✳️ مرحله اول/یادگیری درس ✳️
قرآن پـژوهان گـرامی، لطـفاً کلیپ تصـویری این درس را به دقت تماشا، و مطالب درسی مربوطه را به خاطر بسپارید.
کانال«فنون قرائت قرآن»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کانال«فنون قرائت قرآن»
✳️ مرحله دوم/تمرین عملی ✳️
قرآن پژوهان عزیز و گرامی، برای تفهـیم هر چـه بهـتر مطالـب درسی، تلاوت یک صفحه از قرآن کریم کـه در زیـر بـارگـزاری گـردیده را با صدای اسـتاد خـلیل الحصری، استـماع نمایید. بهتر است برای این تمـرین ارزشـمند تصویر صفحه مورد نظر در مقابل شما بــاز بـوده، همزمان بـا نـگـاه کـردن به کلـمـات و خطوط قرآن به تلاوت صحیح استاد خلیل الحصری گوش کنید.
برای دسترسی به تلاوت کل قرآن با صدای استاد خلیل الحصری👈 اینجا کلیک کنید.
کانال«فنون قرائت قرآن»
117.mp3
2.41M
تلاوت تدویر خلیل الحصری صفحه١١٧
کانال«فنون قرائت قرآن»
🌺🍃〰
#ده_درس
🖌 حافظان عزیز، یکی از برنامههای مهمی که باید به صورت روزانه انجام دهید، تا محفوظات شما از حافظه کوتاه مدت به حافظه میانمدت منتقل شود، تکرار محفوظات ده روز گذشته است، که اصطلاحاً به آن «ده درس» میگوییم.
🔹به این معنا که:👇👇
✅اگر شما روزانه پنج خط حفظ میکنید، ده درس شما، ده تا پنج خط، یعنی 50 خط (حدود سه و نیم صفحه) در روز است.
✅اگر شما روزانه نیم صفحه حفظ میکنید، ده درس شما ده تا نیم صفحه یعنی پنج صفحه در روز است.
✅و اگر شما روزانه یک صفحه حفظ میکنید، ده درس شما ده تا یک صفحه یعنی ده صفحه در روز است.
✅ و اگر میزان حفظ روزانه شما دو صفحه هست، ده درس شما ده تا دو صفحه یعنی بیست صفحه(یک جزء) در روز میباشد
🌺🍃〰
#درس_اول_حفظ 1⃣
💠 #مقدمات حفظ قرآن کریم
1- در روزهای آغازین حفظ قرآن، با مشکلات و دشواریهای گوناگونی روبه رو هستید و هنوز با شرایط و شیوه حفظ قرآن و لحن و آهنگ عربی آن اُنس نگرفته و به آن عادت نکرده اید؛ هنوز با نظم و انضباط حاکم بر آن، خو نگرفته و هماهنگ نشده اید؛ هنوز با کلمات و واژه های قرآن و روش ترتیل در حفظ قرآن آشنا و مأنوس نشده اید؛ هنوز از محل وَقف و درنگ بر آیات آگاه نگشته اید؛ هنوز قواعد تجوید قرآن را، بر آیات، تطبیق نداده اید و بنابراین، باید آن قدر حوصله و پشتکار و تمرین داشته باشید تا بر این مشکلات و دشواریها چیره شوید و هیچ گاه ناامیدی و دلسردی را به خود راه ندهید و بر ادامه این راه، صبور باشید. آن گاه خواهید دید هر مقدار که این کار را ادامه می دهید و به حفظ قرآن عادت می کنید و با روش آن آشنا و مأنوس می گردید و تحت تأثیر نورانیت و معنویت قرآن نیز قرار می گیرید، مشکلات و دشواریهای شما در حفظ قرآن، حتی تکرار آیات برای حفظ شدن و مرور محفوظات قرآنی برای فراموش نشدن، روز به روز و به مراتب، کم و کم و کمتر می شود.
2- سعی کنید پیش از شروع حفظ قرآن، کتابها و نوشته هایی را که در زمینه «روش حفظ قرآن» نگاشته شده است، نیز مطالعه نمایید و از نکته های نو و سودمند آنها بهره مند شوید؛ زیرا هر گُلی یک بویی دارد.
3- پیش از آغاز حفظ قرآن، از روشهای حفظ قرآن با وسائل سمعی و بصری، مانند سی دی های رایانه ای، نیز آگاه شوید و نکات سودمند آنها را یاد بگیرید و به کار بندید.
4- پیش از شروع حفظ قرآن، با حافظان قرآن نیز «مشورت» نمایید و از روشها و تجربیات و نکات سودمند آنان بهره مند شوید؛ زیرا برخی از روشها و تجربه ها و نکته های حفظ قرآن، در کتابها و نوارها و مانند آن دیده نمی شوند و شما می توانید فقط از راه «مشورت»، به همه آنها دست یابید.
