فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیام زیارت عاشورا
باید مرز خود را با دشمنان اسلام مشخص کنیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فیلم دیدهنشده از «سلام» حاج قاسم سلیمانی به امام حسین علیه السلام در آخرین سخنرانی
تداوم انقلاب، نیازمند عاشورا
تقويت روحيه عزت حسيني يكي ديگر از نيازهاي ملت ما در زمانهاي است كه مستكبران عالم براي به ذلت كشاندن ملت ايران دست به دست هم شدهاند.
نهضت عاشورا همچون سرچشمه حقيقت و معارف بزرگ انساني در طول تاريخ سيراب کننده همه آنهايي بوده است که خوب زيستن و خوب مردن را آرمان زندگي خود قرار دادهاند. حماسه بزرگ کربلا تجلي شخصيت بزرگمردي است که به اسطوره عزت و آزادگي و آزاديخواهي و عدالتطلبي تبديل شده و در قله مرتفع تاريخ ايستاده است و همه مجاهدان و مبارزان راه حق را سيراب ميکند
🇮🇷
💢وفاداری علمدار کربلا
✳️بعد از واقعه عاشورا، لشکریان عمرسعد، وسایل غارت شده شهدای كربلا را نزد یزید بردند. در میان آن وسایل پرچم بزرگی بود.
✔️یزید و وزیران ومشاوران ،همه نسبت به این پرچم بهت زده بودند چون همه جای چوبه پرچم، سوراخ شده و آسیب دیده و تنها جای یک دست بر روی چوبه آن سالم بود.
✔️یزید از روی حیرت و تعجب پرسید: این پرچم را چه كسی حمل می كرد؟ گفتند: عباس بن علی (علیهما السلام) (ابوالفضل العباس).
✔️یزید از روی تحیر و تعجب برای تجلیل از پرچمدار كربلا سه بار برخاست و نشست. سپس رو به حاضران كرد و گفت:
"به این پرچم بنگرید كه بر اثر صدمات و ضربه ها، هیچ جایش سالم نمانده است؛ جز دستگیره پرچم. این نشان از وفاداری علمداری دارد که تحت هیچ شرایطی علم را رها نكرده است.
✔️درس ولایتمداری قمر بنی هاشم در تمامی ماموریت هایی که بر عهده داشت اعم از علمداری، سقایی ، حافظ خیام و جان اباعبدالله بودن الگوی همگان بویژه در شرایط سخت ودشوار امروز جامعه ماست.
✳️درس ولایتمداری از عاشورائیان دشت کربلا را باید در ماندگاری بیش از چهل سال از انقلاب اسلامی دانست که رمز آن اتصال امت به امام بوده است .
✔️به نقل از یکی از بزرگان : اگر امت بی امام خطر ندارد واگر امام بی امت اقتدار ندارد اما قطعا امت متصل به امام شکست ندارد . این تجربه موفقیت آمیز ، بیش از چهل سال است که انقلاب اسلامی ایران در اوج دشمنی ها وکینه توزی های دشمنانش، با خود به همراه دارد و با افتخار به پیش می رود.
✍#حسین_عباسیان
🇮🇷
🔆 لقمه حرام
همهی ما مستعد “حر” شدن و همهمان مستعد “عمرسعد” شدنیم. میپرسی چطور؟ جواب خیلی ساده است. حر، سردارِ لشکر یزید بود و حقطلب؛ عمرسعد، آشنا با مرام اهل بیت و حقستیز.
روز عاشورا امام حسین(ع) خطاب به لشکریان یزید میفرماید اینکه کلامِ من در شما اثر نمیکند اثر ِ لقمههای حرام است.[1]
لقمهی حرام ممکن است اشکِ چشم را نخشکاند اما قطعا نورانیت قلب را از بین میبرد و قلبِ تاریک چهها که نمیکند؟! شنیدهایم دیگر؛ عمرسعد هم در کربلا بر مصیبت آل الله میگریست، هم لشکرِ درندهخوهای یزیدی را رهبری میکرد!
