4_5940339760672277814.mp3
923.6K
🔸ترتیل صفحه ۱۹۵ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : صبا
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
قرآن ترجمه المیزان
سوره 9
سوره مبارکه التوبة
صفحه 195
لَقَدِ ابْتَغَوُا الْفِتْنَةَ مِنْ قَبْلُ وَقَلَّبُوا لَكَ الْأُمُورَ حَتَّىٰ جَاءَ الْحَقُّ وَظَهَرَ أَمْرُ اللَّهِ وَهُمْ كَارِهُونَ (48)
همانا آنان از پيش در جستجوى فتنه بودند، و کارها را براى تو دگرگون کردند تا آنکه حق آمد و دين خدا غالب شد در حاليکه آنان ناخوشنود بودند. (48)
وَمِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ ائْذَنْ لِي وَلَا تَفْتِنِّي ۚ أَلَا فِي الْفِتْنَةِ سَقَطُوا ۗ وَإِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحِيطَةٌ بِالْكَافِرِينَ (49)
و از جمله منافقان کسى است که [به پيامبر ]مى گويد: به من اذن بده [که براى جهاد کوچ نکنم ]و مرا به گناه نيفکن. آگاه باشيد که آنان در گناه سقوط کرده اند. و همانا جهنّم به کافران احاطه دارد. (49)
إِنْ تُصِبْكَ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ ۖ وَإِنْ تُصِبْكَ مُصِيبَةٌ يَقُولُوا قَدْ أَخَذْنَا أَمْرَنَا مِنْ قَبْلُ وَيَتَوَلَّوْا وَهُمْ فَرِحُونَ (50)
اگر خوبى اى [چون پيروزى ]به تو برسد منافقان را ناراحت مى کند، و اگر مصيبتى به تو برسد مى گويند: ما از پيش احتياط خود را کرديم و با حالت شادى باز مى گردند. (50)
قُلْ لَنْ يُصِيبَنَا إِلَّا مَا كَتَبَ اللَّهُ لَنَا هُوَ مَوْلَانَا ۚ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ (51)
بگو: جز آنچه خدا براى ما مقرّر کرده است هرگز چيزى به ما نمى رسد; او مولاى ماست، و مؤمنان بايد فقط بر خدا توکّل کنند. (51)
قُلْ هَلْ تَرَبَّصُونَ بِنَا إِلَّا إِحْدَى الْحُسْنَيَيْنِ ۖ وَنَحْنُ نَتَرَبَّصُ بِكُمْ أَنْ يُصِيبَكُمُ اللَّهُ بِعَذَابٍ مِنْ عِنْدِهِ أَوْ بِأَيْدِينَا ۖ فَتَرَبَّصُوا إِنَّا مَعَكُمْ مُتَرَبِّصُونَ (52)
بگو: آيا شما درباره ما جز يکى از دو خوبى (پيروزى يا شهادت) را انتظار مى بريد؟ ولى ما درباره شما انتظار داريم که خدا از جانب خود يا به دست ما عذابى بر شما وارد سازد. پس منتظر باشيد که ما هم با شما منتظريم. (52)
قُلْ أَنْفِقُوا طَوْعًا أَوْ كَرْهًا لَنْ يُتَقَبَّلَ مِنْكُمْ ۖ إِنَّكُمْ كُنْتُمْ قَوْمًا فَاسِقِينَ (53)
بگو: چه از روى ميل يا از روى کراهت انفاق کنيد، هرگز از شما قبول نخواهد شد، زيرا شما مردمى فاسق هستيد. (53)
وَمَا مَنَعَهُمْ أَنْ تُقْبَلَ مِنْهُمْ نَفَقَاتُهُمْ إِلَّا أَنَّهُمْ كَفَرُوا بِاللَّهِ وَبِرَسُولِهِ وَلَا يَأْتُونَ الصَّلَاةَ إِلَّا وَهُمْ كُسَالَىٰ وَلَا يُنْفِقُونَ إِلَّا وَهُمْ كَارِهُونَ (54)
و چيزى مانع قبول شدن انفاق هاى آنان نشد جز اينکه به خدا و رسول او کفر ورزيدند، و نماز را جز از روى بى ميلى انجام نمى دهند، و جز از روى کراهت انفاق نمى کنند. (54)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۹۵🌷
جهنّم، کافران را احاطه را کرده است:
اعتقاد به معاد و زندگی پس از مرگ، یکی از اصول دین ماست که هر مسلمانی به آن ایمان دارد. بر اساس این عقیده، در روز قیامت که همه ی مردم زنده می شوند، افراد نیکوکار به پاداش خود رسیده، وارد بهشت می شوند، و افراد بدکار نیز به کیفر خود رسیده، به دوزخ می روند.
