✍ پورخردمند
اهم سخنان مقام معظم رهبری
« مشهد الرضا ۱۴۰۲ »
🔵 تحقیقٱ اینجا (مشهد) بهترین نقطه ایران و محل تنزل ملائکه الهی ست.
🔵 مسائل اساسی باید با افکار عمومی مطرح شود و با استقبال مردم تحقق پیدا می کند .
🔵 بعضی در داخل در همسویی با دشمن دنبال تغییر هستند مثل تغییر قانون اساسی .
دشمن با اندیشه های امام ؛ ولایت فقیه ؛ انتخابات و ۲۲ بهمن مخالف هست.
🔵 استکبار با تهدید و تطمیع دنبال خواسته های خود است .
🔵 از جمله نقاط قوت نظام میتوان به استحکام درونی ؛ غلبه ملت بر زنجیره خصومت چند ده ساله دشمن اشاره کرد .
🔵 باید با هوشیاری به نقاط قوت خود ضربه نزنیم ؛ برخی علاقمندان انقلاب از این مسئله غفلت میکنند .
🔵 مهمترین نقطه ضعف ما تصدی گری افراطی دولت در اقتصاد هست .
🔵 دخالت دولت کمتر و در مقابل نظارت قوی داشته باشد ؛ واگذاریها در مواردی به ضرر مردم تمام شد .
🔵 ضعف دیگر اقتصاد ما ؛ وابستگی به نفت خام هست .
🔵 وابستگی به دلار ضعف هست ؛ کشورهایی با پول ملی توانستند پیشرفت کنند .
🔵 رشد اقتصادی ضعیف هست . برای بخش خصوصی باید اعتماد سازی کرد .
🔵 اشکال دیگر اینست که در زمینه مشارکت مردم در اقتصاد ؛ فکر اساسی نکردیم .
🔵 در تجارت خارجی کم تحرک هستیم .
🔵 در بخش تقنینی باید تحول صورت گیرد و قانون گذاری سنجیده تر شود .
🔵 سالهاست می گویند نظام را به زانو در میآوریم ؛ رهبری می گوید غلط می کنید .
🔵 مردم در اغتشاشات به دشمن سیلی زد و در آینده هم خواهد زد .
🔵 باید از اصراف و تجمل گرایی پرهیز کرد
🔵 باید در مردم امید آفرینی کرد .
@ghotbnama1
.
. ❇️ با دم شیر بازی نکن ؛ خطر دارد ❇️
✍ پورخردمند
◾️در خبرها آمده است که رسانههای آذربایجان برای ایران خط و نشان کشیده اند :
ایران باید بداند که ارتش مظفر آذربایجان توانایی جلوگیری از تحریک هر کشوری را دارد لذا حد خود را بدانید!
✅ اولا مدتی ست دولت آذربایجان با صحنه گردانی « رژیم ۲۵ سال آینده را نخواهد دید » سلسله اقدامات تحریک آمیز را بر علیه ایران با هدف کشاندن بازیگران فرا منطقه ای به قفقاز آغاز کرده و بنظر میرسد الهام علیف پا جای پای زلنسکی میگذارد که با تحریک اروپا و آمریکا وارد جنگ ویرانگر با روسیه گردید .
✅ ثانیا در بی عرضگی شما همین بس که منطقه قره باغ را بعد از سی سال اشغالگری توسط ارمنستان با کمک ترکیه و پاکستان و اسقاطیل توانستید آزاد کنید اما ایران ؛ مهد شیران هفده هزار کیلومتر مناطق اشغالی خود را نه از چنگ عراق بلکه از دست چهل و شش کشور به تنهایی درآورد پس لاف در غریبی نزنید.
✅ ثالثا قاطبه مردم آذربایجان دلشان با مردم ایران است چون آذربایجان پاره تن ماست اما چه کنیم که سران رژیم باکو نمی خواهند یا نمیتوانند این حقیقت را درک کنند .
✅ رابعاً سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران عمق بخشی به گسترش مناسبات همه جانبه و حسن همجواری با همسایگان خود می باشد اما طبیعی ست که با قدرت و قوت از منافع ملی خود صیانت کرده و در نیل به آن تردیدی به خود راه نخواهد داد لذا اظهارات غیر مسئولانه و تنش زا نظیر آنچه در برخی از رسانه ها و مقامات رژیم باکو ملاحظه میگردد فرصت همکاری را با ابهام و چالش مواجه خواهد کرد .