مراقب لقمهمان باشیم؛ کوچکی و بزرگی، چربوچیلی، شیرینی و بینمکیش فرقی نمیکند. حرام، حرام است چه کرور کرور، چه یک قِرانِ سیاه! لقمهی حرام، حسینکش است. دستهای علمدار، قلم میکند. آبِ مشک میریزد و دلِ رباب، کباب میکند. لقمهی حرام، گلوی شش ماهه میدَرَد، زینب به اسیری ِ شام میبرد، لقمهی حرام…
مراقب لقمهمان باشیم!
______________
1_ “فَقَدْ مُلِئَتْ بُطُونُكُمْ مِنَ الْحَرَامِ وَ طُبِعَ عَلَى قُلُوبِكُمْ؛ شکمهایتان از حرام پر شده و بر قلبهایتان مُهر خورده است.” بحارالانوار، ج 45، ص8
#محرم
✒️#فرزند_آدم
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت اطلاع دیگران بدون ذکر منبع هم مجاز است.
🏴 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
🇮🇷
🔴 چهل روز با حسین(ع)
🔻آیت الله حائری شیرازی:
🔸اول ذی القعده تا آخر آن، قرار ملاقات موسی(ع) در مناجات با خداوند بود. خداوند دهه اول ذی الحجه را هم اضافه کرد تا چهل شب شد: «وَ واعَدْنا مُوسى ثَلاثينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ ميقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعينَ لَيْلَة، و ما با موسى، سى شب وعده کردیم و با ده شب (ديگر) آن را کامل کردیم و به اين ترتيب، میعاد پروردگارش (با او)، چهل شب تمام شد.»
🔸چه مزیتی در چهل است و دارای چه اثری است؟ انسان به چهل روز مداومت در امری نتیجه می گیرد. «مَنْ اَخْلَصَ لِلّهِ اَرْبَعينَ صَباحا، ظَهَرَتْ يَنابيعُ الْحِكْمَةِ مِنْ قَلْبِهِ عَلى لِسانِهِ، هر کس چهل روز، خود را برای خدا خالص کند، چشمه های حکمت از قلبش بر زبانش جاری می شود.» مثل چاهی که می کَنند تا به آب برسند. آب در چهل متری زمین است. روزی یک متر می کنند تا روز چهلم به آب می رسند. این چاهی که انسان در خودش حفاری می کند در چهلمین روز به چشمۀ حکمتِ درون می رسد.
🔸از عاشورا چهل روز بر حسین بن علی(ع) و زیارت و محبتش مداومت کنید، روز اربعین به آب می رسید. اربعین روز مزد است. شما در عاشورا زیارت کردید، در اربعین نتیجه می گیرید. از این جهت گفته اند که یکی از علائم مؤمن زیارت اربعین است.
🔸جوجه را هم روز بیست و یکم بر می دارند و این مزد بیست و یک روز صبر کردن است. اگر مرغ حتی یک روز زودتر از روی تخم بلند شود، جوجه ضایع می شود. آن کس هم که می خواهد چهل روز لِلّه باشد، اگر در بین این ایام سرد شود، اربعینش ضایع می شود.
🔻آئینه تمام نما، ص 198
🇮🇷
✅رئیسی و پوتین در باره افغانستان و برجام گفتوگو کردند
🔹سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین همتای روسی خود درباره اوضاع افغانستان و همچنین احیای برجام گفت و گو کرد.
🔹دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد که پوتین و رئیسی در تماس تلفنی آمادگی خود را برای کمک به برقراری صلح و ثبات در افغانستان اعلام کردند.
🇮🇷
روضه خانگی - امام حسین(ع) - 701.mp3
7.81M
🎙امشبی را شه دین در حرمش مهمان است...
🔻روضه #امام_حسین(ع)
⏱ #ده_دقیقه | 09:25
👤استاد #میرزامحمدی
#شب_عاشورا
🇮🇷
روضه خانگی - امام حسین(ع) - 702.mp3
11.73M
🎙در سوگ تو من از دل و جان میگریم...
