.
✨﷽✨
🌹میلاد امام حسن عسکری (ع) مبارک باد🌹
✍امام حسن عسکری علیه السلام در روز جمعه ۸ ربیع الثانی سال ۲۳۲ قمری در مدینه به دنیا آمد. و شهادت آن حضرت در روز جمعه ۸ ربیع الاول سال ۲۶۰ قمری وقت نماز صبح که به دلیل مسمومیت به دست معتمد عباسی در سن ۲۸ سالگی اتفاق افتاد و در سامرا در نزد پدر بزرگوارش مدفون گردید، آن حضرت را عسکری گویند یا بخاطر اینکه همیشه در محاصره و زیر نظر عسکر (لشکر) و نیروهای حکومتی بود یا اینکه در محله ای به نام عسکر بوده است.
❶ هرکس بیجا از کسے تعریف کند مورد سوءظن(دیگران) قرار گیرد.
⇦ اعیان الشیعه ج۲ ص۴۲
❷ کم آسایش ترین مردم کسے است که زیاد کینه و دشمنی کند.
⇦ تحف العقول ص۷۸۴
❸ گستاخی و بی ادبی فرزند بر پدر خود در خردسالی موجب عاق شدن او در بزرگی خواهد بود.
⇦ مسترک ج۷ ص۳۰۹
📚 احادیث الطلاب ص ۹۹۸ تا ۱۰۱۳
.
.
#توبه
🏷امیدوار باش
آب هـرچـند آلوده شـده باشد حتی لجـن هم شده باشد اگر به دریا برگردد صاف و زلال و پاک میشود!! یادت باشـد خـدا دریای رحــمت است و ما چون آب آلوده اگر به آغوش رحــمت او باز گردیم ڪار تمام است و پاک پاک میشویم.
به بندگانم بگو من آمرزنده و مهربانم
📚سوره حجر ۴۹
.............................
#حکایات
💠آیت الله حق شناس رحمةالله
🔸شخصی آمد خدمت امام صادق علیه السلام و عرض کرد: یابن رسول الله یک کمکی به من بفرما...
🔸حضرت فرمود: به نظرم دیشب نماز شب نخواندهای، اگر خوانده بودی، امروز محتاج به سؤال نبودی!!
🔸اگر بخواهم این حجابها را بر طرف کنم و از این خانه ظلمانی بگذرم، باید پروردگار مرا یاری کند.
🔸️امام عسکری علیه السلام میفرماید:
«إنّ الوصول إلی الله سفر لا یدرک إلا بإمتطاء اللیل»؛
سفر به سوی خدا ممکن نیست؛ مگر اینکه سحرها بلند شوی.
(📚بحارالانوار/ج۷۵/ص۳۸۰)
.
4_5990081533568878786.mp3
4.96M
📲 فایل صوتی
🎙واعظ: حاج آقا #پناهیان
🔖 تفریح زیبای #امیرالمؤمنین (علیه السلام) 🔖
زیارت امین الله و ولادت امام حسن عسکری ع.m4a
16.96M
#زیارت_امین_الله و مولودی خوانی #میلاد_امام_عسکری(علیه السلام)
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
#حاج_مجیدطاهری🎤
41وفات حضرت معصومه س14010814.pdf
758.8K
⬛️ حریم کریمه ⬛️
✅ فضائل حضرت معصومه ع
✅ شهادت حضرت معصومه ع ۱۴۰۱
♦️نگارنده : حجه الاسلام بیگدلو
✅ با نشر مطالب، اهلبیت ع را یاری کنیم.
✅ منبر: ۳۶۶
۱۴۰۱/۸/۱۱
Hekayate Salam_Ziarat Karbala.mp3
4.39M
Hekayate Ahmadebne Eshagh _Hadise Nejat.mp3
4.9M
▫️ همه هلاک خواهند شد مگر کسی که...
#حکایات ملاقات احمد بن اسحاق با امام عسکری علیه السلام.
📚 کمال الدین ج۲، ص۳۸۴.
#دعا_برای_فرج
#امام_عسکری علیه السلام
.
#جرعهای_از_معرفت
💠آیت الله ناصری دولت آبادی رحمة الله
🔸از امام صادق علیه السلام نقل شده است که فرمودند:
پنج صورت زیبا با مؤمن داخل در #قبر او میشوند.
