هدایت شده از افق معرفت
💠به مناسبت نیمه شعبان (3)
💠ضرورت توسل به حضرت حجت سلام الله علیه در نیمه شعبان
🌴حجت الاسلام شیخ جعفر ناصری:
چطور ما این قدر از توجه به امام زمان علیهالسلام غافل شدیم؟! چطور این همه دور شدیم و توانستیم بدون توسل به آن حضرت زندگی کنیم؟! ما باید بدانیم چه چیزی از ما میخواهند؟ آیا این سفرهای که برای ما پهن کرده اند کم است؟ چه کسی بهره می برد؟ چرا حتی برای این ارتباط هم آمدیم حرف زدیم و حرف زدیم و حرف زدیم؟ نصیب خودمان چه شد؟ چطور روزگار ما را به غفلت انداخت و از این بخش غافل شدیم؟ روزانه باید متوسل بود، گرچه افق این فکر خیلی بلند است و افق این ارتباط خیلی راقی است، اما دائم باید ملتزم به توسل بود. تجربه بین علما نشان داده است که توسل و توجه به حضرت بقیه الله علیهالسلام، خیر دنیا و آخرت میآورد که فقط ثبات قدم و مراعات میخواهد، ادب و گذشت میخواهد، سحر میخواهد، نماز اول وقت و قرائت قرآن میخواهد. آن وقت است که انسان احساس می کند یک باب دیگر هم در زندگی او باز شد که نسلهای آینده او هم بهره میبرند. شب نیمه شعبان شب این ارتباط و این توسل و شب شروع این توجه است. ما خیلی غافل هستیم و حیف است که سر این سفره، غافل از حضرت باشیم. مواظب باشیم که شب نیمه شعبان از دست نرود. در این شب فقط استغفار و بیداری و درک شب نیمه شعبان. . .
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
هدایت شده از افق معرفت
💠به مناسبت ماه شعبان
🌴حجت الاسلام شیخ جعفر ناصری:
در این ماه (شعبان) در حد توان یک ارتباط محكمى با قرآن میخواهد. بخشى از شب را بايد انس با قرآن داشت و اين ماه شعبان را هم انسان ادامه بدهد آنوقت در ماه رمضان جواب مى دهد. جواب میدهد به اين معنا كه آن ايامى كه ايام نزول قرآن هست انسان حس انس فوق العادهاى با قرآن خواهد كرد.
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
هدایت شده از افق معرفت
💠به مناسبت ماه شعبان
🌴حجت الاسلام شیخ جعفر ناصری:
ماه رجب يا شعبان يا ماه مبارك رمضان جزء بهارهاى معنوى می تواند باشد، منتهى ديگر اگر يك دلى از فصل بهار معنوى هم به طراوت نيفتاد ديگر اين خيلى مشكل است، مشكل از خود انسان است، انسان در ابتداى حركت معنوى خودش طبيعى است كه از زمان استفاده می کند؛ از مكان استفاده می کند؛ جمعه را يك نوع براى خودش پر بركت می داند، مكانش هم همين جوره جا تا جا خيلى فرق می کند. با توجه به اينكه حالا ماه رجب و شعبان و رمضان يك بهار معنوى می تواند باشد، نسبت ما با اين بهار می تواند متفاوت باشد يعنى می توانيم خيلى بی توجه و گذرا به آن نگاه كنيم و از آن رد شويم و می توانيم هم خيلى بهره ببريم. . .
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
هدایت شده از برنامه و بازی رایگان
پناهیان چرا کم استغفار میکنند.mp3
2.58M
هدایت شده از طلاب الکریمه
🔰 پاسخ علامه مصباح به یک شبهه در مورد ناکارآمدی انقلاب
👈 علامه مصباح یزدی:
🔹آیاامیرالمؤمنین وقتی به شهادت رسید مردم دیندارتر شده بودند از روز اولی که با او بیعت کرده بودند یا بیدینتر شده بودند؟
اگر بگوییم بیدینتر شده بودند، پس باید بگوییم حکومت علی بیدینی آورد! بنابراین این حرفها دلیل نمیشود برای ناکارآمد نشان دادن حکومت؛ اینها حرفهایی بچهگانه است.
