🌹تقویم شیعه🌹
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه ۰۲ شهریور ۱۴۰۱
میلادی:Wednesday 24 August 2022
قمری: الأربعاء ٢٦ محرم الحرام ١٤٤٤
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت امام موسی بن جعفر كاظم عليه السّلام
🔸حضرت امام علی بن موسی الرضا عليهما السّلام
🔸حضرت جواد الائمه؛ محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸حضرت امام هادي، علي بن محمد النقي عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈هزارمرتبه یا حى یا قیوم
👈۵۴۱مرتبه یا متعال بگوید تا عزت دائمی یابد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن ، خداوندا در آخر الزمان دین ما را حفظ کن
✅ وقایع روز:
🇮🇷شهادت سید علی اندرزگو (۱۹ رمضان ۱۳۵۷ه ش)
⏳🗓روز شمار تاریخ:
💐⌛️۰۷ روز تا ولادت حضرت امام محمد باقرعلیه السلام به روایتی(۷۵ه ق)
⬛️⌛️۰۹ روز تا شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها (۶۱ه ق)
⬛️⌛️۱۱ روز تا شهادت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام به روایتی (۵۰ه ق)
⬛️⌛️۲۴ روز تا اربعین حسینی
صفحه 520 مصحف شریف
انتهای سوره مبارکه ق
ابتدای سوره مبارکه ذاریات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
4_5805336706492139965.mp3
1.81M
🔸ترتیل صفحه 520 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام کرد
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷 نکته تفسیری صفحه ۵۲۰🌷
قلب در قرآن:
قرآن مجید بارها واژه ی قلب را به کار برده است. قلب در قرآن به معانی گوناگونی آمده است:
1ـ عقل و درک: در این آیه می خوانیم: (اِنَّ فی ذّْلِکَ لَذِکریّْ لِمَن کانَ لَه{ قَلبٌ)؛ یعنی: در این مطالب، برای کسی که عقل و خرد داشته باشد، پند و عبرت وجود دارد. این مطلب در حدیثی از امام کاظم در تفسیر این آیه آمده است: «منظور از قلب، عقل است.»
2ـ روح و جان: در آیه ی 10 سوره ی احزاب آمده است: (وَ اِذ زاغَتِ الاَبصارُ وَ بَلَغَتِ القُلوبُ الحَناجِرَ)؛ یعنی:
«هنگامی که چشمها از وحشت به اطراف مایل می شد و جان ها به لب رسیده بود».
3ـ مرکز عواطف و احساسات: در آیهی 12 سوره ی انفال می خوانیم: (سَاُلقی فی قُلوبِ الَّذینَ کَفَروا الرُّعبَ)؛ یعنی: «به زودی در دل های کافران، ترس
می افکنیم»؛ یا آیه ی 159 سوره ی آل عمران می فرماید: (وَ لَو کُنتُ فَظًّا غَلیظَ¬القَلبِ لَانفَضّوا مِن حَولِکَ)؛ یعنی: «اگر خشن و سنگدل بودی، حتماً از اطرافت پراکنده می شدند.»
حقیقت این است که در وجود انسان، دو مرکز نیرومند وجود دارد:
1ـ مرکز درک و فهم و تجزیه و تحلیلِ مطالب که همان «مغز و دستگاه اعصاب» است، و هنگامی که مطلبی فکری برای ما پیش می آید، احساس می کنیم با مغز خویش، آن را تجزیه و تحلیل می کنیم.
2ـ مرکز عواطف و احساسات که همان قلب صنوبری است که در بخش چپ سینه قرار دارد و امور عاطفی در مرحله ی اوّل روی همین مرکز اثر می گذارد و نخستین جرقّه اش از قلب شروع می شود. همه ی ما در وجود خود تجربه کرده ایم که در برخورد با یک حادثه ی ناگوار یا اتّفاق خوب، در قلبِ خود احساس فشار و درد یا شادی و سرور می کنیم. البتّه مرکز اصلی «ادراکات» و «احساسات» آدمی، همان بُعد دیگر او یعنی روحش است، و در حقیقت، همه ی این ها را روح انسان درمی یابد؛ امّا عکس العمل روح، در مغز یا قلب انسان اثر می گذارد و ما آن را در این دو مرکز جسمی خود درمی یابیم. از این رو قرآن، هم مسائل عقلی را به قلب(به معنای عقل و مرکز درک و فهم) و هم مسائل عاطفی را به قلب(به معنای مرکز عواطف و احساسات) نسبت داده است .
