صفحه ۳۱۲ مصحف شریف
سوره مبارکه مریم
و ابتدای سوره مبارکه طه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
4_6001491809975403859.mp3
1.82M
🔸ترتیل صفحه 312 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام سه گاه - رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۱۲🌷
محبّتی برای مؤمنان:
طبق آیات قرآن، داشتن ایمان و انجام کارهای شایسته، آثار مثبت فراوانی دارد که این آیه به یکی از آن ها اشاره می کند. بر اساس این آیه، خداوند چنان جاذبه ی زیبایی در وجود افراد باایمان قرار می دهد که مردمِ پاکنهاد ناخودآگاه به آنان علاقه مند میشوند؛ درست مانند آهنربایی که ذرّات آهن را به خود جذب می کند. در واقع اعتقاد به یگانگی خدا و پذیرفتن دعوت پیامبران او، در روح و فکر و گفتار و رفتار انسان چون اخلاق نیکو، پاکی، صداقت، انسانیّت، امانت، شجاعت و ایثار و از خودگذشتگی نمود می یابد، و بدون شک همین صفات پسندیده، برای هر انسان آزاده و پاک سیرتی، جذّاب و لذّت بخش خواهد بود. حتّی افراد ناپاک و آلوده نیز از معاشرت با افراد پاک و نجیب لذّت می برند و از ناپاکانی همچون خود متنفّرند. به همین علّت، هنگامی که می خواهند برای خود شریک یا همسری انتخاب کنند، دنبال افراد پاک و درست کار میگردند.
در حدیثی از پیامبر می خوانیم: «هنگامی که خدا کسی از بندگانش را دوست بدارد، به فرشته ی بزرگش جبرئیل می گوید: من فلان کس را دوست دارم؛ تو نیز او را دوست داشته باش. پس جبرئیل او را دوست می دارد و در آسمان ها ندا می دهد که ای آسمانیان، خداوند فلان کس را دوست دارد. در پی آن، همه ی اهل آسمان او را دوست می دارند؛ سپس محبّت او در دل های اهل زمین قرار داده می شود. امّا هنگامی که خدا کسی را دشمن بدارد، به جبرئیل می گوید: من از او متنفّرم؛ تو نیز او را دشمن بدار. پس جبرئیل او را دشمن می دارد و پس از آن، در میان آسمانیان ندا می دهد که ای اهل آسمان، خدا از او متنفّر است، شما نیز او را دشمن بدارید و پس از آن، تنفّرِ از او در دل های اهل زمین قرار داده می شود.» در روایات بسیاری که دانشمندان شیعه و سنّی نقل کرده اند، می خوانیم که یکی از نمونه های روشن آیه ی مورد بحث(96 مریم)، وجود محبّت امیر مؤمنان علی در دل های مؤمنان است. در روایتی می خوانیم که پیامبر به حضرت علی فرمود: «بگو: خداوندا، برای من عهد و پیمانی نزد خود قرار ده و محبّت مرا در دلهای مؤمنان بیفکن.»؛ و در این هنگام، آیه ی مورد بحث نازل شد. در روایت دیگری از پیامبر می خوانیم که آن حضـرت در پایان نمازهای خود، طوری که مردم می شنیدند، در حقّ امیر مؤمنان علی چنین دعا می کرد: «خدایا، محبّت علی را در دل های مؤمنان بیفکن.»
#تاریخ_همواره_تکرار_میشود
#نهج_البلاغه
🌟عِبَادَ اللَّهِ، إِنَّ الدَّهْرَ يَجْرِي بِالْبَاقِينَ كَجَرْيِهِ بِالْمَاضِينَ، لَا يَعُودُ مَا قَدْ وَلَّى مِنْهُ وَ لَا يَبْقَى سَرْمَداً مَا فِيهِ، آخِرُ فَعَالِهِ كَأَوَّلِهِ، مُتَشَابِهَةٌ أُمُورُهُ، مُتَظَاهِرَةٌ أَعْلَامُهُ، فَكَأَنَّكُمْ بِالسَّاعَةِ تَحْدُوكُمْ حَدْوَ الزَّاجِرِ بِشَوْلِهِ.
