند و یکی بیش از دیگری آزار ببیند. هیچ انسانی تا در دنیاست از رنج جدا نیست اما رنج هرکس متناسب با خودش است. اینکه هرکس چه رنجی را باید تحمل کند به دست خالق و مربی مهربان انسان است. پس به تقدیرش راضی باشیم و از رنج، نرنجیم...
@ghorbani_hamedani
طبق قانون پایستگی رنج، تا دردنیا هستیم #رنج از بین نمیرود!
بلکه از رنجی به رنج دیگر تبدیل میشود...
کسی که از رنج در زندگی شکایت میکند، مانند کسی است که درون آب میرود و از خیسشدن شاکی است!
اگر از رنج افسرده میشویم نشان میدهد هنوز قوانین دنیا را نمیشناسیم؛ و وقتی قوانین دنیا را نمیشناسیم، یعنی شانسی برای رسیدن به #شادی نداریم...
@ghorbani_hamedani
تمام دین خلاصه دریک چیز است:
"خالص شدن از غیر"
مُخلَص کسیست که هیچ رفتاری حتی افکارش هم بوی نفسانیت نمیدهد. هرقدر خالص شویم به همان اندازه "مقدس" میشویم. شیطان درحریم مقدس راه ندارد! اینکه گفت: «جز بندگان مخلصت همه را اغوا میکنم»، نه برای آن است که دلش به حال آنها میسوزد! بندگان مخلص را اغوا نمیکند، چون در آنها راه ندارد...
@ghorbani_hamedani
وقتی میوهای را فشار میدهیم آنچه درون اوست بیرون میریزد. اگر میوه سالم باشد آب میوه هم سالم و خوشمزه خواهد بود اما اگر درون میوه فاسد شده باشد آنچه از میوه بیرون میآید بدبو و تلخ خواهد بود!
انسان وقتی در فشار سختیها قرار میگیرد آنچه درونش است را بیرون میریزد. واکنش ما در هنگام شنیدن یک حرف نامربوط یا قرار گرفتن در یک صحنه محرک نشان میدهد ما چه هستیم..
یکی از خواص #رنج این است که مانند آینه ما را به خودمان نشان میدهد. رنج بهترین افسردگیسنج است. اگر در مواجهه با سختیها دچار افسردگی شدیم یعنی هنوز خودخواهی و منیت را مهار نکردهایم...
@ghorbani_hamedani
گاهی گوشهای بنشین و به این فکر کن خدا چقدر دوستت دارد. رنجهایت را چندلحظه فراموش کن! تصور کن خاص ترین موجود، بینهایت عاشق توست... گاهی سجده کن و با گریه بگو من که کاری برایت نکردم! چرا اینقدر دوستم داری؟ چقدر من خوشبختم که محبوب توام... حتی اگر به این مطلب باور نداری، این کار را بکن. کمکم عاشقش میشوی..
@ghorbani_hamedani
انسان برای رسیدن به حال خوب، چارهای ندارد جز قربانیکردن منیتهایش! زندگی، میدان مبارزه برای رسیدن به حال خوب است و حوادث زندگی زمینهٔ این مبارزه را فراهم میکنند تا انسان با منِ خودخواهِ خود بجنگد و بر آن غلبه کند. آنکه در مقابل خواهشهای بینهایت نفسش مغلوب شود افسرده میشود و آنکه فاتح این میدان شود، به شادی مطلق میرسد... ازدواج، فرزندآوری و تلاش برای کسب روزی حلال، بهترین عرصهها هستند برای این مبارزه.
@ghorbani_hamedani
بزرگترین اتفاق عالم، خلقت انسان است؛ کسی که باید پرورش یابد و خدا همهٔ عالم را وقف تربیت او کرده است.
مادری یکی از جلوههای مهم تربیتی خداست؛ همانطور که پیامبری چنین است. شأن مادری را با شستن لباس و عوض کردن پوشک و... پایین نیاوریم! مادران جانشینان انبیاء در خانه برای تربیت ولی خدا هستند...
@ghorbani_hamedani
اگر بنده باشیم، میدانیم آنچه بر سرمان میآید، بیش از ظرفیت وجودیمان نیست! چون امتحان است و مربی این امتحان، مهربانتر از آن است که چیزی بیش از توانمان بر ما تحمیل کند؛ و غرضش هم از این امتحانات تنها رشد ماست..
همهی عالم در دست این مربی ارحم الراحمین است؛ پس نگران سیل بلاها نباشیم!
البته که اگر کسی مستحق عذاب شد، حرف دیگریست..
@ghorbani_hamedani
هو الحَي
دختر خوبم؛
اگر با پیامبر هم ازدواج کنی، زندگی همراه رنج، فقر، تهدید جانی، هجرت و... خواهد بود!
دنیا رنجخانه است؛ چه با همسر و چه بدون او.. با ازدواج ممکن است رنجها عوض شوند اما کم نمیشوند! تنها راه رهایی از رنج، فهم حکمت رنج و قبول آن است. همانطور که شادی پیروزی، سهم ورزشکاریست که حکمت رنج تمرین را میفهمد و آن را میپذیرد.
@ghorbani_hamedani