.✅ خامسا حاکمان آذربایجان باید بدانند از سه جبهه عبری ؛ عربی ؛ غربی که روی آنها حساب باز کرده اند ؛ اولی با آشوبهای اجتماعی بیسابقه روبروست ؛ دومی که یواش یواش سرود سلام فرمانده را تمرین می کنند و از آنطرف می گویند وقت آنست که سوریه به اتحادیه عرب برگردد دلمون براش تنگ شده و سومی هم در آتش جنگی که در اوکراین بر افروخته ؛ گرفتار است .
✅ سادسا به کشورهای دیگر منطقه کاری نداریم اما در مورد ایران ؛ مهد شیران ؛ سرزمین دلیران ؛ دیار ستارخان و باقرخان و حاج همت و مهدی باکری و جهان آرا و حاج قاسم سلیمانی و .... تکه ای از تاریخ را یادآور می شویم باشد که عبرت بگیرید :
در سده هجدهم بخشهایی از قفقاز امروزی در اشغال ارتش عثمانی بود نادرشاه طی نامهای از پادشاه عثمانی خواست خاک ایران را ترک کند قبل از آنکه او را به خشم آورد پادشاه عثمانی پاسخ نامه را با شعر فارسی داد :
چو خواهی قشونم نظاره کنی
سحر گه نظر بر ستاره کنی
اگر آل عثمان حیاتم دهد
ز جنگ فرنگی نجاتم دهد
چنان بکوبم به گرز گران
که یکسر روی تا به مازندران
نادر شاه پاسخ کوبنده ای به سلطان عثمانی داد :
چو خورشید سعادت نمایان شود
ستاره ز پیشش گریزان شود
عقاب شکاری نترسد ز بوم
دو مرد خراسان دو صد مرد روم
اگر دست یزدان دهد رونقم
به اسکندریه زنم بیرقم
پس از آن نادر در نبردی سخت پاتال پاشا قدرتمندترین فرمانده عثمانی را شکست داد و قفقاز به آغوش ایران بازگشت.
سفیر روسیه هم نامه ای به دربار نوشت اسکندر جدیدی اینبار در ایران ظهور کرده که نهتنها روسیه بلکه تا قلب اروپا هم می رود لذا ارتش روسیه هم قفقاز را ترک کرد .
جناب علیف ! از تاریخ عبرت بگیر و با دم شیر بازی نکن ؛ و گر نه خود آئینه عبرت دیگران می شوی .
@ghotbnama1
.
❇️ ما و مخرج مشترک با دشمن ❇️
✍ پورخردمند
💢 مقام معظم رهبری در سخنرانی نوروزی خویش به نکته مهمی اشاره فرمودند که « هوشیار باشیم تا به نقاط قوت خود ضربه نزنیم برخی علاقمندان انقلاب از این نکته غفلت می کنند » معظم له سال گذشته نیز در ضیافت افطاری با دانشجویان ضمن توصیه به مطالبه گری فرمودند « مواظب سو استفاده دشمن بوده و سعی کنید هم در صورت بندی مسئله و هم در ارائه راه حل ها ؛ با دشمن مخرج مشترک پیدا نکنید » در تبیین هشدار رهبری نکاتی را یادآور میگردم :
✅ در اینکه مطالبه گری از الزامات جامعه پویا هست کاملا منطقی ست و الا جامعه با انسداد و عدم پیشرفت مواجه گشته و نشاط و بالندگی خود را از دست می دهد .
✅ از مولفه های مطالبه گری ؛ نقادی ست که باید مبتنی بر اصولی از قبیل نقد عالمانه ؛ مشفقانه ؛ هوشمندانه ؛ منصفانه ؛ خردمندانه و راه گشا باشد در غیر اینصورت مطالبه گر نمیتواند از حقوق مردم دفاع کند ؛ در واقع روح حاکم بر مطالبه گری باید اصلاح امور باشد .
✅ از آنطرف دشمن دنبال بر زمین زدن نظام اسلامی ست و در این میان از راههای مختلف اقتصادی و فرهنگی و بویژه جنگ شناختی و ادراکی که در حال حاضر مهمترین ابزار موثر در مدیریت ادراکات و مدیریت احساسات مردم و مسئولان است از طریق ایجاد شبهه بدنبال تشدید اختلافات داخلی ست .