🌏 بندگان خدا!روزگار بر آيندگان چنان مى گذرد كه بر گذشتگان گذشت ،آنچه گذشت باز
نمى گرددو آنچه هست جاويدان نخواهد ماند،پايان كارش با آغاز آن يكى است ،ماجراها و
رويدادهاى آن همانند يكديگرند،و نشانه هاى آن آشكار است
📘#خطبه_157
🌼پنج شنبه است و ياد درگذشتگان
✍اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ
شاخه گلی بفرستيم برای
تموم اونهايی كه در بين ما نيستند
و جاشون بين ما خالیه
شاخه گلی به زيبايی يك فاتحه و صلوات....
📚 پیش افتادن از رکوع امام جماعت
💠 سؤال: با توجه به اینکه کم و زیاد شدن ارکان، نماز را باطل می کند، اگر مأموم سهوا سر از رکوع بردارد و ببیند که امام هنوز در رکوع است، چه وظیفه ای دارد؟
✅ جواب: بايد به ركوع برگردد و در اين صورت زياد شدن ركن، نماز را باطل نمىكند؛ ولى اگر به ركوع برود و پيش از رسيدن به حدّ ركوع، امام سر از ركوع بردارد، نمازش باطل است.
🔶 رساله نماز و روزه مساله ٧٣٧
#احکام_نماز #نماز_جماعت
#زندگی_به_سبک_شهداء
🔻 دست به غذا نزد
ناهار خونه پدرش بودیم. همه دور تا دور سفره نشسته بودن و مشغول غذا خوردن. رفتم تا از آشپزخونه چیزی برای سفره بیارم. چند دقیقه طول کشید.
تا برگشتم نگاه کردم، دیدم آقا مهدی دست به غذا نزده تا من برگردم و با هم شروع کنیم. این قدر کارش برام زیبا بود که تا الان تو ذهنم مونده.
🌷شهید مهدی زین الدین
📚یادگاران صفحه ۱۹
🔷🔶🔹🔸
#تربیت_فرزند
وقتی دختری از روی #خشم ، مادرش را بیارزش میخواند، به احتمال زیاد به علت خشمی است که او نسبت به خود، احساس میکند. از اینرو، این احساس را روی مادرش، فرافکنی میکند.
بیشتر مواقع، وقتی یک دختر #نوجوان عصبانی میشود، نه تنها با آشوب هورمونها و احساسهایش رو به روست، بلکه احساس بیارزشی میکند.
دختر نوجوان در این سن و سال، با یک به همریختگی درونی و بیرونی روبهورست.
این احساس را که به او دست داده، دوست ندارد و به همین دلیل، احساس خود را روی مادرش، فرافکنی میکند.
مادری که به او اعتماد دارد، او را میشناسد و به شکلی عمیق، او را درک میکند.
مادر یک دختر نوجوان، لازم است صبر و شکیبایی زیادی داشته باشد.
لازم است دیدگاهی وسیع داشته باشد و او را به شکلی که لازم است، درک کند.
مادر میتواند اعتماد و اطمینان دخترش را نسبت به خود، بیشتر کند و برای رسیدن به این مهم، لازم است که سرنخهای احساسی و عاطفی او را پیدا کند.
✍ منبع: معصومانه - کودک شيعه
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
♥️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ♥️
🍃 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ🍃
🍃 وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🍃
🌹 تقویم شیعه🌹
☀️ امروز:
شمسی: جمعه ۰۸ بهمن ۱۴۰۰
میلادی: Friday 28 January 2022
قمری: الجمعة، ۲۵ جمادی الثانیه ۱۴۴۳
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكری عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١۰۰۰ مرتبه)
👈یا نور (۲۵۶مرتبه) برای عزیز شدن
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅وقایع مهم روز:
🇹🇯تحسن روحانیون در مسجد دانشگاه تهران در اعتراض به بستن فرودگاههای کشور
⏳🗓روز شمار تاریخ:
◼️⏳۰۲ روز تا شهادت حضرت امام هادی علیه السلام به قولی (۲۵۳ ه ق)
🌹⏳۰۴ روز تا بازگشت حضرت امام خمینی رحمه الله علیه به ایران (۱۳۵۷ ه ش )و آغاز دهه مبارک فجر
💐⏳۰۶ روز تا ولادت با سعادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام (۵۷ ه ق) و شب لیله الرغائب
4_6003743609789088841.mp3
1.89M
🔸ترتیل صفحه 313 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات - حجاز
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷 نکته تفسیری صفحه۳۱۳🌷
ابزار رهبری:
پس از آنکه حضرت موسی از سوی خدا مأمور شد که به سوی فرعونِ طغیانگر برود و او را از کفر و ستم بازدارد و بنی اسرائیل را از چنگال او برهاند، آن حضرت نه تنها از چنین مأموریّت سختی نترسید، بلکه با آغوش باز از آن استقبال کرد؛ البتّه با درک عمیق و بینش وسیع خود، وسایلِ پیروزی در این مأموریت را از خدا چنین تقاضا کرد:
1ـ صبر و استقامت (رَبِّ اشرَح لیّْ صَدری): بدون شک نخستین وسیله ی پیروزی، روح بزرگ و عقل تواناست که بدون صبر و استقامت زیاد به دست نمی آید. رهبر موفّق، کسی است که در برابر سختی ها مضطرب و پریشان نشود و با صبر و حوصله ی فراوان، تصمیم درست و منطقی بگیرد. از این رو در روایتی از امیر مؤمنان علی ميخوانيم: «ابزار رياست، صبر و تحمّل زیاد است.»