5- نخست نام سوره مورد نظر برای حفظ را به شکل صحیح آن یاد بگیرید و حفظ کنید. مثلاً توجه داشته باشید که نام سوره های «فاتِحَة»، «بَقَرَة»، «آل عِمران»، «مائِدَة»، «تَوبَة»، «یونُس»، «یوسُف»، «حِجر»، «إِسراء»، «قَصَص»، «شُوری»، «حُجُرات»، «مُجادِلَة»، «مُمتَحِنَة»، «جُمُعَة«، »غاشِیَة»، «لَیل»، «زَلزَلَة»، «قارِعَة»، «هُمَزَة»، «قُرَیش» و «کَوثَر» را به شکل غلط و مانند «فاتِحِة»، «بَقَرِة»، «آل عُمران»، «مائِدِة«، »تُوْبِة»، «یونِس»، «یوسِف»، «حَجر»، «أَسراء»، «قِصَص»، «شَوری«، »حُجَرات»، «مُجادَلَة»، «مُمتَحَنَة»، «جُمْعِة»، «غاشِیِة»، «لِیل«، »زِلزِلِة»، «قارِعِة»، «هُمَزِة»، «قُرِیش» و «کُوثَر» حفظ ننمایید.
☝️البته کار خوب دیگری که می توانید انجام بدهید این است که نامهای 114 سوره قرآن را به 22 قسمت 5 تایی و یک قسمت 4 تایی تقسیم کنید و نام سوره ها را 5 تا 5 تا، غیر از قسمت آخر که 4 سوره ای است، یاد بگیرید و حفظ نمایید. 💦به طور مثال، نام 5 سوره اول قرآن عبارتند از:
🖌حَمد؛ بَقَرَة؛ آل عِمران؛ نِساء؛ مائِدَة.
6- نام برخی از سوره ها از «حروف مُقَطَّعه» تشکیل شده است و باید آنها را طبق قاعده خواندن «حروف مقطّعه» و جدا جدا و با اسمهای مخصوص خودشان بخوانید. مثلاً باید سوره (ص) را به صورت (صآد)، و سوره (ق) را به صورت (قآف)، سوره (طه) را به صورت (طاها)، و سوره (یس) را به صورت (یاسین) بخوانید و حفظ نمایید.
7- بکوشید از همان آغاز، معنی نامِ سوره ها را یاد بگیرید و حفظ کنید. به طور مثال، نام سوره «نَحل» به معنی «زنبور»، نام سوره «نَمل» به معنی «مورچه» و نام سوره «لَیل» به معنی «شب» است.
🌺🍃〰
ادامه #درس_اول_حفظ
#مقدمات حفظ قران کریم
8- اگر برخی از سوره ها دارای دو یا چند نام هستند، همه نامهای آن سوره را یاد بگیرید و حفظ نمایید. مثلاً سوره هفدهم قرآن دارای دو نام «إِسراء» و «بَنی إِسرائیل»، و سوره چهلم قرآن دارای دو نام «غافِر» و «مُؤمِن»، و سوره چهل و یکم قرآن دارای دو نام «فُصِّلَت» و «سَجدَة»، و سوره هفتاد و ششم قرآن دارای دو نام «إِنسان» و «دَهر»، و سوره نود و چهارم قرآن دارای دو نام «شَرح» و «اِنشِراح»، و سوره نود و نهم قرآن دارای دو نام «زَلزَلَة» و «زِلزال» و سوره صد و یازدهم قرآن دارای سه نام «مَسَد» و «تَبَّت» و «لَهَب» است.
9- شایسته است بدانید که نام هر سوره ای از قرآن، از کدام آیه آن سوره و یا جز آن برگرفته شده است. مثلاً نام سوره «فَلَق» از آیه اول آن سوره، یعنی «قُل أَعوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ» و نام سوره «عَلَق» از آیه دوم آن سوره، یعنی «خَلَقَ الانسانَ مِن عَلَقٍ» و نام سوره «ماعون» از آیه آخر آن سوره، یعنی «ویَمنَعونَ الْماعونَ» برگرفته شده است.
10- شایسته است پیش از حفظ هر سوره از قرآن، ترتیب و یا همان شماره سوره را حفظ کنید. مثلاً سوره «فاتِحَة»، سوره اول قرآن و سوره «حَدید»، سوره پنجاه و هفتم قرآن و سوره «ناس»، سوره صد و چهاردهم قرآن است. گفتنی است که ترتیب و شماره هر سوره از قرآن، در آغاز همان سوره و یا در فهرست نام سوره ها که معمولاً در پایان قرآنها آورده می شود، ذکر شده است.
11- خوب است پیش از حفظ هر سوره از قرآن، تعداد آیات آن سوره را نیز حفظ نمایید. به طور نمونه، سوره «فاتِحَة» دارای 7 آیه، و سوره «حَدید» دارای 29 آیه، و سوره «ناس» دارای 6 آیه است. شایان گفتن است که تعداد آیات هر سوره، معمولاً، در آغاز همان سوره آورده شده است. و یا می توانید آیه آخر هر سوره را پیدا کنید و شماره آن را که نشان دهنده تعداد آیات آن سوره است، حفظ نمایید.