✅ نکته قابل تامل که مورد بی دقتی قرار گرفته این است که عدم مرزبندی و رعایت خطوط فاصل با دشمن ؛ مثابه ای بازی در میدانی ست که نقشها و دیالوگ ها را دشمن طراحی میکند و در واقع او بازیگردان و ما بازیگر این صحنه عمل میکنیم . نقطه تلاقی ما و دشمن عدم مرزبندی ست که می شود مخرج مشترک ما و او .
✅ اینکه دولت ضعفهایی دارد و قابل نقد ؛ شکی نیست و باید این نقدها و مطالبات در مجرای منطقی و بدور از حب و بغض ها مطرح بشوند اما نباید به بهانه انتقاد ؛ انتقام بگیریم . باید مواظب باشیم جریانی که از روزهای اول روی کار آمدن این دولت ؛ آنرا ناکارآمد معرفی کرد که نتوانست بر اوضاع مسلط شود و مشکلات را حل کند و گرانیها را مهار کند یعنی مسببان وضع موجود که در هشت سال همه داشته های ما را شخم زدند و دولت را با تورم ۵۷/. و نقدینگی چهار هزار هزار میلیارد تومانی و دهها شاخص های نا امید کننده دیگر تحویل دادند امروز طلبکار شده اند .
✅ متاسفانه در این آشفته بازار سیاسی و هجمه هایی که از داخل و خارج بر علیه دولت صورت میگیرد تا به زعم خود به مردم القا کنند که با وجود یکدست بودن حاکمیت ؛ دولت انقلابی نتوانست بر مشکلات فائق آید پس دیگر نمیتوان به این نظام امید بست و تنها راه برون رفت از وضعیت موجود ؛ تجدید نظر نظام در سیاستهای اصولی خود میباشد.
✅ قصه زمانی پر غصه میشود که عدهای از جریانها و نیروهای انقلابی به نام انتقاد و بیان ضعفهای دولت که البته غیر قابل انکار هست کلید واژه هایی بکار میبرند که بسختی میتوان مرز بین جهت گیریهای اینان را با عملیات روانی دشمن تشخیص داد یعنی همان مخرج مشترکی که رهبری ما را نسبت به آن انذار دادند . کافی ست سری به گروهها و شبکه های اجتماعی بزنیم که بعضا افراد مومن و انقلابی اما در عین حال فاقد بینش و عدم شناخت به مختصات میدان جنگ ادراکی ؛ ناخواسته همان مسیری را می روند که دشمن طراحی کرده است . در واقع این مخرج مشترک ها باعث می شود هزینه دشمن کاهش و هزینه نظام افزایش پیدا کند ؛ دقت کنید :
▪️رییسی عوام فریب ترین و نامحبوب ترین رئیس جمهور بعد از انقلاب .
▪️با این افتضاحی که دولت ببار آورده ؛ دیگر نمیتوانیم از انقلاب دفاع کنیم .
▪️از انتخاب رئیسی پشیمانیم چون سفره مردم را کوچکتر کرد.
▪️رییسی مجری سیاستهای استعماری چین و روسیه هست .
▪️حرفهای رهبری تکراری ست .
▪️دولت رییسی مرد روزهای سخت نیست.
▪️مسئولین بفکر منافع خودشان بوده و از مردم بعنوان سپر بلا استفاده می کنند.
▪️جریان مدعی انقلابیگری ؛ فاقد برنامه و پرچمدار پوپولیسم میباشد .
▪️آقای رئیسی بیایید با استعفا و کناره گیری ؛ بیش از این جریان انقلابی را شرمنده نکنید .
▪️پیام نوروزی و سخنرانی رهبری هیچ امید مثبتی برای تحول نداشت .
▪️نظام در لبه پرتگاه قرار گرفته است .
✅ شرح این قصه به درازا کشید بیاییم ضمن نقد عالمانه و بیان نارساییها ؛ خدای نکرده و با کمال اعتذار با پز روشنفکری ادعا نکنیم که بدون تعصب دولت را نقد میکنیم به هوش باشیم که این باصطلاح انتقاد ؛ انتقامی ست که نظام سلطه اینبار نه بوسیله ایادی داخلی خود بلکه بدست من ؛ تو ؛ او از نظام و دولت مردمی میگیرد . در دام دشمن نیافتیم که این عجوزه عروس هزار داماد است.