🔸یک حکومت، مخصوصاً حکومت اسلامی، ساحتهای مختلفی دارد. انگیزههای مختلفی در مردم وجود دارد، شرایط مختلف داخلی جامعه و جامعه جهانی تفاوت میکند. اینکه گفتیم نسبی است یعنی باید مجموع اینها را با هم سنجید.
🔹باید بگوییم در این شرایط، با این موانع، و با این دشمنیها، ما چقدر به اهدافمان رسیدهایم؟ فرض کنید اگر بتوانیم کیفیت را تبدیل به کمیت کنیم، یک درصدی را مثلا نشان بدهیم، و بگوییم در این سطح ما موفق هستیم.
🔸ولی اگر جواب حقیقی بخواهیم، باید بخشها را از هم تفکیک کنیم؛ بگوییم در این بخش مثلاً 100% موفق بودیم؛ در یک بخشی هم ضعیف بودیم زیر 50%، در یک بخشی هم نسبی بوده، زیرا اشکال از یک شخص بوده، اشکال از یک طرز تفکر بوده، یا اشکال از یک حزب یا جناح بوده است.
@tollabolkarimeh 🌷
هدایت شده از افق معرفت
🌷7 نکته فشرده در جایگزینی فرمانده کل سپاه
🌷علیرضا اکبری متخصص امنیت استراتژیک در دنیای اقتصاد نوشت:
معتقدم چند دلیل برای تغییر فرماندهی و بهخصوص برگزیدن سردار سرلشکر حسین سلامی، بهعنوان فرمانده کل سپاه وجود داشته است؛
اول، پس از رحلت امام، مقام رهبری احکام مسوولیت صادره را، «محدود به زمان خاص» کردهاند، از سه سال تا پنج سال.
دوم، پس از جنگ تا حال، مرسوم شده که مقام رهبری، احکام فرماندهان نظامی و انتظامی را محدود به زمان معین صادر کرده و نوعا در محدوده همان زمان، یا با یکبار تمدید، فرماندهان را جایگزین کردهاند، (آقای رضایی هم حدود ۱۰ سال پس از جنگ فرمانده ماند و خود درخواست جایگزینی کرد)،
سوم، آقای جعفری از سال ۸۶ به مدت ۱۰ سال حکم گرفتند و حکم ایشان در تیر۹۶، بهمدت سه سال دیگر تمدید شد، اینک در آستانه اتمام سه سال تمدیدی بودیم،
چهارم، عملکرد سردار جعفری، تا آنجا که بنده اطلاع دارم، «مطلوب» ارزیابی شده، هم از ناحیه فرمانده کل قوا و هم از ناحیه ستاد کل نیروهای مسلح و هم از ناحیه فرماندهان زیرمجموعه سپاه. از نظر زیرمجموعه، سردار جعفری، حریم خاصی را برای ابتکار و فرماندهی فرماندهان نیروها قائل شدند که این آزادی و اختیار نسبی، مرضی ایشان بود. همچنین تحولاتی در ساختار و فرماندهی و ماموریتهای کل سپاه و نیروها ایجاد کردند که با منویات ردههای بالاتر، منطبق بود.
پنجم، تاثیر شرایط راهبردی کشور و منطقه، در گزینش فرمانده جدید، درجه احتمال رویارویی و درجه پیچیدگی شرایط استراتژیک و تاکتیکی، بهطور قابل ملاحظهای بالا است، در چنین شرایطی نقش «شخصیت فرمانده» بر قوای نظامی و تعیین کیفیت تعامل با عرصه مناقشه و منازعه، بسیار موثر است.