🔻روضه #امام_حسین(ع)
⏱ #بیش_از_ده_دقیقه | 17:50
🔹مجلس #رهبرانقلاب
👤حاج سعید #حدادیان
#شب_عاشورا
🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روضه زیبای رییس جمهور ایت الله رییسی مجید بنی فاطمه رو شوکه کرد
🇮🇷
🌷راهنمای همیشگی🌷
آیتالله جاودان (حفظهالله):
یک مطلب خیلی مهمی در ماجرای کربلاست. کسی که به مرتبۀ ولایت رسید، هیچوقت مضطرب نمیشود؛ هیچوقت، هیچحادثهای او را مضطرب نمیکند. دشمن سی هزار نفر بود، امام حسین هم وقتی که حضرت ابوالفضل رفت، هیچ کس را نداشت؛ فقط زنها ماندند. اما آیا امام مضطرب می شود؟ نه؛ نمیشود؛ بعضی ها یک چیزهایی میخوانند؛ میگویند راه را گم کرده بود! [آیا امام] راه را گم میکند؟ در داستان حضرت علی_اصغر هم میگویند که هِی میرفت طرف خیمه و برمیگشت. امام راه را گم نمی کند؛ ولیّ هیچوقت متحیر نمیماند.
#آیت_الله_جاودان
#شب_زیارتی_اباعبدلله
#شب_عاشورا
🇮🇷
دلم به یاد حرم.mp3
15.52M
🎙 دلم به یاد حرم ...
👤 حاج امیر #کرمانشاهی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مگر هیئت و حرم ائمه علیهمالسلام دارالشفا نیست؟ پس چرا ماسک بزنیم؟
مگر همواره سفر کربلا با خطر و بلا همراه نبوده؟ مگر شیعیان برای زیارت امام حسین علیه السلام دست و پا نمیدادند؟
⭕️ حجتالاسلام عالی به این شبهات پاسخ داده است👆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔳«اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّه»🔳
👌 این ۳ ذکر حسینی رو بهخاطر بسپار
🎥حجت الاسلام والمسلمین رفیعی
🏴 شب عاشوراست...
و قلب نازنین امام زمان (عج الله تعالی فرجه) در عزای سرداران دشت کربلا در فشار زیاد است؛😔
برای سلامتی وجود مبارک حضرت، #صدقه فراموش نشود
لطفا به دیگران هم اطلاع دهید
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
🔺برای یاری امام زمان (عج) باید مقدمات عاشورا را شناخت...
"طرمّاح" ؛ کسی که زود به امام حسین (ع) ملحق شد و میدانست همه اصحاب امام شهید میشوند ...
قبل از عاشورا از امام اجازه گرفت برود و برگردد.. برای اتمام برخی کارهایش!
امام به او گفت زود برگرد...!!!
طرمّاح برای تنهایی امام و اینکه از او خواست که زود برگردد خیلی گریه کرد...!
انصافا سریع رفت و سریع هم برگشت...!
ولی وقتی برگشت عصر عاشورا بود....
زمانی که خورشید بر نیزه بود ...!
طرمّاح؛ خلف وعده نکرد!
راست گفت!
اما ولایت برایش در عرض دنیایش بود...!!
و این مصیبت بسیاری از اهل ایمان است!!
سریع برگرد = نرو
فهم منظور امام
امشب شهادت نامه عشاق امضا میشود....💔 در عالم رؤیا به رفیق شهیدش گفته بود: ما اینهمه رفتیم با همدیگر راه باز کردیم، راهکار پیدا کردیم. راهکار شهادت چیست؟ چرا من شهید نمیشوم؟ میگفت رفیقم یک نگاهی به من کرد و گفت: راهکارش اشک است، اشک...حسین جان ما اجسام تاریک، ما قلبهای گرفته، ما وجودهای درمانده؛ با اشک برای تو نورانی میشویم...لایق میشویم... شهید میشویم...