بر اساس آیات قرآن و روایات معصومین ، اگرچه بهشت و دوزخ در قیامت آشکار می شوند، آن ها هم اکنون وجود دارند و از چشم ما پوشیده هستند. در آیه ی 22 سوره ی ق می خوانیم هنگامی که انسان در قیامت زنده می شود و با حیرت چشمش به صحرای محشر و بهشت و دوزخ می افتد، به او می گویند که این ها وجود داشت؛ ولی تو از این حقایق بی خبر بودی. امروز پرده را از جلوی چشمانت برمی داریم تا به خوبی همه چیز را ببینی. در این آیه نیز می خوانیم: «جهنّم، کافران را احاطه کرده است.» کیفر کافران در دوزخ، همان گناهان زشت آن هاست که به صورت عذاب در می آید. دروغ، خیانت، بی توجّهی به فرمان خدا، خوردن مال حرام و... که از کافران و گنهکاران سر می زند و همراه با شخصیّت پلید آن هاست، هر یک در قیامت به شکل حقیقی و زشت خود در می آیند و همراه آنان خواهند بود. آری، بهشت و دوزخ هماکنون وجود دارند؛ ولی خواست خدا این است که هم اکنون از چشمان ما پنهان باشند تا مردم بدون این که آن ها را ببینند، با اختیار خود، یکی از آن دو سرنوشت را انتخاب کنند. در روایتی از امام صادق می خوانیم که در شب معراج (شبی که پیامبر به عالم فرشتگان سفر کرد و بهشت و دوزخ را از نزدیک دید و با خدای بزرگ سخن گفت)، پیامبر که همراه جبرئیل فرشته ی وحی و فرمانده فرشتگان سفر می کرد، به هر گروه از فرشتگان که می رسید، با چهره ی خندان ایشان روبرو می شد؛ تا اینکه با فرشته ای زشت رو و خشمگین مواجه شد. آن فرشته به پیامبر سلام کرد؛ ولی هیچ لبخندی نزد. ترسِ عجیبی، وجود پیامبر را فرا گرفت. به همین سبب، از جبرئیل پرسید که این فرشته کیست؟ او گفت: حق داری که بترسی؛ همه ی ما نیز از او می ترسیم. نام این فرشته، «مالک» است. او رئیس نگهبانان دوزخ است و هرگز نخندیده است. پیامبر از جبرئیل خواست به او فرمان دهد که جهنّم را به ایشان نشان دهد. او نیز صحنه ای از دوزخ را به پیامبر نشان داد. بر اساس آیات قرآن و سخنان پیشوایان دین، ورود به بهشت یا دوزخ، در روز قیامت اتّفاق می افتد؛ ولی گوشه ای از این دو سرنوشت متفاوت، با مرگ انسان ها به ایشان نشان داده می شود. در روایتی از امیر مؤمنان علی می خوانیم: «میان ما و رسیدن به بهشت یا دوزخ، چیزی جز مرگ وجود ندارد.» در حدیثی از امام سجاد نیز می خوانیم: «قبر، باغی از باغ های بهشت یا گودالی از گودال های دوزخ است.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
جلسه قرآن کریم
شنبه شبها
با مدیریت استاد پناهی
خیابان شهید علیمردانی 30