سردار حسین سلامی، شخصی آکادمیک، ستادی/عملیاتی است. از دانش نظامی خوبی برخوردار است، مدرس استراتژی و تاکتیک است، سالهای زیادی در «پستفرماندهی»، در کسوت معاونت عملیات سپاه و نیز فرمانده نیروی هوا فضای سپاه خدمت کرده و طی ۱۰سال گذشته نیز جانشین فرمانده کل سپاه بودهاند.
ششم، روحیه سردار سلامی فوقالعاده انقلابی است و شاکله ذهنی و ساختار فکری ایشان، بر «نبرد دائمی حق و باطل» استوار است. ذهنیت قوی مبتنی بر موضع هجومی در مواجهه حق و باطل، مهمترین ویژگی فکری ایشان، بهخصوص از دوره جانشینی فرمانده کل سپاه بوده است، شاید همین ویژگی، در کنار تجربه فرماندهی فراتر از یک نیرو و دانش ستادی و دانش استراتژیک و ایمان و تبعیت کامل نسبت به رهبری انقلاب و انطباق روحیات مذکور با ضرورتهای اداره عرصه موازنه نظامی در محیط راهبردی منطقه، و نیز ابتکارات ایشان برای تحرک و چابکسازی و اقتدار بخشی به سازمان لجستیکی و سازمان نیروی انسانی و سازمان رزم سپاه و ارتباط خوب با بدنه ارتش، و... همه موجبات گزینش ایشان را بهعنوان «فرمانده کل سپاه» فراهم کرده باشد.
هفتم، بهنظر میرسد حساسیت شرایط و لزوم آمادگی بیشتر برای کنترل و مهار یا مواجهه مقتدرانه با سطح تهدیدات موجود نیز، در کیفیت این جایگزینی موثر بوده است.
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
هدایت شده از فروشگاه تنگه اُحد ایران(سیستان)
📛📛 خواب تکان دهنده مادر دوشهید درباره آیت الله خامنه ای👇👇👇
حجت الاسلام دانشمند : اگر من از مظلومیت رهبر بگویم شاید دلتان خون بشود ، خیلی مظلومند ایشان.این موضوع را من با یک واسطه می گویم . با یکی از محافظ های آقا در حرم امام رضا روبروی ضریح ، دو به دو با هم بودیم .
گفتم از آقا چه خبر ؟
میگفت ما روزهای دوشنبه ، ( این را میگفت و گریه میکرد ) می رویم سرکشی میکنیم به خانواده شهدا . آقا می فرمودند به خانواده شهدا نگویید که ما می آییم که به زحمت نیافتند
یک ربع قبل آقا در ماشین هستند ما درب میزنیم و میگوییم آقا می خواهند تشریف بیاورند منزل و یک سلام و علیکی با مادر و پدر شهید نمایند .
یکبار رفتیم درب خانه دو شهید ، من خودم رفتم دیدم درب باز است و آب و جارو کرده اند . درب زدم ، مادر شهید آمدند دم درب و گفتند : آقا کو ؟
گفتم : کدام آقا ؟
گفت : مقام معظم رهبری کجاست ؟
گفتم : شما از کجا می دانید ؟شروع کرد به گریه کردن ، گفت دیشب خواب بچه هام را دیدم ، بچه ها آمدند گفتند خوش بحالت ، فردا سید علی می خواهد بیاید خانه تان .به اینجا که رسید ، مقام معظم رهبری هم رسیدند به درب خانه .بعد مادر شهید گفت من خواب دیدم که امام هم تشریف آوردند و گفتند فردا آقا سید علی آقا می خواهند بیایند ، ما هم تبریک می گوییم . و یک مطلبی هم امام فرمودند و پیغام دادند که من به شما بگویم .مقام معظم رهبری فرمودند چه پیغامی ؟مادر شهید گفتند : امام فرمودند سلام ما را به آقا سید علی آقا برسانید و به ایشان بگویید اینقدر از خدا طلب مرگ نکن ! فرج نزدیک است انشاءالله .آقا خیلی گریه کرد .
