4_5924689539795781159.mp3
929.9K
🔸ترتیل صفحه ۲۸۷ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : صبا
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
4_5924689539795781160.mp3
1.93M
🔸ترتیل صفحه 287 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام صبا
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
قرآن ترجمه المیزان
سوره 17
سوره مبارکه الاسراء
صفحه 287
۞ قُلْ كُونُوا حِجَارَةً أَوْ حَدِيدًا (50)
بگو:[استخوان هاى آرد گونه شده که سهل است]شما سنگ شويد يا آهن، (50)
أَوْ خَلْقًا مِمَّا يَكْبُرُ فِي صُدُورِكُمْ ۚ فَسَيَقُولُونَ مَنْ يُعِيدُنَا ۖ قُلِ الَّذِي فَطَرَكُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ ۚ فَسَيُنْغِضُونَ إِلَيْكَ رُءُوسَهُمْ وَيَقُولُونَ مَتَىٰ هُوَ ۖ قُلْ عَسَىٰ أَنْ يَكُونَ قَرِيبًا (51)
يا مخلوقى از آنچه در خاطرتان بزرگ است [باز هم برانگيخته خواهيد شد]. پس خواهند گفت: چه کسى ما را بازمى گرداند؟ بگو: آن که بار اول شما را آفريد. پس سرهاى خود را به سوى تو مى جنبانند و مى گويند: آن چه وقت است؟ بگو: شايد نزديک باشد. (51)
يَوْمَ يَدْعُوكُمْ فَتَسْتَجِيبُونَ بِحَمْدِهِ وَتَظُنُّونَ إِنْ لَبِثْتُمْ إِلَّا قَلِيلًا (52)
روزى که شما را فرا مى خواند، پس [دعوتش را]همراه با ستايش او اجابت مى کنيد و گمان مى بريد که جز اندکى درنگ نکرده ايد. (52)
وَقُلْ لِعِبَادِي يَقُولُوا الَّتِي هِيَ أَحْسَنُ ۚ إِنَّ الشَّيْطَانَ يَنْزَغُ بَيْنَهُمْ ۚ إِنَّ الشَّيْطَانَ كَانَ لِلْإِنْسَانِ عَدُوًّا مُبِينًا (53)
و به بندگانم بگو: آنچه را که بهترين [سخن]است بگويند. بى گمان شيطان ميان آنان آشوب و دشمنى مى افکند; همانا شيطان براى انسان دشمنى آشکار است. (53)
رَبُّكُمْ أَعْلَمُ بِكُمْ ۖ إِنْ يَشَأْ يَرْحَمْكُمْ أَوْ إِنْ يَشَأْ يُعَذِّبْكُمْ ۚ وَمَا أَرْسَلْنَاكَ عَلَيْهِمْ وَكِيلًا (54)
پروردگار شما به شما آگاه تر است; اگر بخواهد بر شما رحمت مى آورد، يا اگر بخواهد عذابتان مى کند، و ما تو را نگهبان آنان نفرستاده ايم. (54)
وَرَبُّكَ أَعْلَمُ بِمَنْ فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۗ وَلَقَدْ فَضَّلْنَا بَعْضَ النَّبِيِّينَ عَلَىٰ بَعْضٍ ۖ وَآتَيْنَا دَاوُودَ زَبُورًا (55)
و پروردگار تو به هر آن که در آسمان ها و زمين است آگاه تر است، و به راستى ما بعضى از پيامبران را بر بعضى [ديگر]برترى بخشيديم و به داوود زبور داديم. (55)
قُلِ ادْعُوا الَّذِينَ زَعَمْتُمْ مِنْ دُونِهِ فَلَا يَمْلِكُونَ كَشْفَ الضُّرِّ عَنْكُمْ وَلَا تَحْوِيلًا (56)
بگو: آنها را که جز خدا[معبود]پنداشته ايد، بخوانيد[تا ببينيد که]نه برطرف کردن زيان را از شما در اختيار دارند و نه تغيير دادن آن را. (56)
أُولَٰئِكَ الَّذِينَ يَدْعُونَ يَبْتَغُونَ إِلَىٰ رَبِّهِمُ الْوَسِيلَةَ أَيُّهُمْ أَقْرَبُ وَيَرْجُونَ رَحْمَتَهُ وَيَخَافُونَ عَذَابَهُ ۚ إِنَّ عَذَابَ رَبِّكَ كَانَ مَحْذُورًا (57)
اينهايى که [مشرکان به خدايى]مى خوانند، خود با تلاش به سوى پروردگارشان وسيله مى جويند تا کدامشان مقرب تر باشد، و اميد به رحمت او دارند و از عذابش مى ترسند، که عذاب پروردگارت حذر کردنى است. (57)