2ـ هموار شدن راه (وَ يَسِّر لي اَمري): دومين تقاضاي موسي از خدا اين بود که این مأموریتِ دشوار را در نظر او آسان کند.
نکته ی جالب توجّه این است که موسی از خدا نخواست که مشکلاتِ راه را برطرف کند؛ زیرا می دانست که وظیفه ی او از اوّل تا به آخر، با سختی ها و مشکلات آمیخته است؛ بلکه او از خدا خواست که سختی ها را در چشم او کوچک و راه رسالتش را در نظرش هموار کند؛ زیرا مهم تر از اینکه در جهانِ خارج چه اتّفاقی می افتد، این است که حوادث و مشکلات در نظر انسان چگونه باشد. بسیاری از اوقات، مشکلات کوچک در چشم افرادِ سست اراده، بزرگ و کمرشکن می نماید، و به عکس، مشکلات بزرگ در چشم افراد قویدل، خوار و کوچک است.
3ـ سخن گفتن روان و شیوا (وَ احلُل عُقدَةً مِن لِسانی): یکی از ابزار مهم رهبری، سخن گفتن شیواست. تاریخ به خوبی گواهی می دهد که رهبران بزرگ، معمولاً افراد سخنور و خوشگفتاری بوده اند؛ و بر مخاطبان خود به خوبی اثر می گذاشته اند. پیشوایان دین ما همچون امیرالمؤمنین علی نیز سخنورترین افرادِ زمان خود بوده اند. همچنین سخنرانی های شجاعانه و بی مانند حضرت زهرا و حضرت زینب در حضور فرمانروایان ستمگرِ عصرشان برای همیشه در تاریخ ثبت شده است.
4ـ داشتن یاور و جانشین شایسته (وَاجعَل لیّْ وَزیرًا ...): آخرین تقاضایی که این آیات از قول حضرت موسی نقل می کند، داشتن یاور و جانشین شایسته است؛ چراکه هیچ رهبری بدون داشتن یاور امین، درست کار، فهمیده و شجاع نمی تواند وظیفه ی رهبری جامعه را به درستی انجام دهد؛ یاوری که در حضور رهبر، او را در وظایفش یاری کند، و در نبود او، راهش را به دقّت ادامه دهد. به همین سبب، حضرت موسی از خدا خواست که برادر بزرگ ترش هارون را یاور و جانشین او قرار دهد. در روایات می خوانیم که پیامبر گرامی اسلام نیز برای انجام وظیفه ی رسالتش، آنچه را که موسی خواسته بود، از خدا تقاضا کرد و سپس فرمود: «خدایا، برای من یاوری از خاندانم قرار ده؛ برادرم علی را. خدایا، پشتم را با او گرم کن و او را در عمل به وظایفم شرکت ده...»
#هدايت_به_طريقه_اى_محكم
❤️امیرالمومنین علیه السلام:
⚪️أيها الناس! انه من استنصح الله وُفّق، و من اتخذ قوله دليلا هُدى للتى هى أقوم.
💎اى مردم! كسى كه از خدا پند و خير خويش را مسألت نمايد، موفق گردد و هر كس كه كلام خدا را براى خود راهنما اتخاذ كند به آن طريقه اى كه محكم تر و راست تر است هدايت شود.