حجت الاسلام دانشمند : مظلوم است آقا . یک کاری نکنیم که اگر گره ای نمی توانیم باز کنیم ، لااقل گره بر گره نیاندازیم .این واقعاً ظلم است ، خدا نمی بخشد .در این دنیا مرکز شیعه فقط ایران است . افغانستان ، پاکستان ، مصر ، عربستان و عراق را ببینید . در ممالک اسلامی کجا شیعه همه کاره است ، ایران مرکز شیعه است ، دل امام زمان به شما بسته شده و امید امام به شماست.
📢📢لطفا انتشار دهید
بســـوے ظــــــــهور💫✨👇
🆔 @Besoye_zohor 💯
👈حکم پاسور بازی چیست👇
بازى ورق و يا پاسور چه حكمى دارد؟
آيات عظام امام، تبريزى، خامنه اى، صافى، نورى و وحيد: بازى با آلات قمار – هر چند بدون برد و باخت – حرام است.
آيةاللَّه فاضل: اگر در عرف از آلت قمار بودن خارج شده باشد و برد و باختى در كار نباشد اشكال ندارد. [۲]
آيات عظام بهجت و مكارم: اگر به صورت برد و باخت باشد، حرام است و اگر بدون آن باشد، بنا بر احتياط واجب جايز نيست.[۳].
آيةاللَّه سيستانى: اگر به صورت برد و باخت باشد، حرام است و اگر بدون برد و باخت و شرط بندى باشد؛ چنانچه در عرف محل (شهر) از آلات قمار شناخته شود، بنابر احتياط واجب بازى با آن جايز نيست.
بسم الله الرحمن الرحیم
توبه
الحمد الله الذی خلق النور من النور و انزل النور علی الطور وھو الذی ارسل رسوله بالهدی و دین الحق لیظهرہ علی الدین کله ولو کره المشرکون ۔ ثم الصلوۃ والسلام علی سید الانبیاء و المرسلین سیدنا نبینا حبیبنا شفیع ذنوبنا حبیب قلوبنا طبیب نفوسنا مولانا و مولی الثقلین جد الحسن و الحسین ابی القاسم محمد صلی الله علیه و آله
وبرقیلعالمین ۔۔۔
لتغفار است از این بپرہیزید ! چوں میدانی وقت توب اما بعد فقد قال الله سبحانه فی کتابه مجید بسم الله الرحمن الرحیم : " ايهاالذين آمنوا توبوا الي الله توبة نصوحا عسي ربکم ان يکفر عنکم سيئاتکم(۱)
خیلی از ما ھستند که روزی چندین بار در پیش گاہ پروردگار توبه می کنیم استغفر الله می کنیم اما باز ھم توبه خودمان را می شکنیم ۔
توبه ه باز مقوله لفظ نیست.
توبه یك حالت روانی و روحی و بلكه یك انقلاب روحی در انسان است كه لفظ استغفرالله ربی و اتوب الیه بیان این حالت است، نه خود حالت، نه خود توبه، مثل بسیاری از چیزهای دیگر كه در آنها لفظ، خودش، آن حقیقت نیست بلكه مبین آن حقیقت است.
اینكه ما روزی چندین بار می گوئیم استغفرالله ربی و اتوب الیه نباید خیال بكنیم كه روزی چند بار توبه می كنیم. ما اگر روزی یك بار توبه واقعی بكنیم، مسلما مراحل و منازلی از قرب به پروردگار را تحصیل می كنیم.
تفاوتی میان جمادات و نباتات و حیوانات
تفاوتی میان جمادات و نباتات و حیوانات وجود دارد و آن این است كه جمادات این استعداد را ندارند كه در مسیری كه حركت می كنند، خودشان از درون خودشان تغییر مسیر و تغییر جهت بدهند، مثل حركتی كه زمین به دور خورشید یا بدور خودش دارد، یا حركاتی كه همه ستارگان در مدار خودشان دارند، یا حركت سنگی كه از ارتفاع رها می شود و بطرف زمین می آید.