✅ مراقبت کنیم تا مصداق سخن امام رضا (ع) نباشیم که فرمودند : گروهی که مدعی مودت ما اهل بیت هستند اما در دشمنی با ما از دجال بدترند اینان کسانی هستند که با دوستان ما دشمنی و با دشمنان ما دوستی می کنند .
@ghotbnama1
🌙ماه تمرین انتظار
همت زاده
مینویسم: «رمضان یعنی مانور انتظار»
و از خودم میپرسم چرا آنقدر رمضان عزیز است؟
چرا آنقدر توصیه شده به اعمال این ماه؟
و اگر قرار بود مانوری برای انتظار برگزار شود چه مانوری بهتر و جامعتر از رمضان که همهاش انتظار است؟
انتظار از آن لحظهای که دهان از خوردن میبندی تا افطار است و رمضان تکرار سی روزۀ افطار؛ انتظار و هی انتظار.
خرده انتظارهایی که به انتظاری بزرگتر که جامع تمام این انتظارهاست ختم میشود و آن هم عید فطر است.
اینجا فقط دهان بستن کافی نیست؛ باید صبر کنی، چشم ببندی،
باید به گوشَت بگویی نشنو، به قلبت بگویی احساس نکن، به تنت، به پوست و به شامهات که باید مهار شود، باید شکیبایی کند.
و باید ببخشی، باید بگذری تا برسی به دیدن هلال؛
هلالی که نه با رنگهای دنیا که با چیزی در درونت میبینی؛ همان دیدنی که لازمۀ دیدن موعود است.
انتظارهای تو در تو، گامهای خُرد که مقدمۀ یک گام بزرگ است و اگر از من بپرسی، میگویم رمضان شایستهترین تمرین است برای انتظار و بیشتر از هر چیز یادمان میدهد منتظر باشیم.
@ghotbnama1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببینید!
خواب اذربایجان برای ارمنستان
این ویدئو را منابع نزدیک به باکو منتشر کرده اند
@ghotbnama1
هدف پوتین از استقرار سلاح های اتمی تاکتیکی در بلاروس چیست ؟
🔸️روسیه در واکنش به ارسال سلاح های حاوی اورانیوم ضعیف شده به اوکراین اعلام کرد که تسلیحات اتمی تاکتیکی خود را در بلاروس مستقر خواهد کرد .
🔸️ این اقدام روسیه بازتاب زیادی در رسانه های جهان داشته است و کانال تفسیرگر به اثرات راهبردی آن در این یادداشت خواهد پرداخت.
1️⃣ سلاح های اتمی تاکتیکی عملکردی مشابه سلاح های اتمی راهبردی دارند با این تفاوت که قدرت تخریب آنها کمتر است .
🔸️به عبارت دیگر این سلاح ها بسیار مرگبار هستند اما برای صحنه های نبرد و نابودی خطوط گسترده رقیب و لشگرهای پرشمار زرهی طراحی شده اند و میتوانند تا شعاع چند کیلومتر مربع را نابود کنند .
2️⃣ قدرت سلاح های اتمی تاکتیکی از یک کیلوتن تی ان تی تا ۱۰۰ کیلوتن تخمین زده می شود . این سلاح ها زمانی توسعه یافتند که قدرت تخریب سلاح های اتمی راهبردی و بمب های هیدروژنی آشکار گشت و کشورهای جهان متوجه شدند که دیگر نمی توان از تسلیحات غیرمتعارف راهبردی استفاده کرد، زیرا بقای کره زمین و حیات انسان ها به خطر می افتد.
🔸️به دلیل فوق کشورهایی چون آمریکا و روسیه به سمتی رفتند که تسلیحات نامتعارفی تولید کنند که بتوانند در صورت لزوم آن را به کار گیرند .
3️⃣ تسلیحات اتمی تاکتیکی هم از طریق هواپیما پرتاب می شوند و هم می توان آن را روی موشک های کروز و بالستیک سوار کرد .