زیباترین آنها روبهروی مؤمن است؛ اگر بلایی از طرف راست به مؤمن نزدیک شود، صورت نماز، او را دفع میکند و اگر از طرف چپ نزدیک شود، صورت زکات آن را دفع میکند. اگر بلا از بالای سر نزدیک شد، صورت حج او را عقب میراند و اگر از طرف پاها نزدیک شد، صورت روزهها او را منع میکند.
آن صورتی که از همه زیباتر است، از بقیه میپرسد: «شما که هستید؛ خدا خیرتان دهد؟» آن گاه یکی از آنها میگوید: «من نماز تو» و دیگری میگوید: «من زکات تو» و دیگری میگوید: «من حج تو» او و دیگری میگوید: «من روزه تو» هستم.
آن گاه آن چهار صورت میپرسند: «تو که هستی که از همهی ما زیباتری؟»
جواب میدهد: «من ولایت این مؤمن نسبت به آل محمد هستم».
.
.
▫️#امام_عسکری علیه السلام خطاب به فرزند نازنین خود حضرت مهدی علیه السلام میفرمایند:
🔸 فرزندم، گویا میبینم آن لحظهای را که نصرت خدا نازل شده و فرجت فرا رسیده است... ✨
💐 آن روز دوستانت مثل رشتهای از مروارید در دو سوی گردنبند، پیرامون تو صف میکشند،
💐 انگار صدای دستها را که در کنار حجرالاسود با تو بیعت میکنند میشنوم...
💐 آن هنگام است که صبح حقیقت میدمد،
💐 و شب باطل به پایان میرسد،
💐 و خداوند به دستان تو کمر طغیان را در هم میشکند،
💐 و راه و رسم ایمان را اعاده میکند...
💐 حتی کودک در گهواره آرزو میکند که برخیزد و نزد تو بیاید،
💐 حتی وحوش صحرا مایلند که راهی به جوار تو داشته باشند،
💐 دنیا با دستان تو از بهجت و شادمانی به تپش میافتد،
💐 و شاخههای درخت عزّت با تو خرّم و سرسبز میشود،
💐 پایههای حق در جایگاه خود مستقر میشوند،
👈 و تَئُوبُ شَوَارِدُ الدِّينِ إِلَى أَوْكَارِهَا
💐 و آنها که از دین گریختهاند به آشیانه خود باز میگردند،
💐 ابرهای پیروزی، سیلآسا بر تو میبارند،
💐 همه دشمنان هلاک و همه دوستان پیروز میشوند،
💐 و در روى زمين هیچ جبّار ستمگر و هیچ منكر ناسپاس و هیچ دشمن كينهتوز و هیچ معاند بدخواهی باقى نخواهد ماند...
📚 کمالالدین ج ۲ ص۴۴۹.
ایام #میلاد_امام_عسکری
به امید دیدن آن لحظات نورانی 🤲
#امام_زمان
.
🌸 فضائل امام عسکری علیه السلام
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 حضرت امام حسن عسکرى علیه السلام یازدهمین پیشواى شیعه است، رهبرى که در تمام عمر کوتاه خویش (28 سال) مدّتى را در پادگانى در سامرّا، به همراه پدرش امام هادى علیه السلام ،تحت مراقبت بسیار شدید دستگاه استبدادى خلفاى بنى عبّاس قرار داشت،و بعد از شهادت پدر بزرگوارش، این حالت استمرار یافت و نیز بارها به زندان جبّاران زمان، گرفتار شد.
دوران امامت آن رهبر بزرگ الهى بیش از شش سال به درازا نکشید.
آن بزرگوار، همانند پدرانش به همه فضائل و خوبى ها آراسته و از همه بدىها پیراسته بود. او آن چنان در قلّه شکوهمند کمال و فضیلت قرار داشت که نه تنها دوستان و پیروانش او را ستوده اند بلکه دشمنانِ کینه ورز و سرسخت، به مدح و ستایش او پرداخته اند. براى نشان دادن این حقیقت، به چند نمونه اشاره مى شود.
🔰 تجلّى فضائل
احمد بن عبیداللّه بن خاقان ـ که پدرش از مهره هاى مهمّ دستگاه خلافتِ ستم پیشه بنى عبّاس و از وزیران آن به شمار مى رفت و خود نیز از مخالفان و معاندانِ سرسخت امامان علیهم السلام بود و که در برهه اى، از طرف حکومت، مسئولیت گرفتن مالیات را در قم، به عهده داشت ـ مىگ وید:من در سامرّا ندیدم و نشناختم مردى را در میان علویّان، همانند حسنبنعلى.