📘#خطبه_147
#جمعههایانتظار
ظهور حضرت باران به عالم بستگی دارد
بهعزمی راسخ و پیمان محکم بستگی دارد...
از این هجران طولانی،فراوان اشک می باید
که گاهی رویشِ گلها به شبنم بستگی دارد...
نخواهد بود هر چشمی شرفیاب حضور او
که دیدارش به چشم و گوشِ مَحرم بستگی دارد...
کدامینجمعه می آید،سوالی مبهم است اما
ظهور او به فرزندان آدم بستگی دارد...
#اللهمعجللولیکالفرج 💐
#پندانه
💠بلند شدن به پای همسر و فرزندان💠
علامه طباطبایی الله در خانه ، مهربان بود و هر وقت به هر چیزی نیاز داشت ، خودش می رفت و می آورد .
به اهل خانه خیلی احترام می گذاشت .
خیلی وقتها وقتی که خانم یا یکی از بچه ها وارد اتاق میشد ، بلند می شد و به نشانه احترام ، تمام قد می ایستاد.
🔷🔶🔹🔸
🌟 پویش پرچم افتخار
به نام شهید اقتدار
🔻 در آستانه چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی پویش پرچم افتخار KHAMENEI.IR آغاز به کار کرد
🔹 حضرت آیتالله خامنهای در سال ۱۳۵۹، درباره گرامیداشت ایام پیروزی انقلاب اسلامی توسط همه اقشار ملت و «نصب و اهتزاز پرچم» فرمودند: «در دههی فجر بر سَر در هر خانهاى پرچم بزنید، پرچم جمهورى اسلامى را در سطح شهرها و روستاها به اهتزاز در بیاورید. نشان بدهید که ملّت این خاطره را گرامى مىدارد.» ۵۹/۱۱/۱۷
🔹 «پرچم افتخار، به نام شهید اقتدار» عنوان پویش جدید بخش تعامل با مخاطب «همگام» است. پایگاه اطلاع رسانی KHAMENEI.IR، همگام با ملت ایران برای برگزاری هرچه با شکوه تر ایام دهه فجر ۱۴۰۰ ضمن اعلام پویش #پرچم_افتخار، از مردم ایران بخصوص کاربران شبکه های اجتماعی دعوت میکند که از نصب پرچم ایران در سر در خانهها، مدارس، مغازهها و محلکار خود، یا معابر عمومی عکس بگیرند و آن را به یکی از شهدای کشورمان که پیشگامان اقتدار ایران هستند تقدیم کرده و با هشتگ #پرچم_افتخار و نام آن شهید عزیز منتشر کنند.
🏷 شیوه مشارکت در پویش:
👈 انتشار تصاویر نصب پرچم بر سر در خانهها، مغازهها، مدارس، محل کار یا معابر عمومی در شبکههای اجتماعی و تقدیم آن به یکی از شهیدان گرانقدر انقلاب اسلامی با هشتگ #پرچم_افتخار
💻 @Khamenei_ir
#تکرار_سجده
❓مسئله : اگه بهخاطر عجله کردن، موقع سجده، سرمون دوبار بهمهر بخوره، وظيفهمون چيه؟
📚 آیات عظام امام خمینی، خامنهای، زنجانی، بهجت، تبریزی، سیستانی، صافی، فاضل، نوری و مکارم:
📝 اگه بار دوم اختياری نباشه،
هر دو باهم يک سجده حساب مىشه
و اشکالی نداره.
⭕️ نکته: فتوای آقای وحید رو نگفتیم چون یهکم سخت بود توضیح دادنش،
اما ایشون احتیاط واجب دارن و مقلدینشون میتونن به نظر بقیه مراجع رجوع کنن.