4️⃣ روسیه از استقرار تسلیحات اتمی تاکتیکی در بلاروس چند هدف را می تواند دنبال کند ؛
۱- واکنش تند، جدی و در سطحی بالاتر به ارسال گلوله های اورانیوم ضعیف شده از سوی انگلیس به اوکراین که قدرت نفوذ بسیار بالایی در زره پوش ها و سنگرهای بتونی دارند .
۲- نزدیک تر کردن سلاح های اتمی به کشورهای اروپایی و تهدید آنها به خصوص لهستان که مسیر اصلی ارسال تدارکات غرب به اوکراین است.
۳- تهدید ناتو و ارسال این پیام که روسیه تحمل شکست ندارد و اگر لازم باشد در نبردهای میدانی از سلاح های اتمی تاکتیکی استفاده می کند .
۴- تضعیف روحیه نظامیان و افسران ناتو در اوکراین با استفاده از تهدید به استفاده از بمب های اتمی تاکتیکی در نبردهای میدانی.
۵- داشتن دست بالاتر در مذاکرات احتمالی پایان جنگ ( که البته فعلا هیچ افقی برای اتمام بحران دیده نمی شود ) .
5️⃣ با توجه به این که سلاح های اتمی تاکتیکی قدرت تخریب راهبردی ندارند ، استفاده احتمالی از آنها بدون تردید واکنش متقابل از نوع مقابله به مثل را از سوی کشورهای غربی در پی نخواهد داشت
🔸️اما پیش بینی می شود در صورتی که پوتین سلاح های راهبردی اتمی را در جنگ اوکراین شلیک کند، اولا برنده و بازنده ای پس از آن وجود نخواهد داشت و تمام اروپا و خود روسیه و نظامیانش درگیر تبعات آن می شوند و دوم این که احتمال واکنش متقابل از سوی غرب کاملا متصور است.
6️⃣ سلاح های اتمی تاکتیکی مانند سلاح های هسته ای راهبردی دارای آلودگی رادیواکتیویته هستند اما آلودگی آنها به مراتب کمتر است .
📌 در پایان باید گفت روسیه قصد دارد با این اقدام هم اروپا و هم اوکراین را تهدید کند ، زیرا کمک های نظامی کشورهای عضو ناتو مانع از پیروزی روسیه در ۱۳ ماه گذشته شده است و پوتین قصد دارد با تصرف مجدد خرسون و احتمالا اودسا به هر شکل ممکن جنگ و بحران ناشی از آن را زودتر خاتمه دهد اما چنین چیزی حداقل در کوتاه مدت پیش بینی نمی شود .
@ghotbnama1
24.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماهنگ دیدنی با عنوان ( نیکونام های پروردگار )
اسماء الله الحسنی به زبان فارسی
بسیار زیبا و دلنشین
گروه همخوانی الغدیر تهران
شاعر: ایمان طرفه
کارگردان: کمال اشرفیان
@ghotbnama1
🔥مسئولانی که به عریانی اعتقاد دارند❗
🔻اگر در روزهایی که کرونا در اوج تاخت و تاز خود روزانه چند صد نفر قربانی می گرفت، مسئولی می گفت که «کاری نمی شود کرد و باید با کرونا کنار بیاییم»، قطعا با برخورد تند اجتماعی مواجه می شد و مجبور به ترک صندلی قدرت میشد.
🔻در همه گیری کرونا با مرکزیت ستاد ملی کرونا، علاوه بر اینکه حداکثر توان درمانی کشور به میدان آمد، پژوهشگران انواع واکسن و دارو، نیروهای مردمی و جهادی، صداوسیما و رسانهها، مساجد و اماکن مقدس و طلاب، نیروهای ارتش و سپاه و بسیج... همه پای کار بودند.
🔻تا جاییکه پلیس در برخی ایام با انواع مانع و حتی دپوی خاک! برخی جادههای اصلی را می بست و صداوسیما بخش زیادی از توان رسانهای و خبری خود را روزانه برای مبارزه با این ویروس منحوس متمرکز کرده بود.
🔻در کنار همه اقدامات بالا، دستگاههای نظارتی مراقب بودند که تا حد امکان منتقدان در چارچوب مشخصی حرکت کنند و موجب اختلال در سیاست اصلی کشور در مقابله با کرونا نشوند.