وَإِنْ مِنْ قَرْيَةٍ إِلَّا نَحْنُ مُهْلِكُوهَا قَبْلَ يَوْمِ الْقِيَامَةِ أَوْ مُعَذِّبُوهَا عَذَابًا شَدِيدًا ۚ كَانَ ذَٰلِكَ فِي الْكِتَابِ مَسْطُورًا (58)
و هيچ شهرى[از شهرهاى طغيانگر]نيست مگر اين که ما پيش از روز قيامت آن را[با عذاب استيصال]نابود مى کنيم، يا به عذابى سخت[مانند قحطى و جز آن ]گرفتارش مى سازيم; اين در آن کتاب [محفوظ نزد ما]نوشته شده است. (58)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۸۷🌷
بهترین سخنان را به یکدیگر هدیه کنیم:
سخن گفتن، یکی از ویژگی های جدانشدنی بشر است. انسان ها در هر جای جهان با زبان خاص خود با یکدیگر سخن می گویند و آنچه را که در دل دارند، به طرف مقابل منتقل می کنند. این نعمت بزرگ الهی امّا مانند مَرکَبی است که اگر رام باشد، بهترین سواری را به انسان می دهد، و اگر به حال خود رها شود، به سوار خود و دیگران آسیب می رساند. از این رو قرآن کریم بارها به مسلمانان توصیه کرده که زبان خود را از سخنان زشت و نادرست حفظ کنند و با یکدیگر به خوبی سخن بگویند. در آیه ی 83 سوره ی بقره می خوانیم: «با مردم به نیکی سخن بگویید.»
آیه ی 3 سوره ی مؤمنون می فرماید: «مؤمنان واقعی، کسانی هستند که از سخنان زشت و بیهوده پرهیز می کنند.» این آیه نیز به مسلمانان دستور می دهد که بهترین سخنان را بر زبان خود جاری کنند؛ سخنانی که از طعنه، دشنام، غیبت، بدگویی، زشتی و بی ادبی پاک باشد و ادب و احترام و نزاکت بر آن سایه بیفکند. به فرموده ی این آیه، یکی از کمین گاه های بزرگ شیطان، سخن گفتن انسان ها با یکدیگر است، و او که دشمن قسم خورده ی انسان هاست، پیوسته تلاش می کند به وسیله ی سخنان تند و آتشین و پرطعنه، در میان بندگان خدا اختلاف و دشمنی بیندازد. چه بسیار خانواده های گرم و صمیمی و دوستان پرمحبّت که به سبب بی ادبی و بی پروایی زبان یک نفر از هم گسسته اند، و چه مشکلات و آشوب هایی که در میان کشورها و جوامع به علّت رعایت نکردن ادب در میان حکمرانان آن ها به وجود آمده است. از نظر اسلام، نه تنها مسلمانان با یکدیگر، که با دشمنان خود نیز نباید با پرخاش و بی ادبی سخن بگویند، و باید در همه حال، ادب و احترام دیگران را حفظ کنند. در روایات می خوانیم که حضرت موسی مأمور بود فرعون کافر و جنایت کار را با بهترین نامش صدا بزند تا شاید در دل تاریک او اثر کند . پیشوایان دین ما نیز به پیروی از سخن خدا، همواره پیروان خود را به رعایت ادب و مهار زبان توصیه کرده اند. در حدیثی از امیر مؤمنان علی می خوانیم: «زبان، حیوانی وحشی است که اگر رها شود، می درد.» در روایت دیگری از همین امام آمده است: «سخن بگویید تا شناخته شوید؛ زیرا انسان، پشت زبانش پنهان است. » در روایتی از امام باقر می خوانیم: «با مردم بهتر از آنچه که دوست دارید با شما سخن بگویند، سخن بگویید؛ زیرا خدای متعال، کسی را که پیوسته فحش می دهد و مسلمانان را لعنت می کند و به آنان طعنه می زند، دشمن می دارد و از انسان زشتکار و فحش دهنده بدش می آید و افراد باحیا، بردبار و باعفّت را که همیشه عفّت خود را حفظ می کنند، دوست دارد.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