#شب_دهم #عاشورا #محرم🥀
نعل تازه به سم اسب زدن فکر که بود؟
که سراپای تو با سطح زمین یکسان شد..
#آجرک_الله_یا_بقیة_الله😭🥀
#شهادٺ_سالار_شهیدان💔
#امامحسین_ع_تسلیٺ_باد🏴
🔴بیعت نکردن امام حسین با یزید مخصوص به عصر ایشان نیست/ زمان شناسی بسیار مهم است
♦️ آیت الله رئیسی در مراسم عزاداری عشیره عاشورایی پادگان ۰۶ ارتش : امام حسین (ع) خود را اسوه زندگی مردم معرفی نمود و این الگو گرفتن از اباعبدالله(ع) درسی است که بنده به عنوان خدمتگزار و همه ملت، باید به آن توجه کنیم.
♦️عاشورا تضمینی برای حق طلبی و حق خواهی، عدالت خواهی و فسادستیزی و اجرای دین و اصلاح طلبی در همه اعصار تاریخ بشریت است و این جریان تا قیامت ادامه خواهد داشت.
♦️سخن امام حسین (مثلی لا یبایع مثله) یعنی بیعت نکردن اباعبدالله(ع) با یزید مخصوص عصر ایشان نیست و پیروان ایشان نیز با امثال یزید بیعت نمیکنند.
♦️زمان شناسی بسیار مهم است، چرا برای توابین گریه نمیکنن و برای اباعبدالله گریه میکنن؟ تنها ۴۸ ساعت بعد از واقعه عاشورا توابین شکل گرفتند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پیش بینی سردار سلیمانی از ناکامی آمریکا در مقابل طالبان و فرار آمریکا از افغانستان
أُذِنَ لِلَّذينَ يُقاتَلونَ بِأَنَّهُم ظُلِموا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ عَلىٰ نَصرِهِم لَقَديرٌ (الحج)﴿۳۹﴾
به کسانی که جنگ بر آنان تحمیل گردیده، اجازه جهاد داده شده است؛ چرا که مورد ستم قرار گرفتهاند؛ و خدا بر یاری آنها تواناست
امام صادق (ع) فرمود عامه مردم گویند این ایه درباره پیامبر (ص) نازل شده ......ولی این آیه بطن دیگری نیز دارد و او قائم عج است که برای خوان خواهی حسین (ع) قیام میکند (بحارالانوار جلد۵۱ ص۴۷
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#یا_لثارات_الحسین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قاتلان اصلی امام حسین (علیه السّلام) «یهودیان» بودند و «یزیدیان» و «کوفیان» مأمور انجام اوامر آنان..
سرجون که در مقام مشاور یزید هست یک یهودی بود!
عمر سعد رو هم به وعده گندم ری فرمانده جنگ با امام کردن!چون یک آقازاده مشهور بود و هیچ کس بهتر از خود مسئولین مسلمان دنیا طلب و حب قدرت قادر به فریب مردم نبود برای جنگ با امام و ضربه زدن به اسلام علوی
پ؛ن؛آیا امروز در ماجرای کرونا چنین نقشه ای برای ضربه به دین و مذهب ما در حال اجراست؟!اخه کاری کردن که راحت لگد به اعتقادات خود زدیم مثلا نماز جماعت با فاصله دو متری میخوانیم!!!چرا؟ چون فلان روحانی هم گفته اشکال نداره!!! یا پاشیدن الکل وایتکس مضر برای سلامتی به دست خودمان در هیئت ها و مساجد ......یا تزریق فوری واکسن های اضطراری به دست خودمان و بعضی هیئت ها هیئت خود دو تبدیل کردن به مراکز تزریق واکسن ...هر اتفاقی هم بیفته مقصرش خود ما معرفی خواهیم شد در اینده نه جریان نفوذ!!مانند #تاریخ
ما که در تاریخ این همه توطئه و خیانت رو تجربه کردیم در همین انقلاب خودمون هم بارها شاهد خیانت نفوذی ها ی مسلمان نما بودیم ایا نباید یک درصد ( فقط یک درصد !)احتمال بدیم که توطئه و خیانتی در حال رخ دادنه علیه مردم خود به دست خود؟!