12- شایسته است بدانید که هر سوره و آیه ای از قرآن، در جزء چندم قرآن است. به طور نمونه، سوره «بَقَرَة» و آیه 43 آن، یعنی «وأَقیموا الصَّلوةَ وءاتوا الزَّکوةَ وارکَعوا مَعَ الرّاکعِینَ»در جزء اول قرآن، و سوره «کَهف» و آیه 44 آن، یعنی «هُنالِکَ الوَلایَةُ للِّهِ الحَقِّ هُوَ خَیرٌ ثَوابا وخَیرٌ عُقبا» در جزء پانزدهم قرآن، و سوره «اِنشِقاق» و آیه 6 آن، یعنی «یآ أَیُّهَا الإِنسانُ إِنَّکَ کادِحٌ إِلی رَبِّکَ کَدحا فَمُلاقیهِ» در جزء سی ام قرآن است.
13- پسندیده است که محل نزول هر سوره را که در «مکّه» یا «مَدینه» بوده و به سوره «مَکّی» یا «مَدَنی» نامگذاری و معروف شده است، حفظ کنید. معمولاً محل نزول هر سوره، در آغاز همان سوره و یا در فهرست نام سوره ها که در پایان قرآنها آورده شده، ذکر گردیده است.
14- هر آیه ای از قرآن را که می خواهید حفظ کنید، بهتر است شماره آن آیه و نام سوره آن را نیز حفظ نمایید. به طور مثال، آیه «فَذَکِّر إِن نَفَعَتِ الذِّکری» آیه نهمِ سوره «أَعلی» است.
🌸🍃🌸🍃🌸
🍃🌸🍃
🌸🍃
🍃
أَلا بِذِكرِ اللَّهِ تَطمَئِنُّ القُلُوبُ»
✍اسـتـادی می فـرمـود :
ایـن آیــه معـنـایـش ایـن نـیـست کــه بـا ذکـر خـدا دل آرام می گـیـرد
این جـمـلــه یـعنی خــدا می گـویـد :
جوری سـاختــه ام تـو را کــه جـز بـا یـاد من آرام نـگیـری !!!
تـفـاوت ظـریـفے است!!!!
اگر بیقـرارے ؛ اگر دلتـنـگے ؛ اگر دلگیرے ؛
گیـر کـار آنجـاست کـه هـزار یـاد ، جـز یـاد او، در دلـت جـولـان میدهد.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ ۚ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ ﴿٢٣﴾
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
فرازی ناب از مرحوم استاد #محمود_رمضان
🆔https://eitaa.com/gooorrrran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙تلاوت خاطره انگیز #استاد_عبدالباسط
که مردم ایران باهاش خاطره دارن
#شاهکار_تلاوت
سوره مبارکه #تکویر
🆔https://eitaa.com/gooorrrran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بشنویم وتدبر کنیم مقطعی فوق العاده زیبا وشنیدنی ازمرحوم استادعبدالباسط محمدعبدالصمد(ره) #سوره_مبارکه تین بخشی ازسوره علق
🆔https://eitaa.com/gooorrrran
1_1603138337.mp3
4M
✅ #مقامات_قرآنی و دستگاه های موسیقی با حنجره طلایی استاد #عبدالباسط محمد عبدالصمد
🔊 به ترتیب فرازها و سوره قرائت شده :
🔅مقام صبا (سوره انفال)
🔅مقام بیات (سوره انبیاء)
🔅مقام رست (سوره انفال)
🔅مقام حجاز (سوره هود)
🔅مقام نهاوند (سوره طه)
🔅#مقام_عجم (سوره شرح و تین)
🔅مقام سگاه (سوره نجم)
🆔https://eitaa.com/gooorrrran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙تلاوت دوران کودکی استاد عبدالباسط ❕
شاهکار سوره تین 🧡
#تلاوت_قرآن
الّلهُمَّ صَلِّ عَلے مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم
💢 https://eitaa.com/gooorrrran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ یک تلاوت درخشان و فوق العاده لذت بخش از استاد عبدالباسط که حس نشاط بخشی رو به شنونده منتقل میکنه 👌
🎙 این اجرا بشدت نایاب هست و برای اولین بار میشنوید
https://eitaa.com/gooorrrran
فوق العاده حس خوبی میگیرید / از دست ندید دانلودش رو 📥
💠 تلاوت سوره تین
🎧 کیفیت عالی
🆔https://eitaa.com/gooorrrran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖 تلاوت سوره تین خاشعانه عبدالباسط
🔹 با دو حنجره متفاوت استاد عبدالباسط اوج و بم خوانی سنگین !
هرشب قبل از خواب چند آیه قرآن کریم را گوش کنیم
🆔https://eitaa.com/gooorrrran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مسکن دردها❗
سورههای شرح و تین عبدالباسط
💠 #عبدالباسط
🆔https://eitaa.com/gooorrrran