4_5884474562707457719.mp3
1.04M
🔸ترتیل صفحه ۲۷۳ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : حجاز
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
4_5884474562707457720.mp3
2.05M
🔸ترتیل صفحه 273 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام حجاز
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
قرآن ترجمه المیزان
سوره 16
سوره مبارکه النحل
صفحه 273
لِيَكْفُرُوا بِمَا آتَيْنَاهُمْ ۚ فَتَمَتَّعُوا ۖ فَسَوْفَ تَعْلَمُونَ (55)
در نتيجه، آنچه را[از نعمت] به آنان داده ايم ناسپاسى مى کنند; پس بهره ببريد که به زودى [نتيجه کارتان را] خواهيد دانست. (55)
وَيَجْعَلُونَ لِمَا لَا يَعْلَمُونَ نَصِيبًا مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ ۗ تَاللَّهِ لَتُسْأَلُنَّ عَمَّا كُنْتُمْ تَفْتَرُونَ (56)
و براى موجوداتى که [چيزى]نمى دانند (بت ها)، بهره اى از آنچه به آنان عطاکرده ايم قرار مى دهند! به خدا سوگند از آنچه افترا مى زنيد بازپرسى خواهيد شد. (56)
وَيَجْعَلُونَ لِلَّهِ الْبَنَاتِ سُبْحَانَهُ ۙ وَلَهُمْ مَا يَشْتَهُونَ (57)
و دختران را براى خدا قرار مى دهند - منزّه است او - در حالى که آنچه بدان تمايل دارند (پسران) براى خودشان است! (57)
وَإِذَا بُشِّرَ أَحَدُهُمْ بِالْأُنْثَىٰ ظَلَّ وَجْهُهُ مُسْوَدًّا وَهُوَ كَظِيمٌ (58)
و آن گاه که يکى از آنان به[تولّد] دختر مژده داده شود روسياه و سرافکنده مى گردد; در حالى که آکنده از اندوه و خشم فرو خورده است. (58)
يَتَوَارَىٰ مِنَ الْقَوْمِ مِنْ سُوءِ مَا بُشِّرَ بِهِ ۚ أَيُمْسِكُهُ عَلَىٰ هُونٍ أَمْ يَدُسُّهُ فِي التُّرَابِ ۗ أَلَا سَاءَ مَا يَحْكُمُونَ (59)
از بدىِ آنچه به او مژده داده شده است، از مردم پنهان مى شود[و مردد است]که آيا او را با خوارى نگاه دارد يا به زورْ زيرِ خاکش کند؟ آگاه باشيد که بد قضاوتى مى کنند. (59)
لِلَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ مَثَلُ السَّوْءِ ۖ وَلِلَّهِ الْمَثَلُ الْأَعْلَىٰ ۚ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ (60)
وصفِ بد براى کسانى است که به آخرت ايمان ندارند و بالاترين وصف از آنِ خدا است، و او است عزّتمند حکيم. (60)
وَلَوْ يُؤَاخِذُ اللَّهُ النَّاسَ بِظُلْمِهِمْ مَا تَرَكَ عَلَيْهَا مِنْ دَابَّةٍ وَلَٰكِنْ يُؤَخِّرُهُمْ إِلَىٰ أَجَلٍ مُسَمًّى ۖ فَإِذَا جَاءَ أَجَلُهُمْ لَا يَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً ۖ وَلَا يَسْتَقْدِمُونَ (61)
و اگر خدا مردم را به سبب ظلمشان مؤاخذه مى کرد، هيچ[ظالم ]جنبنده اى را[که مستحق عذاب است] بر روى زمين باقى نمى گذاشت; ولى تا مدتى معين مهلتشان مى دهد و آن گاه که اجلشان رسيد نه لحظه اى عقب مى افتند و نه پيش مى روند. (61)
وَيَجْعَلُونَ لِلَّهِ مَا يَكْرَهُونَ وَتَصِفُ أَلْسِنَتُهُمُ الْكَذِبَ أَنَّ لَهُمُ الْحُسْنَىٰ ۖ لَا جَرَمَ أَنَّ لَهُمُ النَّارَ وَأَنَّهُمْ مُفْرَطُونَ (62)
و آنچه را از آن کراهت دارند (يعنى دختران،) براى خدا قرار مى دهند و زبان هايشان دروغ را بازگو مى کند که: [عاقبت] بهتر براى آنان است; به ناچار آتش براى آنان است [و به سوى آن] پيش رانده مى شوند. (62)
تَاللَّهِ لَقَدْ أَرْسَلْنَا إِلَىٰ أُمَمٍ مِنْ قَبْلِكَ فَزَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطَانُ أَعْمَالَهُمْ فَهُوَ وَلِيُّهُمُ الْيَوْمَ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ (63)
به خدا سوگند، به سوى امت هاى پيش از تو رسولانى فرستاديم، پس شيطان کارهاى [بد] آنان را برايشان زينت داد; در نتيجه او (شيطان) امروز دوست آنان است و براى ايشان عذابى دردآور است. (63)
وَمَا أَنْزَلْنَا عَلَيْكَ الْكِتَابَ إِلَّا لِتُبَيِّنَ لَهُمُ الَّذِي اخْتَلَفُوا فِيهِ ۙ وَهُدًى وَرَحْمَةً لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ (64)
و اين کتاب را نازل نکرديم مگر براى اين که آنچه را در آن اختلاف کرده اند، براى آنان بيان کنى و [اين که] هدايت و رحمتى باشد براى مردمى که مى گروند. (64)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۷۳🌷
مقابله ی اسلام با جنایتی هولناك:
دوران پیش از اسلام كه به «جاهلیت» معروف است دوران خرافات، تعصّب های نابجا، ظلم و بیداد، و جنایت و خونریزی است. به فرموده ی قرآن، مردم بر لبه ی پرتگاه جهنّم قرار داشتند ، و به گفتهی امیر مؤمنان علی، مردم، بدترین راه و رسم زندگی را داشتند. یكی از رسوم بسیار زشتِ دوران جاهلیت در میان برخی از اقوام عرب، زنده به گور كردن دختران است. مورّخان گفته اند كه نخستین قومی كه به این جنایت هولناك دست زد، قـبیله ای به نام «بنی تمیم» بود.