#آنوسی_ها #نفوذ
*تقویم عاشورا*
طبق محاسبه مرحوم دکتر احمد بیرشک در «گاهشماری ایرانی»، واقعه کربلا به حساب گاهشماری شمسی ۲۱ مهر سال ۵۹ هجري شمسی میشود.
تاریخ شمسی هم مثل قمری نیست که تغییر کند. موقعیت زمین نسبت به خورشید ثابت است و میشود با در آوردن اوقات شرعی شهر کربلا در این تاریخ، حرفهای مقتلنویسان را به ساعت و دقیقه برگرداند.
*روز عاشورا چگونه گذشت؟*
در این تحقیق علمی، اوقات شرعی روز ۲۱ مهر به افق کربلا (که در طول قرون حداکثر ۳-+ دقیقه اختلاف میتواند داشته باشد) را استخراج کردهایم و روایات مقتلنگارها را با این ساعتها تنظیم کردهایم.
*۵:۴۷ اذان صبح*
امام(ع) بعداز نماز صبح، برای اصحابش سخنرانی کرد. آنها را به صبر و جهاد دعوت کرد و بعد دعا خواند: «اللهم انت ثقتی فی کل کرب...
خدایا تو پشتیبان من هستی در هر پیشامد ناگواری»
طرف مقابل نيز نماز را به امامت عمر سعد خواند و بعداز نماز صبح، به آرایش سپاه و استقرار نیرو مشغول شدند.
*حدود ساعت ۶:۰۰*
امام حسین(ع) دستور دادند تا اطراف خیمهها خندق بکنند و آن را با خار بوته ها پر کنند تا بعد آن را آتش بزنند و مانع از حمله سپاه از پشت سر بشوند.
*طلوع آفتاب*
کمی بعد از طلوع آفتاب، امام(ع) سوار بر شتری شد تا بهتر دیده شود. رو به روی سپاه کوفه رفت و با صدای بلند برای آنها خطبهای خواند. صفات و فضایل خودش، پدر و برادرش را یادآوری فرمودند و اینکه کوفیان به امام(ع) نامه نوشتهاند. حتی چند نفر از سران سپاه کوفه را مخاطب قرار داد و از حجّار بن ابجر و شبث ربعی پرسید که مگر آنها او را دعوت نکردهاند؟
آنها انکار کردند!
امام(ع) نامههایشان را به طرف آنها پرتاب و خدا را شکر کرد که حجت را بر آنها تمام کردهاست.
یکی از سران جبههی مقابل، از امام(ع) پرسید: چرا حکم ابن زیاد را نمیپذیرد و آنها را از جنگ مقابله با پسر پیامبر(ص) نمیرهاند؟
اینجا بود که امام(ع)، آن جمله معروفشان را فرمودند:
«أَلَا وَإنَّ الدَّعِيَّ ابْنَ الدَّعِيِّ قَدْ رَكَزَ بَيْنَ اثْنَتَيْنِ: بَيْنَ السِّلَّه وَالذِّلَّه؛ وَهَيْهَاتَ مِنَّا الذِّلَّه...
فرد پستی که پسر فرد پست دیگری است، من را بین کشته شدن و قبول شدن و قبول ذلت مجبور کرده! ذلت از ما دور است.»
سخنرانی امام(ع) حدوداً نیم ساعت طول کشیدهاست.
*حدود ساعت ۸:۰۰*
بعد از سخنرانی امام(ع)، چند نفر از اصحاب آن حضرت، به روایتی بُرَیر که «سید القرآء» (آقای قرآن خوانهای کوفه بود _ الفتوح) و به روایتی زهیر (تاریخ یعقوبی و طبری) خطاب به کوفیان، سخنان مشابهی گفتند.