این مسلم و قطعی است، یعنی سنگی را كه شما رها می كنید و در یك مسیر معین حركت می كند، در همان مسیر و در همان جهت به حركت خودش ادامه می دهد، تغییر مسیر و تغییر جهت از ناحیه درون این سنگ امكان پذیر نیست عاملی باید از خارج پیدا بشود تا مسیر این سنگ و این جماد را تغییر دهد.
ولی موجودات زنده از قبیل نباتات و حیوانات این استعداد را دارند كه از درون خودشان تغییر مسیر بدهند، یعنی اگر به شرائطی برخورد كنند كه با ادامه حیات آنها سازگار نباشد تغییر مسیر می دهند.
اما در مورد حیوانات بسیار واضح است، مثلا یك گوسفند یا یك كبوتر و یا حتی یك مگس وقتی حركت می كند، همین قدر كه مواجه می شود با یك مشكل، فورا مسیر خودش را تغییر می دهد و حتی ممكن است یك گردش صد و هشتاد درجه ای هم بكند، یعنی درست درخلاف جهت حركت اولی خودش حركت بكند.
حتی نباتات هم اینطور هستند، یعنی گیاهان هم در یك شرایط و حدود معین از درون خودشان خود را هدایت می كنند، مسیر خود را تغییر می دهند. ریشه یك درخت كه در زیر زمین حركت می كند و به سویی می رود، اگر به صخره ای برخورد كند، حالا رسیده یا نرسیده، خودش مسیرش را عوض می كند. همین قدر كه بفهمد كه جای رفتن نیست و راهی ندارد، مسیرش را تغییر می دهد. بدیهی است كه انسان هم تا این حدود مثل گیاه و حیوان است، یعنی تغییر مسیر می دهد.
توبه برای انسان تغییر مسیر دادن است اما نه تغییر مسیر دادن ساده از قبیل تغییر مسیری كه گیاه می دهد و یا تغییر مسیری كه حیوان می دهد بلكه یك نوع تغییر مسیری كه مخصوص خود انسان است و از نظر روانی و روحی كاملا ارزش تحلیل و بررسی و رسیدگی دارد.
قیام انسان علیه انسان
" توبه" عبارتست از یك نوع انقلاب درونی، نوعی قیام، نوعی انقلاب از ناحیه خود انسان علیه خود انسان. از این جهت، از مختصات انسان است. گیاه تغییر مسیر می دهد ولی علیه خودش قیام نمی كند، نمی تواند قیام بكند، این استعداد را ندارد. همان طوری كه میان گیاه و جماد این تفاوت هست كه جماد از درون خود برای بقای خویش تغییر مسیر نمی دهد و این استعداد شگفت در نبات هست (در حیوان هم هست)، در انسان استعداد شگفت انگیزتری هست و آن اینكه از درون خودش بر علیه خودش قیام می كند. علیه خودش انقلاب می كند، واقعا انقلاب می كند، و قیام و انقلاب از دو موجود مختلف و متباین مانعی ندارد، مثلا در كشوری، عده ای زمام امور را در دست دارند، بعد عده دیگری علیه آنها قیام و انقلاب می كنند.
خوب، این مانعی ندارد، آنها افراد و اشخاصی هستند و اینها افراد و اشخاص دیگری. آنها به اینها ظلم و ستم كرده اند، اینها را ناراضی و عاصی كرده اند، سبب عصیان و انقلاب اینها شده اند، یكمرتبه اینها انقلاب می كنند و زمام كار را از دست طرف مقابل می گیرند و خودشان در جای آنها قرار می گیرند.