🔺توضيحالمسائل مراجع، م۱۷۰۱؛
نورى، استفتائات، ج۱، س۱۳؛ وحید، توضيحالمسائل، م۱۰۸۰.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆 ماجرای 8 بهمنماه 1357
و دستور عجیب ژنرال هایزر
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
🌹 ۸ بهمن ۵۷؛ کشتار مردم تهران در میدان انقلاب به دست نظامیان پهلوی، تحت هدایت ژنرال هایزر آمریکایی
امام خامنه:
قبل از انقلاب، در دوران حرکت عظیم مردمی -حالا ماجراهای هفدهم شهریور و کشتار مردم و این مسائل که خب همه بهوسیلهی دولت دستنشاندهی آمریکا انجام گرفت، به جای خود- در هشتم بهمن، یعنی چند روز قبل از ورود امام به داخل کشور، در همین خیابانهای تهران، همین خیابان انقلاب، مردم اجتماع کرده بودند؛ ژنرال هایزر که فرستادهی آمریکا بود و به ایران آمد برای اینکه شاید بتواند یکجوری از دست انقلاب رژیم را نجات بدهد و حفظ بکند
او در خاطرات خودش مینویسد -اینها اسناد تاریخی است- و میگوید من به ژنرال قرهباغی گفتم که در مواجههی با مردم لولهی تفنگهایتان را پایین بیاورید؛ یعنی مردم را بکُشید، تیر هوایی بیخودی در نکنید، مردم را قتل عام کنید. اینها هم همین کار را کردند، لولهی تفنگها را پایین آوردند، عدّهای جوان و نوجوان کشته شدند ولی جمعیّت عقب نرفت. هایزر میگوید؛ قرهباغی بعد آمد به من گفت که این تدبیر تو فایدهای نکرد، مردم عقب نرفتند، آنوقت هایزر میگوید من دیدم این ژنرالهای شاه چقدر کودکانه فکر میکنند؛ یعنی باید ادامه میدادند، باید مرتّب میکُشتند.
ببینید این رژیمِ دستنشانده بود. ژنرال آمریکایی دستور قتلعام هموطنان را به ارتشبد ایرانی میدهد و این به دستور او و به توصیهی او عمل میکند و چون فایدهای ندارد، میرود به او میگوید فایدهای ندارد؛ او هم میگوید اینها بچّهاند، اینها کودکانه فکر میکنند. این، ماحصل و خلاصهی حکومت پهلوی در ایران است.آمریکاییها اینجوری با ما شروع کردند
4_6050857541305369516.mp3
8.51M
مناجات امام زمان (عج)
بیا و بشین و ببین حالمو
بیا یابن زهرا بیاعشق ما
🎤کربلایی جواد_مقدم
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
🔴#اطلاعیه 📣
❇️مرکز مشاوره خانه سبز برگزار میکند:
⭐️"مدیریت رفتار با کـودک و نـوجـوان"⭐️
📱به صورت آنلاین📲
✔️در ۳جلسه
👤مدرس: دکتر مرجان مومنی
📆زمان: یکشنبهها (۳ ٬ ۱۰، و ۱۷ بهمن ماه)
🕓از ساعت۱۶ الی ۱۷
🎁در هر جلسه به قید قرعه، ۵ نفر از شرکتکنندگان به همراه خانواده، به اردوی ۳ روزه قم و جمکران اعزام خواهند شد.🎊
📌جهت دسترسی به لینک کلاس، به کانال خانه سبز در پیامرسان ایتا، به آدرس زیر مراجعه نمایید:
🌸🍃🌸🍃🌸 🍃🌸
https://eitaa.com/khanesabz110
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🔴#اطلاعیه 📣
❇️مرکز مشاوره خانه سبز برگزار میکند:
⭐️"مدیریت رفتار با کـودک و نـوجـوان"⭐️
📱به صورت آنلاین📲
✔️در ۳جلسه
👤مدرس: دکتر مرجان مومنی
📆زمان: یکشنبهها (۳ ٬ ۱۰، و ۱۷ بهمن ماه)
🕓از ساعت۱۶ الی ۱۷
🎁در هر جلسه به قید قرعه، ۵ نفر از شرکتکنندگان به همراه خانواده، به اردوی ۳ روزه قم و جمکران اعزام خواهند شد.🎊
📌جهت دسترسی به لینک کلاس، به کانال خانه سبز در پیامرسان ایتا، به آدرس زیر مراجعه نمایید:
🌸🍃🌸🍃🌸 🍃🌸
https://eitaa.com/khanesabz110
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🔴#اطلاعیه 📣
❇️مرکز مشاوره خانه سبز برگزار میکند:
⭐️"مدیریت رفتار با کـودک و نـوجـوان"⭐️
📱به صورت آنلاین📲
✔️در ۳جلسه
👤مدرس: دکتر مرجان مومنی
📆زمان: یکشنبهها (۳ ٬ ۱۰، و ۱۷ بهمن ماه)
🕓از ساعت۱۶ الی ۱۷
🎁در هر جلسه به قید قرعه، ۵ نفر از شرکتکنندگان به همراه خانواده، به اردوی ۳ روزه قم و جمکران اعزام خواهند شد.🎊
🔵لینک ورود به کلاس:
https://www.skyroom.online/ch/eshpa/hadaf
لطفا راس ساعت و با گزینه مهمان وارد شوید.