بعداز سخنان زهیر و بریر، امام فریاد معروف «هل من ناصر ینصرنی» را سر دادند.
چند نفری دچار تردید شدند! از جمله حُر و فرد دیگری به نام ابوالشعثا و دو برادر که در گذشته عضو خوارج بودند.
بعید نیست که کسان دیگری هم با دیدن شدت گرفتن احتمال جنگ، از سپاه کوفه فرار کرده باشند.
*حدود ساعت ۹:۰۰*
روز به وقت چاشت رسیده بود که شمر به عمر سعد پرخاش کرد که چرا این قدر تعلل میکند؟ عمر سعد عاقبت رضایت به شروع جنگ داد.
اولین تیر را به سمت سپاه امام(ع) رها کرد و خطاب به لشگریانش فریاد زد:
«نزد عبیدالله، شهادت بدهید که من اولین تیر را رها کردم.»
بعداز انداختن تیر توسط عمر سعد، کماندارهای لشکر کوفه همگی با هم شروع به تیراندازی کردند. امام به یارانش فرمودند:
«اینها نماینده این قوم هستند. برای مرگی که چارهای جز پذیرش آن نیست، آماده شوید.»
چند نفر از سپاه امام در این تیر باران کشته شدند. (تعداد دقیق را نمیدانیم. تعداد کشتگان تیراندازی با تعداد کشتگان حمله اول ۵۰ نفر ذکر شدهاست.)
*حدود ساعت ۱۰:۰۰*
بعد از تیراندازی، «یسار»، غلام «زیاد بن ابیه» و «سالم» غلام عبیدالله ابن زیاد از لشکر کوفه برای نبرد تن به تن، در ابتدای جنگ بیرون آمدند. عبدالله بن عمیر اجازه نبرد خواست. امام حسین(ع) نگاهی به او کرد و فرمود:
«به گمانم حریف کشندهای باشی» عبدالله آن دو نفر را کشت. البته انگشتان دست چپش قطع شد.
بعد از این نبرد تن به تن، حمله سراسری سپاه کوفه شروع شد. ابتدا حجار به جناح راست سپاه امام حسین(ع) حمله کرد اما حبیب و یارانش در برابر او ایستادگی کردند. زانو به زمین زدند و با نیزهها حمله را دفع کردند.
همزمان شمر به جناح چپ سپاه امام(ع) حمله برد. زهیر و یارانش به جنگ مهاجمین رفتند. خود شمر در این حمله زخم برداشت.
بعداز عقبنشینی هر دو جناح کوفی، عمر سعد ۵۰۰ تیرانداز فرستاد که دوباره سپاه امام(ع) را تیرباران کردند که آن حملات، علاوه بر از پا درآمدن هر ۲۳ اسب لشکریان امام(ع)، تعدادی دیگر از اصحاب شهید شدند. الفتوح، آن نفرات را ۵۰ نفر و ابن شهرآشوب ۳۸ نفر ذکر کردهاست.
اولین شهید، ابوالشعثا بود و ۸ تیر انداخت که ۵ نفر از دشمن را کشت.
امام(ع) او را دعا کرد.
گروهی از سپاه شمر خواستند از پشت سر به امام(ع)حمله کنند. زهیر و ۱۰ نفر به آنها
حمله کردند.
*حدود ساعت ۱۱:۰۰*
بعداز این حملات، امام(ع) دستور تک تک به میدان رفتن را به یاران داد.
اصحاب با هم قرار گذاشتند تا زندهاند نگذارند که کسی از بنیهاشم به میدان برود.
انگار برای شهادت با هم مسابقه داشتند.
بعضی «در مقابل نگاه امام(ع)» شهید شدند.
یکی از اولین کسانی که کشته شد، پیرمرد زاهد، جناب بریر بود. مسلم بن عوسجه بعد از او کشته شد. حبیب بر سر بالین او رفت و گفت کاش میتوانستم وصیتهای تو را اجرا کنم.