🔻اما چرا از تجربه شکست دادن کرونا در مورد ویروس فحشا و عریانی و موضوع کشف حجاب استفاده نمی شود؟
🔻آیا در زمان شیوع کرونا، مسئولان فقط مردم را به تقویت بدن در برابر کرونا دعوت می کردند که امروز برخی فقط از کار فرهنگی در برابر هجوم عریانی دم می زنند؟
🔻آیا روزی که با تمام توان، رعایت #فاصله_اجتماعی را الزامی می کردند، نگران موضوع #دوقطبی _اجتماعی بودند؟
🔻چرا زمانی که زدن #ماسک برای دریافت خدمات در بخش های عمومی و خصوصی الزامی شد، مساله محدود کردن آزادی های اجتماعی مطرح نمیشد؟
🔻آیا زمانی که پلیس برای بستن جاده ها و جریمه کردن خودروهایی که در زمان ها و یا مسیرهای غیر مجاز اقدام می کرد، کسی پلیس را به دخالت نظامیان در حوزه سلامت و پلیسی کردن فضا متهم میکرد؟
🔻آیا صدا و سیما فقط در شبکه سلامت به کرونا می پرداخت یا همه شبکه ها بدرستی درگیر اخبار و شیوههای درمان آن می کردند؟
🔻آیا برای درمان ویروس فحشا و عریانی دهها گروه پژوهشگر و دانشمند و شرکت دانش بنیان مانند درمان کرونا مشغول تولید داروی درمان اجتماعی هستند یا موسسات ذیربط اعم از معمم و مکلا در تعطیلات بهاری هستند؟
چطور حرم ها در ایام شیوع کرونا بسته شد ولی برخی اجازه بسته شدن فلان مرکز تجاری یا گردشگری که پرچمدار عریانی شده است را نمی دهند؟
🔻واقعیت تلخ این است که به نظر نگارنده علاوه بر اینکه ستاد ملی مقتدری در کشور برای مبارزه با فحشا وجود ندارد، «برخی» از مسئولان در قوای سه گانه و مجموعههای اجرایی، انتظامی و علمی ذیربط، منهای هوشمندی، اعتقاد محکم و کاملی به احکام اسلام ندارند و از شیوع کرونا در جامعه از شیوع گناه و فساد در جامعه بیشتر می ترسند در حالی که هر دو فورا باید درمان شوند...
#حجاب
#اقدامات_هوشمندانه_ترکیبی
✍حمیدرضا ابراهیمی
@ghotbnama1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
❇️ کاشت تهران ؛ برداشت پاریس ❇️
✍ پورخردمند
اینکه کسی باد بکاره ؛ طوفان درو میکنه رو شنیدیم ولی مورد داریم که طرف در تهران کاشته در پاریس برداشت کرده !!
یادتونه در اوج اغتشاشات در ایران ؛ مکرون در کاخ الیزه به مصی مو جلبک روحیه می داد و در آتش اغتشاشات می دمید و مرگ جمهوری اسلامی رو به تماشا نشسته بود ؟ حالا آتش فتنه دامن خودشو گرفته .
تناقض گویی قبیله شیطان حدی ندارد ؛ بریدن گلوی پلیس ؛ ماشین آتش زدن ؛ عملیات تروریستی در کف خیابانهای ایران را اعتراضات مدنی و تلاش برای آزادی می دانند اما اعتراضات در غرب به بهانه های مختلف از قبیل شورش بر علیه قانون ؛ اغتشاش و آشوب سرکوب می گردد . در غرب ؛ سلبریتی وطن فروش وجود نداره احیانا سلبریتی های ما نمی خوان موضع بگیرن یا خفه خون گرفته اند تا جیره و مواجب شون قطع نشه ؟
@ghotbnama1
🔥کارزار سنگین با دلارخوارها
#مهم
🔻در اوائل اسفند ۱۴۰۱ #دلار بعد از لمس محدودهی ۶۰، زمانی «شروع» به ریزش کرد که نه گروسی به ایران آمده بود و نه توافق با عربستان انجام شده بود.
🔻بلکه این شروع ریزش بدلیل اقدامات داخلی مانند راه اندازی مرکز مبادله و از آن مهمتر تشدید #پیمان_سپاری_ارزی بود.