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
@khanesabz110
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۰
میلادی:Sunda 30 January 2022
قمری: الأحد، ۲۷جمادی الثانیه ۱۴۴۳
🌹 امروز متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
💠 اذکار روز:
👈۱۰۰۰ مرتبه یا ذَالجَلالِ و الاِکرام تا به فتح و نصرت برسی
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅تقویم روز:
◼️شهادت حضرت امام هادی علیه السلام به قولی (۲۵۳ ه ق)
⏳🗓روز شمار تاریخ:
🌹⏳۰۲ روز تا بازگشت حضرت امام خمینی رحمه الله علیه به ایران (۱۳۵۷ ه ش )و آغاز دهه مبارک فجر
💐⏳۰۴ روز تا ولادت با سعادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام (۵۷ ه ق) و شب لیله الرغائب
4_6003692826095781137.mp3
2.1M
🔸ترتیل صفحه 314 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام کرد
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۱۴🌷
نکات مهمّی از داستان حضرت موسی قسمت 1:
آیات این صفحه، بخشی از سرگذشت عبرت آموز حضرت موسی را باز می گوید. در اینجا به چند نکتهی مهم از آن اشاره می شود:
1ـ نوزاد دوست داشتنی: یکی از قدرت نمایی هایی خدا در داستان موسی این بود که چنان محبّتی از موسی در دل های دیگران قرار داده بود که دوست و دشمن با دیدنش به او دل بسته می شدند؛ به طوری که فرعونِ سنگ دل، با دیدن او چنان به او علاقه مند شد که حاضر شد پیشنهاد همسـرش را بپذیرد و از کشتنش صرفنظر کند و حتّی از او مانند فرزند خویش مراقبت کند، و بدین ترتیب، موسی در خانه ی دشمن خود بزرگ شد.
در حدیثی از امام باقر می خوانیم: «موسی چنان بود که هر کس او را می دید، دوستش می داشت.» البتّه هرچند که موسی در خانه ی فرعون بزرگ شد، هیچ گاه از اخلاقِ زشت او سرمشق نگرفت و به طور ویژه ای زیر نظر مستقیم خدا پرورش یافت(وَ لِتُصنَعَ عَلیّْ عَینیِّ).
2ـ ادب و ملایمت، حتّی با دشمن: کسانی که می خواهند به دیگران درس دین بیاموزند و آنان را به سوی خدا دعوت کنند، باید افرادی مؤدّب و نرم خو باشند تا شاید بتوانند بدین وسیله در قلب طرفِ مقابل خود نفوذ کنند. به همین سبب خداوند به حضرت موسی دستور داد که با فرعونِ کافر و طغیانگر، با نرمی و ملایمت سخن بگوید تا شاید در دل و جانش اثر گذارد و او را به خود آورد. در برخی روایات آمده که حتّی موسی مأمور بود فرعون را با بهترین نامش صدا کند. البتّه باید توجّه کنیم که نرمی و ملایمت بدین معنا نبوده که فرمان خدا را تغییر دهد یا با جدّیت با او سخن نگوید؛ بلکه او مأمور بود که در عین قاطعیّت و جدّیت، با آرامش و ادب برخورد کند و پیام خدا را با نرمی و ملایمت به فرعون برساند.
3ـ هدایت موجودات: حضرت موسی در پاسخ فرعون و در معرّفی خدا فرمود: «پروردگار ما، کسی است که آفرینش هر موجودی را به او بخشید و پس از آن هدایتش کرد.»(آیه ی 50). این نوع هدایت، «هدایت تکوینی» است. توضیح اینکه هدایت و راهنمایی خدا، دو نوع است؛ تکوینی و تشریعی. هدایت تکوینی، هدایتی است که در تمام جهان و در تمام موجودات دیده می شود: دانه ای که به درختی تنومند، و تخمی که به پرنده ای زیبا تبدیل می شود؛ همچنین نوزادی که دوران کودکی و جوانی اش را سپری می کند و پیر می شود و ... ، نمودهای برنامه ریزی و هدایتی است که خدا برای تک تک موجودات جهان هستی در نظر گرفته است. در این میان امّا انسان ها به سبب داشتن نعمت عقل و شعور و اختیار، به هدایت ویژه ای نیاز دارند تا به وسیله ی آن، نیروهایشان را در مسیر صحیح به کار گیرند و از هدر دادن آن جلوگیری کنند. این برنامه ریزی و هدایت را پیامبران الهی از جانب خدا برای بشر آورده اند که به «هدایت تشریعی» معروف است.