این مانعی ندارد، ولی اینكه در داخل وجود یك شخص قیام و انقلاب بشود. انسان خودش علیه خودش قیام بكند، چگونه است؟ مگر می شود یك شخص خودش علیه خودش قیام بكند؟ بله می شود.چون انسان ھم دو بعدی هست یک بعدش جسم است و بعد دومیش روح او است وقتی که
این جسم با معصیتھای پروردگار خودش را کثیف و بدبخت می کند روح او آرام نمی گیره چون روح چیزی است که خداوند متعال او را منسوب به خودش کردہ است لذا روح انسان ساکت نمی نشیند بلکه علیه جسم قیام می کند. انسان را مضطرب می کند افسرده می کند تا اینکه انسان در بارگاه پروردگار توبه کند آنموقع به او آرامش دست میدهد ۔
خدای مهربان بندگان توبه کار را دوست دارد
ای جوانی که معصیت پروردگار کرده اید و بخاطر خجالت از پروردگار موفق به توبه نشده اید خجالت نکشید چون خدای مهربان بندگان توبه کار را دوست دارد ۔
در حدیث قدسی آمده که خداوند متعال فرمود: اگر آنهائی که به من پشت کرده اند می دانستند که من چه اندازه انتظار دیدن آنها را می کِشم و چه مقدار مشتاق توبه و بازگشت آنها هستم هر آینه از شدت شور و شوق نسبت به من جان می دادند و تمام بند بند اعضایشان به خاطر عشق به من از هم جدامی شد. (2)
روایت شده که خداوند شادمانتر است به توبه بنده مومنش از مردی که در بیابان قافله ای است ، در هنگام حرکت قافله شتر او گم می شود ، شبی بسیار تاریک است ودر آن تاریکی میان بیابان از شتر خود جستجو می نماید ، کاروان حرکت میکند آن مرد به همراه خود نه خوراک و نه آبی دارد آنقدر در پی شتر تفحص می کند تا مایوس می شود با یک دنیا یاس و نا امیدی به جای اول ( فرودگاه قافله ) برمیگردد ، در آن تاریکی سر به زانو می گذارد ، تنها است وسیله دفاع ندارد هر آن منتظر است حیوانات درنده به او حمله کنند و پاره پاره اش نمایند در چنین موقعیت حساسی اگر شخصی پیدا شود شترش را به او بدهد و سوارش کند بگوید حرکت کن تا تو را به کاروان برسانم ، با این خصوصیات آن مرد از پیدا شدن چنین شخصی چقدر شاد و مسرور میشود خداوند از توبه بنده اش بیش از مرد عقب مانده از کاروان ، سرور و خوشحالی دارد.(3)
توبه حقیقی و نشانه های آن
هر چیزی علایم و نشانه های خاص خودش را دارد که اگه نشانه ها نباشد به او نسبت دروغ گویی می دهند می گویند که او در ادعای خودش دروغ گو است مثلا اگر کسی ادعای محبت کند و علایم محبت در او وجود نداشته باشد به او دروغ گو گفته می شود لذا توبه ھم علایم خاص خودش را دارد که اگه آن نباشد گویا ما خدا و خودمان را مسخره کرده ایم ۔ حضرت امام رضا(ع): کسی که از گناهی توبه کند در حالی که از آن دست برنداشته و آن را بجای می آورد همچون مسخره کننده پروردگار خویش است.(4)
شخصی در حضور امام علی(ع) گفت: استغفرالله. حضرت فرمودند: ساکت باش مادرت به عَزایت گریه کند. آیا می دانی استغفار چیست؟ استغفار کار مردان عالی مقام است که شش شرط دارد:
1- پشیمانی و حسرت از اعمال گذشته
حضرت صادق(ع)فرمود: روز قیامت در موقف سنجش اعمال، هرگاه شخص گناهکار در مقام عذرخواهی بگوید: پروردگارا نادان و بی خبر بودم، اسیر شهوت و غضب بودم، گرفتار هوی و هوس بودم و در مقابل شیطان عاجز بودم. در جواب تمام عذرهایش به او گفته مي شود مگرنه این است که باب توبه را بر تو گشوده بودیم؟آیا سخت گیری شده بود؟ آیا برای توبه شرائط سخت و خارج از توان تو قرار داده بودیم؟