وى از جهت وقار، عفاف، بزرگوارى و بخشندگى، در میان علویّان، فرماندهان ارشد نظامى، وزراء و همه مردم، «نمونه و الگو» بود. و با هر کس سخن مى گفتى، او را مىستود و به نیکى یاد مى کرد.*
روزى ابو محمّد بر پدرم عبید اللّه بن خاقان وارد شد، من او را نگریستم؛ آثار بزرگى و عزّت و جلالت از سیماى او پیدا بود. پدرم، مقدم او را گرامى داشت و او را بسیار تکریم کرد. من از این روش پدرم، ناراحت و عصبانى شدم، از او سبب این بزرگداشت را پرسیدم، و خواستم که آن شخصیّت را به من معرّفى کند، پدرم گفت:
«او پیشواى شیعیان و بزرگ خاندان بنىهاشم است. او کسى است که شایستگى پیشوایى امّت را دارد، چون خصلتهاى برجستهاى دارد؛ همچون: فضیلت، پاکى، وقار و متانت، صیانت نفس، زهد و بىرغبتى به دنیا، عبادت، اخلاق نیکو، صلاح و تقوا.»
آنگاه احمد بن عبیداللّه مىافزاید:
ابومحمّد ابن الرّضا، در نهایت بزرگى و والائى بود.»( 1)
🔰 اخلاق وتحوّل آفرینى
حکومت ستمگر بنى عبّاس، امام عسکرى علیه السلام را نزد شخصى به نام: على بن نارمش ـ که یکى از عناصر جنایتکار و از دشمنان سرسخت آل ابوطالب بود ـ زندانى کرد. سران بنى عبّاس به او گفتند: ابومحمّد ابن الرّضاء را تا توان دارى، آزار و اذیّت ده و او را به قتل برسان. از زندان نمودن حضرت، چند روزى نگذشت، تا اینکه دیدند علىبن نارمش با آن همه دشمنى و عداوت، در برابر امام سر به زیر افکنده و آن چنان جذبه و عظمت و خُلق و خوى حضرت عسکرى در او تأثیر نهاده که به حضرت نگاه نمى کند.وقتى امام عسکرى علیه السلام از این زندان خلاص شد، على بن نارمش آن چنان دچار تحوّل روحى و معنوى گردید که دیدگاهش درباره حضرت، تغییر یافت و در گروه شایستگان زمان قرار گرفت.(2)
بار دیگر امام حسن عسکرى علیه السلام را نزد صالح بن وصیف زندانى کردند، او نیز شخصى پلید و بى رحم بود. گروهى از جنایت پیشگان بنى عبّاس نزد صالح بن وصیف رفتند و درباره امام به گفت و گو پرداختند. زندانبان به آنان گفت: آخر من چه کار کنم؟ دو نفر از بدترین افراد را بر او گماشتم، بعد از گذشت چند روز، باشگفتى دیدم آن دو به نماز، عبادت و روزه روى آوردهاند، به آنان گفتم: چه چیز اتفاق افتاده است؟ گفتند:
«ما چه گوییم در پیرامون مردى که روزها روزه و شبها تا سحر نماز مىخواند، کمتر سخن مىگوید و به کارهاى غیر ضرورى نمىپردازد! ما هنگامى که به او مى نگریستیم، بدنمان به لرزه مى افتاد و توان استقامت در خود نمى دیدیم.»(3)
ادامه دارد👇
🔻 ادامه 👆👇
🔰 سخاوت و بخشندگى
امام حسن عسکرى علیه السلام بسان اجداد بزرگوارش در بخشندگى و کمک به مردم یگانه روزگار بود. شخصى به نام محمد بن على همراه پدرش ـ که از خاندان علویان بودند؛ ولى از گروه واقفیّه به شمار مى رفتند ـ در زندگى دچار بحران شدند و در مضیقه مالى سختى قرار گرفتند.
وى مىگوید: پدرم گفت: برویم نزد این مرد ـ امام حسن عسکرى ـ چون خصلت «بخشندگى» او را زیاد شنیده بودیم. در راه که مىرفتیم، پدرم گفت: اى کاش آن حضرت براى برآورده شدن سه نیاز من، کمکم کند! من هم با خود گفتم: اى کاش به سه نیاز من توجّه و عنایت کند!