🔴 لزوم همکارى در اداى حقوق:
#نهج_البلاغه
💥فعَلَيْکُمْ بِالتَّنَاصُحِ فِي ذلِکَ، وَ حُسْنِ التَّعَاوُنِ عَلَيْهِ فَلَيْسَ أَحَدٌ ـ وَ إِنِ اشْتَدَّ عَلَى رِضَى اللّهِ حِرْصُهُ، وَ طَالَ فِي الْعَمَلِ اجْتِهَادُهُ ـ بِبَالِغ حَقِيقَةَ مَا اللّهُ سُبْحَانَهُ أَهْلُهُ مِنَ الطَّاعَةِ لَهُ. وَ لکِنْ مِنْ وَاجِبِ حُقُوقِ اللّهِ عَلَى عِبَادِهِ النَّصِيحَةُ بِمَبْلَغِ جُهْدِهِمْ، وَ التَّعَاوُنُ عَلَى إِقَامَةِ الْحَقِّ بَيْنَهُمْ
💎مردم! یکی از واجبات الهی، یکدیگر را به اندازه توان نصیحت کردن، و برپا داشتن حق، و یاری دادن به یکدیگر است. هیچ کس هرچند قدر او در حق بزرگ، و ارزش او در دین بیشتر باشد، بینیاز نیست که او را در انجام حق یاری رسانند.»
📘#خطبه_216
💢 تمدید اجاره بها با نرخ مصوب دولت
💠 سوال:
🔷 آیا اگر صاحبخانه به قانون افزایش ۲۵ درصد راضی نباشد، خانه غصبی محسوب میشود؟
✍🏻 پاسخ:
◀️ به طور کلی اگر حکومت اسلامی با ملاحظه مصالح عمومی کشور، مقرراتی را اعلام کردند، همه باید عمل کنند و مستاجر اگر میتواند با موجر مصالحه نماید و در صورتی که چارهای ندارد، سکونت او در آن با پرداخت اجاره براساس قانون، اشکال ندارد و نماز و روزه صحیح است.
🔺 استفتاء از سایت آیت الله خامنه ای، کد استفتاء: استفتاء: 2zr97pn
4_5773690704555412781.mp3
6.61M
📲 فایل صوتـے ۲۰۵۹
🎙 واعظ: حاج آقا #عالی
🔖 نفس خود را بشناسیم ـ
✅پرهیز از غیرت ورزی نابجا
✍️غیرت ورزی بی جا، تنها فایده اش این است که احساس شکاکیت و بدگمانی را به یکدیگر در دل زوجین می کارد و حس لجبازی را در زن بر می انگیزد.
امام علی(ع) فرمودند: از غیرت نابجا بپرهیز که آن، زن سالم را به بیماری میکشاند و پاکدامن را به بدگمانی، بلکه درباره آنان محکم کاری کن.
📚وسائل الشیعه ج۲۰ص۲۳۷
🎤🎤 اعضای محترم کانال در زمینه و رشته هایی که مهارت دارید، فیلم، صوت، عکس نوشته، مقاله و... برای ما بفرستید که به اسم خودتان در اختیار سایر اعضای کانال قرار گیرد.🎬🎬 🎧مطالب ارسالی باید مختص خودتان باشد و کپی برداری نباشد. به افرادی که مطالب مفیدی ارائه دهند هدایایی به رسم یادبود اهدا خواهد شد.🏆🏆
#اش_دوغ_تبریزی
• تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه و پخت: 2 ساعت
مواد لازم🥣
• نیم کیلو سبزی پاک کرده (تره و شوید)
• ۴ لیتر دوغ
• 6 پیمانه برنج
• ۳۰۰ گرم گوشت چرخکرده
• یک پیمانه نخود
• نعنا و پیاز داغ
• نمک و زردچوبه
روش تهیه🍵
🔸 گوشت چرخ کرده را با پیاز و نمک و زردچوبه ورز می دهیم و به صورت قلقلی در می آوریم. برنج را در آب در قابلمه ای جداگانه تا اندازه ای می پزیم که له شود.
🔸 نخود را در قابلمه دیگری بپزید. گوشت های قلقلی و دوغ را در برنج بریزید و مدام هم بزنید. اگر هم نزنید، دوغ گلوله می شود و به اصطلاح می بُرد. پس از اینکه جوش آمد، سبزی، نعناداغ و پیاز داغ را اضافه کنید. 15 دقیقه بعد از ریختن سبزی، آش آماده است.