چرا بعضی حفظ قرآن را نصفه و نیمه رها می کنند؟
افرادی در اطرافمان پیدا می شوند که شروع به حفظ کرده اند اما هنوز تمام نشده رها می کنند اینها در بیشتر مواقع بعد از مدتی دو باره شروع به حفظ قرآن می کنند دلایل آنها می تواند موارد زیر باشد:
1- درس 2- امتحان 3- ضعف حافظه 4- اراده ی ضعیف 5- عدم اعتماد به نفس صحیح 6- عدم وقت کافی 7- عجله 8- توجه به سرعت در حفظ 9- بی توجهی به حسن حفظ 10-خستگی زود رس و دائمی 11- شکست در مسابقات 12- کار 13-ورزش 14- مشکلات خانوادگی 15- تأثیر منفی پذیرفتن از دیگران و مواردی دیگر ...
سعي كنيم اين موارد را بشناسيم و با اراده و توكل به خدا از مسير حفظ قرآن دور نشويم.
📌سوال: وقتی حدود یک ساعت برنامه حفظ یا مرور دارم، خیلی از نظر ذهنی خسته می شوم، آیا راهکاری برای استفاده بیشتر از وقت وجود دارد؟
⬇️
برای حفظ و مرور به خصوص وقتی حافظ به اجزای بالاتر مثلا 15 جز و بیشتر می رسد، به طور طبیعی باید وقت بیشتری را به مرور اختصاص دهد، چرا که به هر حال باید در طول هفته، یکبار همه محفوظاتش را مرور کند. از این رو گاهی سه یا چهار ساعت در روز باید برای حفظ و مرور وقت بگذارد، این مدت و یا بیشتر از آن هم برای شخص مشکلی پیش نمی آورد، اما عدم توجه به یک نکته کوچک گاهی باعث ایجاد خستگی زیاد در شخص می شود و آن این است که به ازای هر نیم ساعت مرور یا حفظ، 5 تا 10 دقیقه را به استراحت یا کار دیگری اختصاص دهید، مثلا قدم بزنید آبی بنوشید و یا هر کاری جز مرور انجام دهید فقط دقت کنید وقت از دست شما خارج نشود و طبق برنامه ریزی جلو بروید.
📌سوال: در هنگام حفظ کردن اگر صدای خودم را نشنوم نمی توانم حفظ کنم، برخلاف برخی دوستان که بدون صدا و به اصطلاح در دل خود آیات را می خوانند و حفظ می کنند، آیا این مسئله اشکالی به حساب می آید؟
⬇️
اگر هنگام حفظ کردن و مرور محفوظات، شخص به گونه ای بخواند که صدای خود را نیز بشنود، علاوه بر حافظه تصویری، حافظه شنوایی او هم درگیر کار حفظ شده و حفظ او از اتقان بیشتری برخوردار خواهد شد پس این که شما مجبور هستید تا باصدای بلند بخوانید نه تنها عیبی نیست بلکه یک حسن برای حافظ محسوب می شود، فقط در این زمینه متوجه باشید که با صدایی آرام و آهسته مانند خواندن نمازصبح یا مغرب که مرد باید نمازش را با صدا بخواند، این گونه تلاوت کنید تا تارهای صوتی و حنجره شما زود خسته نشود و در مورد کسانی که آهسته به حفظ و مرور می پردازند به طوری که صدایشان جهر ندارد مانند خواندن نماز ظهر یا فقط در ذهن خود مرور می کنند، توصیه می کنیم، برای بهره مندی بیشتر و تقویت حفظ خود، با صدایی متوسط و آرام که گوششان هم بشنود، تلاوت کنند، این کار علاوه بر تقویت حافظه شنوایی به تقویت تجوید و ترتیل هم کمک خواهد کرد.
چرا که کسی که بسیار آهسته یا در ذهنش می خواند، چندان توجهی به تجوید و ترتیل ندارد، برعکس آن که با صدا می خواند، به این سمت سوق پیدا می کند که زیباتر تلاوت کند.