نزد آن حضرت رفتیم، از حال ما پرسید، پاسخ دادیم. هنگامى که با امام خداحافظى کرده و از خانه خارج شدیم، خادم حضرت آمد و به اندازهاى که نیاز داشتیم و آرزو کرده بودیم، کیسه هایى از اشرفى به ما داد.
آنان با آنکه از امام عسکرى علیه السلام کرامت دیدند؛ ولى دست از مرام خود برنداشتند.(4)
🔰 پاسداشتِ نماز
امام عسکرى علیه السلام به نماز اوّل وقت بسیار اهتمام مىداد و نماز را بزرگ مى داشت. ابوهاشم جعفرى که یکى از یاران خاصّ و ویژه آن بزرگوار بود، مىگوید:
نزد آن امام معصوم بودم. حضرت در حال نوشتن نامه بود که وقت اداء نماز فرا رسید، آن بزرگوار نامه را به سوئى نهاد و براى خواندن نماز حرکت کرد. از نماز که فارغ شد، دوباره تشریف آورد و قلم را برداشت و شروع کرد به نوشتن نامه.(5)
🔰 ترغیب به خدمت رسانى
ابوهاشم مىگوید:روزى در محضر امام عسکرى علیهالسلام بودم، آن حضرت فرمود:
«یکى از درهاى بهشت، «بابُ المعروف» است. از آن در کسى داخل بهشت نمى شود مگر اینکه در دنیا کارهاى نیک انجام داده و به مردم کمک و خدمت نماید.»
تا این را از حضرت شنیدم، خدا را سپاس گفتم و بسى خشنود گردیدم؛ زیرا یکى از برنامه هاى زندگى من، خدمت رسانى به مردم و رفع نیاز پا برهنگان و محرومان بود. تا این مطلب در دلم گذشت، حضرت به من نگاه کرد و فرمود:
«بله، کسانى که در این جهان به مردم کمک مى کنند، در جهان دیگر نیز سر بلند و جایگاه آنان برجسته است. اى ابوهاشم! خدا تو را از این گروه قرار دهد، خداى تو را رحمت کند.»(6)
🔻 پى نوشتها:
* ما رأیتُ و لا عرفتُ بسرّمنرأى، رجلاً من العلویة مثل الحسن بن على فى هدیه و سکونه و عفافه و نبله و کرمه عند اهل بیته و بنى هاشم...
1.اصول کافى،ج1، ص 503؛ مناقب آل ابىطالب(ع)، ج 4، ص 423؛ سیرةالائمه، ج 2، ص 502.
2. اصول کافى، ج 2، ص 508.
3. همان، ص 512.
4. همان، ص 506.
5 و 6. انوارالبهیّه، شیخ عباس قمى، ص 154.
#میلاد_امام_عسکری
.
🌺 منبر کوتاه
🔻 #موعظه
به نظر شما خدا اگر خیر بنده ای را بخواد چه چیزی به او عنایت می کنه؟ خونه خوب؟ کار خوب؟ نماز شب خوندن خوب؟ همسر خوب؟ فرزند صالح؟ ماشین خوب؟ و ... کدومش؟ ممکنه هر کدوم شما الآن یه جواب، برای این سوال من داشته باشید اما شاید دوست داشته باشید بدونید که جواب پیامبر اکرم چیه. اگر از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم همین سوال پرسیده بشه آقا به ما چه جوابی خواهند داد؟
پیامبر اکرم در یک حدیث زیبایی که در کتاب کنزالعمال اومده می فرمایند: اذا اراد الله بعبد خیرًا فتح له قفل قلبه»[1] اگر خدا برای بنده ای خیر بخواهد، قفل قلبش را باز خواهد کرد.
رفقا چه جوری می تونیم خیر خدا رو نصیب خودمون بکنیم؟ بذارید این جوری بهتون جواب بدم.