مسلم با دست امام حسین(ع) را نشان داد و گفت: «وصیت من این مرد است».
یک بار، هفت نفر از اصحاب امام(ع) در محاصره واقع شدند، حضرت عباس(ع) محاصره آنها را شکست و نجاتشان داد.
*اذان ظهر*
حبیب بن مظاهر موقع اذان ظهر شهید شد.
چون که نوشتهاند، امام(ع) خطاب به اصحاب فرمودند:
یکی برود با عمر سعد مذاکره بکند و بخواهد برای نماز ظهر جنگ را متوقف کنیم.
یکی از لشکر کوفه صدا زد: «نماز شما قبول نمیشود.» حبیب به او گفت: «ای حمار! فکر میکنی نماز شما قبول میشود و نماز پسر پیامبر(ص) قبول نمیشود؟» به جنگ او رفت اما از سپاه کوفی به کمکش آمدند و حبیب کشته شد.
امام(ع) از شهادت حبیب متأثر شد و برای اولین بار در روز عاشورا گریست. رو به آسمان کرد و گفت: «خدایا رفتن جان خودم و دوستانم را به حساب تو میگذارم.»
امام(ع) نماز را شکسته و به قاعده «نماز خوف» خواند. گروهی از اصحاب به امام(ع) اقتدا کردند و بقیه به جنگ پرداختند. زهیر و سعید بن عبدالله حنفی خودشان را سپر امام کردند.
نوشته اند سعید بن عبدالله ۱۳ تیر و نیزه خورد و به شهادت رسید. در آخرین نفس از امام پرسید: «آیا وفا کردم؟»
*حدود ساعت ۱۳:۰۰*
۳۰ نفر از اصحاب امام(ع) تا وقت نماز زنده بودند و بعد از این ساعت شهید شدند.
بعد از کشته شدن اصحاب، نوبت به بنی هاشم رسید. اولین نفر، حضرت علی اکبر(س) بود.
البته الفتوح، عبدالله بن مسلم بن عقیل را اولین شهید بنی هاشم خواندهاست. این عبدالله بن مسلم، به طرز ناجوانمردانهای شهید شد. شهادت او بر جوانان بنی هاشم گران آمد. دسته جمعی سوار شدند و به دشمن حمله بردند. امام آنها را آرام کرد و فرمود:
«ای پسرعموهای من، بر مرگ صبر کنید. به خدا پس از این هیچ خواری و ذلتی نخواهید دید.»
*حدود ساعت ۱۴:۰۰*
عاقبت امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) تنها ماندند.
عباس(ع) اجازه میدان خواست، اما امام(ع) او را مأمور رساندن آب به خیمهها کرد. دشمن بین دو برادر فاصله انداخت. عباس(ع) دلاور در حالیکه با شجاعت تمام سعی در آوردن مشک آب برای زنان و کودکان داشت، در محاصره دشمن دو دستش قطع شده و با عمودی آهنین بر سرش زدند که از اسب بر زمین افتاد. اباعبدلله(ع) سراسیمه خود را بر پیکر قطعه قطعه برادر رساند. دشمن کمی به عقب رفت. امام(ع) برای دومین بار، بعداز مرگ برادر عزیزش، گریه کرد و فرمود:
«اکنون دیگر پشتم شکست.»
*حدود ساعت ۱۵:۰۰*
امام(ع) به طرف خیمهها برگشت تا خداحافظی کند. همچنین پیراهنش را پاره پاره کرد و پوشید تا بعدا در وقت غارت کردن توسط دشمن برهنهاش نکنند.
وقت وداع با اهل بیت، کودک شیرخوارهاش علی اصغر(س) را به میدان برد تا او را سیراب کند که به تیر حرمله کشته شد.
امام(ع) به میدان رفت اما کمتر کسی حاضر به مقابله با ایشان میشد. بعضی تیر میانداختند و بعضی از دور نیزه پرتاب میکردند.