🔻مهم: پیمان سپاری ارزی به این معناست که صادرکننده میپذیرد و تعهد می دهد که ارز بهدستآمده از فروش کالا و خدمات صادرشده به خارج از کشور را طی مدت معینی به کشور انتقال دهد و آن را بر اساس مقررات ارزی کشور و نرخ تعیینشده از سوی بانک مرکزی به یکی از بانکهای مجاز بفروشد.
🔻در ایران پیمانسپاری ارزی در سال ۱۳۱۹ تصویب شد و از آن تاریخ تاکنون چند بار قطع و وصل شده است و در برخی ادوار مانند دوره دکتر مصدق این پیمان به طور سفت و سخت اجرا شده است.
🔻تا اینکه در دولت خاتمی به موجب تصویب نامه 26 خردادماه 1381 هیات وزیران از تاریخ 1381.1.1 صادرات کلیه کالاها و خدمات از سپردن هرگونه پیمان و تعهد ارزی معاف گردید.
🔻در ۲۲ فروردین ۹۷ مجددا هیات وزیران وقت، پیمان سپاری ارزی را در قالب «دستورالعمل ساماندهی و مدیریت بازار ارز» تصویب کرد اما به نظر میرسد که با توجه به منافع بالای صادر کنندگان از تفاوت قیمت ارز، زور برخی از آنها بر دولت چربیده است.
🔸پ.ن: ظاهراً علت ناراحتی شدید رئیسجمهور در نشست مدیران عالی کشور در هفتم فروردین ۱۴۰۲، گردنکشی برخی از صادر کنندگان بود که با حمایت مافیای رسانهای و مجازی، پیمان سپاری ارزی را اجرا نمی کنند و با گران کردن دلار در داخل از سویی و در گامبعد با محاسبه قیمت محصولات خود بر اساس قیمت های ساخته شده دلار، در انفجار گرانی و تورم نقش بزرگی دارند.
🔸پ.ن۲: دولت کارزار سختی را با مدیران بیرحم این غولچههای اقتصادی و بازوهای کثیف رسانهای آنها دارد که کمک مردم در این کارزار سنگین سرنوشت ساز است.
✍حمیدرضا ابراهیمی
@ghotbnama1
.
❇️ ۱۲ فروردین تجلی جمهوریت و اسلامیت❇️
✍ پورخردمند
« وَ لَقَدۡ أَرۡسَلۡنَا مُوسَىٰ بِـَٔايَٰتِنَآ أَنۡ أَخۡرِجۡ قَوۡمَكَ مِنَ ٱلظُّلُمَٰتِ إِلَى ٱلنُّورِ وَ ذَكِّرۡهُم بِأَيَّام ٱللَّهِۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَأٓيَٰتٖ لِّكُلِّ صَبَّارٖ شَكُورٖ »
تبریک و تهنیت عرض میکنم یوم الله ۱۲ فروردین را خدمت ملت شریف ایران .
۱۲ فروردین در تقویم انقلاب اسلامی مهمترین رویداد بعد از دهه فجر و تجلی بارز مردم سالاری دینی و انتخاب نوع نظام سیاسی در قالب « جمهوری اسلامی » ست که باید همواره گرامی داشته شود . اشاره به آیه ۵ سوره ابراهیم در مقدمه ؛ ناظر بر این نکته هست که روزهای خدا ؛ باید به مردم یادآوری گردد ؛ از طرفی این روز تجلی و تجسم عینی حق تعیین سرنوشت هست که در ادامه به آن خواهم پرداخت .