2- عزم بر ترک گناه برای همیشه
3- اداء کردن حقوق مردم که بر عهده اش است
4- اداء کردن حقوقی که از جانب خدا بر او واجب بوده و قضاء شده
5- آنچه از گوشت بدنش از حرام روئیده با گرسنگی و غم و اندوه و گریه بر گناهان آبش کند تا پوست به استخوان رسیده و از نو گوشت بروید
6- زحمت عبادت را به خود بچشاند چنانچه خوشی و شیرینی گناه را به خود چشانده است.(5)
تا کي میتوانیم توبه کنیم ؟
عزیزان من، جوانھا ،خانمھا و آقایان در بارگاه خداوند متعال توبه کنید و فکر نکنید که دیگه کار از کار گذشته و دیر شده است ۔ این وسواس شیطانی است از این بپرهیزید ! چون میدانی وقت توبه تا کی هست؟
پیامبر رحمت حضرت محمد (ص)می فرمایند: هر کس یکسال پیش از مرگش توبه کند، خداوند توبه اش را می پذیرد. سپس فرمود: یکسال زیاد است، هر کس یک ماه پیش از مرگش توبه کند خداوند توبه اش را می پذیرد. سپس فرمود: یک ماه بسیار است. هر کس یک هفته قبل از مرگش توبه کند، خدا توبه اش را می پذیرد. سپس فرمود: یک هفته زیاد است. هر کس یک روز قبل از مرگش توبه کند، خداوند توبه اش را می پذیرد. سپس فرمود: یک روز زیاد است. هر کس پیش از دیدن ملک الموت و جایگاهش در آخرت توبه کند، خدا توبه اش را می پذیرد(6)
بارالها ! به ما توفیق توبه عنایت فرما ،به کام ما حلاوت واقعی استغفار را بچشان والحمد لله رب العالمین ۔۔۔
پاورقی
1۔ سوره تحريم/آيه8
2۔ اصرار صلوة صفحه ۱۹
۳۔ انوارنعمانیه صفحه 88 ، پند تاریخ جلد 4 صفحه 231
۴۔ اصول کافی جلد 4 صفحه 172
5۔ وسائل الشیعه ج 11 صفحه 361
6۔ اصول کافی جلد 2 صفحه 440
سوره اي براي خودسازي
در چند مطلب قبل نامه اي از علّامه طباطبايي منتشر شد كه براي خودسازي، قرائت سوره حشر را سفارش كرده بودند و در اينجا ،به نامه ي حضرت امام به فرزندشان ، اشاره مي شود.
بسم اللَّه الرحمن الرحيم
نامهاي است از پدري پير فرسوده، كه عمر خود را به مشتي الفاظ و مفاهيم به پايان رسانده، و زندگي خويش را در لاك خويشتن تباه نموده، و اكنون نفسهاي آخرين را با تأسف از گذشته خود ميكشد، به فرزند جواني كه فرصت دارد تا چون عباد اللَّه صالحين در فكر رهانيدن خود از تعلق به دنيا كه دام ابليس پليد است، باشد...
پسرم! سوره مباركه حشر را مطالعه كن كه گنجينههايي از معارف و تربيت در آن است و ارزش دارد كه انسان يك عمر در آنها تفكر كند و از آنها به مدد الهي توشهها بردارد، خصوصاً آيات اواخر آن از آنجا كه فرمايد: يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ لْتَنْظُرْ نَفْسٌ ما قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَ اتَّقُوا اللَّهَ إنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِما تَعْمَلُونَ تا آخر سوره...
****
صحيفه امام، جلد 18، صفحه 510
از رسول خدا صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم نقل شده كه فرمودند:
هر كس سوره حشر را تلاوت كند، هيچ آفريدهاي نميماند، از دوزخ گرفته تا عرش و كرسي و حجابها و آسمانهاي هفتگانه و زمينهاي هفت طبقه و هوا و باد و پرندگان و درختان و كوهها و آفتاب و ماه و فرشتگان مگر اينكه براي او طلب آمرزش كنند؛ و اگر در همان روز و يا شبي كه اين سوره را تلاوت كرده است بميرد، شهيد از دنيا رفته است
****
ثواب الاعمال و عقاب الاعمال -ترجمه انصاري، صفحه : 229