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
4_6007912103183123724.mp3
2.17M
🔸ترتیل صفحه 315 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات - اثرکرد
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۱۵🌷
نشانه هایی برای خردمندان:
خداوند در این آیات، توجّه انسان را به نکات مهمّی جلب می کند که به دو نکته از آن ها اشاره می شود:
1ـ زمین، گهواره ای نرم: خداوند در آیه ی 53، زمین را یکی از نشانه های لطف و مهربانی خود نامیده و آن را به گهواره ای نرم تشبیه فرموده است. می دانیم که این مخلوق عظیم و چابک با سرعتی سرسام آور (حدود 30 کیلومتر در ثانیه) در فضا حرکت می کند؛ در حالی که کمترین لرزشی برای ساکنان خود ایجاد نمی کند و مردم روی زمین اصلاً از حرکت آن مطّلع نمی شوند. همچنین نیروی جاذبه ی زمین به ما اجازه می دهد که روی آن حرکت کنیم و بخوابیم و خانه بسازیم و کشاورزی کنیم.
به راستی اگر جاذبه ی زمین نبود، همه ی ما و وسایل زندگی مان در یک چشم بر هم زدن به فضا پرتاب و در آسمان سرگردان می شد! پیشوای چهارم ما شیعیان ـ امام سجاد(ع)ـ در سخن زیبایی فرموده است: «خداوند، زمین را متناسب با وضعیّت جسمی و طبیعی شما قرار داد؛ آن را گرم و سوزان نکرد تا از حرارتش بسوزید، و زیاد سرد نیافرید تا منجمد شوید. آن را آن قدر معطّر قرار نداد تا بوی تندش به مغز شما آسیب برساند، و آن را بدبو نیافرید تا مایه ی هلاکت شما شود. آن را همچون آب قرار نداد تا در آن غرق شوید، و چنان سفت و محکم نیافرید تا نتوانید در آن خانه بسازید و مردگان را در آن دفن کنید. آری، خدا این گونه زمین را بستر استراحت شما قرار داد.»
2ـ معرّفی «خردمندان»: پس از آن که خدا به بعضی از نشانه های خود در جهان هستی اشاره می کند، در آیه ی 54 می فرماید: «بی شک در این پدیده ها، نشانه های روشنی برای خردمندان وجود دارد.» در حقیقت، سراسر عالم هستی پر از نشانه های خداست که انسان ها را با علم و قدرت بی پایان پروردگارشان آشنا می کنند؛ امّا تنها کسانی از این نشانه ها بهره می برند که عقل و خرد خود را به کار می گیرند و آن را به فکر و اندیشه وامی دارند. آری، «برگ درختان سبز در نظر هوشیار/ هر ورقش دفتری است، معرفت کردگار». البتّه منظور از اندیشه و فکر در این آیه و آیات مشابه، فقط تحقیق و مطالعه در آزمایشگاه ها یا پژوهش های زیست شناسی، جانورشناسی و... نیست؛ بلکه علاوه بر این ها، اندیشه ای مورد نظر است که در وجود انسان اثر بگذارد و او را به فرمانبری هر چه بیشتر از خدای بزرگ وا دارد. در حدیثی از پیامبر گرامی اسلام می خوانیم: «بهترین شما، اولوالنهی [خردمندان] هستند.» از پیامبر پرسیدند: اولوالنهی چه کسانی هستند؟ حضرت فرمود: «کسانی که اخلاق نیکو و اندیشه های پرارزش دارند. با خویشاوندانشان پیوند برقرار می کنند و به مادر و پدر خود نیکی می کنند. پیوسته به نیازمندان و همسایگان و یتیمان رسیدگی می کنند و به مردم غذا می دهند و در جهان، صلح و امنیّت می گسترانند. همان ها که [نیمه های شب] در حالی که مردم در خواب اند، به نماز [و راز و نیاز با خدا] مشغول اند.»