🔵 چرا مردم به رفراندوم جمهوری اسلامی رای آری دادند؟
✅ پاسخ این سوال را باید در بستر شکل گیری نهضت و فلسفه قیام مردم به رهبری مرجعیت دینی بر علیه حکومت ستم شاهی جستجو کرد ؛ به این معنی که در دهه چهل در کنار تفکر و گفتمان دینی که در حاشیه بود تا جاییکه اندیشمندان غربی قرن بیستم را پایان ایدئولوژیهای دینی از جمله اسلامیسم می دانستند گفتمانهای دیگری اعم از چپ مارکسیستی ؛ راست لیبرالیستی ؛ گفتمان روشنفکری و گفتمان التقاطی فعال بودند و برخی از اینها نه در حاشیه بلکه در متن بودند اما چرا در بسیج عمومی موفق نبودند و نتوانستند مردم را همراه خود کنند ؟ چرا مردم دنباله رو نهضت امام خمینی شدند ؟ پاسخ اینست که اندیشه های امام برگرفته از عمق باورهای دینی و ریشه در اعتقادات مردم داشت که بواسطه حاکمیت چند هزار ساله طاغوت بویژه در دویست ساله گذشته که هیچ ارزش و اعتباری برای مردم قائل نبود و از طرفی حق تعیین سرنوشت که جزو حقوق طبیعی و مطابق با فطرت و خواست و میل بشری بود نادیده گرفته شده بود بر این اساس مردم خواسته های بحق و مشروع خود را در نهضت الهی - مردمی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران جستجو میکردند و تنها این گفتمان بود که به ندای درونی پاک انسانها پاسخ میداد و موجب بیداری و خودآگاهی میگردید به همین دلیل بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که خود مردم یکی از مولفه های اصلی آن بود در همه پرسی جمهوری اسلامی شرکت کردند و با رای قاطع دنبال تخقق آرمانهای تاریخی خود ؛ یکی حق تعیین سرنوشت بعنوان مهمترین موهبت خدا بر انسان بر اساس آیه شریفه « إِنَّ اللّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ » و دیگری احیای ارزشهای دینی و حاکمیت حکومت الله و سرنگونی حکومت طاغوت بودند و نیل به این هدف متعالی در قالب رای به « جمهوری اسلامی » امکانپذیر بود . مروری بر شعارهای مردم در طول پانزده سال مبارزه با رژیم پهلوی موید این انگاره هست .
🔵 آیا غیر از جمهوری اسلامی ، شکل دیگر سیاسی برای ایران متصور بود؟
✅ با نگاهی به نظامهای سیاسی موجود در جهان ؛ در میان انواع نظامهای سیاسی ؛ دو مدل بیشتر به چشم میخورد یکی نظام سلطنتی ( مطلقه و مشروطه ) که تقریبا هیچ نقشی برای مردم در اداره کشور قائل نیستند و در نقطه مقابل آن نظامهای جمهوری هستند که مردم پایه می باشند لذا از آنجائیکه نظام حاکم در ایران سلطنتی آنهم از نوع مطلقه بود و مردم دنبال تغییر این نظام بودند بنابراین بهترین مدل جایگزین همانا « جمهوری » بود .
در دوره گذار ( ۲۲ بهمن ۵۷ تا ۱۲ فروردین ۵۸ ) در انتخاب نوع نظام سیاسی دیدگاههای مختلفی وجود داشت :
_ عده ای معتقد به « حکومت اسلامی » بودند
_ گروهی « جمهوری » را پیشنهاد کردند
_ نهضت آزادی « جمهوری دموکراتیک اسلامی
و جریان انقلابی هم « جمهوری اسلامی » را پیشنهاد کردند .
حضرت امام (ره) در بیان تاریخی فرمودند « جمهوری اسلامی » نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد . ایشان حتی با عنوان « حکومت اسلامی » هم که بظاهر صبغه دینی بیشتری نسبت به « جمهوری اسلامی » داشت مخالفت کردند چرا که بشدت معتقد به نقش و جایگاه مردم در شکل گیری ؛ پیروزی و تداوم انقلاب داشتند و اینگونه نبود که امام نگرش ابزاری به مردم داشته باشند لذا اعتقاد راسخ امام این بود که نظام جایگزین بر دو پایه اصلی ( خدا _ مردم ) استوار است یعنی تجلی اراده خدا و اراده مردم تحت عنوان مردم سالاری دینی .
🔵 چرا امام به ایجاد مدل سیاسی حکومتی دست زد که تاکنون در دنیا نظیر نداشته است ؟
✅ در منظومه فکری حضرت امام ؛ هدف انقلاب صرفا تغییر یک رژیم سیاسی و جایگزینی رژیم دیگر مطابق آنچه در انقلابهای مرسوم دیده می شود نبود بلکه در کنار توجه به وجه جمهوریت نظام ؛ اهتمام جدی به اسلامیت نظام نیز داشتند و به جرات میتوان گفت که مدل جدیدی از مردم سالاری را به جهان عرضه کرد . نکته قابل توجه اینکه حضرت امام عنوان « جمهوری اسلامی » را زمانی که در فرانسه بودند مطرح کردند و این نشان از جامعیت فکری معظم له بود .
@ghotbnama1