داسـتان از ایـن قرار است که آنان در یكی از جنـگ هایشـان با كسری پادشاه ایران شـكست خوردند، و به دستور كسری، زنان و فرزندان ایشان به اسارت در آمدند و در قصر پادشاه به خدمت گماشته شدند؛ امّا پس از مدّتی، میان این دو گروه، صلح حاكم شد و پادشاه ایران، زنان اسیر بنی تمیم را آزاد گذاشت كه به سرزمین خود بازگردند یا در قصر باقی بمانند. در این هنگام، گروهی از آن زنان، باقی ماندن در قصر پادشاه ایران را به بازگشت ترجیح دادند و نزد قوم خود باز نگشتند. به همین سبب، مردان بنی تمیم خشمگین شدند و تصمیم گرفتند از آن پس نوزادان دختر خود را زنده زنده در خاك قرار دهند تا دیگر دچار چنین سرشكستگی و ننگی نشوند! پس از این تصمیم جاهلانه، برخی دیگر از اقوام عرب نیز از آنان پیروی كردند و این جنایت كم كم در میان بسیاری از قبایل عرب مرسوم شد. البته شاید علل دیگری مانند بی دفاع بودن دختران در جنگ ها و نقش نداشتن در تولید و اقتصاد نیز اعرابِ نادان و دنیاپرست آن روزگار را به چنین كاری واداشته باشد . از آیات قرآن همچنین استفاده می شود كه عرب های مشرك، پسران را فرزند خود می دانستند و اعتقاد داشتند كه دختران، فرزندان خدا هستند، و آنچه برای ایشان ارزش داشت، پسران بودند و نه دختران! اسلام امّا با قاطعیت تمام با این عقیده ی زشت و نابخردانه مبارزه و آن را محكوم کرد. در تاریخ می خوانیم هنگامی كه برخی از مسلمانان با پیامبر در مورد زنده به گور كردن دخترانشان در گذشته سخن می گفتند، آن حضرت به شدّت پریشان شده، می گریست. اسلام نه تنها در مقابل این عمل نفرت انگیز ایستاد و برای دختران نیز مانند پسـران حق حیات قائل شد، بلكه دختر را موجودی پرخیر و بركت معرّفی كرد و او را صاحب احترامی ویژه شناساند.
در روایتی از پیامبر اسلام می خوانیم: «دختر چه فرزند خوبی است؛ هم پرمهر و محبّت است، هم كمك كار است، هم مونس و همدم است و هم غم و اندوه را از دل و جان پاك می كند.» در حدیث دیگری از آن حضـرت می خوانیم: «كسی كه به بازار می رود و تحفه ای برای خانواده ی خود می خرد، همچون كسی است كه می خواهد به نیازمندان كمك كند [و همان پاداش را دارد]، و هنگامی كه می خواهد تحفه را تقسیم كند، نخست باید به دختران و بعد به پسران خود بدهد؛ زیرا هر كس دخترش را شاد كند، چنان است كه گویی یكی از فرزندان اسماعیل را از بند بردگی آزاد كرده باشد.» پیامبر اسلام، خود نیز چنان به دخترش فاطمه احترام می گذاشت که مردم تعجّب می کردند. او با تمام مقامی که داشت، دست دخترش را می بوسید، و هنگام بازگشت از سفر، نخستین کسی را که دیدار می کرد، دخترش فاطمه بود، و هنگامی که می خواست به سفر برود، آخرین کسی که از او خداحافظی می کرد، فاطمه بود.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جلسه قرآن امشب مسجد شمس الشموس خیابان وحید 22 یکشنبه شبها زیر نظر قاری علیرضا زارع برگزار می شود 🌷
🍃 @alizarearnani
1399/11/19
💠 💠 💖 💖 💖 💖 💖 💖 💖
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جلسه قرآن مسجد شمس الشموس خیابان وحید 22 هرهفته یکشنبه شبها زیر نظر قاری علیرضا زارع با حضور اساتید و دوستداران قرآنی برگزار میشود
1399/12/17
51.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تلاوت استادپناهی جلسه قرآن وعترت قبل ازویروس منحوس کرونا.1397
قسمت اول