شمر و ۱۰ نفر به مقابله با امام(ع) آمدند.
بعداز شهادت امام(ع)، بر پیکر مبارکش جای ۳۳ زخم نیزه و ۳۴زخم شمشیر شمرده شد.
در مقاتل نوشتهاند: زمانی که امام(ع) در آستانه شهادت بود، کسی جرأت نمیکرد به سمت ایشان برود، اهل حرم از صدای اسب ایشان (ذوالجناح) متوجه شده و بیرون دویدند. کودکی به نام عبدالله بن حسن(ع) دوید و به طرف مقتل امام آمد. او را در بغل عمویش کشتند. امام ناراحت شدند و کوفیان را نفرین کردند:
«خدایا باران آسمان و روییدنی زمین را از ایشان بگیر!»
*۱۶:۰۶ مقارن با اذان عصر*
وقت شهادت امام(ع) را وقت نماز عصر گفتهاند. روایت تاریخ طبری به نقل از وقایعنگار لشکر عمر سعد چنین است: «حمید بن مسلم گوید: پیش از آن که حسین(ع) کشته شود، شنیدم که میگفت:
«به خدا پس از من، کسی را نخواهید کشت که خداوند از کشتن او، بیش از کشتن من بر شما خشم آرد.»
گوید: آنگاه شمر میان کسان بانگ زد که «وای بر شما! منتظر چیستید؟ مادرهایتان به عزایتان بنشینند، بکشیدش!»
گوید در این حال سنان بن انس حمله برد و نیزه در قلب امام(ع) فرو برد...
*حدود ساعت ۱۷:۰۰*
بعداز شهادت امام(ع)، عدهای لباسهای آن حضرت را غارت کردند که نوشتهاند تمام این افراد، بعدها به مرضهای لاعلاج دچار شدند.
غارت عمومی اموال امام حسین(ع) و همراهانش آغاز شد. عمر سعد ساعتی بعد دستور توقف غارت را داد و حتی نگهبان برای خیمهها گذاشت.
یکی از شیعیان بصره به اسم سوید بنمطاع بعداز شهادت امام(ع) به کربلا رسید و برای دفاع از حرم امام(ع
) جنگید تا شهید شد.
*نزدیک غروب آفتاب*
سر امام(ع) را از بدن جدا میکنند و به خولی میدهند تا همان شبانه برای ابن زیاد ببرد.
آنگاه، به دستور عمر سعد، بر بدن مطهر امام(ع) و یارانش اسب میدوانند تا استخوانهایشان هم خرد شود.
*۱۸:۴۹ مقارن با اذان مغرب*
داستان روز غمانگیز عاشورا، اینطور تمام میشود! در حالی که عمر سعد دستور نماز جماعت مغرب را میداده، سنان بن انس بین مردم میتاخته و رجز میخوانده که «افسار و رکاب اسب مرا باید از طلا بکنید! چرا که من بهترین مردمان را کشتهام!»
روزمان را با #قرآن اغاز کنیم
با حسین بن علی در کربلا
وقتی #عباس پیش مرگ #حسین بن علی علیه السلام می شود
[سوره البقرة (2): آيه 207]
وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ (207)
و از مردم كسى است كه براى كسب خشنودى خدا، جان خود را مىفروشد و خداوند نسبت به بندگان مهربان است.
تفسیر نور
✅🔰پيامها:
1- پيش مرگِ اولياى خدا شدن، يك ارزش است. «مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي»
2- بزرگترين سود آن است كه انسان بهترين متاع را كه جان و ابروی اوست به خالق خود بفروشد، آن هم نه براى بهشت و يا نجات از دوزخ، بلكه فقط براى كسب رضاى او. «ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ»
3- با توجّه به شأن نزول آيه، ستايش از كسى است كه جان و آبروی خود را در معرض خطر قرار داد، «مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ»
✅تدوین : رجبعلی بازیاد
🇮🇷