عوامل معنوي:
از اثر گذارترين عوامل تقويت و تثبيت محفوظات توجه به معنويات است. گناه توفيق انس با قرآن را از انسان سلب ميكند. دوستاني را ميشناسم كه در آستانه حفظ كل بودند، اما به خاطر يك رفتار بيجا يا بياحترامي به قرآن آنچنان توفيق از آنها گرفته شد كه الآن دريغ از توفيق تلاوت يك آيه. عزيزان خيلي مواظب باشيد! قرآن است، قرآن را ساده نگيريد، برترين كتاب الهي است، بايد به آن عشق بورزيد. برخي از افراد نميدانند چگونه شوخي كنند و لذا گاهي به شوخي سبب ميشوند به ساحت پاك اين كتاب توهين شود. خيلي مواظب باشيد! مبادا كسي را از اين رو كه حافظ قرآن نيست، مسخره كنيد! يا خداي ناكرده بخواهيد با محفوظات خود به كسي فخر بفروشيد! عامل برتري فقط تقوا و عمل است نه حفظ قرآن: و اتقوا الله و يعلمكم الله و الله بكل شيء عليم . از يكي از اساتيد اخلاق درباره حفظ قرآن سؤال شد، فرمود: حفظ قرآن واجب نيست، اما خواندن رساله و دانستن احكام شرعي واجب است. روز قيامت اول از نماز و واجبات و محرمات ميپرسند. وقتي از اين مواقف عبور كرديد، تازه نوبت به مستحبات و حفظ قرآن و ... ميرسد. مبادا به دليل حافظ بودن به كسي فخر بفروشيد! حافظان قرآن نور چشمان ما هستند. حفظ قرآن به تنهايي هيچ وقت نميتواند باعث سعادت كسي بشود، مگر در پرتو عمل و اخلاص. نيتمان را خالص كنيم و فقط به خاطر رضای 👈خدا👉 قرآن را حفظ كنيم، نه لقب حافظ قرآن🚫 يا فلان مدرك🚫 يا فلان جايزه 🚫. اگر حفظ و مرور به خاطر خدا باشد، مطمئن باشيد بهترين راه و برترين كار را انتخاب كردهايد. ما براي حفظ و توفيق نگهباني از محفوظات واقعا بايد از خدا مدد بگيريم. بايد تضرع كنيم تا خدا اين توفيق وسعادت را برايمان رقم بزند. قرآن، كتاب خداست و تا او نخواهد، شيريني آن در كام ما نخواهد نشست.
احمد شبیب _ سوره اسراء آیات ۱ تا ۱۴، ضحی، شرح آیه ۱ (Trimmed).mp3
16.05M
#تلاوت_صوتی
❇️یک تلاوت زیبا با نغماتی ملیح و دلنشین از استاد مـحمـد احمـد شـبـیـب
📖سوره مبارکه اسراء آیات ۱ الیٰ ۱۴ ، سوره مبارکه ضحیٰ و سوره مبارکه انشراح آیه ۱
🗓اجرا شده در مصر ، اواخر دهه ۱۹۷۰ میلادی
⏰مدتزمان: ۲۲:۱۷
؛*┄┄┄┅═✧❁💠❁✧═┅┄┄┄*
🆔 👉 https://eitaa.com/gooorrrran
❤️اینکه فقط حواسمان به جیب پدر و مادر پیرمان باشد و مرتب برایشان ماهیانه بفرستیم، نامش انفاق است نه احسان. احسان، بالاتر از انفاق است و شامل تواضع، محبّت، ادب، مشورت، اطاعت، تشکّر، مراقبت و اینها مىشود.
📚اسراء آیه ۲۳
🆔👉https://eitaa.com/gooorrrran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مقام_رست در تلاوت تحقیق استاد محمد صدیق منشاوی//
🌺🌿🌺🌿🌺🌿
🌺
🔹مهمترین علائم وقف در آیات
در هنگام تلاوت قرآن به علائمی بر می خوریم که هر کدام معنی و مفهوم خاصی را در وقف کردن دارند. بعضی از مهمترین علائم وقف عبارتند از:
" علامت وقف"
«م» 👈 وقف لازم: وقف کردن الزامی است و اگر وقف نکنیم ممکن است مفهوم جمله تغییر کند.
«قف» 👈 باید وقف کنید اما اگر وصل هم کردید اشکالی ندارد.
«صل» 👈 می توانید وقف کنید اما اگر وقف نکنید بهتر است.
«ط»👈 وقف مطلق: باید وقف کنید زیرا موضوع بحث تمام شده است.
«ج» 👈وقف جایز: هم می توانید وقف کنید و هم می توانید ادامه بدهید.
«ص» و «جه»👈 وقف مرخص : چون جمله طولانی بوده و احتمال کم آوردن نفس وجود دارد اجازه دارید که وقف کنید و دوباره از جای مناسب شروع به قرائت کنید.
«لا»👈 وقف ممنوع: اجازه ندارید که وقف کنید و اگر مجبور به وقف شدید باید برگردید و دوباره به صورت متصل بخوانید. اگر این علامت وقف در انتهای ایه باشد می توانید وقف کنید.
«قلی» 👈 اگر وقف کنید بهتر از ادامه دادن است.
«صلی» و «ز»👈 اگر ادامه بدهید بهتر از وقف کردن است.
«:.»👈 وقف معانقه یا مراقبه:
این سه نقطه اگر روی دو کلمه نزدیک به هم قرار داده شود شما فقط بر یکی از دو کلمه می توانید وقف کنید.
«س»👈 سَکت: نوعی وقف که زمان توقف آن بسیار کوتاه است.
«قفه» 👈 به معنای سکت طولانی است.