لقمان حکیم وقتی موعظه میکرد؛ مردم توجه نداشتند. بعد پسرش را موعظه کرد. پسرش گفت: پدرجان! این موعظه ها در قلب من هم اثر نمی کند! حضرت لقمان فرمودند: آنقدر می گویم تا دریچه قلب تو باز شود و حکمت در آن مستقر شود.[2]
ما آدما برای اینکه خیر خدا رو نصیب خودمون کنیم یکی از راه های بسیار خوبش اینه که اهل موعظه شنیدن بشیم. همه ما آدما محتاج موعظه ایم به فرموده امیرالمومنین علی علیه السلام در نامه 31 نهج البلاغه خطاب به امام حسن علیه السلام: پسرم دلت رو با موعظه زنده کن.
موعظه ای که میتونه یه آدم رو از قعر جهنم به قله سعادت برسونه حتما خاطره فضیل بن عیاض رو شنیدید که راهزن بود و عیّاش. یه شب برای وصال معشوقه از دیواره خانه او بالا رفت؛ ناگهان موعظه ای قرآنی شنید « الم یان للذین ءامنوا ان تخشع قلوبهم لذکر الله»[3] (آیا براى کسانى که ایمان آوردهاند وقت آن نرسیده که دلهایشان براى یاد خدا و براى آنچه از حق نازل شده فروتن و خاشع شود) همینکه آیه رو شنید آیه بر قلبش نشست. فضیل با شنیدن این آیه گفت: خدایا! اکنون وقت آن است! از هدف شوم خود منصرف شدو بازگشت. فضیل راهزن عیاش تبدیل به زاهد شد و در زمره اصحاب امام صادق علیه السلام قرار گرفت.[4]
همه ما محتاج به موعظه ایم حتی پیغمبر هم محتاجه. پیامبر اکرم از جبرئیل در خواست موعظه می کند. «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص: لِجَبْرَئِیلَ ع عِظْنِی»[5] بحار الانوار ج 74 ص 21
(گاهی امامان ما به مردم می گفتند«عظنی» مرا موعظه کن. من این را از یکی از علمای قم پرسیدم. آیت الله اشتهاردی خدا رحمتش کند. گفتم که: یعنی چه که امام به مردم می گوید: عظنی! موعظه کن. امام هم به موعظه نیاز دارد؟ من تا این را سؤال کردم، اتفاقاً ایشان گفت: بنده هم در جوانی ام این سؤال را از استادم کردم. که چرا امام به مردم می گوید: موعظه کن. استاد من چنین گفت. گفت: هر عضوی یک عبادتی دارد. اگر آدم دائم حرف بزند، و حرف حق نشنود، گوش از عبادت محروم می شود. همینطور که گفتن حق برای زبان عبادت است، شنیدن حق هم عبادت است برای گوش. و ائمه می خواستند از گوش هم عبادت بکنند. ولذا گفته«عظنی» و در ثانی گاهی وقت ها در شنیدن اثری است که در گفتن ... .
من خودم پای بحث تلویزیون خودم می نشینم. با دقت گوش می دهم. وقتی خودم حرف های خودم را گوش می دهم، به نکاتی می رسم که وقتی حرف می زنم آن نکات از دست من، از ذهن من می پرد. گاهی می گویم: آخ! کاش این را هم گفته بودم. شنیدن اثر دارد. بنابراین کسی نگوید: من نیاز به موعظه ندارم. هیچ اشکال ندارد یک استاد دانشگاه بیاید به بچه ها بگوید: دانشجوها من دوست دارم یک ربع نقاط ضعف مرا بگویید. معلم بیاید بگوید. مربی بیاید بگوید. پدر و مادر بگویند: بچه ها، از من عیبی سراغ دارید بگویید. چه اشکال دارد؟ گاهی بچه ها به چیزهایی می رسند که بزرگان نمی رسند. همه ی ما به موعظه نیاز داریم.)[6]
.
✍الإمامُ الْحَسَنِ الْعَسْکَری علیه السلام:
لَیْسَتِ الْعِبادَهُ کَثْرَهُ الصّیامِ وَالصَّلاهِ، وَ إنَّمَا الْعِبادَهُ کَثْرَهُ التَّفَکُّرِ فی أمْرِ اللهِ.
امام حسن عسکری علیه السلام فرمودند: عبادت در زیاد انجام دادن نماز و روزه نیست، بلکه عبادت با تفکّر و اندیشه در قدرت بی منتهای خداوند در امور مختلف میباشد. «مستدرک، ج.۱۱، ص.۱۸۳»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تفاوت امام حسن عسکری علیه السلام با سایر ائمه اطهار علیهم السلام
#کلیپ_تصویری
#دکتررفیعی